Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Sveikata, medicina, mityba

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
    Dėl "tiesiai iš papjautos karvės" tai ne, bet dėl viso kito esi teisus. Jeigu neįsivaizduoji, tai, vadinasi, gero steiko nevalgei.

    Marinavimo pagrindinė prasmė - suminkštinti kietą mėsą. O didelis prieskonių kiekis irgi gerai užmaskuoja įvairius trūkumus.
    Bet steikas atitinkamai ir kainuoja. Apskritai bet kokioje kavinėje ar valgykloje ir paprastas kepsnys kainuoja kelis kartus brangiau nei koks kotletas.
    Flickr

    Comment


      Parašė liutass Rodyti pranešimą
      Gal galite tokioje pacioje dvasioje sudauzyti mitus ir apie alu?

      Aciu.
      "Mitai apie alų" - tai čia kurie?

      Kad "alus iš miltelių" - taip, aišku, kad nesąmonė. Mitas paneigtas.

      O kad alaus gamyba - ilgas biocheminis procesas, kurio metu daug galimybių "nukirtinėti kampus" - tai tiesa. Nuoroda į išmanančių blogerių straipsnį - http://tikrasalus.lt/2009/06/07/alud...tos-klastotes/ (jame yra nuorodų į išsamesnę informaciją apie technologijas)

      Comment


        Ne gamybos, o poveikio sveikatai prasme.

        Comment


          Parašė liutass Rodyti pranešimą
          Ne gamybos, o poveikio sveikatai prasme.
          Sveikatai yra peilis, auga "alaus" pilvas, didėja cholesterolio keikis, silpnėja širdis, prostata, o naudingų medžiagų beveik nėra.
          Flickr

          Comment


            O kur nuoroda i tyrimus? Koks pilvas? Niekas neauga.

            Comment


              Parašė ACC Rodyti pranešimą
              Prieš kelis tūkstančius metų visi gyveno ekologiškai, bet vidutinė gyvenimo trukmė siekė 30-35 metus.
              Nereikia pamiršti, kad prieš kelis tūkstančius (ar net šimtus) metų žmonės nelabai žinojo, kas tai yra asmens higiena.
              Visi forumų moderatoriai yra forumo balastas.

              Comment


                Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                O bendrai dėl hamburgerių, tai čia kažkoks teologinis ginčas jums gavosi - vienam nesveika, nes pavadinimas "greitas maistas", o kitam sveika, nes kažkas numetė svorio, suvartodamas 2000 kalorijų ir pradėjęs mankštintis. O beje, svorio numetimas netolygu "sveikumui" (numest svorio galima ir pradėjus rūkyti, nes sumažės apetitas).

                Tiesa yra per vidury. Sumuštinis gali būti ir kokybiškas - galima sumalti geros mėsos, įdėti salotos lapą, gabalą pomidoro, ir taip toliau. Bet esmė tame, kad gaminant hamburgerį lengva chaltūrinti - galima primalti kas pigiau, viską galima užšaldyti, paskui skonio nebuvimą galima užmaskuoti prieskoniais, druska ir cukrum. Beje, Macdonald's atveju, kitaip net ir neįmanoma, jokio kito būdo pigiai užtikrinti vienodą kokybę visame pasaulyje nėra -tik viską gaminti centralizuotai, užšaldyti, o darbuotojams palikti tik "pašildytojo" funkcijas.
                +1

                Todel tikrai kokybisku gyvenimu norintys ir galintys pasirupinti zmones arba vaiksto i normalius restoranus, arba gamina namie! Visos kitos diskusijos cia beprasmes, taigi as savo pasirodyma cia ir baigiu
                There is nothing more dreadful than imagination without taste (J. W. Goethe).

                Comment


                  tai alus, kaip suprantu, sveika? Tyrimu rezultatu nera, visi vartoja ir dziaugiasi?

                  Comment


                    Parašė oivej
                    alus pilvui - profilaktiškai sveika, tik pageidautinas naminis, o ne pramoninis %^&*alas.

                    neblogas straipsnis apie tai kaip JAV užsuko kukurūzų sirupo pramonę, ir dar atsakysiu į savo klausimą:

                    Carl Bosch ir Fritz Haber 1910-ais užpatentavo azoto fiksaciją, ir prasidėjo maisto gaminimas 'iš oro', ko pasekoje praeitame amžiuje maiso produkcija išaugo x7, o populiacija - x4.
                    Anksčiau žmonės neturėjo laiko pavalgyti. Dabar pavalgymas yra laisvalaikio praleidimas, ypač tiems žmonėms, kuriems tai vinintelė gyvenime pramoga.

                    Comment


                      o kas kam? Ir kodel? O Hamburgeriai visiems sveiki?

                      Comment


                        Parašė oivej
                        nelabai supratau, dabar visi leidžia laisvalaikį valgydami, nes nesugalvoja kitų pramogų?
                        O ką žmonės veikia laisvalaikiu? Eina pavalgyti ir pasedėti bare, kavinėje. Arba namie sėdi prie TV ir kompo, knygas paskaito. Tie kas eina į miestą, jie daugiau juda, bei dažnai pasitaiko, kad būna alkani.
                        Daugeliui žmonių pavalgyti yra pramoga, o kuomet gyvenime nėra kitų pramogų, tai tampa viena iš pagrindinių pramogų.

                        Comment


                          Parašė oivej
                          man asmeniškai pavalgyti - ne pramoga, o būtinybė, bet reiškia yra ir tokių kuriems tik laisvalaikiu užtenka pavalgyt. ką jie daro kai darbais užsikrauna alkani į miestą eina, gerai jei dar paeina...
                          eina kalba apie kalorijų perviršį ir mažą aktyvumą. Galit pasižiūrėti kiek kultūristai valgo, kad priaugtų masės ir tai jiems sekasi nelengvai, tenka per prievartą valgyti su kančiomis.

                          Comment


                            Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                            Dėl "tiesiai iš papjautos karvės" tai ne, bet dėl viso kito esi teisus. Jeigu neįsivaizduoji, tai, vadinasi, gero steiko nevalgei.
                            Būtų įdomu sužinoti, kur tokie steikai patiekiami, nes nei geruose (mano suprartimu ir pagal mano kišenę) Londono, nei Singapūro, nei Bankoko, nekalbant apie Vilniaus, restoranuose tokių steikų neteko ragauti, nepriklausomai, ar kainos range'as 40 ar 200 USD. Visgi būtų įdomu sužinoti daugiau šia tema iš daugiau išmanančių ir valgiusių arba gaminančių.

                            Comment


                              Parašė liutass Rodyti pranešimą
                              Gal galite tokioje pacioje dvasioje sudauzyti mitus ir apie alu?

                              Aciu.
                              Prašom

                              Beer Bellies Are a Myth
                              http://newsfeed.time.com/2013/06/13/...es-are-a-myth/

                              Nors čia nelabai reikia ir tyrimų. Teiginiai, kad nuo alaus auga pilvas yra tiek pat logiški, kaip ir kad nuo kokių nors apelsinų sulčių auga pilvas. Teoriškai tai gal ir gali prisidėti prie pilvo augimo (juk ten yra kažkiek angliavandenių), bet tuomet reiktų sakyti, kad pilvas auga absoliučiai nuo visko, kas turi angliavandenių ir/ar riebalų.

                              Kitas dalykas, kad alus dažnai geriamas su užkanda. Taip pat nuo alaus didėja apetitas, kas iš tikrųjų prisideda prie pilvo augimo.

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                Būtų įdomu sužinoti, kur tokie steikai patiekiami, nes nei geruose (mano suprartimu ir pagal mano kišenę) Londono, nei Singapūro, nei Bankoko, nekalbant apie Vilniaus, restoranuose tokių steikų neteko ragauti, nepriklausomai, ar kainos range'as 40 ar 200 USD. Visgi būtų įdomu sužinoti daugiau šia tema iš daugiau išmanančių ir valgiusių arba gaminančių.
                                Iš tikro, tai geram steikui, iš geros kokybės mėsos, daug ir įvairių prieskonių nereikia. Druska, truputis juodųjų ar baltųjų pipirų ir viskas. Aišku, kitokie prieskoniai irgi nepamaišo, bet svarbu neužgožti mėsos skonio.

                                Jei mėsa kietesnė, aišku, gali prireikti visokių burtų, kad ją suminkštintum, bet iš tokios geriau steiko nekepti.

                                Tai visgi nėra žuvis, kuri yra skani ir visiškai šviežia, visiškai be jokių priedų.
                                Post in English - fight censorship!

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Prašom

                                  Beer Bellies Are a Myth
                                  http://newsfeed.time.com/2013/06/13/...es-are-a-myth/

                                  Nors čia nelabai reikia ir tyrimų. Teiginiai, kad nuo alaus auga pilvas yra tiek pat logiški, kaip ir kad nuo kokių nors apelsinų sulčių auga pilvas. Teoriškai tai gal ir gali prisidėti prie pilvo augimo (juk ten yra kažkiek angliavandenių), bet tuomet reiktų sakyti, kad pilvas auga absoliučiai nuo visko, kas turi angliavandenių ir/ar riebalų.

                                  Kitas dalykas, kad alus dažnai geriamas su užkanda. Taip pat nuo alaus didėja apetitas, kas iš tikrųjų prisideda prie pilvo augimo.
                                  Mitas. Man joks pilvas neauga.

                                  Comment


                                    Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                    Mitas. Man joks pilvas neauga.
                                    Kas mitas? Kad auga pilvas nuo alaus?Ar kad mitas apie alaus pilvą yra mitas?

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Kas mitas? Kad auga pilvas nuo alaus?Ar kad mitas apie alaus pilvą yra mitas?
                                      Mitas, kad nuo alaus auga pilva

                                      Comment


                                        Parašė liutass Rodyti pranešimą
                                        Mitas, kad nuo alaus auga pilva
                                        Taigi tą mitą ir paneigėm. Skaityk nuorodą. Ar jau nuo ryto per daug alaus pilve?

                                        Comment


                                          nu gerai, tada laukiu ir kitu mitu paneigimo

                                          Comment

                                          Working...
                                          X