Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XII Seimas ir XVII Vyriausybė (po 2016 rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Labiausiai dėl to, kad socdemai gali palikti koaliciją, jaudinasi ne Socdemai, o Karbauskis. Karbauskiui, kovoje su Skverneliu, reikia socdemų, juk socdemai vieni kiečiausių stagnatorių ir reformų žlugdytojų. Būtent tokių Karbauskiui ir reikia, nes jeigu koalicijos partneriais taps konservai, kurie ne tik kad nestabdys reformų, tačiau dar ir patys kurs, tai Karbauskis su savo tautiniais kostiumais ir reformų stabdymu bus visai užguitas.

    R. Karbauskis: socialdemokratams būtų nenaudinga eiti į opoziciją

    LVŽS pirmininkui atrodo, kad Socialdemokratų partijai būtų tiesiog nenaudinga eiti į opoziciją, nes jie gali daug padaryti dirbdami koalicijoje", - ketvirtadienį žurnalistams Seime sakė R. Karbauskis.
    /\ Karbauskio geležinė išmonė. Čia iš tos jo serijos, kur 'negalima pašto reformos vydyti, nes paštininkai kaimuose pirmieji pastebi iš kurių namų neberūksta dūmai ir kurie žmones mirę'.

    Comment


      Karbauskis jau pradeda lenkti E. Muską su savo daugkartiniais skrydžiais į kosmosą.

      Kažin ar begalvos taip pat, kai socdemai po partijos pirmininko rinkimų užsimanys persiderėti koalicines sąlygas.

      Comment


        Man rodos jeigu Karbauskis galėtų atsukti laiką atgal ir su Butkevičiumi iš naujo derėtis, jis socdemams duotų tas 4 ministerijas, vietoj trijų, kad tik jie iš koalicijos nepabėgtų. Man atrodo, kad ir dabar Karbauskis būtų linkęs nusileisti ir perleisti tą papildomą ministeriją socdemams, kas jam iš tų ministerijų, kurios vistiek Skvernelio politiką vykdo, tačiau čia gali iškilti kita bėda - Skvernelis ir daug kitų jam prijaučiančių valstiečių gali nesutikti su tuo, kad sąlygos socdemams būtų gerinamos. O jeigu socdemai negaus daugiau postų, tai beveik nėra abejonių, kad socdemai trauksis iš koalicijos.

        Comment


          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
          O jeigu socdemai negaus daugiau postų, tai beveik nėra abejonių, kad socdemai trauksis iš koalicijos.
          Čia būtų geriausias variantas, tada visoms ministerijoms vadovautų Skvernelis ir baigtųsi visos rietenos. Kas liečia Seimo darbą, tai VŽ protingas reformas balsavimu palaikytų TS su LS, o LSDP visų užmiršti mirtų dar greičiau už DP, nes jie tai dar valdžioje sėdėjo ir buvo kažkiek pastebimi.
          Paskutinis taisė Lettered; 2017.04.06, 15:10.
          Flickr

          Comment


            Na va atsiverčiau šiandien delfi ir tokie straipsnio pavadinimai -

            Jei S. Skvernelis ir R. Karbauskis pasuktų skirtingais keliais – kas tada?

            I. Makaraitytė. Valstiečiams skambina varpai?

            M. Garbačiauskaitė-Budrienė: atrodo, kad premjeras su G. Landsbergiu „trolina“ R. Karbauskį

            Faktas, kad šiuo atveju "žurnalistai" vykdo zakazus ir zadanijas - formuoja nuomonę, kad viskas šakės. Taigi, ar šį portalą galime vadinti objektyviu ? Aišku kad ne.

            Comment


              Parašė udrius Rodyti pranešimą
              Na va atsiverčiau šiandien delfi ir tokie straipsnio pavadinimai -

              Jei S. Skvernelis ir R. Karbauskis pasuktų skirtingais keliais – kas tada?

              I. Makaraitytė. Valstiečiams skambina varpai?

              M. Garbačiauskaitė-Budrienė: atrodo, kad premjeras su G. Landsbergiu „trolina“ R. Karbauskį

              Faktas, kad šiuo atveju "žurnalistai" vykdo zakazus ir zadanijas - formuoja nuomonę, kad viskas šakės. Taigi, ar šį portalą galime vadinti objektyviu ? Aišku kad ne.
              Skvernelis su Karbauskiu vienas ant kito stumdami formuoja zmoniu nuomones.

              O tokie straipsniai tai tu susiformavusiu nuomoniu perteikimas.
              Studentas

              Comment


                Sysaldemokratinė iškamša bando kovoti prieš objektyvius įrodymus:
                M. Bastys parašė viešą atsakymą VSD

                Norėtųsi šioje vietoje išdėti viską, bet paskui vdrug suras ir nubaus ir smurto kurstymą.

                Comment


                  Šiaip turiu pakankamai darbo. Nėra kada. Atsakymas apie urėdijas yra mano fb. Taip pat yra geras Kauno dienos straipsnis. Beje urėdijų reformai prastuminėti nusamdyta brangi viešųjų rysiu agentura. Idomu kas jai moka?

                  Comment


                    Gero skaitymo:

                    Vakar šiaip ne taip prisiverčiau pasižiūrėti A. Tapino laidą apie miškų urėdijas ir galiu pasakyti - taip gimsta propaganda. Pateiki nežinia kaip surastus skaičius, šiek tiek muilo šiek tiek melo ir vualia - turime dar vienus tautos priešus.

                    Štai laidoje minimas skaičius - urėdijos valdo 2,4 milijardų turtą. Vat pasakykite dabar man kas tai per turtas - pastatai, mašinos, mediena, o gal status miškas, o gal brandus miškas ar žemė? Tai jei nežinome apie ką kalbam, kaip galime kalbėti apie valdomus milijardus?

                    Sako miškininkai priešinasi reformoms - taip, priešinasi - nes išgyveno jau vieną reformą - prisimenate tokią Europos reikalų ministeriją? Tai va - konservatoriai norėjo susikurti savo chebrai šiltą vietelę ir "pareformavo" miškų ūkį. Prisimenate tos ministerijos pasiekimus? Aga - vienintelis pasiekimas - Andrikienės laikas. Na taip suprantu, gal ir reikia reformos, bet gal tada reformuokime ir mokyklas? Kam kiekviename mieste po keliasdešimt mokyklų ir dar atskiras švietimo skyrius? Padarome vieną valstybinę mokyklą ir vsio chorosho - sutaupysime keletą milijonų. Taip pat galime padaryti ir su kitom mokymo įstaigom. Gi principas tas pats - kam tiek daug direktorių, buhalterių , o ir pastatų per daug. Ne, negalima ? O kodėl?

                    A. Tapinas mini apie reikalus, tvarkomus medžioklėse. Suprantu, medžioklės ne stiliosas, stiliosas reikalus tvarkyti kofeinuose. Na arba mašinose su dėžutėmis. TIk vat nesuprantu - kuom skiriasi reikalas sutvarkytas medžioklėje nuo reikalo sutvarkyto kofeine? Gal dėl stiliaus - Tu pavarai reikalingus straipsnius, mes Tau po laimėjimo reklamos ir valdiškų zakazų?

                    Kas nežino miškų istorijos priminsiu paskutinius 25 metus. Juk kažkiek teko dirbti juose , kad ir su privačiais miškais, teko pravažiuoti ta proga beveik visą Lietuvą. Tai štai - ankščiau medieną perdirbimui veždavo visą. Na ok, gal technologija sena , tad nuspręsta atsisakyti galutinių medienos sandėlių. Kiekviename rajone prarasta ~ 100 darbo vietų. Vėliau nuspręsta, kad urėdijoms nereikia vežioti ir medienos, o ir mišką gali kirsti privatininkai. Dar ~ 50 darbo vietų kiekviename rajone. Neseniai dar vienas vajus - centralizuoti medelynai dar po 30 vietų kiekviename rajone. Oi, ok dar pareformuokime ir dar po 30 vietų rajonuose panaikinkime ir padarykime dar 300 vietų valdininkams Vilniuje.

                    Aišku, A. Tapinui ir Vilniaus žvaigždynui lengviau yra pavažinėti po nykstančius kaimus ir pasiselfinti su mokiniais motyvaciniuose seminaruose, nei savęs paklausti - o blyn kodėl kaimas nyksta? Kodėl yra emigracija? Kodėl girtuoklystė? Tai štai atsakau ką ir sakiau prieš 10 - 15 metų - nėra darbo ponai ir jokie Jūsų motyvaciniai seminarai nepadės jį sukurti kaimo vietovėse. Pasižiūrėkite į aukščiau pateiktus skaičius - kiek šeimų prarado tą darbą? Manote pora paskaitėlių apie motyvaciją gražins žmones ar sukurs darbo vietas?

                    Aš vis kartais pagalvoju - ok , Vilniaus chebrytė gali nupirkti mašiną, pareguliuoti kur kirsti, beet ... Pasodinti mišką, kai tai būtina padaryti per labai trumpą laiką ir sodinimui pasitelkiami visi kas juda? Iš kitos pusės - ir vėl kaimo žmogeliukas praras dar vieną galimybę užsidirbti pinigėlį - nes viską reguliuos centriukas.

                    Dar viena laidos legenda - oi nori užsiimti miškininkyste kaip privatus asmuo - daaaug daaaug popierių. Ir kam tas melas? Nusiperki privatų mišką pasidarai projektą iškerti atsodini. Tai kur čia tiek daug popierių? Gal norite pasidomėti kiek popieriukų reikia atidarant vaikų darželį?

                    Teigiama, kad Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacija (EBPO) liepė reformuoti urėdijas. Bet ar tikrai liepė? O gal buvo žodis rekomendavo ir tai daryti nėra privaloma? Tai kaip iš tiesų?

                    Taip suprantu žurnalistus - kartais jų paprašo savi ir savesni, kartais piaro organizacijos , tokios kaip VIP communication papiarinti vieną ar kitą reikalą. Visgi prieš pradedant kažką daryti bent jau reikėtų pasidomėti apie ką kalba eina.

                    Nors ką čia domėsis.... Ir kam - jie gi gyvenime miško nėra sodinę ar vaikščioję diena iš dienos su kerziniais batais. Nors šiaip... Laidos autoriaus vietoje oficialiai atsiprašyčiau... Na būna, kad komanda pakiša....

                    Comment


                      Ir Kauno dienos straipsnis

                      Kas nusitaikė į Lietuvos miškus?


                      http://kauno.diena.lt/naujienos/liet...-miskus-805939

                      Comment


                        Jo jo, galim apagalvoti, kad jei mišką kerta privatininkai, tai jie važinėja iš Vilniaus. Darbo vietos tiesiog dingsta iš rajonų. Belieka šypsotis iš tokių argumentų.
                        Kitas aspektas. Teko šnekėtis su buvusiu urėdu, tai jis aiškiai pasakė, kad jei prireikia "reikalui" tai generaliniam urėdui užtenka sušvilpti ir kiekvienas urėdas suvež po x0'000 Lt (Lt buvo kai šnekėjau) tiesiog "šiaip sau". kas ten gali suskaičiuoti, kiek medienos yra miške, kiek jos paleido švogeriams be dokumentų į jo lentpjūvę ir t.t. Toks dar geresnis variantas nei LG ar Utenos kelininkai.
                        Pasakyk, kam reikia 180 buhalterių per visus? Normalus privatininkas padarytų centralizuotą buhalterija su vienu softu ir laikytų kokius max 25. Ir nebūtinai Vilniuje, sprendžiu pagal savo įmonę. Yra pigesnių vietų.
                        Ir nereikia urėdų laikyti šventomis karvėmis Indijoje.
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                        Comment


                          Udriau, o tu supranti, kad urėdijų reforma vyks tik tokiu atveju, jeigu skaičiavimai parodys, kad jinai apsimoka. Pvz.: paaiškėja, kad centralizavus sistemą sutaupoma 30% lėšų. Kitu atveju niekas jokių reformų nevykdytų. O argumentas, kad 'tada kažkas praras darbą'... na tai čia ne argumentas, nes tokia logika sekant reiktų kaime traktorius uždrausti ir prie plūgo grįžti, kad daugiau darbo vietų būtų.

                          Comment


                            Tai kad nėra skaičiavimų , nėra. O jau užsakyta piaro agentūra , kaip ji ten ta VIP communication siuntinėja kaip reikia reformą nušviesti. Kaži už kokius pinigus dirba?

                            Comment


                              Parašė udrius Rodyti pranešimą
                              Tai kad nėra skaičiavimų , nėra. O jau užsakyta piaro agentūra , kaip ji ten ta VIP communication siuntinėja kaip reikia reformą nušviesti. Kaži už kokius pinigus dirba?
                              Už būsimai sutaupytus

                              Comment


                                Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                Tai kad nėra skaičiavimų , nėra. O jau užsakyta piaro agentūra , kaip ji ten ta VIP communication siuntinėja kaip reikia reformą nušviesti. Kaži už kokius pinigus dirba?
                                Yra visi skaičiavimai ir kai paaiškės reforma iki galo, paaiškės ir kiek nuo visų tų urėdijų galima sutaupyti. Ir kaip čia gaunas, kad skaičiavimų kol kas dar nėra, o tu jau žinai kad reforma nebus naudinga?

                                Comment


                                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                  Udriau, o tu supranti, kad urėdijų reforma vyks tik tokiu atveju, jeigu skaičiavimai parodys, kad jinai apsimoka. Pvz.: paaiškėja, kad centralizavus sistemą sutaupoma 30% lėšų. Kitu atveju niekas jokių reformų nevykdytų. O argumentas, kad 'tada kažkas praras darbą'... na tai čia ne argumentas, nes tokia logika sekant reiktų kaime traktorius uždrausti ir prie plūgo grįžti, kad daugiau darbo vietų būtų.
                                  Tokiose sistemose taupyti galima iki begalybės. Iš dalies tai infrastruktūrinė sistema. Kita vertus jeigu kiekviena girininkija turi po buhalterę, tai reikia tvarkyti, bet nebūtina uždarinėti visą girininkiją

                                  Comment


                                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                    Tokiose sistemose taupyti galima iki begalybės. Iš dalies tai infrastruktūrinė sistema. Kita vertus jeigu kiekviena girininkija turi po buhalterę, tai reikia tvarkyti, bet nebūtina uždarinėti visą girininkiją
                                    Jeigu 42 turi 180, tai ar tiek iš tikro reikės centralizavus? Manau 42 sočiai su vienu softu, o ne kokiais 10 skirtingų.
                                    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                    Comment


                                      Visų pirma chebra skirkite kas ir kaip yra - ką veikia urėdija, ką girininkija, kokios funkcijos ir pareigos. Tada tik bandykite pasakoti pasakas kas ir kaip yra.

                                      Skaičiavimų niekas neturi iš karto pasakyta - bus viena valstybinė įmonė ir viskas. Na o kuo toliau tuo gražiau

                                      Iš FB

                                      Jurgis Razma
                                      Balandžio 4 d., 16:04 ·

                                      Dar vienas absurdiškas projektas
                                      Seimo nariai V.Vingrienė ir R.Žemaitaitis tuoj pateiks projektą, kuris neva turėtų apsaugoti miškus nuo privatizavimo. Jie siūlo į strateginę reikšmę turinčių įmonių sąrašą įrašyti akcinę bendrovę "Lietuvos valstybiniai miškai". Čia turima omeny ta įmonė, kuri bus įkurta vietoj urėdijų ir kurią įrašant į tą strateginį sąrašą būtų neva galima apsaugoti nuo privatizavimo. Bet, jei autoriai būtų atidesni, pastebėtų, kad urėdijų reformos projekte vyriausybė nesiūlo įkurti tokios akcinės bendrovės, o numatoma įsteigti valstybės įmonę "Lietuvos valstybiniai miškai". Jeigu tai valstybinė įmonė, tai savaime aišku, kad ji tokiame statuse negalės būti privatizuojama. Jeigu norima papildomai akcentuoti jos strategiškumą, tai tokią valstybės įmonę reiktų įrašyti ne į tą straipsnį, ne į tą sąrašą. Bet ta įmonė dar net neįkurta, tai nėra teisinio pagrindo ją įrašyti į tą sąrašą. Ką rodo tokios Seimo narių iniciatyvos? Kompetencijos stygių ar tai, kad Seimo nariai bijo patys savęs: kurdami visus valstybinius miškus valdančią vieną įmonę nėra tikri, kad nesusigundys jos privatizuoti?

                                      https://e-seimas.lrs.lt/portal/legal...wid=-wd7z6svdz

                                      Taigi...

                                      Comment


                                        nieko nieko, visada seni nomenklaturščikai priešinasi didesnei kontrolei, optimizavimui ir šiltų lizdelių išdraskymui, o miškuose tai jau tikrai "smagūs" dalykėliai vyko ir vyksta, čia nereikia būti udriumi, kad suprastum. Esam tokia nedidelė valstybė, su tikrai ne Suomijos dydžio miškais, o šitiek juridinių vienetų viskam "valdyti"? Ir dar atsiranda visokių udrių, kurie gina. Nejuokink.

                                        Comment


                                          Vat aš irgi niekaip nesuprantu, kodėl tie daktarai kaip seni nomenklaturšikai priešinasi kad ir kompensuojamųjų vaistų apmokėjimo tvarkos pakeitimui?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X