Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Migrantų krizė pasienyje su Baltarusija

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    BNS 2021.11.18
    Lenkija pagrasino uždaryti Kuznicos geležinkelio perėją
    Lenkija Baltarusijos valdžiai pateikė ultimatumą. Jeigu iki lapkričio 21 d. situacija su migrantais nebus stabilizuota, lenkai uždarys sienos praleidimo geležinkelio punktą pasienyje esančioje Kuznicoje

    https://m.delfi.lt/uzsienyje/article.php?id=88714053

    Comment


      Arba galima išvis nesiderėti su teroristais. Nord Ost įvykiuose derybos buvo tik dėl vaizdo. Tai tada, kaip reiktų elgtis? Užmėtyt Minską raketom, tikintis, kad viena nukals ir pagrindinį teroristą?
      Show must go von!

      Comment


        Tarakons per BBC, taip sakant jei jūs tai mes:

        Delfi.lt 2021.11.19
        Lukašenka BBC apie per sieną varomus migrantus: mūsų kariai žino, kad jie nori į Vokietiją
        https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=88725857

        BBC 2021.11.19
        Belarus's Lukashenko tells BBC: We may have helped migrants into EU
        https://www.bbc.com/news/world-europe-59343815
        Paskutinis taisė Romas; 2021.11.19, 16:44. Priežastis: Buvo plikos nuorodos

        Comment


          Parašė VNS Rodyti pranešimą
          Arba galima išvis nesiderėti su teroristais. Nord Ost įvykiuose derybos buvo tik dėl vaizdo. Tai tada, kaip reiktų elgtis? Užmėtyt Minską raketom, tikintis, kad viena nukals ir pagrindinį teroristą?
          Lukašenka tikėjosi ir gal vis dar bijo, kad jį kas nors priėjęs užmuš asmeniškai. Papirkti arba prigąsdinti prieinančius?
          ПТН ПНХ
          «Русский военный корабль, иди нахуй!»

          Comment


            Migrantams, prašantiems prieglobsčio Baltarusijoje, bus mokama 58 rubliai

            Migrantai pamažu palieka spontanišką stovyklą Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje. Šiandien Minsko oro uoste apie 450 žmonių laukia išvykimo į Iraką. Kiti išvyko į logistikos centrą Gardino srityje, kad ten lauktų Lenkijos sprendimo. Kai kurie nelegalūs imigrantai sako, kad apskritai atsisakė idėjos patekti į Europą ir dabar ketina likti Baltarusijoje. Kokias sąlygas jiems gali suteikti Baltarusija, sakė politologas Artemas Agafonovas.
            – Kaip manote, ar Baltarusijos valdžia sutiks suteikti prieglobstį migrantams?

            – Migrantų tema dabar Baltarusijoje gana populiari, todėl valdžiai bus sunku, jei to norės, nepriimti prieglobsčio. Apie migrantus buvo pasakyta daug teigiamų dalykų: kad jie kenčia ir pan. Todėl tai bus kažkas panašaus į veido praradimą.

            – Kodėl žmonės iš karto nenusprendė likti Minske?

            – Baltarusija, skirtingai nei Vokietija ar Lenkija, suteikdama pabėgėlio statusą suteikia labai mažas socialines garantijas. Todėl labai mažai žmonių čia nori gauti šį statusą.

            Esmė ta, kad turime dvi išmokas pabėgėliams. Pirmoji pasitaiko tuo metu, kai žmogus kreipiasi dėl pabėgėlio statuso, ir ši suma yra 58 Baltarusijos rubliai arba apie 12 dolerių. Tada pabėgėlio statuso gavimo momentu suma išauga du su puse karto – iki 145 Baltarusijos rublių, tai yra apie 60 dolerių. Bet tai yra vienkartinės išmokos.

            Socialinių garantijų praktiškai nėra. Be to, žmogui, kuris prastai moka rusų ar baltarusių kalbas ir neturi pakankamai ryšių, bus labai sunku įsikurti Baltarusijoje ir čia gauti orų gyvenimo lygį. Žinoma, jei jis yra unikalus specialistas, tada taip. Priešingu atveju tai sunku.

            – Ar yra kokių nors valstybinių programų migrantams, pavyzdžiui, kalbos mokymui, padedančiam žmonėms socializuotis?

            – Mano nuomone, jų nėra, nes Baltarusija nesusidūrė su masiniu pabėgėlių antplūdžiu. Tačiau šalyje yra dvi pabėgėlių stovyklos – palei vakarinę Gardino ir Bresto sričių sieną. Dabartinė situacija susiklostė pirmą kartą, o šios problemos sprendimas taps nauja patirtimi Baltarusijos valdžiai ir nauja patirtimi patiems baltarusiams, kurie ne visada teigiamai žiūri į pabėgėlių antplūdį.
            Iki šiol Baltarusijos valdžios koziris buvo didžiulių migrantų minių nebuvimas. Mes visada sakydavome: „Žiūrėk, Rusijoje, Maskvoje yra minios migrantų, daug migrantų Europoje, bet mes neturime šios problemos“. Dabar taip yra, ir ne visi bus patenkinti tokia situacija. Todėl tai taip pat bus smūgis valdžios populiarumui.

            – Kaip manote, ar nepaisant to valdžia nuspręs migrantus išlaikyti, o ne visų grąžinti į tėvynę?

            – Jei kas norės pasilikti, greičiausiai bus priimtas. Tačiau kyla klausimas: kiek laiko šis žmogus čia išliks? Neatmetu galimybės, kad tai bus dar vienas propagandinis žingsnis. Kaip, žiūrėk, Baltarusija tokia svetinga. Priėmėme nelaimingus migrantus, kuriuos Europa atsisakė priimti. Tačiau kiek žmonių galiausiai gyvens Baltarusijoje, tarkime, praėjus metams po šių įvykių, yra didelis klausimas.
            https://www.mk.ru/politics/2021/11/1...?from=main_omk

            Comment


              Kažkaip mažai komentuojama, kad kremlinis tyčia ar netyčia, bet iš esmės prisipažino, kas yra tikrasis visų šių įtampų organizatorius

              "Известное напряжение там все-таки возникло. И в этой связи два момента здесь вижу. Во-первых, нужно, чтобы это состояние у них сохранялось как можно больше, чтобы им в голову не пришло устроить нам на наших западных рубежах какой-нибудь ненужный нам конфликт, а нам конфликты не нужны", – сказал Путин на коллегии МИДа.
              https://www.vesti.ru/article/2641276


              Maždaug tam tikra įtampa pas juos kilo. Reikia, kad ta būsena pas juos testusi kuo ilgiau

              Comment


                Suomija svarsto apie sienos su Rusija statybas.
                https://www.gazeta.ru/politics/news/...16889137.shtml

                Comment


                  Tarakonas keičia migrantų stūmimo į ES taktiką.
                  Migrantų stovykla pasienyje ištuštėjo, Lenkija prabilo apie pasikeitusią Baltarusijos taktiką

                  https://www.lrytas.lt/pasaulis/ivyki...stejo-21461225

                  Comment


                    Tarakonas jau tikisi branduolinio karo. Jam jau tuoj tikriausiai bus kapiec…

                    https://lenta.ru/news/2021/11/20/lukash/

                    Comment


                      Šiaip Baltarusija kaip valstybė tai nelabai ir egzistuoja. Tai labiau panašu į Rusijos vasalą, kuris po sovietų sąjungos sugriuvimo tokiu pat ir išliko tik pavadinimas pasikeitė. Kalbėjimasis su Lukašenka tai tas pats kas būtų buvęs kalbėjimasis su kokiu nors Paleckiu arba Sniečkum sovietų okupacijos metais. O ta migrantų krizė, tai 90%, kad suorganizuota iš Kremliaus tik Baltarusija šiuo atveju yra atpirkimo ožys.

                      Comment


                        Parašė MedinisStrazdas Rodyti pranešimą
                        Pažiūrėk į smurtą šeimoje, Pagal statistiką abi lytys patiria tiek pat smurto, bet kai pasižiūri į prieglaudas tai yra kelios abiems lytims, krūva tik moterims, ir nei vienos vyrams.
                        Dėl smurto šeimose tikrai į vienus vartus laimi vyrai, kaip bebūtų gaila tai konstatuoti - https://osp.stat.gov.lt/infografikas30

                        Kaip su socialine sritimi dirbanti, jaučiu pareigą informuoti, kad turite visas galimybęs kreiptis pagalbos, tereikia pasidomėti. Bent Lietuvoje yra nemažai programų skirtų vyrams kreiptis ir įvairioms problemoms spręsti. Viena iš jų: https://socmin.lrv.lt/lt/skelbimai/n...nkos-konkursas


                        *******
                        Miestai.net Fb

                        Comment


                          Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                          O ta migrantų krizė, tai 90%, kad suorganizuota iš Kremliaus tik Baltarusija šiuo atveju yra atpirkimo ožys.
                          Duočiau 110%, kad taip ir yra. Pačiam Batiuškai drąsos nebūtų užtekę. Stipri propogandos mokykla ir pomėgis veikti kitų rankomis labai būdinga kitai valstybei.

                          *******
                          Miestai.net Fb

                          Comment


                            Parašė Irma Rodyti pranešimą

                            Kaip su socialine sritimi dirbanti, jaučiu pareigą informuoti, kad turite visas galimybęs kreiptis pagalbos, tereikia pasidomėti. Bent Lietuvoje yra nemažai programų skirtų vyrams kreiptis ir įvairioms problemoms spręsti. Viena iš jų: https://socmin.lrv.lt/lt/skelbimai/n...nkos-konkursas
                            Nuorodoje kol kas programos nėra, tik konkursas 2022 metams. Ir O aktyvių programų lyg ir nėra? Pamenu buvo prieš kurį laiką straipsnių serija, kad į vyrus orientuotas vienintelis pagalbos telefonas n metų veikia grynai savanoriškais pagrindais ir niekaip nepavyksta gauti finansavimo. Šita programa irgi tik konsultacijoms telefonu. O prieglaudos, apie ką ir kalba prelegentas, nebus turbūt dar melejoną metų.

                            Dėl statististikos - visada pabrėžiama, kad ~90% (priklausomai nuo metų) smurtautojų vyrai. Suprask, 90% atvejų yra vyrų smurtas prieš moteris. Bet pradėjus žiūrėt pasimato, kad moterys aukos „tik“ 80% atvejų. Nes kam kalbėti apie moterų ar vyrų tarpusavio smurtą. Ir visa tai su milžiniška stigma vyrui prisipažinti, kad prieš jį smurtauja moteris.

                            Comment


                              Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą

                              Maždaug tam tikra įtampa pas juos kilo. Reikia, kad ta būsena pas juos testusi kuo ilgiau
                              man jie visi šizofrenikai atrodo. Tipo įtampos kėlimas mažina konflikto iš mūsų pusės riziką? Nebūtų migrantų, iš karto abramsais i Maskvą patrauktume?

                              -

                              Comment


                                Parašė gerietis Rodyti pranešimą

                                man jie visi šizofrenikai atrodo. Tipo įtampos kėlimas mažina konflikto iš mūsų pusės riziką? Nebūtų migrantų, iš karto abramsais i Maskvą patrauktume?
                                Tai putleris su chebra taip sako, bet jie gi patys žino, kad blefuoja. Visada kaltina tuos, kurie nekalti, ir kuriuos jie patys norėtų užpulti. Kaltina, gąsdina, neduoda ramiai jaustis ir tuo džiaugiasi, nes Rusijoje eiliniams žmogeliams irgi blogai, juos džiugina kitų kaltinimas ir gąsdinimas, džiugina, kad rusai gali ką nors "teisingai ir teisėtai" užpulti, sumušti, prigąsdinti, pamokyti, kam nors pakenkti. Tokia savimi nepasitikinčių ir amžinai nemylimais besijaučiančių, paranojiškų žmonių nacija. Jiems smagiau manyt, kad mums blogai, nes mums priešai kenkia, negu mums blogai, nes mes patys netinkamai elgiamės. Pyktį ir piktdžiugą dėl kaimynų jie rimtai laiko geru ir teisingu patriotizmu. Juo labiau, kad valdžia jiems nuolat siūlo didžiuotis tik tuo, kad jie laimėjo karą prieš fašistus (nacius).
                                Paskutinis taisė manometras; 2021.11.21, 13:15.
                                ПТН ПНХ
                                «Русский военный корабль, иди нахуй!»

                                Comment


                                  Parašė Irma Rodyti pranešimą

                                  Dėl smurto šeimose tikrai į vienus vartus laimi vyrai, kaip bebūtų gaila tai konstatuoti - https://osp.stat.gov.lt/infografikas30

                                  Kaip su socialine sritimi dirbanti, jaučiu pareigą informuoti, kad turite visas galimybęs kreiptis pagalbos, tereikia pasidomėti. Bent Lietuvoje yra nemažai programų skirtų vyrams kreiptis ir įvairioms problemoms spręsti. Viena iš jų:
                                  Kad jie čia tik fizinį smurtą matuoja. Todėl ir gauna nesąmonę.Moterys dažniau naudoja kitokias smurto formas dėl biologijos (mažesnė raumenų masė)

                                  Jūs informavote kad galbūt 2022 metais bus telefonas, kai yra kalbama apie prieglaudas patiriantiems smurtą.

                                  Comment


                                    Vsio chorošo, prekrasnaja markiza. (viskas puiku, gražioji markizė). Anot Gudijos URM, nėra jokios izoliacijos - tiesiog dirbamas darbas ekspertų lygiu, siekiant nuvežti migrantus į kokį nors Miuncheną.

                                    Minske dirba ES ekspertai dėl pabėgėlių, susitikinėja su URM ir tarptautinių organizacijų atstovais Atkreiptas ES ekspertų dėmesys, kad būtina rasti būdus, migrantai galėtų įgyvendinti savo siekius patekti į Europos Sąjungą.

                                    Belaruskij partizan 2021.11.22
                                    МИД: в Беларуси работают эксперты Еврокомиссии для оценки ситуации с мигрантами
                                    Дляоценкиситуации с мигрантами на границе в Беларусь прибыли эксперты Еврокомиссии, сообщает пресс-служба МИД. Их визит в нашу страну рассчитан на 22-23 ноября.
                                    "В рамках визита состоялись встречи делегации ЕС в МИД Беларуси, а также с представительствами международных организаций", — сообщил пресс-секретарь МИД Анатолий Глаз.

                                    По его словам, белорусская сторона обратила внимание на необходимость найти пути для того, чтобы мигранты могли осуществить свои желания и попасть на территорию Евросоюза, пишет Еврорадио

                                    https://belaruspartisan.by/politic/553396/

                                    Comment


                                      Parašė luknas Rodyti pranešimą
                                      Tarakonas jau tikisi branduolinio karo. Jam jau tuoj tikriausiai bus kapiec…

                                      https://lenta.ru/news/2021/11/20/lukash/
                                      Jam stogas nuvažiavęs dar nuo kovido gydymo traktoriumi, ir šlaistymosi gatvėse su automatu laikų. Nors iš tikrųjų dar anksčiau, o tada tik suaktyvėjo simptomai.
                                      Snowflakes will attack U <3

                                      Comment


                                        Bū bū bū koks piktas dėdė iš Maskvos. Bėgu kokį rožančių sukalbėt

                                        https://twitter.com/StZaryn/status/1...871618/video/1
                                        Show must go von!

                                        Comment


                                          Baltarusija žada pareikalauti piniginės kompensacijos iš tų, kas sukėlė migrantų krizę jų pasienyje! Kaip suprantu reikalaus iš putlerio?
                                          -

                                          Comment

                                          Working...
                                          X