Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos - Ukrainos karas 2014-2016 m. Rusijos grėsmė Baltijos šalims

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Eilinis žvanginimas liežuviais, įtampos didinimas ir spekuliacijos "kas būtų, jeigu būtų", naudingos nebent žiniasklaidos reitingams. Po to tą temą pasigauna ir išpučia vietinė žiniasklaida, žibalo į ugnį įpila vietiniai politikieriai, 24-us metus belaukiantys to Rusijos puolimo. Matyt, taip "kuriamas" patrauklus investicinis klimatas ir skatinamas turizmas. O Rusijos žiniasklaida savo ruožtu iš tokių spekuliacijų semiasi peno savo rašiniams apie agresyvius ir karingus "pribaltus", kaip rusai Baltijos šalyse nepageidaujami ir kaip pavojinga čia atostogauti.
    Gal ir taip, bet esmė, kad ten, ko gero, rašoma tiesa. Kad Rusija Krymo ar Gruzijos scenarijumi pultų Baltijos Šalis, išties labai mažai tikėtina, bet faktas lieka tas, kad NATO nėra pasiruošę logistiškai ateiti į pagalbą per trumpą laiką, kai Rusija tokias logistines galimybes užpulti turi. Nėra potencialių karinių pajėgumų balanso, kas yra blogai.

    O "žibalą į ugnį" pilti reikia, nes tai gali pagerinti galimybes pritraukti nuolatinę kurios nors (ar kelių) stipresnės NATO šalies bazę, kas yra nerašytas strateginis Lietuvos gynybos tikslas ir geriausia saugumo garantija.
    Paskutinis taisė John; 2014.05.18, 16:56.

    Comment


      Parašė J.U. Rodyti pranešimą
      Na, tikrai pjaunate grybą
      Rusai puola nuo Ivano Rūsčiojo laikų, su nedidelėmis pertraukėlėmis. Šiais laikais kol kas puola ne bombomis ir granatomis, bet ideologiniame fronte. Pakanka paskaitinėti komentarus kokiame Lietrytyje ar Delfyje ir iš karto matome, kaip traukiamės visu plačiu frontu. Lietuviams jau ir NATO sąjungininkai blogi, ir Rusija draugė. O kiek dar turime rusiškų TV spoksotojų? Tie tai seniai turi karo belaisvių statusą, sėdi už rusiškų ideologinių spygliuotų tvorų ir nieko daugiau nemato kas vyksta pasaulyje.
      Taip ir gyvename, nei tikras karas, nei tikra taika.
      Čia kam jau NATO blogi, rusai didžiausi draugai? Tiems, kuriems valdže bloga, nes uždraudė dvilitrinius bambalius? O gal tiems, kurie prie ruso buvo reikšmingi, o dabar ne? O išvis tiems, kurie gyvena tikrai ne iš tamstos mokesčių?

      Comment


        Karas brangus malonumas. Man tai keista kai Rusija pradedama vaizduoti vos ne kaip turtingiausia pasaulio valstybė. Jeigu Rusija pultų Baltijos šalis ar patemptų finansiškai, va kur klausimas.

        Comment


          Parašė J.U. Rodyti pranešimą
          Šiais laikais kol kas puola ne bombomis ir granatomis, bet ideologiniame fronte.
          Viena iš naujesnių Kremliaus informacinio karo taktikų, kuri keičia agresyvios informacinės konfrontacijos ir propagandos taktiką, yra žmonių "įdarbinimas" su politika tiesiogiai nesusijusiose viešose diskusijose. Pradedant visokiais "žaliųjų judėjimais", baigiant "naminių kačiukų ir šuniukų draugijomis". T.y. temose, kuriose nebūtinai vyksta politinės ar ideologinės diskusijos.

          Tipiška tokios veiklos taktika labai paprasta: vykstant diskusijoms toks samdytas žmogus lyg šiaip tarp kitko į bendrą nesusijusios informacijos srautą įmeta kokią nors "atsitiktinę" aktualiją. Tai gali būti bet kas, pradedant kokiu nors propagandiniu straipsneliu apie "pažeidinėjamas rusakalbių teises Latvijoje" iki "Fašistų Ukrainoje". Taip bandoma "užkabinti" vieną kitą nesusijusių diskusijų dalyvį su idėja, kad toje temoje nesigaudantis žmogus patikės strapsnio/pranešimo turiniu. Tada jam bus galima paduoti daugiau panašios informacijos ir, neilgai trukus, jis bus tam tikra prasme užverbuotas į propagandinę Kremliaus informacinę erdvę.

          Forume, beje, irgi galima pastebėti panašių veikėjų, kurie gana dažnai "atsitiktinai" postina "visai stsitiktinius" pranešimus iš "atsitiktinių" nemainstream'inių šaltinių, kurie visiškai atsitiktinai kone žodis į žodį cituoja Kremliaus propagandą įvairiomis temomis, pradedant energetika, baigiant NATO ir gynybos reikalais.
          Paskutinis taisė John; 2014.05.18, 17:48.

          Comment


            Parašė John Rodyti pranešimą
            Gal ir taip, bet esmė, kad ten, ko gero, rašoma tiesa. Kad Rusija Krymo ar Gruzijos scenarijumi pultų Baltijos Šalis, išties labai mažai tikėtina, bet faktas lieka tas, kad NATO nėra pasiruošę logistiškai ateiti į pagalbą per trumpą laiką, kai Rusija tokias logistines galimybes užpulti turi. Nėra potencialių karinių pajėgumų balanso, kas yra blogai.

            O "žibalą į ugnį" pilti reikia, nes tai gali pagerinti galimybes pritraukti nuolatinę kurios nors (ar kelių) stipresnės NATO šalies bazę, kas yra nerašytas strateginis Lietuvos gynybos tikslas ir geriausia saugumo garantija.
            Reiktų pradėti nuo to, kad NATO su Rusija šiaip jau ir neplanuoja kariauti, bent sprendžiant iš to, kad NATO šalys Rusijai tiekia visokią karinę techniką, apmoko karius ir pan.
            Flickr

            Comment


              Parašė J.U. Rodyti pranešimą
              Pakanka paskaitinėti komentarus kokiame Lietrytyje ar Delfyje ir iš karto matome, kaip traukiamės visu plačiu frontu. Lietuviams jau ir NATO sąjungininkai blogi, ir Rusija draugė.
              visų pirma, delfių komentarus skaityti tai laiko ir smegenų ląstelių švaistymas, o antra, informacinė ataka vykdoma labai plačiai - prorusiškais komentarais užpiltas ne tik tokių šalių kaip Lietuva, Lenkija ar Bulgarija, internetas, bet ir pvz UK:

              http://www.theguardian.com/commentis...uardian-online

              Comment


                Neseniai spaudoje buvo straipsnis, kad mūsų (ir ne tik) gynybos/teisėsaugos struktūros visiškai nepasiruošusios tokiam karui, kokį dabar kariauja Rusija. Pavyzdžiui, nežinomiems asmenims užėmus kokį nors administracinį pastatą, net neaišku, kas turėtų reaguoti. Tai va, panašu, kad į šį klausimą jau turime atsakymą:
                Šeštadienį Vokietijoje vykstančiose tarptautinėse pratybose „Jungtinis ryžtas 14-04” daugiau nei 150 Lietuvos kariuomenės Mechanizuotosios pėstininkų brigados „Geležinis Vilkas“ LDK Algirdo mechanizuotojo pėstininkų bataliono karių kartu su jiems priskirtu Serbijos kariuomenės būriu bei remiant JAV kariuomenės oro pajėgoms vykdė teroristo sulaikymo operaciją „Vilko paieška“.
                Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, operacijos metu Lietuvos kariuomenės kariams teko veikti gausiai apgyvendintoje vietovėje ir susidurti ne tik su teroristo sulaikymo užduotimi, bet ir suteikti pagalbą sužeistiems kariams ir civiliams, juos evakuoti pasitelkiant JAV karinių pajėgų sraigtasparnius.

                Comment


                  Žiūrint viešai rodomas paskutinių pratybų su JAV kariais nuotraukas, panašu, kad daugiausia ir simuliuojamas kovos prieš "neaiškius kovotojus" ir "žalius žmogeliukus" scenarijus.

                  Pvz.: http://www.lrytas.lt/lietuvos-diena/...geriausiai.htm
                  Post in English - fight censorship!

                  Comment


                    Matyt ne šiaip sau net iš pensijos atšaukė.

                    Lrytas.lt 2014-05-19
                    Lietuviškai mokantis amerikietis gelbės JAV ir Rusijos santykius
                    http://m.lrytas.lt/naujiena.asp?id=1...9#.U3pcGXauZdg
                    Paskutinis taisė Romas; 2014.05.19, 22:01. Priežastis: Plika nuoroda be pavadinimo
                    Post in English - fight censorship!

                    Comment


                      Idomus zemelapis. Idomu kazka panasaus Vilniuje butu pamatyti.
                      http://ritvars.files.wordpress.com/2..._sast_riga.jpg
                      Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                      Comment


                        Prieš savaitę Tomaševskis laimėjo Naujoje Vilnioje ir daugumoje Naujininkų apylinkių. Dar Plantiškėse ir Kriaučiūnuose. Kažkokia dalis balsavo, nes "nieko apie nieką nežinau, tai balsuoju už lenką", bet tikrai kažkiek save laikančių rusais sąmoningai rinkosi būtent jį, o ne Paulauską. Man šita statistika atrodo iškalbingesnė už anketinius tautybės duomenis.

                        Comment


                          Šeštadienį Lrytas išspausdino interviu su ekstravagantišku rusų milijonieriumi Čičvarkinu. Susipykęs su Kremliumi, jau eilę metų slapstosi Londone. Man įdomus pasirodė tuo, kad daug minčių sutampa su tomis, kurias pats pajaučiu šiemet bendraudamas su kolegomis Rusijoje. Todėl sakyčiau gana tipiškas požiūris.
                          http://m.lrytas.lt/naujiena.asp?id=1...6#.U3x8eXbNzpw
                          Keletas citatų:

                          – Ar norite pasakyti, kad iš dalies pritariate Rusijos vykdomai politikai?

                          – Ne, nepritariu. Be abejo, tai mūsų kraujyje – noras, kad Rusija būtų galingiausia ir stipriausia. Bet taip, kaip V.Putinas pasielgė, nėra šio amžiaus sprendimas. Jei šalis turtinga, ji gali savo teritoriją plėsti demokratiniu būdu. Be kraujo, be neteisėtų referendumų. Truputį padirbėjus, pasiūlius Krymo gyventojams geresnį gyvenimą, būtų buvę galima prisijungti šį regioną be vargo, teisėtai, stebint Amerikos ir Europos atstovams.


                          Arba kita citata apie Londone gyvnančius bėglius oligarchus:

                          – Apie ką kalba rusų oligarchai Londone? Ar jūsų draugų požiūris panašus į jūsų?
                          – Skirtingas, net labai skirtingas. Anksčiau buvome pasiskirstę į dvi stovyklas, dabar dauguma remia V.Putiną.
                          – Net ir tie, kurie buvo priversti bėgti nuo V.Putino režimo?
                          – Jie sako, jog V.Putinas šunsnukis, bet labai gerai, kad atgavome Krymą. Tai dvilypė, imperialistinė mąstysena. Ir mes visi turime tokį imperialistinį mastymą, juk Rusija – agresorė, amžių amžius grobė teritorijas. Tačiau manau, kad turėdami tiek dujų ir naftos išteklių galime savo šalį plėsti be kraujo, demokratiškai, viliodami mažais mokesčiais. Rusija turi tokį potencialą, bet V.Putino draugai išgrobsto šalies biudžetą.


                          Na o čia mane užmušanti citata:

                          – Ar manote, kad Lietuvai gresia realus pavojus?
                          ....
                          Įsivaizduokite, atsibundate vieną rytą Vilniuje – 30 tūkstančių Rusijos karių yra įžengę į Lietuvą. Įsijungiate radiją ir televiziją – transliuojami rusiški kanalai. ....
                          Jūsų piliečiams bus pasiūlyta mokesčių lengvatų, galimybė dirbti Maskvoje – tik išmainykite lietuvišką pasą į rusišką. Manote, NATO ateis jūsų ginti? Ne. Sankcijos. Daug tuščių kalbų. Europa ir Amerika paskambins V.Putinui...


                          Jie vis tiek šventai įsitikinę, kad Maskva visiems yra susižavėjimo šaltinis. Kad Lietuvos piliečiai stačiai apaks nuo to , kad Rusija jiems pasiūlys galimybę dirbti Maskvoje ... ( o ne Londone, kur jie ir taip turi galimybę laisvai dirbti ...). Keista , bet su kažkokiu panašiu požiūriu susiduriu ne vienus metus bendraudamas su tos šalies piliečiais. (Mano sesuo pasakojo, kaip prieš dešimt metų jie su švedais verslo partneriais Altajaus krašte rado puikius baldus gaminančią bendrovę. Švedai pasiūlė prekiauti tais baldais užsienyje - Skandinavijoje, Vokietijoje, Britanijoje, JAV . Rusai ramiai pažiūrėjo ir pasakė: "O kam mums to reikia. Jūs įsivaizduojate, mes NET MASKVOJE savo firminę parduotuvę turime" ))

                          Comment


                            Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                            Įsijungiate radiją ir televiziją – transliuojami rusiški kanalai.
                            Kažkokia fantastika. Niekaip negaliu šito įsivaizduoti.

                            Comment


                              Pervadintas REFORGER grįžta. Amerikiečių tankų vikšrai vėl plūks Europos žemelę. Geros naujienos gerai savaitgalio pradžiai.

                              http://www.eur.army.mil/JMTC/Combine...CT%20SHEET.pdf

                              Paskutinis taisė index; 2014.05.23, 13:08.
                              Post in English - fight censorship!

                              Comment


                                Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                                Šeštadienį Lrytas išspausdino interviu su ekstravagantišku rusų milijonieriumi Čičvarkinu. Susipykęs su Kremliumi, jau eilę metų slapstosi Londone. Man įdomus pasirodė tuo, kad daug minčių sutampa su tomis, kurias pats pajaučiu šiemet bendraudamas su kolegomis Rusijoje. Todėl sakyčiau gana tipiškas požiūris.
                                http://m.lrytas.lt/naujiena.asp?id=1...6#.U3x8eXbNzpw
                                Keletas citatų:

                                – Ar norite pasakyti, kad iš dalies pritariate Rusijos vykdomai politikai?

                                – Ne, nepritariu. Be abejo, tai mūsų kraujyje – noras, kad Rusija būtų galingiausia ir stipriausia. Bet taip, kaip V.Putinas pasielgė, nėra šio amžiaus sprendimas. Jei šalis turtinga, ji gali savo teritoriją plėsti demokratiniu būdu. Be kraujo, be neteisėtų referendumų. Truputį padirbėjus, pasiūlius Krymo gyventojams geresnį gyvenimą, būtų buvę galima prisijungti šį regioną be vargo, teisėtai, stebint Amerikos ir Europos atstovams.


                                Arba kita citata apie Londone gyvnančius bėglius oligarchus:

                                – Apie ką kalba rusų oligarchai Londone? Ar jūsų draugų požiūris panašus į jūsų?
                                – Skirtingas, net labai skirtingas. Anksčiau buvome pasiskirstę į dvi stovyklas, dabar dauguma remia V.Putiną.
                                – Net ir tie, kurie buvo priversti bėgti nuo V.Putino režimo?
                                – Jie sako, jog V.Putinas šunsnukis, bet labai gerai, kad atgavome Krymą. Tai dvilypė, imperialistinė mąstysena. Ir mes visi turime tokį imperialistinį mastymą, juk Rusija – agresorė, amžių amžius grobė teritorijas. Tačiau manau, kad turėdami tiek dujų ir naftos išteklių galime savo šalį plėsti be kraujo, demokratiškai, viliodami mažais mokesčiais. Rusija turi tokį potencialą, bet V.Putino draugai išgrobsto šalies biudžetą.


                                Na o čia mane užmušanti citata:

                                – Ar manote, kad Lietuvai gresia realus pavojus?
                                ....
                                Įsivaizduokite, atsibundate vieną rytą Vilniuje – 30 tūkstančių Rusijos karių yra įžengę į Lietuvą. Įsijungiate radiją ir televiziją – transliuojami rusiški kanalai. ....
                                Jūsų piliečiams bus pasiūlyta mokesčių lengvatų, galimybė dirbti Maskvoje – tik išmainykite lietuvišką pasą į rusišką. Manote, NATO ateis jūsų ginti? Ne. Sankcijos. Daug tuščių kalbų. Europa ir Amerika paskambins V.Putinui...


                                Jie vis tiek šventai įsitikinę, kad Maskva visiems yra susižavėjimo šaltinis. Kad Lietuvos piliečiai stačiai apaks nuo to , kad Rusija jiems pasiūlys galimybę dirbti Maskvoje ... ( o ne Londone, kur jie ir taip turi galimybę laisvai dirbti ...). Keista , bet su kažkokiu panašiu požiūriu susiduriu ne vienus metus bendraudamas su tos šalies piliečiais. (Mano sesuo pasakojo, kaip prieš dešimt metų jie su švedais verslo partneriais Altajaus krašte rado puikius baldus gaminančią bendrovę. Švedai pasiūlė prekiauti tais baldais užsienyje - Skandinavijoje, Vokietijoje, Britanijoje, JAV . Rusai ramiai pažiūrėjo ir pasakė: "O kam mums to reikia. Jūs įsivaizduojate, mes NET MASKVOJE savo firminę parduotuvę turime" ))
                                Nėra kito kelio kaip sodinti juos visus, nepaisant jų pažiūrų, už geležinės uždangos. Nes vienu ar kitu būdu jie nori "plėsti" savo sortyrus visoje Europoje.

                                Comment


                                  Parašė oranger Rodyti pranešimą
                                  Nėra kito kelio kaip sodinti juos visus, nepaisant jų pažiūrų, už geležinės uždangos. Nes vienu ar kitu būdu jie nori "plėsti" savo sortyrus visoje Europoje.
                                  "Visi jie" - apie kurią žmonių grupę kalbate?

                                  Comment


                                    Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                    "Visi jie" - apie kurią žmonių grupę kalbate?
                                    Apie rusų nacistus-okupantus. O pagal statistiką jie sudaro apie 90 procentų "putino saulės šalies" gyventojų.

                                    Comment


                                      Parašė oranger Rodyti pranešimą
                                      Apie rusų nacistus-okupantus. O pagal statistiką jie sudaro apie 90 procentų "putino saulės šalies" gyventojų.
                                      Pagal kokią statistiką? - oficialią Rusijos? Netikėk ja.

                                      Comment


                                        Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                                        Pagal kokią statistiką? - oficialią Rusijos? Netikėk ja.
                                        Kaip bebūtų gaila, bendravimas su rusais tokią statistiką patvirtina. Dabartinė situacija neturi taikaus sprendimo, tai mąstymo paradigmų susikirtimas. Ir kažkas turės būti pašalintas iš diskurso.

                                        Comment


                                          Dabartinė situacija neturi taikaus sprendimo, tai mąstymo paradigmų susikirtimas. Ir kažkas turės būti pašalintas iš diskurso.
                                          Kiek supratau, siūlai iššaudyti visus Rytų Ukrainos gyventojus, kurie mąsto "ne taip kaip reikia". Čia 19 ir net dar ankstesnių amžių mąstymas, kad jei požiūriai skirtingi, tai privaloma kariauti. Atseit tada nuomonės suvienodės. O jei bekariaujant laimės priešininkai? Ir dar piktiniesi, kai klijuojama fašizmo etiketė. Jei visi taip mąstytų, pasaulyje neskaitant karo nelabai kas ir vyktų, nes "juk reikia pašalinti iš diskurso kitaminčius". Sąvokų dialogas, derybos, kompromisas, diplomatija tikriausiai nesi girdėjęs .
                                          Paskutinis taisė senasnamas; 2014.05.23, 19:57.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X