Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė mag Rodyti pranešimą
    Kad putinas kažką pasakė, tai dar nieko nereiškia. Jis daug ką šneka, kas nesutampa su veiksmai ir po to ta pačia tema visai kitaip pradeda kalbėt. Aš kažką pamenu iš tų laikų kaip per tv kažkas vos ne rimtai buvo kalbama apie Rusiją NATO, bet tai reik turėt omeny koks laikmetis buvo. Jis ten vaizdavo kovą su terorizmu, kai Pasaulyje tas klausimas gan aktualus buvo. Tai tuo klausimu bandė šlietis ir prie NATO. Plius tai jo kadencijos pradžia, mažai patirties, kontaktų ieškojimas investicijų į Rusiją pritraukimui. Reikėjo rodyt padorų veidą, gal žiūrėjimas, zondavimas kokia reakcija ar elementarus trolinimas dar kai nieks net nevartojo tokio žodžio. Tekę yra matyt versijų, kad putinas bandė apsimetinėt pradžioj, kad vakarai galvotų, kad jis visai paklusnus gali būt ir pan. Iš tos pačios serijos ir bušo paistalionės apie Putino akis
    Jo, čia tie patys laikai, kai JAV bazės buvo Kirgizijoje, Uzbekistane ir lygtai Kazachstane (kas dabar būtų neįsivaizduojama) ir kai mano kažkuriame mokykliniame vadovėlyje buvo ES maksimali galima plėtra pavaizduota nuo Lisabonos iki Vladivistoko. Ir Putinas dar buvo žalias (vos ne kaip liaudies dainoj nuskambėjo)
    Snowflakes will attack U <3

    Comment


      Taip, čia kai kurios detalės jau pasimiršo. 2001 metų kontekstas: Putinas atėjo į valdžią per karą Čečėnijoje, bet 2001 metais jau karas vyko metus ir rusams dar nebuvo pasisekę kažko esminio laimėti. Tuo metu Putimui pasipylė kritika, kad jo karas iš kovos su terorizmu virsta tiesiog krašto naikinimu ir kritika dėl pradedančių ryškėti autoritarinių polinkių. Todėl nenuostabu, kad po 2001-09-11 Putinas pirmas paskambino Bušui. Po to Bušas ir pasakė savo garsiąją frazę. Tada atsirado bazės Kirgizijoje ir Uzbekijoje amerikiečiams įėjus į Afganistaną. Toks draugystės periodas trumpas. Kas ten ir kaip buvo greitai nesužinosim. Atrodo Zygarius yra rašęs, kad vienas Putino patarėjų yra sakęs, kad vieno susitikimo su Bušu metu Putinas pasakė: mes daug neprašom: atiduokit mums ex-USSR, o jūs pasiimkit visą likusį pasaulį. Į ką Bušas tik išplėtė iš nuostabos akis. Buvo ar ne neaišku, bet faktas, kad nuo 2002 rudens, kai Bušas jau atvirai deklaruoja, kad eis į Iraką, Putinas jau prieš Bušą. Ir visą likusį laiką jau gerų santykių nebebuvo. Be to nuo 2002 rudens prasideda ilgas naftos kainų kilimo periodas ...

      Comment


        Viskas labai panašiai ir buvo. Pradžioje santykiai nebuvo prasti, po Rugsėjo 11 iš viso buvo kalbama tarpusavyje vos ne kaip su sąjungininkais. Ir beje, keistai skamba tai šiais laikais, kaip galima iš viso siūlyti pasidalinti įtaką, praignoruojant Kiniją.
        Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.02.23, 22:52.
        Snowflakes will attack U <3

        Comment


          Tada Kinija dar nebuvo tokia stipri.

          Comment


            Ką tik mačiau Twitteryje nuotrauką, kurioje panašu kad užpultas pasienio postas prie Krymo. Marco Rubio - Senato žvalgybos komiteto narys (respublikonas) sako, kad puolimas prasidėjo. Negaliu daugiau laukt nes reikia miegot, bet tikiuosi kad dar yra galimybė kad viskas sustos. Jei ne - mes turim tikrą hitlerį pašonėje su branduoliniais ginklais.

            upd. Putinas paskelbė karą. Sakiau vasario 5-ą, kad puolimo tikimybė 80 procentų. Toliau klausykit ilarionovų ir kitų burlokų ubliudkų ir niekad nesivadovaukit savo galva.

            upd. Sausio 25
            karo tikrai nebus, nes net ir tų gąsdinančių apie 150 tūkst. Rusijos karių Ukrainos pasienyje tikrai nepakanka rimtam karui prieš Ukrainą pradėti“, – įsitikinęs buvęs Lietuvos kariuomenės vadas, atsargos generolas-leitenantas Valdas Tutkus
            https://archive.ph/wmXCd

            Tikiuosi šiuo metu kariuomenėje (o ypač karinėje Lietuvos žvalgyboje) šiek tiek talentingesni žmonės nei Tutkus.
            Paskutinis taisė Kaimai; 2022.02.24, 04:04.

            Comment


              Putinas paskelbė karinę operaciją neutralizuoti Ukrainą, bet operacijos tikslas esą nėra Ukrainos okupacija. Iš Guardinian:
              Russian forces will carry out 'special military operation' in Ukraine, says Putin


              Vladimir Putin has announced that Russia will carry out a “special military operation” in Ukraine, Reuters reports.
              In an address to the Russian people under way now and coinciding with the United nations security council meeting, the Russian president also said:
              • clashes between Ukrainian and Russian forces are “inevitable” and “only a question of time”.
              • Further nato expansion and its use of Ukraine’s territory are unacceptable
              • the Russian military operation aims to “protect people”
              • circumstances “demand decisive action from Russia”

              Russian forces will carry out 'special military operation' in Ukraine, says Putin


              Vladimir Putin has announced that Russia will carry out a “special military operation” in Ukraine, Reuters reports.
              In an address to the Russian people under way now and coinciding with the United nations security council meeting, the Russian president also said:
              • clashes between Ukrainian and Russian forces are “inevitable” and “only a question of time”.
              • Further nato expansion and its use of Ukraine’s territory are unacceptable
              • the Russian military operation aims to “protect people”
              • circumstances “demand decisive action from Russia”

              Comment


                Pranešama apie sprogimus Kijeve, Odesoje, Charkove, Berdianske, Mykolajeve.

                Comment


                  По центрам військового управління в Києві і Харкові вдарили ракети


                  Йде артобстріл кордонів.


                  https://lb.ua/society/2022/02/24/506...ravlinnya.html

                  Comment


                    Čia yra neblogas interaktyvus žemėlapis: Ukraine Interactive map - Ukraine Latest news on live map - liveuamap.com. Panašu, kad blogiausias scenarijus pildosi. Gaila Ukrainos..
                    Paskutinis taisė Čikupakas; 2022.02.24, 05:14.

                    Comment


                      Taip, Kijevas, Kharkovas bombarduojami artilerija (balistinėmis raketomis?), prasidėjo Odesos (ir, panašu, Mariupolio) ataka iš jūros pusės.

                      Слава Україні!
                      Paskutinis taisė sankauskas; 2022.02.24, 05:11.
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        Tai kur forumo genijai, pasakoję, kad keliama nepgrįsta panika, Xujlo blefuoja?

                        Xujlo pradėjo karą, paskelbęs apie "spec. operaciją" ir Ukrainos "denacifikaciją" ir "demilitarizaciją". Pradžiai taktiniai smūgiai.
                        Paskutinis taisė R.D.; 2022.02.24, 05:22.

                        Comment


                          Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                          Pradžiai taktiniai smūgiai.
                          Tai kad ne tik taktiniai smūgiai, panašu kad vyksta all out ataka, su landing ships Odesoje ir Mariupolyje
                          If a lion could speak, we could not understand him.

                          Comment


                            Tai, kad JAV ne be reikalo skelbė apie Putino planuojamą karą, aš neabejojau, bet galvojau, kad Putinas tam nesiryš. Aš tikrai galvojau, kad Putinas dar kažkiek adekvatus. Manau galim oficialiai pripažinti, kad pašonėje turim išprotėjusį neadekvatų diktatorių su atominiu ginklu.

                            Comment


                              Vis gi Putinui teks matuotis Hitlerio laurus. Tikėjaus, kad ribos neperžengs, tiesa sakant.

                              Comment


                                Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas apie 5 valandą 30 minučių Maskvos laiku paskelbė apie „specialios operacijos“ Ukrainoje pradžią. „Sieksime Ukrainos demilitarizavimo ir denacifikacijos“, – sakė jis. Putinas sakė, kad NATO „peržengė raudoną liniją“, plečiasi į Rytus, o Ukrainos militarizacija kelia grėsmę Rusijai kaip valstybei. Putinas taip pat kreipėsi į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų narius, pavadindamas juos „draugais“. „Raginu jus nedelsiant padėti ginklus ir eiti namo. Visi Ukrainos kariuomenės kariai, kurie laikysis šio reikalavimo, galės laisvai palikti kovos zoną ir grįžti pas savo šeimas.
                                Rusijos gynybos ministerija pareiškė, kad „karinė infrastruktūra, oro gynybos objektai, kariniai aerodromai, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų aviacija“ yra išjungti dėl didelio tikslumo ginklų.
                                Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis paskelbė apie karinės padėties įvedimą visoje Ukrainoje. Galingi sprogimai nugriaudėjo apie 5 val. keliuose Ukrainos miestuose. Pranešama apie galingą sprogimą prie mechanizuotosios brigados kareivinių Odesoje, du galingi sprogimai – Kijeve. Sprogimai taip pat girdimi Kramatorske, Nikolajeve, Berdjanske. Remiantis žiniasklaidos pranešimais, Rusijos kariai atakuoja karinius sandėlius. Taip pat pranešama apie Juodosios jūros laivyno pajėgų iškrovimo operaciją Azovo ir Odesos jūroje. Nikolajeve – stiprūs gaisrai. Charkove buvo sunaikinti raketų ir artilerijos ginklai, rašo „Interfax-Ukraine“.
                                https://novayagazeta.ru/articles/202...a-korotko-news

                                Comment


                                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                  bet galvojau, kad Putinas tam nesiryš. Aš tikrai galvojau, kad Putinas dar kažkiek adekvatus. Manau galim oficialiai pripažinti, kad pašonėje turim išprotėjusį neadekvatų diktatorių su atominiu ginklu.
                                  Reikia būti absoliučiu idiotu, nesekti Rusijos politikos, socialinio gyvenimo, nežiūrėti, ką jie kalba, ką rašo, ką daro, kad tokias išvadas darytis. Durneliai. Ir per tokius durnelius turime vietinius kvislingus, kurie apie diplomatijas kalba, "Rusiją puola" pajuokas laido.

                                  Comment


                                    8:28 Ukrainos pasienio tarnyba teigia, kad Rusijos kariuomenę remia Baltarusijos ginkluotosios pajėgos.

                                    8:18 „Rosaviacia“ paskelbė, kad iki kovo 2 dienos sustabdytas 12 oro uostų darbas pietų Rusijoje.

                                    8:14 Maskvoje, atsižvelgiant į tai, kas vyksta Ukrainoje, buvo atšaukti 64 skrydžiai.

                                    8:13 Kijeve pradėjo veikti civilinės gynybos sirenos.

                                    8:12 Borisas Johnsonas įvykius Ukrainoje pavadino „siaubingais“. Jo nuomone, V. Putinas pasirinko „kraujo praliejimo kelią“. Anot Johnsono, Didžiosios Britanijos premjeras jau aptarė situaciją su Zelenskiu. „JK ir mūsų sąjungininkai reaguos griežtai“, – pridūrė jis.

                                    8:08 Kalbėjo LPR vadovas Pasečnikas ir pasakė, kad respublika laukė operacijos pradžios ir priėmė ją su dideliu džiaugsmu, nes šios akimirkos laukė ištisus aštuonerius metus.

                                    8:06 DNR teigia, kad atakuoja Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pozicijas visoje Donbaso linijoje.

                                    7:21 Iš Putino kreipimosi – jis perspėjo trečiąsias šalis, kurios bandys įsikišti: "Rusijos atsakas bus nedelsiant ir nuves jus prie pasekmių, kurių niekada nepatyrėte savo istorijoje. Esame pasirengę bet kokiai įvykių raidai. Viskas, ko reikia buvo priimti sprendimai šiuo klausimu“

                                    Putinas kreipiasi į tuos, kuriems gali kilti pagunda kištis į vykstančius įvykius.
                                    https://www.mk.ru/politics/2022/02/2...-ukrainoy.html

                                    Comment


                                      Temą galima drasiai pervadinti į "Rusijos invazija į Ukrainą"

                                      Comment


                                        Žinoma, pagrindinis to, kas dabar vyksta Ukrainoje, kaltininkas sėdi Kremliuje. Dėl to nėra jokių abejonių.

                                        Bet kažkiek atsakomybės tenka ir Vakarams (JAV, Vokietijai ir kitoms šalims), kad visus tuos aštuonerius metus po Krymo okupacijos ir įvykių Donbase pradžios buvo lyg akli, spjovė į lietuvių, lenkų, kitų šalių įspėjimus, ir taip ir nesugebėjo užtikrinti spartesnės Ukrainos integracijos į NATO ir iki paskutinio momento atsisakė suteikti Ukrainai realią, karinę pagalbą. Galbūt, jei dabar prie vakarinių Rusijos sienų stovėtų NATO šalių kariai, tankai ir aviacija, Putinas pulti nesiryžtų.

                                        Taip, Putleris yra visiškas beprotis, bet tuo pačiu ir bailys. Labai abejoju, ar jis ryžtųsi atvirai konfrontacijai su NATO pajėgomis, nes, manau, net ir jo smegenėlės suvokia, kad tokiu atveju jis tikrai pralaimėtų.

                                        O kas liečia Rusiją, tai čia jau reikėtų kalbėti ne apie kažkokias sankcijas, o apie visišką šalies izoliavimą nuo likusio pasaulio. Žinoma, tuo pačiu padedant Ukrainai.
                                        Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                        Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                        SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                        Comment


                                          Vis dėlto, kad Rusija eis taip toli, nesitikėjau. Kaip jau anksčiau minėjau - matomai jaučiasi LABAI užtikrintai ir žino kad rimtų pasekmių nebus, jeigu visa tai daro. Matyt tikrai per tuos metus perorientavo save pilnai link Kinijos, pasidarė sau pakankamai saugias garantijas, todėl Vakarų sankcijos, net jei būtų visu griežtumu, jiems dabar jau neįdomu.

                                          Ir įtariu, kad Rusija mielai būtų visa tai padariusi dar 2014 metais iš karto po maidano, bet tada buvo stipriai pririšta prie Vakarų rinkų ir t. t. Bet aiškiai matėsi, kad jau tada Rusijai permainos Ukrainoje yra labai "ne prie dūšios" ir jie mielai "atstatytų kaip buvo".

                                          Aišku, kad įsikišama tokiu naglu būdu į suverenios valstybės reikalus - tai vienareikšmiškai yra labai bloga praktika. Na, mes NATO, mūsų kita situacija.

                                          Parašė Vilnietizz Rodyti pranešimą
                                          nesugebėjo užtikrinti spartesnės Ukrainos integracijos į NATO
                                          Tai negalėjo gi. Koks NATO, kai šalis nekontroliuoja pilnai savo teritorijos ir sienų.
                                          Snowflakes will attack U <3

                                          Comment

                                          Working...
                                          X