Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Sula Rodyti pranešimą
    Vakar susinervinau. Cholesterolis virš 8 mmol. Kuo "sveikiau" maitinuosi, tuo šis rodiklis didesnis. Iki "sveikos" mitybos valgiau viską.
    O koks svoris/ūgis? Ir kaip su saldumynais ir kitais aukštą GI turinčiais angliavandeniais? Didžiausias blogietis ir svorio bei kraujospūdžių/cholesterolių draugas yra būtent jie.

    Comment


      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
      Nieko keista. Abejoju, ar galima turėti normalius cholesterolio skaičius baidantis natūralių riebalų.
      Taigi gydytojas liepia, o taip pat visa žiniasklaida triūbija tą patį.

      Saldumynų nemėgstu. Ūgis 182 cm, svoris 84 kg.

      Comment


        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        Ką reiškia "sveikiau"? Pvz., aš su savo riebia, bet nesaldžia, normalių produktų dieta tik 4,5 mmol išspaudžiu. Gydytojai gal sakytų, kad nesveikai maitinuosi, bet man jų nuomonė tuo klausimu neįdomi . Mityba lemia daug, bet yra ir kitų veiksnių.

        Mitybos bumblauskas prof. Stukas toliau propaguoja margariną ir niekas jo nepasodina.

        Profesorius sukritikavo populiarų pusryčių pasirinkimą

        Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/sveikata/sveikat....d?id=74247800
        Stukas ir paskaitose nesamonių prirašęs, skaičiau kažkada senas skaidres ir facepalminau. Jūsų mityba puiki. Low carb high fat - ketogeninės dietos yra tai kaip reikėtų maitintis. Duonos, makaronai, ir kiti greiti carbai (net nekalbu apie cukrų) yra industrijos būdas jus sargdinti. Drąsiai valgykite mėsą (KUO RIEBESNĘ), kiaušinius, žuvį, sviestą ir t.t., nueikite pas savo daktarą ir stebėkitę jo nuostabą kaip susitvarkė jūsų cholesterolis ir lipidai. Beje į cholesterolį šiaip išvis siūlau nekreipti dėmesio, yra vertas jo tik vienas rodiklis small particle size LDL, o pas mus tiria bendrą, kas yra irrelevant.

        O dėl pusryčių - aš jų nebevalgau iš viso, siūlau ir kitiems pabandyti. Čia yra išmislas, kad reikia juos valgyti, aš pvz nealkanas jaučiuosi ryte, bet dėl brainwasho ir aš valgydavau. Atsisakiau - puikus jausmas, ryte būna stabili gliukozė ir ketonų po nakties, o dauguma susicrashina savo gliukozę su kvailais pusryčiais ir per pietūs būna alkani kaip žvėrukai ir dėl to overeatina, kas veda link viršsvorio, spaudimo ir kitų bėdų.
        Paskutinis taisė Pedigree; 2017.04.06, 19:55.

        Comment


          Parašė Sula Rodyti pranešimą
          Dėl kraujospūdžio prevencijos beveik atsisakiau kiaulienos, sviesto, kiaušinių, pieno produktų, dešrų ir visokių užkandžių. Daugiau žuvies, liesa vištiena kalakutiena, daugiau daržovių. Tai per 2 metus "pasveikau" nuo 5 iki 8 mmol
          Pamiršote turbūt pridėti, kad cukraus, miltinių produktų, kepinių, makaronų tai neeliminavote (kas iš tiesų sargdina, nes jie stimuliuoja insuliną, yra verčiami į riebalus ir perteklinį cholesterolį). O atsisakėte sveikiausių produktų. Tai štai ir rezultatas.

          Comment


            O dėl pusryčių - aš jų nebevalgau iš viso, siūlau ir kitiems pabandyti.
            Maždaug dvejus metus pusryčių ir nevalgiau: valgydavau 2 kartus per dieną be užkandžiavimų. Bet kadangi sportuoju, tai būdavau priverstas per tuos du valgymus gerokai prisikimšti. Man pasirodė, kad gal tai nėra labai gerai tiek dėl maisto įsisavinimo (apkraunamas virškinimas), tiek dėl tos pačios gliukozės šuolio. Turbūt net ir nevalgant greitųjų angliavandenių, bet gerokai prisikimšus kokių grikių, gliukozė vis tiek daugokai pakyla?
            Norintiems numesti svorio, tai retas valgymas kaip reikiant padėtų (taip valgant man reikėdavo pasistengti norint palaikyti pastovų svorį (būdavo linkęs nukristi)). Tuo tarpu dietologai pataria valgyti 5 kartus . Kiek pastebėjau, tai stori žmonės būtent ir valgo dažnai - panašiai kaip galiūnai ar kultūristai, norintys priaugti masės . Apskritai vyraujantys "specialistų" patarimai, kaip numesti svorio, labiausiai tinka norintiems jo priaugti: dažnas valgymas, grūdų vyravimas racione, riebalų vengimas. Pasekmės visuomenėje puikiai matomos.
            Paskutinis taisė senasnamas; 2017.04.06, 20:25.

            Comment


              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
              Maždaug dvejus metus pusryčių ir nevalgiau: valgydavau 2 kartus per dieną be užkandžiavimų. Bet kadangi sportuoju, tai būdavau priverstas per tuos du valgymus gerokai prisikimšti. Man pasirodė, kad gal tai nėra labai gerai tiek dėl maisto įsisavinimo (apkraunamas virškinimas), tiek dėl tos pačios gliukozės šuolio. Turbūt net ir nevalgant greitųjų angliavandenių, bet gerokai prisikimšus kokių grikių, gliukozė vis tiek daugokai pakyla?
              Norintiems numesti svorio, tai retas valgymas kaip reikiant padėtų (taip valgant man reikėdavo pasistengti norint palaikyti pastovų svorį (būdavo linkęs nukristi)). Tuo tarpu dietologai pataria valgyti 5 kartus . Kiek pastebėjau, tai stori žmonės būtent ir valgo dažnai - panašiai kaip galiūnai ar kultūristai, norintys priaugti masės .
              Visas nutritional science yra labiausiai bene visos medicinos suconfusinta sritis. Taip yra dėl kelių paradoksų. Pelningiausi produktai maisto pramonei yra tie, kurie labiausiai mus sargdina. Cukrus sukelia priklausomybę (tikrą) dėl to jo visur prideda. Angliavandeniai evoliuciškai buvo retas malonumas, dėl to mes išmokome jų norėti ir siekti. Ir dėl to dabar esant jų abundance susiduriame su problemomis. Evoliuciškai mūsų dieta buvo daug mėsos, riebalų, žuvies, daržovių, riešutų, kartais koks šakniavaisis ar kitas angliavandenis. Bet ne 60% dienos normos - rafinuoti carbai, kurie jums duos tokį insulino spaiką, kad kūnas nežino kaip tvarkytis, nes evoliuciškai mes turėdavome gliukozės trūkumą, o ne jos perteklių. Dėl to visi extra carbai eina į riebalus, nes, žinia, per daug gliukozės yra kenksminga, tai vadinasi diabetas.

              Tai štai, sveikiausia dieta - paleo/atkins/keto yra ta, kuri maisto pramonei uždirba mažiausiai pinigų. Dėl to jie paperka mokslininkus, klastoja tyrimus ir dėl to viskas yra taip painu. Jie specialiai stengiasi sudirbti mokslą, atsiminkit kaip suvarytas buvo Atkinsas. Daktarai nežino šitų dalykų, profesoriai nežino šitų dalykų. O kai kurie iš to gyvena, nors ir žino, yra parsidavę kitaip tariant. Maisto-mitybos klausimais netikėkite jokiais autoritetais, skaitykite patys, geriausiai angliškai, lietuvių kalba nieko gero nerasite.

              Comment


                Ar yra kokios rekomendacijos, kiek kalorijų geriau neviršyti vienu valgymu? Galiu suvalgyti ir kokius 2000 kalorijų bei nestorėti, tik kažkodėl man atrodo, kad tai nėra gerai. Nors, pvz., tais pačiais paleolito laikais ir vėliau žmonės panašiai ir valgydavo: jei kažką sumedžioja, tai prisivalgo kiek telpa, nes būna alkani ir neaišku, kada galės pavalgyti kitą kartą. Kitaip sakant, kaitaliodavosi sotumo ir pasninko laikotarpiai. Šiais laikais vyrauja nuolatinis sotumas .

                Comment


                  Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                  Pamiršote turbūt pridėti, kad cukraus, miltinių produktų, kepinių, makaronų tai neeliminavote (kas iš tiesų sargdina, nes jie stimuliuoja insuliną, yra verčiami į riebalus ir perteklinį cholesterolį). O atsisakėte sveikiausių produktų. Tai štai ir rezultatas.
                  Na taip, išskyrus atsisakyto cukraus. Betgi grūdiniai tai piramidės pagrindas? Juolab daugiausia juoda duona su grūdais.
                  Bet kokiu atveju, gydytojai pasakius apie riebią mėsą, jai plaukai pasišiaušia: "žaidžiate su mirtimi".
                  Nebent palikti TIK daržoves. Dar gal žuvis?
                  Kas tie sveiki produktai nelabai kas pasako. Ar čia kažkokie tabu? Net jūs atvirai nepasakote, tai gal lašinius kirsti vis gi irgi neverta?

                  Comment


                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                    Na taip, išskyrus atsisakyto cukraus. Betgi grūdiniai tai piramidės pagrindas? Juolab daugiausia juoda duona su grūdais.
                    Bet kokiu atveju, gydytojai pasakius apie riebią mėsą, jai plaukai pasišiaušia: "žaidžiate su mirtimi".
                    Nebent palikti TIK daržoves. Dar gal žuvis?
                    Kas tie sveiki produktai nelabai kas pasako. Ar čia kažkokie tabu? Net jūs atvirai nepasakote, tai gal lašinius kirsti vis gi irgi neverta?
                    Svarbu ne tik "ką valgyti", bet ir "kiek valgyti". Jeigu kasdien suvalgysite sumuštinį su lašiniais, sveikatai tai nepakenks. Jeigu pirmadienį pietums suvalgysite gabaliuką kiaulienos, antradienį ir penktadienį - vištienos, trečiadienį - žuvies, o ketvirtadienį ir savaitgalį - daržoves, sveikatai tai nepakenks. Jeigu bulves valgysite vieną kartą į savaitę - sveikatai tai nepakenks. Ir t.t.
                    Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

                    Comment


                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                      Na taip, išskyrus atsisakyto cukraus. Betgi grūdiniai tai piramidės pagrindas? Juolab daugiausia juoda duona su grūdais.
                      Bet kokiu atveju, gydytojai pasakius apie riebią mėsą, jai plaukai pasišiaušia: "žaidžiate su mirtimi".
                      Nebent palikti TIK daržoves. Dar gal žuvis?
                      Kas tie sveiki produktai nelabai kas pasako. Ar čia kažkokie tabu? Net jūs atvirai nepasakote, tai gal lašinius kirsti vis gi irgi neverta?
                      Ta piramidė yra didžiausias medicinos nusikaltimas žmonijai, po 50 metų visi nesupras kaip tai buvo įmanoma, čia tas pats, kas rekomenduoti, kad rūkymas 20x per dieną turėtų būti sveiko gyvenimo būdo pagrindas. "Jūsų daktaras renkasi marlboro!" Dabar mes negalime tuo patikėti, o tai buvo realybė.

                      Gydytoja yra gera, ji jums nori padėti, bet jai kaip ir mums visiems yra išplautos smegenys. Valgykite kiek norite riebios mėsos. http://www.theiflife.com/the-inuit-p...se-and-cancer/
                      Inuitai valgė tik mėsą (taikydavo į riebią, ruonių smegenis, kepenis) ir jokiom ŠKS ligom ar diabetu nesirgdavo. Kirskite drasiai lašinius. Sotieji riebalai pavojingi tik tada, kai valgomi kartu su greitais angliavandeniais, nes tada stimuliuojamas insulinas, kuris susiurbia ir riebalus ir perteklinius carbus į riebalinį audinį.

                      Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                      Ar yra kokios rekomendacijos, kiek kalorijų geriau neviršyti vienu valgymu? Galiu suvalgyti ir kokius 2000 kalorijų bei nestorėti, tik kažkodėl man atrodo, kad tai nėra gerai. Nors, pvz., tais pačiais paleolito laikais ir vėliau žmonės panašiai ir valgydavo: jei kažką sumedžioja, tai prisivalgo kiek telpa, nes būna alkani ir neaišku, kada galės pavalgyti kitą kartą. Kitaip sakant, kaitaliodavosi sotumo ir pasninko laikotarpiai. Šiais laikais vyrauja nuolatinis sotumas .
                      Kalorijos iš esmės yra irrelevant. Nes visi kažkodėl galvoja, kad "calories-out" yra stabilus. "Jei suvalgote 1600 kalorijų vietoje 2000" tai bus 400 kalorijų praradimas, tai reiškia, kad per 10 dienų bus -4000 kalorijų, jei degtų vien riebalai tai būtų 4000/9≈444gr riebalų praradimas. Exceeept that it does not happen. Jei suvalgote 1600 per dieną, jūsų organizmas išdegins 1700 pvz. Tai yra žinomas fenomenas. Ir dega tai daugiau baltymai o ne riebalai tradicinių dietų atveju, nes insulinas tebeblokuoja riebalų deginimą. Kad degtų riebalai, reikia žeminti insulino lygius.

                      Valgykite kiek norite kalorijų, bet jos turi nestimuliuoti insulino. Tada jos sudegs. Praktiškai - mažai aukšto GI carbų (žemo GI irgi nedaug, aš siūlau išvis kuo rečiau, bet nebūtinai), mėsos vidutiniškai (riebi raudona - liuks. Vištiena su odelėm ir t.t.) ir daug riebalų. Sviestas, majonezas, alyvuogių aliejus - puiku. Teko girdėt "french paradox" ? Amerikonai sugalvojo, kad čia paradoksas, nes prancūzai valgo daug saturated fat ir neserga širdies ligomis. Kadangi visi religingai tuo tikėjo, tai galvojo, kad čia yra paradoksas. Tada atrado, kad Lietuviai pvz valgo gana nedaug saturated fat, o serga širdies ligom belekaip.... Nes kaltas kortizolis (lietuvos atveju) ir insulinas (western diet atveju). Jokio paradokso nėra, sotieji riebalai nesukels jokių širdies ligų, paklauskit prancūzų.
                      Paskutinis taisė Pedigree; 2017.04.06, 21:08.

                      Comment


                        Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                        Svarbu ne tik "ką valgyti", bet ir "kiek valgyti". Jeigu kasdien suvalgysite sumuštinį su lašiniais, sveikatai tai nepakenks. Jeigu pirmadienį pietums suvalgysite gabaliuką kiaulienos, antradienį ir penktadienį - vištienos, trečiadienį - žuvies, o ketvirtadienį ir savaitgalį - daržoves, sveikatai tai nepakenks. Jeigu bulves valgysite vieną kartą į savaitę - sveikatai tai nepakenks. Ir t.t.
                        Jūsų nuomonė kaip visada visur, bet kaip visada - ji neteisinga. Everything in moderation teorija yra žalinga, nes ji neatsako esminių klausimų ir kelia sumaištį.

                        Comment


                          Reikia manau daug kam perskaityti ir pažiūrėti filmuką:

                          Vienas žiūrimiausių vaizdo įrašų atskleidžia bene didžiausią žmonijos grėsmę
                          Mokslininkai iš Harvardo medicinos mokyklos ir Techniono-Izraelio technologijų instituto sukūrė lengvai visuomenei suprantamą vaizdo įrašą, atskleidžiantį bene didžiausios mūsų laikų medicinos problemos mastą.
                          Eksperimentas matomas šiame vaizdo įraše, parodo kaip greitai bakterijos įgyja atsparumą vis didesnėms antibiotikų dozėms. Tiesą sakant, jos mutuodamos įgija atsparumą net didžiausioms antibiotikų dozėms vos per kelias dienas. Kitaip tariant, bakterijų evoliucija tokia sparti, kad pokyčiai per trumpą laiką matomi plika akimi. Bakterijos lyg niekur nieko prisitaiko prie aplinkos, kuri akimirksniu jas turėtų sunaikinti ir joje tiesiog klesti.
                          http://sveikata.lrytas.lt/medicinos-...jos-gresme.htm
                          Paskutinis taisė Arunasx; 2017.04.06, 21:26.
                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                          Comment


                            Parašė Aleksio Rodyti pranešimą
                            Svarbu ne tik "ką valgyti", bet ir "kiek valgyti". Jeigu kasdien suvalgysite sumuštinį su lašiniais, sveikatai tai nepakenks. Jeigu pirmadienį pietums suvalgysite gabaliuką kiaulienos, antradienį ir penktadienį - vištienos, trečiadienį - žuvies, o ketvirtadienį ir savaitgalį - daržoves, sveikatai tai nepakenks. Jeigu bulves valgysite vieną kartą į savaitę - sveikatai tai nepakenks. Ir t.t.
                            Tai panašiai ir valgau, ir tikrai ne arkliškom dozėm, netgi kuklokom palyginus su bendradarbiais ar šeiminiškiais. Bet štai su cholesteroliu nekas gaunasi. Valgiau "nesveikiau" ir daugiau - tuomet visi rodikliai buvo OK, išskyrus kraujospūdį. Dėl pastarojo viskas ir prasidėjo. Šiaip tai gydytoja pati nesupranta, kodėl. gal netipinis atvejis?
                            Netgi buvau paekspermentavęs sąlyginai pasninkaudamas mėnesį - cholesterolis staigiai šoko - teko atsisakyti.
                            Vienu žodžiu, rezultatas atvirkščias nei rašo didaktiniai straipsniai ir bukletėliai.
                            Liko išbandyti variantą su riebalų (ketonine) dieta, bet kažkaip baugoka.

                            Comment


                              Parašė Sula Rodyti pranešimą
                              Dėl kraujospūdžio prevencijos beveik atsisakiau kiaulienos, sviesto, kiaušinių, pieno produktų, dešrų ir visokių užkandžių. Daugiau žuvies, liesa vištiena kalakutiena, daugiau daržovių. Tai per 2 metus "pasveikau" nuo 5 iki 8 mmol
                              Šaukštas cholesterolio kiaušinio nesugadina
                              Kiaušiniai – vienas iš nedaugelio natūralių lecitino šaltinių. Šis fosfolipidas dalyvauja cholesterolio apykaitoje, todėl mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį organizme.
                              „Kiaušiniuose esančių riebalų poveikį kompensuoja kitos naudingos medžiagos, kurios mažina cholesterolio kiekį. Todėl ir kalbos, kad kiaušiniai nesveika širdžiai, yra tik mitas“, – pabrėžė gydytoja dietologė.

                              Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/sveikata/sveikat....d?id=57841824
                              Flickr

                              Comment


                                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                Tai panašiai ir valgau, ir tikrai ne arkliškom dozėm, netgi kuklokom palyginus su bendradarbiais ar šeiminiškiais. Bet štai su cholesteroliu nekas gaunasi. Valgiau "nesveikiau" ir daugiau - tuomet visi rodikliai buvo OK, išskyrus kraujospūdį. Dėl pastarojo viskas ir prasidėjo. Šiaip tai gydytoja pati nesupranta, kodėl. gal netipinis atvejis?
                                Netgi buvau paekspermentavęs sąlyginai pasninkaudamas mėnesį - cholesterolis staigiai šoko - teko atsisakyti.
                                Vienu žodžiu, rezultatas atvirkščias nei rašo didaktiniai straipsniai ir bukletėliai.
                                Liko išbandyti variantą su riebalų (ketonine) dieta, bet kažkaip baugoka.
                                Nebijokite! Pats ketoninę dietą ir terapinį pasnikavimą naudoju jau antras mėnuo - 10kg, energijos daug, smegenys mąsto aiškiai, alkis dingo. 2 savaites išbandykite ir stebėkite kaip krenta spaudimas, cholesterolis, svoris ir gerėja savijauta.

                                Comment


                                  Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                  Reikia manau dauk kam perskaityti ir pažiūrėti filmuką:

                                  Vienas žiūrimiausių vaizdo įrašų atskleidžia bene didžiausią žmonijos grėsmę

                                  http://sveikata.lrytas.lt/medicinos-...jos-gresme.htm
                                  Žinom... Big pharma nebeinvestuoja pinigų į naujus AB, nes nepelninga, pelningiau visus žudyti su statinais. Vėl grįžtu prie to ant kiek žalingas yra neoliberalizmas. http://smellslikescience.com/wp-cont...-discovery.jpg

                                  https://image.slidesharecdn.com/newe...?cb=1459616275

                                  Comment


                                    realiai LDL pagrindinis rodiklis, gal dar bendrieji lipidai (kas turi genetiniu polinkiu) . Chholesterolio bendrojo koncentracija 60 proc genetika realiai... kiti like maistas, iprociai, valgymo kiekiai sportavimas, stresas ir tt.
                                    Labiau rekomenduociau aviziniu kosiu ir choleseroli suris zarnyne is maisto, ir skaidulu, ir vitaminu gausi ir GI indexas nepakils.. tik be priedu... razinu ir kitu dziovintu galima uzsibert.

                                    Bet koks maistas turi but kuo maziau perdirbtas.. jei jau mesa valgai tai geriau ant garu pavirint visi cholesteroliai istekes. Taipogi daugiau valgyti darzoviu su steroliais, stanoliais ir karotenoidais (kurie ne tik mazins chelosterolio kieki bet sunormalins cholesterolio bei kitu lipidu apykaita)

                                    ps. ka ten tu aprasei kalakutiena ir kitas maistas man ispudzio nedaro...
                                    a) kuo maziau perdirbto maisto (visokie batonai, duonos, desros, vistiena kepta, tortai, saldumynai, margarinai (nenaturalus riebalai), rafinuoti aliejai(jie tik kept tinkami))
                                    b) kuo daugiau darzoviu ir ankstiniu kulturu ir cesnako bei svoguno .. ir jas keist i spalvotas ir zalias .. pakaitom (patiekt su su riebalais)
                                    c) daugiau virti ir tusint o ne kept (ypac galioja mesai)
                                    d) kuo maziau druskos ir kitu priedu
                                    e) valgyt mazesnem porcijom ir kada norisi o ne kiek telpa.
                                    f) nepiktnaudziaut alkoholiu (taure vyno per diena pakankama)
                                    g) sportuot minimaliai bent (tinka ir ejimas greitas arba siaurietiskas vaiksciojimas) arba bent i sauna nueit kad oda issivalytu (toksinai salinasi per ja).

                                    cia gal tokie patarimai del maisto ir sveikatos
                                    "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                    - George W. Bush President of the USA

                                    Comment


                                      Sula: Kas tie sveiki produktai nelabai kas pasako.
                                      Elementarūs kuo mažiau perdirbti ir kuo mažiau priedų prikimšti produktai, kurie buvo valgomi ir prieš šimtą metų, ir dar seniau. Pusfabrikačiai, konditerija ir rafinuoti aliejai tarp jų nepatenka. Net silkės be krūvos priedų darosi sudėtinga rasti. Prieš n metų Danijoje gyvenanti giminaitė sakė, kad Danijoje silkė saldi. Tai atrodė gerokai keista, bet silkė saldėja ir pas mus (ant pakuočių kai kur nurodomas saldiklis). Vejamės danus .
                                      Nemanau, kad kraujospūdį maisto tipas taip tiesiogiai įtakoja, kad būtų greiti rezultatai pakeitus racioną. Tuo labiau, kad svoris yra normalus. Bendras raciono sumažinimas gal labiau padėtų. Šiaip jau efektyviausias kraujospūdžio reguliavimo būdas yra fizinis aktyvumas.
                                      Ketoninė dieta yra gana radikalu. Vien rugių, kviečių atsisakymas (jeigu jų daug suvalgoma) jau yra rimtas žingsnis mažinant angliavandenių kiekį.

                                      Comment


                                        Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                                        realiai LDL pagrindinis rodiklis, gal dar bendrieji lipidai (kas turi genetiniu polinkiu) . Chholesterolio bendrojo koncentracija 60 proc genetika realiai... kiti like maistas, iprociai, valgymo kiekiai sportavimas, stresas ir tt.
                                        Labiau rekomenduociau aviziniu kosiu ir choleseroli suris zarnyne is maisto, ir skaidulu, ir vitaminu gausi ir GI indexas nepakils.. tik be priedu... razinu ir kitu dziovintu galima uzsibert.

                                        Bet koks maistas turi but kuo maziau perdirbtas.. jei jau mesa valgai tai geriau ant garu pavirint visi cholesteroliai istekes. Taipogi daugiau valgyti darzoviu su steroliais, stanoliais ir karotenoidais (kurie ne tik mazins chelosterolio kieki bet sunormalins cholesterolio bei kitu lipidu apykaita)

                                        ps. ka ten tu aprasei kalakutiena ir kitas maistas man ispudzio nedaro...
                                        a) kuo maziau perdirbto maisto (visokie batonai, duonos, desros, vistiena kepta, tortai, saldumynai, margarinai (nenaturalus riebalai), rafinuoti aliejai(jie tik kept tinkami))
                                        b) kuo daugiau darzoviu ir ankstiniu kulturu ir cesnako bei svoguno .. ir jas keist i spalvotas ir zalias .. pakaitom (patiekt su su riebalais)
                                        c) daugiau virti ir tusint o ne kept (ypac galioja mesai)
                                        d) kuo maziau druskos ir kitu priedu
                                        e) valgyt mazesnem porcijom ir kada norisi o ne kiek telpa.
                                        f) nepiktnaudziaut alkoholiu (taure vyno per diena pakankama)
                                        g) sportuot minimaliai bent (tinka ir ejimas greitas arba siaurietiskas vaiksciojimas) arba bent i sauna nueit kad oda issivalytu (toksinai salinasi per ja).

                                        cia gal tokie patarimai del maisto ir sveikatos
                                        Na šiaip ne LDL. LDL irgi yra irrelevant, nes yra du LDL - mažų dalelių ir didelių dalelių. Riebios dietos didina LDL, bet jos didina didelių dalelių LDL - kurie nesioksiduoja ir nelenda į ateroskelrozę. Angliavandenių dietos didina mažus LDL, jie oksiduojasi ir padeda aterosklerozei vystitis. http://eatingacademy.com/wp-content/...05/size-vs.jpg

                                        Aš visokias avižas ir kitus whole grainus rekomenduočiau tik jau esant normaliai sveikatai ir metabolizmui - jie irgi tampa gliukoze, kas irgi kelia insuliną. Tai tikrai nėra taip blogai kaip refined gliukozė ar cukrus, bet tai lėtins rezultatus, ar tai būtų dėl svorio ar dėl spaudimo. Kas kelia insuliną, tas lėtina rezultatus, be to išmuša iš ketozės.

                                        a) sutinku.
                                        b) 100%
                                        c) sutinku, bet nieko baisaus ir kepti, svarbu neperkepti.
                                        d) Nesutinku, mes gi turime RAAS sistemą, druska yra, esant sveikam kūnui, puikiai kontroliuojama. Dėl druskos dar vienas mitas. Iš esmės druska irgi irrelevant, kūnas pats pasireguliuos ją.
                                        e) +-. Porcijos aišku kažkiek svarbu, bet jeigu liksi alkanas vistiek overeatinsi. Aš siūlau valgymo langą trumpint, porcijos gali likt tokios pat. Bet aišku, jei nealkani tai ir nevalgyt.
                                        f) aišku.
                                        g) žinoma Bet turi būti ir ėjimas/bėgimas (aerobika) ir atsispaudimai-pritūpinai/štangos (resistance).

                                        Comment


                                          DeSadas: rafinuoti aliejai(jie tik kept tinkami)
                                          Kuris rafinuotas aliejus tinkamas kepti? Apskritai tie vadinami "sveiki" augaliniai aliejai, kuriuose pilna polinesočiųjų riebalų rūgščių, kartu su cukrum bei miltais, sudaro maisto pramonės "šv. trejybę", nuo kurios reikėtų bėgti kuo toliau.
                                          O druska yra nepelnytai demonizuojama (panašiai kaip sotieji riebalai). Ji reikalinga, o trūkumas yra pavojingas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X