Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migrantų krizė pasienyje su Baltarusija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Tarakoninė propaganda https://www.youtube.com/watch?v=O2bv_LeO9l0
    Su krepšiais ir vaikais rankose pabėgėliai pasiekė Lenkijos sieną. Milžiniška kolona yra tik maža dalis tų, kurie patikėjo demokratija ir Europos rojumi, iš kurio pabėgėlius dabar išvaro grasindami ginklais.

    Comment


      Parašė Briedis Rodyti pranešimą
      susiruošė į žiemos stovyklą ir gavo stovyklą kokios problemos ?
      Русский военный корабль, иди нахуй!

      Comment


        Parašė Dundorfas Rodyti pranešimą
        Erdoganui ES kloja 5-6 milijardus į metus kad pasilaikytų migrantus, Batka irgi nori.
        7,62*51 NATO būtų geriausias variantas.
        Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

        Comment


          Parašė luknas
          Lukašenka turi būti nuteistas Hagoje už žmonių kontrabandą ir lėktuvų grobimą. Nes jeigu bus nenubaustas tai tai taps kaip ir norma.
          Tas jau norma su Erdoganu..

          Comment


            Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą

            Tą patį su kolega šiandien kalbėjom. Lenkai irgi turi strategiją pasirinkę, parodyt tamsiąją migrantų pusę, kad suaudrint žiūrovų hormonus ir sukelt neapykantą. Teisingai elgiasi, kad išlieka be perteklinio jėgos naudojimo, šitą opciją bus galima įjungt bet kurią minutę, kai tik ateis tam laikas.
            Nežinau, mano nuomone vandens apliejimas sieną griaunantį žmogų nebūtų perteklinė jėga, o kaip tik tokių kadrų, rodančių nesuteikimą gintis man rodos ir trūksta. Kad visi matytų ir suprastų, kad veržtis jėga negalima.

            Kiek gi galima bijoti ginti savo turtą? Jei pas mane marozas ateis su kastuvu daužyti tvoros aš jaučiuosi turintis teise jį perlieti iš šlangos.

            Comment


              Laikas paleisti migrantus

              BNS 2021.11.09
              Seimas svarstys, ką daryti su migrantais praėjus pusmečiui po sulaikymo
              Pagal Vidaus reikalų ministerijos (VRM) rengtas pataisas, pasibaigus šešių mėnesių migranto sulaikymo laikotarpiui, tačiau nespėjus baigti nagrinėti jo skundų dėl prieglobsčio prašymo, atvykėliui nebūtų taikomi judėjimo ribojimai, jeigu jis nekelia jokio pavojaus.

              Tokie ribojimai būtų netaikomi ir pavojaus nekeliantiems neteisėtiems migrantams, dėl kurių prieglobsčio priimtas neigiamas sprendimas, tačiau dar vyksta apskundimo procedūros.

              Projektu grąžinama galimybė skųsti Lietuvos institucijų sprendimus dviejų instancijų teismuose: apygardos administraciniam teismui ir Lietuvos vyriausias administraciniam teismui.

              https://m.delfi.lt/lietuvoje/article.php?id=88621375
              Paskutinis taisė Romas; 2021.11.09, 09:11. Priežastis: Pridėta antraštė ir šaltinis

              Comment


                Delfi.lt 2021.11.09
                Vyriausybė siūlo 5 km pasienio ruože įvesti nepaprastąją padėtį vienam mėnesiui
                Antradienio rytą ministrų kabinetas rinkosi į posėdį, kuriame svarstė nepaprastosios padėties įvedimą Lietuvos ir Baltarusijos pasienyje. Vyriausybei vieningai sutarus kreipiamasi į Seimo pirmininkę prašant kuo greičiau šį klausimą teikti Seime balsavimui.

                Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtame dokumente siūloma įvesti nepaprastąją padėtį nuo trečiadienio, nuo 2021 m. lapkričio 10 dienos 00 valandų 00 minučių, ji truktų vieną mėnesį.
                Nepaprastoji padėtis būtų skelbiama visame pasienio ruože prie Lietuvos Respublikos valstybės sienos su Baltarusijos Respublika ir 5 kilometrų į valstybės gilumą nuo jo.
                Taip pat, Lietuvos Respublikos institucijų paskirtose užsieniečių apgyvendinimo vietose (Užsieniečių registracijos centro Pabradėje teritorijoje, Medininkų užsieniečių registracijos centro teritorijoje ir Kybartų užsieniečių registracijos centro teritorijoje, Pabėgėlių priėmimo centro Rukloje ir šalia jo įrengtoje teritorijoje, Pabėgėlių priėmimo centro Naujininkų pabėgėlių stovykloje) ir 200 metrų aplink juos.

                Nepaprastosios padėties metu nustatomi šie naudojimosi Konstitucijos 22, 25, 32 ir 36 straipsniuose nurodytomis teisėmis ir laisvėmis apribojimai šio Nutarimo 1 straipsnio 1 dalyje nurodytose teritorijose, kuriose įvesta nepaprastoji padėtis:
                1) neteisėtai į Lietuvos Respublikos teritoriją patekusiems ir (ar) Lietuvos Respublikos institucijų paskirtose užsieniečių apgyvendinimo vietose esantiems užsieniečiams Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnų sprendimu ribojama teisė susirašinėti, vykdyti pokalbius telefonu ir kitaip susižinoti, naudojant prieigą prie mobilaus ir interneto ryšio, prireikus apribojant galimybę naudotis ryšio priemonėmis, išskyrus atvejus, kai toks asmuo naudodamasi šiomis priemonėmis kreipiasi į Lietuvos Respublikos valstybės institucijas ir įstaigas;
                2) neteisėtai į Lietuvos Respublikos teritoriją patekusiems ar Lietuvos Respublikos institucijų paskirtose užsieniečių apgyvendinimo vietose esantiems užsieniečiams draudžiama gauti ir skleisti informaciją, išskyrus atvejus, kai toks asmuo kreipiasi į Lietuvos Respublikos valstybės institucijas ir įstaigas;
                3) šio nutarimo tvarka asmenims ribojamos galimybės vykti į šio nutarimo 1 straipsnio 1 dalies 1 punkte nurodytą teritoriją, kurioje įvesta nepaprastoji padėtis, taip pat šioje teritorijose deklaruoti gyvenamąją vietą.
                4) šio nutarimo tvarka asmenims ribojama galimybė organizuoti ir rinktis į susirinkimus teritorijose, kuriose įvesta nepaprastoji padėtis.
                (...)

                https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=88621553

                Comment


                  Ko gero, tai būtų blogiausias įmanomas sprendimas, pritrauksiantis dar daugiau migrantų į Lietuvą. Tuo labiau turint omeny dabartinius įvykius prie Lenkijos sienos.

                  Reikia suprasti, kad visi migrantai padarė sunkų nusikaltimą - nelegaliai kirto valstybės sieną. Vadinasi, jiems turi būti taikoma baudžiamoji atsakomybė ir įkalinimas. Dabartiniuose įstatymuose aiškiai numatyti tik du atvejai, kai migrantas gali būti atleidžiamas nuo atsakomybės už nusikaltimą. Pirmasis - gavus prieglobstį. Antrasis - jei migrantas yra išsiunčiamas iš šalies arba išvažiuoja savanoriškai. Tendencijos rodo, jog prieglobstį Lietuvoje gaus daugiausia keliasdešimt žmonių.
                  Visiems kitiems turi būti siūlomos tik dvi alternatyvos - išvykimas į gimtinę arba įkalinimas. Taškas.

                  Nepritraukinėkim naujų migrantų visokiais tolerancijos statusais ir pan. Lukašenka tik padėkos, o ateityje dar atsiras tokios rekomendacijos kaip, pavyzdžiui, nevaikščioti vakarais Vilniaus ar Kauno centre.
                  Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                  Marsrutai.lt tinklaraštis!
                  SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                  Comment


                    Parašė Globalus Rodyti pranešimą
                    Amerikonai kuria reportažus
                    Wow. Dar nesu matęs kad youtubes komentarų sekcija būtų ant tiek vieninga ir visiškai į vienus vartus palaikanti lenkiją. Per pirmus 100* komentarų nei vieno disidento.

                    * - komentaru sortinimas kiekvienam gali būti skirtingas nes youtubė bando tau pažystamus išmesti į viršų jei esi prisijugęs.
                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                    Irake vidutinė alga yra apie 400 USD, t.y. panaši kaip Baltarusijoje, per "okupacijos" metus BVP išaugo kartus ir vejasi Egipto (didžiausios arabiškos šalies) skaičius. Gyventojų skaičius per 20 "teroro" metų išaugo du kartus - nuo 20 mln. iki 40 mln. Gal tai ir yra pagrindinė migracijos priežastis.
                    Kiek teko kalbėti su irakiečiais tai mėstiečiai vienareikšmiškai sako kad gyvenimas pageręjo po amerikonų atėjimo, kaimiečiai sako priešingai. Bet čia truputi biased nuomonės nes kalbėjom angliškai tai iš jų pusės dalyvavo tik jau vakarų spheroje glaimtys dalyvauti ir mokantys angliškai.

                    Comment


                      Migrantai gauna instrukcijas, kaip pasinaudojant vaikais kirsti sieną

                      https://www.rmf24.pl/raporty/raport-...57#crp_state=1

                      Comment


                        Parašė luknas
                        Lukašenka turi būti nuteistas Hagoje už žmonių kontrabandą ir lėktuvų grobimą. Nes jeigu bus nenubaustas tai tai taps kaip ir norma.
                        Kam tokius šūdus rašyti, tie migrantai patys savo noru perka Gudijos vizas, niekas vaikų Irake negrobia ir prievarta neveža prie LT sienos. Su lėktuvu irgi panašiai, ne vieną kartą lėktuvas net ES istorijoje buvo verčiamas nutūpti dėl ten esančių žmonių sulaikymo, nelabai galim lyginti su teroristų atakomis.
                        Jei laikom, kad migrantai yra Batkos aukos, tada nei formaliai ar moraliai net negalim statyti sienos ir jų neįleisti.
                        Flickr

                        Comment


                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                          Kam tokius šūdus rašyti, tie migrantai patys savo noru perka Gudijos vizas, niekas vaikų Irake negrobia ir prievarta neveža prie LT sienos. Su lėktuvu irgi panašiai, ne vieną kartą lėktuvas net ES istorijoje buvo verčiamas nutūpti dėl ten esančių žmonių sulaikymo, nelabai galim lyginti su teroristų atakomis.
                          Jei laikom, kad migrantai yra Batkos aukos, tada nei formaliai ar moraliai net negalim statyti sienos ir jų neįleisti.
                          Nu tamsta irgi šūdo prirašei Visas tas migracijos maršrutas kurtas ir sukurtas fsb. Spec projektą trikdyti pasienio šalis ir kiršinti su centriuku gali vadinti kaip nori, bet tai tikrai ne taikos siekis. Jeigu įsileidinėsi visus iki vieno perėjūnus bus pipiec šitų pasienio šalių biudžetams ir socialiniai sistemai. Taip, kad kariaujam karą toliau ir bandom jį laimėti, o ne inkšti kaip sunku.
                          Lėktuvų temą buvo išnarstyta ne kartą.
                          Aš neliūdnas - aš blaivus

                          Comment


                            Parašė geriantis Rodyti pranešimą
                            Nu tamsta irgi šūdo prirašei Visas tas migracijos maršrutas kurtas ir sukurtas fsb. Spec projektą trikdyti pasienio šalis ir kiršinti su centriuku gali vadinti kaip nori, bet tai tikrai ne taikos siekis. Jeigu įsileidinėsi visus iki vieno perėjūnus bus pipiec šitų pasienio šalių biudžetams ir socialiniai sistemai. Taip, kad kariaujam karą toliau ir bandom jį laimėti, o ne inkšti kaip sunku.
                            Lėktuvų temą buvo išnarstyta ne kartą.
                            Batkos tikslas, kad ES jį vėl pripažintų prezidentu ir kalbėtųsi, todėl jis ir "padeda" tiems migrantams greičiau atsidurti prie ES sienos, bet nereikia migrantų vadinti kažkokiomis aukomis, patys savo noru perka kelionių bilietus, vizas, kad bandyti patekti į Vokietiją ir kitas vakarų ES šalis. Jeigu tie migrantai patys nenorėtų į ES patekti, Batka niekaip jų iš Irako neiškrapštytų.
                            Flickr

                            Comment


                              Maskva patenkinta labai gera Baltarusijos specialistų veikla.


                              В Кремле назвали ситуацию с мигрантами на польско-белорусской напряженной и тревожной, и выразили надежду на то, что она не станет угрозой национальной безопасности России. Об этом во вторник, 9 ноября, сказал пресс-секретарь президента России Дмитрий Песков. Его слова приводит «Интерфакс».
                              Он подчеркнул также, что Москва наблюдает очень ответственную работу со стороны белорусских специалистов.
                              https://lenta.ru/news/2021/11/09/peskov/

                              Comment


                                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                Batkos tikslas, kad ES jį vėl pripažintų prezidentu ir kalbėtųsi, todėl jis ir "padeda" tiems migrantams greičiau atsidurti prie ES sienos

                                Elgiasi kaip bandiuganas, ir nori kad su juo rimtai kalbėtų Kur dingo jo visas kalchozinis chitrumas? Putinas žiūri ir juokiasi, kaip tas buvęs chitražopas pats save izoliuoja nuo kaimynų ir smagiai nepalieka sau kitos alternatyvos, nei sąjunginė valstybė (nors tiek išsisukinėjo, taip tempė gumą).

                                Žiūrėkit, dar Putinas integravęs Baltarusiją (manau kad referendumu, nes kitokie būdai per daug negražiai atrodytų prieš pasaulį), šioje situacijoje išeis kaip ES gelbėtojas nuo chuligano Barmašenkos. O jam pačiam ir jo vaikams pažadės ramią senatvę ir rūmus kur nors Sočyje, Gelendžike ar Kryme, su sąlyga kad tyliai sėdės.
                                Paskutinis taisė Tomizmas; 2021.11.09, 12:37.
                                Snowflakes will attack U <3

                                Comment


                                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                  Batkos tikslas, kad ES jį vėl pripažintų prezidentu ir kalbėtųsi, todėl jis ir "padeda" tiems migrantams greičiau atsidurti prie ES sienos, bet nereikia migrantų vadinti kažkokiomis aukomis, patys savo noru perka kelionių bilietus, vizas, kad bandyti patekti į Vokietiją ir kitas vakarų ES šalis. Jeigu tie migrantai patys nenorėtų į ES patekti, Batka niekaip jų iš Irako neiškrapštytų.
                                  Jeigu sukčius tave apgauna, tai auka esi būtent tu. Ne visi yra tokie gudrūs ir įžvalgūs, kad atspėtų kur čia paspęsti spąstai.
                                  Aš neliūdnas - aš blaivus

                                  Comment


                                    Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą


                                    Elgiasi kaip bandiuganas, ir nori kad su juo rimtai kalbėtų Kur dingo jo visas kalchozinis chitrumas? Putinas žiūri ir juokiasi, kaip tas buvęs chitražopas pats save izoliuoja nuo kaimynų ir smagiai nepalieka sau kitos alternatyvos, nei sąjunginė valstybė (nors tiek išsisukinėjo, taip tempė gumą).

                                    Žiūrėkit, dar Putinas integravęs Baltarusiją (manau kad referendumu, nes kitokie būdai per daug negražiai atrodytų prieš pasaulį), šioje situacijoje išeis kaip ES gelbėtojas nuo chuligano Barmašenkos. O jam pačiam ir jo vaikams pažadės ramią senatvę ir rūmus kur nors Sočyje, Gelendžike ar Kryme, su sąlyga kad tyliai sėdės.
                                    Neskubėkim su išvadom, Batka netgi dabartinėje situacijoje bando laviruoti, neskuba pasirašyti sąjunginės sutarties ir bando visaip vartytis, su migrantais irgi neaišku, kaip bus, kai pradės pasienyje mirti nuo šalčio žiemą, ES gali pagailėti ir įsileisti, o tada jau reiks su Batka tartis kaip su Erdoganu, kad nebeleistų naujiems ateiti prie sienos.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      Putininė Rusija tvirtina, kad ES turėtų mokėti Baltarusijai, kad ji sustabdytų migrantus.
                                      https://www.rmf24.pl/raporty/raport-...26#crp_state=1

                                      Comment


                                        Parašė luknas Rodyti pranešimą
                                        Putininė Rusija tvirtina, kad ES turėtų mokėti Baltarusijai, kad ji sustabdytų migrantus.
                                        https://www.rmf24.pl/raporty/raport-...26#crp_state=1
                                        Na ką sakiau vakar, Batka su sankcijom kainuoja Kremliaus oligarchams, tai nutarė, kad jį galėtų šelpti ir ES. Ir dar tas "Iš kur kojos dygsta" - čia taikyta kiba vidiniai publikai ir taip pat užsieniui tarp eilučių "nereikia remti svetimų režimų nuvertimo, bo tik bėdos turėsite". Kremliuje labai jautriai reaguoja kai nuverčia kokį režimą nes jaučia, kad ir jiems gresia.
                                        Ty tokia viduramžių makiaveliška politika XXI politkorektiškame amžiuje.
                                        IMHO vėliau ar anksčiau Kremliaus režimui atsirūgs, bet su dabartinėm naftos kainom koziriai jų rankose.


                                        Comment


                                          Parašė mantasm Rodyti pranešimą
                                          Permetus fotkes aišku, kad „tikrieji žalieji“ yra tokie pat arbūzai kaip jų kolegos vakaruose. Socdemų jaunimas irgi atitinkamas, įdomu ką į Blinkevičiūtės elektoratas Su Gegužės 1 profsąjunga ir taip buvo viskas aišku, bet eilinis priminimas, kad ten labiau ne profsąjunga, o vakarietiško leftistinio stiliaus visų pakampių nelaimėlių gynėjai.
                                          Blinkevičiūtės jaunimas, Skvernelio demokratai ir turėtume sienas tik žemėlapiuose:

                                          Seimo narys Vytautas Bakas nuogąstavo, kad tokiu nutarimu siena uždaroma aklinai ir užveriamas kelias į šalį patekti pažeidžiamiems asmenims, kuriems gresia pavojus. Jis taip pat pasiūlė suderinti žmogaus teisių klausimus ir nacionalinio saugumo užtikrinimą: ragino leisti nevyriausybinėms organizacijoms teikti pagalbą migrantams, apgyvendinimo vietose gyvenantiems žmonėms neapriboti komunikacinių įrenginių naudojimo. „Ten yra gyvi žmonės miškuose, aš pats mačiau. Tikėjausi, kad mūsų siūlymu dėka galėsime sutarti, kad ne žmogus yra problema, o Lukašenka yra problema“, – antrindamas V. Bakui sakė parlamentaras Tomas Tomilinas. Jis kalbėjo apie tai, kad net nusikaltęs žmogus privalo sulaukti pagarbos ir išlaikyti orumą. „Humanizuoti tą politiką mes privalome, jei norime stipriai skirtis nuo to, ką vadiname Rytų ir Rusijos tipo sistemomis“, – akcentavo T. Tomilinas.

                                          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=88625949
                                          Tomilinas su Baku turbūt netgi tilptų į Skvernelio partijos sąrašo top penketą.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X