Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XII Seimas ir XVII Vyriausybė (po 2016 rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Gaunantiems apie 1000€ padidės apie 15€. 1.5% padidės, taip .
    Didėja pareiginės algos koeficientai, taigi bent jau mažiausiai uždirbantiems turėtų didėti daugiau. Pvz. nuo 600€ iki 700€ į rankas. Ne kažkas, bet geriau nei 1,5%.
    It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

    Comment


      Ai, čia dėl koeficientų didėjimo, tada gali būti. Aš kalbėjau apie pareiginės algos bazinį dydį, kuris didės nuo 132.5 iki 134.2 €.

      Comment


        Parašė digital Rodyti pranešimą
        Ai, čia dėl koeficientų didėjimo, tada gali būti. Aš kalbėjau apie pareiginės algos bazinį dydį, kuris didės nuo 132.5 iki 134.2 €.
        O koks jis buvo tarkim prieš 10 metų?
        Flickr

        Comment


          142 €.
          It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

          Comment


            Parašė Galys Rodyti pranešimą
            Praleidau, kad kilo ne visiems. Kadangi papildoma suma gana maža, tai bus taip, kad algos didėjo mačiausiai uždirbantiems - t.y. kokių mažų mokyklų mokytojams, nes ten buvo mažai vaikų su savo krepšeliai, na o miestų mokytojams algos liko tokios pat arba mažėjo.
            Aš girdėjau iš mokytojos, kad tavo minėtiems mokytojams, kuriems alga neaugo, dabar reikia mokykloje nuo 7h ryto iki 19h atsėdėti, kad gauti tą patį kaip ir anksčiau, kuomet baigdavo darbą po pietų, neskaitant po pamokinio darbo su mokynių namų darbų tikrinimais, ruošimosi pamokoms ir t.t.. Nežinau, kiek tai tiesa, bet jei anksčiau mokytojai per langus nelipo prie esamo atlyginimo dydžio, tai greičiausiai dabar prie to pačio atlyginimo lipa dėl mano minėtos situacijos. Vis tik neeilinis protestas, tai tikrai yra kažkas negerai.
            Paskutinis taisė andyour; 2018.12.02, 09:17.

            Comment


              Parašė rat
              Ne, nu jūs pažiūrėkit, kas darosi! Iš pradžių kažkokie mokytojai laipiotojai pro langus nepastienkinimą reiškia, o dabar kažkokie žalieji vos ne revoliuciją daro!
              Sakiau patarėjui patarti premjerui imtis priemonių ir įvesti miliciją, o dabar kas darosi! Tai ką, kas norės tas žygiuos kasdien? Ką apie tai galvoja kultūros ir teisės pakomitečių valdovai? Ar jie patenkinti, kad premjeras ir premjero patarėjas nekontroliuoja situacijos respublikoje?

              https://www.youtube.com/watch?v=JYX5G5PRc
              Ministro pirmininko patarėjas strateginių komunikacijos su visuomene krizių sukėlimo ir jų eskalacijos klausimais šiandien verkia, kad mokytojai susidėjo ar sufotošopino savo pavardes ant ministerijos durų ir taip galutinai paėmė ministerijos pastatą. Manau nebedaug trūksta, kad būtų pradėtos lyginti sūrelių kainos parduotuvėse su tikslu užglaistyti visus šiuos neramumus visuomenėje.

              Comment


                Man tai keista, kodėl Latvių g. dar miega. Juk tokie įvykiai - nepatenkinta liaudis, ir ne bet kokia, užima nekenčiamos buržuazinės valdžios ministerijas.

                Comment


                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                  Man tai keista, kodėl Latvių g. dar miega. Juk tokie įvykiai - nepatenkinta liaudis, ir ne bet kokia, užima nekenčiamos buržuazinės valdžios ministerijas.
                  Jeigu padidins atlyginimus, tai nebebus medžiagos propagandai.

                  Comment


                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                    Man tai keista, kodėl Latvių g. dar miega. Juk tokie įvykiai - nepatenkinta liaudis, ir ne bet kokia, užima nekenčiamos buržuazinės valdžios ministerijas.
                    Jie bijo, kad ir pas juos kažko panašaus neatsitiktų.
                    Matant kokio dydžio dabar protestai vyksta Paryžiuje (ten protestuoja dėl blogėjančio gyvenimo, pas mus per mažai gerėjančio), tai mūsų prezidentė su premjeru dėl tų kelių mokytojų gali būti ramūs.
                    Flickr

                    Comment


                      Parašė rat

                      Aš buvusio generalinio komisaro ir VRM ministro patarėjui patariu, kad jis patartų buvusiam generaliniam komisarui ir VRM ministrui, kad jis pasitartų su teisės pakomitečio valdove, o ši susitartų su kultūros pakomitečio viršininku dėl va tokių automašinų skubaus pirkimo kiekvienam respublikos miestui ir miesteliui, idant situacija su revoliucionieriais būtų suvaldyta.
                      ]
                      Tai kad čia paprastas bobcatas, kas bus jei bus apmokestinti patentininkai , tarkim statybininkai ir į protestus atsivarys savo bobcatais arba išvis atvažiuos kokie ūkininkai? biudžeto pinigų švaistymas, geriau kažką guminio.

                      Comment


                        rat reikėtų pervadinti į youtuberį.

                        Comment


                          karabasas eilinį kartą galėtų pasimokyti iš bendrapartietės:
                          R. Baškienės marčios detektyvas: susipažinusi su politikės sūnumi jauna moteris neteko darbo Seime https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...seime-8391228/

                          bet manau, kad jam tokie dalykai nesuvokiami iš esmės. Jis kaip caras Širinskienės rankomis nori kontroliuoti visus ir visakame, pats to sau netaikydamas.
                          Ir meilužių, ir mokesčių, ir verslo etiketo, ir deklaracijų atvejais.
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                          Comment


                            G. Merkys. Švietimo ir mokslo ministerija ar valdžios gangrena?

                            O kas rūpinasi, kas kuruoja ugdymo turinio būklę ir atnaujinimą Lietuvoje? Vaikinas su neįspūdinga edukacine biografija ir medienos verslo UAB su dviem apdraustais darbuotojais? Mielieji, nereikia stebėtis, kodėl tarptautiniuose palyginamuosiuose mokymosi pasiekimų tyrimuose sesė Estija taip beviltiškai mus aplenkė.

                            Seimo Antikorupcijos komisija ką tik pavedė Valstybės kontrolei atlikti Ugdymo plėtotės centre dvigubą auditą – ir finansų, ir veiklos. Augėjo arklidės. Palinkėkime kontrolieriams Heraklio ištvermės.

                            Kaip ten bebūtų, specialistų vyriausybės narė J. Petrauskienė per du metus taip ir nesusivokė, kas yra tas jai pavaldus UPC ir kas jame vyksta. Nesusivokė, vadinasi stinga kompetencijos. Jei susivokė, bet nieko nedarė, vadinasi – bendrininkavo, dengė korupciją.
                            Straipsnyje paaiškinti ir to etatinio apmokėjimo reformos trūkumai
                            Užuot nuosekliai dirbę sunkų, giliai kūrybišką mokytojo darbą, mūsų pedagogai dabar priversti fiksuoti kiekvieną darbinį krustelėjimą ir nuolat vaikščioti derybų pas direktorių. Apie tai, kad ši idiotiška tvarka sukels masinę paranoją ir visiškai nugalins mokyklas mus visus perspėjo Vilniaus Licėjaus direktorius S. Jurkevičius. Patyręs ir pilietiškas direktorius rizikavo užsitraukti valdžios nemalonę ir ne kartą desperatiškai bandė pasakyti valdžiai – sustokite. Palyginimui – policininkai, medikai Lietuvoje taip pat biudžetininkai. Jų darbo krūvis ir apmokėjimas yra sunormintas CENTRALIZUOTAI visos valstybės mastu.
                            http://alkas.lt/2018/12/02/prof-habi...zios-gangrena/
                            Paskutinis taisė senasnamas; 2018.12.02, 19:02.

                            Comment


                              Skvernelio profesionalai kareivėliai valdo. Šimtmečio gėda https://www.delfi.lt/news/ringas/lit....d?id=79752727
                              Fiksuokim šokiruojantį faktą. Streikuojantys mokytojai trečią dieną okupuoja Švietimo ir mokslo ministeriją. Tuo metu vyriausybiniu Ministro Pirmininko telefonu žaidžia mažametis vaikas! O ministrė, kurios ministeriją užėmė streikininkai, apskritai „ne ryšio zonoje“. Galite tokią anarchiją įsivaizduoti kitoje valstybėje? H. Clinton netapo JAV prezidente galbūt tik todėl, kad ji, būdama valstybės sekretore, darbinius laiškus kartais siųsdavo iš asmeninio e-pašto. O čia vyriausybiniu premjero telefonu bovijasi vaikas.
                              Skvernelio profesionalai padaro viską, kad žinios iš ŠMM nustelbtų ir Kalėdų eglių įžiebimą. Ar reikia sakyti, kad yra kvaila užrakinti laukujas duris, kai danajai jau ministerijoje? Ar ne idiotiška užrakinti tualetus, kai ministerija pilna žmonių? Net Karbauskio karvei būtų aišku, kad tualetus netrukus teks atrakinti. Dukart du ir ŠMM vis dar tik keturi. Kur dėsies žiemą su Petrauskiene basas – atrakina tualetus. Tada alaviniai kareivėliai kyla į naują kontrataką. Iš ministerijos koridorių išneša sofas ir mikštasuolius. Tai suduos priešui smūgį! Nebus sofų, mokytojai išsibėgios? Ministrė Petrauskienė su premjeru bando buku virtuviniu peiliu pasidaryti dar vieną viešųjų ryšių harakiri. Išeina juokingai. Kaip visada su virtuviniu. Apie 60 išneštų sofų vienas po kito pranešinėja naujienų portalai. Kas valandą tai kartoja radijo stotys. Feisbukas susiėmęs už pilvo. Vieni leipsta juokais. Kiti negali patikėti kosminiu valstiečių profesionalų durnumu.
                              Bet jei Profesionalija negali išspręsti net problemėlės su 70 streikuojančių mokyklų, ką ta alavinė kareivija darytų, jei valstybei kiltų tikra bėda? Tarkim, finansų krizė? O, jei, neduok, Dieve, Rusija atsiųstų į Visaginą tūkstantį kareivų be atpažinimo ženklų? Ir dar penktadienio vakarą? Taip ir matai, kaip premjero kareivėliai suplukę nešioja sofas iš Vyriausybės koridorių į sandėlį. Premjeras pareiškia, kad jis į tai nesikiš. Atiduoda vyriausybinį telefoną vaikui. Pažaisti. Kad netrukdytų premjerui miegoti. Amžinai pavargęs herojus.
                              Paskutinis taisė Arunasx; 2018.12.02, 19:08.
                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                              Comment


                                Prie ministerijos surengta streikuojančių pedagogų palaikymo akcija https://www.vz.lt/verslo-aplinka/201...laikymo-akcija

                                Daliai mokytojų streikuojant dėl apmokėjimo už darbą ir nakvojant Švietimo ir mokslo ministerijoje (ŠMM), sekmadienio popietę prie ministerijos į palaikymo akciją susirinko Lietuvos Medikų sąjūdžio, Lietuvos socialinių darbuotojų asociacijos bei kitų organizacijų atstovai.
                                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                Comment


                                  O tai neišeina atleisti visų nepatenkintų?
                                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                  Comment


                                    Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                    O tai neišeina atleisti visų nepatenkintų?
                                    Ministrės, Skvernelio ir karabaso?
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                    Comment


                                      Taip vadinamų pedagogų.
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                        karabasas eilinį kartą galėtų pasimokyti iš bendrapartietės:
                                        R. Baškienės marčios detektyvas: susipažinusi su politikės sūnumi jauna moteris neteko darbo Seime https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...seime-8391228/

                                        bet manau, kad jam tokie dalykai nesuvokiami iš esmės. Jis kaip caras Širinskienės rankomis nori kontroliuoti visus ir visakame, pats to sau netaikydamas.
                                        Ir meilužių, ir mokesčių, ir verslo etiketo, ir deklaracijų atvejais.
                                        Tiems, kurie skundžia, belieka pavydėti jų gebėjimų, bet skundai šiuo atveju tikrai nepagrįsti“, – geros nuotaikos pokalbio pabaigoje nestokojo R.Baškienė ir pridūrė, kad žmonių noras viską žinoti yra sveikintinas. „Visuomet esu atvira ir galiu viską paaiškinti, kviečiu ir į mane asmeniškai kreiptis“, – sakė politikė.

                                        Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...tm_medium=Copy
                                        Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė etikos sargams apskundė pirmąją parlamento vicepirmininkę „valstietę“ Rimą Baškienę, kad ji pirmininkaudama Seimo posėdžiui, kai svarstyta Referendumo įstatymo pataisa nuleisti kartelę sprendžiant dėl svarbiausių Konstitucijos straipsnių, nepasiūlė balsuoti dėl A. Širinskienės raginimo pagrindiniu komitetu paskirti TTK, o ne Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetą.

                                        Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=79649117
                                        Kažin ar ne kokia Agnė į Lrytą rašė

                                        Comment


                                          Ministrė greitai galės grįžti į MOSTA, kuriai anksčiau vadovavo ir kuriai iki šiol apdairiai nepaskyrė pastovaus vadovo (2 metus vadovauja laikinasis).

                                          Visi požymiai rodo, kad Petrauskienei išsaugoti postą galimybių nedaug

                                          „Aš matau 3 aiškias priežastis, kodėl ministrė turėjo pasitraukti. Pirma – interesų konfliktas. Antra – nesutarimai su Konstitucija ir trečia – socialdarvinistinė strategija. Ministrė ir jos komanda nuolat pykstasi su Konstitucijos principais, kai riboja universitetų prieinamumą, kėsinasi į universitetų autonomiją ir įveda planinės ekonomikos elementus aukštajame moksle. Socialdarvinistinė strategija – kai ilgus metus finansiškai marintame universitetų sektoriuje dirbtinai užkeliami reikalavimai kokybei ir faktiškai žiūrima, kurie universitetai išliks, o kurie ne. Tokiu būdu universitetai kiršinami ir kuriami instrumentai juos šantažuoti. Lygiai taip pat kiršinami mokytojai: yra „geros“ profsąjungos, yra „blogos“ profsąjungos, supriešinami direktoriai mokyklų ir mokytojai“, – pasakojo MRU Komunikacijos instituto direktorius doc. dr. V. Valentinavičius.
                                          Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=79752949

                                          Comment

                                          Working...
                                          X