Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Lietuvos ekonomikos aktualijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Kaip sudominti švedą, suomį, norvegą Lietuvos miškais ir užterštais vandens telkiniais?
    Turistų skaičius Lietuvoje auga. Ar kas nors tokio ypatingai pasikeitė ir Lietuva tapo įdomesnė? Ne, tiesiog gal daugiau reklamos ir pagerėjo susisiekimas. Tai reikia klausinėti tų turistų, kas jiems įdomu ir kokie jų poreikiai. Nemanau, kad visiems įdomu tik Aušros vartai ir Valdovų rūmai. Tiesiog apie tai daugiausia informacijos. Apie kitokias galimybes standartinis turistas dažnai net nežino. Pvz., bent anksčiau būdavo rašoma, kad Lietuvoje trūksta kempingų, nes ne visi atskrenda lėktuvu ir ne visi nakvoja Kempinskyje. Tiesiog reikia išsiaiškinti (jei tai nėra padaryta), kokių turistų grupes yra šansų pritraukti, ko labiausiai trūksta ir ne tik reklamuotis tuščiais šūkiais, bet pirmiausia užkamšyti elementarias paslaugų spragas. Pvz., kalnų mėgėjų Lietuva nepritrauks, tai mesti dideles lėšas Juozapinės ir Rambyno reklamai nėra reikalo . Tačiau Kryžių kalnas tam tikro išskirtinumo turi ir turistų pritraukia. Iš jo būtų galima išspausti dar daugiau.
    Paskutinis taisė senasnamas; 2018.03.01, 09:54.

    Comment


      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      Lietuvoje vien dėl šalies ploto nebus tokios laukinės gamtos, kad galėtum važiuoti kelias dienas, nieko nesutikti ir pamiršti civlizaciją.
      Tokį mišką užsiauginti šansų turime. Turistą vežti į/per dirbamus laukus tikrai yra nesąmonė. Tu negali nuvežti žmogaus į miškelį ir sakyti - pist tu jau gamtoje.., kai jis važiuodamas į tą miškelį, čia pat matė aplink dirbamus laukus ir baisius kolūkmiesčius.
      Paskutinis taisė andyour; 2018.03.01, 10:03.

      Comment


        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

        Kaip sudominti švedą, suomį, norvegą Lietuvos miškais ir užterštais vandens telkiniais? Arba kaip vokietį priversti to ramaus poilsio prie ežero važiuoti ne į tas minėtas šalis? Aišku galima ir reikia, kaina, servisu, bent neapsimetinėkit, kad kažką išskirtinio turim, bus kaip su tuo real is beautiful.
        Šiukšlių miškuose gana daug, bei dauguma geziukų savo tepaluotus puvėsius stato prie pat vandens. Vasarą girtuoklių pilna prie kiekvieno ežero.

        Comment


          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

          Kaip sudominti švedą, suomį, norvegą Lietuvos miškais ir užterštais vandens telkiniais? Arba kaip vokietį priversti to ramaus poilsio prie ežero važiuoti ne į tas minėtas šalis? Aišku galima ir reikia, kaina, servisu, bent neapsimetinėkit, kad kažką išskirtinio turim, bus kaip su tuo real is beautiful.
          Vokiečiai ir dabar jau važiuoja. Paklausk - papasakos.. Arčiau + pigiau + oras dažniausiai geresnis. O šūdino oro atveju netoli iki įdomesnio miesto. Kas Skandinavijos šiaurėje liūdna ir belieka sėdėt kemperyje/kempinge.

          O šiaip daug žmonių važiuoja tiesiog apžiūrėt naujos vietos. Nesvarbu ar ji "išskirtinė" ar ne. Kai apvažiuoji n iškirtinių vietų, tada tiesiog važiuoji belekur. Tiesiog nori išvažiuot iš kasdienės aplinkos ir tiek. Tas pats kaip turavimas po europos sostines ntąjį kartą. Juk iš principo svarbu išvažiuot iš namų, o ne kur nuvažiuosi.

          Asmeniškai taip turistauju. Važiuoju į nebaisiai turistines vietas ir aklai pagal GoogleMaps/OSM žiūriu kur pažymėta kokia bažnyčia ar pažintinis takas. Kartais atrandu ką nors įdomaus, kartais nepasiseka Bet kokiu atveju pamatau kaip eiliniai žmonės gyvena. Aišku pakeliui ir prireklamintas vietas aplankau Bet ne pagal tai renkuosi kryptį.

          Comment


            Su viešbučiais yra visokių niuansų. Pvz. didesni vardai dažnai stato savo viešbučius vien dėl vardo populiarinimo. Ir jiems nuomotis ar patiems statyti pastatą nėra didelis nuostolis, tačiau plečiamas brand'as. Yra nemažai keliautojų, pvz. komandiruotės, kur įmonė apgvendina darbuotojus tik vieno ar kito vardo viešbučiuose, nes turi sutartis su jais. Yra keliautojų, kurie pvz daug keliauja ir renka viešbučių taškus, jie taip pat jei galės, rinksis tą viešbutį atvykę. Viešbučių užpildymas nėra toks kaip ofisų užpildymas, kai tiesiog renkies laisvą vietą ir susigrūdi kur galima. Keliautojai šiaip renkasi gana subjektyviai, pvz jei patiko kaip viešbutis, kambarys atrodo, gal patiko jo vieta ar siūlomos paslaugos. Jei pvz mieste 5 viešbučiai, žmonės peržiūri visus ir nesirenka nė vieno nes nė vienas nepatiko, nors visuose yra laisvų kambarių arba laisvi patikę kambariai kainuoja daugiau, nei norima išleisti. Bet pvz jei mieste yra 15 viešbučių, žmonės gali užkibti ant vieno ar kito vien dėl to, kad kas nors ten jiems patiko ir atvykti. Taip, kad viešbučių statybos nėra vien tik dėl laisvo ploto, jie padengia platesnį paslaugų, dizaino, lokacijų spektrą ir didina galimybes rinktis. Plius kai kurie tiesiog platina savo vardą. Taip, kad įvairovė viešbučių pasiūloje yra gerai.
            Paskutinis taisė dr-rox; 2018.03.01, 11:34.

            Comment


              Kodel stato viesbucius? Mano atsakymas butu: ivestas euras, augancios TUI ir dygstantys verslo centrai, augantys turizmo srautai, populerejantis sveikatos turizmas ir t.t.
              Studentas

              Comment


                Net Šiauliuose stato viešbutį


                https://www.15min.lt/verslas/naujien...tis-973-632269
                If a lion could speak, we could not understand him.

                Comment


                  Tarptautiniai ekspertai išanalizavo padėtį: Lietuvą siaubia trys rimtos problemos
                  https://verslas.lrytas.lt/rinkos-pul...lemos-4918495/

                  Pasakė, kad sviestas sviestuotas:

                  Lietuvą siaubianti demografinė krizė, auganti emigracija ir didžiulė pajamų nelygybė - vienos didžiausių Lietuvos problemų, taip mūsų šalį ir jos darbo rinką ketvirtadienį apibūdino į Lietuvą atvykę Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ekspertai.
                  „Šiuo metu Lietuva susiduria su rimtu demografiniu išbandymu, gyventojų skaičius čia mažėja daugiau kaip 1 proc. per metus nuo 2000-ųjų pradžios. Daugiausia tai dėl gyventojų emigracijos, kuriai įtakos turi žemi atlyginimai ir prastos darbo sąlygos. Pajamų nelygybė Lietuvoje taip pat labai didelė“, - buvo rašoma organizacijos ataskaitoje.
                  Blemba, o juk forume kai kas teigia, kad čia tiesiog leeedddasss!

                  Nepastebėti neliko ir su Darbo kodeksu susiję pokyčiai, tačiau anot specialistų, jų negana norint išspręsti didžiausius šalies sopulius: „Tam reikia ilgalaikių politinių pastangų, taip pat būtina gerinti darbuotojų įgūdžius, darbo našumą. Vėliau tai leis didinti ir atlyginimus, mažinti emigraciją ir pajamų nelygybę“, - apie Lietuvą kalbėjo tyrėjai.
                  O kai kas forume sako, kad problemas padės išspręsti ukrai, jie bus įgudę ir atliks našų darbą

                  Demografiniai iššūkiai, įsitraukimo į darbo rinką galimybės bei nelygybė – problemos, su kuriomis privalo dorotis Lietuva. Tiesa, EBPO pripažįsta, kad norint pasiekti pokyčių šioje srityje, reiks pagalvoti ir apie didesnes valstybės išlaidas ir apie pokyčius mokesčių sistemoje.
                  Nepasakė nieko naujo.

                  Toliau įdomiau:

                  EBPO Lietuvai rekomenduoja akylai stebėti, kaip darbo rinką keičia naujasis Darbo kodeksas. „Jei paaiškėtų, kad naujasis kodeksas turi neigiamų pokyčių darbuotojams, ypač susijusių su darbo ir šeimos balansu, būtina imtis pokyčių“, - rašoma ataskaitoje. EBPO taip pat siūlo rūpintis darbuotojų teisėmis skatinant profsąjungų ir darbo tarybų steigimą, o darbdaviams, už darbo teisės nesilaikymą, siūloma taikyti griežtesnes sankcijas. Apskritai, EBPO skatina nenuolaidžiauti – kovą su atlyginimais vokeliuose, jų nuomone, galima laimėti tik didinant nuobaudas tiek juos siūlantiems darbdaviams, tiek priimantiems darbuotojams.
                  Išeina taip, kad, skirtingai nei teigia verslinykai, DK yra nelabai koks su savo "lankstumu".

                  Norint pagerinti situacija darbo rinkoje, EBPO ragina Lietuvą tuo rūpintis dar mokyklos suole. Čia turėtų būti skatinamas profesinis orientavimas. Besimokantiems taip pat turėtų būti suteikiama galimybė kuo didesnį laiko tarpą atlikti praktiką, siūloma net pagalvoti apie galimybę praktikantams mokėti algas, tiesa, čia netaikyti minimalios algos reikalavimų.
                  Ne, Lietuvoje to nebus, nes čia kiekvienas kaimo plūgas turi turėti universiteto diplomą. Pabandykite įrodyti atvirkščiai krepšelių sistemos iniciatoriams.

                  Skurdą ir nelygybę išskyrusi kaip vieną pagrindinių Lietuvos problemų, EBPO ragina Lietuvą palaipsniui didinti išlaidas socialinei apsaugai. „Tai ko gero pareikalaus pokyčių mokesčių sistemoje link didesnio mokesčių progresyvumo pajamų, turto ir aplinkosaugos mokesčių srityse“, - pažymi ekspertai. EBPO pažymi, kad Lietuva sustiprino nedarbo pašalpų sistemą, bet parama ilgalaikiams bedarbiams išlieka nepakankama. Ekspertai skatina ilgiau mokėti išmokas ilgą laiko tarpą darbo nerandantiems asmenims, o papildomų pinigų tam rasti siūloma sumažinant išmokų lubas arba kiek mažesnes bedarbio išmokas mokant pirmuosius nedarbo mėnesius. Ekspertai taip pat skatina labiau rūpintis labiausiai finansiškai pažeidžiamais namų ūkiais – įvairios išmokos ir jiems tenkančios kompensacijos turėtų padėti padengti visas būtinąsias išlaidas. Daugiau lėšų turėtų būti skiriama ir pensijų sistemai. „Politika emigrantų klausimu taip pat turėtų būti peržiūrėta“, - ragina EBPO. Anot jos, Lietuva turi pripažinti, kad emigracijos mastai, ko gero, išliks dideli, tad būtina stengtis mažinti ne tik aukštos, bet ir vidutinės kvalifikacijos darbo jėgos nutekėjimą iš šalies. „Turėtų būti labiau stengiamasi kalbėti su užsienyje gyvenančias lietuviais apie darbo Lietuvoje galimybes, o jiems grįžus turėtų būti sudaromos kuo geresnės sąlygos įsidarbinti“, - skelbiama ataskaitoje.
                  Paskutinis taisė R.D.; 2018.03.01, 12:54.

                  Comment


                    Blemba, o juk forume kai kas teigia, kad čia tiesiog leeedddasss!
                    Čia kas tokie? Ledas, žiūrint su kuo lyginsi, jei su EBPO narėmis, tai tikrai ne.

                    O kai kas forume sako, kad problemas padės išspręsti ukrai, jie bus įgudę ir atliks našų darbą
                    EBPO ekspertai taip sako, ir aš jiems galiu tik pritarti.

                    Išeina taip, kad, skirtingai nei teigia verslinykai, DK yra nelabai koks su savo "lankstumu".
                    Na, verslininkai tikrai norėtų nors kažkiek lankstesnio DK. EBPO ekspertai vėl gi tam pritaria.
                    If a lion could speak, we could not understand him.

                    Comment


                      Užsienio specialistų analizė daug labiau atitinka Lietuvos poreikius nei vietinių suinteresuotų egzzzpertų vogravimai. Anot pastarųjų, jei nepatinka darbo sąlygos, tai nedirbk, išvažiuok, už durų stovi eilė baltarusių-ukrainiečių. Jei atlyginimas per mažas, dirbk 14 val. ir bus didesnis. Yra nenorinčių dirbti už 500 eur? Naikinti pašalpas. Kokios dar profsąjungos? Reikia atsivežti ukrainiečių-šrilankiečių, kurie tokio žodžio net nežino.

                      Comment


                        KĄ reikia daryti, tai daugiau mažiau yra bendras konsensusas. Sunkiau pasakyti kaip tai padaryti. O net jei ir suprantama kaip, tam paprasčiausiai nėra politinės valios.
                        If a lion could speak, we could not understand him.

                        Comment


                          Parašė rat
                          Ką reiškia lankstus DK? Kuo jis dabar nelankstus?
                          Man šitas irgi įdomu.

                          P.S. rat, kaip pas tave nuo "parašytų pranešimų skaičiaus" dingo keletas šimtų ar tūkstančių žinučių?

                          Comment


                            Na del progresinio GPM tai visi sutaria, bet niekaip niekas nepriima. Dabar valstieciai kazka mikcioja apie neva jau esancius progresinius mokescius.
                            Studentas

                            Comment


                              Parašė rat
                              Ką reiškia lankstus DK? Kuo jis dabar nelankstus?
                              Jau buvo čia diskusija - griežtai reglamentuojamos valandos, darbo laikas, darbuotojas verčiamas imti atostogas tada, kada jam nepatogu. Naujasis DK šiek tiek geresnis nei senasis, nes buvo patikslinti kai kurie neaiškumai, bet liberalumo praktiškai nebuvo jokio įnešta, tokio, koks jis yra tikrai liberalių darbo santykių valstybėse - Danijoje, JK, Norvegijoje ar Airijoje. Vis dar velkamės kažkur tarp Italijos ir Graikijos.
                              If a lion could speak, we could not understand him.

                              Comment


                                Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                                Jau buvo čia diskusija - griežtai reglamentuojamos valandos, darbo laikas, darbuotojas verčiamas imti atostogas tada, kada jam nepatogu. Naujasis DK šiek tiek geresnis nei senasis, nes buvo patikslinti kai kurie neaiškumai, bet liberalumo praktiškai nebuvo jokio įnešta, tokio, koks jis yra tikrai liberalių darbo santykių valstybėse - Danijoje, JK, Norvegijoje ar Airijoje. Vis dar velkamės kažkur tarp Italijos ir Graikijos.
                                Lietuvoje liberalumas pasižymi DK nuostatų vykdymo neprivalomume
                                Pas mus bet kokiam ofise po 17:00 krūvos darbuotojų (nors jokie viršvalandžiai neegzistuoja). Italijoje - kaip vėjo nupūsta

                                Comment


                                  Parašė rat
                                  Ką reiškia lankstus DK? Kuo jis dabar nelankstus?
                                  Rinktis Meksikie... atsiprašau darbuotojus nuo gatvės furgonais kiekvieną rytą būtų itin progresyvu lankstu ir ligeralu. Kam ten kažkokios išankstinės sutartys, terminai ir kitos nesąmonės.

                                  Comment


                                    Parašė Sula Rodyti pranešimą

                                    Lietuvoje liberalumas pasižymi DK nuostatų vykdymo neprivalomume
                                    Pas mus bet kokiam ofise po 17:00 krūvos darbuotojų (nors jokie viršvalandžiai neegzistuoja). Italijoje - kaip vėjo nupūsta
                                    Tai EBPO labai teisingai kalba apie darbuotojų teisių gynimą per profsąjungas ar darbo tarybas. Pas mus darbuotojai gauna tiesiog skrupulingai tiksliai už visus viršvalandžius.

                                    O tu asmeniškai ar lieki šitų neapmokamų viršvalandžių? Jei taip, taip kodėl?
                                    If a lion could speak, we could not understand him.

                                    Comment


                                      Aha, Danijoj labai liberalu ir lanksčios darbo valandos, tačiau standartinė darbo savaitė trunka tik 37 val., ilgos atostogos ir dosnios pašalpos netekus darbo. Ir daugelio dalykų net nereikia iš darbdavio reikalauti, nes tai jau išreikalauta kolektyvinėje sutartyje. Liberalumas Lietuvoje atrodytų kiek kitaip: 60 val. darbo savaitė, trumpos atostogos ir pagreitintas išmetimas iš darbo vietos.

                                      Comment


                                        Parašė Ginthus Rodyti pranešimą

                                        Rinktis Meksikie... atsiprašau darbuotojus nuo gatvės furgonais kiekvieną rytą būtų itin progresyvu lankstu ir ligeralu. Kam ten kažkokios išankstinės sutartys, terminai ir kitos nesąmonės.
                                        Jei tavo verslas - gatves ten kokias šluoti, tai gal ir taip. Jei darbas yra world-leading hibridinių composite kūrimas (kaip mano ), tai liberalu yra nereguliuoti darbuotojui kiek, kur ir kada dirbti ir atostogauti, o mokėti jam tiek daug, kad jis darbą atliktų kuo greičiau ir kokybiškiau.
                                        If a lion could speak, we could not understand him.

                                        Comment


                                          Tačiau standartinė darbo savaitė trunka tik 37 val.
                                          Viesajame sektoriuje taip. Privaciam ivairiai, bet 40 nera netiketa.

                                          ilgos atostogos
                                          Taip - 5 dienom ilgiau nei Lietuvoje

                                          dosnios pašalpos netekus darbo
                                          Tik tuo atveju jei moki pats papildomas imokas i garantinio draudimo fonda.

                                          nes tai jau išreikalauta kolektyvinėje sutartyje
                                          Tikrai ne visos imones turi kolektyvines sutartis. Kolektyvine sutarti tureti neprivaloma, kaip ir deretis su profsajungomis. Tik turi buti aiskiai parasyta darbo sutartyje - su profsajunga susitarimu nera ir neturesim. Apskritai darbo kodeksas Danijoje yra labai liberalus is tos puses, kad beveik niekas nereglamentuota - viskas palikta tartis darbo kontrakte (http://www.cfe-eutax.org/taxation/labor-law/denmark)

                                          Comment

                                          Working...
                                          X