Na, jūs tiesiog paimkite ir prisipažinkite, kad nusišnekėjote ir kalbat ne į temą, o ne bandykite čia mane apkaltinti kažkokiais nebūtais dalykais
							
						
					Skelbimas
				
					Collapse
				
			
		
	
		
			
				No announcement yet.
				
			
				
	
Sveikata, medicina, mityba
				
					Collapse
				
			
		
	X
- 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Na jau ne. Dar apie laisvo elgesio vištas nepadiskutavomParašė John Rodyti pranešimą
Nu blemba, mes jau supratom, kad majonezas ir kečupas nėra sveika. Kiek galima apie tą patį? Šiaip apskritai beveik visas maistas yra nesveika, išskyrus gal namie raugintus kopūstus ir kefyrą. Tai ačiū už neprašytą pastebėjimą ir gal daugiau tų pastebėjimų apie maisto sveikumą nebedarykim arba darykim juos kitose temose.
- 1 patinka
 
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Jūros druska blogiau nei iškastinė. Kadangi jūros druską džiovina atvirame ore saulės pagalba joje dažnai būna nemalonių priemaišų.Parašė dondc Rodyti pranešimą
Tiek „Lidl” (virš 5 Eur/kg), tiek „Rimi” (virš 7 Eur/kg) perku traškučius su jūros druska. Sudėtis: bulvės, saulėgrąžų aliejus, jūros druska. Kituose skoniuose jau privaryta šlamšto, tai neperku. „Maxima” dar turėjo „Taffel” su druska, bet kaina dižiausia (10 Eur/kg). Kol neatsirado traškučiai tiesiog tik su druska, daug metų jau buvau išvis neragavęs šio produkto.
Beje būtų nuobodu valgyti traškučius be jokių prieskonių, nebent dediesi pats po to.
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Na taip, daug interaktyviau valgyti picos arba burgerių skonio traškučius
Dabar jau labai retai valgau, anksčiau paprasti traškučiai su druska buvo mėgiamiausi, tik Lietuvoje jų tiesiog nebūdavo skanių
 Kažkada po RIMI ženklu pradėjo pusėtinus pardavinėti, o po to atėjo ir LIDL. Šiaip nežinau, kodėl pas mus tokia siaubinga traškučių rinka, kiek vakaruose parduotuvėse atkreipdavau dėmesį, dominuodavao paprasti su druska, su skoniais mažai būdavo, o pas mus atvirkščiai 
 
							
						
- 1 patinka
 
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Visuose tuose su skoniais jau nebe saulėgrąžų aliejus pilamas, o beveik visada palmių. Didžiojoje dalyje aromato ir skonio stipriklis (E621). Yra dar 4-irti traškučiai su druska minimalios sudėties – „ICA” firmos, „Rimi”. Kaina tik pati aukščiausia (gal 12–16 Eur/kg).♚ instagram.com/street.skins.intl ♚
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Dar šiti traškučiai pusė velnio https://chazzchips.com/chazz-darzovi...fast_search=fs
Sudedamosios dalys: 62% daržovės įvairiomis dalimis (bulvės, morkos, jauni burokėliai), rapsų aliejus, 1% jūros druska.
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Man prie alaus geriausia ne traškučiai, bet vytintos nugarinės juostelės tokios ilgos aštrokos. Perku Justinų turgelyje.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Tavo info pasenusi. Minimum kokiais 5 metais sakyčiau. Visi Estrella ir Lays traškučiai naudoja saulėgražų aliejų. Kiti manau pagrinde irgi. Anksčiau naudodavo palmių. Taip pat dėdavo ir MSG/E621 į visus tuos flavoured skonius. Žinau, nes pirkdavau ir valgydavau juos dar kokiais 2002 ir net tais laikais skaitydavau sudėtis. Dabar nededa. Tai progresas čia irgi yra, tegul ir šiek tiek vėlesnis, nei senosiose ES šalyse.Parašė dondc Rodyti pranešimąVisuose tuose su skoniais jau nebe saulėgrąžų aliejus pilamas, o beveik visada palmių. Didžiojoje dalyje aromato ir skonio stipriklis (E621). Yra dar 4-irti traškučiai su druska minimalios sudėties – „ICA” firmos, „Rimi”. Kaina tik pati aukščiausia (gal 12–16 Eur/kg).
							
						Paskutinis taisė John; 2021.05.05, 22:52.
- 2 patinka
 
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Na man labiausiai patinka su suriu ar svogūnais. Visokių picų ir burgerių traškučių nebandžiau. Todėl ir sakau kad gal vėliau pats užsidedi prieskonius.Parašė MikasRidikas Rodyti pranešimąNa taip, daug interaktyviau valgyti picos arba burgerių skonio traškučius
Dabar jau labai retai valgau, anksčiau paprasti traškučiai su druska buvo mėgiamiausi, tik Lietuvoje jų tiesiog nebūdavo skanių
 Kažkada po RIMI ženklu pradėjo pusėtinus pardavinėti, o po to atėjo ir LIDL. Šiaip nežinau, kodėl pas mus tokia siaubinga traškučių rinka, kiek vakaruose parduotuvėse atkreipdavau dėmesį, dominuodavao paprasti su druska, su skoniais mažai būdavo, o pas mus atvirkščiai 
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Tiesiog pas mane yra tik balta arba juoda – arba galima valgyt, arba ne. „Estrelos dill” baltąjame sąraše nėra, nes ten kitų nereikalingų ingredientų yra, pvz. cukrus. Tad koks skirtumas kokie riebalai, jei yra kitų nereikalingų ir žalingų dalykų?Parašė John Rodyti pranešimą
Tavo info pasenusi. Minimum kokiais 5 metais sakyčiau. Visi Estrella ir Lays traškučiai naudoja saulėgražų aliejų. Kiti manau pagrinde irgi. Anksčiau naudodavo palmių. Taip pat dėdavo ir MSG/E621 į visus tuos flavoured skonius. Žinau, nes pirkdavau ir valgydavau juos dar kokiais 2002 ir net tais laikais skaitydavau sudėtis. Dabar nededa. Tai progresas čia irgi yra, tegul ir šiek tiek vėlesnis, nei senosiose ES šalyse.
Palyginau visus „Lays” žalios spalvos pakelius, absoliučiai visuose yra aromato ir skonio stipriklis mononatrio gliutamatas a. k. a. E621 ir dar visur pramoninė citrinų rūgštis (kas sukelia vėžį).
Estrella: https://www.barbora.lt/produktai/vin...-krapais-180-g
Lay's 1: https://www.barbora.lt/produktai/bul...y-s-oven-125-g
Lay's 2: https://www.barbora.lt/produktai/zal...y-s-wavy-130-g
Lay's 3: https://www.barbora.lt/produktai/bul...u-skonio-265-g
Lay's 4: https://www.barbora.lt/produktai/bul...u-skonio-215-g
Lay's 5: https://www.barbora.lt/produktai/bul...u-skonio-140-g
Lay's 6: https://www.barbora.lt/produktai/bul...u-skonio-140-g
Pasitaisau dėl ankstensio pranešimo: traškučiuose su druska tiek „Lidl”, tiek „Rimi” paprasta druska, o ne jūros. Jūrinė gal tik „Taffel” buvo.
Rimi: https://www.rimi.lt/e-parduotuve/lt/...-150g/p/804772
John skundėsi, kad kečupo nėra sveiko, tai aš siūlau pomidorų padažą, kur nieko blogo nėra (cukrus nėra blogai, jei visuose padažuose yra, tad negalioja analogija su traškučiais, kur to galima išvengti). Vietoj kenksmingos daug kur naudojamos citrinų rūgšties – citrinų sulčių koncentratas, ir daugiausiai pomidorų iš visų „Daumantų” padažų, valgau tik šį: https://www.barbora.lt/produktai/kar...krakmolo-500-g
Kalbant apie cukrų, „Rimi” ir „Iki” turi prancūziškus džemus be pridėtinio cukraus!
ST.DALFOUR: https://www.rimi.lt/e-parduotuve/lt/...-284g/p/172593♚ instagram.com/street.skins.intl ♚
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
 Radau vienus Lay's ir su palmėm: https://www.barbora.lt/produktai/bul...o-skonio-215-g
Matyt sūrio skonio yra didesnė rizika šiems riebalams – „Kukurūzų traškučiai CRIPSY CHIPS (sūrio skonio)”: https://www.barbora.lt/produktai/kuk...o-skonio-140-g♚ instagram.com/street.skins.intl ♚
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Šiaip sveikumo prasme ar yra didelis skirtumas tarp palmių ir saulėgražų aliejaus? Kepant aukštoje temperarūroje tiek su vienu tiek su kitu susidaro transriebalai ir kancerogenai. Su palmių aliejum problema labiau ta, kad jis auginamas kertant atogražų miškus.Parašė dondc Rodyti pranešimą
 Radau vienus Lay's ir su palmėm: https://www.barbora.lt/produktai/bul...o-skonio-215-g
Matyt sūrio skonio yra didesnė rizika šiems riebalams – „Kukurūzų traškučiai CRIPSY CHIPS (sūrio skonio)”: https://www.barbora.lt/produktai/kuk...o-skonio-140-g
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Pabandyk ant šalto spaudimo alyvuogių aliejaus išsikept ką nors nepažadinęs dūmų detektoriaus.Parašė Kaštonas Rodyti pranešimąMes Lietuvoje turime įsitikinimą, kad ant alyvuogių aliejaus nekepti. Tačiau visa Italija kepa ant alyvuogių aliejaus, o jų gyvenimo trukmė tarp ilgiausių pasaulyje.
Nžn kas čia tokį įsitikinimą turi. Tiesiog tyras šalto spaudimo alyvuogių aliejus turi labai žemą "smoke point", todėl jis netinkamas kepimui.
- 1 patinka
 
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Dar priklauso kiek laiko kepi. Yra skirtumas ar krevetes porą minučių ar sugalvosi kepti bulvinius blynus.Nepirk iš Decathlon, Ritter Sport, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, ypač Kalnapilis myžalų,
Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Tai visgi tik vienus radai. Nes anksčiau rašei, kad "visuose tuose" yra palmių aliejaus. Anksčiau taip iš tiesų buvo, bet prieš kelis metus pakeitė.Parašė dondc Rodyti pranešimą
Comment
 - 
	
	
		
		
		
		
		
		
		
	
	
Rašiau taip:Parašė John Rodyti pranešimąTai visgi tik vienus radai. Nes anksčiau rašei, kad "visuose tuose" yra palmių aliejaus. Anksčiau taip iš tiesų buvo, bet prieš kelis metus pakeitė.
Išaiškėjo faktas – palmių riebalų naudojimas sumažėjo iki minimumo. Visgi, mano abstraktesnis teiginys tikslesnis nei tavo konkretus melas. Mano pasakymas, kad „beveik visda dedamas palmių” yra mažiau netikslus nei tavo pasakymas „Visi Lays naudoja saulėgrąžų aliejų. <...> Anksčiau naudodavo palmių. <...> Dėdavo E621. Dabar nededa”:Parašė dondc Rodyti pranešimąVisuose tuose su skoniais jau nebe saulėgrąžų aliejus pilamas, o beveik visada palmių.
Visose mano 6-iose Lay's nuorodose (ėmiau visus Lay's tik žaliais pakeliais) yra E621 (dviejuose nenurodytas kodas, bet nurodytas pilnas cheminis pavadinimas). Tad dar kartą prašovei.Parašė John Rodyti pranešimąVisi Estrella ir Lays traškučiai naudoja saulėgražų aliejų. Kiti manau pagrinde irgi. Anksčiau naudodavo palmių. Taip pat dėdavo ir MSG/E621 į visus tuos flavoured skonius. Žinau, nes pirkdavau ir valgydavau juos dar kokiais 2002 ir net tais laikais skaitydavau sudėtis. Dabar nededa.
Be to, prie pateiktų Lay's ir Chrispy Chips, dar papildomai radau ir Tafel bei Doritos su palmėm, tad tavo spėjimas, kad kiti nenaudoja irgi taip pat pro šalį:
Tafel: https://www.rimi.lt/e-parduotuve/lt/...150-g/p/190941
Doritos 1: https://www.rimi.lt/e-parduotuve/lt/...-100g/p/190818
Doritos 2: https://www.rimi.lt/e-parduotuve/lt/...-100g/p/190809
Jei tai būtų futbolo rungtynės, tai būtum gavęs bent 2:1 rezultatu ir dar su raudonomis kortelėmis už klaidingą spėjimą.
							
						♚ instagram.com/street.skins.intl ♚
- 2 patinka
 
Comment
 
Comment