Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XIII Seimas ir XVIII Vyriausybė (po 2020 m. rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Geras Užkalnio straipsnis,(...) Užkalnis. Nenoriu rašyti apie Olegą Š.
    ŽIniasklaida tam nelaimingam asocialiam tipui rodo tiek dėmesio kol bus skaitytojų.

    ​​​​​​​Net konservatoriais deputato Navicko "bernardinai" bando išvedžioti, kad tas civilizuotų žmonių tarpe vietos neradantis ir besielgiantis kaip paskutinis chamas nusipelno vien pagarbos, o ne ignoravimo ir paniekos.

    Olego Š.pasirodymas yra apgailėtinas, bjaurus, peržengiantis ribas, skatinantis patyčių kultūrą ir diskredituojantis demokratinę tautos atstovybę? Džiaugiatės, kad dabar iš jo jau atimta teisė lankytis Seime?
    O gal verčiau mums kaip piliečiams derėtų siekti, kad teisė būti Seimo nariu per rinkimus būtų atimta iš tų, kurių veidmainiškumą, dvigubus standartus žeminant kitus, tačiau reikalaujant pagarbos sau atskleidė jo viešnagė?

    https://www.bernardinai.lt/pasibaiseti-olegu/

    Comment


      Šimonytė po skandalo Seime bandė neigti, kad Olegas Š. yra jos visuomeninis ar kažkoks kitoks "patarėjas" (kažkodėl kelis mėnesius nebandė to neigti).

      Ji niekada nepasižymėjo geromis manieromis, o arkliškas kareivinių humoras dažnai buvo nei į tvorą nei į mietą.
      Bet dabar jos šurajeviškas leksikonas pramušė dugną. Gal šitaip bandoma mobilizuoti savo elektoratą prieš antrą rinkimų turą.

      15min.lt 2023.03.16
      Premjerės I.Šimonytės leksika diskusijoje su A.Širinskiene: „Šūde maudytis yra Jūsų asmeninis pasirinkimas“
      https://www.15min.lt/m/id/aktualu/li...mas-56-2024174
      Paskutinis taisė Romas; 2023.03.17, 01:39. Priežastis: arkliškas

      Comment


        Romai, už ką balsuoji, jei ne paslaptis?

        Comment


          /\ Seimo rinkimai dar negreit

          Comment


            Sąlyginai - už metų, manau jau galėtum išduoti.

            Comment


              Pasakė žmogus tiesą ir iškart prasidėjo kansel kalčer pilnu tempu

              Comment


                Delfi.lt 2023.03.22
                Komuninkacijos ekspertai sutaria: Šimonytė peržengė ribas
                Premjerės Ingridos Šimonytės reakcija į oponentės Agnės Širinskienės žodžius yra žemo lygio ir taip komentuoti aukščiausias pareigas valstybėje užimantiems politikams nedera, sako Delfi kalbinti komunikacijos ekspertai. Be to, anot vieno jų, matant tokius pasakymus, galima suabejoti, ar premjerė, pavyzdžiui, svarbių derybų metu nepraranda pusiausvyros.

                Kontrimas: tai žemo lygio komunikacija
                Ar politikių retorika feisbuke adekvati ir atitinka užimamas pareigas? Komunikacijos eksperto Lino Kontrimo vertinimu, premjerės retorika šioje situacijoje buvo žemo lygio, o ir apskritai, anot jo, viešiems oficialiems asmenimis taip bendrauti tarpusavyje nedera. (...)

                Šuminas: tokie pasakymai neprisideda prie bendros kultūros
                Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto mokslininko Andriaus Šumino įsitikinimu, tiek Seimo nariams, tiek aukščiausias pareigas užimantiems politikams, įskaitant premjerę, turėtų galioti komunikacijos standartai – esą yra lygis, iki kurio nusileisti nederėtų. „Iš vienos pusės, dabartinė premjerė pasižymi savita, kandžia, ironiška kalba ir komunikacija, jai tai yra būdinga. Iš kitos pusės, ar tokių žodžių vartojimas yra tinkamas tokio rango ir tokią poziciją užimantiems politikams? Vis tik galėtumėte tikėtis, kad aukščiausius postus užimantys politikai išlaikys gerą politikos lygį ir nenusileis iki tokių žodžių vartojimo. (...)

                Vasiliauskas: Širinskienė premjerę trolino
                Delfi kalbintas viešojo kalbėjimo ir komunikacijos lektorius Igoris Vasiliauskas, kalbėdamas apie A. Širinskienės ir I. Šimonytės apsižodžiavimą, pirmiausia ragino atkreipti dėmesį į kontekstą.
                Jis pažymėjo, kad politikių diskusija įsiplieskė po O. Šurajevo vizito Seime, kur jis, vartodamas „kalėjimo žargoną“, kalbino Seimo narius. Premjerė, lektoriaus manymu, pasirinko netinkamą raiškos formą: „Aš manau, čia Ingrida prašovė pro šalį totaliai nereikalingai.“ „Ingrida, mano giliu įsitikinimu, sureagavo neteisingai. Aš neabsoliutinčiau, kad politikai perėmė [O. Šurajevo leksiką], bet jie tarsi pratęsė tą patį žemą komunikacijos lygį. Jie nuėjo tuo pačiu keliu, – vertino I. Vasiliauskas. – Jie apšūdino vienas kitą.
                Aš manau, nepriklausomai nuo to, kaip tu blogai jautiesi emociškai arba kiek nori būti ant bangos ir parodyti, kad tu irgi supranti tą leksiką ir tau ji priimtina, ji [I. Šimonytė – Delfi] ją panaudojo, bet išties aš manau, kad tai yra raiškos, formos feilas iš jos pusės.“ (...)

                https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=92864681

                Comment


                  Ne pirmas kartas, kai Šimonytė naudoja mužikišką turgaus bobos lygio leksiką. Manau nieko čia baisiai nenustebino.

                  Comment


                    Kažkas kažką "nutekino" galimai į Čilę. Nieko tokio.Psichinis Šurajevas seime pasiautėjo. Nieko tokio.Šimonytė pasiautėjo FB komentaruose.Nieko tokio.Laisvės partija "netyčia" prastumė savą "bebrę" (arba kažkoks naujas sugalvotas žodis tokiems atvėjams).Nieko tokio. Taip po truputi kartelė matyt leisis ir leisis ir bus vis nieko tokio, nes prisidirba ne tie, kurie negali prisidirbt.

                    Comment


                      Kai didžiausia problema per Seimo kadencija yra ta, kad Premjerė parašė feisbuko komentare žodį šūdai, supranti kad apsispręsti už ką balsuoti per kitus rinkimus nebus sunku.
                      If a lion could speak, we could not understand him.

                      Comment


                        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                        Kai didžiausia problema per Seimo kadencija yra ta, kad Premjerė parašė feisbuko komentare žodį ....,
                        Yra dar žodžiai "jaunieji bebrai", "jaunosios bebrės", ar, anot vieno Seimo nario, "nutrijos".
                        Kur tik pasižiūri "Laisvės partijos" ganymosi plotuose, visur šmėkščioja klasiokės aba kitokios seniai pažįstamos bendravardės Agnės.
                        Bet tai turbūt jokia problema, nors pati "Laisvės partijos" vadovė A.Armonaitė pripažįsta interesų konflikto "regimybę".
                        Kažkokia agnonija prieš agoniją.

                        Lrytas.lt 2023.03.22
                        Laisvės partiją purto galimo nepotizmo skandalas: metė įtarimus, kad į šiltus postus skuba „įtaisyti“ savus
                        Laisvės partija įsivėlė į skandalą dėl galimo nepotizmo žurnalistui Edmundui Jakilaičiui suabejojus „Lietuvos geležinkelių“ grupės (LTG) korporatyvinių reikalų direktoriaus atrankos skaidrumu. Jo teigimu, „valstybinėse įmonėse senus bebrus keičia jauni.“
                        Diskusijos socialiniuose tinkluose užvirė paaiškėjus, kad „Lietuvos geležinkelių grupės“ korporatyvinių reikalų direktore paskirta komunikacijos specialistė Agnė Belickaitė. Žurnalistas E.Jakilaitis pastebėjo, kad A.Belickaitė – Laisvės partijos pirmininkės, ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės draugė bei šios ministerijos viceministro, partijos valdybos nario Vinco Jurgučio žmona. (...)
                        „Supratimas, kad valdžioje esi paskutinį kartą, ko gero, skatina bandyti pasemti kiek paneši. Todėl už kovą su korupcija atsakingos institucijos galėtų atidžiau stebėti jaunųjų bebrų iš Laisvės partijos žingsnius“, (...)

                        Žurnalistas Andrius Tapinas pateikė dar daugiau detalių apie minėtų asmenų sąsajas. Aiškėja, kad Aagnė Belickaitė dar glaudžiau susijusi su Laisvės partija, nes talkino jai per savivaldos rinkimus.
                        Anot A.Tapino, prieš penkis mėnesius Agnė Belickaitė konsultavo Laisvės partiją, kaip parengti ir sėkmingai vykdyti tiesiai į pergalę vedantį rinkimų kampanijos planą, o prieš šešis mėnesius kartu su vyru vedė seminarą „Ko reikia sėkmingai savivaldos rinkimų kampanijai“ Laisvės partijos aktyvui.
                        Be kita ko, A.Tapino šaltinių žiniomis, Agnė Belickaitė – buvusi A.Armonaitės klasiokė. Dar viena jų buvusi bendraklasė – susisiekimo viceministrė Agnė Vaiciukevičiūtė. Beje, pasak A.Tapino, „Lietuvos geležinkelių“ valdybos narė Dalia Andrulionienė yra buvusi A.Belickaitės vadovė „Omber“ bendrovėje. Dar viena „Lietuvos geležinkelių“ valdybos narė yra Susisiekimo ministerijos vyriausioji patarėja Agnė Mikalonė, tiesiogiai pavaldi Agnės Belickaitės buvusiai klasiokei Agnei Vaiciukevičiūtei.

                        https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...savus-26503529
                        Diena.lt 2023.03.22
                        A. Armonaitė: Interesų konflikto regimybė dėl A. Belickaitės egzistuoja
                        Viešojoje erdvėje kilus diskusijoms dėl „Lietuvos geležinkelių“ (LTG) grupės nauja korporatyvinių reikalų direktore paskirtos Agnės Belickaitės sąsajų su kai kuriais Laisvės partijos atstovais, jos lyderė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė pripažįsta, kad esama interesų konflikto regimybės.
                        Ministrė pranešė, kad dėl to kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinę etikos komisiją (VTEK). Į ją patvirtino kreipęsis ir A. Belickaitės sutuoktinis – ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis.

                        „Reikia pripažinti, kad (interesų konflikto – BNS) regimybė egzistuoja, ir aš šiandien kreipiausi į VTEK dėl to ryšio, kad būtų išaiškinta, ar jis nepažeidžia etikos ir kitų reikalavimų“, – žurnalistams trečiadienį sakė A. Armonaitė.
                        „Iš tiesų situacija yra labai nemaloni, bet visiškai neturiu ką slėpti“, – teigė ji.

                        https://m.diena.lt/naujienos/verslas...stuoja-1118660

                        Comment


                          Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                          Kai didžiausia problema per Seimo kadencija yra ta, kad Premjerė parašė feisbuko komentare žodį šūdai, supranti kad apsispręsti už ką balsuoti per kitus rinkimus nebus sunku.
                          Na nereik taip primityviai "išvartyt". Tai tiesiog kaip vyšnia ant torto ir apibendrinimas greta tokių sparnuotų frazių kaip: "Jei kažkas nepatinka, tai galėsit kitus išsirinkt po 4 metų"

                          Comment


                            Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
                            Kai didžiausia problema per Seimo kadencija yra ta, kad Premjerė parašė feisbuko komentare žodį šūdai, supranti kad apsispręsti už ką balsuoti per kitus rinkimus nebus sunku.
                            Buvo ir daugiau problemėlių. TSLKD Pedofilijos skandalas, pavyzdžiui. Šitas dar, tikėkimės, sugrįš ir turėtų sukalti bent kelias vinis į šitos partijos karstą prieš 2024 rinkimus.

                            Comment


                              Prezidentas G.Nausėda pasakė savo nuomonę apie skandalą
                              Delfi.lt 2023.03.22
                              Nausėda – apie Armonaitės ateitį ministrės poste: tarp galimų sprendimų turi būti atsistatydinimas
                              Pasak šalies vadovo, pastaroji istorija yra „apgailėtinas žemos politinės kultūros pavyzdys“, įrodantis, kad šiuo klausimu Lietuvoje vyksta menki pokyčiai. Galimame interesų konflikte atsidūrusius politikus prezidentas lygina su „bebrų karta“, su kurių elgesiu taikstytis negalima. Todėl prezidentas iš Vyriausybės tikisi sulaukti ryžtingų sprendimų. „Aš manau, kad tai yra, vėlgi, apgailėtinas žemos politinės kultūros pavyzdys. Mums žadėjo kitokią politinę kultūrą 2020 m. Tačiau įvertinus jau virtinę tam tikrų istorijų arba nepotizmo atvejų, tenka daryti išvadą, kad ta politinė kultūra menkai tepasikeitė. Ir visiškai nesvarbu, kad šiai bebrų kartai neauga ūsai ar barzdų trūksta. Bebras yra bebras. Tai yra, sakyčiau, gyvenimo būdas“, – trečiadienį TV3 televizijai teigė šalies vadovas.

                              https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=92875855
                              Net partijos draugė Ewelina Dobrowolska užvažiavo, kad Agnė Bėlickaitė pasielgė nevykusiai
                              LTR.lt 2023.03.21
                              Teisingumo ministrė: Belickaitės sprendimas įsidarbinti LTG yra sunkiai suvokiamas
                              Kilus skandalui dėl galimo nepotizmo, kai ekonomikos ir inovacijų ministrės Aušrinės Armonaitės bendraklasė Agnė Belickaitė paskirta korporatyvinių reikalų direktore „Lietuvos geležinkelių grupėje“, teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska sako, kad toks A. Belickaitės sprendimas jai yra sunkiai suvokiamas.
                              „Antra diena kaip Laisvės partija viešai priversta gintis jaunųjų bebriukų etiketės. Etiketės, kuriai prisiklijuoti užteko vieno žmogaus asmeninio sprendimo. Nepaisant galimos žalos partijai. Žalos frakcijai. Žalos visuomenės pasitikėjimui“, – teigia E. Dobrowolska.
                              Laisvės partijos deleguotos ministrės teigimu, privaloma ne tik derinti viešuosius ir privačius interesus, bet ir nesukelti abejonių dėl galimo interesų konflikto

                              https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...iai-suvokiamas
                              Bėlickaitės vyras bando pridengti partijos draugę ministrę ir pats atsistatydina
                              TV3.lt
                              Po kilusio skandalo atsistatydina viceministras Jurgutis
                              https://www.tv3.lt/naujiena/lietuva/...gutis-n1225691


                              Veiklos sritys
                              - Europos Sąjungos investicijų koordinavimas;
                              - Viešųjų pirkimų, pirkimų, atliekamų perkančiosios organizacijos, veikiančios vandentvarkos, energetikos, transporto ar pašto paslaugų srityje, ir pirkimų, atliekamų gynybos ir saugumo srityje, koncesijų politika;
                              - Turizmas, kurortai ir kurortinės teritorijos (...);

                              https://eimin.lrv.lt/lt/struktura-ir...incas-jurgutis
                              Tiesą sakant, dėl ES investicijas "kuravusio" viceministro atsistatydinimo bus itin menkas nuostolis.
                              Jau praėjo dveji metais nuo 2021-2027 m. ES finansinės perspektyvos pradžios, o ES parama vėluoja daugaiu nei metais lyginant su 2013 -2020 metų perspektyva.
                              ES investicijų proceso valdymas yra šiek tiek sudėtingesnis nei 3 metų patirtis žiniasklaidos planavimo agentūroje ar 11 metų darbas projektų vadovu partijoje

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą

                                Buvo ir daugiau problemėlių. TSLKD Pedofilijos skandalas, pavyzdžiui. Šitas dar, tikėkimės, sugrįš ir turėtų sukalti bent kelias vinis į šitos partijos karstą prieš 2024 rinkimus.
                                Už ką balsuosi, karstų kalėjau?

                                Comment


                                  Parašė AšNeRobotas Rodyti pranešimą

                                  Už ką balsuosi, karstų kalėjau?
                                  Preliminariai už LP, Skvernelininkus arba LSDP. Bet priklausys, kaip jie elgsis, ką žadės ir kaip vykdys pažadus dabartinėje kadencijoje (galioja LP). Nu arba pripaišysiu pimpalų ant biliotenio, jei niekas nepatiks

                                  Comment


                                    Parašė John Rodyti pranešimą

                                    Preliminariai už LP, Skvernelininkus arba LSDP. Bet priklausys, kaip jie elgsis, ką žadės ir kaip vykdys pažadus dabartinėje kadencijoje (galioja LP). Nu arba pripaišysiu pimpalų ant biliotenio, jei niekas nepatiks
                                    Rimtas kairiųjų partijų rinkinukas, nuo woke lunatikų iki bebrų

                                    Comment


                                      Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                      Rimtas kairiųjų partijų rinkinukas, nuo woke lunatikų iki bebrų
                                      Ai nu nereikia tik su savo BBD Krabu Kaune

                                      Comment


                                        Parašė John Rodyti pranešimą

                                        Preliminariai už LP, Skvernelininkus arba LSDP. Bet priklausys, kaip jie elgsis, ką žadės ir kaip vykdys pažadus dabartinėje kadencijoje (galioja LP). Nu arba pripaišysiu pimpalų ant biliotenio, jei niekas nepatiks
                                        Zuoko chebros trūksta sarašiuky....

                                        Comment


                                          Parašė John Rodyti pranešimą

                                          Ai nu nereikia tik su savo BBD Krabu Kaune
                                          Kažkas suklaidino tave, kad už krabą balsavau.
                                          Beje jo komiteto nėra seimo rinkimuose.
                                          Bet šiaip nieko blogo nenorėjqau pasakyti, nes ir už tavo sąrašo ribų nėra partijų, už ką galima atiduot balsą, reikia rinktis mažiausiai blogą.
                                          Nacionalinis susivienijimas skelbiasi didžiausia dešiniąja partija Lietuvoje. Su socialistiniais progresiniais mokesčiais
                                          Paskutinis taisė Gator; 2023.03.22, 23:29.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X