Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos - Kinijos santykiai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

    Monopolinėje aplinkoje gali permesti kaštus klientui, bet kai yra konkurencija, tai tada tampi brangesnis ir mažiau konkurencingas. Manau pramonininkų konfederacijos prezidentas tikrai geriau gaudosi už mus.
    Na, savo gaudymąsi jis galėtų paremti skaičiais.
    If a lion could speak, we could not understand him.

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

      O kas papildomus kaštus prisiėmė už tai, kad kokią naftą dabar perkam ne tiesiai iš Rusijos, o per arabus? Negali būti taip, kad visus kaštus tik viena pusė prisiima.
      Sprendžiant pagal naftos kainas - rusai.
      Parašė Lettered Rodyti pranešimą

      Monopolinėje aplinkoje gali permesti kaštus klientui, bet kai yra konkurencija, tai tada tampi brangesnis ir mažiau konkurencingas. Manau pramonininkų konfederacijos prezidentas tikrai geriau gaudosi už mus.
      Pramonininkų konfederacijos prezidentas čia tas pats kuris sakė kad negalima didinti minimalaus atlyginimo nes jam tens didinti 60% atlyginimų savo įmonėje? Gal nereikia tokių žmonių iš viso klausyti.

      Comment


        Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
        Nežinau, ar yra daugiau tokių atvejų, kuomet nei kariaudama, nei ką, viena valstybė atšauktų kitos pripažinimą.
        Parašė 1252 Rodyti pranešimą
        Matyt, yra ir daugiau, bet labai geras pavyzdys yra Taivanas.
        Daugelis valstybių atsakė į KLR ultimatumą vienos Kinijos klausimu ir atsisakė Taivano pripažinimo.

        Click image for larger version  Name:	1280px-China_vs_Taiwan,_global_struggle_for_recognition.png Views:	24 Size:	542,1 kB ID:	2086264
        Šie žemėlapiai labai tiks į Kinijos ir Taivano temą.

        Comment


          Į Lietuvą atvyks Taivano diplomatijos vadovas, susitiks su šalies parlamentarais
          Vilnius, lapkričio 8 d. (BNS). Tęsdamas vizitą Baltijos šalyse, į Lietuvą ketvirtadienį atvyks Taivano užsienio reikalų ministras Josephas Wu (Džozefas U).

          Jis lankysis Seime, kur susitiks su Taivaną remiančiais parlamentarais. Lietuvos vadovai, užsienio reikalų ministras susitikti su Josephu Wu neplanuoja.

          Vengia užuominų apie Taivano pripažinimą

          Ketvirtadienį vakare Taivano diplomatijos vadovas dalyvaus Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų (VU TSPMI) bei Užsienio reikalų ministerijos (URM) organizuojamame Demokratijos ateities forume.

          Čia renginio atidarymo kalbą sakys ir Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, tačiau URM nurodo, jog dvišalis Lietuvos ir Tavano diplomatijų vadovų susitikimas nėra suplanuotas.

          Mes laikomės vienos Kinijos politikos, kuri implikuoja, kad oficialių kontaktų nepalaikome“, – trečiadienį žurnalistams sakė G. Landsbergis.

          Jis teigė neplanuojantis susitikti su ministru nei oficialiems, nei neoficialiems pokalbiams ir dalyvausiantis skirtingose diskusijų sesijose.

          Comment


            Drakono medžiotojui kardas atšipo :/

            Comment


              oficialių kontaktų su kinijos komunistinė valdžia nebepalaikom?

              Comment


                Kažkaip mažai dėmesi suisilaukė Taivano užsienio reikalų ministro vizitas ,kai jo nepriėmė mūsų užsienio reikalų ministras.

                Nelabai mėgstu M.Puidoko, ir gal ne pats geriausias metas rainti atsistatydinti, bet tame straipsnyje koncentruotai sudėliotas politikos Kinijos atžvilgiu nenuoseklumas

                Juk dar 1991 m. buvo pasirašyta tarptautinė sutartis tarp Lietuvos ir Kinijos, kurioje pripažįstama vienos Kinijos politika, pagal kurią Taivanas yra sudėtinė Kinijos Liaudies Respublikos dalis. Tad taivaniečių atstovybės atidarymas Vilniuje „Taivano“ pavadinimu buvo stiprus nusižengimas šiai sutarčiai. (...)

                Nepamirškime, kad dar visai neseniai G. Landsbergis kartu su žymiais savo „karvedžiais“ Matu Maldeikiu ir Žygimantu Pavilioniu atvirai skelbėsi nugalėję Kinijos „drakoną“ bei užmezgę išskirtinius ryšius su Taivanu. Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen oficialaus vizito metu lankėsi Taivane vos prieš kelias savaites. (...)

                Ar ne absurdiškai atrodo, kai Taivano užsienio reikalų ministras Josephas Wu atvyksta į Lietuvą oficialaus vizito, tačiau Lietuvos užsienio reikalų ministras jau nenori su juo susitikti? G. Landsbergio teigimu, šis susitikimas su Taivano užsienio reikalų ministru jau būtų prieštaravęs vienos Kinijos politikai. Cituoju G. Landsbergį: „Atvykstantis svečias į Lietuvą nėra iš valstybės, su kuria Lietuva turėtų diplomatinius santykius. Ir lygiai taip pat nėra iš valstybės, su kuria diplomatinius santykius turėtų mūsų artimiausi partneriai. Lietuvos principinė pozicija visada buvo, kad Lietuva neužmezga diplomatinių ryšių su Taivanu, nematome tam dabar reikalo, galimybės, tokia ir mūsų partnerių pozicija. Ir tokia yra nuosekli mūsų pozicija.“ G. Landsbergis dar pridūrė, kad vienos Kinijos politiką nusistato kiekviena valstybė pagal save: „Mes turime adekvačius rėmus, kuriuose mes tą politiką formuojame.“
                Matome tikrai pavydėtiną užsienio politikos „nuoseklumą“, kurį atkakliai gina net pati Ingrida Šimonytė! Politologo Mariaus Laurinavičiaus teigimu, Lietuva neturi aiškios vizijos santykiuose su Taivanu ir sėkmingai griauna tai, kas iki šiol buvo sukurta. Pavyzdžiui, Vokietija, kuriai santykiai su Kinija yra gyvybiškai svarbūs, jau surengė du oficialius ministrų susitikimus su Taivano ministrais. Tuo tarpu Lietuvoje bijoma susitikti, nors drąsos atidaryti Taivano atstovybę užteko. Tad keista situacija gaunasi: neturime normalių santykių su Kinija, tačiau greitai sugriausime santykius ir su Taivanu. Tikra diplomatijos „pergalė“ Lietuvai bei G. Landsbergiui!

                Lietuvos ekonomika jau susimokėjo už G. Landsbergio mokslus ir eksperimentus – prarado šimtus milijonų eurų dėl sugadintų santykių su Kinija. Mainais iš Taivano Lietuva negavo beveik nieko. (...) Nagrinėjant Taivano tiesiogines investicijas Lietuvoje, matyti, kad 2022 m. jos siekė vos 0,14 mln. Eur (100-oji vieta pagal tiesioginių užsienio investicijų dydį Lietuvoje). Kai tuo tarpu Kinijos tiesioginės investicijos Lietuvoje buvo šimtus kartų didesnės ir siekė 40,69 mln. Eur (32-a vieta pagal tiesioginių užsienio investicijų dydį Lietuvoje). Lietuvos tiesioginių investicijų į Taivaną 2022 m. nebuvo, o Lietuvos tiesioginės investicijos Kinijoje siekė 39,78 mln. Eur.
                Kinijos svarba importo prasme dar didesnė, importas iš Kinijos į Lietuvą 2022 m. siekė 1,99 mlrd. Eur (10-a pagal svarbą importo partnerė), kai importas iš Taivano siekė 139,77 mln. Eur (33-ias pagal svarbą importo partneris). 2022 metai buvo rekordiniai importo prasme iš Kinijos, tik tos prekės į Lietuvą nebeatkeliavo tiesiogiai, kaip anksčiau. Jos atkeliavo ratu per kitas šalis – Belgiją, Vokietiją ar Suomiją, – kas lėmė 7–10 procentų didesnes sąnaudas Lietuvos vartotojams

                https://www.delfi.lt/news/ringas/pol...22879#cxrecs_s

                Comment


                  Taivano institutas tiria būsimą „Teltonikos“ lustų gamybos kryptį
                  Baigiant rengti puslaidininkių lustų gamybos Lietuvoje galimybių studiją, kartu baigiamas ir pirmasis iš trijų daiktų interneto prietaisų gamybos grupės „Teltonika IoT Group“ ir Taivano Pramonės technologijų tyrimų instituto (ITRI) bendradarbiavimo etapas, sako Vilniuje viešintis instituto viceprezidentas Chih-I Wu (Čih I U).

                  Jo teigimu, galimybių studija, kurią tikimasi parengti iki lapkričio pabaigos, nustatys, kokia kryptimi Lietuvos įmonė galėtų toliau vystyti puslaidininkių lustų gamybą.

                  Šiemet sausį „Teltonika IoT Group“ ir ITRI pasirašė 14 mln. eurų vertės sutartį dėl pasidalijimo puslaidininkių lustų technologijomis. Pagal sutartį 10 mln. eurų projektui skirs Taivano užsienio reikalų ministerija, o 4 mln. – „Teltonikos“ grupė. Puslaidininkių pramonei reikalingus projektus planuojama įgyvendinti iki 2027 metų.

                  Comment


                    Kinija reikalauja Lietuvos atsisakyti „klaidingo elgesio Taivano klausimais“
                    Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis antradienį pranešė, kad Kinija panaikino prekybos priemones, ribojančias Lietuvos eksportą į Kiniją. Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas pabrėžė, kad Lietuva turi kuo greičiau „ištaisyti klaidas“ dėl „vienos Kinijos“ principo, skelbia „Reuters“.

                    „Kinija visada laikosi Pasaulio prekybos organizacijos taisyklių ir spręs atitinkamą klausimą laikydamasi taisyklių. Dar kartą raginame Lietuvos pusę kuo greičiau ištaisyti klaidas ir grįžti prie „vienos Kinijos“ principo“, – sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas Wangas Wenbinas.

                    Comment


                      Taip formaliai žiūrint Kinija jau panaikino kliūtis ar bent jau oficialiai taip skelbia tačiau nėra dar gavusi to iš Lietuvos ko nori. Bent jau oficialiai. Aišku neoficialiai gal jau sutarta ką gaus. O gal ir ne. Bet oficialiai Kinija pirma žengė žingsnį. Vienok. Laukiame išsamaus Jono komentaro.
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                      Comment


                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                        Taip formaliai žiūrint Kinija jau panaikino kliūtis ar bent jau oficialiai taip skelbia tačiau nėra dar gavusi to iš Lietuvos ko nori. Bent jau oficialiai. Aišku neoficialiai gal jau sutarta ką gaus. O gal ir ne. Bet oficialiai Kinija pirma žengė žingsnį. Vienok. Laukiame išsamaus Jono komentaro.
                        Kol kas per mažai info, kad komentuotume. Ir klausimas, ar tai bus padaryta prie esamos Vyriausybės, ar jau prie kitos. Bet Gabriuko ir jo girtuoklio ex patarėjo Adomėno šūdus kažkas išvalyti turės. Būtų gerai, aišku, kad išsivalytų pats.

                        Comment


                          Man tai dar patiko tas "Kinija visada laikosi Pasaulio prekybos organizacijos taisyklių"

                          Comment


                            Parašė digital Rodyti pranešimą
                            Man tai dar patiko tas "Kinija visada laikosi Pasaulio prekybos organizacijos taisyklių"
                            Čia kaip kokio Putino klausantis apie tai, kad Rusija niekada nieko nėra užpuolusi.
                            If a lion could speak, we could not understand him.

                            Comment


                              Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                              Čia kaip kokio Putino klausantis apie tai, kad Rusija niekada nieko nėra užpuolusi.
                              Arba Landsbergio kaip Lietuva palaiko kartu su ES ir JAV vienos Kinijos politiką.
                              Flickr

                              Comment


                                Tai kad ir palaiko. Niekas apie jokią Taivano nepriklausomybę gi nekalba.

                                Comment


                                  Parašė digital Rodyti pranešimą
                                  Tai kad ir palaiko. Niekas apie jokią Taivano nepriklausomybę gi nekalba.
                                  Kodėl citatoje Kinija ragina grįžti Lietuvą prie vienos Kinijos politikos jei jau ir dabar Lietuva prie jos yra?

                                  Comment


                                    Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                    Kodėl citatoje Kinija ragina grįžti Lietuvą prie vienos Kinijos politikos jei jau ir dabar Lietuva prie jos yra?
                                    Todėl, kad vienos Kinijos politika yra kur kas daugiau, nei formalus Taiwano nepriklausomybės pripažinimas. Vienas jų, surprise surprise, yra Taiwano atstovybių vadinimas Taiwano, o ne Taipėjaus vardu. Gabriukas (tiksliau, matyt, Adomėnas) labai tikslingai, vedinas asmeninių ambicijų, ignoruodamas Lietuvos interesus ir reputacines rizikas, šitą taisyklę sulaužė ir užsirovė ant Kinijos. Be Gabriuko tai dar yra padarę... Somalilendas.

                                    Comment


                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                      Kodėl citatoje Kinija ragina grįžti Lietuvą prie vienos Kinijos politikos jei jau ir dabar Lietuva prie jos yra?
                                      No idea, čia matyt iš tos pačios serijos, kaip ir Kinija visada laikosi PPO taisyklių.

                                      Comment


                                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                        Čia kaip kokio Putino klausantis apie tai, kad Rusija niekada nieko nėra užpuolusi.
                                        Normali praktika galingų valstybių tarpe. Amerika oficialiai nuo antro pasaulinio irgi su niekuo nekariavo.

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                          Arba Landsbergio kaip Lietuva palaiko kartu su ES ir JAV vienos Kinijos politiką.
                                          Tai taip, Kinija yra viena, tik reikia išmesti okupantų-komunistų valdžią.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X