Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Emigracija ir imigracija Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Keistas paradoksas. Lietuva turi vieną geriausių ES IT infrastruktūrą, vieną geriausių viešųjų e-paslaugų sistemą. Tuo pačiu Lietuva tarp "pirmaujančių" pagal niekada internetu nesinaudojusių žmonių proporciją, nekalbant apie mokėjimą naudotis online bankingu.
    Kažkokia neracionali bet kokių naujų technologijų baimė, kuri bado akis net Eurostato statistikoje.
    JAV apie pusę žmonių netiki evoliucijos teorija, bet tai netrukdo sėkmingai egzistuoti silicio slėniui.
    Flickr

    Comment


      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
      JAV apie pusę žmonių netiki evoliucijos teorija, bet tai netrukdo sėkmingai egzistuoti silicio slėniui.
      tikrai 50% ?

      patikrinau, kiek mažiau nei 50%, bet vistiek wow.
      Paskutinis taisė Galis; 2017.01.26, 20:27.

      Comment


        Būtų įdomi sociologinė apklausa, kaip koreliuoja netikintys evoliucijos teorija ir Trumpo rinkėjai.

        Comment


          Lietuva nenustoja mažėti: toliau emigruoja tūkstančiai
          Neigiama neto tarptautinė migracija (29,6 tūkst. daugiau žmonių emigravo negu imigravo) lėmė 75,5 proc. bendro nuolatinių gyventojų skaičiaus sumažėjimą, o neigiama natūrali kaita (mirė 9,6 tūkst. žmonių daugiau negu gimė kūdikių) sudarė likusius 24,5 proc. 2016 m. gimė 31,2 tūkst. kūdikių, arba 322 kūdikiais (1 proc.) mažiau nei 2015 m. Mirė 40,8 tūkst. žmonių, arba 1 tūkst. (2,4 proc.) mažiau. Praėjusiais metais emigravo 51 tūkst. gyventojų, tai 6,4 tūkst. (14,5 proc.) daugiau nei 2015 m.

          Comment


            Šioje šalyje nelaukiami grįžti norintys emigrantai

            http://lzinios.lt/lzinios/Lietuva/si...tys-emigrantai

            Comment


              "Optimistiškai" nuteikiančios žinios.

              Comment


                Dirba užsienyje, o NT perka Lietuvoje

                Comment


                  16 priežasčių, kodėl iš Anglijos grįšiu namo

                  http://www.delfi.lt/pilietis/voxpopu....d?id=73737552
                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                  Comment


                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Keistas paradoksas. Lietuva turi vieną geriausių ES IT infrastruktūrą, vieną geriausių viešųjų e-paslaugų sistemą. Tuo pačiu Lietuva tarp "pirmaujančių" pagal niekada internetu nesinaudojusių žmonių proporciją, nekalbant apie mokėjimą naudotis online bankingu.
                    Kažkokia neracionali bet kokių naujų technologijų baimė, kuri bado akis net Eurostato statistikoje.
                    Tai tiesiog sunkiai matoma antroji medalio pusė. Lietuva yra tarp tų šalių kur didžiausia atskirtis tarp turtingų ir vargšų. Didelės taip vadinamos žirklės. Paradoksas kyla iš čia, iš tų dviejų Lietuvų.

                    Comment


                      Nepatraukli Lietuva
                      Valstybės piliečių daugumai asmeniškai nusprendus, jog Lietuva nėra tai, už ką galima aukoti savo gerovės dalį, vardan galimybės steigti unikalų lietuvišką politinį pasaulį, mes paprasčiausiai suyrame ir tampame pakriku individų skaičiumi tam tikroje teritorijoje, kurie laukia galutinio išnykimo iš istorijos momento.
                      Reikia pripažinti faktą, jog mes neišugdėme Lietuvą kažkuo ypatingu laikančios kartos ir nepatraukėme į savo pusę tų, kurie dar buvo abejojantys. Mes nesukūrėme patriotinio auklėjimo ir nepastatėme valstybingumo sąmonę ugdančių mokyklų ir būtent dėl to susimokėsime kainą kai piliečiai į savo valstybę žvelgs kaip į elementarią darbo rinka. Ir jei ši darbo rinka netenkins tokio piliečio poreikių, jis nejaus jokios nuoskaudos išmainydamas ją į kitą valstybę – rinką.
                      Daugiau skaitykite: http://lzinios.lt/lzinios/Komentarai...lietuva/240770
                      © Lietuvos žinios

                      Comment


                        Cia galetu musu pabege forumieciai pasisakyti

                        Comment


                          Ž. Mauricas, FB
                          Nauja tendencija: iš Lietuvos išvyksta vis daugiau šeimų su vaikais... Tai didelis pavojus Lietuvai, nes prarandame ne tik dabarties, bet ir ateities mokesčių mokėtojus. Be to, vaikai, pradėję lankyti mokyklą užsienyje, integruojasi į vietos visuomenę ir dažnu atveju nebenori grįžti atgal į Lietuvą... Dėka dosnių motinystės/tėvystės išmokų Lietuvai pavyko padidinti gimstamumą (jis - vienas didžiausių ES), bet šios pastangos gali nueiti "šuniui ant uodegos" jei tie vaikai vėliau vis tiek emigruos... Nuo 120 iki 200 eurų padidintas NPD vaikus auginančioms šeimoms padidins jų pajamas "net" 80x15%=12 eurų (~vieno PAMPERS BABY DRY pakelio kaina), tad situacijos tikrai nepakeis. Tad siūlyčiau sparčiai ir ženkliai sumažinti mokesčių naštą dirbančioms šeimoms su galimybe įvesti neigiamą GPM tarifą daugiavaikėms šeimoms (norėčiau priminti, kad Lietuvoje šeimų, auginančių vaikus ir uždirbančių mažas pajamas, mokestinė našta yra didžiausia visoje ES) + rimtai pasvarstyti vaiko pinigų įvedimą visiems vaikams (šiuo metu būtų racionaliau nei pvz. didinti pensijas), nes jei nebus vaikų - vis tiek nebus pensijų.
                          Šioms priemonėms įgyvendinti naudoti skolintas lėšas (t.y. didinti biudžeto deficitą), nes bet kuriuo atveju, jei emigracijos sustabdyti nepavyks, subalansuotas biudžetas išnyks kaip dūmas, neblaškomas vėjo...
                          Ketvirto vaiko laukianti verslininkė apsiverkė iš nevilties: mokėjo mokesčius, o motinystės išmokos nepriklauso
                          Skaitykite daugiau: http://www.15min.lt/verslas/naujiena...uso-662-771848

                          Kam tie vaikai - svarbiausia Sodros biudžetas ir įstatymo raidė. Kai ketvirtą vaiką gimdo kokia nors asocialė, tai tokių problemų nepatiria, nes būna geriau išsinagrinėjusi įstatymus.
                          Paskutinis taisė senasnamas; 2017.03.22, 11:21.

                          Comment


                            Parašė liutass Rodyti pranešimą
                            Cia galetu musu pabege forumieciai pasisakyti
                            Jie kaip tik čia labai daug laiko praleidžia. Tie kas gimė užsienyje gali jau nebenorėti grįžti, bet emigravusiems vis tiek reikia Lietuvos.

                            Comment


                              senasnamai, čia abu pranešimus komentuojant, jau patingėjau apjungt citatas.

                              "Mes nesukūrėme patriotinio auklėjimo ir nepastatėme valstybingumo sąmonę ugdančių mokyklų"

                              Pačios sistemos lygmenyje, pagal įstatymus priimamus Vilniuje, pagal mokymo programas sudaromas Vilniuje, gal ir iš tiesų - ne, tačiau Tapinas, Landsbergis Jr., man rodos dar yra važinėjančių po mokyklas ne tia kad Vln, Kns, bet po visą Lietuvą.

                              Aišku yra kažkokia dalis, kurie sėdi del to, kad nesedėt pamokose, bet kai praskorlini fotkes tikria iš veidų matosi, kad dideliam skaičiui tų gimnazistų yra "nevienodai". Tai entuzkastynga, incjatyvi, aktyvi karta Ne visi - ok, bet jeigu net Tapinų ir Lansbergių nebūtų, manau, būtų dar blogiau.

                              O dėl Maurico posto dėl lėšų švaistymo: taip yra, čia velniai žino kas kaltas, tiesiog žmonių mentalitetas, natūra ir iš to išplaukiantis preblemų "sprendimas". Tiesiog NET JEIGU JAU imamasi spręst kažkokią valstybinio- visuomeninio pobūdžio problemą tai ji sprendžiama kažkaip ne-kom0pleksiškai, tiesiog atskirai nuo konteksto, pati viena, nežiūrint į kitas sritis, ko visuma padaro gyvenimą šalyję patrauklų arba ne.

                              Jeigu išmokos vaikui, kad vienu momentu buvo tai tikrai, dbr nžn kaip yra, yra didžiausios ES, bet visa kitą, žiauri žmonių nelygybė -> skurdas -> patologijos -> alkoholizmas -> vaikai šulinyje -> boba mušama -> teisumas -> darbas kokioj nors Norgėj, UK, kur vos ne dar labiau degraduojama kartais priklausomai nuo aplinkos -> nemojkėjimas alimentų, kas sumokama motinai iš jau "valdiškų" pinigų ir visa viosa aibė problemų ir absurdų, kurie kila iš skurdo -> o skurdas iš blogos mokestinės sistemos visumos.

                              Nu bet pas mus yra taip, kad vyras su žmona tai veda biznius, tai prisišlieja prie valstybinių postų (rajonų lygmenyje taip pat), susidaro klanai, klaniukai netgi rajonuose, netgi tikrau nedideliuose miestuose, dažnai padedant sau korumpuotumu, stotomos vilaitės, važinėjama Land Roveriais, va, Vaivutė fotkes į Instagramą kelia tai iš Tenerifės tai iš Indijos, Paulius savo žvėriu po stoteles baldojasi, gal net Anglijoj mokosi (kažkokiam mažam mieste), nes Lietuvoje ne lygis, tėvas stato didžiausia tvorą, kad nematyt aplinkuj skurdo, ir vėlgi, kad "ne tos akys" nematytų jau taip įžuliai visų turtų.

                              Žmonių mentalitetas supistas. Ir čia akivaizdu, kad jokio "kompleksinio" problemų sprendimo būt ir negali. Iš ko dar ir išplaukia šiaip visuomenėje požiūris į žmogų, kad ir privačioje darbo vietoje.

                              Dbr kol mes tirkų profų sulauksim valdžioj ... Neskaičiau, bet mačiau, straipsnį, kad "Konservai yra pasiruošę derėtis" kaip suprantu dėl potencialiai subyrėsiančios koalicijos su socdemais.

                              Dabar vėlgi, ar kantriai palaukt tuos 3 metus, ir "neprasidėt" su valstiečiais, ar visgi pasinaudto šansu, nes dabar iki 2020 kiekvieni metai brangūs, bet jau ilgam ilgam ilgam turė tą "valstiečių dėmę". Dilema, dilema.
                              Paskutinis taisė R.A.M.; 2017.03.22, 12:09.

                              Comment


                                R.A.M., iš jūsų įrašo supratau, kad kalčiausi čia valstiečiai, o nuolat buvę valdžioje (ir rotacijoje) socdemai ir konservai iš vis ne prie ko? Gal vakar gimėte? Aš puikiai prisimenu ankstesnių valdžių žingsnius ir būtet dėl jų visiško dėjimo ant Tautos ir savo interesų žiūrėjimo nei balsavau už juos, nei labai noriu gyventi šitoje valstybėje ir žiūrėti į tuos pačius kubilinių/butkevičinių ciniškus snukius.

                                Comment


                                  Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                  Cia galetu musu pabege forumieciai pasisakyti
                                  Pabaigus mokslus man Lietuva nelabai rupejo, nelabai rupejo man isiliet ir i darbo rinka. Tiesiog norejau pamatyt pasauli, pakeliaut, igyt darbo patirties pagal profesija ir kazkiek uzsidirbti. Praejus keletai metu, jau galvoju apie Lietuva ir svarstau grizti, deja mano mergina tokios minties purtosi =). Nezinau, kaip viskas issirutuliuos, taciau vien faktas, kad lankausi siame forume kasdien ir stebiu kaip vystosi musu salis sako, kad as neissizadu Lietuvos.

                                  Ziurint is kitos puses, emigracija nera visiskai blogas dalykas. Kiekvienam protingam emigravusiam zmogui tenka 2 buduliai. Tikiuosi, kad kuo daugiau ju cia, tuo maziau Lietuvoje.

                                  Koks gi vis del to mums skirtumas, kiek Lietuvoje zmoniu gyvens po X metu. 3mln ar 2 mln? Svarbu, kad jiems gyvent ten butu gera.
                                  Studentas

                                  Comment


                                    Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                                    R.A.M., iš jūsų įrašo supratau, kad kalčiausi čia valstiečiai, o nuolat buvę valdžioje (ir rotacijoje) socdemai ir konservai iš vis ne prie ko? Gal vakar gimėte? Aš puikiai prisimenu ankstesnių valdžių žingsnius ir būtet dėl jų visiško dėjimo ant Tautos ir savo interesų žiūrėjimo nei balsavau už juos, nei labai noriu gyventi šitoje valstybėje ir žiūrėti į tuos pačius kubilinių/butkevičinių ciniškus snukius.
                                    Hmm. Labai nedetalizuosiu, nes kurį laiką neesu per labai up-to-date su Lietuvos politika, tačiau turbūt daug aiškint nereikia, kad socdemai ir valstiečiai tai labiau beraščiai, o konservai su liberalais tai "tie raštingesni".

                                    Anglų kalbos mokėjimas, kur pas konservus liberalus, jie pajėgtų visą vyriausybę suformuot iš angliškai sugebančių kalbėti žmonių. Jau vien per patį PR'ą kiek šalis "profesionaliau" atrodytų.

                                    Šioj koalicijoj, tiesiog buksuojama su darbo kodeksu, kitais riebiausiais klausimais, PR'o prasme nepajėgia išsikrapštyti nuo korupcijos (Land Roveriai), ir šiapi kažkoks užstimngimas, nieko nedarymas, ir šiaip Vėsaičių lygio feilai.

                                    Nors su ramia sažine sakau, kad nebuvau šalininkas viso to heito, labai daug bent jau jaunimo tarpe fuel'into Tapino laidose, kurio sulaukė valstiečiai, "nes laimėjo ne tie", "nes jie blogi, nu pažiūrėkit į juos", "Skvernelio akys tai atrodo, kad tuoj iškris", "uždraus abortus", "leis mylėtis tik po šliūbo", aaaaaa...

                                    Bet kažkodėl tikrai panašu, kad "viskas atrodė gražu, kol actually neišrinko, o tada jau tiesiog reikėjo valdyt".

                                    Nesu valstiečių heiteris, nes manau, kad didžiausis blogis Lietuvai yra socdemai, TT, DP, bet tiesiog na, valstiečiai tų lūkečių irgi nelabai pateisino. Visas tas problemų sprendimas nuo galo su tais alko-monopoliais ...

                                    Teisiog manau, kad konservai su liberalais šalį valdytų "blaiviau", ramiau, labiau pasvertai, mažiau karščuodamiesi.

                                    O kur jau šiaip elementarus ekonomikos supratimas kon-lib vs. valst-socdem, ir visas tas (gal ne tiek blogai nusteikusių, kiek nelabai suprantančių) šaltyšių bei jų (ilgapirščių) koalicijantų buv. I sekretorių / naujųjų ponų lygio mokesčių aplinkos "reformavimas".

                                    Dar kartą sakau, yra mane šiek tiek apleidę politikos naujienų iš mūsų žemelės, todėl labai detalizuotai ginčytis neketinu
                                    Paskutinis taisė R.A.M.; 2017.03.22, 13:58.

                                    Comment


                                      O tas potencuialus konservų sisidėjimas su valstiečiais (ir visu pastarųjų įvaizdžio bagažu), konservams reikštų tam tikrą "dėmę" ir galbūt tokį veikimą "besikraščiuojant", ir iš to išeitų tiesiog kažkokia "košė".

                                      Tiesiog nežinau ar ne geriau būtų konservams palaukt, kol valstiečiai su socdemais tiesiog prastai atlikinės savo parlamentarų, įstatymleidžiu pareigas, dar užskaitys keleta gerų feilų, ir tada 2020 jau konkrečiai, kai tauta, liaudis jau turės viso to socdemu kolektyvo per akis, tada 2020 ramiai paimtų konservai su liberalais, tik, kad kiekvieni metai iki 2020 yra brangūs, kad taip "taktiškai" "palaukt". Net ne vien ES parama, bet ir šiaip emigracijos mastai, kurie toliau bent jau nestoja, nepaisant ekonominio augimo.

                                      Comment


                                        Jūsų reikalas ką palaikyti. Priminsiu, kad valstiečiai laimėjo rinkimus 2016 m. pab. Iki jų valdžios valdė 26 metus. Nežinau, ką jos ten "blaviau" valdė ir darė...

                                        socdemai ir valstiečiai tai labiau beraščiai, o konservai su liberalais tai "tie raštingesni".
                                        Tai absoliučiai ne argumentas.
                                        Anglų kalbos mokėjimas, kur pas konservus liberalus, jie pajėgtų visą vyriausybę suformuot iš angliškai sugebančių kalbėti žmonių. Jau vien per patį PR'ą kiek šalis "profesionaliau" atrodytų.
                                        Anglų kalba man absoliučiai neaktuali sprendžiant korupcijos, sodros, emigracijos ir t.t. problemas. kada jauni žmonės įsisavins (apie ką šneka Maldeikienė), kad būdamas vienos srities specu gali daugiau nuveikti, negu bandydamas aplėkti viską (anūkas).
                                        Šioj koalicijoj, tiesiog buksuojama su darbo kodeksu, kitais riebiausiais klausimais, PR'o prasme nepajėgia išsikrapštyti nuo korupcijos (Land Roveriai), ir šiapi kažkoks užstimngimas, nieko nedarymas, ir šiaip Vėsaičių lygio feilai.
                                        Priminsiu, kad jeigu gilintis į Kubiliaus automobilį (ir kitų jau spadoje minėtų), tai jis neišliptų iš skandalų.
                                        Visas tas problemų sprendimas nuo galo su tais alko-monopoliais ...
                                        Aš palaikau kova su alkobiznieriais. Chaosas ir apsileidimas, šokinėjimas pagal jų dudelę. Skandinavai tą daro, ir ką. Daug kas tą daro. Nieko čia baisaus, baisu tik tokiems Vilimams, kurie gauna pinigus už jų gynimą.
                                        Teisiog manau, kad konservai su liberalais šalį valdytų "blaiviau", ramiau, labiau pasvertai, mažiau karščuodamiesi.
                                        Čia kalbate apie tuos liberalus, kurie dabar apklauinėjami STT? Masiulis, Steponavičius? Priminsiu, kad "blaviau" valdęs Steponavičius (švietimo ministeriją) sušiko juodai švietimą su krepšeliais, ko dabar ketinama atsisakyti. Universitetus pavertė diplomų kioskais. O per konservatorių valdymą "mažiaus karčiuodamasi" išvyko beprotiškai daug iš šios šalies. Ir "naktinės reformos" irgi buvo "mažiau karščiavimosi", kuomet buvo atimama iš tų, kurie juos rinko? Iš ūbagų lazdos atiminėjamas, bet stambieji kaip klestėjo, taip toliau klesti.
                                        Netikiu aš jokia valdžia. Mačiau sovietinės valdžios galą ir matau šitą 27 metų agoniją.
                                        Kiekvienam sumautam niekšui valstybė yra jo kiemas, jo savi interesai, savo gaujų/chuntų interesai, jokio valstybiško mąstymo, jokios perspektyos. Net sunku buvo įsivazduoti 1990 m., kad taip nyksime ir toks bus nusivylimas valdžia.
                                        Paskutinis taisė R.D.; 2017.03.22, 14:11.

                                        Comment


                                          Parašė R.D. Rodyti pranešimą
                                          Čia kalbate apie tuos liberalus, kurie dabar apklauinėjami STT? Masiulis, Steponavičius? Priminsiu, kad "blaviau" valdęs Steponavičius (švietimo ministeriją) sušiko juodai švietimą su krepšeliais, ko dabar ketinama atsisakyti. Universitetus pavertė diplomų kioskais. O per konservatorių valdymą "mažiaus karčiuodamasi" išvyko beprotiškai daug iš šios šalies. Ir "naktinės reformos" irgi buvo "mažiau karščiavimosi", kuomet buvo atimama iš tų, kurie juos rinko? Iš ūbagų lazdos atiminėjamas, bet stambieji kaip klestėjo, taip toliau klesti.
                                          Netikiu aš jokia valdžia. Mačiau sovietinės valdžios galą ir matau šitą 27 metų agoniją.
                                          Kiekvienam sumautam niekšui valstybė yra jo kiemas, jo savi interesai, savo gaujų/chuntų interesai, jokio valstybiško mąstymo, jokios perspektyos. Net sunku buvo įsivazduoti 1990 m., kad taip nyksime ir toks bus nusivylimas valdžia.
                                          Nesu tos srities profas, bet ok, nekvestijonuosių žmonių dirbančių toje srityje, kurie taip pabrėžia Steponavičiaus klaidą. Ką tiktai noriu pasakyti, kad tai nėra tik Lietuvos atvejis. Vos ne identiška sistema yra taip pat Lenkijoj ir įrodymų neturiu, bet manyčiau, kad kokioj Čekijoj, Vengrijoj (o kaip LV, EE?) yra panašiai. Beje Lenkijoj univerai taip pat tapo magistrų fabriku, ir "magistras" reiškia tiek pat kiek mokyklos egzaminų isšlikaikymas. Nepateisinu, to, bet tiesiog tuo metu buvo turbūt banga tokiems įstatymams, reformoms. Tai nėra sistema, kurią visam pasualį sugalvojo tik Steponavičius ir dabar Lietuva nu to kenčia, nors nekvestionuoju, kad ji yra bloga. Tai tegul keičia tai. Ko laukia.

                                          Norėčiau tik priminti, kad 2008-12 kontekstas tai yra Lietuvos, kaip patyrusios vieną giliausių ekonomikos krizių žemyne kontekstas, o bent jau regione, hence ir nesveika emigraija ir desperatiški žingsniai "čia ir dabar", kad neatsirast "ant Latvijos slenkščio", nes Latvija buvo and Graikijos slenkščo, o Graikija buvo and bankroto slenščio.

                                          Jo sutinku, kad tai vienas pačių, pačių blogiausių jų sprendimų, tiesiog tada gal tai buvo "laikina", bet vat jau socdemai (dabartinių šaltyšių koalcijnantai) per 4 metus to nepakeitė, o patys šaltyšiai net ta tema nediskutuoja. Tai kąažn ... Tai belika tikėtis, kad bent jau diskutuot pradės.

                                          Nes pats matau, kokie tragiški yra to mastai Suvalkuose, Seinuose, kur dažniausiai perkami patys elementariausi iš visų visų produktų - maisto produktai. Ir jeigu automobilių Lietuva ir negmaina ir turi importuot, tai pieną ir mėsą - anaiptol. Tiesiog gigantišku mastu išteka pinigai iš valstybės dėl ... maisto produktų. WoW.

                                          "Bet nusidėję gi konservai su liberalais nes jie gi įvedė, nu. Tai nereikėj įvesdinėt, dabar žinot čia taip greit viską pakeist ... ne taip viskas paprasta."
                                          Paskutinis taisė R.A.M.; 2017.03.22, 14:36.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X