Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Jei kam dar įdomu ką šneka Trumpas apie Rusiją:

    https://twitter.com/RonFilipkowski/s...46515471196167

    Comment


      Parašė Galys Rodyti pranešimą
      Šiaip tai Ukraina buvo užpulta visos Trumpo kadencijos metu. Pūlinys sprogo prie Bideno, bet visa šita žaizda puvo nuo pat 2014.

      Aišku sunku kažko tikėtis iš Trumpo, kai Ukraina jam šimtasis reikalas politikoje, kaip greičiausiai ir mes. Tik tuomet kiek sunku suprasti jo šlovintojus Lietuvoje.
      O dabartinė administracija laikosi kitos pozicijos? Visur tik kalbama, kad Ukraina turi "nepralaimėti", o kad turi atsiimti visas teritorijas įskaitant Krymą to nesako. Ginklų tiekimas irgi atitinkamas, kad nebūtų šalis visa užimta, bet kad ir nebandytų ir Krymo atsiiminėti ir viskas baigtųsi taikos derybomis.
      Flickr

      Comment


        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
        Ką išvydo karščiausiame Ukrainos taške apsilankę ekspertai: reikalai krypsta į blogąją pusę, bet yra slapta viltis
        Deja, bet jau prieš kurį laiką buvo pastebėjimų, kad prie Bachmuto veikia ciniškas Gerasimovo - Šoigu planas. Jie paleido kalinių ir šiaip visokių idiotų masę, kurios absoliučiai negaila. Ukrainiečių daliniai varginami, o geriausi rusų daliniai (jų likučiai) gauna laiko poilsiui ir persigrupavimui


        O kalbant apie ginklų perdavimus reikia turėti galvoje, kad aukščiausi politikai gali būti sudarę tam tikrus sutarimus ir visų pirma su kinais. Kaip pavyzdys yra tai, ką vakar pasakė Netanyahu: Izraelis negali padėti Ukrainai tiek kiek norėtų, nes yra sudaręs konfidencialius susitarimus su Rusija, kad abi pusės nešaudo į viena kitos lėktuvus ir neperduoda ginklų grupėms, kurios grėstų viena kitos saugumui. Pirmą kartą tiesiai švieisiai.

        Comment


          Tai ko gero yra trišalis susitarimas - kinai atvirai neremia rusų ginkluote, jei Vakarai neremia pilnu pajėgumu Ukrainos. Rusai mainais kinams yra pažadėję nenaudoti branduolinio ginklo.

          Kitas momentas - Vakarai taupo ginklus, nes laukia didelio konflikto Azijoje (Kinija-Indija, Kinija-Taivanas, Š.Korėja-P.Korėja), galimybės padėti Ukrainai šiuo metu irgi nėra beribės.
          If a lion could speak, we could not understand him.

          Comment


            Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
            Ką išvydo karščiausiame Ukrainos taške apsilankę ekspertai: reikalai krypsta į blogąją pusę, bet yra slapta viltis https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=92816483
            Dėl Bakhmuto labai daug klaustukų, dabar visi kaltina Zelenskį ir Syrskį, kad tai vieno politinis sprendimas, o kitas tą sprendimą vykdo ir laiko Bakhmutą nepaisant visko ir aš nesakau, kad taip negali būti. Bet galima apie šitą reikalą pagalvoti kiek iš kito kampo.

            At the time, the Ukrainians were considering a far broader counteroffensive across the entire southern front, including a drive to the coast in the Zaporizhzhia region that would sever Moscow’s coveted “land bridge” connecting mainland Russia with Crimea, which was illegally annexed in 2014.

            In a room full of maps and spreadsheets, the Ukrainians ran their own “tabletop exercise,” describing the order of battle — what formations they would use, where the units would go and in what sequence — and the likely Russian response.
            The American and British war-gamers ran their own simulations using the same inputs but different software and analysis. They couldn’t get the operation to work.

            Given the numbers of Ukrainian troops and available stockpiles of ammunition, the planners concluded that the Ukrainians would exhaust their combat power before achieving the offensive’s objectives.

            “This was them asking for our advice,” said a senior U.S. defense official, who like others in this article spoke on the condition of anonymity to discuss sensitive military planning. “And our advice was, ‘Hey, guys, you’re going to bite off more than you can chew. This isn’t going to work out well.’”

            Beyond the risk of running out of steam, a Zaporizhzhia offensive might have pushed Ukrainian forces into a pocket the Russians could surround with reinforcements sent along two axes, from Crimea and Russia.

            “Our commanders thought the Ukrainians left pretty determined that they were going to do the whole thing anyway — just that there was a lot of pressure to do the whole thing,” the defense official said.

            The White House reiterated the U.S. military’s analysis in talks with Zelensky’s office.

            National security adviser Jake Sullivan talked to the Ukrainian president’s chief of staff, Andriy Yermak, about the plans for a broad southern counteroffensive, according to people familiar with the discussions.
            The Ukrainians accepted the advice and undertook a narrower campaign focused on Kherson city, which sits on the west side of the Dnieper River, separated from Russian-held territory to the east.

            “I give the Ukrainians a lot of credit,” the defense official said. “They allowed reality to move them toward a more limited set of objectives in Kherson. And they were nimble enough to exploit an opportunity in the north. That’s a lot.”
            Kiek ilgoka citata, šiaip visas straipnis vertas paskaityti https://www.washingtonpost.com/world...erson-donetsk/

            Žodžiu, dabar nemažai rašoma, kad Bakhmute ukrainiečiai švaisto daug pajėgumų, kurie galėtų būti panaudoti planuojamame puolime, bet kai paskaitai apie prieš tai vykusius įvykius ir kiek į visą planavimą yra įtraukti vakarų specialistai ir kaip ukrainiečiai tų patarimų paisė, man vistiek kyla klausimas ar už Bakhmuto laikymo stovi tik politinis užsispyrimas.

            Comment


              Pagal paskutinius duomenis priešas Bachmute baigia išsikvėpti. O kas sakė, kad bus lengva?
              Kiek skaičiau atsiliepimus iš kitų fronto dalių, tai kovos apylygės ir nuostoliai ~1:1. Tai visiškai nepalanku gynėjams.
              Ukrainiečiai turi kaupti rezervus (bent jau toks planas). Be rezervų puolimas būtų pragaištingas ir sustotų nepatogiausiose pozicijose.
              Iki balandžio vidurio-gegužės pradžios tiek dėl pasiruošimo, tiek dėl meteo sąlygų, geriau laikytis gynybos, stengiantis neleisti priešui opertyvinių prasiveržimų (kas įtakotų nenumatytus pajėgų pergrupavimus).
              Statymai yra dideli.
              RF pradeda naują mobilizacijos bangą, kuri frontui bus paruošta vasaros viduriui.

              Comment


                Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
                Koks galetu buti JAV atsakas? Juodojoj juroj berods ju laivu nera. Nuolatinis lektuvu, dronu patruliavimas?
                Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                Nebūtina kaip šuniui vaikytis savo uodegą. Ne drono apsauga yra esmė. Duoti Ukrainai bent jau didesnio nuotolio raketų, kad būtų sprendžiama problemos priežastis, o ne žiūrima į pasekmes.
                WSJ skaito mūsų forumą. Išspausdino kitą dieną po mano žinutės
                Replying to Russia’s Drone Provocation The best response is to send long-range missiles to Ukraine. https://www.wsj.com/articles/russia-...tagon-e1397f33



                Paskutinis taisė Arunasx; 2023.03.17, 14:44.
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                Comment



                  Situation in Ukraine: ICC judges issue arrest warrants against Vladimir Vladimirovich Putin and Maria Alekseyevna Lvova-Belova

                  https://www.icc-cpi.int/news/situati...vich-putin-and

                  Comment


                    Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
                    Situation in Ukraine: ICC judges issue arrest warrants against Vladimir Vladimirovich Putin and Maria Alekseyevna Lvova-Belova

                    https://www.icc-cpi.int/news/situati...vich-putin-and
                    Įdomu, čia lietuviai prisidėjo prie kažkokio bendro kreipimosi ar čia buvo tik lietuvių kreipimąsis.

                    Ingrida Šimonytė
                    @IntlCrimCourt
                    issued first arrest warrants for #putin & his "Commissioner for Children’s Rights" Lvova-Belova in a probe on the situation in Ukraine. I'm proud, the probe was launched under the request #Lithuania submitted on 28 02 2022. Justice is nearing & so is Ukraine victory!

                    Comment


                      Dėl Putino vis galvojau ar į šitą temą dėti ar į Šiaip linksma, nes dabar tas išblyškusi nuorūka negalės net į Eritrėją nuskristi.
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                      Comment


                        Aiski zinute, tiem, kas po jo ateis Rusijoj i valdzia - jo galva bus sito karo kaina. Bet ta zinute jau aiski buvo, kai jam asmeniskai buvo pareiksti kaltinimai del Malaizijos lektuvo numusimo.

                        Comment


                          Parašė RokasLT Rodyti pranešimą
                          Situation in Ukraine: ICC judges issue arrest warrants against Vladimir Vladimirovich Putin and Maria Alekseyevna Lvova-Belova

                          https://www.icc-cpi.int/news/situati...vich-putin-and
                          IMHO vakarų torpeda "pasaldinti" Si vizitą į Maskvą
                          Važiuoiji pas šiaurinių barbarų vadą, o atvažiuoji pas veikėją įtariamą tarptautiniais nusikaltimais, kuriam išduotas arešto orderis.
                          Kadangi kiniečiai atsitraukti negali "užsirūstins", bet pakolkas jiems sausai pakrovė, su ju "taikos" inciatyvom.

                          ​​​​​​

                          Comment


                            Kacapijos internetuose šiandien visiems dega užpakaliai. Malonu žiūrėti.

                            Arunasx jis turi nemažai vietų, kur gali skraidyti:

                            Click image for larger version

Name:	zem (1).jpg
Views:	601
Size:	136,8 kB
ID:	2037774
                            Paskutinis taisė R.D.; 2023.03.17, 21:59.

                            Comment


                              Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                              Dėl Putino vis galvojau ar į šitą temą dėti ar į Šiaip linksma, nes dabar tas išblyškusi nuorūka negalės net į Eritrėją nuskristi.
                              O kokiu tikslu jam kur nors skristi? Gyvena didžiausioje pasaulio valstybėje tai nemanau, kad jam dėlto galvą skauda? Gyventu Vatikane tai gal kiltų problemų. Beto nėra taip,kad niekur nusiristi negalėtų.

                              Comment


                                Parašė Zebras7777 Rodyti pranešimą

                                O kokiu tikslu jam kur nors skristi? Gyvena didžiausioje pasaulio valstybėje tai nemanau, kad jam dėlto galvą skauda? Gyventu Vatikane tai gal kiltų problemų. Beto nėra taip,kad niekur nusiristi negalėtų.
                                Tai atsidaryk paskutines 100 jo užsienio kelionių ir matysi kokiu tiksku skrido. Keistas klausimas kokiu tikslu skraido valstybių vadovai.

                                Comment


                                  Parašė Galys Rodyti pranešimą
                                  man vistiek kyla klausimas ar už Bakhmuto laikymo stovi tik politinis užsispyrimas.
                                  Niekam nepaslaptis, kad ukrainiečiai ruošiasi rimtam kontrapuolimui, jau ir pirmoji technika tam skirta pradėjo judėti į Ukrainą - Prancūzija paskelbė, kad pirmoji partija ratuotų tankų jau Ukrainoje. Per artimiausią mėnesį turėtų atvykti didžioji dalis tos technikos, turėtų būti užbaigti apmokymai, turėtų išdžiūti žemė. Jei didysis kontrapuolimas bus po mėnesio - tai galbūt yra prasmės mėginti iki to laiko išlaikyti Bachmutą, galbūt jo išlaikymo kaina ir yra padidėjus, bet klausimas ar ji nebūtų didesnė po to bandant jį atsiimti.

                                  Comment


                                    Ok, mano rytinių svaigalų porcija nuo generolo sofos

                                    Turbūt yra kas seka, o jei dar ne, tai gali pasižiūrėti Brady Africk, jis seka rusų fortifikacijų statybas ir yra sudaręs išsamų žemėlapį. Na tai ten truputi akivaizdu, kad pagrindinės rusų puolimo kryptys yra kiek mažiau fortifikuotos pradedant nuo šiaurinės dalies: Dvorichna, Lyman'as, Bakhmut'as, Avdiivka, Marinka, Vuhledar'as.
                                    Jei mažai prikasinėta, tai dėl pastovaus rusų judėjimo su technika ir amunicija ten gal kiek geresnė situacija ir su minų laukais, na arba tie minų laukai yra ukrainiečių ir jie maždaug žino kas kur.
                                    Click image for larger version  Name:	gyikrN.png Views:	0 Size:	285,9 kB ID:	2037829

                                    Tai, jei tokios mažiau fortifikuotos kryptys egzistuoja, tai galbūt nuo Bakhmuto yra visai viliojanti puolimo kryptis link Alchevsk'o-Debalcevės, kur eina geležinkelio linija iš Luhansko į Donecką. Jei ši linija būtų perkirsta, tai, kiek randu, atrodo, kad visam Donecko ir toliau į pietūs esančiam rusų frontui liktų viena(kol neveikia krymo tiltas) geležinkelio linija iš Taganrogo į Donecką.
                                    Click image for larger version  Name:	eLnN0h.png Views:	0 Size:	274,6 kB ID:	2037828

                                    Tokia puolimo kryptis gal kiek ir atrodo,kaip lindimas priešui į maišą, bet ten didelė to maišo dalis iki pat Luhansko yra dengiama Donec'o upės.

                                    Comment


                                      NATO is racing to arm its Russian borders. Can it find the weapons? https://www.politico.eu/article/nato...s-army-europe/
                                      There are several tiers of “readiness.”
                                      The first tier — which may consist of about 100,000 soldiers prepared to move within 10 days — could be drawn from Poland, Norway and the Baltic states (Estonia, Latvia and Lithuania), said Heinrich Brauß, a former NATO assistant secretary general for defense policy and force planning. It may also include multinational battlegroups the alliance has already set up in the eastern flank.
                                      A second tier of troops would then back up those soldiers, ready to deploy from countries like Germany in between 10 to 30 days.
                                      But the process could get tricky. Why? Because moving so quickly, even given a month, requires lots of people, equipment and training — and lots of money.
                                      Some militaries will have to up their recruitment efforts. Many allies will have to increase defense spending. And everyone will have to buy more weapons, ammunition and equipment.
                                      Ben Hodges, former commander of U.S. Army Europe, said that “readiness” is “basically, do you have all the stuff you’re supposed to have to do the mission assigned to a unit of a particular size?” “An artillery battalion needs to shoot X number of rounds per year for planning purposes in order to maintain its level of proficiency,” he said. A tank battalion needs to hit targets, react to different situations and “demonstrate proficiency on the move, day and night, hitting targets that are moving.”
                                      “It’s all very challenging,” he said, pointing to the need for training ranges and ammunition, as well as maintaining proficiency as personnel changes over time. “This obviously takes time and it’s also expensive.”
                                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                      Comment


                                        Stiprūs pareiškimai iš lenkų ambasadoriaus Prancūzijoje - "Jeigu Ukraina pralaimės karą, mes būsime priversti paskelbti karą Rusijai."

                                        Comment


                                          Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                          Stiprūs pareiškimai iš lenkų ambasadoriaus Prancūzijoje - "Jeigu Ukraina pralaimės karą, mes būsime priversti paskelbti karą Rusijai."

                                          These are words taken out of context and twisted. He said throughout his speech that if Ukraine loses the war, it should be expected that Poland will face war. (Intention: Russia will not come to its senses of its own free will until it is defeated).
                                          Iš komentarų.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X