Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Tėvynės sąjungos pirmininko rinkimai

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #41
    Nėra patinkančių kandidatų, tai nesirenku nieko. Pagal idėjas tai tarp Stundžio ir Landsbergio, bet apie vieną per mažai žinau, o apie kitą per daug . Būtų tarp kandidatų toks kaip Puteikis, jau būčiau pabalsavęs.

    Comment


      #42
      Tu įsivaizduoji šitą kaimo rėksnį Lietuvos politikos lyderiu Nejuokauk taip senasnamai aš to nelinkėčiau net Kambodžos liaudies partijai

      Comment


        #43
        Parašė deep'as Rodyti pranešimą
        Kubiliui laikas trauktis iš partijos pirmininkų ir ko gero iš politikos apskritai. Palaikyčiau Dainių Kreivį jei jis kandidatuotų.
        Kreivys irgi nepopuliarus, žodžiu geresnis verslininkas arba ministras dirbantis techninį darbą, bet ne politikas, kurių darbas kalbėti kuo daugiau visokių nesąmonių, kad kuo didesnį populiarumą gauti Žodžiu lieka Landsbergis, Degutienė arba kokia Bilotaitė.
        Paskutinis taisė Lettered; 2013.03.29, 19:39.
        Flickr

        Comment


          #44
          Tu įsivaizduoji šitą kaimo rėksnį Lietuvos politikos lyderiu.
          Jis bent jau nevaidina, o iš tikrųjų gina visuomenės, o ne verslo interesą (pvz., nerūšiuotų atliekų deginimas Klaipėdoje). Užtai jis bus išrenkamas kur tik bekandidatuotų. Išraiškos priemonės šiuo atveju yra antrame plane, nes tokių politikų akivaizdus deficitas.

          Comment


            #45
            Parašė Lettered Rodyti pranešimą
            Kreivys irgi nepopuliarus, žodžiu geresnis verslininkas arba ministras dirbantis techninį darbą, bet ne politikas, kurių darbas kalbėti kuo daugiau visokių nesąmonių, kad kuo didesnį populiarumą gauti Žodžiu lieka Landsbergis, Degutienė arba kokia Bilotaitė.
            Degutienę pridėjai

            Comment


              #46
              Parašė Rodyti pranešimą
              Udriau, tokio kvailo žmogaus kaip tu aš irgi seniai nemačiau. So? Ta tariama Kubiliaus ar TS "arogancija" yra kliedesys. Man rodos, kad pagal kai kurių mažiausiai nuovokių visuomenės sluoksnių suvokimą, arogancija yra tapati realiems darbams, bet ne populistinėms kalboms. Nes tie sluoksniai taip jomis užšerti, kad be jų nebegali. Pažadų, lozungų, populizmo. Jei šito gero duodi, tuomet esi nearogantiškas. Bet jei daugiau užsiimi darbais, o ne viešaisiais ryšiais, esi pasikėlęs.

              Kubilius yra šaunus žmogus. Džiaukis, kad turėjai galimybę keturis metus pagyvent prie padorios valdžios.

              Tačiau neneigtina, kad reikia ir to "rūpesčio žmogumi". Tiesiog kaip mes tą rūpestį suprasime. Ar realus naudingas darbas nėra rūpestis žmogumi? Ar tie makroekonominiai rodikliai, kurie yra puikūs, nėra rūpestis? Yra, tiesiog jis neduoda momentinio rezultato ir žmonėms yra sunkiau suprantamas, jiems sunku atsekti tuos priežastinius ryšius. Todėl Butkevičiaus populistinė frazė jiems atrodo daug mielesnė už kokius tai ten Kubiliaus strateginius sprendimus.
              Normali valdžia? A gal tu dur... ? Kam ji normali buvo ? Taip savoms kompanijoms, monopolistams, bet ne man ir ne mano šeimai, irne krūvai aplinkinių man pažįstamų žmonių. Per jokią kitą kadneciją nebuvo tiek priimta įstatyumų už kyžius ir per jokią kitą kadenciją nebuvo taip parodytas teisėsaugos perkamumus kaip per šią.

              Tu vis dar kiti kad Kubiliaus vyriausybė pakėlė makroekonomikos rezultatus - prasiplaukakis- tai mes , eiliniai žmonės tai padarėm, ir šiaip ne taip atsigavęs eksportas. Bet jis atsigavo ne dėka kubiliaus ar vyriausybės, bet todėl kad taip įvyko.

              O arogancija yra tokia . Šilallės meras - koncervatorius padavė į teismą, žmones, kurie protestavo pries žemių prie Balsių tvenkinio privatizavimą, žmonės taip pat minėjokad to pačiomerodėka buvo išgrobstytos EU lėšos valant šį tvenkinį nuo dumblo (neblogas biznelis, už EU lėšas išvalomas tvenkinys o vėliau privatizuojamos pakrantės saviems).

              IR ką Kubilius- pasakė IR TEGUL PADUODA Į TEISMĄ, TAIP TURI BŪTI.

              Atmink visiems laikams- Lietuva ne TSKP ir Kubiliaus dvaras , o mes ne Tavo partiečių vergai. Todėl jei ši partija nemes to daikto iš K raidės už borto, tol ji bus pasmerkta. Privalote atsinaujinti,bet manau kad to neįvyks - ir pasakysiu kodėl - nepriklausomybės pradžioje buvo tokios megztosios beretės - fanatiškos ir aklos bobulės , nematančios nieko tik savo dievą, tiesa , tada jis buvo Landsvbergis. Šiandien tos megztosios beretės - akli žmogeliukai tokie kaip tu, nematantys problemų ir dievinantys naują žmogų iš K raidės.

              Linkiu tau Tapti mąstančiu žmogumi , o ne megztąja berete.

              Comment


                #47
                Parašė Rodyti pranešimą
                tokio kvailo žmogaus kaip tu aš irgi seniai nemačiau.
                Parašė udrius Rodyti pranešimą
                A gal tu dur... ?
                Du kolegos šioje temoje išleidžiami Velykų atostogų

                Comment


                  #48
                  Parašė senasnamas Rodyti pranešimą

                  Makroekonominius rodiklius pasiekė ne Kubilius, o žmonės, kurie ne daužė langus, o dirbo net ir už mažesnį atlyginimą. Ar Kubiliaus nuopelnas, kad išaugo eksportas, ar verslo, kuris sugebėjo prisitaikyti ir atsilaikyti?
                  Bet visi kiti nuopelnai yra neabejotinai A.Brazausko, G.Kirkilo, V.Uspaskicho bei R.Pakso nepamainomas triūsas, be krislelio tautos indėlio.
                  Kaži kas Lietuvoje visas taip reklamuojamas piktadarybes vykdo? Atsakymas aiškus - Kubilius

                  Comment


                    #49
                    Lietuva dar šiek tiek gyva, nežiūrint į visas seimo ir vyriausybės mažaraščių ir mažamokslių pastangas. Ji gyva tik dėl vieno dalyko, tai dėl to, jog verslas, visaip biurokratų spaudžiamas, parodė neįtikėtinus vingrumo stebuklus ir vis įneša kažkiek pinigų į valstybės biudžetą. Juk iš esmės yra taip, kad kiekvienam smulkiam verslininkui tenka arti šimto visokių tikrinančių (kyšių ieškančių) organizacijų, pradedant visų aukštai reitinguojamais gaisrininkais ir baigiant veterinoriais bei san epid. Tiesiog biurokratų rojus.
                    Lietuvos didžiausia bėda yra visuotinė nekompetencija, pradedant rinkėjais ir baigiant ministrais.

                    Comment


                      #50
                      Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                      Kubiliui laikas trauktis iš partijos pirmininkų ir ko gero iš politikos apskritai. Palaikyčiau Dainių Kreivį jei jis kandidatuotų.
                      D. Kreivys yra tikrai šaunus žmogus, man jis patinka tuo, kad yra geras analitikas ir būtent į strateginę analitiką ir telkiasi, o ne į kalbas apie vertybes. Vertybės gerai, bet tas vertybes TS reikia mokytis ginti ekonominėmis (t.y. realiomis) priemonėmis, o ne emocinėmis kalbomis.

                      Tačiau Kreiviui kiek trūksta charizmos. Mano nuomone, net labiau nei Kubiliui. O tą strateginį mąstymą turi ir Kubilius. Be to Kreiviui užkabinti tam tikri skandaliukai, dėl viešųjų ir privačių interesų supainiojimo, ne iki galo pavykusio kontrakto su IBM. Aišku, man šitie epizodai esmės nekeičia, bet oponentai nuolat už šitų kabliukų kabintųsi. Tad Kreiviui reikėtų daug investuot kol tikras ar tariamas žaizdas išsilaižytų.

                      Bet kuriuo atveju, nemanau, kad Kubilius turėtų trauktis. Žmogus puikiai dirbo, kai kur ne iki galo (darbų pristatyme visuomenei ir bendroje komunikacijoje su ja ir dėl to tapo "arogantiškas"), bet apibendrinus dirbo puikiai. Tai negalima jo už tai bausti, net jei mūsų visuomenės diduma nepajėgi visko suvirškinti. Ateis laikas ir jis bus pakeistas, bet keisti pirmininką reikia į kažką geresnio, o ne vien dėl paties fakto. Tokio geresnio aš tarp esamų keturių kandidatų nematau. Dar bandysim organizuot visų kandidatų tarpusavio debatus, gal paaiškės pilnesnis vaizdas, bet abejoju ar mano pozicija keisis.

                      Yra kalbančių, kad P. Saudargas yra kandidatūra į ateities TS pirmininkus. Tačiau jis man kaip partijos pirmininkas nelabai patiktų. Šiaip sąžiningas ir patriotiškas žmogus, tačiau jis krikdemas, t.y. grįžtume iš strateginio mąstymo į "rūpesčio žmogumi" demagogiją. Sunku pasakyti, gal reitingams tai netgi išeitų į naudą, bet aš orientuotas ne į reitingus, o visų pirma į kokybišką ir efektyvų darbą vardan tos.
                      Paskutinis taisė ; 2013.03.31, 10:09.
                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                      Comment


                        #51
                        Kubilius veda TS į liberalizmą...
                        Geriau pats pas liberalus pereitų...

                        Comment


                          #52
                          Parašė Kitas Džiugas Rodyti pranešimą
                          Kubilius veda TS į liberalizmą...
                          Geriau pats pas liberalus pereitų...
                          Konservatoriai (dešinieji) pagal klasikinį modelį ekonomikoje yra liberalai, ir tik socialinėje srityje konservatoriai, tad Kubilius į tą modelį labai pataiko.
                          Flickr

                          Comment


                            #53
                            O kas yra tas stiprus dešinumas?
                            Šiandien kone visos parlamentinės jėgos per kur nors liberalios.

                            Comment


                              #54
                              Lietuvoje liberalizmas suprantamas labai paprastai. Pagal tokią nesudėtingą formulę Lib=(Sch)+(Dkn). Kur Lib yra liberalizmas, Sch yra Sava chebra o Dkn reiškia Darom ką norim.

                              Comment


                                #55
                                Ech, kad Lietuvos politinė sistema būtų padori, reikia visapusiškai stipriai kairių ir dešinių (liberalus jau turime). O tai dabar visos stambios partijos - centro dešinė, centro kairė. Tarsi būtų centro diktatūra.

                                Comment


                                  #56
                                  Proga susipažinti su vienos iš kandidačių, L. L. Andrikienės, brėžiamomis TS vystymosi gairėmis:
                                  http://www.15min.lt/naujiena/ziniosg...eliu-18-322604

                                  Nors Andrikienės akcentuojami dalykai yra geri ir ji nėra viena tų rėksnių, kurie grąžintų TS prie emocinės, o ne pragmatinės, politikos, aš asmeniškai lieku prie tokios TS:
                                  Paskutinis taisė ; 2013.04.04, 16:18.
                                  Įžvalgos.lt - FB - G+

                                  Comment


                                    #57
                                    Parašė Rodyti pranešimą
                                    Proga susipažinti su vienos iš kandidačių, L. L. Andrikienės, brėžiamomis TS vystymosi gairėmis:
                                    Sunkiai suvokiama, kaip galima gaišti laiką skaitant programas žmogaus, kuri savo praktinius sugebėjimus įrodė 1998-2000 m., kai porai metų sujaukė gyvenimą Lietuvoje įvesdama savo vardo laiką...

                                    Comment


                                      #58
                                      Tęsinys apie aroganciją :
                                      Partijoje – tik vienas lyderis, aplink kurį visi tūpčioja, o tai neefektyvu. Šalia to – arogancija, valdiškas bendravimo stilius, idėjų stoka, demokratijos imitavimas. Tokios aukštos kritikos natos skamba Andriaus Kubiliaus varžovų programiniuose tekstuose.
                                      http://kauno.diena.lt/naujienos/liet...agaliai-487167
                                      L. Andrikienei kliūva ir tai, kad konservatoriai iš saviškių niekaip neranda kandidato į prezidentus. „Priartėjus prezidento rinkimams tūkstančiais savo narius skaičiuojanti partija priversta konstatuoti, kad ji neturi ką iškelti kandidatu į prezidentus: lyderio reitingas “neveža„, o kitiems nedera ar neleidžiama net bandyti“, – dėsto europarlamentarė. Jos nuomone, visa tai liudija, kad partijos veikimo būdą reikia keisti.
                                      Partija, rodos, dar nesvarstė prezidento rinkimų klausimo, bet Kubilius jau yra išreiškęs paramą dabartinei prezidentei. Kodėl jis nesiūlo savo partietės, kuriai tas postas visai patiktų?
                                      A. Kubiliaus tezės pačios trumpiausios. Dabartinis TS-LKD vedlys nurodo, kad partijos tikslas – laimėti savivaldybių ir Seimo rinkimus. Taip pat „išlaikyti Sąjūdžio vertybinę tapatybę, ypatingą dėmesį skiriant sovietmečio pažeisto moralinio audinio atkūrimo turiniui“.
                                      Kubilius kalba apie vertybes ir moralinį audinį . Tai, matyt, racionalus spendimas sureaguoti į kritiką, bet neįtikina.

                                      Comment


                                        #59
                                        Na štai, čia rasite pakankamai išsamią informaciją apie visų kandidatų programines nuostatas vienoje vietoje:
                                        http://www.tsajunga.lt/index.php/kan..._rinkimuose/26

                                        Pageidaujantys Andrikienę galite ir praleisti )
                                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                                        Comment


                                          #60
                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Kubilius kalba apie vertybes ir moralinį audinį . Tai, matyt, racionalus spendimas sureaguoti į kritiką, bet neįtikina.
                                          Skaičiau šitą straipsnį šiandien, tai man asmeniškai yra gaila partijos, kad ji save taip mazochistiškai ir nepelnytai plaka. Man Kubiliaus konkurentų retorika primena tą populizmą, kurį per rinkimus demonstravo TS oponentai. Tapo madinga pavemti ant Kubiliaus ir tiek.

                                          Tačiau nieko jie nepeš, nes visų pirma argumentacija yra labai vargana. Pvz., kalbos apie "aroganciją" yra visiškas mėšlas, skirtas runkelių vartojimui. Partijos viduje tą vartoja rėksniai krikdemai. Argumentas dėl "demokratijos imitavimo" ne mažiau mėšlinas. TS yra vienintelė partija ant mūsų Lietuvėlės, kurioje visi nariai pirmininką renka tiesiogiai. Kandidatų buvo iškelta 18, tiek, kiek parlamento rinkimuose registravosi partijų. Daugelis patys atsisakė dalyvauti, nes realistiškai įvertino savo galimybes. Skyriai kai kurie po tris kandidatus iškėlė maždaug su mintim "visoms amžiaus grupėms". Sakyčiau, čia jau lazdos perlenkimas. Galimybės juos kelti niekas niekaip neriboja, jiems agituoti - irgi (dabar jie zuja po visą Lietuvą agituodami). Nariams rinktis ir balsuoti už savo favoritą - taip pat.

                                          Dar bandysim kandidatų debatus padaryt. Bus toks lygis vos ne kaip prezidento rinkimų. Man rodos jų demokratijos suvokimas yra toks, kad pirmininką žūtbūt reikia pakeisti, nes jie to nori. Bet kad sprendžia partijos nariai kaip visuma ir dauguma jiems nei motais. Jei dauguma nubalsuos už kitą žmogų, ta jis ir bus pakeistas.
                                          Paskutinis taisė ; 2013.04.05, 10:43.
                                          Įžvalgos.lt - FB - G+

                                          Comment

                                          Working...
                                          X