Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XII Seimas ir XVII Vyriausybė (po 2016 rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Profesionalumo korta nepaėjo, gal kietos rankos paeis.

    Comment


      Įdomus ėjimas. Kultūros ministrė paskutiniu metu tyliai sėdėjo, išvis nebuvo protestų katalizatorius. Bet visuomenės balsas šį tą reiškia. Dar kėdė turėtų svilti ir Kukuraičiui.

      Comment


        Kas per dieną, tai naujieną.
        Tiesa sakant, gerai kol viskas gerai. Bet kai Vyriausybę ir Seimą užims "tautinių mažumų" atstovai su kamufliažine uniforma, jau bus nejuokinga, o gal net ir baisu ("Jedinstvo" ir OMON veteranai kikena kamputyje).

        Kas bus nauji ministrai? Švietimo - M.Puidokas, aplinkos - V.Vingrienė, kultūros - R.Miliūtė?
        Paskutinis taisė Sula; 2018.12.03, 11:21.

        Comment


          Raimundas Celencevičius: Žeminantis S.Skvernelio pralaimėjimas R.Karbauskiui https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ui-500-1068976
          Kas gi tie ministrai, kuriuos S.Skvernelis ryžosi atstatydinti savo rankomis? Visi jie – jo komandos žmonės, ryžęsi sudėtingoms reformoms, sujudinę daug įtakingų interesų grupių. Ir visi neturėję palaikymo Ramūno Karbauskio valdomoje Valstiečių ir žaliųjų frakcijoje. Kitaip tariant, buvo svetimi tarp savų.
          Sprendimas atleisti J.Petrauskienę – logiškas ir paaiškinamas, nors ir smarkiai pavėluotas. Viena mūšio lauke palikta J.Petrauskienė nesugebėjo suvaldyti įsisiūbavusio mokytojų streiko. Jos likimas buvo nulemtas, kai mokytojai užėmė Švietimo ir mokslo ministeriją bei joje apsigyveno.
          Tačiau kur kas didesnė mįslė yra L.Ruokytės-Jonsson ir K.Navicko atstatydinimas. Abu ministrai neslėpė buvę labai nustebinti, nes premjero pasiūlymą išgirdo tą patį rytą, kai jiems buvo viešai parodytos durys. K.Navickas – vos prieš pusvalandį iki jo viešo atstatydinimo. Paskelbęs apie šių dviejų ministrų atleidimą S.Skvernelis taip ir nenurodė jokių konkrečių priežasčių, kodėl jie netinka.
          Prisiminkime. J.Petrauskienės bėdos prasidėjo, kai ji su užmoju ėmėsi aukštųjų mokyklų reformos. Greitai ir ryžtingai, be kompromisų ir tarimosi. Iš jėgos pozicijos. Taip, kaip ir S.Skvernelis įpratęs daryti. Kas jai labiausiai priešinosi? Ogi Seimo Švietimo ir mokslo komitetas, vadovaujamas įtakingo „valstiečio“ Eugenijaus Jovaišos. Būtent šiame komitete, po pozicijas prarandančių amžinų rektorių vizitų, aukštojo mokslo reforma buvo išdarkyta ir prarado pagreitį. Būtent E.Jovaiša tiek sunervino S.Skvernelį, kad jis trankė durimis ir šaukė nesirinkdamas žodžių. Dabar tas pats E.Jovaiša jau skelbia, kad prisiimtų atsakomybę ir taptų ministru, jei jam būtų patikėta ši našta. Jei jam bus patikėta ši našta, galiu lažintis, kad įstrigs ne tik aukštųjų mokyklų reforma, bet įšals ir ugdymo turinio permainos bei mokytojų darbo apmokėjimo pertvarka, nes E.Jovaišą reformatoriumi gali pavadinti nebent R.Karbauskis.
          Kultūros komiteto pirmininkui R.Karbauskiui per šiuos dvejus L.Ruokytės-Jonsson darbo metus rūpėjo viskas, bet tik ne kultūra, žinoma, jei nelaikysime kultūra Naisių ar tautinių kostiumų akcijos. Ministrė vėlgi buvo palikta kapanotis be politinio palaikymo. Yra dar viena versija, kad R.Karbauskiui labiausiai kliuvo ne kultūros žmonių kritikos sulaukiančios ministrės reformos, o jos delsimas pažaboti Kultūros ministerijos įtakos sferoje esančią žiniasklaidą. Per dvejus savo valdymo metus valstiečiai ir žalieji metodiškai didina spaudimą nepriklausomai žiniasklaidai, ieškodami būdų, kaip apriboti jos pajamų šaltinius, kaip padaryti labiau priklausoma nuo valstybės paramos ir kaip ją labiau kontroliuoti. Tuo tarpu Kultūros ministerija labai jau vangiai lipdė naują žiniasklaidos finansavimo iš valdžios kontroliuojamų lėšų sistemą bei priešinosi norams kurti griežtesnę žiniasklaidos kontrolės sistemą.
          p.s. manau pakankamai tikslūs komentarai.
          Paskutinis taisė Arunasx; 2018.12.03, 19:37.
          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

          Comment


            Atleisiu porą ministrų ir pasakysiu, kad esu susiradęs geresnių, bet atleidžiamiems ministrams nepranešiu. Vistiek juk nieko neprišnekės žiniasklaidai.

            Kitas dalykas, koalicijos partneriai, medžiotojai, matyt, savo pasiekė, ir iš tikrųjų, kaip premjeras ir įvardijo, buvo reikalinga mano galva,“ - sakė K. Navickas. Pasak jo, konfliktas kilo dėl to, kad nesutiko įdarbinti į pozicijas „žmonių iš politinio lauko“. „Konfliktas yra tas, kad nepriėmėme mes nė vieno iš politinio lauko arba prieš tai jame dirbusių žmonių. Buvo įvairių siūlymų. Tą patį Spruogį galiu paminėti, ir Ačą, ir kitus. Natūralu, kad koalicijos partneriai nėra patenkinti, kad mes pakeisdami valstybinės miškų urėdijos darbuotojus , partijų atstovai nėra priimti“, - sakė A. Navickas.

            Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=79757581
            Turbūt reikia žmonių, kurie nebūtų siejami su asmeniniais dalykais. Nes kai yra einama į personalijas ir „myliu-nemyliu“, yra labai daug asmeniškumų santykyje su Seimu, tada pasidaro labai sunku dirbti ir neįmanoma įgyvendinti visų pokyčių ir pertvarkų, kurios yra sumanytos“, – sakė L. Ruokytė-Jonnson.

            Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=79757755

            Comment


              Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
              Raimundas Celencevičius: Žeminantis S.Skvernelio pralaimėjimas R.Karbauskiui https://www.15min.lt/naujiena/aktual...ui-500-1068976

              p.s. manau pakankamai tikslūs komentarai.
              Geri pastebėjimai, šalinami ministrai, kurie pajudimo kažkam skaudžias ir 25 metus neliestas sritis, turiu omeny universitetus ir urėdijas. Nenustebčiau, jei ir susisiekimo ministras užkliūtų dėl savo reformų pas kelininkus.
              Flickr

              Comment


                Masiulis ar Sinkevicius neuzklius niekam. Tapinas dar pries metus yra labai tiksliai nulinciaves tiek Jurga, tiek ta Johansen. O apie Masiulis jis sake, pamenu puikiai ROCK n ROLL!

                Comment


                  Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                  Geri pastebėjimai, šalinami ministrai, kurie pajudimo kažkam skaudžias ir 25 metus neliestas sritis, turiu omeny universitetus ir urėdijas. Nenustebčiau, jei ir susisiekimo ministras užkliūtų dėl savo reformų pas kelininkus.
                  Praleidote kokius 1,5 metų, kai universitetų reforma išsigimė iki kažkokio frankenšteino už 110 mln eurų. Tik kad čia jau Jovaišos nuopelnai, ne Petrauskienės.

                  Comment


                    Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                    Geri pastebėjimai, šalinami ministrai, kurie pajudimo kažkam skaudžias ir 25 metus neliestas sritis, turiu omeny universitetus ir urėdijas. Nenustebčiau, jei ir susisiekimo ministras užkliūtų dėl savo reformų pas kelininkus.
                    Aš neturiu nieko bendro su politika, bet kai ką bendro su tuo, ką šie ministrai (bent du iš jų) kuriuoja. Iš to, ką aš žinau ir matau, tai, nepaisant, kad jie padarė kai ką gero, bendrai nieko stulbinančio nepasiekė, o daugiau - suskaldė žmones, kurie yra jų kuruojamose srityse. Žinoma, reikia būti gerai informuotam, iš arti matyti situacija, todėl negali niekad būtų užtikrintas dėl vieno ar kito veiksmo aspekto, tačiau taip, kaip elgėsi kultūros ministrė, yra netoleruojama. Vien jos pozicija dėl įstaigų reformavimo yra ciniška. Tai, ką jos minsiterija (nesakau, kad tiesiogiai ji) parengė dėl paveldo srities, yra tiesiog nusikalstama ir jeigu tai bus įvykdyta vėliau, bus tiesiog ne tik, kad absurdas, bet tiesiog nusikaltimas valstybei. Pamenu, kai pas R. Musnicką ją spaudė kažkokio teatro direktorius (lyg tai dramos teatro), kad ji nebendrauja, o ji išsisuko maždaug taip: teiginys maždaug bendrauju ir jūs skleidžiate melą perėjo į bendrauju per tą sritį kuruojančius. Iš savo šaltinių žinau, kaip ji tiesiog ignoruoja muziejininkus darydama reformas. Jai visiškai nesvarbi nuomonė. Beje, pradžioje maniau, kad ji bus kieta ministrė.
                    Švietimo ministrė iš vis iš Mėnulio nukritusi. Sunku net kalbėti. Parengė kažkokią skylėtą reformą, kurią numetė prieš mokslo metus, kur mokyklų administracija per paskutinius vasaros mėn. turėjo tiesiog kardinaliai prisitaikyti. Jie net nesugebėjo ministerijoje pamodeliuoti situaciją, kas bus, jeigu bus taip kaip dabar. Atėjo moteris iš tokios institucijos, bet pasirodė, kad ji apskirtai nesugaudo švietime. Vien jos astakymai žurnalistams į bet ką yra tokie profaniški. Bent kažkiek suprantantis švietimo reikalus sunkiai jos gali klausyti. Ar tai nemokėjimas kalbėti, ar kas, bet lyg ji visada stengėsi kuo tyliau, kuo atsargiau, kad tik išbūti savo vietoje.
                    Dėl aplinkos ministro nieko nežinau.

                    Dar norėčiau papildyti dėl švietimo. Tai yra eilinė ministrė, kuri nesugebėjo sugalvoti tiesiog normaliai išgryninti klausimą tarp pačių mokytojų, bes problema yra šiandien ta, kad egzistuoja bent dvi rimtos koncepcijos, kaip būtų galima apmokėti mokytojams už darbą. Viena mokytojų grupė tiegia viena, kiti - kitą. Tereikėjo padaryti ar apklausą per visas mokyklas iš mokytojų (šių dienų technologijom tai įmanoma), t.y. užduoti klausimą, pateikūs variantus, kuriam jie pritaria, bet niekad, NIEKAD niekas to nedaro. Tai puikiai matėsi visose diskusijose. O ministerija tiesiog nuleido "etatinį" apmokėjimą iš viršaus ir maždaug elgėsi taip: o po mūsų nors ir tvanas. Dabar tegu ir turi, ką turi.
                    Paskutinis taisė R.D.; 2018.12.03, 20:19.

                    Comment


                      Gerai kazkas sake, kad SMM dirbtu turetu zmogus su itin dideliu autoritetu, nes kita atveju viskas kaip i pekla. Toks siai dienai galetu buti Saulius Jurkevicius. Nenustebciau, jei Skvernas jam siulyma yra pateikes.

                      Comment


                        Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                        Gerai kazkas sake, kad SMM dirbtu turetu zmogus su itin dideliu autoritetu, nes kita atveju viskas kaip i pekla. Toks siai dienai galetu buti Saulius Jurkevicius. Nenustebciau, jei Skvernas jam siulyma yra pateikes.
                        Yra pilna žmonių, kurie turi ir autoritetą, ir išmano reikalą. Jūsų minėtas asmuo savo asmeninėm savybėm yra absoliučiai nelankstus ir dar be to politiškai angažuotas. Būtų tik taip, kaip jis nori ir ne kitaip. Buvęs KTUG direktorius principinis žmogus, bet valdyti privačią mokyklą nėra tas pats kas valdyti viešojo sektoriaus sritį, kurie liečia visus ir reikia skaitytis su kitų nuomone.

                        Comment


                          Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                          Gerai kazkas sake, kad SMM dirbtu turetu zmogus su itin dideliu autoritetu, nes kita atveju viskas kaip i pekla. Toks siai dienai galetu buti Saulius Jurkevicius. Nenustebciau, jei Skvernas jam siulyma yra pateikes.
                          Tai kad Jurkevičiaus licėjus kaip tik šiandien pradėjo streikuoti, reiškia mato problemas, reiškia su Jurkevičium problemas reikės spręsti, reiškia reikės diskutuoti ir gilintis ir skaičiuoti ir wheee. o prezidento rinkimai ant nosies.

                          Comment


                            Čia Skvernelio šou, ko gero siekiant konflikto su prezidente ir preteksto pačiam atsistatydinti.
                            Apie Navicką
                            „Jis labai geras žmogus, bet labai silpnas politikas. Gal viduje savo tų žaliųjų idėjų ir neatsisakė, su kuriomis atėjo į valdžią, bet ministerijoje nevaldė situacijos, pasiduodavo kitų, ministerijoje seniau dirbančių žmonių įtakai“, – BNS teigė A. Gaidamavičius.
                            Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=79758837

                            Tą patį turbūt galima pasakyti apie Kukuraitį ir kai kuriuos kitus: paskiriami ministrai, neturintys politinės patirties, neturintys geros komandos, tada ministerijų senbuviai "pilkieji kardinolai" pasiūlo savo "pagalbą". Kol ministras susigaudo savo srityje, jau ir kadencija eina į pabaigą ar šiaip sulaukia atleidimo.
                            Kultūros ir aplinkos ministrai galbūt prezidentūros pasiūlyti, nes nėra kito paaiškinimo, kodėl juos būtent dabar reikėjo "prijungti" prie švietimo ministrės. Kažkokios kritikos paskutiniu nebuvo gavę. Tapo grynai politinių žaidimų aukomis. Aišku, tai nereiškia, kad buvo stiprūs ministrai.
                            Paskutinis taisė senasnamas; 2018.12.03, 20:30.

                            Comment


                              Parašė Galys Rodyti pranešimą

                              Tai kad Jurkevičiaus licėjus kaip tik šiandien pradėjo streikuoti, reiškia mato problemas, reiškia su Jurkevičium problemas reikės spręsti, reiškia reikės diskutuoti ir gilintis ir skaičiuoti ir wheee. o prezidento rinkimai ant nosies.
                              Puiku. Reiskias sitas zmogus sudaro ispudi, kad plaukia pagal srove ir zino ko mokytojai nori, zino kaip sprest problemas. Susitars del lesu koficientui padidinti ir pirmyn. Ir jis labai atitinka "propesionalo" aprasyma. O lankstus, angazuotas ar koks ten, cia jau kita tema. Svarbiausia kad pilkai masei sueitu.

                              Comment


                                Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą

                                Puiku. Reiskias sitas zmogus sudaro ispudi, kad plaukia pagal srove ir zino ko mokytojai nori, zino kaip sprest problemas. Susitars del lesu koficientui padidinti ir pirmyn. Ir jis labai atitinka "propesionalo" aprasyma. O lankstus, angazuotas ar koks ten, cia jau kita tema. Svarbiausia kad pilkai masei sueitu.
                                Paryškintam teiginiui anot vyriausybės reikia 300 mln. O anot streikuojančių mokytojų jiems užtektų 10 % pakelti algas ir sutvarkyti etatinio apmokėjimo aiškumą arba jį visai atšaukti, kol bus parengta aiškesnė darbo užmokesčio apmokėjimo tvarka. tas 10 % pakėlimas bus kokie 30-40 mln. ar net mažiau. Bet čia jau, manau, žaidžia tas principas, kad jei duosi vieniems, tai ateis kiti, todėl reikia neduoti tol, kol gali.

                                Comment


                                  Parašė Galys Rodyti pranešimą

                                  Paryškintam teiginiui anot vyriausybės reikia 300 mln. O anot streikuojančių mokytojų jiems užtektų 10 % pakelti algas ir sutvarkyti etatinio apmokėjimo aiškumą arba jį visai atšaukti, kol bus parengta aiškesnė darbo užmokesčio apmokėjimo tvarka. tas 10 % pakėlimas bus kokie 30-40 mln. ar net mažiau. Bet čia jau, manau, žaidžia tas principas, kad jei duosi vieniems, tai ateis kiti, todėl reikia neduoti tol, kol gali.
                                  Tiek nereiks. Profsajungos visos nori pavalgyt daugiau nei sveria. Kompromisinis variantas - naujas kompetetingas 'profas' ir kazkoks koeficiento pakelimas, kad ir Skvernas ir patys mokytojai sau veidelio nesusigadintu.

                                  Vyriausybės duomenimis, visiems A.Navicko profsąjungos reikalavimams įgyvendinti reikėtų beveik 300 mln. eurų, o vien mokytojų atlyginimų koeficientų didinimas kainuotų maždaug 130 mln. eurų.

                                  Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1068802?copied

                                  Comment


                                    Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                                    Gerai kazkas sake, kad SMM dirbtu turetu zmogus su itin dideliu autoritetu, nes kita atveju viskas kaip i pekla. Toks siai dienai galetu buti Saulius Jurkevicius. Nenustebciau, jei Skvernas jam siulyma yra pateikes.
                                    Manau, kad atvirkščiai, autoritetas bus negailestingai sutryptas. Čia kaip tik reikia tokio asmens, kuris geležine ranka uždusins pedagogų bet kokį pasipriešinimą, stabdydamas kažkokią pažangą švietimo vystymesi: nenorit - nereikia. Etatinė reforma iš esmės nėra apie švietimą kaip tokį. Tiesiog pakeista darbo apmokėjimo tvarka. Tas svarbu, bet bendrojo lavinimo degradacijos savaime tikrai nesustabdys. Apie aukštąjį iš viso kol kas tyliu.

                                    Comment


                                      Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą

                                      Tiek nereiks. Profsajungos visos nori pavalgyt daugiau nei sveria. Kompromisis variantas - naujas kompetetingas 'profas' ir kazkoks koeficiento pakelimas, kad ir Skvernas ir patys mokytojai sau veidelio nesusigadintu.

                                      Vyriausybės duomenimis, visiems A.Navicko profsąjungos reikalavimams įgyvendinti reikėtų beveik 300 mln. eurų, o vien mokytojų atlyginimų koeficientų didinimas kainuotų maždaug 130 mln. eurų.

                                      Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1068802?copied
                                      Streikuojantys reikalauja 20% kelti algas, o tam anot straipsnio reikia 130 mln(bet čia klausimas iš kur šitas skaičius). Profsąjungos pirmininkas sako, kad derybos įvyktų jei būtu kalbama bent apie 10% algų kėlimą, tai pagal ministerijos skaičiavimus, kurie greičiausiai dar papūsti, kad pagąsdinti visuomenę, tai kokie 40 mln gali būti visai realus skaičius.

                                      Užmečiau akį į tiesioginę transliaciją iš ŠMM, kaip tik buvo diskutuojama apie tas sumas, vieni kitų klausinėjo iš kur tie 300 mln ir i6 to sekantys 130 mln(kurį, kaip sakė mokytojai, ministerijos atstovai primetė per 5 min). Pačių profsąjungų skaičiavimu, algom pakelti reikalaujamu dydžiu reikia 60 mln. Etatinio apmomokėjimo įvedimui skirta 50 mln. tad realiai šiam punktui pinigų praktiškai nereikia, ko reikia, tai vyriausybei atsitraukti ir kokiems metams atidėti etatinį apmokėjimą ištobulinti per pilotines mokyklas ar pan.

                                      Bet va tas atsitraukimas gali stipriai kirsti per reitingus, nes Skverneliui pripažinti suklydus nieku gyvu juk negalima, tad visa švetimo sistema realiai yra vieno žmogaus karjeros įkaitė.
                                      Paskutinis taisė Galys; 2018.12.03, 21:31.

                                      Comment


                                        Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                        Manau, kad atvirkščiai, autoritetas bus negailestingai sutryptas. Čia kaip tik reikia tokio asmens, kuris geležine ranka uždusins pedagogų bet kokį pasipriešinimą, stabdydamas kažkokią pažangą švietimo vystymesi: nenorit - nereikia. Etatinė reforma iš esmės nėra apie švietimą kaip tokį. Tiesiog pakeista darbo apmokėjimo tvarka. Tas svarbu, bet bendrojo lavinimo degradacijos savaime tikrai nesustabdys. Apie aukštąjį iš viso kol kas tyliu.
                                        Ar turit tokį geležinės rankos gyvą pvz. bet kurioje sferoje, tiesiog būtų įdomu įsivaizduoti

                                        Comment


                                          Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                          Etatinė reforma iš esmės nėra apie švietimą kaip tokį.
                                          Tiksliau iš švietimo kaip centralizuotos valstybės paslaugos padarytos geros sąlygos vietinių kunigaikštukų atsiradimui. Dabar direktoriai turi daug daugiau laisvės dosniau mokėti patinkantiems mokytojams per "trečią kišenę". Kiek teko girdėt, iš to kyla nemažas susipriešinimas tarp vyresnių mokytojų, kurie gerai sutaria su administracija ir nuo seno yra prisirinkę visokių šūdeliavimo valandų su jaunimu, kurie neturi ryšių/įtakos ir turi arti daug daugiau kontaktinių valandų už mažesnę algą. Be to, nusodinti ant žemės perkrautų miesto mokyklų mokytojai ištempiant pustuštes kaimų mokyklas.

                                          Reikia rimtesnių reformų, kurios gerintų švietimą kaip tokį. O dabar padaryta reforma, varnelė uždėta, o švietimui iš to naudos nulis. Greičiau minusas, nes dar mažiau noro jauniems perspektyviems mokytojams ateiti dirbti. O dėl to padėtis ir taip katastrofiška žr 8 puslapį - https://www.smm.lt/uploads/documents...lapis0424.pdf

                                          Comment

                                          Working...
                                          X