Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migrantų krizė pasienyje su Baltarusija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Šiandien ES turėtų skelbti sankcijas Lukašenkai, bet kol kas tyla. Ar nebus tik eilinis pirstelėjimas į dangų?
    Negalima. Climat change gi.

    Comment


      Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
      Prieš porą dienų pasienyje su Lietuva žuvo du rusų desantininkai specnazovcai. Vienas iš jų labai egzotišku vardu ir pavarde. Kilęs iš Uralo, tėvas pats buvo sovietinis kariškis :



      Įdomu, gal neveltui šis karininkas dalyvavo. Tikėtina, kad bent kažkiek lietuviškai mokėjo, toks ypač tiktų patys žinot kam
      idomu kas pase irasyta? gal netgi Lietuvis )
      "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


      - George W. Bush President of the USA

      Comment


        Ku*wa

        Comment


          Kažkaip sumažėjo informacijos, kas vyksta Lenkijos-Baltarusijos pasienyje. Abi pusės neprileidžia žiniasklaidos?

          Comment


            Parašė Sula Rodyti pranešimą
            Kažkaip sumažėjo informacijos, kas vyksta Lenkijos-Baltarusijos pasienyje. Abi pusės neprileidžia žiniasklaidos?
            Lenkai neleidžia, yra tik jų paasieniečių ir policijos video. Baltarusai leidžia pro-lukašenkinius žurnalistus/blogerius.
            -

            Comment


              daužo, niekšai, pasieniečius akmenimis

              https://twitter.com/HannaLiubakova
              Русский военный корабль, иди нахуй!

              Comment


                Reikia juos vargšus priimti, duoti butą, pinigus ir vietinę gražia blondinę. Ir dar kelis kartus paskambinti Putinui su Lukašenko ir padėkoti.

                Comment


                  Kodėl Irakas bėga
                  Jazidai ir kurdai Šiaurės Irake turi rimtų priežasčių bėgti. Daugelis dabar naudojasi galimybe atvykti į Europą per Minską. Dauguma keliauja per Stambulą ir Dubajų, tačiau, be Lukašenkos, Asadas dabar yra ir kontrabandininkas.
                  Laimė yra labai reliatyvus terminas žmogui, kuris išgyveno Islamo valstybės (IS) pragarą. Daugeliui jazidų laimė reiškia rasti prieglobstį vakarų šalyje, net jei jie nemoka ten kalbos ir kultūros ir nėra tikrai laukiami. Amers * Broliai ir tėvai jau rado laimę: pagalbos organizacija leido broliams persikelti į Vokietiją, o vėliau tėvai pasekė pavyzdžiu, kaip šeimos susijungimo dalis. Tačiau Ameriui ir dviem jo seserims nepavyko.
                  Dabar broliai ir seserys nori tai išbandyti patys – per Baltarusiją. Jie nemato savo ateities Šiaurės Irake, o sugrįžimas į savo gimtuosius kaimus Sindžaro srityje jiems nekyla klausimas. Kai 2014 m. rugpjūčio mėn. IS užpuolė regioną į vakarus nuo Irako miesto Mosulo , šeima turėjo bėgti į netoliese esančius Sindžaro kalnus. „Mes dienas praleidome kalnuose nevalgę ir negėrę“, – Amer pasakoja per susitikimą pabėgėlių stovykloje Šarijoje, kur dabar gyvena.
                  Ištisas dienas jie gyveno bijodami, kad IS kovotojai juos sučiups ir, kaip ir tūkstančiai kitų jazidų, pagrobs arba, blogiausiu atveju, nužudys. Jį pavyko išgelbėti tik tada, kai Turkijai priešiškos Kurdistano darbininkų partijos (PKK) kovotojai ir jos atšakos iš Sirijos išlaisvino koridorių į Siriją. Vėliau šeima per Siriją grįžo į kurdų valstybę Šiaurės Irake.

                  Grįžo tik ketvirtadalis jazidų

                  Nuo tada Ameras ir jo seserys gyveno su kitais jazidais pabėgėlių stovykloje Šarijoje, į pietus nuo kurdų provincijos sostinės Dohuko. Tik maždaug ketvirtadalis iš buvusių 450 000 Sindžaro regiono gyventojų grįžo į savo kaimus po pergalės prieš IS prieš ketverius metus. Tačiau daugelis sunkiai traumuotų grįžusių asmenų skundžiasi viešųjų paslaugų stoka, darbo stoka ir, svarbiausia, besitęsiančiu nesaugumu. Dėl to kai kurie jau grįžo į perkeltųjų stovyklas.

                  Sindžaro regionas su savo piligrimystės vietomis yra viena iš pagrindinių jazidų vietovių, tačiau jie ten nėra saugūs. Nes šiandien Irako vyriausybė, šiitų kovotojai, PKK šalininkai ir Šiaurės Irake dominuojanti Kurdistano demokratinė partija (KDP) kovoja dėl teritorijos kontrolės. Turkija , kuri kelis kartus bombardavo PKK pozicijas Sindžare ir ne kartą grasina dideliu puolimu, kelia papildomo netikrumo .
                  Ameriui, šioje situacijoje, grįžimas į Sinjarą yra iš piršto laužtas. „Mano tėvas buvo turtingas žmogus“, – sako 31 metų vyras. Tačiau IS ekstremistai sunaikino ir pavogė jo turtą. – O dabar ten yra keturios skirtingos partijos. Kurdistanas yra saugesnis, bet ir čia tokie jazidai kaip jis patiria spaudimą. Todėl pastaraisiais metais tūkstančiai žmonių pabėgo į Europą, ypač rizikingu jūrų keliu tarp Turkijos ir Graikijos.
                  Maršrutu per Baltarusiją nuo šių metų yra naujas, mažiau pavojingas maršrutas. Po to, kai pavasarį Baltarusijos diktatoriui Aleksandrui Lukašenkai kilo ciniška mintis panaudoti pabėgėlius kaip svertą prieš Europą, irakiečiai Erbilyje staiga galėjo lengvai gauti Baltarusijos vizas. Jie buvo išduoti per tarpininkus iš Baltarusijos garbės konsulato Erbilyje arba iš ambasados ​​Bagdade.
                  Kai kurie tiesiog gavo vizą per kelionių agentūrą. Bet jei turite tik vizą ir skrydį, rizikuojate įstrigti Baltarusijoje. Todėl visi žmonės, su kuriais NZZ kalbėjo Šiaurės Irake, samdė kontrabandininkus. Jie siūlo „viskas įskaičiuota“ paketus, kuriuose kontrabandininkas organizuoja visą kelionę ir garantuoja atvykimą į norimą tikslą. Tik tada jis gauna savo pinigus, kuriuos pabėgėliai tuo tarpu įneša į informatorių, dažniausiai pinigų keitėją.
                  Sirijos režimas taip pat nusipelnė

                  Lukašenkos „atidarymo“ pradžioje pabėgėliai iš Bagdado dar galėjo skristi tiesiai į Minską. Tačiau spaudžiama ES Irako vyriausybė rugpjūtį sustabdė tiesioginius skrydžius. Sirijos despotas Basharas al-Asadas tada užuodė naują pajamų šaltinį ir nuo tada pats yra kontrabandininkas. Daugelis jazidų dabar skrenda iš Bagdado į Damaską, iš kur Sirijos aviakompanija „Cham Wings“ skrenda į Minską. Skrydžių negalima rasti Damasko oro uosto ar oro linijų svetainėse. Tikriausiai dėl geros priežasties: Cham Wings ir jų savininkas Issamas Shammout buvo nubausti Vašingtono .
                  Iš Minsko jis eina sausuma link Lenkijos sienos , kur pabėgėlius per mišką veda vietinis ekspertas. Ameras žino, kad šis kelias taip pat susijęs su pavojais. Pusbrolis buvo tris kartus sulaikytas Lenkijos pasieniečių ir išsiųstas atgal į Baltarusiją. Jazidų grupę Baltarusijos policija sugrąžino į pasienį.
                  Pabėgėlių teigimu, peržengus Baltarusijos ir Lenkijos sieną, visa kita yra gana paprasta. Sutartoje vietoje jie sutinka taksi vairuotoją, kuris juos nuveža iki Lenkijos ir Vokietijos sienos. Už Vokietijos sienos pabėgėliai dažniausiai sutinka kitą vairuotoją, kuris nuveža juos į Berlyną ar kitą Rytų Vokietijos miestą.

                  Svarbu saugumas ir žmogiškumas

                  Amerio pusbrolis tai padarė ketvirtu bandymu. – Į Olandiją jis atvyko po 15 dienų. Tačiau kito pusbrolio nėra nė pėdsako. Ameras įtaria, kad jis yra Lenkijos kalėjime. Niekas iš to negali jo sustabdyti. Pabėgimas su dviem seserimis jam kainuos mažiausiai 30 000 USD. Jis žino, kad Vokietijoje pienas ir medus neteka. Tačiau ten yra saugumas ir žmogiškumas, sako jis. Tai jam svarbu.
                  Amer iš Shariya ne vienas tikisi gyvenimo Europoje. Beveik kiekvienoje pabėgėlių stovykloje ir gretimame miestelyje esančioje šeimoje yra kas nors šiais metais pabėgęs į Europą, dauguma jų per Damaską ir Minską, kai kurie ir per Stambulą. „Važiuoja visi, kas gali“, – sako Šarijoje gyvenanti kirpėja, kurios du broliai pasirinko maršrutą per Minską. „Musulmonai, jazidai ir krikščionys turi būti lygūs. Bet čia tai negalioja“.
                  Pabėgti nuo smurto, korupcijos ir ekonominės krizės

                  Per Baltarusiją į Europą masiškai bėga ne tik jazidai, bet ir kurdai. Panašiai kaip jazidai, politinių ir ekonominių priežasčių mišinys stumia kurdus į užsienį. Dėl koronaviruso pandemijos Kurdistanas išgyvena didelę ekonominę krizę. Regiono valdžia, kuri yra pagrindinis darbdavys regione, dažnai mėnesius nemoka atlyginimų. Jaunimo nedarbas yra didelis.
                  Tuo pačiu piliečiai mato, kad partijos lyderiai turtėja, o jų sūnūs gauna aukštus postus, net jei jiems trūksta tam kvalifikacijos. Jei kas nors steigia įmonę, į ją turi įtraukti KDP arba konkuruojančios Kurdistano patriotinės sąjungos (PUK) atstovą. „Tai ne partijos, o mafijos organizacijos“, – sako kurdas Owenas* iš Badavano, mažo kaimelio tarp Erbilio ir Suleimanijos. Pasipriešinimas yra bergždžias.
                  Per pastaruosius kelis mėnesius įvairiose vietose vyko protestai prieš KDP ir PUK, dominuojančius rytų Kurdistane. Vietoj reformų partijos atsakė represijomis. Dešimtys demonstrantų ir žurnalistų pateko į kalėjimą, o su KDP susiję teisėjai juos apkaltino terorizmu. PUK saugumo pajėgos sušaudė kelis demonstrantus Suleimanijos regione. Partijoje jau kelis mėnesius vyksta arši kova dėl valdžios, kuri kelia netikrumą.
                  Žmonių kontrabandininkų laukiančiųjų sąrašai

                  „Anksčiau buvo per daug kontrabandininkų ir per mažai pabėgėlių. Štai kodėl kontrabandininkai dažnai meluodavo“, – sako Owenas. „Šiandien viskas yra atvirkščiai. Skubėjimas toks didelis, kad kontrabandininkai atvirai kalba apie pavojus. Ir laukiančiųjų sąrašai yra“. Per pastarąsias kelias savaites iš jo kaimo vieni pabėgo vienuolika jaunuolių. Oficialių duomenų, kiek kurdų nuo pavasario išvyko į Europą, nėra. Tačiau informacija, kurią surinkome iš kontrabandininkų ir tarpininkų, sudaro daugiau nei 10 000 žmonių.

                  Svarbiausias maršrutas kurdams veda iš Erbilio ir Suleimanijos lėktuvu per Stambulą, rečiau per Dubajų. Iš Stambulo keliaujama jūra į Graikiją arba lėktuvu į Minską. Tačiau europiečiai daro spaudimą kurdų vyriausybei, kad ši sustabdytų pabėgėlių bangą į Baltarusiją. Vienas kontrabandininkas, norintis likti anonimu, sako, kad dabar Erbilyje sunku gauti Baltarusijos vizą. „Galite jį gauti Turkijoje“. Dėl vizos kontrabandininkai kurdams prireikus išduoda suklastotus pažymėjimus, kad jie yra verslo žmonės.
                  "Visada yra būdų"

                  Kelionė į Europą kurdams kainuoja iki 13 000 USD. Kad vienas iš Oweno pusbrolių galėtų pabėgti į Didžiąją Britaniją, tėvai pardavė dalį savo laukų ir sodų su vešliais, raudonai žydinčiais granatmedžiais. Pirmą kartą pusbrolio valtį atgal į atvirą jūrą nustūmė Graikijos pakrančių apsauga . Antrą kartą jis kartais dramatiškomis aplinkybėmis nuplaukė jachta iki Italijos.
                  Stiebas nulūžo prieš pat Italiją, o pusbrolis valandų valandas turėjo kabintis į valtį. Per Prancūziją jis pagaliau atvyko į Didžiąją Britaniją, kur jau gyvena kitas brolis. Ovenas žino apie pavojus. „Graikija pavojinga, ypač naktį“, – sako jis. Tačiau apskritai visi pabėgimo keliai tapo lengvesni. „Tai tik pinigų klausimas, net ir Turkijoje. Tie, kuriuos suima policija, papirkinėja, tada paleidžia“.
                  Dėl prasidėjusios žiemos, audringų jūrų ir stingdančio šalčio Baltarusijos miškuose kontrabandininkai tikisi, kad per artimiausius kelis mėnesius pabėgėlių banga nuslūgs. Tačiau pabaigos jie nematys, net jei Baltarusija nebeišduotų vizų. Kelių į Europą visada yra – Owenas, Ameras ir daugelis kitų jazidų iš Sinjaro yra tuo įsitikinę.
                  Priežasčių bėgti nemažėja, nes vis daugėja pranešimų apie pagrobimus ir žmogžudystes regione. Vien per pastarąsias kelias savaites buvo pagrobti keturi jauni vyrai ir moterys, o kitą dieną jų kūnai buvo rasti atvirame lauke, sako jazidai Šarijoje. Kitų trijų pėdsakų nėra. Persekiojamai mažumai tokie įvykiai primena praeities nusikaltimus. „Patyrėme 74 genocidus. Kiek laiko norite, kad tai tęstųsi? - sako Amer. „Čia mūsų niekas negali sustabdyti. Ir net jei dėl to turime pereiti per ugnį“.
                  https://www.nzz.ch/international/ira...mp;mktcid=smch &mktcval=fbpost_2021-11-10
                  Русский военный корабль, иди нахуй!

                  Comment


                    Parašė liux Rodyti pranešimą
                    Kodėl Irakas bėga
                    Nes Vokietijos/Olandijos ir kai kurių kitų šalių valdžiažmogiai į kairę ir į dešinę dalina pašalpas, butus, pilietybes.

                    Comment


                      Kadangi Baltarusija kaip ir saugi šalis, jazidai ir kiti gali prašyti prieglobsčio ten.

                      Comment


                        Baltarusija/Rusija žino kur reikia mušti. Leftistinė media dėkinga, ištransliuos per visą pasaulį "žiaurų" elgesį su akmenų/granatų metėjais
                        Belarus launches an investigation into Polish actions: "Use of special weapons and ammunition by Polish security forces against unarmed people on the Belarusian side has been recorded. We consider this a violent action against people located on the territory of another country.

                        Comment


                          Parašė luknas Rodyti pranešimą
                          Vokietijos atstovas paneigė gandus, kad lapkričio 15 d. migrantai nuo Lenkijos-Baltarusijos sienos bus vežami į Vokietiją.
                          https://www.gazeta.ru/politics/news/...16853659.shtml
                          Jus čia atsargiau su rusų žiniasklaida ji 95% propagandinė iskaitant ir blogerius politinius, gali būti užslėptai propagandinė.
                          Jie kažkas stipresnio vyksta (karo veiksmai aktyvesni, rinkimai) visi resursai mobilizuojami ir prasideda kažkokox masinės linijos pompavimas. Dabar to nėra.
                          gazeta.ru skirta labiau išprususiai publikai smegenis pudrinti, lenta.ru - giluminiai liaudžiai.
                          IMHO Lietuvai (ir visai Rytų Europai) trūksta kažkokio resurso kaip Euronews ar RT kad savą liniją pateikti (pompuoti), skirto pasauliui ir ko gero ypatingai Vakarų Europai.

                          Comment


                            Parašė Dundorfas Rodyti pranešimą

                            Jus čia atsargiau su rusų žiniasklaida ji 95% propagandinė iskaitant ir blogerius politinius, gali būti užslėptai propagandinė.
                            Jie kažkas stipresnio vyksta (karo veiksmai aktyvesni, rinkimai) visi resursai mobilizuojami ir prasideda kažkokox masinės linijos pompavimas. Dabar to nėra.
                            gazeta.ru skirta labiau išprususiai publikai smegenis pudrinti, lenta.ru - giluminiai liaudžiai.
                            IMHO Lietuvai (ir visai Rytų Europai) trūksta kažkokio resurso kaip Euronews ar RT kad savą liniją pateikti (pompuoti), skirto pasauliui ir ko gero ypatingai Vakarų Europai.
                            Jėzauauktielninkas. Čia pagal tweetą parašyta. Skaityk tiesiai tweetą, jei bijai kažko.
                            Show must go von!

                            Comment


                              Parašė liux Rodyti pranešimą
                              Kodėl Irakas bėga https://www.nzz.ch/international/ira...mp;mktcid=smch &mktcval=fbpost_2021-11-10
                              Žinoma, kad ten ne pyragai. Bet iš tų priežasčių kurios straipsnyje išvardintos kaip bėgimo priežastis yra lygiai tiek pat visose kitose regiono šalyse ir ne tik artimo regiono. Uzbekistanas, Turkmėnistanas, Tadžikistanas, Egiptas, Marokas, Alžyras, Siera Leonė, Gana , ir daugybė daugybė kitų. Įrašyk bet kurios tos šalies pavadinimą vietoj Irako ir įrašyk uzbekai, tadžikai , egiptiečiai, senegaliečiai ir t.t. ir gausi lygiai tiek pat relevantišką tekstą kaip ir tas, kuris spausdintas laikraštyje. Tokios šiuolaikinio pasaulio aktualijos ...

                              Comment


                                Berlynas

                                Comment


                                  Parašė Globalus Rodyti pranešimą
                                  Berlynas
                                  Tikrai nėra durnesnės tautos negu vokiečiai.

                                  Comment


                                    Parašė Globalus Rodyti pranešimą
                                    Berlynas
                                    Kodėl jie po Berlyną vaikšto, o ne skrenda į Minską susirinkti savo migrantų? Batka tikrai tam netrukdo.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                      Kodėl jie po Berlyną vaikšto, o ne skrenda į Minską susirinkti savo migrantų?
                                      Nes Rusijos ambasados darbuotojai pasamdė juos mitinguoti Berlyne, o ne skristi į Minską.

                                      Comment


                                        Parašė R.D. Rodyti pranešimą

                                        Tikrai nėra durnesnės tautos negu vokiečiai.
                                        Nors normaliu metu ir esu griežtai prieš cenzūrą, bet dabar, kai padėtis jau kone karinė, visai būčiau ne prieš, jei tokie promigrantiški mitingai nebūtų viešinami. Nes jau BY esantys ar potencialiai atvykti norintys migrantai ne tokie ir atsilikę - internetą jie turi. Matydami tokį vokiečių palaikymą jiems, jie tikrai dar labiau norės skristi į Baltarusiją ir po to brautis į ES. Juk vokiečiai jų nori ir laukia. Kol patys vokiečiai nenustos žaisti ir nepradės rimtesnio potencialių pabėgėlių atgrasymo - tol situacija BY/PL pasienyje nepagėrės.
                                        Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                        Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                        SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                        Comment


                                          Man toks įspūdis kad po Hitlerio vokiečiai jaučiasi amžinai skolingi ir visais būdais bando įrodyti kokie jie humaniški ir tolerantiški, ir tikrai tikrai ne jokie ne naciai, ir t.t.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X