Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė digital Rodyti pranešimą
    Lietuvoje buvo atvejis, kai motina savo kenčiančiam sūnui atjungė aparatus, nes jis labai kentėjo ir prašė. Neteko beveik viso veido po avarijos. Buvo straipsnių apie šį atvejį žiniasklaidoje, tiesa, jau senokai.
    Ir kuo baigėsi? Pasodino motiną? Lygtai, dabar nepamenu, kažką girdėjau. Ir kas, kad veidas sužalotas. Išgyventi tai jis galėjo. Taip, būtų tapęs invalidu ir su subjaurotu veidu. Bet tai visada galėjo pats po to pabaigti savo gyvenimą? Kodėl už tai turi padaryti kiti? Egoizmas visa tai vadinasi.

    Comment


      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
      Bet tai visada galėjo pats po to pabaigti savo gyvenimą? Kodėl už tai turi padaryti kiti? Egoizmas visa tai vadinasi.
      Negalėjo, nes nevaikščiojo, buvo aklas, be nosies, ausų ir pan.

      Comment


        Visų pirma tai jis su didele tikimybe būtų išgyvenęs. O kad skauda, tai skauda. Visi kažkokie tai minkštakūniai pasidarė. Nevaikščiojimas ne problema nusižudyti. Rankas būtų judinęs? Manau, kad taip. Aklumas ne problema. Nosis, ausys - tai tik išorė, gyvybinėms funkcijoms šitie odos ir kremzlių gabaliukai nereikalingi. Galima gyventi ir be jų. Taip, būtų šūdinas gyvenimas, bet jei nenori toks gyventi, tai tegul pats ir galą pasidaro, o ne iš kitų reikalauja. Egoizmas visa tai...

        Comment


          Parašė Efka_01 Rodyti pranešimą

          Kodėl tu perfrazuoji mano sakytus dalykus į tai, ko aš nesakau? Aš suprantu tavo požiūrį, bet paimti mano pateiktą informaciją ir suinterpretuoti belekaip yra kažkaip negražu.



          Vėžys amžiaus cenzo neturi, 95 metų amžiaus žmogus sirgti gali. Nors pripažįstu, kad toks variantas labai retas, bet būna.



          Prie ko čia tas amžius? Nei amžius, nei ligos faktas, nei pareikštas noras negali ir neturi būti negaivinimo ar eutanazijos kriterijai patys iš savęs. Tiktai pakankamas kriterijų kiekis/kompleksas. Todėl savo pavyzdžiuose ir nurodžiau sunkią 95mečio žmogaus būklę, bet nieko tokio nerašiau apie 60metį. Tad jei mirtis ištinka 60 metį, kuris serga sunkia demencija, sunkiu, nuolatinį dusulį sukeliančiu, širdies nepakankamumu, kasdien jaučia nenumalšinamus skausmus dėl IV stadijos išplitusio vėžio, tai mano mąstysena analogiška - jei šis žmogus miršta, tai ar verta jį gaivinti ir grąžinti į kančias? Primenu, kad kalbu apie negaivinimą.




          Jei gaivina medikai, tai galioja viskas, ką pasakiau, nepaisant to ar įstaiga, ar laukas. Jei pilietis, tai gal ir negalioja.

          Bet kalbam ne apie atsitiktinių žmonių gaivinimą, o tų, kurių būklė aiškiai žinoma.

          Paveiksliukas iš google:

          Paveiksliukas

          Paveiksliuke - tipinis slaugos ligoninės pacientas. Tokio tipo pacientas žmonių nebepažįsta, aplinkoje nesiorientuoja, šlapinasi ir tuštinasi į lovą (tiksliau sauskelnes), sunkiai kvėpuoja, dieną ir naktį šaukia ir aimanuoja (jei nepatinka vėžio diagnozė, lai būna toli pažengęs deformuojantis sąnarių artrita, visgi dažnesinis susirgimas), šie pacientai neretai būna pririšti prie lovos, nes būdami demenciški keliasi, kažkur bėga, griūna, šoka pro langą ir patiria sunkias traumas (kaulų lūžius). Ir vieną dieną jam sustoja širdis. Jei tau atrodo, kad humaniškumas yra grąžintį jį atgal į kątik aprašytą, o tiksliau blogesnę būklę (nes kol širdis vėl neužkurta, smegenys negauna degonnies ir pradeda vystytis negrįžtami pažeidimai), tai manau esi ne ką geresnis už Staliną ar Hitlerį. Mano tokia nuomonė.
          Tai pats parašei variantą, kurio 99,9 proc. nebūna. Dar kartą kartoju, kad visokie vežiu sergantys turi pakankamai laiko pasidaryti galą, kai išgirsta diagnozę ir iki to momento, kai jau nieko patys nebegali. O šiaip tai dauguma prieš mirtį kankinasi. Ir ką, visu reikia prievarta eutanazinti? Visa tai supuvusių Vakarų "išradimas": gyventi reikia maloniai ir kaifuojant. Todėl mirtis atrodo siaubinga, o kančia i viso protu nesuvokiama, tai, ko reikia išvengti ir kadangi nuo mirties neišsisuksi, tai reikia ir mirti lengvai. Egoizmas - liberastnių Vakarų skatinama "savybė".

          Comment


            Nepamirškime, kad kankinasi ne tik pacientai, bet ir jų artimieji.

            Comment


              Tik nereikia čia spausti ant gailesčio. Dar kartą kartojusupuvusių Vakarų ideologija - gyventi reikia maloniai ir su kaifu. Tokie inkščia dėl visko, kas jiems neteikia malonumo.

              Comment


                Reiktu Al1 įvykdyti eutanaziją

                Comment


                  Jei reikia rinktis tarp malonumo ir kančių, tai aš renkuosi malonumą Jei renkiesi kančią, tai tavo pasirinkimas

                  Comment


                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Reiktu Al1 įvykdyti eutanaziją
                    Idėja Lietuvai

                    Comment


                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                      Tik nereikia čia spausti ant gailesčio. Dar kartą kartojusupuvusių Vakarų ideologija - gyventi reikia maloniai ir su kaifu. Tokie inkščia dėl visko, kas jiems neteikia malonumo.

                      Comment


                        Šitas Laukinis buvo skandalistas ir pederastas, už dulkinimąsi su vyrais jis buvo nuteistas. Taip kad šito zeko ir degrado žodžių (jei iš viso tai jo žodžiai) čia nekaišiok. Be to verčia ne konkretus žmogus, o visuomenė. Jei visuomenės nuomonė ir požiūris yra egoizmas tai kažkas kai kam negerai su galva. Bet kokiu atveju Laukiniui tikrai buvo negerai su galva. O jo "Doriano G(r)ėjaus portrete" pagrindinis veikėjas pavaizduotas kaip egoistas, sudarantis sutartį su šėtonu, kad liktų amžinai jaunas...

                        Parašė digital
                        Na bet yra Gedimino pilis su LSSR vėliava?
                        O siaube, nėra... Kaip aš galėjau tai pražiopsoti...
                        Paskutinis taisė Al1; 2018.02.09, 06:27.

                        Comment


                          Nuo kliedesių grįžtame prie temos: Japonijos farmacininkai sukūrė gripo virusą per parą sunaikinantį vaistą

                          http://www.lrt.lt/naujienos/mokslas-...kinanti-vaista
                          Japonijos farmacijos kompanija „Shionogi & Co“ paskelbė sukūrusi vaistą, kuris gripo A ar B rūšies virusą sunaikina per vieną parą.
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                          Comment


                            Sviestas ant bangos: Fat Is Back and Premium Butter Makers Are Taking the Cream https://www.bloomberg.com/news/artic...king-the-cream
                            Demand for butter, cream and other commodities rich in butterfat has increased after consumer perceptions were swayed by studies indicating lower health risks from consuming dairy-fat and the detrimental effects of alternative trans fats, the U.S. Department of Agriculture said in a Feb. 14 report. That’s underpinning prices, which reached a record last September amid shortages in Europe.

                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Danone, the world’s largest yogurt maker, has started selling a full fat version of its Activia brand in the Nordic region, “which nobody would’ve expected to exist a few years ago
                              Tai jau panašu į revoliuciją .

                              Comment


                                Dar labiau storėsim

                                Šiaip reiktų skirti du dalykus:

                                - riebalų savaiminis kenksmingumas (paneigta)
                                - per didelis riebalų suvartojimas (blogai, kaip ir bet ko kito per didelis vartojimas)

                                Jei pradėsim lengva ranka valgyti full fat jogurtus, 40% grietinę, dėti sviestą visur kur (vietoj jogurto ar net kokio kefyro), tai visuomenė toliau storės. Žmonės dažniausiai nepasi-ymi labai mokslišku ir racionaliu maisto normavimu ir gilinimusi į reikalingus kiekius. Jau dabar esam viena storiausių Europos tautų kartu su UK ir Airija.

                                Comment


                                  Svarbu trans riebalus (hydrintus) išmesti iš visur. Beje Porošenkos Rochen saldainiuose, šokolade masiškai dedami. Sudėtis nekokia. Nors kokia Vilniaus pergalė irgi dažnai prideda š.
                                  Tikėkimes, kad kai įsigalios Lietuvoje griežtesnės normos lyg ir kitais metais, tai apsivalys nuo dalies brudo.
                                  Paskutinis taisė Arunasx; 2018.02.24, 16:45.
                                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                                  Comment


                                    Riebalų pakankamai sunku persivalgyti, nes jie greitai įjungia sotumą. Pvz., chalvos, tinginio ar torto su grietinėle sunku suvalgyti daug. O kokį liesą želė tortą arba neriebius sausainius galima kimšti be galo. Riebalų gaunama mažiau, bet užtai prisivalgoma greitų angliavandenių. Reiktų tyrimų, kokios sudėties ir koks maisto kiekis geriausiai eina į kūną. Faktas tas, kad riebalai yra įsisavinami lėčiau.

                                    Comment


                                      Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                      Svarbu trans riebalus (hydrintus) išmesti iš visur. Beje Porošenkos Rochen saldainiuose, šokolade masiškai dedami. Sudėtis nekokia. Nors kokia Vilniaus pergalė irgi dažnai prideda š.
                                      Tikėkimes, kad kai įsigalios Lietuvoje griežtesnės normos lyg ir kitais metais, tai apsivalys nuo dalies brudo.
                                      Dėl visokių ukrainietiškų ar net tų pačių lietuviškų saldainių tai aš iki šiol nesuprantu, kurių galų žmonės juos perka? Juk tai sub-standard šūdina produkcija, tinkama nebent Rusijos ar kokios panašios 3rd world rinkos vartotojams. Visi tie šveicariški, belgiški, prancūziški ir kiti Europietiški desertai užsitarnavo savo vardą for a reason. O lietuviai vedini kažkokios nesuprantamos motyvacijos perka visišką mėšlą. Atsiranda debilų, kurie dar bando kažką aiškinti, kad neva gal ne tokie ir blogi tie lietuviški saldainiai ir šokoladai. Nope, jie yra visiškai blogi ir tiesiog visiškas šūdas, kurio nereiktų net arti burnos dėti. Aš kai ieškau saldumunų (sutinku, jų turbūt išvis nereiktų ieškoti), automatiškai praskipinu lentynas, kur yra bet kas lietuviško ar ex-USSR.

                                      O dėl fizinio aktyvumo Al1 yra gana teisus (žinau, amazing ). Pastebėjau, kad žmonės Vilniuje tiesiog patologiškai vengia bet kokio judesio. Bet tam yra ir objektyvių priežasčių. Bandyti kur nors nueiti pėsčiam Vilniuje dažnai yra labai didelis challenge. Šaligatvių arba nėra išvis, arba jie labai nepatogūs naviguoti arba elementariai išgriuvę ir pavojingi. Tai jeigu tai nebus tvarkoma (o su dabartine miesto vadovybe akivaizdu, kad nebus), greit tapsim vienvaldžiais ES lyderiais pagal nusipenėjimą.
                                      Paskutinis taisė John; 2018.02.24, 19:30.

                                      Comment


                                        Nutukimas priklauso ne tiek nuo darbo pobūdžio, kiek nuo išsilavinimo. Pilna tyrimų. Melioratoriai ir statybininkai yra sveikesni bei gyvena ilgiau nei biuro pelės? Fizinio krūvio tai jie gauna, bet standartinio statybininko požiūris ir žinios apie mitybą tai vaje vaje. Požiūris į alkoholį ir rūkymą irgi vaje vaje. Gryno oro perteklių sėkmingai "kompensuoja" surūkydami bet po pakelį per dieną.

                                        Comment


                                          Biuro pelės dažniau daro kavos pertraukėles su tortukais, bet kartu ir geriau supranta, kad po to reikia tai kažkaip neutralizuoti. Kas yra pagrindiniai sporto klubų klientai, masinių sporto renginių dalyviai, įvairių dietų propaguotojai? Nemanau, kad statybininkai . Išsivysčiusiose šalyse koreliacija tarp mažesnio išsilavinimo ir nutukimo ryškesnė, bet ji yra ir besivystančiose šalyse.

                                          We examined obesity patterns in three countries of Central and Eastern Europe (CEE): Russia, Poland and the Czech Republic, middle-income post-communist countries undergoing social and economic transition. The prevalence of obesity was inversely associated with education of individuals in our three samples of Central and Eastern European populations.
                                          https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18251227

                                          Comment

                                          Working...
                                          X