Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Rusijos - Ukrainos karas 2014-2016 m. Rusijos grėsmė Baltijos šalims

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kai, atrodytų, nebūna didesnių dalb***bų negu delpis ar ltryda... perskaitai va šitą:

    Литва собирается закупить для Украины боеприпасы на сумму 18 миллионов долларов

    Čia, kaip supratau, apie tai? Ar UA piladelpijai bent kažką galvoja, ką jie rašo? Ar UA jau perėjo prie G-36 ir Carl Gustaf?

    Comment


      Tyliausia Seimo narė driokstelėjo per Kremliaus televiziją

      Seimo tylenės titulą be konkurencijos pelniusi politikė Irina Rozova per dvejus metus parlamente viešai yra prabilusi vos keturis kartus. Tačiau itin retai su Lietuvos žurnalistais bendraujanti parlamentarė kur kas narsesnė kalbėdamasi su Rusijos žiniasklaida.
      Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazijoje ir Sofijos Kovalevskajos vidurinėje mokykloje pareigūnai praėjusią savaitę atliko kratas. Šios mokyklos sulaukė visuomenės dėmesio dėl mokinių kelionių į sukarintas stovyklas Rusijoje. Tai neliko nepastebėta ir Maskvoje.

      „Tai - provokacija prieš rusus“

      Nors prokuratūra pabrėžė, kad moksleiviams neturi jokių pretenzijų, jie nėra tyrimo objektas, vis dėlto ši tema sulaukė atgarsio ir Rusijos žiniasklaidoje, o ją komentavusi Lietuvos politikė nevengė šiai istorijai suteikti ir itin ryškų politinį atspalvį.

      „Manau, kad šiuos veiksmus galima vertinti kaip didelę provokaciją prieš rusų bendruomenę Lietuvoje“, – rėžė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos narė, duodama interviu Seime Rusijos televizijai PBK, kurios transliacijos dar neseniai buvo uždraustos Lietuvoje.

      Politikės teigimu, įvairios kratos jau tapo gyvenimo kasdienybe, o visa situacija jai primena 1937 metus. Teisėsaugininkų veiksmus I.Rozova apibūdina kaip bandymą įbauginti visuomenę ir patyčias iš vaikų.

      Moksleiviai tapo politikų įkaitais?

      Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė, paklausta, kaip vertina tokius pasisakymus, atsakė: „I.Rozova į klausimą atsakė kaip politikė, išdėstė savo nuomonę. Mano nuomone, mokyklose, švietimo įstaigose neturėtų vykti tokie dalykai, ypač darbo valandomis.

      Nemanau, kad mokiniai su tuos susiję, ši situacija ir tėvams, ir patiems mokiniams sukėlė daug streso ir nereikalingos įtampos.“

      R. Tamašunienė pritarė I.Rozovos išsakytai nuomonei, kad situaciją neva bandoma politizuoti: „Visuomenė žino tik tai, kad vaikai lankėsi stovykloje, bet visa kita yra slapta informacija, jokie duomenys apie tai nėra pateikiami. Šiuo atveju klausimus reikėtų spręsti kaip nors kitaip, o ne sukeliant tokią visuomenės reakciją.

      Nemanau, kad mokyklų bendruomenė buvo šia situacija patenkinta. Juk didelė dalis šių žmonių iš viso niekuo dėti, o nukentėjo visi, visa švietimo įstaiga.“

      Pašnekovės teigimu, mokiniai taip pat skaito spaudą, o švietimo įstaigos uždavinys – ugdyti vaikus. „Konkrečios mokyklos veikla niekaip neturėtų sietis su šalies saugumu“, – sakė R.Tamašunienė.

      Renka politinius taškus

      Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas narys Arvydas Anušauskas komentuodamas I.Rozovos pasisakymus pabrėžė: „Būčiau neteisus, jei sakyčiau, kad tik I.Rozova pasisakė gana dviprasmiškai. Vilniaus mero Artūro Zuoko pareiškimas buvo taip pat dviprasmiškas. Manau, kad šiuo atveju siekiama politinių dividendų iš radikaliosios proputiniškos diasporos dalies arba dividendų iš organizacijos „Rossotrudnichestvo“, kuri, kaip žinome, finansuoja dalį organizuojamų renginių ir projektų.“

      A.Anušausko teigimu, viešojoje erdvėje nėra jokių pragmatiškų pasiūlymų, kaip elgtis rusų tautinės mažumos atstovams, kai V.Putino režimas vykdo agresyvią politiką.

      Pašnekovo teigimu, kad ir kaip paradoksaliai skambėtų, bet apie politinį susipriešinimą kalbanti Seimo narė pati tai daro.

      „Mokyklos neturi atsidurti informacinio karo fronte. Kratos yra labai subtilus dalykas, bet paprastai juk prokurorams nediktuojame, ką ir kaip jie turėtų daryti vykdydami Lietuvos įstatymus. Juk jei pradėtume tą daryti, tai būtų visai kitoks paveikslas – panašesnis į Rusijos“, – kalbėjo Nacionalinio gynybos komiteto narys.

      Su pačia I.Rozova susisiekti ir paprašyti plačiau pakomentuoti savo nuomonę lrytas.lt žurnalistams nepavyko. Kaip jau įprasta panašiais atvejais, nekalbėjo nei už mokesčių mokėtojų pinigus išlaikoma tautos atstovė Seime, nei jos patarėjai.

      Comment


        Įdomu. Rusijos URM veda paraleles tarp Baltijos šalių ir Krymo, t.y. mano, akd JAV Krymo atžvilgiu laikysis tokios pačios politikos, kokios laikėsi Baltijos šalių atžvilgiu.

        Рябков: США не будут признавать Крым частью России десятилетиями
        http://www.gazeta.ru/politics/news/2..._6722113.shtml

        США десятилетиями не признавали вхождение прибалтийских государств в состав Советского Союза» «США займут такую же позицию и в отношении Крыма и Севастополя», — считает замминистра.

        JAV dešimtmečiais nepripažino Pabaltijo šalių "įėjimo" į SSSR sudėtį. Tokios pačios politikos JAV laikysis Krymo ir Sevastopolio atžvilgiu, mano UR viceministras

        Comment


          Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
          Įdomu. Rusijos URM veda paraleles tarp Baltijos šalių ir Krymo, t.y. mano, akd JAV Krymo atžvilgiu laikysis tokios pačios politikos, kokios laikėsi Baltijos šalių atžvilgiu.

          Рябков: США не будут признавать Крым частью России десятилетиями
          http://www.gazeta.ru/politics/news/2..._6722113.shtml

          США десятилетиями не признавали вхождение прибалтийских государств в состав Советского Союза» «США займут такую же позицию и в отношении Крыма и Севастополя», — считает замминистра.

          JAV dešimtmečiais nepripažino Pabaltijo šalių "įėjimo" į SSSR sudėtį. Tokios pačios politikos JAV laikysis Krymo ir Sevastopolio atžvilgiu, mano UR viceministras
          Viena trumpa citata, o tiek daug išsakyta:
          taip, pribaltika buvo okupuota;
          taip, Ukrainos regionuose vykdoma okupacija;
          mums dzin, ką galvoja JAV;
          Krym nash.

          Comment


            Rusija isslaptino buvusi savo agenta Estijoje. Uno Pusepe buvo ir SSSR laikais KGB agentas, diversantas-radistas. Tikraisiai jau jo nera gyvo, kad Rusija isslaptino, o gal ir Estija ji issifravo.

            Comment


              Karaliaučiaus krašte Rusija surengė netikėtą kariuomenės pairengimo patikrinimą. Iš patikrinimo informacijos galima spręsti, kad Lietuvos pašonėje yra 250 tankų 55 kariniai laivai ir 30 karinių lektuvų. Rusija patikrinimo metu per dvi dienas į Karaliaučiaus kraštą lėktuvais ir laivais permetė dvi brigadas. Virš Karaliaučiaus labai žemai skraidė kariuomenės transportiniai lėktuvai.
              Pasirodo dėl to praeitą savaitę Lietuvoje buvo paskelbta sustiprinta karinė parengtis.
              Paskutinis taisė luknas; 2014.12.16, 14:05.

              Comment


                Apie Rusiją ir Lietuvos eurą.

                http://news.yahoo.com/russia-growls-...090922556.html
                ,, - Il parait que monsieur est decidement pour les suivantes.
                - Que voulez-vous, madame? Elles sont plus fraiches."

                Comment


                  Įdomūs komentarai prie to straipsnio. Atrodo patys europieciai nelabai nori naujų narių ir ypač iš rytų Ir požiūris į baltijos šalis as usual - skurdžios šalys su pigia darbo jėga. Kažin kiek metų prireiks, kad tai pasikeistų?

                  Comment


                    /\ iki tiek, kada iš jų perviliosime pakankamą kiekį kapitalo, kada dėl darbo jėgos konkurencija bus analogiška vakarų europoje.

                    Comment


                      Bloombergas vėl prisimena Baltijos šalis, tik ne ypač kaip atsiliepia: http://www.delfi.lt/news/daily/lithu....d?id=66733432

                      Kažin, ar neatbaidys potencialių investuotojų į Lietuvą tokios prognozės, Bloombergas gana įtakingas šaltinis verslo pasaulyje visgi.

                      Comment


                        /\ bent jau paslaugų sfera(Finansai, IT) niekuo nerizikuoja, ofisai nuomojami su baldais, net ir kompus dažnai nuomojasi.
                        Ir dėto NATO valstybę į vieną katitalą su Sirija, tai tik pigus vaikymasis sensacijų.

                        Comment


                          Parašė andyour Rodyti pranešimą
                          Ir dėto NATO valstybę į vieną katitalą su Sirija, tai tik pigus vaikymasis sensacijų.
                          po teisybei tai patys dėl to iš dalies ir esam kalti. juk patys garsiai visiems sakom, kad siųskit mums karių ir tankų, bijom Rusijos.

                          Comment


                            /\ mes esame europoje, NATO valstybė, čia negali būti jokių karštų taškų. Tas dienraštis yra delfio lygio. Kinijoje partinė sistema, o investijos plaukia milijardais, bet kokiom sąlygom, net jei akcijų kontrolinis paketas privalo būti valstybės.

                            Comment


                              Atėjo Putleris visam laikam. Vienas dalykas mums blogai, kad jo raketos iki mūsų greit atskris, bet aišku ir jie bus sunaikinti. Leninas, Stalinas, Chruščiovas, Brežnevas, Andropovas, Černenka, Garbočiovas (kuris vaidino demokratų), Jelcinas (mano nuomone KGB su Putlerio pagalba pastatė jį į savo vietą). Dėl Rusijos nematau teigiamų iliuzijų. Apie visus Rūsus tikrai negaliu blogo pasakyti, pažystu ir Rusijoj, ir Lietuvoj, gaila, kad Jų mažuma.
                              Nebūtų atominio ginklo, niekada jie karo nelaimėtu. Ir dar P.S. Jie gyriasi, kad laimėjo karą (daug žmoniu paguldė), bet jie nenori pripažinti vienos tiesos, jeigu ne sajungininkų ginklai ir svarbiausia konservai ("tušonkė"). Jeigu karys bus apsiginklavęs iki dantų, bet savaitę bus nevalgęs, tai tiek iš to kario....

                              Comment


                                Pralinksmino šiek tiek putleris. Gyvenimas paraleliniame pasaulyje: vadukas atidarė naują armijos valdymo centrą (vadinasi Rusijos gynybos nacionalinis valdymo centras). Tikisi, kad visos Taškento sutarties (čia toks jų "paseudo-NATO") šalys dirbs Rusijos gynybos centre. Bet linksmiausi tai man šie putleriuko žodžiai:

                                В России открыт новый национальный центр управления обороны России. Все сделано на исключительно российских технологиях с очень мощным компьютерным обеспечением, равным которому пока в мире нет. ... заявил Путин.
                                (Rusijoje atidarytas naujas nacionalinis Rusijos gynybos valdymo centras. Viskas padaryta išimtinai "ant rusiškų technologijų" su ypač galingu kompiuteriniu palaikymu, kuriam lygaus pasaulyje nėra).

                                http://www.gazeta.ru/social/news/201..._6771933.shtml

                                Jo, čia jau super diagnozė kai vadas kalba apie pasaulyje lygių neturinčias rusiškas kompiuterines technologijas ... Beje tie patys amerikiečiai jau senai suprato, kad net ir jie patys nepajėgs visko patys pasidaryti ir jų karinė elektroninė įranga pilna japoniškų, korėjietiškų, taivanietiškų (Samsungas, Fujitsu yra vieni didžiausių mikroelektronikos tiekėjų Pentagonui) ir net (o dieve) kinietiškų komponentų.

                                Comment


                                  Jo, čia jau super diagnozė kai vadas kalba apie pasaulyje lygių neturinčias rusiškas kompiuterines technologijas ... Beje tie patys amerikiečiai jau senai suprato, kad net ir jie patys nepajėgs visko patys pasidaryti ir jų karinė elektroninė įranga pilna japoniškų, korėjietiškų, taivanietiškų (Samsungas, Fujitsu yra vieni didžiausių mikroelektronikos tiekėjų Pentagonui) ir net (o dieve) kinietiškų komponentų.
                                  Nėra ypatingai svarbu kas pagamina. Gerokai svarbesnis dalykas yra tai, kas sukonstruoja ir išranda technologijas.

                                  Comment


                                    Prorusiški veikėjai Tauragės ir Jurbarko gyventojus ragina pakilti į kovą su JAV, ES ir NATO


                                    Rusiškai kalbantys vyrai Tauragės ir Jurbarko miestuose dalino propagandinius lapelius, kuriuose raginama burtis į pasipriešinimo grupes kovai su Lietuvos valdžia, JAV, Europos Sąjunga ir NATO. Teisėsauga atlieka ikiteisminį tyrimą dėl terorizmo kurstymo. Tyrimo centre yra šiaulietis radikalas Žilvinas Razminas. Nepaisant to, prorusiškai nusiteikęs veikėjas nerimsta ir plečia bendražygių gretas.

                                    „Lietuva jau 25 metus yra administruojama JAV kolaborantų, kurių pagrindinis tikslas yra asmeninė nauda įsiteigimas okupantams“, – rašoma su kalbos klaidomis surašytuose propagandiniuose lapeliuose, kuriuos šeštadienio popietę du rusiškai kalbantys vyrai dalino Tauragės ir Jurbarko miestų centruose. Taip pat mėtė į kai kurių daugiabučių pašto dėžutes.
                                    15min.lt skaitytojo nuotr./Tokius propagandinius lapelius savo pašto dėžutėse rado Tauragės gyventojai.
                                    Propagandiniuose lapeliuose teigiama, kad Lietuvos narystė Europos Sąjungoje yra naudinga tik grupelei „liberal-kapitalistinių nusikaltėlių“. Todėl raginama vieningai stoti į kovą su „okupantais“.

                                    Agresyvūs šūkiai ir idėjos labai primena tai, ką nuolat kartoja Kremliaus propagandistai. Raginimas kovoti su „iškrypusiais Vakarais“ ir „imperialistine Amerika“ yra pagrindinis Rusijos informacinio karo ginklas, kuriuo šaudoma į Baltijos šalis ir kitas kaimynes.

                                    Po propagandiniu lapeliu nurodytas šiauliečio radikalo Ž.Razmino mobiliojo telefono numeris. Šis veikėjas jau pateko į teisėsaugos akiratį dėl terorizmo kurstymo, kai spalio pradžioje Panevėžyje platino panašią propagandą.
                                    Papiktino Jurbarko bendruomenę

                                    Liudininkai teigė, kad šeštadienį rusiškai kalbėję nepažįstamieji tokius lapelius dalino Jurbarko centre esančioje Dariaus ir Girėno gatvėje. Taip pat Nemuno gatvėje, kur įsikūręs miesto turgus. Be to, kvietimai pakilti į kovą buvo mėtomi į kai kurių Jurbarko daugiabučių pašto dėžutes.
                                    „Svarstėme, kodėl tuos lapelius dalino būtent Jurbarke. Miestas yra visiškai lietuviškas, čia nėra rusų bendruomenės, tik pavieniai rusai, kurie yra puikiausiai įsilieję į visuomenę“, – portalui 15min.lt sakė Jurbarke gyvenantis žurnalistas Lukas Pileckas.

                                    Jis sakė, kad miesto bendruomenė į tokią agresyvią propagandą reagavo priešiškai.

                                    „Galbūt, taip jie tikrina žmonių reakcijas, nes Jurbarkas yra strategiškai svarbus taškas. Čia yra tiltas per Nemuną. Jei kiltų karinis konfliktas, šis tiltas ir miestas taptų svarbiu rusų kariuomenės taikiniu“, – svarstė Jurbarke gyvenantis žurnalsitas.

                                    Tą pačią dieną agitaciniai lapeliai buvo dalinami tauragiškiams. Taip pat – mėtomi į pašto dėžutes kai kuriuose daugiabučiuose.

                                    „Apie tokius dalykus būtina informuoti policiją. Mano bičiulis, kuris rado tą lapelį savo pašto dėžutėje, tai ir padarys“, – sakė Seimo narys Remigijus Šimašius, kuris socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalino tokio propagandinio lapelio nuotrauka. Agitaciją savo pašto dėžutėje rado politiko draugas, gyvenantis Tauragėje.

                                    Sieks apklausti Ž.Razminą

                                    Per pastaruosius mėnesius tai jau ne pirmas atvejis, kai radikalo Ž.Razmino bendražygiai tokiu būdu skleidžia antivakarietišką propagandą. Spalio 5 dieną panašius lapelius savo pašto dėžutėse rado panevėžiečiai.

                                    Šiuo metu Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas atlieka ikiteisminį tyrimą dėl terorizmo kurstymo. Šaltinių teigimu, panevėžiečiai pareigūnai paprašė kolegų iš Šiaulių apklausti liudininkus ir įtariamąjį Ž.Razminą. Tada bus priimtas sprendimas dėl tolimesnių veiksmų tyrime.
                                    Po šio įvykio Ž.Razminas 15min.lt pripažino, kad propagandinius lapelius Panevėžyje platino jo bendraminčiai. Tuo metu radikalusis veikėjas atsiribojo nuo Rusiją valdančio režimo – teigė, kad kovoja tik su JAV ir kitomis Vakarų šalimis, kurios esą vykdo Lietuvos okupaciją, tačiau nėra Vladimiro Putino gerbėjas.
                                    Tačiau kai buvo publikuotas 15min.lt straipsnis apie propagandinių lapelių platinimą Panevėžyje, Ž.Razminas slapta kreipėsi į Kremliaus šeimininko V.Putino ideologą Aleksandrą Duginą – parašė jam elektroninį laišką, kuriame prašė politinės paramos ir net Rusijos prieglobsčio.
                                    Nuo apdovanotojo iki radikalo

                                    Šiauliuose gyvenantis 56 metų Ž.Razminas išgarsėjo tuoj po Nepriklausomybės atkūrimo. Jo biografija – labai spalvinga.

                                    Jis buvo vienas pirmųjų Lietuvos kariuomenės ir Šaulių sąjungos atkūrėjų, savanorių organizatorius. 1990-1991 metais buvo Lietuvos krašto apsaugos departamento Šiaulių rajono instruktorius. Net apdovanotas Sausio 13-osios atminimo medaliu ir Šaulių žvaigždės medaliu.
                                    Tačiau su Ž.Razminu buvo siejama serija sprogdinimų Kryžkalnyje ir tuometės Algirdo Brazausko vadovaujamos LDDP mitinguose. Sprogimai esą buvo įvykdyti iš patriotinių paskatų.

                                    Vienu metu jis vadovavo Nacionaldemokratų partijai, kuri pasižymėjo viešomis antisemitinėmis akcijomis. Tarkime, 2002 metų rugsėjo 26 dieną Panevėžyje vykusiame mitinge, į kurį susirinko apie 50 partijos narių ir šalininkų, buvo skanduojami prieš žydus nukreipti šūkiai.

                                    Comment




                                      Na, kaip pasakytų, kai kurie forumiečiai, "juk pas mus laisva šalis, kiekvienas gali turėti savo nuomonę" arba "nenori, neklausyk, nedalyvauk, niekas juk neverčia"...
                                      Paskutinis taisė oranger; 2014.12.30, 01:46.

                                      Comment


                                        Žiniasklaida: Rusijos specialiosios tarnybos pateko į Talino centre esantį viešbutį

                                        Rusijos šnipai pateko į Talino centre esantį viešbutį, kur buvo apsistoję Vokietijos ginkluotųjų pajėgų kariai, einantys tarnybą Estijos Emario karinių oro pajėgų bazėje.

                                        Viešbučio kambarį jie apieškojo ir išmėtė asmeninius karių daiktus. Pranešama, kad šis incidentas įvyko prieš keletą savaičių.

                                        Šiuo metu Vokietijos karinių pajėgų ekspertai tikrina, ar nebuvo įsilaužta į karių kompiuterius, rašo „Die Welt“.

                                        „Analogiški anksčiau įvykę incidentai leidžia daryti prielaidą, kad šis incidentas – tai Rusijos žvalgybos darbas“, – rašoma „Die Welt“ straipsnyje.

                                        Estijos valdžios atstovai patvirtino, kad pastaraisiais metais Rusijos specialiųjų tarnybų aktyvumas labai padidėjo.

                                        Iš viso Estijoje šiuo metu yra 150 Vokietijos ginkluotųjų pajėgų karių. Vokietijos naikintuvai NATO vadovybės nurodymu nuo šių metų rugsėjo mėn. patruliuoja Estijos oro erdvę – taip reaguojama į krizę Ukrainoje ir padidėjusį Rusijos karinių oro pajėgų aktyvumą šiame regione.
                                        Vokietijos ginkluotųjų pajėgų misija truks iki šių metų pabaigos. Analogiški incidentai, kaip rašo „Die Welt“, buvo fiksuojami ir kitų NATO nuo 2004 m. vykdytų Baltijos valstybių oro erdvės patruliavimo misijų metu.

                                        Viena iš tokio didelio Rusijos specialiųjų tarnybų Vokietijos oro pajėgoms skiriamo dėmesio priežasčių ta, kad jau šešta tapusioje Vokietijos ginkluotųjų pajėgų sienų patruliavimo misijoje Vokietija panaudoja naikintuvus „Eurofighter“.

                                        Iki šiol Vokietija tokioms misijoms vykdyti naudojo F-4 „Phantom“ naikintuvus.

                                        Emario karinių oro pajėgų bazėje laikomasi griežto slaptumo režimo – lakūnai sunaikina skrydžio planus dar prieš pakildami į orą.

                                        Būtent šioje bazėje dislokuojami Rusijos karinių lėktuvų perėmimą vykdantys lėktuvai.

                                        Per dieną šių lėktuvų pilotams tenka perimti iki 30 Rusijos lėktuvų, įskaitant ir bombonešius su branduoliniais užtaisais.

                                        Comment


                                          /\

                                          Būtent šioje bazėje dislokuojami Rusijos karinių lėktuvų perėmimą vykdantys lėktuvai.
                                          Per dieną šių lėktuvų pilotams tenka perimti iki 30 Rusijos lėktuvų, įskaitant ir bombonešius su branduoliniais užtaisais
                                          Kažkaip labai daug, kaip per dieną.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X