Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Emigracija ir imigracija Lietuvoje

Collapse
X

• Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

Nežinau, kiek čia ta protinga imigracijos politika pas mus vykdoma. Kasčiūnas yra minėjęs susitikimą su bolt ar wolt vadybininkais, kuriem iš aukščiau yra nuleistu KPI’aisai, vystyt appso ekosistemą, kuriai reikia pigios darbo jėgos. Tai jie tiesiog aiškina, kad Lietuvoj bus imigracija kaip ir visur vakaruose, čia gi normalu. Jiem reikia savo verslą vykdyt, o kas bendrai iš to, ne mūsų problema.

Nes lietuviai yra vakarųfilai ir viskas, kas ten, vadinasi medum patepta. Pašnekėjus su eiliniais nesigilinančiais į šitą temą, tai imigracija, ką jie mato vakaruose, neišvengiama duotybė, kas bus ir mums (su visais pliusais ir minusais).

O aš manau, kad mes dar toj pozicijoj, kur galim išvengt neatitaisomo.

Comment

Parašė Eidvis Rodyti pranešimą

Apskritai manau yra klaidingas įsivaizdavimas, kad mes esam kažkokia aukštesnė rasė ar aukštesnės klasės tauta.
      Aš taip nemanau. Atvirkščiai, aš manau, kad vakariečiai dideli hipokritai šiuo klausimu. Kad ir švedai. Jie vaizduoja, jog jie atviri, priimantys ir tolerantiški (ant popieriaus). Realybėje jie nenori gyventi, dirbti, leisti vaikų į mokyklą ten, kur imigrantai. Galvojat tie iš tų getų to nesupranta, jog viena yra deklaruojama, kita yra realybė? Jie jaučia didžiulį kartėlį. Dalinai, todėl taip ir elgiasi.

Comment

Parašė Sklansky Rodyti pranešimą
        Aš taip nemanau. Atvirkščiai, aš manau, kad vakariečiai dideli hipokritai šiuo klausimu. Kad ir švedai. Jie vaizduoja, jog jie atviri, priimantys ir tolerantiški (ant popieriaus). Realybėje jie nenori gyventi, dirbti, leisti vaikų į mokyklą ten, kur imigrantai. Galvojat tie iš tų getų to nesupranta, jog viena yra deklaruojama, kita yra realybė? Jie jaučia didžiulį kartėlį. Dalinai, todėl taip ir elgiasi.
        Visiskai sutinku

Comment

Galvojat tie iš tų getų to nesupranta, jog viena yra deklaruojama, kita yra realybė? Jie jaučia didžiulį kartėlį. Dalinai, todėl taip ir elgiasi.
          Man rodos Lietuvoje su baltarusiais ir ukrainiečiais to nėra. Aišku, jie tikriausiai norėtų daugiau savo kultūros bei atstovų seime.

Comment

Kokius imigrantus įsileisti mes turim galimybę rinktis, ...
            Manau, kad ir dabar yra kažkokia atranka. Tik nelabai suprantu, kam mums reikia imigrantų iš kultūriškai labai skirtingų šalių.

Comment

bolt ar wolt vadybininkais, kuriem iš aukščiau yra nuleistu KPI’aisai, vystyt appso ekosistemą, kuriai reikia pigios darbo jėgos. Tai jie tiesiog aiškina, kad Lietuvoj bus imigracija kaip ir visur vakaruose, čia gi normalu. Jiem reikia savo verslą vykdyt, o kas bendrai iš to, ne mūsų problema.
              Tu visą imigraciją bandai suvienodinti iki švedijos getų ir bolt kurjerių. Nėra viskas vien tik juoda ir nėra vien tik balta/juoda. Tai yra labai kompleksinis dalykas, tik tu užsimerki ir apsimeti, kad nėra kitos pusės - t.y. kad Lietuva turi milžiniškų problemų su demografija, kurias reikia spręsti, kad imigracija gali būti ir teigiama, jei atvažiuoja kokybiški imigrantai ir kad net bolt kurjerių imigracija gali būti teigiamas ekonomikai dalykas, jei jie čia atvažiuoja tik padirbti ir po to grįžta į savo šalį, taip čia atliekant darbą už nedidelį atlyginimą, kurio lietuviai nelabai nori dirbti, o tuo tarpu patys lietuviai gali pereiti dirbti geriau apmokamus darbus. Tik dar karta kartoju, kad to būtina sąlyga yra ta, kad tokie leidimai dirbti gali būti tik laikini, o ne nuolatinis leidimas gyventi Lietuvoje.

O aš manau, kad mes dar toj pozicijoj, kur galim išvengt neatitaisomo.
              Mes toj pozicijoj, kai be imigracijos neišgyvensim, toj pozicijoj, kai demografinės problemos gali sukelti ilgametę ekonominę stagnaciją ir dar vieną jaunimo emigracijos bangą. Klausimas tik ar mes sugebėsim padaryti taip, kad imigracija pas mus būtų kokybiška, atsižvelgus į visas klaidas vakaruose ir tam mes turim įrankių, kaip vieną pavyzdį minėjau automatinį leidimą Lietuvoje gyventi tiems užsieniečiams, kurie čia atvažiavo studijuoti mūsų universitetuose ir juos baigė gerais pažymiais - tokie žmonės jokių nusikalstamų gaujų nekuria ir juos palyginus su vidutiniu lietuviu, tai Lietuvai jie duotų daugiau naudos nei jis.

Comment

Klausimas tik ar mes sugebėsim padaryti taip, kad imigracija pas mus būtų kokybiška, atsižvelgus į visas klaidas vakaruose ir tam mes turim įrankių, kaip vieną pavyzdį minėjau automatinį leidimą Lietuvoje gyventi tiems užsieniečiams, kurie čia atvažiavo studijuoti mūsų universitetuose ir juos baigė gerais pažymiais - tokie žmonės jokių nusikalstamų gaujų nekuria ir juos palyginus su vidutiniu lietuviu, tai Lietuvai jie duotų daugiau naudos nei jis.
                Tai tokių imigrantų bus labai mažai.

Comment

Working...
                X