Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Banko "Snoras" veiklos sustabdymas, nacionalizacija ir bankrotas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė mindakas Rodyti pranešimą
    Pinigų gal ir neprarasi - klausimas kada ir kokiais jų kiekiais galėsi disponuoti...
    Iki 500 - jau dabar.

    Daugiau, nei 500Lt - Pirmadienį.

    Nelabai suprantu, kas čia per baubų ieškojimai.

    Comment


      Žinai, tokie ir ieškojimai, jeigu jūs kalbate apie 500 litų ir šiek tiek daugiau, tai tokius pinigus žmonės neretai ir pamiršta sąskaitoje, bet yra tokių, kurie turi iki 100 tūkst. arba yra keletas procentų, kurie indėliuose laiko ir daugiau, kaip 345 tūkst. Nerimo yra, juk netikiu, kad leis iškart disponuoti tokiomis sumomis. Anyway, ką čia pridiskutuosi, tiesiog reikia laukti kitos savaitės.

      Comment


        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
        Snoro pavadinimo etimologija
        Skolos
        Nacionalizavimas
        Oriniai aktyvai
        Restruktūrizavimas
        Aferos
        Suskaidymas
        ne etimologija, o greičiau akronimas, tiksliau kūrybingas tariamo akronimo dešifravimas Jei būtumėt dar truputį parimavęs, būtų gavęsis SNORO akrostichas. Kaip pvz.:

        Skolų naštos nebepakėlęs
        Nacionalizavimo baugiam šešėlyje
        Orinius pinigus Antonovas susėmęs,
        Restruktūruoja dolerius Seišelyje.
        Aferų nebebus, pasibaigė geri laikai
        Suskaidymo pamėklė šmėsčioja nūnai.


        va tai (nors ir nevykęs) bet jau akrostichas.
        Paskutinis taisė Zosys; 2011.11.17, 20:39.
        blaivumas išlaisvina

        Comment


          Iš viso šios dienos komentarų srauto (neskaitant oficialių pranešimų) konkretumu išsiskiria šis:

          Valdemaras Katkus:
          Indėlių grąžinimas gali nusitęsti iki 5 metų
          http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...kus-168-180243


          Gana informatyvus pranešimas, atsakęs į daugelį vakar dienos klausimų
          Bankas „Snoras“ kreipėsi į investuotojus
          Vertybinių popierių komisija, atsižvelgdama į susidariusią situaciją dėl banko „Snoras“ kreipėsi į investuotojus, pateikia aktualią informaciją susijusiems investuotojams
          http://www.15min.lt/naujiena/pinigai...jus-194-180302
          Įdomiai užrašyta antraštė - atseit pats Snoras kreipėsi į investuotojus


          Palyginus su LAIB bankrotu, viskas vyksta n+k kartų organizuočiau nei prieš 16 metų - ten neaiškumai tęsėsi visą pirmą savaitę.
          O šiuo atveju daug kas sudėliota per pirmas 24 valandas.
          Paskutinis taisė Romas; 2011.11.17, 20:43.

          Comment


            Parašė Romas Rodyti pranešimą
            Iš viso šios dienos komentarų srauto (neskaitant oficialių pranešimų) konkretumu išsiskiria šis:

            Valdemaras Katkus:
            Indėlių grąžinimas gali nusitęsti iki 5 metų
            http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...kus-168-180243


            Gana informatyvus pranešimas, atsakęs į daugelį vakar dienos klausimų
            Bankas „Snoras“ kreipėsi į investuotojus

            http://www.15min.lt/naujiena/pinigai...jus-194-180302
            Įdomiai užrašyta antraštė - atseit pats Snoras kreipėsi į investuotojus


            Palyginus su LAIB bankrotu, viskas vyksta n+k kartų organizuočiau nei prieš 16 metų - ten neaiškumai tęsėsi visą pirmą savaitę.
            O šiuo atveju daug kas sudėliota per pirmas 24 valandas.
            Na, vakar R. Miliūtė į S. Kropą kreipėsi "pone Snorai". Tad gal ir gali šia prasme pats Snoras kreiptis į investuotojus

            p.s. turiu užsilikusias 262 snoro akcijas. Įdomu bus, kur jos pasidės.
            N N N

            Comment


              Šiandien atėjo tokie laiškai iš ,,Finastos'', gal daugiau kam bus aktualu:

              Gerbiami klientai,
              Užtikriname, kad UAB „Finasta Asset Management“ fondų investicinė veikla vyksta įprastu režimu. Bendrovės „Finasta Asset Management“ valdomų pensijų ir investicinių fondų turtas yra patikimai apsaugotas – vadovaujantis įstatymų reikalavimais, jis yra laikomas atskirame depozitoriume (SEB Depozitoriume), ir į jį pagal įstatymą negali būti nukreipti jokie kreditoriniai ieškiniai.

              UAB „Finasta Asset Management“ pensijų ir investicinių fondų turte nėra banko Snoras indėlių ar banko Snoras išleistų vertybinių popierių (banko Snoras obligacijų, akcijų, indėlių sertifikatų ar kt.).

              Vienintelis UAB „Finasta Asset Management“ akcininkas yra AB „Finasta Holding“.

              Šiuo metu UAB „Finasta Asset Management“ yra didžiausia turto valdymo įmonė šalyje pagal klientų skaičių ir užima 27 proc. Lietuvoje registruotų fondų rinkos pagal valdomą turtą bei 42 proc. šalies investicinių fondų rinkos pagal klientų skaičių. Bendrovė valdo 53 proc. individualių investicinių portfelių rinkos pagal pagal klientų skaičių ir užima pirmąją vietą Lietuvoje. UAB „Finasta Asset Management“ valdomas turtas viršija 333 mln. litų, o klientų skaičius – 54 tūkst.


              Pagarbiai
              Andrejus Cyba, Generalinis direktorius, UAB „Finasta Asset Management“
              Gerbiami klientai,
              Pastebime, kad kyla klausimų dėl Jūsų finansinių priemonių apsaugos, kurią užtikrina LR įstatymai ir poįstatyminiai aktai. Atkreipiame Jūsų dėmesį į pagrindinius aspektus, pagrįsdami juos pirminiais šaltiniais:

              AB banko Finasta (toliau – Bankas) klientų turtas – finansinės priemonės – yra atskirtos nuo Banko turto ir į klientų finansines priemones negali būti nukreiptas išieškojimas nei pagal Banko, nei pagal AB banko Snoras kreditorių reikalavimus.

              Šaltinis: Europos Parlamento ir Tarybos Direktyvos 2004/39/EB (toliau – MiFID) 13 str. 7 ir 8 d. investicinėms įmonėms, saugančioms klientams priklausančias finansines priemones ir (ar) pinigines lėšas, nustato bendrą pareigą imtis priemonių, užtikrinančių klientų nuosavybės teisės apsaugą ir užkertančių kelią neteisėtam naudojimuisi klientams priklausančiu turtu. Europos Komisijos Direktyvos 2006/73/EC, įgyvendinančios MiFID, 3 skyrius nustato detalius reikalavimus kaip turi būti laikomasi minėtų MiFID straipsnių.

              Lietuvos Respublikoje minėtos šių direktyvų nuostatos perkeltos į Finansinių priemonių rinkų įstatymą (toliau – FPRĮ) ir Finansų maklerio įmonių veiklos organizavimo taisykles, patvirtintas Komisijos 2007 m. gegužės 17 d. nutarimu Nr. 1K-17 (toliau šioje dalyje – Taisyklės).

              Įrašas iš finansinių priemonių sąskaitos yra tiesioginis nuosavybės teisės į sąskaitoje nurodytas finansines priemones įrodymas.

              Šaltinis: Finansinių priemonių rinkų įstatymas, 64 str. 1 d. Finansinės priemonės fiksuojamos įrašais asmeninėse finansinių priemonių sąskaitose, tvarkomose Finansinių priemonių ir jų apyvartos apskaitos taisyklių nustatyta tvarka. Šias taisykles parengia Centrinis depozitoriumas ir patvirtina Vertybinių popierių komisija. Asmeninės sąskaitos atidaromos finansinių priemonių savininkų vardu.

              Banko klientų užsienio finansinės priemonės saugomos kituose depozitoriumo (VP apskaitos) paslaugas teikiančiuose bankuose (pvz. SEB bankas). Baltijos šalių emitentų finansinės priemonės saugomos Lietuvos centrinio vertybinių popierių depozitoriumo atidarytose bendrosiose sąskaitose. Tai yra įprasta tarptautinė finansinių priemonių apskaitos praktika (angl global custody).

              Šaltinis: Finansų maklerio įmonių veiklos organizavimo taisyklių 57 p., kuris reglamentuoja užsienyje išleistų finansinių priemonių apskaitą, kai jas įgyja Lietuvos Respublikoje registruotas sąskaitų tvarkytojas savo vardu, bet kliento sąskaita. Taisyklių 57.1 p. įtvirtinta, kad kai sąskaitų tvarkytojas savo vardu, bet kliento sąskaita įgyja užsienyje išleistų finansinių priemonių, jis nedelsdamas (gavęs pirminį dokumentą-išrašą, pranešimą ir pan., patvirtinantį tokių finansinių priemonių įsigijimą) privalo atidaryti asmeninę šių finansinių priemonių sąskaitą jų savininko vardu ir padaryti joje bei kitose sąskaitose reikiamus įrašus. Tokia finansinių priemonių apskaitos analogija taikoma ir pirmiau aptartu atveju. Pabrėžtina, kad Lietuvos Respublikoje registruotas sąskaitų tvarkytojas, atidarydamas asmeninę sąskaitą savo vardu klientų naudai pas kitą sąskaitų tvarkytoją, bet kuriuo atveju privalo užtikrinti, kad būtų laikomasi finansinių priemonių apskaitos principų ir finans inės priemonės, priklausančios klientams nuosavybės teise, būtų tinkamai fiksuojamos įrašais klientų asmeninėse finansinių priemonių sąskaitose.

              Tuo pačiu primename, kad sąskaitų tvarkytojų (tame tarpe Banko) veikla yra licencijuojama ir prižiūrima VPK ir Lietuvos banko. VPK nustato aiškius reikalavimus finansinių priemonių apskaitai. Pateikiame nuorodą į VPK išaiškinimą šiuo klausimu:
              http://www.vpk.lt/new/documents/isai..._GALUTINIS.pdf.

              AB bankas „Finasta“ nesaugojo finansinių priemonių AB banke Snoras.


              Pagarbiai
              AB banko „Finasta“ vadovybė
              Flickr

              Comment


                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                Šiandien atėjo tokie laiškai iš ,,Finastos'', gal daugiau kam bus aktualu:
                Gerai, jeigu ten viskas gerai. Nors šiaip jau, "Snoras" ten beveik visus darbuotojus pakeitė savais po įsigyjimo. Taip, kad baiminuosi, ar patys fondai buvo tvarkomi tinkamai, nors ir po "Finastos" vėliava. Prieš metus jie ten neblogai viską sumakalavo - aiškumo tapo žymiai mažiau, nei prie "Invaldos".

                Comment


                  Patobulinta versija:
                  Skolos
                  Nacionalizavimas
                  Oriniai aktyvai
                  Restruktūrizavimas
                  Areštas
                  Sudie, pinigai

                  Skelbiama, kad Ūkio banko savininkas V. Romanovas ieško pirkėjų savo Škotijos futbolo klubui. Jau skaldomi anekdotai, kad krapšto centus Snorui pirkti - gims naujas lietuviškas bankas lietuvišku pavadinimu Snukio bankas . Arba Romanovui prireikė pinigų banko balansams taisyti, nes suprato, kad juokai menki, arba dingo susidomėjimas futbolu. Šiaip jei reikėtų Lietuvoje rasti panšiausią banką į Snoras, tai tikriausiai būtų Ūkis: savininko pavardė taip pat baigiasi -ovas, turi žiniasklaidos priemonių, nevengiančių pakritikuoti valdžią, savininko verslo užmojai taip pat platūs, tik vietoj pomėgio automobiliams yra sporto klubai. Bet kiek domėjausi Ūkio popieriai tvarkingesni nei buvo Snoro, nedalino beviltiškų paskolų, formavo atidėjinius ir t. t. Jei nesnaus, tai gali persivilioti tam tikrą dalį Snoro klientų.

                  Comment


                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                    Arba Romanovui prireikė pinigų banko balansams taisyti, nes suprato, kad juokai menki, arba dingo susidomėjimas futbolu.
                    Dingo susidomėjimas Škotijos futbolu. Per didelė korupcija. Škotijos lygos teisėjai sprendimus lyg pagal užsakymą priima (gyvai matau visas Hearts namų varžybas). Visos kitos Romanovo komandos buvo tik kaip pagalbinės Hearts'ams.

                    Pasinaudodamas futbolo komanda, Romanovas norėjo atidaryti ir populiarinti Ūkio banką Škotijoj. Politikai, "paskatinti" didžiųjų JK bankų, to daryti neleido. Nemyli Škotijos įtakingieji Romanovo.

                    Taip kad nemanau jog komandos pardavimas susijęs su Snoro banku.
                    Paskutinis taisė [unique]y1k3s; 2011.11.18, 12:15.

                    Comment


                      Parašė John Rodyti pranešimą
                      Iki 500 - jau dabar.

                      Daugiau, nei 500Lt - Pirmadienį.

                      Nelabai suprantu, kas čia per baubų ieškojimai.
                      Todėl, kad Lietuvoje taip jau ne sykį buvo, buvo ir dar sykį buvo ir žmonės pinigų neatgavo arba tik nuvertėjusius jų trupinius. Ir visada giesmė ta pati: „Ramybės, nepulkit, nepanikuokit, viskas kontroliuojama, visi pinigus atgausit“.
                      Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                      Comment


                        Parašė [unique]y1k3s Rodyti pranešimą
                        Dingo susidomėjimas Škotijos futbolu. Per didelė korupcija. Škotijos lygos teisėjai sprendimus lyg pagal užsakymą priima (gyvai matau visas Hearts namų varžybas). Visos kitos Romanovo komandos buvo tik kaip pagalbinės Hearts'ams.

                        Pasinaudodamas futbolo komanda, Romanovas norėjo atidaryti ir populiarinti Ūkio banką Škotijoj. Politikai, "paskatinti" didžiųjų JK bankų, to daryti neleido. Nemyli Škotijos įtakingieji Romanovo.

                        Taip kad nemanau jog komandos pardavimas susijęs su Snoro banku.
                        apie Škotijos futbolą ir visa kita, jau esam girdėję rubrikoje "pasakojimai iš romanovo rūsio"
                        Aš neliūdnas - aš blaivus

                        Comment


                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                          Patobulinta versija:
                          Skolos
                          Nacionalizavimas
                          Oriniai aktyvai
                          Restruktūrizavimas
                          Areštas
                          Sudie, pinigai
                          Aš ir savo variantą iškaliau

                          Snoras, arba "Sumautas noras" jūsų paslaugoms. Bet jeigu rimtai ši situacija parodo ir gerąsias savybes ir blogąsias. Gerosios savybės yra tai, kad valstybė veikia operatyviai, o blogoji-korupcija turinti gilias tradicijas. Tai gera pamoka verslininkams, ir jiems veiks saugiklis neleidžiantis daryti nusikaltimų.
                          Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                          Comment


                            Blogai tai, kad banko veiklos nėra kaip sustabdyti, kad būtų neskausminga. Jei būtų paskelbta, kad bankas turi problemų, tai subėgtų klientai ir galutinai jį pribaigtų. Aišku, pasisektų tiems, kurie atsiimti pinigų atbėgtų pirmieji. O veikiant staiga, kuriam laikui "įšaldomi" visi pinigai, dalis ir negrįžtamai. Šiaip jau Snoras, manau, būtų taip pat veikęs dar kažin kiek laiko ir su ta finansine skyle - bent jau išorinių požymių nebuvo, kad bankas turi problemų: aptarnavimo lygio kritimas, padalinių uždarymas, kokių nors mokėjimų apribojimas ir pan. Bet jei bankas tikrai grimzdo, tai finalas vis tiek būtų buvęs toks pat, tik priedo dar būtų apkaltina valdžia, kad nesiėmė priemonių. Jei tarp Lietuvos banko ir Snoro būtų buvęs normalus dialogas, sprendimą turbūt buvo galima rasti ir be jokių drastiškų žingsnių. Tačiau koks gali būti dialogas, jei savininkai milijonines sumas greičiausiai sąmoningai "skolina" bankrutuojančioms įmonėms. Akivaizdus aferizmas, ypač žinant Antonovo verslo būdus. Tik neaiškus Baranausko vaidmuo - turint tiek patirties ir tikriausiai turto, seniai buvo galima pradėti normalų verslą be jokių neaiškių partnerių. Reputacija juk irgi turi kažkiek rūpėti. Bendrai paėmus Snoras neatrodė vienadienis projektas (įsteigiau, surinkau indėlius ir bankrutavau), 18 metų ilgas laiko tarpas. Greičiausiai viską paskatino finansų krizė, pasidarė vis sunkiau užkišti atsiveriančias skyles. Tada pinigus ėmė iš ten, kur jų dar buvo: iš anksto mokamos ir didesnės nei kitų bankų palūkanos tikrai padėjo pritraukti pinigų. Tik keista, kad vis dar yra žmonių, kurie visas savo santaupas laiko viename banke. Arba kai vienas už visus turimus pinigus (300 tūkst. lt) įsigijo banko obligacijų. Gali ir protas pasimaišyti, jei pajamos nėra kosminės ir tokia suma buvo taupyta ilgą laiką arba gauta ką nors pardavus.

                            Comment


                              S.Kropas apie „Snoro“ nacionalizavimą: galime turėti nacionalines avialinijas
                              http://verslas.delfi.lt/business/skr....d?id=51898107
                              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                              Comment


                                „Snoro“ kraitis – prabangūs apartamentai Maskvoje?

                                Maskvoje statomas aukščiausiu pastatu Europoje vadinamas verslo centras gali atitekti Lietuvos Vyriausybei, jei tik priklausė „Snorui“.
                                "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                                Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                                Adam Mickiewicz

                                Comment


                                  Parašė John Rodyti pranešimą
                                  Iki 500 - jau dabar.
                                  Į pora bankomatų užsukau dėja pinigų neradau... Tik va įdomu ar tiesiog žmonės juos iššlavė ar tiesiog jų bankomatuose nebuvo

                                  Comment


                                    Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                    Todėl, kad Lietuvoje taip jau ne sykį buvo, buvo ir dar sykį buvo ir žmonės pinigų neatgavo arba tik nuvertėjusius jų trupinius. Ir visada giesmė ta pati: „Ramybės, nepulkit, nepanikuokit, viskas kontroliuojama, visi pinigus atgausit“.
                                    Visko buvo praeityje. Šiandien visiškai kitokia situacija ir kontekstas.

                                    Comment


                                      Snoro“ turtas: rūmai Nicoje už 17 mln. Lt, prabangios mašinos ir NT Vilniaus Senamiestyje už dar 17 mln. Lt atnaujinta 18.49

                                      Bankas „Snoras“ rinkosi labai savotiškus būdus investuoti savo indėlininkų ir kitų klientų lėšas. Kaip rodo DELFI turima medžiaga, už gyventojų ir verslininkų bankui patikėtus pinigus pirkta vila, ar greičiau rūmai Prancūzijos Nicos kurorte, didžiuliai butai Vilniaus Senamiestyje ir prabangūs automobiliai.
                                      "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                                      Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                                      Adam Mickiewicz

                                      Comment


                                        Per "TV3" žinias teigė, jog "Snoro" bankas galimai rėmė Irano branduolinį ginklą. Apie tą patį rašomą ir interneto portaluose. Įdomu kokia lauktų atsakomybė "akcininkams" jei informacija pasitvirtintų. Kogero, per porą savaičių dar nemažai sužinosime
                                        Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

                                        Comment


                                          Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                                          Per "TV3" žinias teigė, jog "Snoro" bankas galimai rėmė Irano branduolinį ginklą. Apie tą patį rašomą ir interneto portaluose. Įdomu kokia lauktų atsakomybė "akcininkams" jei informacija pasitvirtintų. Kogero, per porą savaičių dar nemažai sužinosime
                                          Lyg ir ne balandzio pirma siandien

                                          Bet jei valdzia rengia samoksla ir ketina nacionalizuoti visus lietuviskus bankus tai kodel vienas is tu lietuvisku banku budamas rusisku negali remti Irano branduolinio ginklo. Pamenu Pakso remejas Boria (Borisovas) teroristam ginklus pardavinejo kai laikas buvo, o ka dabar toliau sau ramiai gyvena ir leidimas toliau Lietuvoj gyvent pratestas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X