Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    https://www.youtube.com/watch?v=YGOpjPNtjes

    Gilinkitės toliau Labai įdomu ir naudinga.
    Dr. Jonny Bowden "The Great Cholesterol Myth"

    Comment


      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
      http://www.atherosclerosis-journal.c...522-9/abstract
      Prestižinis žurnalas apie aterosklerozę (impact factor 3.942)

      Tyrė ryšį tarp aterominės plokštelės (kuri kai trūksta įvyksta MI arba insultas) ir statinų vartojimo. Rado:

      Statin was associated with increased prevalence of calcified plaque (CP).
      Statin was associated with increasing numbers of coronary segments possessing CP.

      Statinai padidino ateromų formavimąsi, consequently padidino riziką sirgti širdies kraujagyslių ligomis. Bet juk CHOLESTEROLĮ TAI SUMAŽINO. Tai vat. Best selling drugs in the world. O širdies kraujagyslių ligų mirštamumas didžiausias pasaulyje. Respublikonų fanai pasireikškit, atsakykit, kas kaltas už sumažintą finansavimą mokslo ir išaugintas korporacijų galias. (o demokratai irgi kalti, kad nesiėmė esminių pertvarkų, nors ir darė teigiamus žingsnius)
      Ką tuomet gerti turintiems per didelį cholesterolį? Kažką daryti tai reikia.
      Flickr

      Comment


        Prieš n metų šioje temoje su vienu daktaru (rodos, kad bebop) ilgai ir nuobodžiai ginčijausi dėl visų cholesterolių ir statinų. Dabar atėjo kitas daktaras ir teigia priešingai nei anas daktaras. Moralas: diplomas ar oficialus vardas dar ne viskas.
        Nebūtina visko supolitizuoti - korporacijoms nėra didelio skirtumo, kuri partija valdo. Tiesiog vienu atveju reikės daugiau lėšų skirti lobizmui, kitu - mažiau, bet rezultatas bus panašus. Manau, kad verslas pakankamai sėkmingai finansuoja ir švietimo programas, ir visokius institutus, kai yra interesas. Neina kitaip paaiškinti, kodėl kelis dešimtmečius aktyviai propaguojami sveikatai labiau kenkiantys nei padedantys gydymo būdai.
        Medikai irgi kaip skirtingos partijos: vieni seno sukirpimo, besivadovaujantys praeito amžiaus vadovėlinėmis tiesomis ir nenorintys girdėti nieko nauja, kiti - lankstesnio proto ir daugiau besidomintys savo sritimi. Pvz., iš televizijos šiuo metu žinomas Unikauskas daug ką dėsto priešingai nei kiti medikai. Pacientui belieka kliautis intuicija ir sveika nuovoka, kuo labiau pasitikėti .

        Ką tuomet gerti turintiems per didelį cholesterolį? Kažką daryti tai reikia.
        Dažniausiai padidėjimas būna toks, kad nereikia į tai kreipti dėmesio. Jeigu jis yra, vadinasi organizmui to reikia . Cholesterolio norma juk buvo ne kartą pamažinta. Ko gero, siekiant daugiau žmonių paversti ligoniais. Vyresniame amžiuje didesnis cholesterolio lygis reiškia didesnį išgyvenamumą, o ne atvirkščiai.
        Paskutinis taisė senasnamas; 2017.02.13, 17:19.

        Comment


          Lettered, nereikia mažinti cholesterolio. Tai yra mitas, kad cholesterolis kenkia. Sutinku su senunamu šioje vietoje dėl visko ką jis pasakė. Medschoole mane buvo išmokinę taip kaip yra tradiciškai manoma medijoj, kad čia blogai cholesterolis, kad va statinų reik. Bet kai pradedi pats domėtis, pamatai, kad yra daug prieštaraujančių nuomonių, tada pradedi gilintis pats į tyrimus ir pamatai, kad tai yra nesamonė.

          Pagalvokim apie cholesterolį - jis randamas KIEKVIENOJE organizmo ląstelėje. Smegenyse daugiausiai masės sudaro būtent cholesterolis. Jis yra atsakingas už reparacijos procesus ir gerą ląstelių sveikatą. Taip pat jis yra pagrindas daugybei hormonų pvz kortizoliui, be kurio nebūtų gyvybės, mineralkortikoidams, kurie palaiko spaudimą, lytiniams hormonams, be kurių nebūtų giminės pratęsimo. Organizmas turi atskirą sistemą sintetinti cholesteroliui kepenyse, tai jeigu negaunate iš aplinkos jis pats jums pagamins jo. Surely, this can't be bad? O jį apkaltino, nes rado jo aterominėse plokštelėse. Ir padarė eilinę klaidą "correlation = causation". O ten jo yra iš tikro nes arterijos sienelėse uždegimas atsiranda, dabar daugiausiai teorijų dėl patogenų ir šito dar mus mokė medfake, VU duomenimis pvz (ištrauka iš konspekto)

          "Yra nustatytas daugelio patogenų vaidmuo aterosklerozėss etiopatogenezėje.
          Mūsų tyrimų duomenimis stipriausias ryšys rastas su chlamydia pneumoniae ir citomegalovirusu. Esmė, kad jeigu yra intraląstelinė infekcija, mes jos negalime niekaip panaikinti ir ji gali būti tiktai suvaldyta. "

          Ir vat, ką jūs manot, jei uždegimas, tai atvaro makrofagai į tą sienelę, prisivalgo kraujyje plaukiojančių lipoproteinų, kurie teoriškai skirti atstatyti pažeidimui ir sveikimo procesui, bet visas reikalas dažnai chronizuojasi, plokštelė kalcifikuojasi nu ir žodžiu. Daugiau galit čia pažiūrėt, jei įdomu patogenezė. https://prezi.com/mtjdi_nuunaw/atero...tm_medium=copy

          Ir vat, rado ten cholesterolio, vadinasi jis blogas. Pagaliau pradėjo atsirasti tyrimai, kurie rodo, kad nėra jis toks jau blogas. Statinai tuo tarpu turi daug side effektų, kurie susiję su jo funkcijų organizme slopinimu, kurias jau išvardinau. Kartais reikia pasigilinti beyond conventional wisdom, mokslas tuo ir įdomus, kad visada reikia jį kvescionuoti ir ieškoti atsakymų net ten, kur galvojame, kad juos žinome.

          Be to, net ir su daugybe krūčiausių vaistų, moderniausių dietų ir kitų dalykų mirtingumas nuo ŠKL tik didėja. Nu tai ar ne priežastis pasigilinti iš naujo, kad kažką ne taip darome? Antibiotikai kai buvo išrasti tai smarkiai krito mirtingumas nuo infekcijų, prakiškai išnyko. Tai yra vieni iš pačių geriausių ir tikriausių vaistų, kai farmos firmos dar dirbo žmonijai. Dabar jos dirba tik akcininkams, naujų antibiotikų praktiškai nebesukuriama, nes nepelninga. Kas ten sakė, kad korporacijos yra gėris ? Romnis? Bet kuris kitas respublikonas? Fuck korporacijas, jos yra vėžys visuomenei.
          Paskutinis taisė Pedigree; 2017.02.13, 18:19.

          Comment


            Galbūt reikėtų patikslinti šiek tiek - esmė aterosklerozės yra uždegimas. Jei jūsų organizmas turi daug uždegimo (pasidarykite HS-CRB ar bent paprastą CRB turėtų būt virš 5, bet ne daugiau kokių 20-30), sutrikę visi lipidai (pasidarykite lipidogramą pas savo šeimos gydytoją), turite viršsvorio, konkrečiai ties pilvo sritimi, jūsų aukštas kraujo spaudimas, sportuojate, bet svorio numesti neišeina, aukšti kepenų fermentai (pasidarykite ALAT ir ASAT) - tuomet aukštas cholesterolis yra tik simptomas gilesnių problemų. Ir taip, jis yra nenormaliai aukštas, nes sutrikęs visas metabolizmas. Jūs turite metabolinį sindromą.

            Jį gydyti - lengva pasakyti - sunku padaryti. Vaistai nepadės, tik kenks. Ką reikia daryti, tai LCHF (low carb high fat) dieta www.dietdoctor.com (praktiniai patarimai) (ar bet kuri kita, nestimuliuojanti insulino), kad įvestų jūsų kūną į ketozę ir išdegintų riebalus, konrečiai vidinius, nuo kasos ir kepenų. Gali per 2 savaites netgi pavykti. Dar labai gerai, netgi geriau ir rekomenduojama inkorporuoti į LCHF dietą - intermittant fasting, kaip jums patogiau 16:8 ar 20:4 ar 5:2.

            Po kurio laiko nukris svoris nuo pilvo, susitvarkys visi lipidai ir cholesterolis, sumažės uždegimas. Lengviau visada vaistų tikėtis poveikio, bet iš esmės jie nepadės ir tik blogins situaciją.
            Paskutinis taisė Pedigree; 2017.02.13, 18:46.

            Comment


              Ar alkoholis skaitosi vengtinu angliavandeniu?
              It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

              Comment


                Parašė Tomas Rodyti pranešimą
                Ar alkoholis skaitosi vengtinu angliavandeniu?
                Taip. Ypač alus. Jo reliatyvus blogumas 13 vs 2 raudonas vynas. Kuris beje turi kitų sveikatos benefitų kaip resveratrolis, kuris yra anti - aging. Daugiau info čia: https://www.dietdoctor.com/low-carb/alcohol

                Pats alkoholis C2H5OH nekelia insulino taip kaip alus, tai taip greit nenutuksite, bet jo konkretūs vienetų skaičiai irgi svarbūs - dėl to degtinė kelia kepenų fibrozę, taip pat kaip cukraus komponentas fruktozė.


                https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22981406

                čia dar viena metaanalizė apie statinus ir koronarų plokštelę. Ką rado:

                Compared to the individuals not taking statins, those taking statins had higher prevalence of risk factors and obstructive CAD (coronary artery disease)

                In multivariable analyses, statin use was associated with increased the presence of MP (mixed plaque)

                Further, in multivariable analyses, statin use was associated with increasing numbers of coronary segments possessing MP and CP (calcified plaque).
                Metaanalizių išvados neatitinka draugijų rekomendacijų. WTF is going on!?
                Paskutinis taisė Pedigree; 2017.02.13, 19:00.

                Comment


                  Aš tai jau seniai manau kad organizmas pats žino ką reikia valgyti. Valgau tą ko norisi ir tiek. Svarbiausia ne ką valgai o kiek. Nereikia persivalgyti. Persivalgome dažniausiai dėl to, kad skubame suryti kaip šuo dešrą. Sotumo jausmas atsiranda gerokai vėliau nei suvalgius optimalų kiekį, todėl jei skubame tai persivalgome. Jei valgome lėtai, pašnekučiuodami ir gurkšteldami vieną kitą gurkšnį raudono vyno, nepersivalgome.

                  Comment


                    Parašė J.U. Rodyti pranešimą
                    Aš tai jau seniai manau kad organizmas pats žino ką reikia valgyti. Valgau tą ko norisi ir tiek. Svarbiausia ne ką valgai o kiek. Nereikia persivalgyti. Persivalgome dažniausiai dėl to, kad skubame suryti kaip šuo dešrą. Sotumo jausmas atsiranda gerokai vėliai nei suvalgius optimalų kiekį, todėl jei skubame tai persivalgome. Jei valgome lėtai, pašnekučiuodami ir gurkšteldami vieną kitą gurkšnį raudono vyno, nepersivalgome.
                    Na šitas bunch of anectodal evidence atrodo paprastas ir jei jums veikia - puiku. Realybė, deja, yra gerokai labiau komplikuota Čia dalyvauja daugybė tokių veikėjų kaip insulinas, leptinas, grelinas, cholecistokininas, kortizolis, somatostatinas, noradrenalinas... eat less - move more - kurgi ne, never works.
                    Daugumai žmonių, kurie nėra nutukę, neserga diabetu pakanka atsisakyti visų processed foods (į tai įeina visiškas cukraus banas (čia pritariu Verygai), nes jis irgi yra processed iš runkelio), ir smarkus skaidulų bei riebalų maiste padauginimas. Angliavandeniai iš kruopų - puiku. Iš baltos duonos - avoid!

                    Comment


                      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                      Metaanalizių išvados neatitinka draugijų rekomendacijų. WTF is going on!?
                      Širdies ligos = tai yra dažniausia mirties priežastis pasaulyje.
                      Statinai = geriausiai parduodami vaistai pasaulyje vaistai, širdies ligoms gydyti.
                      Statinai = sukelia aterosklerozės formavimąsi.

                      = Geriausiai parduodami vaistai pasaulyje vaistai, širdies ligoms gydyti, sukelia aterosklerozės formavimąsi ir tai yra dažniausia mirties priežastis pasaulyje.
                      Insane. Tai yra organizuotas nusikalstamumas.

                      http://1.bp.blogspot.com/-9NPTAgy9ha...tatinSales.jpg
                      https://www.cdc.gov/diabetes/statistics/cvd/fig1.gif
                      Paskutinis taisė Pedigree; 2017.02.13, 19:17.

                      Comment


                        Parašė Pedigree Rodyti pranešimą
                        Na šitas bunch of anectodal evidence atrodo paprastas ir jei jums veikia - puiku. Realybė, deja, yra gerokai labiau komplikuota Čia dalyvauja daugybė tokių veikėjų kaip insulinas, leptinas, grelinas, cholecistokininas, kortizolis, somatostatinas, noradrenalinas... eat less - move more - kurgi ne, never works.
                        Daugumai žmonių, kurie nėra nutukę, neserga diabetu pakanka atsisakyti visų processed foods (į tai įeina visiškas cukraus banas (čia pritariu Verygai), nes jis irgi yra processed iš runkelio), ir smarkus skaidulų bei riebalų maiste padauginimas. Angliavandeniai iš kruopų - puiku. Iš baltos duonos - avoid!
                        Visa bėda tame, kad dabar maisto verslo mafija cukrų deda visur.

                        Comment


                          Taip, nes kai išimi riebalus, kurie yra skanūs, tai maistas būna neskanus, dėl to prideda cukraus.

                          Comment


                            Parašė Pedigree Rodyti pranešimą

                            Beje leftistinė trydalinė Švedija visiškai uždraudė homeopatiją. Turbūt jie jau ten griūna ir valstybė eina į chaosą toje liberastinėje irštvoje, ar ne, kolegos?
                            Įdomumo dėlei ar galima būtų rimtesnę nuorodą ?
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                            Comment


                              Homeopatija yra nesąmonė, jei suveikia tai tik kaip placebo. Čia visai pritariu Rusijai uždraudusiai tą šarlatanizmą. Penktos klasės mokinukas jums gali paskaičiuoti, kad taip skiedžiant vaistus kaip daro tie "specialistai" iškils dilema, yra ar nėra bent viena veikliosios medžiagos molekulė galutiniame tirpale. Pavyzdys tokio skaičiavimo yra senoje fiziko Perelmano knygoje "Įdomioji fizika".
                              Rašoma ir čia:
                              В связи с тем, что данное лекарственное средство относится к гомеопатическим препаратам, концентрация действующего вещества в нём пренебрежимо низка: на 100 000 000 таблеток приходится не более одной (1) молекулы.
                              https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%90...80%D0%BE%D0%BD
                              Paskutinis taisė J.U.; 2017.02.13, 19:54.

                              Comment


                                Parašė Arunasx Rodyti pranešimą
                                Įdomumo dėlei ar galima būtų rimtesnę nuorodą ?
                                http://archive.is/t9AGR#selection-1855.1-1863.175

                                TIK išimtinais atvejais, reiškia mainstream oscillococcinum vaistinėje nebenusipirksi.

                                Comment


                                  Gal reiktų parašyti ir trumpą viso to versiją. Reikia ėsti mažiau saldumynų. Arba išvis neėsti.

                                  Nuėjus į bet kurį supermarketą ten jų yra maždaug dešimt milijonų rūšių, jie beveik nieko nekainuoja ir dažniausiai būna labai skanūs. So here we go.

                                  Comment


                                    Parašė John Rodyti pranešimą
                                    Gal reiktų parašyti ir trumpą viso to versiją. Reikia ėsti mažiau saldumynų. Arba išvis neėsti.

                                    Nuėjus į bet kurį supermarketą ten jų yra maždaug dešimt milijonų rūšių, jie beveik nieko nekainuoja ir dažniausiai būna labai skanūs. So here we go.
                                    Visiška tiesa bet tai yra per daug simplistinis požiūris, jis apima tik kokių 40% viso proceso. Tokie jau mes, kad ieškome greitų ir aiškių atsakymų.
                                    Iš to ir gimė visas "eat less move more" "apsiryjimas ir tinginystė" "suvartok mažiau kalorijų nei sudegini". Visi labai paprasti ir aiškūs požiūriai. Ir visi neveikia.

                                    Dar reikia suprasti, kad cholesterolis nėra blogai, riebalai nėra blogai, kad net jeigu ir cuttinsi saldumynus, bet valgysi baltą duoną niekas nesikeis, kad esmė yra suprasti, kaip veikia energijos kaupimo hormonas insulinas ir sugebėti juo manipuliuoti, suprasti kokie maistai jį labiausiai kelia ir stengtis jų mažinti (net ir baltymai kartais gali turėti 50% insuliną keliančio efekto, jie veikia per tam tikrus inkretinus sintetinamus skrandyje, o kraujo gliukozei poveikio neturi). Dėl to geriausia dieta ir yra Low Carb High Fat, o ne Low Carb High Protein. Nes riebalai neturi iš esmės jokio poveikio insulinui, valgykite kiek norite, nesusitorėsite.

                                    O jeigu sergate širdies liga ir geriate statinus - baikite.
                                    Paskutinis taisė Pedigree; 2017.02.13, 19:56.

                                    Comment


                                      Parašė Pedigree Rodyti pranešimą

                                      Pats alkoholis C2H5OH nekelia insulino taip kaip alus, tai taip greit nenutuksite, bet jo konkretūs vienetų skaičiai irgi svarbūs - dėl to degtinė kelia kepenų fibrozę, taip pat kaip cukraus komponentas fruktozė.
                                      Klausiu nes įkvėptas šitos temos sėdau ant mažaangliavandenės dietos tai dabar lomkės O vienas giminaitis jau daug metų laikosi tautinės ketomitybos, t.y. minta praktiškai vien tik lašiniais ir alkoholiu. Ir nieko, kūdas kaip šiekštas, pagal išvaizdą, aktyvumą ir protą neduotum tiek metų kiek iš tiesų yra (75 metai).
                                      It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                                      Comment


                                        Man padejo homeopatiniai vaistai. Kiekvieno teise rinktis. Kaune yra net dvi homeopatines vaistinrs, kur gamina vaistus pagal gydytojo diagnoze ir rekomendacijas.

                                        Comment


                                          Taip, lomkės būna, čia užburtas ratas dėl to prieš tai rašiau komentarą kažkada kaip to išvengti, geriausia iškęsti tas valandas geriant sultinį, arbatą ir eiti miegoti, ryte bus ketonų ir alkio crave'ai kris.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X