Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sankcijų ir naftos kainų kitimo įtaka Rusijos ir kt. šalių ekonomikai (iki 2022.02)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Saudis ‘will not destroy the US shale industry’
    Energy guru Daniel Yergin says rich investors have $60bn war chest to buy up distressed fracking assets after Opec war of attrition

    Hedge funds and private equity groups armed with $60bn of ready cash are ready to snap up the assets of bankrupt US shale drillers, almost guaranteeing that America’s tight oil production will rebound once prices start to recover.

    “The management may change and the companies may change but the resources will still be there,” he told the Daily Telegraph. The great unknown is how quickly the industry can revive once the global glut starts to clear - perhaps in the second half of the year - but it will clearly be much faster than for the conventional oil.
    “It takes $10bn and five to ten years to launch a deep-water project. It takes $10m and just 20 days to drill for shale,” he said, speaking at the World Economic Forum in Davos.

    Yet even if scores of US drillers go bust, the industry will live on, and a quantum leap in technology has changed the cost structure irreversibly. Output per rig has soared fourfold since 2009. It is now standard to drill multiples wells from the same site, and data analytics promise yet another leap foward in yields.
    “$60 is the new $90. If the price of oil returns to a range between $50 and $60, this will bring back a lot of production. The Permian Basin in West Texas may be the second biggest field in the world after Ghawar in Saudi Arabia,” he said.

    Zhu Min, the deputy director of the International Monetary Fund, said US shale has entirely changed the balance of power in the global oil market and there is little Opec can do about it.

    Besides, the Gulf states are convinced that Russia cheated last time there was an accord in 1998.

    daugiau:http://www.telegraph.co.uk/finance/n...-industry.html
    p.s. visiškai aišku kodėl 1998 chuilostanas išdūrė Gulf, patiems pipiec artėjo, tai ką čia galvosi apie gamybos mažinimą.

    p.p.s. nafta grįžo į doros kelią. Nukrito 5,5% iki 30.4$
    Paskutinis taisė Arunasx; 2016.01.25, 21:48.
    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

    Comment


      «газпром» в два раза сократил инвестиции в «силу сибири»
      «газпром» потратит на строительство «силы сибири» в 2016 году 92 млрд рублей, сообщает «интерфакс» со ссылкой на материалы компании. как отмечает агентство, ранее в «газпроме» оценивали объем инвестиций на этот год в 200 млрд рублей.

      сумма в 92 млрд рублей может быть пересмотрена по итогам работы в первом полугодии. в 2015 году на «силу сибири» российская компания потратила 19,2 млрд рублей, первоначально вложения предполагались в размере 31 млрд рублей.

      таким образом, за два года затраты на газопровод составят 111,3 млрд рублей вместо предполагавшихся ранее 230 млрд рублей, уточняет «интерфакс». агентство также указывает, что «газпром» по-прежнему оценивает весь проект в 800 млрд рублей в ценах на 1 января 2011 года.
      https://slon.ru/posts/62992
      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

      Comment


        Rusija vel bandys skolintis pinigu uzsienyje, pirma karta nuo 2013 metu.

        Comment


          Putinas pareiškė, kad naftos kainos sumažėjo dėl pasaulinės ekonomikos susitraukimo, o visai ne dėl pasaulinio sąmokslo prieš Rusiją.
          http://ria.ru/economy/20160125/1365027770.html
          Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

          Comment


            Jie tikisi už savo junką tik 5% metinių mokėti? Manau už tiek mažai net Tomas jiems neskolintų.
            There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

            Comment



              Šiais laikais 5% metinių yra labai daug.

              «газпром» в два раза сократил инвестиции в «силу сибири»
              Tipiškas "dangus griūva" tipo informavimo pavyzdys. Apie tai, kad bendrai Gazpromas į įvairius projektus šiemet investuos 842 milijardus RUB nutylima:
              http://www.kommersant.ru/doc/2900891

              Šiek tiek preliminarios oficialios statistikos:
              2015-ais metais Rusijos BVP -3,7%.
              Pramonė -3,4%
              ŽŪ +3%
              Paslaugos -2,1%
              Užsienio prekyba -34,2%
              Realios disponuojamos pajamos -4%
              Infliacija 15,5%
              Nedarbas 5,8%
              http://www.kommersant.ru/doc/2900509
              http://www.gks.ru/bgd/free/B15_00/Is...g/dk12/1-0.doc
              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

              Comment


                Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                Šiais laikais 5% metinių yra labai daug.
                Tai priklauso nuo skolininko. Baltarusija šiemet išplatino obligacijas su 8,1%, 8,3% ir 6,8% metinių. Bet net tokios palūkanos nelabai sudomino pirkėjus (visos emisijos parduoti nepavyko).
                https://charter97.org/ru/news/2016/1/21/187902/
                Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                Comment


                  Teko pabendrauti su vienu pažįstamu, kuris tik ką dvi savaites buvo Rusijoje - Maskvoje, Kazanėje ir Permėje. Žmogus yra komercijos direktorius, moka bendrauti ir yra pastabus. Pateikė keletą įdomių pastebėjimų.
                  Nepasitenkinimas ekonomine padėtimi jaučiamas ir labai. Palyginus, prieš kokius 2-3 metus dauguma jo partnerių svaigo nuo ekonominių perspektyvų, šaipėsi iš Lietuvos, kad ne tuo keliu nuėjo (t.y. su Europa) ir pan. Dabar tuo požiūriu nuotaikos visai pasikeitusios.
                  O bet tačiau putleris vis tiek yra dievinamas, jo reitingai tikrai nesmukę, kokioje Permėjė ar Kazanėje opozicija, koks nors Navalnas, stačiai nekenčiami. Tiesa motyvacija labai skirtinga. Plebsas šventai tiki, kad čia "Gosdepo" darbas ir Rusija baudžiama už "gerus darbus": kad kovoja prieš fašizmo atgimimą, dabar išpopuliarėjo mintis, kad Rusija vienintelė pasaulyje kovoja prieš islamistus, o visi kiti jai trukdo ir už tai ją baudžia ir kitas panašus briedas. Protingesni supranta, kad čia nesąmonės, tačiau dėl krizės kaltina ministrus, vyriausybę, gubernatorius, merus ir t.t., tačiau putleris geras nors tu ką (kažkas jam sakė: "jei visi taip dirbtų kaip putleris, tai Rusija klestėtų"). Tipiškai rusiška mastysena - caras geras, tik bojarai blogi ... Na o protingiausi tai masto įdomiausiai: krizei didžiausią įtaką turi naftos kainos, o jos ar taip ar taip būtų kritusios, reiškia putleris čia ne prie ko, o jis kap tik padarė gerą darbą - gražino Krymą, parodė jėgą, dabar su Rusija visi turi skaitytis ir pan. Didelės įmonės vadovas pasakė: krizės ateina ir praeina, būna geriau ar blogiau, aš pats jau pergyvenau ne mažiau trijų krizių, o Krymas jau yra ir bus mūsų ir eina visi obamos, merkel ir kiti na... Ir kai reikės pasiimsim kas mūsų ir daugiau. Prie Petro I irgi buvo sunku, bet jis juk padarė Rusija galinga valstybe, o jei būtų žiūrėjęs į sankcijas ar užsienio diplomatus, tai ir nebūtų Rusija "atsistojusi nuo kelių". ... Ir jūs su rusais gražiai elkitės ir gerbkit Rusiją.

                  Comment


                    nesuprasi tų rusų, mylimas caras juk sako, kad viskas gerai, tai ko skųstis?
                    „Geros atsargos, mažesnis nei buvo laukta biudžeto deficitas, žemas skolos lygis – visa tai sukuria palankias sąlygas tam, kad situacijos pagerėjimo galėtume laukti jau šiemet“, – sakė V. Putinas.
                    A. Uliukajevas taip pat nurodė, kad, pernai metų duomenimis, Rusijos įmonių pelnas išaugo 48 procentais.
                    http://www.delfi.lt/verslas/verslas/...hp?id=70226924

                    Comment


                      Jei pelnas rubliais, tai turbūt nieko keisto.

                      Comment


                        Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                        Teko pabendrauti su vienu pažįstamu, kuris tik ką dvi savaites buvo Rusijoje - Maskvoje, Kazanėje ir Permėje. Žmogus yra komercijos direktorius, moka bendrauti ir yra pastabus. Pateikė keletą įdomių pastebėjimų.
                        Nepasitenkinimas ekonomine padėtimi jaučiamas ir labai. Palyginus, prieš kokius 2-3 metus dauguma jo partnerių svaigo nuo ekonominių perspektyvų, šaipėsi iš Lietuvos, kad ne tuo keliu nuėjo (t.y. su Europa) ir pan. Dabar tuo požiūriu nuotaikos visai pasikeitusios.
                        O bet tačiau putleris vis tiek yra dievinamas, jo reitingai tikrai nesmukę, kokioje Permėjė ar Kazanėje opozicija, koks nors Navalnas, stačiai nekenčiami. Tiesa motyvacija labai skirtinga. Plebsas šventai tiki, kad čia "Gosdepo" darbas ir Rusija baudžiama už "gerus darbus": kad kovoja prieš fašizmo atgimimą, dabar išpopuliarėjo mintis, kad Rusija vienintelė pasaulyje kovoja prieš islamistus, o visi kiti jai trukdo ir už tai ją baudžia ir kitas panašus briedas. Protingesni supranta, kad čia nesąmonės, tačiau dėl krizės kaltina ministrus, vyriausybę, gubernatorius, merus ir t.t., tačiau putleris geras nors tu ką (kažkas jam sakė: "jei visi taip dirbtų kaip putleris, tai Rusija klestėtų"). Tipiškai rusiška mastysena - caras geras, tik bojarai blogi ... Na o protingiausi tai masto įdomiausiai: krizei didžiausią įtaką turi naftos kainos, o jos ar taip ar taip būtų kritusios, reiškia putleris čia ne prie ko, o jis kap tik padarė gerą darbą - gražino Krymą, parodė jėgą, dabar su Rusija visi turi skaitytis ir pan. Didelės įmonės vadovas pasakė: krizės ateina ir praeina, būna geriau ar blogiau, aš pats jau pergyvenau ne mažiau trijų krizių, o Krymas jau yra ir bus mūsų ir eina visi obamos, merkel ir kiti na... Ir kai reikės pasiimsim kas mūsų ir daugiau. Prie Petro I irgi buvo sunku, bet jis juk padarė Rusija galinga valstybe, o jei būtų žiūrėjęs į sankcijas ar užsienio diplomatus, tai ir nebūtų Rusija "atsistojusi nuo kelių". ... Ir jūs su rusais gražiai elkitės ir gerbkit Rusiją.
                        Nematau kas čia keisto - juk situaciją čia 'analizuoja' žmonės, kurie ir kurių protėviai gyveno valstybėje, kuri:
                        - nebuvo paliesta Renesanso epochos (Antikos vertybių ir jų atgimimo Europos valstybėse);
                        - nebuvo paliesta Švietimo epochos (kurioje iš esmės Europoje buvo padėti pagrindai individo laisvei ir gerbūviui kaip esminei vertybei bei valstybės egzistavimo tikslui);
                        - nepergyveno Modernizmo (kuriuo Europoje ir JAV buvo iš esmės padėtas taškas ant religijos ir jos įtakos visuomenei);
                        - nepergyveno seksualinės revoliucijos 1960s;
                        - niekad neturėjo netgi feodalinės sistemos, o buvo valdoma kaip kalifatas (kitaip tariant, didikai Rusijoje buvo ne žemvaldžiai kaip Europoje, o činovnikai, valdantys caro žemėje tol, kol jam tarnavo);
                        - nežinojo kas yra privati nuosavybė iki 1990 m.,
                        - niekada istorijoje neturėjo laisvų rinkimų, kuriuose iš tikrųjų nemanipuliuojamai būtų išreikšta žmonių valia;
                        - niekada neturėjo meritokratinės sistemos valdyme (skirtingai netgi nuo Kinijos, jau nekalbant apie Vakarus);
                        - kalboje valdymo atžvilgiu neturi žodžių 'skaidrumas' ir 'atskaitomumas', o svarbiausia tiek teorijoje, tiek praktikoje niekada nesuprato kas yra 'teisės viešpatavimas' (jie visada painiojo šį principą su interesų/valdžios viešpatavimu).

                        Should I go on? Tiesiog reikia baigti stebėtis kodėl Rusija vis dar lieka atsilikusi šalis - o gi todėl, kad jos mastymas yra atsilikęs, nesudėtingas. Biologinę analogiją naudojant - jos mastymas nepaliestas mano viršuje minėtų procesų, lygiai kaip nesudėtingi besivystantys smegenys nepaliesti amžiaus/evoliucijos formuojamų rėvių.
                        Paskutinis taisė nomad; 2016.01.26, 22:40.
                        There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                        Comment


                          Tas Putlerio populiarumas gana įdomus ir dėmesio vertas momentas. Ar Rusijos visuomenei jis patrauklus kaip asmuo ar tiesiog kaip "chaziaijnas" tvirtu kumščiu? Tarkim, įvyktų Rusijoje rūmų perversmas (kas galbūt nėra taip jau baisiai neįmanoma) ir vietoj Putkės būtų įsodintas koks nors Medvedevas ar kitas žinomas ar šiaip tinkamomis charakterio savybėmis pasižymintis veidas. Ar Rusijos visuomenė toliau palaikytų Putiną ir atmestų klastingų ir savanaudžių perversmininkų žmogų, ar čia pat pamirštų Putkę ir imtų palaikyti ir šlovinti naują "chaziaijną"?

                          Comment


                            Parašė nomad Rodyti pranešimą
                            nebuvo paliesta Švietimo epochos (kurioje iš esmės Europoje buvo padėti pagrindai individo laisvei ir gerbūviui kaip esminei vertybei bei valstybės egzistavimo tikslui)
                            Švietimo epocha - tai XVIII amžius (+-), kai tarp Rusijos ir Vakarų Europos jau nebuvo "geležinės uždangos". Galima net prisiminti, kad nuo XVIIIa. vidurio visi Rusijos carai iš tikrųjų buvo vokiečiai.
                            Parašė nomad Rodyti pranešimą
                            nepergyveno seksualinės revoliucijos 1960s
                            O prie ko čia šita revoliucija?
                            Parašė nomad Rodyti pranešimą
                            niekad neturėjo netgi feodalinės sistemos
                            Turėjo (vadinosi tai Удельное княжество). XII-XVI amžiuose.
                            Parašė nomad Rodyti pranešimą
                            nežinojo kas yra privati nuosavybė iki 1990 m.
                            Iki bolševistinio perversmo 1917 privati nuosavybė buvo.
                            Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                            Comment


                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Tas Putlerio populiarumas gana įdomus ir dėmesio vertas momentas. Ar Rusijos visuomenei jis patrauklus kaip asmuo ar tiesiog kaip "chaziaijnas" tvirtu kumščiu? Tarkim, įvyktų Rusijoje rūmų perversmas (kas galbūt nėra taip jau baisiai neįmanoma) ir vietoj Putkės būtų įsodintas koks nors Medvedevas ar kitas žinomas ar šiaip tinkamomis charakterio savybėmis pasižymintis veidas. Ar Rusijos visuomenė toliau palaikytų Putiną ir atmestų klastingų ir savanaudžių perversmininkų žmogų, ar čia pat pamirštų Putkę ir imtų palaikyti ir šlovinti naują "chaziaijną"?
                              Esu beveik įsitikinęs, kad kur banda eis, ten ir dauguma rusų žygiuos. Man rodos Rusijoj ta taisyklė, kad nuo meilės iki neapykantos tik vienas žingsnis gali kažkada ir suveikti.

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                Ar Rusijos visuomenė toliau palaikytų Putiną ir atmestų klastingų ir savanaudžių perversmininkų žmogų, ar čia pat pamirštų Putkę ir imtų palaikyti ir šlovinti naują "chaziaijną"?
                                Taip. Tai tiesiog bijančios būti laisva visuomenės sindromas. Išskyrus Jelcino epochą, kuri buvo vienintelis momentas tos šalies istorijoje, kai žmonės pirmą (ir vienintelį) kartą paragavo laisvės, ten visada buvo reikmė nuraminti kasdieninio chujovo gyvenimo realybę patriarchalinio tėvo sukuriamos saugumo iliuzijos simbolyje.
                                There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                Comment


                                  Prisiminus Jelcina rusa nupurto epilepsija

                                  Comment


                                    Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                    Prisiminus Jelcina rusa nupurto epilepsija
                                    Sunku nesipurtyti prisiminus kokioje skylėje tuo metu šalis sėdėjo. Nors mums irgi ne saldus gyvenimas buvo, elementarių dalykų trūko.
                                    Flickr

                                    Comment


                                      reiskia, Jelcino Rossijoj daugiau nebus

                                      Comment


                                        Parašė nomad Rodyti pranešimą
                                        Taip. Tai tiesiog bijančios būti laisva visuomenės sindromas. Išskyrus Jelcino epochą, kuri buvo vienintelis momentas tos šalies istorijoje, kai žmonės pirmą (ir vienintelį) kartą paragavo laisvės, ten visada buvo reikmė nuraminti kasdieninio chujovo gyvenimo realybę patriarchalinio tėvo sukuriamos saugumo iliuzijos simbolyje.
                                        o jei taip realiai tai kokią laisvę jie pajuto prie Jelcino? tada buvo ne vienas caras su savo svita, tada buvo daug visokių cariukų tai komisariate, tai savivaldoje, tai teismuose, visokios gaujos ir pan. ten ir iki dabar ta sistema nepasikeitė ar tada gal nešaudė žurnalistų už žodžio laisvę? sakyčiau prie Jelcino jie turėjo gana realų šansą dasikapstyti iki kažkokios panašios sistemos kaip mūsų, kuri +/- yra pakenčiama.

                                        Comment


                                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                          Švietimo epocha - tai XVIII amžius (+-), kai tarp Rusijos ir Vakarų Europos jau nebuvo "geležinės uždangos". Galima net prisiminti, kad nuo XVIIIa. vidurio visi Rusijos carai iš tikrųjų buvo vokiečiai.
                                          Nepainiok carų pomėgių nuo visuomenės ir institucijų - jų Rusijoje Švietimo epocha visiškai nepaveikė. Jei būtų paveikus - baudžiavos ten nebūtų buvę.

                                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                          O prie ko čia šita revoliucija?
                                          Seksualinė revoliucija Vakaruose (pradžioje JAV, Skandinavijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, vėliau - kitur) buvo pasekmė, evoliucinė, Švietimo/Modernizmo/Psichoanalizeės atsiradimo/XX a. technologinio progreso. Jis įtakojo Vakarų visuomenes ir jų vertybes negrįštamai asmens vietos visuomenėje suvokimo prasme. Abortų politika, reali moterų emancipacija ir t.t. yra tos revoliucijos pasekmės.

                                          Lietuva, beje, irgi normaliai seksualinės revoliucijos deja nepraėjo iki šiol ir dėl to mes dabar turime situaciją, kai dažnai 'nekalti' vyrai į darbą dėvintys juodas suknias aiškina moterims kada, su kuo ir su kokiomis pasekmėmis jos gali dulkintis ...

                                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                          Turėjo (vadinosi tai Удельное княжество). XII-XVI amžiuose.
                                          Ne, Rusijoje buvo kalifatai, o tikro feodalizmo - neriboto bajorų žemės valdymo už paslaugą karaliui (tarkim karinę pagalbą karui esant) kaip Vakarų Europoje Rusijoje nebuvo. Kita nedidelė detalė - kaip galėjo būti garantuojama nuosavybė - kuri yra par excellence teisinė fikcija - valstybėje, kuri nepripažino nei daugumos romėnų teisės institutų, nei turėjo civilinį kodeksą, nei minimalios registravimo sistemos? Rimtesnė diskusija apie tai gali būti vedama atskirai

                                          Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                          Iki bolševistinio perversmo 1917 privati nuosavybė buvo.
                                          Ne (žr. aukščiau). Caras iš esmės buvo vienintelis galutinis visos žemės savininkas.
                                          Paskutinis taisė nomad; 2016.01.27, 20:10.
                                          There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                                          Comment

                                          Working...
                                          X