Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos karas prieš Ukrainą ir bandymai grasinti NATO

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Zygis Rodyti pranešimą
    Switchblades akivaizdziai naudingi
    Gaila, kad neparašyta kiek kokių sistemų, nes Swritchblade-600 gali atakuoti iš 40 km. atstumo, o ukrainiečiai sakė, kad esminė jų problema šiuo metu yra būtent tai, kad reikia toli šaudančių įrenginių. Haubicos šaudo 21 km. (su raketiniu paturbinimu 30 km). Ir kaip suprantu čia tas 300 vnt. yra priedas prie prieš tai jau atsiųstų 100 vnt. Tai swtchblade sismetų Ukrainoje jau 400, t.y. 4000 dronų. Jeigu su jais gerai sužaidus, tai gal ir kelią link Mariupolio pavyktų prasiskinti. Jie dar geri dėl to, kad su jais per dieną gali išmokti naudotis, su kokiomis haubicomis daug sudėtingiau.
    Paskutinis taisė Eidvis; 2022.04.13, 21:50.

    Comment


      В Белгородской области российский военный открыл стрельбу по сослуживцам
      https://www.svoboda.org/a/v-belgorod.../31802012.html

      Comment


        Comment


          Parašė Edd Rodyti pranešimą
          Dėl žmogiškųjų resursų visur kur skaitau rašo kad būtent ir siunčia iš visų Rusijos pakraščių
          Aš girdėjau, kad daugiausiai į karą siunčia iš tų LNR ir DNR. Ten net gatvėse gaudo ir per prievartą į frontą varo. Buvo net pasakojimų, kad ukrainiečiai susprogdintame tanke viduje rado antrankiais prirakintus rusų karius - maždaug eikit kautis, nes pasiduoti neišeis. Antroje vietoje kas daugiausiai siunčiama - tai visokie čečėnai, dagestaniečiai, osetinai ir kiti kaukazo tautų gyventojai. Formulė paprasta - Rusija okupuoja kažkokias žemes, tada naikina tų žemių žmones juos siųsdama okupuoti sekančių žemių. Per II pasaulinį karą irgi daugiausiai baltarusių ir ukrainiečių, o ne rusų mirė. Rusai tik trofėjus sau pasiėmė (Kaliningradą).

          Tuo labiau kad ir visokie analitikai aiškina kad sekantis etapas galimai bus kruvinesnis ir su daugiau žūčių
          Antras etapas gali būti sudėtingesnis, nes bus pereina prie labiau tradicinio karo lauke, nes rusai jau mažai ką puls ir labiau įsitvirtins visokiuose apkasuose. Keliais vykstančias orkų kolonas medžioti yra kur kas lengviau, nei su jais kovoti kai jie apsikasę apkasuose. Bet ukrainiečiams vis tiek teks pereiti iš gynybos į puolimą, o tai visą laiką yra kur kas sudėtingiau. Tai gali būti daug daugiau aukų ir praradimų. Lauko mūšiuose rusai bent jau prieš karą turėjo labai didelį pranašumą prieš ukrainiečius, dabar jau nebeaišku kaip su tais pranašumais, juolab kad ukrainiečiai ne tik kad sparčiai gauna modernią vakarų ginkluotę, bet ir taip pat sparčiai savo kariuomenę pildo iš rusų atimta technika:

          Comment


            Parašė Galys Rodyti pranešimą
            US pagalbos paketas: Ukraina pereina prie NATO standartų artilerijos.
            Click image for larger version Name:	FQPwsrNXMAYBHbE?format=jpg&name=small.jpg Views:	4 Size:	35,3 kB ID:	1962394

            18 savaeigių pabūklų ant platformų.
            Išorės sienų pastiprinimas ir sutapimas ar dėdė Semas iš europinio sandėlio tiekia ?

            https://twitter.com/DimSel007/status...00283025313796

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
              Nebūkim tokie optimistai, Rusija turi dar labai daug tiek žmogiškųjų, tiek karinių resursų kariauti Ukrainoje ir gali pradėti tiesiog viską iš eilės bombarduoti ar cheminį ginklą naudoti, sankcijų didesnių šiaip ar taip jau daugiau nebelabai yra kur skelbti ir Putinas nebeturi ko prarasti.
              Tas, kas turi resursų ir jėgų, nebėga nuo pusiau apsuptos sostinės, nesigaluoja savaitėmis imdamas vieną neypatingai didelį miestą (Mariupolį) ir apskritai per netoli 2 mėnesių karo paima gerokai daugiau, nei tik 1 srities centrą.
              Snowflakes will attack U <3

              Comment


                Parašė Sula Rodyti pranešimą

                Čia būtų linksmiausia naujiena iš visų - paskandintas Juodosios jūros laivyno flagmanas.
                Ta proga linksma ir optimistinė dainelė:

                https://www.youtube.com/watch?v=cYjTYQK5BlI

                Comment


                  Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą

                  Tas, kas turi resursų ir jėgų, nebėga nuo pusiau apsuptos sostinės, nesigaluoja savaitėmis imdamas vieną neypatingai didelį miestą (Mariupolį) ir apskritai per netoli 2 mėnesių karo paima gerokai daugiau, nei tik 1 srities centrą.
                  Kad 200 tūkst. karių neužteks buvo akivaizdu prieš karą (turbūt visiems išskyrus Putiną ar kokį Šoigu), bet paskelbus visuotinę mobilizaciją, žmogiškieji resursai taptų nebe problema, naudotų seną taktiką užversti priešą mėsa.
                  Flickr

                  Comment


                    Yaplakal - viena iš lankomiausių Rusijoje interneto svetainių, kur visokie forumai ir t. t. Štai šioje diskusijoje apie "gresiantį" Švedijos ir Suomijos stojimą į NATO, ko gero dauguma dalyvių prašosi gauti 15 metų, nes neapykanta Putino "mnogochodovkai" ir pradėtam karu, tiesiog kunkuliuoja (pradžioje nelabai, bet nuo 2 puslapio vis labiau). Labai daug ką parodo komentarų reitingavimas - pasirodę pavieniai "specoperacijos" palaikytojai užminusuojami negailestingai, o užpliusuojami tie, kurie aiškiai sako, kad Putinas ir jo šunauja yra idiotai, o karas beprotybė ir savo žmonių, ekonomikos ir įvaizdžio žudymas.

                    Svetainė Rusijos, dauguma lankytojų irgi iš Rusijos. Įdomu, kodėl Puilo šunauja nebando žmonių išgaudyti ir susodinti. Matyt, jau šalies viduje nesusitvarko su pasipiktinimu, tai nieko ir nedaro.
                    Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.04.14, 00:15.
                    Snowflakes will attack U <3

                    Comment


                      Aš bandžiau kažkiek pasižvalgyti po Rusijos nuotaikas ir radau vieną karinį forumą rusarmy.com, tai ten nuotaikos buvo, kad Ukrainą reikia naikinti. Tik jau kelinta diena nuhakintas ir duomenų bazė su forumo narių duomenimis ir asmeninėmis žinutėmis nutekinka.

                      Comment


                        https://www.military.com/daily-news/...jor-shift.html

                        A mysterious "unmanned coastal defense vessel" will also be donated by the Navy. The Pentagon refused to provide any details on the vessel, which appeared to be a ship drone not known to the public.
                        Įdomu koks čia aparatas ir kokios jo galimybės

                        Comment


                          Rob Lee
                          A Russian source is saying the Moskva has sunk and that the explosion was from a Ukrainian Neptun missile strike. Apparently, Ukraine flew a TB2 UCAV to distract the ship while it was targeted by the Neptun. The ship rolled onto its side after the strike.

                          Comment


                            Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

                            Po 48 dienos jau duodu 95% tikimybę, kad Ukraina laimės ir tik dėl to, kad kelis procentus reikia palikti galimam Putino visiškam išprotėjimui su atominėmis bombomis.
                            Realiai laimėjimas labai priklauso nuo apibrėžimo kas yra pergalė. Jeigu reiktų duoti % kokia tikimybė, kad Ukraina atsiims visas teritorijas, įskaitant Krymą ir Donbasą tai sakyčiau tikimybė 1%

                            O jeigu laimėjimas būtų, kad rusai daugiau žemių nebeužims (išskyrus Mariupolį) - tada taip apie 95% tikimybė.

                            Comment


                              chuilo pripažino, kad laivas iškeliavo nurodyta kryptimi. Visas 510 ekipažas evakuavosi. O planavo naudoti min iki 2040 metų. Galas atėjo anksčiau, 13 mėnesio dieną.
                              Крейсер «Москва» получил серьезные повреждения после пожара и детонации боезапаса https://www.kommersant.ru/doc/5306357?from=top_main_1
                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                              Comment


                                Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                chuilo pripažino, kad laivas iškeliavo nurodyta kryptimi. ]
                                Regumm straipsnyje apie "nenustatytos kilmės gaisrą" kreiseryje prie senos nuotraukos parašė "Raketinis kreiseris Maskava grįžo į Sevastopolį" Kad visas ekipižas evakavosi, reikia pridėti prie info nuorodą "Tiesos ministerijos teigimu".
                                https://regnum.ru/news/accidents/3564150.html
                                Paskutinis taisė gerietis; 2022.04.14, 07:21.
                                -

                                Comment


                                  Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                  chuilo pripažino, kad laivas iškeliavo nurodyta kryptimi. Visas 510 ekipažas evakuavosi. O planavo naudoti min iki 2040 metų. Galas atėjo anksčiau, 13 mėnesio dieną.
                                  Крейсер «Москва» получил серьезные повреждения после пожара и детонации боезапаса https://www.kommersant.ru/doc/5306357?from=top_main_1
                                  Rašo, kad toje vietoje vakar buvo gana vėjuota, 2 metrų bangos ir ~8 laipsnių šilumos vanduo. Čia dar pridėkime, kad sprogimai buvo tokio galingumo, kad tas laivas apskritai nuskendo ir gausime idealias sąlygas evakuotis visiems iki vieno įgulos nariams.

                                  Comment



                                    Ne pirmas savaiminio užsidegimo atvejis RU kariuomenėje, laivyne ir kitose struktūrose. Tai koks šaudmenų sandėlis savaime užsidega, tai desantinis laivas uoste, tai koks gelažinis tiltas, va dabar kreiseris užsidegė.

                                    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                                    Tas, kas turi resursų ir jėgų, nebėga nuo pusiau apsuptos sostinės, nesigaluoja savaitėmis imdamas vieną neypatingai didelį miestą (Mariupolį) ir apskritai per netoli 2 mėnesių karo paima gerokai daugiau, nei tik 1 srities centrą.
                                    Vertinant objektyviai - Kijevas niekada nebuvo pusiau apsuptas, mongolams tik pavyko priartėti iš šiaurės vakarų ir šiaurės rytų.
                                    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                    Comment


                                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                      Aš bandžiau kažkiek pasižvalgyti po Rusijos nuotaikas ir radau vieną karinį forumą rusarmy.com, tai ten nuotaikos buvo, kad Ukrainą reikia naikinti. Tik jau kelinta diena nuhakintas ir duomenų bazė su forumo narių duomenimis ir asmeninėmis žinutėmis nutekinka.
                                      Kariniai forumai kažin ar yra reprezentatyvūs, nes ten renkasi atitinkama publika. Kur kas geriau pasidairyti ten, kur renkasi "eilinė liaudis". Tas pats Yaplakal ir panašiai.

                                      Tik keista, kad pagal tokią daugybę nepatenkintų postų, negaudo jų autorių. Panašu kad nesusitvarkoma, pasipiktinimo tiesiog yra per daug, kad visus išaiškintų. Ir gerai - bus dar sankcijų, dar labiau augs. Gal tai prives prie kokių pageidaujamų pasekmių.

                                      Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                                      Vertinan objektyviai - Kijevas niekada nebuvo pusiau apsuptas, mongolams tik pavyko priartėti iš šiaurės vakarų ir šiaurės rytų.
                                      Mongolija taiki ir demokratiška šalis (viena demokratiškiausių Azijoje), karuose nedalyvauja, gerokai laisvesnė už Rasieją. Nederėtų įžeidinėti padorios šalies, lyginant su agresyvia kariuomene.

                                      ​​​
                                      Paskutinis taisė Tomizmas; 2022.04.14, 07:46.
                                      Snowflakes will attack U <3

                                      Comment


                                        Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                                        Ne pirmas savaiminio užsidegimo atvejis RU kariuomenėje, laivyne ir kitose struktūrose. Tai koks šaudmenų sandėlis savaime užsidega, tai desantinis laivas uoste, tai koks gelažinis tiltas, va dabar kreiseris užsidegė.
                                        ...
                                        Tiesiog du matrosai labai nesėkmingai parūkė, cituojant p.Arestovičių

                                        Comment


                                          Čia tokia įdomis diskusija - ar Ukraina laimės. O kas yra tas "laimės"?

                                          Scenarijai:
                                          Ukraina praranda dali savo žemių bet išlieka kaip valstybė. Čia laimėjimas? Mano nuomone - ne.
                                          Ukraina išlaiko tas pačias teritorijas kaip ir prieš šių metų invaziją.Čia laimėjimas? Mano nuomone - ne.
                                          Ukraina atgauna Donbasą bet ne Krymą. Čia laimėjimas? Mano nuomone - ne.
                                          Ukraina atgauna visas savo teritorijas įskaitant Krymą. Čia laimėjimas? Mano nuomone - iki kito rusų puolimo.
                                          Ukraina atgauna visas savo teritorijas ir yra priimama į NATO/ES. Čia laimėjimas? Mano nuomone - taip.
                                          Ukraina ieina į rusijos teritoriąj ir ją sutriuškiną užkirsdama kelią ateities atakoms? Čia laimėjimas? Mano nuomone - čia fantazija.

                                          Kurioje vietoje jūs brėžtumėte laimėjimo ribą?


                                          Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                          O Jūs taip nepagalvojote, kad šitas orkų pralaimėjimas gali atvesti į I pasaulinio karo situaciją Vokietijos atveju? Kad po 20 -30 metų gali būti didelis revanšizmas?
                                          Rusijoje revanšizmas jau 500 metų vyksta ir jie ten i pasaulinio karo padėtyje nuo sovietų griuvimo tomis pačiomis nuotaikomis gyvena. Gi neveltui išsirinko savo botoksini hitlerį. Skirtumas tias kas Vokietija visada buvo technologiškai pažengusi darbšti valstybė, o Rusija visada buvo šiknaskylė.
                                          Parašė Edd Rodyti pranešimą
                                          Ok, kažkiek nuraminot (tingiu visus cituoti), bet nėra taip kad tiekimo grandinės nebuvo užtikrintos nes jie iš pradžių nebuvo to suplanavę, tikėjosi kad sutiks su gėlėmis ir per kelias dienas užimti? O ne todėl kad jie apskritai to negalėtų ir pasimatys viskas būtent dabar, sekančiam etape.
                                          Rusijos tiekimo grandinės strategija yra nelanksti ir remiasi geležinkeliais, todėl buvo sustabdytą dronų. Kad sutaisyti tiekimą jiems reikėtu pereiti prie kitokios doktrinos, pvz amerikonų oro tiekimo doktrinos, bet tas yra brangu.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X