Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Didvyriai ar kolaborantai?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Peterburge ir Maskvoje aidi plojimai
    Maskva džiūgauja, kai gali paskelbti, kad pribaltikai yra naciai, simpatizuoja baltaraištininkams, atsisako atgailauti už Holokaustą, ir dar kokių vaizdelių iš Latvijos SS eitynių parodyt ar su fakelais ir "juden raus" Vilniuje. Šių naratyvų turėjimas yra vienareikšmiškai naudingiau rusiškai propagandai, negu nebeturėjimas.

    Parašė mag Rodyti pranešimą

    Tai, kad įtraukta data į atmintinų dienų sąrašą. Turbūt ne dėl to, kad kažkas ten žydus žudė?
    Visokios lentelės kabo irgi ne dėl to, kad kažkas ten žydams savo parašą dėjo. Bet vien dėl to, kad kaip nors yra elgiamasi mūsų laikais, nereiškia, kad taip yra OK elgtis.

    Comment


      Parašė Saturnas Rodyti pranešimą

      Maskva džiūgauja, kai gali paskelbti, kad pribaltikai yra naciai, simpatizuoja baltaraištininkams, atsisako atgailauti už Holokaustą, ir dar kokių vaizdelių iš Latvijos SS eitynių parodyt ar su fakelais ir "juden raus" Vilniuje. Šių naratyvų turėjimas yra vienareikšmiškai naudingiau rusiškai propagandai, negu nebeturėjimas.



      Visokios lentelės kabo irgi ne dėl to, kad kažkas ten žydams savo parašą dėjo. Bet vien dėl to, kad kaip nors yra elgiamasi mūsų laikais, nereiškia, kad taip yra OK elgtis.
      Na čia jau labai off topic, bet nepjaukit pro šoną lygindamas lenteles ir atmintinų dienų sąrašą, kurį tvirtina LR Seimas.

      Comment


        Parašė Saturnas Rodyti pranešimą
        Žydšaudžių sukilimo normalūs nešvenčia. Rašau kaip savo noru atitarnavęs 9 mėn. beveik iškart, kai tik sugrąžino rezervo rengimą. Didžiulis atotrūkis egzistuoja tarp jaunų žmonių, savo tarnybą suprantančių kaip savo šalies vakarietiško gyvenimo būdo pasirinkimo gynimą, ir rusiško mentaliteto gražulių, kuriems prieš 30 metų gal ir rūpėjo teritorijos vėliavą pakeist, bet savo kampanijomis prieš jevrosajūzo homikus ir šimašoidus į labai nedviprasmišką polių antklodę traukiančių. Na, bent jau mano kartos konservatoriai supranta, kaip juokingai atrodo jų vadovybė (dabar jau, turbūt, galima sakyt buvusi), nuo Nepriklausomybės atkūrimo kartojusi, kad sugrįžtame į Vakarus, iš kurių buvome per prievartą išplėšti, tuo pat metu skaitanti rusiškus naujienų portalus, demonstruojanti polinkį į sovietinį monumentalizmą (gal amžinąją ugnį padarom aikštėj ir tanką ant pakylos, anyone?) ir esanti anti-LGBT. Ne visi, kas gins Lietuvą, bet atsisako ginti LTSR, yra Sputniko agentai ir Peterburgo trolių fabriko planktonas.
        Na, aš tai švenčiu Birželio sukilimą. Tai man netrukdo tuo pačiu prisiminti, kad nemaža dalis laisvės gynėjų nebuvo labai geri žmonės, o kai kurie netgi buvo visiški išgamos.
        If a lion could speak, we could not understand him.

        Comment


          Esminis rusų propagandos kabliukas, įrodyti, kad jokio pasipiešinimo nebuvo sovietams, todėl buvo įdėta daug pastangų birželio sukilimo juodinimui bei žydšaudžių naratyvo platinimui. O kadangi išaugusi mankurtų karta skaityti nieko nenori, galima pamėtyti iš konteksto ištrauktus epizodus ir padaryti taip, kaip geriau saviplaikininkų kartai.
          Jeigu paneigiate sukilimo faktą, paneigiate apskirtai pasipriešinimo esmę.
          Gėda skaityti, kad yra užkibusiu ant šito kabliuko. Dar labiau gėda, kad forumo priviso istorijos analfabetų lygių tiems idiotams, kurie kovoja JAV prieš kolumbų paminklus. Bent jau patylėtumėte.
          Paskutinis taisė R.D.; 2020.06.25, 20:50.

          Comment


            Maskvai paranku viskas, kur yra aiškios prasileidimo žymės. Kad Lietuva yra prasileidusi su baltaraiščiais, to nenuneigsim. Ir neprivalom. Ar mes turim kažką įrodinėt Maskvai, kurios istoriją JAU rašo nuo pjedestalo slystanti oligarchų pasiūta iškamša?. P***J*****T, ką jie ten apskritai mąsto ir ką rašo. Bukim teisingi prieš demokratinį pasaulį, nes prieš mask***** kažkokius.
            Show must go von!

            Comment


              Prasileidimo žymė buvo tada, kai silpnapročių karta nesugebėjo nieko dorai paskaityti. Nesugebėjo pasižiūrėti į šaltinius, į žydų ir lietuvių santykius, į žydų vaidmenį ir jų makabrišką laikyseną pirmosios okupacijos akivazdoje, bendradarbiavimą su jėgos struktūrom, nors patys nukentėjo tremimo metu. Paskui beraščiai nesugebėjo pasižiūrėti Laikinosios vyriausybės raidą, o ją išmanyti reikia vos ne valandom.
              Kaip Anušauskas sako, galima ištraukti knygą, kuri buvo parašyta prieš 15 metų ir didžiajai daliai tai bus naujiena. Kai galvoje susiplakė toks servelatas iš žydų žudymo, birželio sukilimo, jo organizacijos, tai nieko negali ir kalbėti. Kaip vandens prigėrę negali sau atsakyti, iš kur atsirado toks priešiškumas žydams, kai dar neseniai,1926 m., žydai turėjo kahalą Lietuvoje.

              Comment


                Pogromą Vilijampolėje organizavo SD agentas Klimaitis ir jis nebuvo LAF narys.

                "It was the task of the Security Police to set these self-cleansing movements going and to direct them into the right channels in order to achieve the aim of this cleansing as rapidly as possible.

                It was no less important to establish as unshakable and provable facts for the future that it was the liberated population itself which took the most severe measures, on its own initiative, against the Bolshevik and Jewish enemy, without any German instructions being evident.

                In Lithuania this was achieved for the first time by activating the partisans** in Kovno. To our surprise it was not easy at first to set any large-scale anti-Jewish pogrom in motion there.

                Klimatis, the leader of the partisan group referred to above, who was the first to be recruited for this purpose, succeeded in starting a pogrom with the aid of instructions given him by a small advance detachment operating in Kovno, in such a way that no German orders or instructions could be observed by outsiders.[...]

                These self-cleansing Aktionen ran smoothly because the Wehrmacht authorities who had been informed showed understanding for this procedure
                [...]

                Both in Kovno and in Riga evidence was taken on film and by photographs to establish, as far as possible, that the first spontaneous executions of Jews and Communists were carried out by Lithuanians and Latvians."

                https://www.jewishvirtuallibrary.org...s-october-1941


                Comment


                  Seimas ateinančius metus paskelbė Juozo Lukšos Daumanto metais. Faina Kukliansky nedelsdama Seimo pirminkui išsiuntė raštą, kad tai nėra geras sprendimas. Jau laukti "kvalifikuotų istorikų" išvadų, kad Juozas Lukša Daumantas nebuvo nei labai nusipelnęs, nei didvyris?
                  Paskutinis taisė senasnamas; 2020.07.04, 14:34.

                  Comment


                    Laurynas Kasčiūnas populiarus ne be priežasties

                    Lietuvos partizaninis judėjimas kaip niekas kitas visada buvo Kremliaus taikinys. Maskvai itin svarbu kovas prieš sovietinę okupaciją, už Lietuvos nepriklausomybę paversti „banditizmu”, o šių kovų didvyrius šmeižti ir dergti. KGB tuo užsiėmė ilgus dešimtmečius, tame tarpe ir aktyviai vykdydama tokias melo operacijas Vakaruose. Ypač per savo žvalgybos agentūros tinklą. Dažniausias blogio imperijos metodas visada buvo tiesiog apšmeižti partizanus kaip tariamus nacių bendradarbius ar dalyvavusius Holokauste.

                    Dabartinė Vladimiro Putino ir jo saugumiečių elito valdoma Rusija itin aktyviai tęsia istorijos perrašymo politiką. Tik prieš porą savaičių išplatintas paties Rusijos prezidento tekstas, kuriuo net teisinamas Molotovo-Ribbentropo paktas ir neigiamos Lietuvos ir kitų Baltijos valstybių okupacijos. Logiška, kad sustyguotai ir vėl smūgiuojama į partizanus, būtent tuos žmones, kurie gynė Lietuvą nuo šių komunistinės Rusijos veiksmų, kuriuos dabar V.Putinas bando istoriškai įteisinti, melagingai aiškinant, kad Baltijos valstybės „savanoriškai” įstojo į Sovietų Sąjungą. Partizanų kraujas ir atminimas tam labai trukdo. Dėl to reikia juos ištrinti iš istorijos, apipilant purvais.
                    Kremliaus taikiniu visada išskirtinai buvo ir vienas svarbiausių partizanų vadų ir pasipriešinimo legenda Juozas Lukša - Daumantas. Šis Lietuvos didvyris kovas tęsė iki pat 1951 metų, kai agento išduotas, žuvo nelygioje kovoje su sovietiniais okupaciniais daliniais mūšyje miškuose Kauno rajone. KGB skyrė ypatingas propagandines pastangas prieš J.Lukšą-Daumantą tiek okupuotoje Lietuvoje (1961 metais jau buvo išleista juodinimo knyga „Vanagai iš anapus”), tiek siekiama melą apie tariamą bendradarbiavimą su naciais skleisti Vakaruose.
                    Savo įžūlumu pritrenkė, bet turiu pripažinti iš esmės jau nebenustebino, Fainos Kukliansky su bendražygiais paskelbtas raštas Seimo pirmininkui, kuriuo jie reikalauja atšaukti parlamento sprendimą 2021-uosius paskelbti Juozo Lukšos-Daumanto metais. Negalėdama tiesiogiai apkaltinti žuvusio partizanų vado dalyvavimu Holokauste, F.Kukliansky išvedžiodama, manipuliuodama, skleisdama insinuacijas bando mesti šešėlį jo atminimui, stengdamasi įpainioti jį į tai, su kuo jo niekaip negalima sieti.
                    Jei raštas prieš J.Lukšą-Daumantą tėra istorijos neišmanymas ir klaida, F.Kukliansky turėtų nedelsiant atšaukti jį ir atsiprašyti už Lietuvos laisvę žuvusio partizanų didvyrio atminimo pažeminimą, priešingu atveju, deja, bet jos kreipimąsi galima laikyti tik kaip Rusijos režimui tarnaujančią provokaciją bei mirusio didvyrio tyčinį šmeižtą.

                    Comment


                      15min.lt 2020.08.03
                      Tomo Venclovos interviu: „Sąžinė yra aukščiau už Nepriklausomybę“
                      – Istorinės temos dažnai turi aštriai ginčijamų kampų. Turbūt vienas geriausių to pavyzdžių – praėjusią vasarą gausiai viešumoje aptarinėtas konfliktas dėl Kazio Škirpos alėjos ir Generolo Vėtros memorialinės lentos. Alėja pervadinta, o lenta skandalingai sudaužyta. Nors nutarta jos negrąžinti, tačiau per vieną šiuo verdiktu nepasitenkinusiųjų mitingą ji vėl – tiesa, nauja – pakabinta. O kaip jums visa ši situacija pasirodė? Kokiais principais reiktų vadovautis, sprendžiant tokius nesutarimus?

                      – Ši situacija dabartinei Lietuvai garbės nedaro. Šiuo metu problema tarsi užšaldyta, bet neaišku, kiek ilgai tai galės tęstis. Savo poziciją minėtu aspektu esu ne kartą išreiškęs. Mano manymu, dėl Kazio Škirpos negali būti nė menkiausios abejonės. Paskaitysiu jums iš savo knygos antrojo tomo (Tomas Venclova, „Lietuvos istorija visiems. II tomas“, – aut. pastaba) Kazio Škirpos laišką, parašytą Antrojo pasaulinio karo pradžioje Antanui Smetonai. Šis laiškas išspausdintas, paskelbtas, bet labai mažai kas apie jį žino – istorikų profesionalų knygas ne kiekvienas skaito, nors visą laiką reikalaujama, kad jie pasisakytų – girdi, be jų autoritetingo žodžio istorinės atminties klausimų negalima spręsti.

                      Man atrodo, to laiško nutylėti negalima, verta jį dažniau cituoti. Štai, ką rašo Škirpa: „Nesvarbu, kaip vadintųsi lietuviškai toji partija, kuri pasiskelbtų Hitlerio sekėja. Gal aktyvistais, gal kitaip vadintųsi. Svarbu vado principas ir visuomenės sutvarkymas nacionalsocializmo dėsniais (kitaip sakant, nacizmo dėsniais, – T.Venclovos pastaba) […]. Visos lietuvių partijos turinčios išnykti, nes visos susikompromitavusios, o iš jų skeveldrų rasis nauja, jauna ir drąsi, vieno vado vedama lietuviška nacionalsocialistinė partija.“

                      – Hmm, aš irgi niekad nebuvau šito girdėjusi.
                      – Tai kad mažai kas Lietuvoje apskritai apie tai girdėję. Bet iš to aišku kaip dieną, kad Škirpa buvo Hitlerio pasekėjas ir atvirai tai reiškė. Aktyvistų partiją, tvarkomą pagal nacizmo principus, jis ir sukūrė, tokį vardą jai ir paliko (Lietuvių Aktyvistų Frontas, LAF).
                      Jeigu mes turime jo vardo gatvę, reiškia, kad turime Hitlerio pasekėjo gatvę. Kitaip sakant, pasirašome, kad nepriklausoma Lietuva gerbia ir palaiko Hitlerio pasekėjus. Šių dienų pasaulyje tai atrodo visiškai skandalingai.

                      – Bet…
                      – Bet tuoj man bus į tai atsakyta – Škirpa gynė Lietuvos Nepriklausomybę.

                      – Taip.
                      – Taip. Bet jis buvo už tokią nepriklausomą Lietuvą, kuri pasirašytų po Hitlerio doktrina. Tokia nepriklausoma Lietuva ne man. Aš tokioje nepriklausomoje Lietuvoje gyventi nenorėčiau ir negalėčiau, kaip negalėjau ir nenorėjau gyventi sovietinėje Lietuvoje. Man sako – Škirpa buvo nacių internuotas. Buvo. Tačiau totalitariniai režimai ne tik dažnai savo šalininkus internuoja ar įkalina, bet ir sušaudo. Tarkime, Zigmas Aleksa-Angarietis, stalinistas, Stalino sušaudytas. Ir tai nereiškia, kad jis nebėra stalinistas.
                      Škirpa, skirtingai negu Angarietis, sušaudytas nebuvo. Jis laikytas patogiomis sąlygomis kažkokiame viešbutyje, o po to netgi paleistas. Jis toliau galėjo stengtis daryti vokiečiams įtaką; būdamas Berlyne kai kada pasiekdavo savo tikslų. (...)
                      Vėlgi, sakoma – bet juk Škirpa pirmasis iškėlė trispalvę virš Gedimino pilies. Taip, iškėlė. Bet nutylima (ir pats Škirpa nutylėdavo), kad tai buvo padaryta Vilniaus miesto karo komendanto Liudo Giros pavedimu. Tad tą gatvę, kuri dabar vadinasi Trispalvės alėja (ir teisingai vadinasi) būtų galima pavadinti – Kazio Škirpos ir Liudo Giros gatve. Matyt, Giros šalininkų neatsiras, bet Škirpa nusipelnė tokio įvardijimo tiek pat, kiek ir Gira. Abu tada buvo Lietuvos patriotai, bet vėliau abu nuėjo blogais keliais, nors ir priešingais.

                      – O dėl Generolo Vėtros atvejo?
                      – Yra grupė žmonių, kurie, kai eina į rinkimus, tesurenka tris-keturis procentus balsų. Bet jie labai triukšmingi. Mat juos, kad ir ne visada viešai, palaiko kai kurios stipresnės politinės jėgos, surenkančios žymiai daugiau balsų. Turbūt todėl jiems nesiryžtama pasipriešinti. Noreikos (Jonas Noreika-Generolas Vėtra, – aut. pastaba) naujoji lenta prikalta savavališkai, nes tai pažeidžia Vilniaus savivaldybės nutarimą, kuris nėra atšauktas ir, manau, nebus. Už tai priklauso bauda, o summa summarum lentą, manau, vis dėlto teks pašalinti. Kada ir kaip – nežinau. Paties Noreikos padėtis kiek painesnė nei Škirpos. Aš galbūt ne viską apie jį žinau, specialiai jo biografijos nestudijavau. (...)

                      Nors vis tiek galime šį atvejį panašiai dekonstruoti.
                      Sėdėjo Štuthofe? Sėdėjo. Bet sėdėjo, netgi žuvo Štuthofe ir Pranas Germantas-Meškauskas, kuris buvo šimtaprocentinis nacis – tik lietuviškas, kaip ir Škirpa.
                      Sušaudytas sovietų? Sušaudytas. Patinka tai mums ar ne, bet ne kiekvienas sovietų nubaustas žmogus buvo nekaltas ir gali būti laikomas šventu. Taip, daug buvo nekaltų, tikrai daug. Bet buvo ir kaltų.
                      Pagaliau sovietai sušaudė ir generolą Petrą Kubiliūną, kurio net mūsų dešinieji pernelyg negarbina ir neteisina. Kiek Generolas Vėtra (jis pats apsiskelbė generolu, niekas jam to laipsnio nedavė; dabar jau jį priimta vadinti taip ir niekaip kitaip) nusidėjo karo pradžioje, man nėra tikrai žinoma.
                      Bet jeigu yra abejonių, tai, mano manymu, ir lentos būti neturėtų. O abejonių tikrai yra.

                      https://www.15min.lt/kultura/naujien...be-285-1354194

                      Comment


                        Apie Noreiką nieko naujo nepasakyta.

                        Comment


                          Užtenka ir įsakymo dėl Žagarės geto, kad paminklinė lanta atrodytų gana dviprasmiškai

                          Comment


                            Rasa Čepaitienė, FB

                            Šliaužianti reabilitacija
                            Niumz, ir kurgi mūsų pažangiųjų istorikų keliamas triukšmas, kad neprofesionalas, šiaip poetas, leidžia sau taip laisvai samprotauti istorinėmis temomis, dargi priveldamas tiek atvirų nesąmonių ir klaidų? Ir ne šiaip samprotauti, bet ir pasisvaidyti rimtais epitetais bei kaltinimais keliems XX a. vidurio veikėjams. Prisiminkim, kaip jie dar visai neseniai puolė vieną tokį inžinierių-žurnalistą, daug rašantį apie šį laikotarpį, arba kitą tokį geologą - už esą neprofesionalumą, neteisingus vertinimus, iš piršto laužtus... šaltinius. Įdomiai išeina. Kai apie šiuos įvykius ir asmenis prabyla viešųjų ryšių specialistė, dramaturgas, klounas, sovietinė tardytoja, nūnai persikvalifikavusi į prestižinę advokatę - viskas gerai, klausimų ir priekaištų jiems nekyla. Na, nebent kyla vienam kitam "ne tos stovyklos" ir dažniausiai į didžiuosius ekranus bei eterį neįsileidžiamam istorikui.
                            Ponas poetas, žinoma, itin galantiškas, iškart puolantis į pagalbą, vos tik pamato kokią skriaudžiamą ir kamputyje tyliai nuoskaudos ašarą braukiančią moteriškę. Kaip gi nepadėsi? Kas, kad jos knygos galiniame viršelyje įdėta suklastota nuotrauka. Negi tai šauniajam džentelmenui sutrukdys ją pagirti už istorinės tiesos atskleidimo pastangas?
                            Spėčiau, pastarasis "išstojimas" irgi susijęs su moters gynimu. Kitos, bet koks tarp jų panašumas! Jos abi tik viešai "išreiškė abejones" kai kurių laisvės kovotojų moraliniu tyrumu, tik "iškėlė klausimus". Ir štai bemat sulaukė visokių pseudopatriotų įniršio, puolimo, persekiojimų... Baisu. Tad mūsų poetas, nepaisydamas silpstančių jėgų, ir skuba tarti savo svarų žodį, kas, kad paremtą nuoširdžiu prasitarimu: "nesu įsigilinęs į tą istoriją..., bet... smerkiu!"
                            Kaip tai primena liberaliąją Rusijos publiką, viešuosius intelektualus, drįstančius taip atvirai ir narsiai kritikuoti Putiną, kurie, kai tik kalba pasisuka apie "Holokaustą Baltijos šalyse", kažkodėl ima unisonu pūsti tos pačios Kremliaus propagandos dūdelę apie "pribaltų" vengimą prisiimti amžiną ir nenuplaunamą kaltę, tuo pačiu nuožmiai persekiojant bandančius tą nepatogią istorinę tiesą atskleisti...
                            Bandymas savalaikis, tik skaitytojai kažkodėl jau nebe tie... Jie neskuba žavėtis ir ploti, kaip kad poetas buvo įpratęs iki šiol. Jiems kyla klausimų. Jie prisimena ne tik poeto tėvelio laikyseną laikotarpiu, apie kurį dabar samprotauja mūsų iškilusis intelektualas, bet ir stebisi, kodėl, taip aštriai ir tiesiai priekaištaudamas laisvės kovotojams dėl neva sąžinės trūkumo, T.V. panašių klausimų neužduoda savo tėvo ir jo bičiulių atžvilgiu? Jie dalinasi gandais ir spėliojimais apie paties poeto "disidentystės" pagrįstumą. Jie, o siaube, nebetiki jo nuoširdumu, teise ir autoritetu mus moralizuoti bei auklėti.
                            Bet svarbiausia šiame interviu net ne tai. Net ne atviros interviu davėjo simpatijos JAV demokratams, nė žodeliu neužsimenant apie jų vaidmenį riaušių, nusiritusių per šalį ir teberusenančių iki šiol, kėlime. Svarbiausia kitkas. Mintis, sąmoningai ar ne, redakcijos pasirinkta šio interviu antraštei. Ginti Tėvynės neverta, neestetiška, žiauru. Kraujas, žudynės, prievarta - fui, kam to reikia, jeigu galima tyliai, gražiai, ramiai ir patogiai su priešu... susitarti? Kaip kad poeto tėvelis ir jo bendražygiai, iškilūs to meto intelektualai ir menininkai, gražiai ir estetiškai susitarė 1940-aisiais. Kas, kad po to nelabai gražiai išėjo, jie gi dėl to nekalti. Tad apie tai ir nekalbėkim... Kaip dainuojama vienoje užstalės dainoje: kas gera - prisiminkime, kas bloga - lai išblės...

                            Comment


                              Parašė Romas Rodyti pranešimą
                              Užtenka ir įsakymo dėl Žagarės geto, kad paminklinė lanta atrodytų gana dviprasmiškai
                              Neužtenka.

                              Comment


                                Tuomet gal reikėtų tą lentą pradubliuoti ir Žagaręje.

                                Comment


                                  O kam?

                                  Comment


                                    Parašė digital Rodyti pranešimą
                                    O kam?
                                    Tauta turi žinoti savo didvyrius - tame tarpe ir apie veiklą Žagarėje.

                                    Comment


                                      Parašė Romas Rodyti pranešimą

                                      Tauta turi žinoti savo didvyrius - tame tarpe ir apie veiklą Žagarėje.
                                      Žagarėje reiktų pastatyti lentą nacių karininkui, kuris buvo žymiojo įsakymo autorius

                                      Comment


                                        Gyvename Demokratinėje šalyje visi gali šlovinti tai kas jiems patinka, lentelė pakabinta ne kažkokios institucijos o privačių piliečių. O kiek dar daug stovi įvairių paminklų ir gatvių pavadinimų įvairiems Stalino saulės nešėjams saugomų valstybės.
                                        Paskutinis taisė Kvailas; 2020.08.08, 13:50.
                                        Aukšto IQ Danskės Darbuotojas.

                                        Comment


                                          Parašė Kvailas Rodyti pranešimą
                                          Gyvename Demokratinėje šalyje visi gali šlovinti tai kas jiems patinka, lentelė pakabaninta ne kažkokios institucijos o privačių piliečių. O kiek dar daug stovi įvairių paminklų ir gatvių pavadinimų įvairiems Stalino saulės nešėjams saugomų valstybės.
                                          Stop stop stop. Priežiūros reikia, gaires parodyti taip pat.

                                          Pvz. Kiek milijonų kainuotų pvz. Kavarsko centrinės gatvės pervadinimas kokia nors Ukmergės? Vilniaus? Kauno galų gale. Beje tai būtų labai tikslūs pavadinimai, nes ta gatve ir važiuotum į Ukmergę ar Vilnių.

                                          Click image for larger version

Name:	Untitled.jpg
Views:	136
Size:	211,5 kB
ID:	1819784

                                          Show must go von!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X