Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Koronavirusas (COVID-19)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą

    Per ilgai nesiimta priemonių, ir ne toks karantinas, koks turėtų būti.
    Kiek atsimenu konservatyvūs liberalai, tiek ir radikalūs liberalai kritikavo, kad per griežta i valstiečiai eina.
    Dabar jau jie patys eitų griežčiau sakosi?

    Comment


      Parašė Sula Rodyti pranešimą
      Tas NVSC niekada nebuvo pažangiausia įstaiga Lietuvoje, su deficitiniu finansavimu iki šiol, o darbuotojai su vienu mažiausių uždarbiu valstybės tarnyboje, ir net tuo vėluojančiu. Juolab, kad skyrius, dirbantis su epidemiologiniais tyrimais ar ne vos 5 darbuotojus teturėjo iki pat vasaros pabaigos. Motyvacijos ten trūksta. O vadovybė gyvena šiek tiek kitaip (gal net ne tik iš algos?). Žinau iš insaiderės.
      Tai dėl to SAM ir turėjo skubiai šitą naštą perleisti tiems, kas tai daro geriausiai, o ne palikti kontaktų sekimus NVSC su visais tais nemotyvuotais žmonėmis be finansavimo. Kontaktų sekimas ir klausimų uždavinėjimas skambučio metu tikrai nėra kažkas, ką gali daryti tik pats NVSC.

      Comment


        Parašė Gator Rodyti pranešimą

        Kiek atsimenu konservatyvūs liberalai, tiek ir radikalūs liberalai kritikavo, kad per griežta i valstiečiai eina.
        Dabar jau jie patys eitų griežčiau sakosi?
        Nežinau tiksliai, gal net bus dar blogiau nei "prie Verygos". Nors sveikatos apsaugą lyg perims TS tėvonijos atstovai, ten daugiau racionaliai griežtos linijos šalininkų. Bet dar 2-3 savaitės iki naujos Vyriausybės įgaliojimo. Iki to laiko skaičiai gali šoktelėti ženkliai.

        Comment


          Panašu, kad, pasitelkus kariškių ir savanorių pagalbą, šiek tiek pajudėjo ledai dėl kontaktų atsekimo. Šiandien, nors naujų atvejų skaičius rekordinis, bet iš 1001 naujo užsikrėtusiojo net 814-os užsikrėtimų aplinkybės žinomos (susiję su židiniais, ar tiesiog tai yra anksčiau užsikrėtusiųjų kontaktai). Jei sugebės galutinai išspręsti šitą kontaktų atsekimo problemą, gal sugebėsime su laiku suplokštinti kreivę ir be visiško visos šalies uždarymo.

          Nors, žinoma, griežtas karantinas tą kreivę suplokštintų gerokai greičiau. Izraelyje vos per mėnesį prieaugis sumažėjo 10 kartų ir mažėja toliau, nors ribojimai pas juos pamažu nuimami). Singapūre ir Australijoje dar prieš porą mėnesį buvo beveik keturženkliai prieaugiai, dabar gi panašu, kad jie beveik 100 proc. sustabdė vietinę viruso transmisiją.
          Paskutinis taisė Vilnietizz; 2020.10.31, 16:35.
          Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
          Marsrutai.lt tinklaraštis!
          SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

          Comment


            Lietuvoje toliau sparčiai augant užsikrėtusių koronavirusu skaičiui, premjeras Saulius Skvernelis sako, kad tai signalizuoja, jog privalome imtis griežtesnių veiksmų. Jis sakė siūlysiantis Vyriausybei plėsti ir griežtinti karantiną raudonosiose savivaldybėse, taip pat – įvesti karantino režimą geltonosiose bent trims savaitėms. Šis režimas, jo įsitikinimu, turi būti daug griežtesnis, nei dabar galiojantys ribojimai.

            Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1400986?copied

            Comment


              Belgija vėl atsidūrė pandemijos epicentre. Penktadienį pranešta, kad bus uždarytos visos ne pirmo būtinumo prekių parduotuvės, įvestas dalinis draudimas lankyti artimuosius ir draugus. Mokyklos uždaromos dviem savaitėms. Naktinė komendanto valanda jau įvesta, barai ir restoranai uždaryti dar spalio pradžioje.
              Nauji ribojimai įvedami nuo sekmadienio, galios mėnesį, tada bus peržiūrimi. Kiekvieno būsto gyventojams kartą per savaitę leidžiamas vienas vizitas, gyvenantiems po vieną bus galima susitikti su dar vienu žmogumi.

              Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/worl....d?id=85627607

              Comment


                "Iš kur 80% gyventojų turi koronaviruso arba jo antikūnų pėdsakų ir koks pavojus kyla dėl žmonijos pergalės prieš gripą"
                Igor Gundarov, profesorius, straipsnis rusų kalba:
                "Откуда у 80% населения следы коронавируса или антитела к нему и чем опасна победа человечества над гриппом"

                https://www.business-gazeta.ru/artic...tm_source=smi2

                „Nėra nulinio paciento, ir nėra prasmės užsiimti visiška izoliacija. Virusas yra tarp mūsų, visur. Vyksta taikus sambūvis arba sveikas koronaviruso nešiojimas, kuris perauga į protrūkius, jei susilpnėja gyventojų imuninis atsparumas “.


                - Kaip atsiranda šie protrūkiai? Kodėl vieni serga, o kiti lieka sveiki?

                „Šiuo klausimu vyrauja Europos ir Amerikos genetinė nulinio paciento koncepcija. Tai yra, tarp 7,5 milijardo pasaulio gyventojų, pas vieną žmogų, kurio organizme (kaip ir pas visus kitus) yra milijardai milijardų virusų, vienas virusas patyrė mutaciją. Šitas virusas tapo pavojingas, o žmogus susirgo. Nuo šito sergančio žmogaus kontaktų užkrėtė visą planetą. Toks nulinis pacientas buvo surastas Uhane, o už viską yra atsakinga Kinija."

                "Be šios koncepcijos yra dar biocenozės (net biogeocenozės) teorija. Yra makrokosmas (žmonija), ir yra mikrokosmas įvairių bakterijų, kokų, virusų, koronavirusų populiacijos pavidalu. Atsirado „biotos“ sąvoka, reiškiančia įvairių mikroorganizmų rinkinį, kuriems mes, žmonės, tai tik gerai patręštas "dirvožemis". Kiekvieno žmogaus žarnyne gyvena apie du kilogramai skirtingų mikroorganizmų, yra net stabligės lazdelė. Šios mikrobų „gentys“ palaiko skirtingus tarpusavio santykius, su vienais iš jų jie yra "draugai", su kitais kovoja. Pavyzdžiui, gripo virusas ir koronavirusas "kariauja" tarpusavyje, ir gripas natūraliai yra stipresnis. Kur daug gripo, ten mažai koronaviruso."
                ...
                ...

                "Taigi išvada - nėra nulinio paciento ir nėra prasmės užsiimti visiška izoliacija. Virusas yra tarp mūsų - visur. Yra taikus sambūvis arba sveikas koronaviruso nešiojimas, kuris kartais išauga į protrūkius, jei silpnėja gyventojų imuninis atsparumas, ypač rudenį ir pavasarį. Tada tampa paaiškinami „netikėti“ protrūkiai atokiose vietovėse kur atrodo nėra akivaizdžių infekcijos šaltinių. Pavyzdžiui, amerikiečių lėktuvnešiai šešis mėnesius plaukia neįplaukdami į uostą, o juos ištyrus pas 50 % įgulos narių buvo surastas koronavirusas. Ir tie įgulos nariai buvo praktiškai sveiki. Su Prancūzijos lėktuvnešiu Charles de Gaulle istorija tokia pati."
                Paskutinis taisė hobo; 2020.10.31, 17:13.

                Comment


                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                  Valdžia iki paskutiniųjų, t.y. spalio 25 d., tempė sprendimus. Nepavyko stipriai laimėti (kaip visuomet svajojo kultur partei genosse), tai dabar per likusias 2 savaites bandys kiek įmanoma pagadinti gyvenimą būsimai vyriausybei (ir visai Lietuvos valstybei)..Bijau vieno - mirčių prie ligoninių vartų.
                  Pranešk Viešojo saugumo Departamentui jeigu turi įrodymų man atrodo jie mielai išklausys, nes dabar skamba taip pat kaip ir teorija kad Konservatoriai sukėlė pasaulinio lygio krize 2008 metais
                  Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

                  Comment


                    Kuo toliau tuo labiau netikiu tuo Korona virusu ir bandymu jį suvaldyti karantinu ar dar kažkokiu izoliavimusi. Tik keli paskutiniai faktai iš mano gyvenimo:
                    Jau du kartus vykau į Vokietija, kuri reikalauja atvykus turėti testą. Abu kartus to testo niekas nepaklausė. Klausimas - kam jis tada?
                    Uždarome restoranus ir kavines, tačiau leidžiame parduoti išsinešimui. Oro uoste kavinėse neleidžiama sėdėti, tačiau parduotą maistą išsinešimui valgai čia pat ant oro uosto kėdžių. Ir koks skirtumas ar kavinėje ar ant suolo oro uoste?
                    Jeigu vyksti į komandiruotę ar verslo reikalais grįžus jokio karantino. Really ? Viruso tada nenešioji?
                    Apie QR anketą iš vis tyliu - anketoje nėra klausimo dėl ko vykai į užsienį. Tai kaip sutikrins, kokiu reikalu vykai? Juk verslo reikalais nereikia karantino, o poilsio reikalais - reikia karantino. To neklausia ir pateikus anketą
                    Su dalinimu pagal regionus iš vis cirkas - Berlynas raudona zona, likusi Vokietija geltona. Anketoje galimybė nurodyti tik šalį... O Jei skrydis iš Berlyno, o visą laiką buvai ne jame? kaip tada ?

                    Ir paskutinis neraminantis klausimas - ok yra 10 šalių, 2 iš jų užsidaro. Pasibaigia ten karantinas bet į ją atvažiuoja iš 8 neužsidariusių ir vėl liga iš naujo. Tada užsidaro 8 likusios, pasibaigus karantinui į jas atvažiuoja iš tų dviejų neužsidariusių ir vėl liga iš naujo...

                    Žodžiu, kuo labiau tai man primena cirką, o ne realią ligą...

                    Comment


                      Parašė udrius Rodyti pranešimą
                      Žodžiu, kuo labiau tai man primena cirką, o ne realią ligą...
                      Na, kai kurie šiaip tiesiog turi poreikį apie viską turėti alternatyvią nuomonę.
                      Post in English - fight censorship!

                      Comment


                        Na jo, cirkas... Iki spalio vidurio nepažinojau nė vieno korona sergančio, po to susirgo 4, vėliau jau 6. O šiai dienai pažįstu 10 sergančių žmonių. Geras cirkas.
                        Snowflakes will attack U <3

                        Comment


                          Parašė Tomizmas Rodyti pranešimą
                          Na jo, cirkas... Iki spalio vidurio nepažinojau nė vieno korona sergančio, po to susirgo 4, vėliau jau 6. O šiai dienai pažįstu 10 sergančių žmonių. Geras cirkas.
                          Kiek iš jų sunkiai , kad reikėtų gulėti ligoninėje?

                          Comment


                            Parašė udrius Rodyti pranešimą

                            Kiek iš jų sunkiai , kad reikėtų gulėti ligoninėje?
                            Kol kas nė vieno, bet tokiais tempais, nenoriu aišku karksėti, bet bus.
                            Snowflakes will attack U <3

                            Comment


                              Parašė udrius Rodyti pranešimą

                              Kiek iš jų sunkiai , kad reikėtų gulėti ligoninėje?
                              Tai yra statistika juk. Šiai dienai ligoninėse 415 Covidiniai arba maždaug 5% nuo aktyvių atvejų skaičiaus.

                              Comment



                                Pokyčiai Lietuvoje per paskutines 10 dienų.

                                Parašė Zorro Rodyti pranešimą
                                Ateinančią savaitę, nuo spalio 26 iki lapkričio 1 d. imtinai, remiantis naujuoju šviesoforo principu, raudonajai zonai priskiriamos dar aštuonios šalies savivaldybės: tai Vilniaus, Kauno, Klaipėdos miestų savivaldybės, taip pat Vilniaus, Kauno, Širvintų, Šilalės, Trakų ir Telšių rajonų savivaldybės, penktadienio vakarą pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM)
                                https://www.15min.lt/m/id/aktualu/li...tai-56-1397166

                                Vyriausybė trečiadienį įveda zonavimą, kuris įsigalios penktadienį 2020.10.23, o 12 "raudonų" savivaldybių įvedamas karantinas nuo pirmadienio 2020.10.26
                                ​​
                                https://sam.lrv.lt/lt/naujienos/patv...o-spalvu-zonas
                                https://www.diena.lt/naujienos/lietu...i-zonas-991771

                                Dar neįsigaliojus pirmadienio karantinui penktadienį vakare (2020.10.23) paskelbiama apie 8 naujas savivaldybes raudonoje zonoje, įskaitant didžiuosius miestus.
                                ​​
                                Nuo pirmadienio visi didieji Lietuvos miestai ir dar 5 savivaldybės priskiriamos vadinamajai raudonajai zonai. Tai – Vilniaus, Kauno, Klaipėdos miestai ir Vilniaus, Širvintų, Šilalės, Trakų ir Telšių rajonai.
                                Papildyta: dėl karantino šiose savivaldybėse Vyriausybė spręs trečiadienį.
                                https://www.vz.lt/verslo-aplinka/202...#ixzz6blVh5otw
                                https://sam.lrv.lt/lt/naujienos/dar-8-salies-savivaldybems-gali-gresti-karantinas-i-raudona-zona-pateko-ir-didieji-salies-miestai


                                Kitas penktadienis 2020.10.30, įsigalios kažkada kitą savaitę

                                https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/...umo--16932478/

                                Kai šiandien (šeštadienį) pranešta apie 1001 susirgusį, Vyriausybė jau prakalbo apie griežtesnį 3 savaičių karantiną raudonoje ir geltonoje zonose. Turbūt naujienų sulauksime dar nesibaigus ilgajam savaitgaliui.

                                Pažiūrėjau įdėmiau į žemėlapius. Yra ir gerų naujienų
                                Bent dvi savivaldybės (Mažeikių ir Biržų) grįžo iš geltonos į žalią zoną.

                                Comment


                                  Turint omeny pastarojo meto tendencijas Europoje (per pastarąsias tris dienas apie pakartotinus "lockdownus" paskelbė visa virtinė šalių - Vokietija, Prancūzija, Belgija, Austrija, dabar ir Didžioji Britanija), nenustebčiau, kad antradienį bus paskelbtas nebe lokalus, o jau visuotinis karantinas. Iš esmės klausimas tik tame, kokio griežtumo tas karantinas bus. Ar švelnesnis nei pavasarį, ar toks pats, ar, atvirkščiai, net griežtesnis.
                                  Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                  Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                  SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                  Comment


                                    Koronos plitimo vizualizacija Belgijoje (vienoje iš labiausiai paveiktų ES šalių). Atkreipkit dėmėsį į spalio mėnesį
                                    Snowflakes will attack U <3

                                    Comment


                                      As irgi buvau neseniai pagaves virusus - viena karta rugseji, kita karta pries pora savaiciu - spali. Kadangi daktarams skambinti ir reikalauti kad istirtu, kokie ten butent virusai, nenorejau, tad pacioje pradzioje, vos tik atsirado negalavimo simptomai, pageriau "sildanciu" arbatu su liepziedziai, cinamonu bei kita, ir per pora dienu viskas (o stebuklas!) praejo. O kas ten buvo - kovidas ar ne - taip ir nezinau.

                                      O pagalvojus, net darosi truputi gaila, kiek tureciau nuostabiu nuotykiu, jei viska buciau dares pagal "moksla": iskvetimas mediku i namus - testai - nustatymas ligos - karantinas - pakartotinis mediku iskvietimas - vezimas i ligonine su sirena - laikymas ligonineje - vezimas is palatos i reanimacija - dirbtinio kvepavimo aparato prijungimas - nemiegi naktys - gyvenimo kelio pabaigos fiksavimas - ir t.t..

                                      Aisku, niekam gydytis savarankiskai nepatariu - visais atvejais butinai kvieskite specialistus-medikus, jie jus istirs ir, nustate kas ten butent yra, jus isgydys.
                                      Paskutinis taisė hobo; 2020.10.31, 22:26.

                                      Comment


                                        Parašė hobo Rodyti pranešimą
                                        As irgi buvau neseniai pagaves virusus - viena karta rugseji, kita karta pries pora savaiciu - spali. Kadangi daktarams skambinti ir reikalauti kad istirtu, kokie ten butent virusai, nenorejau, tad pacioje pradzioje, vos tik atsirago negalavimo simptomai, pageriau "sildanciu" arbatu su liepziedziai, cinamonu bei kita, ir per pora dienu viskas (o stebuklas!) praejo. O kas ten buvo - kovidas ar ne - taip ir nezinau.

                                        O pagalvojus, net darosi truputi gaila, kiek tureciau nuostabiu nuotykiu, jei viska buciau dares pagal "moksla": iskvetimas mediku i namus - testai - nustatymas ligos - karantinas - pakartotinis mediku iskvietimas - vezimas i ligonine su sirena - laikymas ligonineje - vezimas is palatos i reanimacija - dirbtinio kvepavimo aparato prijungimas - nemiegi naktys - gyvenimo kelio pabaigos fiksavimas - ir t.t..

                                        Aisku, niekam gydytis savarankiskai nepatariu - visais atvejais butinai kvieskite specialistus-medikus, jie jus istirs ir, nustate kas ten butent yra, jus isgydys.
                                        Ką tu čia nusišneki? Gautum testą ir pasiizoliuotum namie. Kas tave vežtu su sirenom į reanimacija?
                                        Turėtum laiko rašyti literatūros šedevrus ir scenarijus "talentingiems" filmams.

                                        Būtum sirgęs nebūtų praėję išgėrus arbatos. Sirgau, žinau.

                                        Comment


                                          Prasideda... Dabar bus 15 puslapių ginčų kaip su googleLT. Pasaulio medikai pasirodo nežinojo, kuo koroną pagydyti - liepžiedžiais. Nebūtų dabar virš milijono mirusių. O tai padaro testus, išveža, aparatus prijungia, nužudo...
                                          Paskutinis taisė Tomizmas; 2020.10.31, 22:45.
                                          Snowflakes will attack U <3

                                          Comment

                                          Working...
                                          X