Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Didvyriai ar kolaborantai?

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Jemelia Rodyti pranešimą
    Cituoju Izraelio ambasadorių:



    Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...52260#_?copied

    Ambasadorius, kaip drąsios šalies atstovas, pasisako drąsiai ir savimi pasitikinčiai. Būtų viskas gerai, bėda tik tame, kad pasitikėjimas savimi, kai tau trūksta informacijos, arba ta informacija tau pateikiama šališkai, nepadaro tavęs teisiu. O ambasadorius pateiktoj citatoj yra neteisus. Visų pirma, dėl Noreikos "galėjimo" neperdavinėti vokiečių nurodymų, liečiančių žydų segregaciją. Nepertoliausiai nuo Šiaulių yra Raseiniai. Kelios dienos prieš Laikinąjai LR vyriausybei Noreiką paskiriant Šiaulių apskrities viršininku, Raseiniuose tokias pačias pareigas ėjęs apskrities viršininkas Antanas Sabaliauskas atsisakė išplatinti vokiečių komisaro Geweckės nurodymus dėl žydų segregacijos ir... vokiečių buvo tiesiog sušaudytas! Nors vieną žydą tokiu savo pasirinkimu jis išgelbėjo? Daug Raseinių žydams jo atsisakymas ir mirtis naudos davė, kai tuoj pat į jo vietą buvo pastatytas kitas apskrities viršininkas, kuris, be jokios abejonės, žinodamas savo pirmtako likimą, vokiečiams buvo greičiausiai ypatingai paslaugus žydų klausimu? Noreika nuėjo ne į kapo duobę, todėl turėjo bent kažkokią galimybę padėti gete atsidūrusiems žydams, kaip tai liudija ir kunigas Borevičius, ir kitų liudytojų parodymai.
    Tai dabar galim pereiti ir prie antro punkto Noreikai Geweckės nurodymus dėl geto perduoti žemesnių lietuviškosios administracijos pakopų valdininkėliams, dėl kurių yra taip puolamas, teko maždaug trim savaitės vėliau, nei kad buvo sušaudytas Sabaliauskas. Tuo metu jau nedirbo Laikinoji vyriausybė ir Šiaulių administracija buvo pavaldi tik vokiečiams. Už vyriausybės nugaros nepasislėpsi, atsistatydinimo pareiškimo jiems neištelegrafuosi Apie Sabaliausko likimą greičiausiai jau esi girdėjęs, gal patys vokiečiai tau ranką uždėję ant mauzerio dėklo, papasakojo. Iš Vyriausybės jokie nurodymai krašto aukštesniems ar žemesniems administracijų valdininkams nebuvo išplatinti, jog jie privalo visuotinai atsistatydinti, po to kai tai padarė vyriausybė - lieki vienas prieš vokiečius. Ir reikia pačiam spręst, kaip elgtis. Jei turi planus (ar ir nurodymus) dirbti pogrindinį darbą Lietuvos naudai, tada pasirinkimas tik vienas - laikytis pareigose, į kurias buvai paskirtas. Tuo labiau, suprantant, kad jei tu to darbo nedirbsi, dirbs kitas ir gal būt nepadarys to, ką tikiesi padaryt tu. Prieinam išvadą, kad pasitraukti iš pareigų Noreika ir negalėjo, ir nenorėjo, dėl aukščiau išvardintų aplinkybių. Tai kur čia yra didžioji Noreikos nuodėmė, kad jo negalima laikyti jokiu didvyriu vien dėl tų vokiškos administracijos parėdymų perdavimo žemesnėms lietuviškos administracijos instancijoms? Kitoks jo pasirinkimas būtų tik pabloginęs situaciją toli gražu ne tik jam, bet ir Šiaulių apskrities žydams.
    Visiški skiedalai. Iki Jono Noreikos buvęs apskrities viršininkas Ignas Urbaitis atsisakė pasirašyti vokiečių įsakymus dėl "humanistinių priežasčių" (galvojo, kad biški nehumaniška žydus suvaryti į getą ir atimti visą jų turtą). Ir jam nieko neatsitiko - buvo nušalintas nuo pareigų. Laimei, buvo entuziastingų klapčiukų savanorių toms pareigoms užimti, tokių kaip J.Noreika.
    If a lion could speak, we could not understand him.

    Comment


      Delfi.lt 2019.12.27
      Kaip geologas iškasinėjo istorines pažymas
      Genocido centras paskelbė neva istorinio masto pažymą, pavertusią nacių kolaborantą Joną Noreiką žydų gelbėtoju. Esą jis organizavo Šiaulių geto žydų gelbėjimo tinklą. Kiek istorikų profesionalų po ilgų diskusijų, faktų, liudininkų ir aplinkybių analizės Kalėdų išvakarėse pateikė tokią stulbinančią išvadą? Vienas. Net ne istorikas, o geologas dirbantis viešųjų ryšių specialistu.(...)

      Prieš pateikdamas savo argumentus mano šalininkams ir kritikams noriu priminti, kad niekada žodžiu ar raštu nemenkinau nei J. Noreikos, nei K. Škirpos atsidavimo Lietuvai 1941–1944 metais. Atsiradus tikriems neabejotiniems dokumentams rodantiems, kad klydau dėl, pavyzdžiui, J. Noreikos, nuomonę keisčiau. Mano kritika buvo ir yra nukreipta prieš heroizavimo kriterijus, pagal kuriuos Genocido centras lengva ranka heroizuoja bendrapiliečių žydų persekiojimu susitepusius asmenis. (...)

      Visiškas skandalas yra, kad pati Genocido direktorė pripažįsta, kad ne vienas jos darbuotojas neturi istoriko išsilavinimo. Ir ji, cituoju: „Pati nesu istorikė, todėl man svarbus vidinis įsitikinimas […] aš jiems keliu sąlygą: ar jūs patys tikite savo tyrimų rezultatais.“ (...).

      Genocido centras tikriausiai eina va banque, siekdamas apginti savo pažymą bet kokia kaina. Laikas baigti ydingą Genocido centro taktiką teigti norimą už esamą. (...)

      https://www.delfi.lt/news/ringas/pol....d?id=83113425

      Comment


        Parašė sankauskas Rodyti pranešimą
        Visiški skiedalai.
        Visiškai nesiorientuojančio situacijoj mąstymas. Besiorientuojantis joje žino, kad Urbaitis atsistatydino liepos mėn. gale, Noreikai toks klausimas iškilo beveik mėnesiu vėliau. Liepos gale 1) veikė apskrities viršininkų "stogas" - juos paskyrusi Laikinoji LR vyriausybė ir su ja klausimai buvo sprendžiami, 2) vokiečių civilinė administracija dar tik kūrėsi, organizacija, be jokios abejonės, nedirbo kaip laikrodis. Rugpjūčio gale buvo visai kita situacija, Noreika buvo atsakingas tiesiogiai vokiečiams, kurie vienam lietuvių valdininkui "nusiplovus", neturėjo supratimo iš kur paimti kitą ir žinojo, kad paleidus vieną iš paskos gali pasekti visa virtinė.

        p.s.: apie sušaudytą Raseinių apskrities viršininką nieko neišstenėjai, nes įgalus matyti tik tai, kas tau paranku Su Balčiūnu vieno lizdo paukščiai


        Parašė Romas Rodyti pranešimą
        Delfi.lt 2019.12.27
        Kaip geologas iškasinėjo istorines pažymas
        Šiaip tai Stanciko pažymoj yra pritempinėjimų, iš trijų jo daromų išvadų bent jau trečia dalis tikrai silpnai argumentuota. Bet bent jau dėl pirmos ypatingai nėra ko abejoti - kunigo Borevičiaus liudijimas daugiau negu aiškus. Būtent dėl to ir toks sunkiai sveiku protu suvokiamas siekis sudirbti Borevičių kaip nepatikimą liudytoją ir pasipylė iš karto paskelbus patį liudijimą ir Genocido tyrimų centro pažymą jo atžvilgiu. Tiek Nikžentaitis, tiek Šepetys (jau nekalbant apie kažkokius klapčiukus zalogas), o šiuo atveju ir Vinokuras, visi vertėsi per galvas, kaip apdergti kunigą ir įpiršti požiūrį, kad jo parodymai nėra ir negali būti objektyvūs. Labiausiai tai beprotiškai skamba kaltinimai iš jų lūpų, kad kunigas melavo, nes norėjo Noreiką išsukti nuo keliamų jam kaltinimų ir nuo sovietų persekiojimo, - tuo metu, kai Noreika jau beveik 40 metų kaip puvo po žeme ir jokie kaltinimai jam jau negrėsė nei Virkučio teisme, nei kokiame nors kitame
        Paskutinis taisė Jemelia; 2019.12.30, 01:24.

        Comment


          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
          Kaip vyksta kryptingas nuomonės formavimas
          RASA ČEPAITIENĖ: kai neįstengiama paneigti tiesos, puolamas ją sakantis
          https://kaunoforumas.com/2019/12/27/...YaDi1xZVsH4X1Y
          Citatoje trūksta originalaus parašo po straipsniu.
          Čia toks savotiškas kokybės ženklas




          Parašė Jemelia Rodyti pranešimą
          Šiaip tai tas evalduko blogas priklauso tokiam veikėjui Evaldui Balčiūnui. Veikėjas, besiskelbiantis tokiuose portaluose kaip anarchija.lt, kremliaus kvapelį turinčiame bukimevieningi.lt, šiuo metu Radijo ir televizijos komisijos užblokuotame leidinyje ldiena.lt, kuris, kiek esu skaitęs Saldžiūną, ne kartą buvo panaudotas platinant dezinformaciją (fake news), dergiančią Lietuvą pasaulio akyse dėl NATO karių veiksmų, dėl NATO tankų, važinėjančių Kaune žydų antkapiais ir t.t. Feisbuke jo draugai Vanagaitė, Stanislovas Tomas, Paleckį irgi myli Kai kurie mūsų forumo dalyviai tokius asmenis mėgsta apibūdinti trumpai - vata
          Iš tiesų tai dokumentų kopijos yra šaltinis. Ir visiškai nesvarbu, kur ta kopija yra paviešinta. Bet prisimindamas tavo kritišką požiūrį į nuorodų iš tokių portalų kaip alkas.lt ir pan. kėlimą į šitą forumą, tai užtikrinu, kad Evaldas Balčiūnas ir jam priklausančios medijos yra kur kas žemesnis lygis.
          Ačiū už papildymą ir paaiškinimą.
          Geriau necituoti abiejų pusių ekstremistų

          Comment


            Parašė Romas Rodyti pranešimą
            Citatoje trūksta originalaus parašo po straipsniu.
            Straipsnio autorė - profesorė Rasa Čepaitienė, istorijos mokslų daktarė. Jos pavardė - straipsnio antraštėje.

            Comment


              Parašė Romas Rodyti pranešimą
              Gal kas nors gali argumentuotai atsakyti dėl Evalduko teiginių, kad Genocido centras apsimeta, jog nėra kitų dokumentų neigiamai nušviečiančių Noreiką:
              a) tie pateikti dokumentai yra išsigalvojimas ir Genocido centro šmeižimas.
              b) Genocido centras "apeina" nepatogius dokumentus ir atsirenka tik naudingus dokumentus.
              c) ...

              Kaip ten yra iš tikrųjų ?
              Paskaičiau https://evaldukas.livejournal.com/90429.html, tai labai bandoma pritempinėti, pvz.:
              Prasidėjus nacių okupacijai J. Noreika teisėju tapo ankščiau mei skundiku. Istorija nepaliko jokių dokumentuotų J. Noreikos sąsajų su mirtimi nubaudusiu pusantro šimto žmonių Plungės teismu. Nors žinant apie J. Noreikos teisinį išsilavinimą ir darbo kariuomenės teisme patirtį galima būtų spėti, kad tam teismui jis galėjo būti naudingas. Bet spėlionės ir prielaidos tai ne įrodymai.

              Panašus Telšių teismas jau paliko dokumentų. Vlado Baužos byloje LCVA-R1441-2-10 ketvirtas lapas tai nuosprendžio nuorašas. Jame matome, kad V. Bauža su grupe kitų asmenų 1941 m. liepos 19 dieną Telšių karo lauko teismas nuteisė sušaudyti. Malonės prašymus nagrinėjo Lietuvos Aktyvistų Fronto štabas Telšiuose ir atmetė. Čia jau yra aiškios sąsajos su J. Noreika jis tuo metui jau vadovavo Telšių LAF. Bet turime tik nuorašą ir nežinia kas padėjo minimą rezoliuciją. Taigi noreikos sąsajos su nuosprendyje išvardytų žmonių nužudymų – nėra tvirtos.

              O to tribunolo darbe randame J. Noreikos veiklos pėdsakų. Jurgio Endriuškos LCVA-R1441-2-22 byloje 7 lape randame nuosprendį kur „Aktyvistų vadas Jonas Noreika už komunistinį veikimą nuteisia jį 3 mėnesiam į darbo stovyklą. Taip Jurgio nusikaltimas buvo akivaizdus ir nenuneigiamas „1940 m. užėjus raudonajai armijai pradėjo organizuoti raudonąjį chorą su komjaunuoliais.“
              Jei tik tokie "argumentai", kaip nuteistas 3 mėnesiams kažkoks komjaunuolis, tai ką aš žinau. Ir rimtesnių tame straipsnyje nėra, paskaitykite patys.

              Comment


                Parašė Jemelia Rodyti pranešimą
                Straipsnio autorė - profesorė Rasa Čepaitienė, istorijos mokslų daktarė. Jos pavardė - straipsnio antraštėje.
                Eina kalba ne apie parašą, o apie geros reputacijos kokybės ženklą TieSOS

                https://kaunoforumas.com/2019/12/27/...YaDi1xZVsH4X1Y

                Comment


                  Parašė Romas Rodyti pranešimą
                  Delfi.lt 2019.12.27
                  aš jiems keliu sąlygą: ar jūs patys tikite savo tyrimų rezultatais
                  Gal čia ne visai tai turėjo omenyje, bet tikėjimas moksle reikalauja pagrįstų įrodymų, paremtų faktiniais duomenimis, tyrimais, eksperimentais.
                  Maža to, tie įrodymai gali būti paneigti, ar net sąmoningai ieškoma spragų. T.y. toleruojamas "netikėjimas".
                  Istorija yra irgi mokslas, nors ir socialinis.

                  Comment


                    Parašė Romas Rodyti pranešimą
                    Eina kalba ne apie parašą, o apie geros reputacijos kokybės ženklą TieSOS
                    Man tai tas ženklas visai nerūpi. Tuo labiau, kad to ženklo reputacijos nežinau, to portalo pastoviai neskaitau. Pažiūrėjau kas autorius, perskaičiau jo mintis, susidariau nuomonę - visa kita tik pamušalas. Jei tas pats straipsnis būtų buvęs išspausdintas bet kur kitur (na, sakysim žurnale "Valstybė", jei toks dar leidžiamas), jame išsakytų minčių vertinimai nebūtų pasikeitę nei per nago juodymą.

                    Comment



                      Parašė Romas Rodyti pranešimą
                      Atrodo, šis dokumentas nėra falsifikatas, nes jis cituojamas įvairiuose straipsniuose
                      Ačiū, man šitas dokumentas labai daug ką paaiškino. Visada svarsčiau, kaip galėjo nutikti, kad lietuviai išžudė tiek daug žydų? Ir ne šiaip nežinia kokių žydų, o tų pačių, su kuriaisi kartu žaidė būdami vaikai, kuriuos asmeniškai pažinojo, su kuriais kasdien prasilenkdavo gatvėje. Kaip paaiškinti tokią masinę psichozę? Man niekaip nepavykdavo rasti atsakymo. O gi štai tas atsakymas panosėje. Noreikos rašte taip paprastai juodu ant balto parašyta - varykite žydus į getą, žydų turtą galėsite išsidalinti. Netgi nekilnojamą turtą leido pasiimti.

                      Viskas dėl to žydų turto. Na kaipgi nesuvarysi žydų į getą gavęs tokį pasiūlymą? Ir kaipgi vieno kito žydo nenušausi, nes pasibaigus karui dar ateis ir pareikalaus grąžinti? Kokios nepajudinamos moralės reikia būti, kad nepasiduotum tokiam pasiūlymui?

                      Parašė Jemelia Rodyti pranešimą
                      Apskrities viršininkas Antanas Sabaliauskas atsisakė išplatinti vokiečių komisaro Geweckės nurodymus dėl žydų segregacijos ir... vokiečių buvo tiesiog sušaudytas!
                      Jei viskas taip ir buvo, tai man Antanas Sabaliauskas atrodo 100 kartų didesnis didvyris už J. Noreiką.

                      Mums reikia daugiau Antanų Sabaliauskų - Seime, teismuose, savivaldybių merijose, administracijose, policijoje ir visur kitur.

                      Comment


                        Dovydams ir abraomams

                        Seime norima pripažinti, kad Lietuva ir lietuvių tauta nedalyvavo Holokauste

                        Parlamento Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos (LKVIAK) pirmininkas Arūnas Gumuliauskas rengia Seimo nutarimo projektą, kuris numato, kad okupuota Lietuvos valstybė bei lietuvių tauta nedalyvavo žydų žudynėse per Antrąjį pasaulinį karą. Politikas nurodo, kad atskiri asmenys prisidėjo prie Holokausto, bet dėl to turi spręsti tik teismas.
                        Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1252360?copied

                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Dovydams ir abraomams

                          Seime norima pripažinti, kad Lietuva ir lietuvių tauta nedalyvavo Holokauste



                          Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/naujiena/aktual...1252360?copied
                          Šiaip ir Vokietija nedalyvavo holokauste, tik atskiri asmenys. Vokietija net II pasaulinio karo nepradėjo. Tik atskiri asmenys.
                          If a lion could speak, we could not understand him.

                          Comment


                            Šiaip prieš diskutuojant šią tema siūlyčiau visiems perskaityti knygą "VII fortas: Lietuviška tragedija" . Pakankamai gerai parengta pagal dokumentus. O Vanagaitės knygą "Mūsiškiai" reikėtų išvežti į makulatūrą - daugumoje vietų, kurias ji aprašo, kaip aplankytas ji nebuvo, dauguma žmonių ji nekalbino. Vat kai perskaitysite pirmą knygą tada ir pradėkite diskutuoti

                            Comment


                              Šiaip ir Vokietija nedalyvavo holokauste, tik atskiri asmenys.
                              Pradžiai reikėtų skirti savarankiškos valstybės valdžios sprendimus nuo okupuotos valstybės vykdomų pavedimų. Lenkija gražiai pasiunčia visus, kalbančius apie "lenkiškas mirties stovyklas". O kai kurie lietuviai patys su pasimėgavimu toliau eskaluoja sovietinį naratyvą apie "pribaltikos fašistus".

                              Comment


                                Parašė Dovydas Rodyti pranešimą


                                Ačiū, man šitas dokumentas labai daug ką paaiškino. Visada svarsčiau, kaip galėjo nutikti, kad lietuviai išžudė tiek daug žydų? Ir ne šiaip nežinia kokių žydų, o tų pačių, su kuriaisi kartu žaidė būdami vaikai, kuriuos asmeniškai pažinojo, su kuriais kasdien prasilenkdavo gatvėje. Kaip paaiškinti tokią masinę psichozę? Man niekaip nepavykdavo rasti atsakymo. O gi štai tas atsakymas panosėje. Noreikos rašte taip paprastai juodu ant balto parašyta - varykite žydus į getą, žydų turtą galėsite išsidalinti. Netgi nekilnojamą turtą leido pasiimti.

                                Viskas dėl to žydų turto. Na kaipgi nesuvarysi žydų į getą gavęs tokį pasiūlymą? Ir kaipgi vieno kito žydo nenušausi, nes pasibaigus karui dar ateis ir pareikalaus grąžinti? Kokios nepajudinamos moralės reikia būti, kad nepasiduotum tokiam pasiūlymui?



                                Jei viskas taip ir buvo, tai man Antanas Sabaliauskas atrodo 100 kartų didesnis didvyris už J. Noreiką.

                                Mums reikia daugiau Antanų Sabaliauskų - Seime, teismuose, savivaldybių merijose, administracijose, policijoje ir visur kitur.
                                O tai dėl to A.Sabaliausko segregacija nebuvo atlikta? Sustapdė jis tą baisią nesamonę? Jis išgelbėjo bent vieną gyvybę? Gal aš grubiai ir tiesmukai taip, bet kokia iš jo veiksmų nauda?

                                Comment


                                  Vilniaus valdžia dirba

                                  Vilniaus valdžia nuėmė Škirpos alėją žymintį lipduką, žada kreiptis į policiją

                                  Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/news/daily/lith....d?id=83166961

                                  Vėliavos dieną minėti galima, o gatvės vadinti Škirpos vardu, pasirodo, negalima. Dvelkia sovietmečiu. Ar Šimašius dalyvavo Lietuvos vėliavos dienos šventėje?

                                  Pirmą kartą Lietuvos trispalvė Gedimino pilies bokšte suplevėsavo 1919 metų sausio 1 d. Tąkart ją iškėlė Lietuvos savanorių grupė, vadovaujama Vilniaus miesto komendanto Kazio Škirpos.
                                  https://www.lrt.lt/naujienos/lietuvo...argybos-kariai

                                  Comment


                                    Senas namas toliau darbuojasi pagal geriausius Kremliaus mokyklos metodus.

                                    Pateikiamas faktas kad pašalinti nelegalūs lipdukai nuo K.Škirpos alėją žyminčios gatvės ir kitas faktas, kad žymima vėliavos diena (o vėliavą iškėlė K.Škirpa 1919m.) Taip lyg ir suponuojant kad dėl vėliavos iškėlimo prieš Škirpą dabar kovojama.

                                    Xirošo rabotaeš, tavarišč staraj dom.
                                    If a lion could speak, we could not understand him.

                                    Comment


                                      Tamsta eilinį kartą neskiria akcijos nuo reakcijos. Tai buvo tik reakcija į be jokios priežasties savivaldybės pakeistą gatvės pavadinimą į Trispalvės. Analogiškas atvejis kaip su Noreikos atminimo lenta. Lenta grįžo, anksčiau ar vėliau grįš ir gatvės pavadinimas. Su Škirpa kovoja tie patys, kurie kovoja su "pribaltikos fašistais". Laikas būtų susigaudyti.
                                      Paskutinis taisė senasnamas; 2020.01.03, 08:54.

                                      Comment


                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                        Tamsta eilinį kartą neskiria akcijos nuo reakcijos. Tai buvo tik reakcija į be jokios priežasties savivaldybės pakeistą gatvės pavadinimą į Trispalvės. Analogiškas atvejis kaip su Noreikos atminimo lenta. Lenta grįžo, anksčiau ar vėliau grįš ir gatvės pavadinimas. Su Škirpa kovoja tie patys, kurie kovoja su "pribaltikos fašistais". Laikas būtų susigaudyti.
                                        Tai kad nelabai. Aš pats esu "pribaltikos fašistas" (čia tavo načialnikas iš Peterburgo taip kalba?), bet irgi "kovoju" prieš visokius "už Lietuvą be žydų" kovojusius škirpas.
                                        If a lion could speak, we could not understand him.

                                        Comment


                                          Škirpos antisemitizmas toks pat laužtas iš piršto kaip ir Noreikos. Na bet jei žydai liepė, reikia vykdyti, ar ne? Načialnikas iš Peterburgo trina rankomis matydamas, kaip Lietuva efektyviai "tvarko" savo istorinę atmintį.

                                          Šimašiaus dovana Putinui

                                          Bet grįžkime prie Kremliaus propagandos. Paminėtam propagandos naratyvui labai trukdo du vėlesni įvykiai Lietuvos istorijoje, t.y. 1941 m. Birželio sukilimas bei nuo 1944 prasidėjusi partizaninė rezistencija.
                                          Taigi, pagal Kremliaus propagandą, Birželio sukilimas buvo „nacių inspiruotas sukilimas, kurį Lietuvoje sukėlė naciai bei jiems talkinantys vietiniai, kurio vienas iš tikslų buvo Holokaustas”, o pokarinė Lietuvos rezistencija buvo ne kas nors kitas, kaip tik „nuo paties teisingiausio pasaulyje sovietinio teisingumo besislapstančių nacių koloborantų ir žydšaudžių pasipriešinimas teisėtai valdžiai“. Manote, šiaip sau Vanagaitė visaip juodino vieną iš Lietuvos partizaninio pasipriešinimo simbolių - A. Ramanauską – Vanagą?
                                          http://www.aidas.lt/lt/visuomene-akt...dovana-putinui

                                          Priminsiu, kad juodinami patys ryškiausi ir Lietuvai labiausiai nusipelnę asmenys. Ir tai nėra joks atsitiktinumas.


                                          A. Duda nevažiuos į Izraelį dalyvauti Aušvico išvadavimo metinių renginiuose

                                          Svarbiausias šių iškilmių svečias bus Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, kuriam Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu kvietimą oficialiai perdavė jau rugsėjo mėnesį, lankydamasis Sočyje su vizitu.
                                          Skaitykite daugiau: https://www.lrytas.lt/pasaulis/ivyki...uose-13125345/
                                          Paskutinis taisė senasnamas; 2020.01.03, 13:35.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X