Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Gitanas Nausėda, LR prezidentas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė mantasm Rodyti pranešimą

    Priminsiu, kad gerai uždirbantis azijietis yra baltasis

    Rudenį Žalieji siūlę šitą įstatymą turėtų formuoti koaliciją
    Na tai azijiečiai jau seniai yra šrodingerio rasistai. Jei naratyvui tinka kad jie engiami tai jie aukos, jei netinka tai jie rasistai.

    Kad tie Vokietijos žalieji labiau į arbūzus panašūs.

    Comment


      Parašė digital Rodyti pranešimą
      Diskusijos greičiausiai ateis. Bet, pvz., aš esu už partnerystę, bet būčiau prieš poliamorinę partnerystę ir pan.
      Tai diskusijos yra puiku. Aš irgi esu už partnerystę ir homoseksualių šeimų civilines teises. Esu prieš transgenderizmą ir lytį kaip socialinį konstruktyvą.
      Man keistas tas slippery slope motyvas - neva jeigu suteiksime teises vieniems, privalėsime kažkuriems kitiems suteikti dar kažkokių teisių. Bet niekada nėra pateikiama argumentų, kodėl tai būtinai turės įvykti.
      If a lion could speak, we could not understand him.

      Comment


        Parašė mantasm Rodyti pranešimą

        Kanadoje rodos įteisino ne tik galimybę pasirinkti jis ar ji tave turėtų vadinti, bet ir prašyti įdomesnių variantų.
        čia šitas? https://factcheck.afp.com/no-canadia...gender-pronoun

        Nežinau, tie jis ar ji tai man skamba kaip dar vienas dalykas kuris turėtų būti sprendžiamas per pagarbą žmogui, bet ar tai reiktų apibrėžti teisėje? Na tarkim jeigu žmogus pradėtų į tave kreiptis kitu vardu ir atsisakytų į tave kreiptis vardu kuriuo tu prisistatei, tai tiesiog toks bendravimas nutrūktų ir tuo pasibaigtų, nes nebūtų noro jo testi.

        Visgi kai teikiamos paslaugos, vyksta mokymo procesas ar žmogus aptarnaujamas bei interakcija yra ne tik neišvengia bet būtina, tuomet galioja pagarbos kontraktas. Jeigu tave žeidžia kažkuris kreipinys ir tu padarai apie tai pastebėjimą, bet pašnekovas žinodamas jog tave tai žeidžia ir toliau į tave kreipiasi tau įžeidžiamai, tuomet tai tampa sąmoningu įžeidimu.

        Ir tai juk gali nutikti ne tik non-binary žmonėms, gali kokia nors moteriškė tiek pagal sex tiek pagal gender moterimi bet su trumpais plaukais ir neišraiškia krūtine būti palaikyta vyru ir jei nepaisant pastabos ir toliau į ją kreipsis "jis", nes pašnekovas bus įsitikinęs jog kalbasi su trans asmeniu kuris gimęs biologiniu vyru ir jaus kažkokią tais prigimtinę teisę ir toliau naudoti kreipinį "jis" nepaisant kito asmens pastabų.

        Man tik gal keista kaip ši problema buvo išpūsta anglakalbėje valstybėje, kur tiesioginsi kreipinys į žmogų neindikuoja lyties. Kalbant apie žmogų trečiuoju asmeniu grupėje visada galima įvardinti jį vardu, o jei grupė didelė, vardus sunku įsiminti, o asmens preferred pronouns dar sunkiau (nes iki šiol niekas to nedarydavo), tai galima būtų tiesiog susitarti grupėje naudoti kokį nors neutralų pronoun they ir viskas, bet vėlgi ar tai reikia reglamentuoti įstatymu? Manau jog per daug abstraktų jog tai padaryti ir neracionalu apibrėžti kiekvieną įmanomą atvejį.

        Verta nebent jeigu mes išplėčiam tą grupę iki visuomenės ir susitariam jog nebekursim daugiau naujų taisyklių smulkesnėse grupėse, bet vis tiek negalime bet ko prirašyti į tokį įstatymą, nes jis turi būti aiškiai suprantamas ir taikomas. Įsivaizduoju jis galėtų skambėti kažkaip taip: kreipiniai parenkami pagarbos asmeniui prinicipu ir esant neapribrėžtai situacijai (neaišku/pamiršta/nauja) tiesiog perklausti žmogų arba naudotį neutralų kreipinį, visai taip pat kaip iki šiol elgėmės su žmonių vardais. T.y. suteikiame žmonėms asmeninį pasirinkimą vadintis kaip nori, bet suteikiame ir lengvą išėjimą visiems kitiems su neutraliu kreipiniu. Bet tik tiek, tikrai negalima įvesti kažkokias sankcijas tokiu pagrindu, todėl man ir atrodo jog tai turėtų aprašyti ne atskiras įstatymas o kokios nors etikos taisyklės universaliai taikomos viešajame gyvenime, o jų nesilaikymas būtų ne įstatymo pažeidimas o nemandagumo išraiška.
        Paskutinis taisė themanual; 2021.06.29, 13:36.

        Comment


          Parašė mantasm Rodyti pranešimą

          Kaip atėjom iki dabartinių diskusijų didele dalimi su postūmiu iš užsienių, taip ir kitos diskusijos ateis anksčiau ar vėliau.
          Diskutuoti galima apie bet ką ir būtent diskutuojant didesnė tikimybė jog bus priimtas teisingas sprendimas nei kad nediskutuojant. Nėra visiškai jokio pagrindo manyti jog sprendimas sumažinti diskriminaciją tarp daugumos kuriai kažkas leidžiama ir mažumos kuriai tai neleidžiama nuvestų prie sprendimo įteisinti kažką kas šiuo metu neleidžiama nei daugumai nei mažumai. Gebėjimas tame įžvelgti kažkokį pagrindą yra paremtas arba visiškai neracionalia baime, kuri būtų neleidųsi žmonijai net išmokti ugnį įsižiebti, arba įsitikinimais, jog vienos poros ir toliau turi būti diskriminuojamos kitų porų atžvilgiu.

          Comment


            Parašė index Rodyti pranešimą

            Šiaip jau taip, nes apskritai jis nėra pats protingiausias veikėjas. Bet šiuo atveju jis tikrai nieko labai blogo nepadarė.

            Ir šiaip, galvos nukirtimas šiuo atveju duotų du blogus signalus: kad Žalstiečių numylėtinio prezidento kritika baudžiama ir kad rusų troliai gali daryti įtaką mūsų politikai.
            Mesti Pavilionį lauk reikėjo ne už "žalstiečio Prezidento kritiką", o už visiškai valstybę diskredituojančių nesąmonių šnekėjimą - ar normalu, kad šalies Parlamento UR komiteto pirmininkas giriasi ryšiais su Kubos mafija ir siūlo pašnekovams "suvesti" juos su ta mafija? Ar normalu, kad iškreipia ir meluoja apie valstybės Konstitucinę sąrangą - ("Prezidentas simbolinis", "parlamentinė valstybė" - visiškas melas - Lietuva pusiau-prezidentinė respublika, Prezidentas turi rimtas galias Užsienio politikoje ir teisingumo srityje, kurias jam suteikia Konstitucija).

            Pavilioniui negerai su galva - jau net ir fanatiškiausi TS-LKD partiesčiai mato, kad Seimo UR komitetui vadovauja šešiolikmetis Napoleonas, kuris jau pridarė ir dar neaišku kiek pridarys šaliai žalos. TS-LKD vadovybės sprendimas jį ginti iki paskutinio ir palikimas poste yra gėdingas, ir tai yra ne žalstiečių ar Prezidento, o visos šalies pralaimėjimas.

            Comment


              Na dėl konstitucijos, tai ji pas mus tokia, kad realiai prezidentas galios turi tiek, kiek pasiima. O kadangi Nausėda juo būdamas ne kažin ką veikia, tai jis yra ganėtinai simbolinis.

              Daug nepamelavo.
              Post in English - fight censorship!

              Comment


                Man toks klausimas kyla su bandymu važiavimą į EVT nustatyti pagal įstatymą. Sakykim kitus prezidento rinkimus laimi Šimonytė. Bet per Seimo rinkimus konservatoriams nepaeina ir premjeras Skvernelis. Kas tada?

                Comment


                  Parašė mantasm Rodyti pranešimą
                  Man toks klausimas kyla su bandymu važiavimą į EVT nustatyti pagal įstatymą. Sakykim kitus prezidento rinkimus laimi Šimonytė. Bet per Seimo rinkimus konservatoriams nepaeina ir premjeras Skvernelis. Kas tada?
                  Tai važiuotų Skvernelis. O šiaip šita bėda išvis atsiradusi dėl to, kad valdžios ne bendradarbiauja, o kovoja viena prieš kitą.

                  Šiaip galėtų važinėti kiti, priklausomai nuo diskutuojamų klausimų ar bent jau derinti šalies pozicijas. Bet tas aišku negali veikti kai prezidentas susitapatino su opozicija ir palaiko jų kovą su valdančiaisiais prieštaraujant bet kokiu klausimu.
                  Post in English - fight censorship!

                  Comment


                    Parašė index Rodyti pranešimą
                    Na dėl konstitucijos, tai ji pas mus tokia, kad realiai prezidentas galios turi tiek, kiek pasiima. O kadangi Nausėda juo būdamas ne kažin ką veikia, tai jis yra ganėtinai simbolinis.

                    Daug nepamelavo.
                    Kažkokie išvedžiojimai, LR Prezidento galios ir funkcijos aiškiai apibrėžtos Konstitucijoje ir jos toli gražu nėra simbolinės, o tai reiškia, kad Pavilionis kliedi:




                    84 straipsnis
                    Respublikos Prezidentas:
                    1) sprendžia pagrindinius užsienio politikos klausimus ir kartu su Vyriausybe vykdo užsienio politiką;
                    2) pasirašo Lietuvos Respublikos tarptautines sutartis ir teikia jas Seimui ratifikuoti;
                    3) Vyriausybės teikimu skiria ir atšaukia Lietuvos Respublikos diplomatinius atstovus užsienio valstybėse ir prie tarptautinių organizacijų; priima užsienio valstybių diplomatinių atstovų įgaliojamuosius ir atšaukiamuosius raštus; teikia aukščiausius diplomatinius rangus ir specialius vardus;
                    4) Seimo pritarimu skiria Ministrą Pirmininką, paveda jam sudaryti Vyriausybę ir tvirtina jos sudėtį;
                    5) Seimo pritarimu atleidžia Ministrą Pirmininką;
                    6) priima Vyriausybės grąžinamus įgaliojimus išrinkus naują Seimą ir paveda jai eiti pareigas, kol bus sudaryta nauja Vyriausybė;
                    7) priima Vyriausybės atsistatydinimą ir prireikus paveda jai toliau eiti pareigas arba paveda vienam iš ministrų eiti Ministro Pirmininko pareigas, kol bus sudaryta nauja Vyriausybė; priima ministrų atsistatydinimą ir gali pavesti jiems eiti pareigas, kol bus paskirtas naujas ministras;
                    8) Vyriausybei atsistatydinus ar Vyriausybei grąžinus įgaliojimus, ne vėliau kaip per 15 dienų teikia Seimui svarstyti Ministro Pirmininko kandidatūrą;
                    9) Ministro Pirmininko teikimu skiria ir atleidžia ministrus;
                    10) nustatyta tvarka skiria ir atleidžia įstatymų numatytus valstybės pareigūnus;
                    11) teikia Seimui Aukščiausiojo Teismo teisėjų kandidatūras, o paskyrus visus Aukščiausiojo Teismo teisėjus, iš jų teikia Seimui skirti Aukščiausiojo Teismo pirmininką; skiria Apeliacinio teismo teisėjus, o iš jų Apeliacinio teismo pirmininką, jeigu jų kandidatūroms pritaria Seimas; skiria apygardų ir apylinkių teismų teisėjus ir pirmininkus, keičia jų darbo vietas; įstatymo numatytais atvejais teikia Seimui atleisti teisėjus; Seimo pritarimu skiria ir atleidžia Lietuvos Respublikos generalinį prokurorą;
                    12) teikia Seimui trijų Konstitucinio Teismo teisėjų kandidatūras, o paskyrus visus Konstitucinio Teismo teisėjus, iš jų teikia Seimui skirti Konstitucinio Teismo pirmininko kandidatūrą;
                    13) teikia Seimui valstybės kontrolieriaus, Lietuvos banko valdybos pirmininko kandidatūrą; gali teikti Seimui pareikšti nepasitikėjimą jais;
                    14) Seimo pritarimu skiria ir atleidžia kariuomenės vadą ir saugumo tarnybos vadovą;
                    15) suteikia aukščiausius karinius laipsnius;
                    16) ginkluoto užpuolimo, gresiančio valstybės suverenumui ar teritorijos vientisumui, atveju priima sprendimus dėl gynybos nuo ginkluotos agresijos, karo padėties įvedimo, taip pat dėl mobilizacijos ir pateikia šiuos sprendimus tvirtinti artimiausiam Seimo posėdžiui;
                    17) įstatymo nustatyta tvarka ir atvejais skelbia nepaprastąją padėtį ir pateikia šį sprendimą tvirtinti artimiausiam Seimo posėdžiui;
                    18) daro Seime metinius pranešimus apie padėtį Lietuvoje, Lietuvos Respublikos vidaus ir užsienio politiką;
                    19) Konstitucijoje numatytais atvejais šaukia neeilinę Seimo sesiją;
                    20) skelbia eilinius Seimo rinkimus, o Konstitucijos 58 straipsnio antrojoje dalyje numatytais atvejais pirmalaikius Seimo rinkimus;
                    21) įstatymo nustatyta tvarka teikia Lietuvos Respublikos pilietybę;
                    22) skiria valstybinius apdovanojimus;
                    23) teikia malonę nuteistiesiems;
                    24) pasirašo ir skelbia Seimo priimtus įstatymus arba grąžina juos Seimui Konstitucijos 71 straipsnyje nustatyta tvarka.

                    Comment


                      Kad (išskyrus karo atvejį) jis nieko negali be seimo ar vyriausybės, o tada jau viskas priklauso nuo konkretaus prezidento ir seimo/vyriausybės galių balanso ir gebėjimo bendradarbiauti.

                      Vienu atveju (pirmo Adamkaus ar Grybauskaitės) jis gali turėti daug įtakos valstybei, kitu atveju (Pakso) jis gali likti visiškai atribotas nuo sprendimų ir jam telieka galimybė paniurnėti metiniame pranešime.
                      Post in English - fight censorship!

                      Comment


                        Parašė index Rodyti pranešimą

                        Tai važiuotų Skvernelis. O šiaip šita bėda išvis atsiradusi dėl to, kad valdžios ne bendradarbiauja, o kovoja viena prieš kitą.

                        Šiaip galėtų važinėti kiti, priklausomai nuo diskutuojamų klausimų ar bent jau derinti šalies pozicijas. Bet tas aišku negali veikti kai prezidentas susitapatino su opozicija ir palaiko jų kovą su valdančiaisiais prieštaraujant bet kokiu klausimu.
                        Gal aš kažką pražiopsojau, bet man toks vaizdas, kad konservatoriai pirmi pradėjo ieškot sliekų kiekvienu klausimu kur tik įmanoma. Nebent užskaityti nulinį etapą kai Nausėda apsigalvojo ir nedalyvavo TS-LKD kandidato pirminiuose rinkimuose.

                        Dabar realiai nematau Nausėdai kur trauktis. Jei su mažesniais ar didesniais kompromisais nusileis - tam tikri personažai lazdavosis, kad silpnas prezidentas. Jei nenusileis - vėl tam tikri personažai lazdavosis, kad dirba su opozicija.

                        Comment


                          Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                          Gal aš kažką pražiopsojau, bet man toks vaizdas, kad konservatoriai pirmi pradėjo ieškot sliekų kiekvienu klausimu kur tik įmanoma. Nebent užskaityti nulinį etapą kai Nausėda apsigalvojo ir nedalyvavo TS-LKD kandidato pirminiuose rinkimuose.

                          Dabar realiai nematau Nausėdai kur trauktis. Jei su mažesniais ar didesniais kompromisais nusileis - tam tikri personažai lazdavosis, kad silpnas prezidentas. Jei nenusileis - vėl tam tikri personažai lazdavosis, kad dirba su opozicija.
                          Na, jis užtempė vyriausybės formavimą iki negalėjimo, išsidirbinėjo iš ministrų, kas manau ir pradėjo santykių blogėjimą. Iš dalies, aišku, jis ju buvo su Narkevičiumi nudegęs, bet jau kartu ir prie valstiečių pritapęs.

                          Jau vien dalyvavimas Lukiškių aikštės kryžiaus žygyje nemažai reiškia.
                          Post in English - fight censorship!

                          Comment


                            Parašė index Rodyti pranešimą

                            Na, jis užtempė vyriausybės formavimą iki negalėjimo, išsidirbinėjo iš ministrų, kas manau ir pradėjo santykių blogėjimą. Iš dalies, aišku, jis ju buvo su Narkevičiumi nudegęs, bet jau kartu ir prie valstiečių pritapęs.

                            Jau vien dalyvavimas Lukiškių aikštės kryžiaus žygyje nemažai reiškia.
                            Išsidirbinėjimas iš ministrų formuojant vyriausybę tapo +/- norma per Grybauskaitės erą. Būtų buvę keista jei to nebūtų buvę. Konservatoriai tikėjosi, kad praeis kaip sviestu patepta, o gavo pagal pilną programą ir liko nepatenkinti

                            Comment


                              Parašė mantasm Rodyti pranešimą

                              Išsidirbinėjimas iš ministrų formuojant vyriausybę tapo +/- norma per Grybauskaitės erą. Būtų buvę keista jei to nebūtų buvę. Konservatoriai tikėjosi, kad praeis kaip sviestu patepta, o gavo pagal pilną programą ir liko nepatenkinti
                              Per Grybauskaitės erą nebuvo pandemijos, kuri reikalautų greitų ir nepatogių veiksmų.

                              Comment


                                Įdomu kodėl Nausėdos komanda pradėjo byrėti. Šiandien išėjo patarėjas nacionaliniam saugumui.
                                Post in English - fight censorship!

                                Comment


                                  Ateis naujas, geresnis

                                  Comment


                                    Manau tiksliausiai įvertina situaciją prezindentūroje įžymiausi politoglotai peliukai ir Dvyračio žynios
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                    Comment


                                      Parašė index Rodyti pranešimą

                                      Šeimų maršo (ne tik prieš gėjus, bet ir prieš skiepus ir testavimą) sveikinimas už aktyvumą, tokių prieš kaukes ir skiepus nusistačiusių visuomenės šviesulių kaip Lago ir Uspaskichas kvietimas į liepos 6-osios priėmimą.
                                      Šeimų maršą palaikė dėl pagrindinies jų minties, o ne ir dėl dar 10 dalykų, už kuriuos galimai pasisako šeimų maršo žmonės.

                                      Kvietimas į minėjimą = pritarimui visoms pakviestų žmonių idėjoms? Tu čia rimtai?
                                      Kaip tu įsivaizduoji kvietimą, sudaro 500 žmonių sąrašą ir tada - šituos 50 braukiam, nes nepritariu jų tokia minčiai, tuos 50 braukiam, nes nepritariu jų tokiai minčiai, dar 50 braukiam, nes nepritariu jų dar kažkokiai minčiai ir tt? Ir galiausiai kviečiam tik šituos 10 iš 500, nes pritariu visoms jų mintims?

                                      Comment


                                        Parašė Gator Rodyti pranešimą

                                        Aibės ir nesutampa.
                                        Tiesiog dauguma žmonių už tradicines, tad ir gaunasi, kad dauguma prieš vakcinų irgi už tradicines.

                                        Dar kartą kartoju - prezidentas susitinka su krūvomis žmonių. Turbūt daugumą iš jų yra pro vakseriški. Bet tu išrenki ti sutiktus ne vakseriškus, ir sakai, kad prezidentas automatiškai pritaria jų nuomonei ir būtent apie vakcinas. Net nekalbant, kad gal apskritai apie vakcinas nebuvo kalbėta
                                        Aš galiu susirast prezidento susitikimų sąrašą, išrinkt vaksofilus ir taip pat pagrįsti, kad prezidentas už vakcinas.
                                        Arba galiu išrinkti žmones, kurie pasisako vienu ar kitu klausimu vienokia, ar kitokia nuomone, ir padaryti tavo stiliaus išvadą, kad ir prezidentas, vadinasi, taip pat galvoja
                                        Pas tave argumentų seka nelogiška tiesiog.
                                        Na, kai kažką kvieti pas save, tai matyt žinai ką. Ir jei aš pvz. šalia Lietuvos patriotų į gimtadienį pakviesčiau Paleckiuką, tai matyt dėl to, kad palaikau kai kurias prorusiškas/prosovietines idėjas.
                                        Post in English - fight censorship!

                                        Comment


                                          Parašė index Rodyti pranešimą
                                          Na, kai kažką kvieti pas save, tai matyt žinai ką. Ir jei aš pvz. šalia Lietuvos patriotų į gimtadienį pakviesčiau Paleckiuką, tai matyt dėl to, kad palaikau kai kurias prorusiškas/prosovietines idėjas.
                                          Taip, būtent - jei paleckiuką, tai palaikai prorusiškas/prosovietines idėjas; bet jei kažkokią Lago - tai ką palaikai? Ką ji ten deklaruoja daugiausiai?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X