Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

XII Seimas ir XVII Vyriausybė (po 2016 rinkimų)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Galys Rodyti pranešimą
    S. Skvernelis vis sulaukia siūlymų kurti naują frakciją



    http://www.delfi.lt/aktualijos/article.php?id=74218906

    Gaila, kad Jakilaitis konkrečiau nepaklausinėjo apie skaičius, bet kogero bus apie 20.
    Beje, permečiau komentarus, tai labai jau retas, kuris yra teigiamas - kas labai keista, žinant Skvernelio reitingus. Na o jei troliai, tai kieno?
    Na apie koncervatorius teigiamu komentaru delfyje nemaciau kokiu 10 metu.
    Show must go von!

    Comment


      Parašė VNS Rodyti pranešimą
      Na apie koncervatorius teigiamu komentaru delfyje nemaciau kokiu 10 metu.
      Tai konservatorių ir reitingai neblizga, nešnekant jau apie pirmininką. Be to Skvernelis neturi tokios savo "mylėtojų" armijos kaip TS, kad ta meilė vėmalų pavidalu lietųsi delfio komentaruose.

      Comment


        Parašė Galys Rodyti pranešimą
        Tai konservatorių ir reitingai neblizga, nešnekant jau apie pirmininką. Be to Skvernelis neturi tokios savo "mylėtojų" armijos kaip TS, kad ta meilė vėmalų pavidalu lietųsi delfio komentaruose.
        Bet kas susije su koncervatoriais delfio komentatoriams yra blogis. Skvernelis paminejo koncervatorius, vsio Skvernelis patapo blogiu. Kaip tu nesupranti.
        Show must go von!

        Comment


          Parašė VNS Rodyti pranešimą
          Bet kas susije su koncervatoriais delfio komentatoriams yra blogis. Skvernelis paminejo koncervatorius, vsio Skvernelis patapo blogiu. Kaip tu nesupranti.
          Taip aš nesuprantu, bet komentare prieš tai būtent ir rašiau apie konservų "fanus".

          Pavadinime(perskaitoma dažniausiai tik tiek) konservatorių nematyti, tad eiliniam komentatoriui tikrai neturėtų kilti kažkokios piktos mintys apie konservatorius ir Skvernelį.
          Paskutinis taisė Galys; 2017.03.30, 22:29.

          Comment


            Parašė Galys Rodyti pranešimą
            Iš tos citatos: Tos 5 išvardintos problemos išsprendžiamos 2 būdais: emigracija, kainų augimas, atskirtis - atlygio didėjimu, biurokratija ir ministerijų neveiklumas - valstybinio aparato optimizavimu. Politikai mėgsta daug šnekėti, politologai - daug rašyti.
            Tai vat, "išsprendžiamos", tik jokie politikai iki šiol jų taip ir nepradėjo iš esmės spręsti, viskas tik apsiriboja kalbomis.
            Flickr

            Comment


              Raimundo Lopatos (žymiojo lopatologo) interviu: R. Lopata: o paskui skundžiamės, kodėl žmonės Vasario 16-ąją važiuoja į Lenkiją

              Smagiausia vieta:
              „Reikia didelės vaizduotės, kad socialdemokratus būtų galima pavadinti socialdemokratais, o konservatorius konservatoriais. Nė viena partija nesugeba rasti naujų idėjų naujai tikrovei apibūdinti. Konservatorių lyderis netikėtai suprato neturįs sentimentų krikščionybei ir jos vardu pavadintai demokratijai. Socdemai neranda ryšio su eilinių piliečių rūpesčiais, nors tam turi tūkstantį progų. Valstiečiai demokratiškai laimėjo rinkimus, bet dabar reikia tvarkytis su valdžios našta. Kol kas nematyti šios partijos tapatybės kontūrų. Dabar viską užgožia atskirų jų partijos narių elgesys Seime. O Seime, žinia, yra profesionalai ir neprofesionalai. Liberalai visada ateities partija, tačiau ateitis visada ateina savaime, be liberalų politinės pagalbos"

              Comment


                Naujausias šio Seimo šposas:

                Seime registruotos pataisos, kurios gali būti pritaikytos ir V. Putinui


                Vienu žodžiu, prapleičia persona nongrata sąrašą:
                Jei iki šiol tokiais pagrindais buvo laikomi įtarimai, kad asmuo gali kelti grėsmę Lietuvos nacionaliniam saugumui ar viešajai tvarkai, tai dabar siūloma papildyti, kad draudimas užsieniečiui gali būti uždrausta atvykti į Lietuvą, jei jis keltų grėsmę ir kitos ES ar NATO valstybės saugumui ar viešajai tvarkai. Be to, svarbiausia dalimi galima laikyti tai, kad draudimas galiotų ir jei „yra informacijos arba rimtas pagrindas įtarti, kad užsienietis vykdė, dalyvavo ar kitaip prisidėjo prie stambaus masto korupcijos ar pinigų plovimo, arba prie žmogaus teisių pažeidimo, dėl ko asmuo, kurio atžvilgiu buvo padarytas žmogaus teisių pažeidimas, mirė arba patyrė rimtų sužalojimų, buvo nepagrįstai nuteistas dėl politinių motyvų arba patyrė kitų rimtų neigiamų pasekmių“.
                Bet įdomus dalykas yra regavimas į tarpautinius korupcijos skandalus (kas yra gerai):
                Be to, neigiamų pataisų pasekmių nenumatoma – priešingai, priėmusi siūlomas įstatymo pataisas Lietuva tarptautiniu lygiu esą pademonstruos, jog netoleruoja su korupcija ir pinigų plovimu susijusių nusikaltimų bei žmogaus teisių pažeidimų. „Projektas padėtų užkardyti galimus tarptautinius pinigų plovimo atvejus pasinaudojant Lietuvoje veikiančiais bankais, todėl siūlomų įstatymo pakeitimų priėmimas prisidėtų gerinant šalies kriminogeninę situaciją ir kovojant su korupcija“, – aiškina projekto iniciatoriai.
                Aišku tekstas neapsėjo be juokingų teiginių:
                Anot pašnekovo, teoriškai toks draudimas galėtų būti taikomas net Vladimirui Putinui.
                Putinas, žinoma, didžiausias korupcionierius, bet jo draugelis Dimonas yra nemažesnis.

                Comment


                  S. Skvernelio ir R. Karbauskio nuomonės kardinaliai išsiskyrė

                  „Premjeras galbūt per mažai informacijos turėjo, nes nežinojo, kad čia ne partijų susitarimas, bet nacionalinis susitarimas, į kurį siekiama įtraukti plačiąją visuomenę“, - sakė R. Karbauskis.
                  „Jeigu jis taip sako, matyt, taip yra", - juokavo premjeras S. Skvernelis.
                  „Aš manau, kad mes turime įvertinti prieš tai buvusį susitarimą. Jis yra pasirašytas. Ir kaip situacija pasikeitė?" - klausė premjeras.
                  http://www.delfi.lt/aktualijos/article.php?id=74251554

                  Praeitą savaitę premjeras žadėjo, kad visi sprendimai bus pranešami ir derinami su visa frakcija, kad nekiltų nesusipratimų balsuojant. Šią savaitę paaiškėja, kad net vadovai nelabai bendrauja ir santykius aiškinasi per žiniasklaidą.
                  Beje, Skvernelis vėl išdūrė Karbauskį, sudirbdamas tą nacionalinį susitarimą ir pareikšdamas, kad emigraciją reikia mažinti darbais. Visuomenėje tokia nuomone, manau, daug populiaresnė.
                  Paskutinis taisė Galys; 2017.04.04, 12:32.

                  Comment


                    Įtampa auga: jau nebeslepia, kad valstiečių frakcijos problemos – tikros

                    „Vynioti į vatą ir slėpti tai, kad situacija yra rimta ir kad frakcijoje yra įtampa, atsirado skirtumų tarp Vyriausybės vadovo bei dalies frakcijos, būtų nerimta. Tai yra akivaizdu“, - sako P. Urbšys.

                    Šis Seimo narys įvardijamas kaip itin artimas Valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio bendražygis, kuris, beje, ir supažindino S. Skvernelį su R. Karbauskiu.
                    Kaip buvo kalbėta iškart po rinkimų - taip ir viskas lyg iš scenarijaus vyksta: socdemai skęsta, valstiečiai skyla. Tiesą sakant man net kiek keista, kad scenarijus vykdomas taip sparčiai. Iš pradžių atrodė, kad pirmiau socdemai paskęs koalicijoje ir nuspręs iš jos trauktis, tačiau dabar jau pradeda atrodyti, jog gali nespėti, nes Karbauskis su Skverneliu gali ankščiau išsiskirti.

                    Esminė skilimo priežastis - yra reformatoriai ir stagnatoriai. Skvernelis atrodo nori kuo daugiau reformų įvykdyt ir tiesą sakant Lietuvai reformos būtinos kaip vanduo. O Karbauskis iki šiol nori viską stabdyti - stabdė pagalbinio apvaisinio įstatymą, sustabdė pašto reformą, vis labiau ryškėja ir tai, kad iš Karbauskio pusės vyksta urėdijų ir aukštojo mokslo reformų stabdymas. Jeigu taip visai atvirai - tai kol kas visos reformos Karbauskio ar jo aplinkos yra sustabdomos arba bent jau pristabdomos. Skverneliui suprantama, kad tai nepatinka, juk jis tas reformas ir rengia, o juo labiau kad tai tėra darbo pradžia, tai jeigu pradžioje vyksta absoliutus reformų stabdymas, tai kas bus toliau? O kuo toliau, tuo labiau ryškės šitos dvi atskiros stovyklos - reformatoriai ir stagnatoriai, o didžiausia problema, kad valdančiojoje daugumoje stagnatoriai sudaro daugumą. Joje juk ir socdemai yra ir Karbauskio visa šutvė. Skvernelio darbas tokioje prieš reformas nusiteikusioje daugumoje žinoma būtų labai sudėtingas, dėl to labai natūralu, kad norint vykdyti reformas, reikia keisti ir valdančiąją daugumą. Tam yra du keliai:
                    1. socdemai išsirinkę naują vadą sudeda ginklus, pasitraukia į opoziciją, jų vietą užima konservatoriai. Konservatorių ir valstiečių koalicijoje reformatoriai pradeda imti ryškią daugumą ir stagnatoriai yra užtildomi.
                    2. skyla Karbauskio ir Skvernelio flangai ir Skvernelis sudaro koaliciją su konservatoriais ir liberalais. 31 konservatorių kėdė + 14 liberalų, dar kokią Maldeikienę prisijungtų, bet realiai tai su Skverneliu turėtų ateiti apie pusę valstiečių.

                    Išaiškėjus, kad Skvernelis žymiai populiaresnis politikas, nei Karbauskis, taip pat žinant Karbauskio sunkų charakterį, nebūtų jokios nuostabos, jeigu dauguma valstiečių visgi pasirinktų Skvernelio pusę. Antra vertus Skvernelis naujos daugumos su konservatoriais gali nenorėti tol, kol 'jo pusėje' nebus 32 seimo nariai, t.y. vienu daugiau, nei pas konservatorius, kas jam leistų išlaikyti premjero postą. Kitas niuansas, kad Karbauskis tikriausiai nesėdės ramiai ir tikriausiai jau dabar rezga visokias schemas prieš Skvernelį, o didžiausias Karbauskio talentas yra tas, kad jis aplink save sugeba sutraukti visą š*dą. Dėl to yra tikimybė, nors ir labai maža, kad Karbauskis galėtų bandyti kovoti su Skverneliu atskylant nuo jo ir sudarant naują koaliciją su socdemais, paksistais ir lenkais. Lietuvai tai tikriausiai būtų mirties nuosprendis, bet iš idėjos tokios koalicijos tikimybė yra labai maža.

                    Dėl to labai tikėtina, kad ir toliau matysim vidines valstiečių peštynes : Skvernelis kurs reformas ir kalbėsis su konservatoriais, Karbauskis su savo chebra ir socdemais jas blokuos, o kad būtų didesnis blokas, tikriausiai netgi pradės flirtuoti su Paksistais ir lenkais. Kažkuriuo metu visą tai sprogs, tik įdomu kada.

                    Comment


                      Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                      Kaip buvo kalbėta iškart po rinkimų - taip ir viskas lyg iš scenarijaus vyksta: socdemai skęsta, valstiečiai skyla. Tiesą sakant man net kiek keista, kad scenarijus vykdomas taip sparčiai. Iš pradžių atrodė, kad pirmiau socdemai paskęs koalicijoje ir nuspręs iš jos trauktis, tačiau dabar jau pradeda atrodyti, jog gali nespėti, nes Karbauskis su Skverneliu gali ankščiau išsiskirti.

                      Esminė skilimo priežastis - yra reformatoriai ir stagnatoriai. Skvernelis atrodo nori kuo daugiau reformų įvykdyt ir tiesą sakant Lietuvai reformos būtinos kaip vanduo. O Karbauskis iki šiol nori viską stabdyti - stabdė pagalbinio apvaisinio įstatymą, sustabdė pašto reformą, vis labiau ryškėja ir tai, kad iš Karbauskio pusės vyksta urėdijų ir aukštojo mokslo reformų stabdymas. Jeigu taip visai atvirai - tai kol kas visos reformos Karbauskio ar jo aplinkos yra sustabdomos arba bent jau pristabdomos. Skverneliui suprantama, kad tai nepatinka, juk jis tas reformas ir rengia, o juo labiau kad tai tėra darbo pradžia, tai jeigu pradžioje vyksta absoliutus reformų stabdymas, tai kas bus toliau? O kuo toliau, tuo labiau ryškės šitos dvi atskiros stovyklos - reformatoriai ir stagnatoriai, o didžiausia problema, kad valdančiojoje daugumoje stagnatoriai sudaro daugumą. Joje juk ir socdemai yra ir Karbauskio visa šutvė. Skvernelio darbas tokioje prieš reformas nusiteikusioje daugumoje žinoma būtų labai sudėtingas, dėl to labai natūralu, kad norint vykdyti reformas, reikia keisti ir valdančiąją daugumą. Tam yra du keliai:
                      1. socdemai išsirinkę naują vadą sudeda ginklus, pasitraukia į opoziciją, jų vietą užima konservatoriai. Konservatorių ir valstiečių koalicijoje reformatoriai pradeda imti ryškią daugumą ir stagnatoriai yra užtildomi.
                      2. skyla Karbauskio ir Skvernelio flangai ir Skvernelis sudaro koaliciją su konservatoriais ir liberalais. 31 konservatorių kėdė + 14 liberalų, dar kokią Maldeikienę prisijungtų, bet realiai tai su Skverneliu turėtų ateiti apie pusę valstiečių.

                      Išaiškėjus, kad Skvernelis žymiai populiaresnis politikas, nei Karbauskis, taip pat žinant Karbauskio sunkų charakterį, nebūtų jokios nuostabos, jeigu dauguma valstiečių visgi pasirinktų Skvernelio pusę. Antra vertus Skvernelis naujos daugumos su konservatoriais gali nenorėti tol, kol 'jo pusėje' nebus 32 seimo nariai, t.y. vienu daugiau, nei pas konservatorius, kas jam leistų išlaikyti premjero postą. Kitas niuansas, kad Karbauskis tikriausiai nesėdės ramiai ir tikriausiai jau dabar rezga visokias schemas prieš Skvernelį, o didžiausias Karbauskio talentas yra tas, kad jis aplink save sugeba sutraukti visą š*dą. Dėl to yra tikimybė, nors ir labai maža, kad Karbauskis galėtų bandyti kovoti su Skverneliu atskylant nuo jo ir sudarant naują koaliciją su socdemais, paksistais ir lenkais. Lietuvai tai tikriausiai būtų mirties nuosprendis, bet iš idėjos tokios koalicijos tikimybė yra labai maža.

                      Dėl to labai tikėtina, kad ir toliau matysim vidines valstiečių peštynes : Skvernelis kurs reformas ir kalbėsis su konservatoriais, Karbauskis su savo chebra ir socdemais jas blokuos, o kad būtų didesnis blokas, tikriausiai netgi pradės flirtuoti su Paksistais ir lenkais. Kažkuriuo metu visą tai sprogs, tik įdomu kada.
                      Abu scenarijai man labai imponuoja. Tik, kad greiciau viskas vyktu. Permainu reikia dabar.
                      Studentas

                      Comment


                        Eidvi, viską, ką jūs čia aprašėte, yra galbūt ir gerai, bet realybėje mes nežinome povandeninių srovių ir nežinome realių įtakos zonų. Nepamirškite, kad čia nėra flango geri berniukai vs. blogi berniukai. Juk kova vyksta dėl įtakos. Tuo labiau, kad visuomenė diktuoja madas, kurias politikai turi sekti, o visuomenėje vyrauja įvairios ir kartais kardinaliai skirtingos pozicijos, kurios pasireiškia meile ir nemeile vienokioms ir kitokioms politinėms jėgoms, kuri atsiranda ne tik iš spaudos, bet iš objektyvaus patyrimo, empyrikos, taip sakant.
                        Bet koks Skvernelio veiksmas gali privesti prie to, kad jis palaidos ne tik save, bet ir tuos žmones ant kurių šakių jis atėjo į valdžią.
                        O organizuotos nusikalstamos chuntos, t.y. partijos (nesvarbu kokios) visiems kelia neigiamus jausmus.

                        Comment


                          Antra vertus Skvernelis naujos daugumos su konservatoriais gali nenorėti tol, kol 'jo pusėje' nebus 32 seimo nariai, t.y. vienu daugiau, nei pas konservatorius, kas jam leistų išlaikyti premjero postą
                          Čia gali būti dar vienas variantas: nors istorija iki šiol buvo kitokia, bet dabar žinome, kad liberalai GL net opozicijos lyderio "posto" nenori duoti, tai manau visai galėtų būti ir taip, kad Skvernelistai jungtųsi su liberalais, o jau tik tada prisidėtų konservatoriai. Skvernelis išlaikytų premjero postą, o liberalai negautų GL į premjerus.

                          Comment


                            Parašė Galys Rodyti pranešimą
                            Čia gali būti dar vienas variantas: nors istorija iki šiol buvo kitokia, bet dabar žinome, kad liberalai GL net opozicijos lyderio "posto" nenori duoti, tai manau visai galėtų būti ir taip, kad Skvernelistai jungtųsi su liberalais, o jau tik tada prisidėtų konservatoriai. Skvernelis išlaikytų premjero postą, o liberalai negautų GL į premjerus.
                            Neatmestinas toks "ėjimas arkliu". Liberalams reikia save kažkokiu būdu sureikšminti, nes paprastuoju būdu prisijungus gali greit nuskesti. GL manau turi pakankamai gerą įvaizdį jaunimo tarpe, o liberalai neatsiplovė nuo Masiulio "paskolos" ir savo kelių viršūnėlės veikėjų STT apklausų nekokio šleifo bei maitinimosi iš MGBaltic'o delno.
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              /\
                              Skvernelis turi ir kitą kozirį - jis populiariausias politikas šalyje, manau turi visas galimybes ir su liberalais sutarti. Tačiau klausimas ar to užtektų konservatoriams, kuriems užleisti premjero postą mažesniajai koalicijos partnerei būtų tam tikras savęs nuvertinimas. Antra vertus neatmestinas ir povandeninis Lansbergio ir Skvernelio susitarimas : Skvernelis paliekamas premjeru su sąlyga, kad kuo skubiau išardoma dabartinė ir sudaroma nauja koalicija.

                              Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                              realybėje mes nežinome povandeninių srovių ir nežinome realių įtakos zonų. Nepamirškite, kad čia nėra flango geri berniukai vs. blogi berniukai. Juk kova vyksta dėl įtakos. Bet koks Skvernelio veiksmas gali privesti prie to, kad jis palaidos ne tik save, bet ir tuos žmones ant kurių šakių jis atėjo į valdžią.
                              Sutinku, kad tikrai gali atsitikti taip, kad kažkokie netikėti įvykiai gali viską apsukti 180 laipsniu kampu, tačiau nesutikčiau su tuo, kad mes nematome povandeninių srovių. Tiesą sakant jos ganėtinai aiškios buvo netgi iškart po rinkimų, dabar tik viskas pasitvirtina ir tos povandeninės srovės jau net nebeslepiamos ir veržias per kraštus, kad ir mano cituotame pranešime, kur Urbšui pagrindiniai koalicijos skaldytojai atrodo.... laikykitės ten... konservatoriai! Kaip konservai nebūdami koalicijoje gali ją skaldyti? Jie gi palaiko Skvernelio reformas! Vadinas skaldo koaliciją, nes tokiu atveju jiems patiems sumažėja galimybės iš seimo rūmų šantažuoti Skvernelį.

                              Ir tai, kad Skvernelis ruošia reformas, Karbauskis su socdemais jas blokuoja, o konservatoriai palaiko - čia jau nebe povandeninės srovės. Čia faktai, kurie parodo takoskyrą tarp Karbauskio ir Skvernelio. Išlieka natūralus klausimas - kiek laiko tokia nenormali situacija gali tęstis.

                              Comment


                                Prisiskaito chebrytė delfiuko rašliavų ir pagal tai daro išvadas

                                Comment


                                  /\

                                  Udriau, pasiskaitom pačių valstiečių rašliavų, bent jau jų citatų ir pagal tai darom išvadas. Kai skaitai citatas ir faktus, tai nėra skirtumo ar tai darai per delfi ar dar per kur. Skirtumas yra tada, kai skaitai ne faktus, o visokias konspiracijos teorijas ar šiaip pigią propagandą iš kokių Russia TV ar ekspertai.eu

                                  Bet man įdomu pačio nuomonė - ką palaikysi atėjus dienai X - Skvernelį ar Karbauskį? Iš idėjos Skvernelis populiariausias politikas Lietuvoje. Bet jis konservatorių draugas ir reformas daro! O tai blogis! O va, Karbauskis ir populistas, ir su visokiais paksistais ir tomaševskiai atrodo gerai sutaria. Dar ir jokių reformų nepraleis - kam mums tų reformų.
                                  Ar sunkus bus pasirinkimas? Man kažkaip atrodo, kad tu turėtum lengvai pasirinkti...

                                  Comment


                                    tai kad delfyje siuo atveju tik konspiracijos teorijos ir nulis faktų

                                    Comment


                                      Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                      tai kad delfyje siuo atveju tik konspiracijos teorijos ir nulis faktų
                                      svarbu, kad tu visa tiesa zinai.
                                      Studentas

                                      Comment


                                        Parašė udrius Rodyti pranešimą
                                        tai kad delfyje siuo atveju tik konspiracijos teorijos ir nulis faktų

                                        Žurnalistas paima interviu iš Urbšio(vakar Karbauskio ir Skvernelio, arba parašo apie SS ir GL susitikimą), kas vyksta? delfis išsigalvoja.

                                        Comment


                                          O va, Karbauskis ir populistas, ir su visokiais paksistais ir tomaševskiai atrodo gerai sutaria.
                                          Su tomaševskiais šiaip jau geriausiai sutaria Skvernelis ir Kubilius - bent jau pavardžių rašybos klausimu.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X