Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos ekonomikos aktualijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Aha, visi 42 buvo korumpuoti, o dabar bus surastas vienintelis nekorumpuotas.

    Comment


      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      Aha, visi 42 buvo korumpuoti, o dabar bus surastas vienintelis nekorumpuotas.
      Panašu, kad būtent taip ir bus.

      Comment


        Pasirašys daug konfidencialių sutarčių ir aiškins, kad medienos pirkėjai neleidžia jų atskleisti .

        Comment


          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
          Pasirašys daug konfidencialių sutarčių ir aiškins, kad medienos pirkėjai neleidžia jų atskleisti .
          Gerai, kad yra senųnamų, kurie žino visas smulkmenas. Esu tikras, Prokuratūra pasinaudos tavo pateikta medžiaga ir viską nuosekliai ištirs

          Comment


            Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
            „Ikea“ valdo 15 tūkst. ha – 0,7 proc. Lietuvos miškų

            Čia legaliai ar nelegaliai?
            Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/verslas....d?id=76942307
            Ingvar Kamprad turbūt nuomoja iš sūnų, anūkų, krikštasūnių.
            If a lion could speak, we could not understand him.

            Comment


              Euroforest tai turi daug mažų uabų, kaip agrokoncernas.
              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

              Comment


                Ingvar Kamprad turbūt nuomoja iš sūnų, anūkų, krikštasūnių.
                Perka per visokius tarpininkus. Ar tai yra geriau už vaikus bei anūkus?
                Kaip suprantama, pasirinktas kitoks veiklos modelis, kuomet įmonė miškus rengiasi pirkti per tuo tikslu įkurtas ir jau veikiančias skandinavų įmones, kurios miškus perka ir pensijų ar investiciniams fondams.
                Plačiau: https://www.vz.lt/sektoriai/agrovers...#ixzz54dCPL4rc

                Comment


                  A. Bačiulis apie žemės savinininkus ir blogąjį Agrokoncerną

                  Skaitau, ką šiandien Delfi rašo Indrė Indre Makaraityte apie žemės ūkį. Kol cituoja Rasą Melnikienę ir kitus mokslininkus, linksiu galva - visgi specialistai kalba.
                  Bet paskui Indrė pereina prie Karbauskio kalimo, pacituoja jį, kad užsieniečiai agresyviai supirkinėja žemę Lietuvoje ir drioksteli:
                  "Kiek užsieniečių yra tarp stambiausių ūkininkų Lietuvoje 2018 m.? Tarp tų, kurie valdo 80 proc. Lietuvos dirbamos žemės, nė vienos užsienietiškos pavardės".
                  Oi wei, gewalt Na, Indre, kam ta vaikiška otsebiatina? Tau didesnių užsieniečių ūkininkų (kurie į Lietuvą eiti pradėjo kažkur prieš 20 metų) pavardžių? Prašau: Vokiečių KTG Agrar Mažeikiai - 8500 ha (2017 perpirkta Auga Group); Norvegų Noragra - 2400 ha. Čia tik tos, kurias ant greitųjų išgooglinau. O juk tokių bent pusė šimto, gal jau daugiau.
                  Štai 2013 metų informacija:
                  "Aktyviausiai žemės ūkio veikla užsiimančias įmones steigia Vakarų Europos verslininkai. Nuo Lietuvos įstojimo į Europos Sąjungą 2004 m. gegužę, iš 615 šalyje įsteigtų žemės ūkio veiklą vykdančių bendrovių, 44 buvo visiškai valdomos užsienio kapitalo akcininkų.
                  Daugiausiai Lietuvoje yra įsteigta Vokietijos akcininkų valdomų žemės ūkio srities bendrovių – 22, antroje vietoje rikiuojasi danai (9), trečioje – austrai (8). Po to seka norvegai (3), amerikiečiai ir olandai – po 1. Tai rodo rizikos valdymo paslaugas teikiančio kreditų biuro „Creditinfo“ duomenys".
                  O kodėl užsieniečių ūkininkų sąraše visokie "Agroforst", "Lifranija", "Noragra", bet ne Hansai, Pjerai ar Haroldai?
                  Taigi todėl, kad užsienio fiziniams asmenims dirbamos žemės įsigyti niu niu. Tai jie, kaip ir Karbauskis, Žiemelis, Matijošaitis, Barštys ir kiti lietuvių didieji perka ne žemę, bet žemės ūkio bendrovių akcijas
                  Ir viskas visiškai teisėta.
                  Tu dar mišku pasidomėk, ten suvis užsienietis ant užsieniečio, Ikea vienas didžiausių miško savininkų Lietuvoje.

                  Comment


                    Prieš kelias dienas VŽ spausdino įdomų straipsnį "Tris Baltijos šalis verslas paverčia vieno mechanizmo krumpliaračiais". Ten yra įdomios statistikos, kuri sklaido mitus apie Lietuvą ir Estiją. Pvz., darbo našumas visose Baltijos šalyse yra žemas palyginti su Vakarų Europos šalimis. Tačiau Estijoje jis yra kiek aukštesnis nei Lietuvoje ir Latvijoje. Tačiau kurios ekonomikos šakos padeda Estijai ? Ir čią keista - būtent žemų technologijų pramonė. Aukštųjų technologijų sektoriuose tiek Latvija, tiek Lietuva gana ženkliai lenkia Estiją. Štai tau ir E-stonia ...

                    "„Pagrindinis Estijos pranašumas yra žemųjų technologijų pramonės šakose, kurios dirba apie 50 procentų našiau nei Lietuvoje. Būtent žemųjų technologijų pramonė Baltijos šalyse sukuria apie 50 procentų visos pramonės pridėtinės vertės. Todėl tai kartais nustelbia faktą, kad Lietuvoje aukštųjų technologijų pramonės sektoriai dirba gerokai efektyviau už kaimynines šalis: Lietuvoje 2015 m. aukštųjų technologijų pramonės darbuotojas sukurdavo apie 54,5 tūkst. eurų pridėtinės vertės, Latvijoje – beveik 47 tūkst. eurų, o Estijoje – tik apie 24 tūkst. eurų“, – sako p. Kleponė."

                    https://www.vz.lt/2018/01/16/tris-ba...&utm_campaign=

                    Comment


                      Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                      Todėl tai kartais nustelbia faktą, kad Lietuvoje aukštųjų technologijų pramonės sektoriai dirba gerokai efektyviau už kaimynines šalis: Lietuvoje 2015 m. aukštųjų technologijų pramonės darbuotojas sukurdavo apie 54,5 tūkst. eurų pridėtinės vertės, Latvijoje – beveik 47 tūkst. eurų, o Estijoje – tik apie 24 tūkst. eurų“, – sako p. Kleponė."
                      o wow, gan brutalus skaičius estų, lyginant su LT, dar turint omeny Estijos fizinį ir kultūrinį artumą šalia techy Suomijos...
                      O kažkas forume ne per seniausiai pranašavo, kaip ateity lietuviai dirbs estams
                      P.S. didžiausias darbdavys Estijoje yra Maxima.

                      Comment


                        Kokios konkrečiai žemų technologijų pramonės šakos Estijoje yra pažengusios? Tiesiog tapo įdomu. Skalūnai?

                        Comment


                          Bet užtai tose žemųjų technologijų pramonės šakose Estijoje našumas didesnis 50 proc. Be to, tokios pramonės šakos turbūt geriau atitinka šalies darbo poreikius, todėl žmonės dirba vietoje ir mažiau emigruoja.

                          Comment


                            Išvada - Maksimos kasininkės Estijoje dirba 2x sparčiau nei Lietuvoje.
                            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                            Comment


                              Bet mum pastoviai kas nors pasakojo, kaip Lietuva yra Click image for larger version  Name:	img088-5.jpg Views:	1 Size:	212,1 kB ID:	1613135
                              o Estija Click image for larger version  Name:	stock-photo-young-hipster-girl-is-holding-digital-tablet-in-hands-and-looking-away-at-infographic-design-530775343.jpg Views:	1 Size:	44,4 kB ID:	1613136
                              bet pasirodo, Lietuva yra Click image for larger version  Name:	laser_technology.jpg Views:	1 Size:	130,1 kB ID:	1613137
                              o Estija Click image for larger version  Name:	746026301.jpg Views:	2 Size:	90,4 kB ID:	1613139

                              Comment


                                Estija Lietuvą lenkia tam tikrose srityse ir tai labiausiai lemia Lietuvos atsilikimą. Bet tos sritys nėra nei pramonė, nei aukštosios technologijos. Tiesa, vienoje iš sričių Lietuvai pavyko pavyti estus - Klaipėdos uostas jau aptarnauja dvigubai daugiau krovinių, nei Estijos uostai, nors dar ne taip ir seniai Talino uostas sulaukdavo daugiau krovinių, nei Klaipėdos, kas įvertinus gyventojų skirtumą reiškė, kad estai iš to dvigubai daugiau uždirbdavo. Tačiau pvz. iš turizmo estai vis dar uždirba dvigubai-trigubai daugiau, nei lietuviai. Turizmas per metus Estijai atneša 0,8 mlrd. eur, Lietuvai tuo tarpu tik 0,7 mlrd. eur. Estijoje tai sudaro 4% BVP, Lietuvoje 1.9%. Tai reiškia, kad lietuviai kelionėms į užsienį skiria daug daugiau pinigų, nei kad patys gauna iš turizmo, o susidariusį skirtumą turi padengti pajamos gaunamos iš tos pačios pramonės ar paslaugų eksporto. Tiesa, čia reikia pažymėti kad šiuo metu Lietuvos turizmo sektorius auga sparčiausiai Europoje, sparčiai auga ir viešbučiai ir keleiviai oro uostuose, tačiau dar yra labai daug erdvės plėstis, netgi latviai iš turizmo uždirba daug daugiau, nei lietuviai, nors jų Ryga atrodo kur kas skurdesnė turizmo objektais, nei Vilnius.

                                Trečia ir mano manymu svarbiausia sritis, kur Lietuva atsilieka, tai nekokybiška valdžia. Estijoje gi visokie komunistai niekada nepateko į valdžią, kai pas mus jie valdė didžiąją laiko dalį. Skirtumas tas, kad Estijoje buvo vykdomos reformos ir svarbiausia keliamas efektyvumas valstybiniame sektoriuje. Verslas savo efektyvumą pasikels pats, bet va už valstybinio sektoriaus, ne taip jau ir mažesnio nei privataus, efektyvumo kėlimą yra atsakingi patys žmonės, kurie į valdžią išrenka arba visokius populistus ir socdemus, nevykdančius jokių reformų, arba progresyvias partijas, kuri estijoje netgi taip ir pasivadinus - reformų partija. Suefektyvinus valstybinį sektorių ten smarkiai išauga atlyginimai, o paskui auga ir privataus sektoriaus atlyginimai, kai tuo tarpu pas mus vienintelis valdžios sprendimas pakelti atlyginimus būna minimalios mėnesio algos pakėlimas.

                                Žinoma Estija turi dar ir suomius, kurie smarkiai kelia ne tik turizmą, bet ir suneša milžiniškus pinigus į biudžetą nupirkdami berods trečdalį Estijos alkoholio, galima sakyti pačios pelningiausios valstybei prekės, nes be visų kitų mokesčių jis yra apmokestinamas dar ir akcizais. Bet šitas suomiškas šaltinis nėra neišsemiamas, jis greičiausiai jau yra pasiekęs savo piką ir su laiku vienodėjant kainoms jo įtaka turėtų pradėti mažėti.

                                Comment


                                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                  Estijoje gi visokie komunistai niekada nepateko į valdžią, kai pas mus jie valdė didžiąją laiko dalį.
                                  nes skirtingai vystėsi visuomenės sovietmečiu ir skirtinga buvo nacionalinių komunistų partijų struktūra, sorry neturiu analogiško straipsnio lietuvių kalba dabar po ranka, angliškai:

                                  The Communist Past. Party Formation and Elites in the Baltic States
                                  http://balticworlds.com/the-communis...baltic-states/

                                  Comment


                                    Eidvis pamirso pamineti Estijos IT sektoriu kuris sukuria 7% Estijos BVP ir ne tik procentaliai lenkia Lietuva, bet ko gero ir absoliuciais skaiciais.

                                    Comment


                                      Dar pamiršote paminėte estų religiją - protestantizmą, kas skatina bendruomeniškumą, mažesnį įsivaizdavimą, kad esi geresnis nei kiti, mažesnį norą vogti iš kitų. Mažiau korupcijos, daugiau bendradarbiavimo. Mes gi kaip rusai ir amerikiečiai - turim pasirodyti, kad tik už kaimyną geresni būtume. O estai kaip skandinavai - "lagom" ir "jante law" labiau ten vyrauja nei pas mus. Ir tai niekada nepasikeis

                                      Comment


                                        Pagrindinė religija Estijoje yra stačiatikių - ortodoksų.
                                        It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                        Comment


                                          Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                                          Pagrindinė religija Estijoje yra stačiatikių - ortodoksų.
                                          Nefantazuok.
                                          Estonia, historically a Lutheran Protestant nation, is one of the least religious countries in the world in terms of declared attitudes, with only 14% of the population declaring religion to be an important part of their daily life.

                                          Parašė deep'as Rodyti pranešimą
                                          Eidvis pamirso pamineti Estijos IT sektoriu kuris sukuria 7% Estijos BVP ir ne tik procentaliai lenkia Lietuva, bet ko gero ir absoliuciais skaiciais.
                                          +1

                                          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                          Estija Lietuvą lenkia tam tikrose srityse ir tai labiausiai lemia Lietuvos atsilikimą. Bet tos sritys nėra nei pramonė, nei aukštosios technologijos.
                                          Lietuvoje apart medienos ir maisto pramonę praktiškai nieko nėra. Būtų sunku patikėti kad estai atsilieka.
                                          O dėl aukstuju tech naudojimo visuomeneje, tai Lietuva atsilieka nuo Estijos.
                                          Estijoje labai daug biurokratijos yra daroma elektroniskai. Lietuvoje tai elektroniskai daroma tik teorijoje.
                                          Paskutinis taisė москвичка; 2018.01.21, 16:45.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X