Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Banko "Snoras" veiklos sustabdymas, nacionalizacija ir bankrotas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Banko "Snoras" veiklos sustabdymas, nacionalizacija ir bankrotas

    Stabdoma „Snoro” veikla, Vyriausybė susirinko į neeilinį posėdį

    Na štai tau ir "ramybė"

    #2
    Va čia tai naujiena! Bet tiesa pasakius, komjaunimo tiesos straipsnis pirmame puslapyje buvo ženklas, kad kažkas tokio bus...
    Dabar turėsime savaitę ar kelias nenuobodaus gyvenimo...
    Paskutinis taisė Perfect; 2011.11.16, 16:54.

    Comment


      #3
      Gal yra kokios "inside" info apie Snorą? Gal kas ką nors žinote? Kur dingo ta dalis turto, kuri buvo laikoma užsienyje?
      考纳斯, 立陶宛

      Comment


        #4
        Najiena dėl Snoro - kaip perkūnas iš giedro dangaus. Kaip tai suprasti? Ar bankas nebeturi lėšų veiklos vykdymui, ar čia kokios labiau formalios priežastys? Juk šiaip tokie dalykai negerina šalies finansinio įvaizdžio.

        Comment


          #5
          Man kaip tik padarė pavedimą per šį banką... Dabar neaišku kiek lauksiu pinigų

          Comment


            #6
            vz.lt:
            Tęsiama, kad priežiūros tikslais sukauptos informacijos analizė atskleidė, jog "Snoro" kokybė yra prasta, kredito rizika vertinta neatsakingai. Pabrėžiama, kad Lietuvos banko nurodymai mažinti veiklos riziką buvo ignoruojami arba vykdomi formaliai, iš esmės nekeičiant veiklos pobūdžio. LB tvirtina, kad "Snoras" vengė teikti priežiūrai būtiną informaciją: "yra požymių, kad priežiūros institucijai galėjo būti teikiami tikrovės neatitinkantys duomenys".
            Ieškant ko nors teigiamo. Gerai, kad bent jau LB laiku sureagavo, kadangi su tokiais neprognozuojamais vadovais viskas galėjo ir žymiai liūdniau baigtis.

            Comment


              #7
              Įdomu man kas buvo valdininkų galvose. Man čia kvepia nemenka aferą, kurią planavo patys akcininkai ilgus metus, tik neaišku ar tai kelių ar vieno akcininko užmojis. Žiūrėsim, gal atspėjau.
              Lažinuos- 2017 metais Lietuvos gyventojų skaičius didės.

              Comment


                #8
                Lietuvos bankas pasikeitus vadovui atrodo iš ties pradėjo dirbti, su paskolomis jau apribojo bankus, premijas ir t.t.
                Aš pats turiu sąskaitą Snore, (tiesa, ne pagrindinę), bet dėl nieko nebijau.
                Flickr

                Comment


                  #9
                  Paskutiniu metu Snoras dalino neaiškias paskolas - Airbaltic, Rusijos NT bendrovei Mirax, kuri jau bankrutavusi. Neseniai pardavė dalį savo antrinių NT įmonių. O dabar Lietuvos bankas teigia, kad nerado užsienyje laikomų dalies Snoro vertybinių popierių. Tai apie banko aktyvų įvertinimą, rezervus ir patikimumą kalbėti net neverta. Savininkai dabar užsienyje, matyt, spėjo dalį kapitalo persivesti į saugią vietą. Belieka prašytis politinio prieglobsčio Rusijoje, nes tyrimą pradėjo ir prokuratūra.
                  Šiaip variantai du: arba Lietuvos bankas pagaliau pradėjo vykdyti savo funkcijas, arba kažkokios povandeninės-politinės srovės, pvz., nenoras, kad rusiško kapitalo bankas būtų Lietuvoje trečias pagal stambumą. Tikėkimės, kad institucijos įvertino galimą tokio sprendimo įtaką visai Lietuvos bankų sistemai, ekonomikai ir įvaizdžiui. Galbūt viskas praeis normaliai, bet yra rizika, kad Lietuva gali būti palyginta su Baltarusija: atseit valdžia užsimanė ir nacionalizavo privačią verslo įmonę. Čia viskas priklausys nuo žiniasklaidos . Šiaip tai neeilinis įvykis ir žiūrint bendrai pasitikėjimo Lietuvoje veikiančiais bankais neprideda - pradės pinigai iš indėlių grįžti į kojines.
                  Paskutinis taisė senasnamas; 2011.11.16, 19:09.

                  Comment


                    #10
                    Parašė Aleksas666 Rodyti pranešimą
                    Įdomu man kas buvo valdininkų galvose.
                    Kas buvo? Na matai nei iš šio nei iš to negali nei kratų daryti, nei audito, nei nacionalizuoti banko vieną dieną. Buvo surinkti tikriausiai adekvatūs duomenys apie ne ypač švarius dalykėlius (tikriausiai nemažai nulpaukusių pinigų bus į offshorus) na ir prasidėjo procesas ką matome. Atrodo valdininkai turi tuoj pat numatyti, ką privartus verslas slepia...Taip net JAV nebuvo, ten kai griuvo vienas iš banginių tik tada susirūpinta pasėkmėmis. O čia labai laiku tikriausiai; plius toks įspūdis, jog LT nacionalizavo Snorą tokiu pačiu modeliu kaip Citigroup buvo nacionalizuotas JAV - prieš darbo pabaigą, sukeliant minimaliom pasėkmėm paniką - bet ne finansinį chaosą ir indėlių traukimą iš banko.
                    Na jo nusimato įdomi savaitė. Ypač dėl to, jog tai Snoro bankas, kurio neįsileido nei JK nei kai kurios kitos ES šalys į finansų rinką - nors ant popieriaus tai bene vienintelis kriziniais metais pelningiausias mažas bankas. O dabar ir pati LT pamatė, jog kažkas tikriausiai su 'balance sheet' ar jų teikiamais duomenimis nebus gerai.
                    Kopenhaga/Roskildė / Stokholmas I II III IV
                    Dordrechtas/Haarlemas
                    Nesebaras/Plovdivas
                    Kiolnas

                    Comment


                      #11
                      Juk šiaip tokie dalykai negerina šalies finansinio įvaizdžio.
                      aha, kaip tik tam rusai 20 metų puoselėjo savo čiuptuvėlį, kad lemtingu Lietuvos investicijoms momentu imtų Lietuvai gerinti įvaizdį? Ne tam jis buvo sukurtas
                      blaivumas išlaisvina

                      Comment


                        #12
                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                        Paskutiniu metu Snoras dalino neaiškias paskolas - Airbaltic, Rusijos NT bendrovei Mirax, kuri jau bankrutavusi. Neseniai pardavė dalį savo antrinių NT įmonių. O dabar Lietuvos bankas teigia, kad nerado užsienyje laikomų dalies Snoro vertybinių popierių. Tai apie banko aktyvų įvertinimą, rezervus ir patikimumą kalbėti net neverta. Savininkai dabar užsienyje, matyt, spėjo dalį kapitalo persivesti į saugią vietą. Belieka prašytis politinio prieglobsčio Rusijoje, nes tyrimą pradėjo ir prokuratūra.
                        Šiaip variantai du: arba Lietuvos bankas pagaliau pradėjo vykdyti savo funkcijas, arba kažkokios povandeninės-politinės srovės, pvz., nenoras, kad rusiško kapitalo bankas būtų Lietuvoje trečias pagal stambumą.
                        Kad snoras yra nelabai "švarus" gi seniai visiems (ir ne tik Lietuvoje) buvo aišku. Gal tiesiog buvo nsupręsta eliminuoti tokį žaidėją. Ir labai gerai.

                        Tikėkimės, kad institucijos įvertino galimą tokio sprendimo įtaką visai Lietuvos bankų sistemai, ekonomikai ir įvaizdžiui. Galbūt viskas praeis normaliai, bet yra rizika, kad Lietuva gali būti palyginta su Baltarusija: atseit valdžia užsimanė ir nacionalizavo privačią verslo įmonę. Čia viskas priklausys nuo žiniasklaidos . Šiaip tai neeilinis įvykis ir žiūrint bendrai pasitikėjimo Lietuvoje veikiančiais bankais neprideda - pradės pinigai iš indėlių grįžti į kojines.
                        Lyginimų su Baltarusija tikrai nebus, nes visi puikiai supranta, kas per žaidėjas buvo tas Snoras ir tikriausiai palaikys tokį sprendimą. Purvini bankai niekam nepatinka. Apskritai keista, kad toks bankas taip ilgai veikė Lietuvoje, o ne kaimyninėje Latvijoje, kur neaiškūs ryšiai su Rusijos mafijos/valdžios institucijomis yra kur kas stipresni.

                        Comment


                          #13
                          Kaip tik šiandien buvo pasirodę vz.lt :

                          http://vz.lt/article/2011/11/16/s_p_...etinius_bankus

                          Lietuvos bankų sistemą galima būtų priskirti prie rizikingesnių, tačiau Lietuva gelbėtų stipresnio užnugario neturinčius vietinius bankus, teigia tarptautinė reitingų agentūra „Standard & Poor’s“.

                          Agentūra, pagal atnaujintą metodiką įvertinusi Lietuvos bankų sistemos rizikos lygį, jį įvertino 7-iais balais iš 10-ies. Skaičiuojama, kad 1 balą gavusi bankininkystės sistema yra itin saugi, o 10 – pati rizikingiausia.

                          Taip pat, kaip Lietuvos, vertinamos ir Rusijos, Vengrijos, Airijos bankininkystės sistemos.

                          Pasak „Standard & Poor’s“ (S&P), Lietuvos bankų sektoriuje akivaizdžiai dominuoja Šiaurės Europos bankai, kuriems pagal skolinimo apimtis tenka 80%, o pagal indėlių – 70% rinkos.

                          Tačiau teigiama, kad vietiniai žaidėjai, tokie kaip „Snoras“ ar Ūkio bankas, taip pat yra konkurencingi.

                          „Lietuvos vyriausybę mes vertiname kaip palaikančią vietinius bankus ir manome, kad ji palaikytų užsienio užnugario neturinčius vietinius bankus“, - rašo agentūra.

                          Lietuvos bankų sektorius buvo įvertintas pagal atnaujintą vadinamąją BICRA (angl. Banking Industry Country Risk Assessment) metodologiją. Pasak agentūros, ji skirta tam, kad būtų galima įvertinti skirtingų šalių bankininkystės sistemas.

                          Vertinime dalyvavo tik finansinės institucijos, priimančios indėlius, dalinančios kreditus arba veikiančios abiejose srityse.

                          Comment


                            #14
                            Kaip suprantu iš Lietuvos banko aiškinimo tai kažkaip bent jau dalis "Snoro" turto (Ne paskolų) kažkur prapuolė. Greičiausiai didžioji dalis nutekėjo į kažkur esančią Antonovo sąskaitą. Labai daug kas neaišku, bet jei taip iš tikro yra tai stambieji akcininkai paprasčiausiai apvogė indėlininkus... Gerai tik tiek, kad Antonovas oficialiai Londone gyvena, todėl net jei jis pabėgs galbūt bus konfiskuotas ten esantis jo turtas.
                            Post in English - fight censorship!

                            Comment


                              #15
                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Lyginimų su Baltarusija tikrai nebus, nes visi puikiai supranta, kas per žaidėjas buvo tas Snoras ir tikriausiai palaikys tokį sprendimą. Purvini bankai niekam nepatinka. Apskritai keista, kad toks bankas taip ilgai veikė Lietuvoje, o ne kaimyninėje Latvijoje, kur neaiškūs ryšiai su Rusijos mafijos/valdžios institucijomis yra kur kas stipresni.
                              Iki šiandien, Snoras gana gerai buvo vertinamas LB, priežiūros institucijos jokių nusiskundimų neturėjo, tad jo ilga veikla Lietuvoje pernelyg daug klausimų ar abejonių nekėlė.

                              „Nemanau, kad tai yra ypatinga problema, nes, manau, ją galima išspręsti su minimaliomis mokesčių mokėtojų sąnaudomis. Vėliau bankas galėtų grįžti į privačią nuosavybę“, - LNK Žinioms teigė finansų ministrė Ingrida Šimonytė.
                              http://vz.lt/article/2011/11/16/snor...gos_priemonės

                              Comment


                                #16
                                Parašė D.P Rodyti pranešimą
                                Kaip tik šiandien buvo pasirodę vz.lt :

                                http://vz.lt/article/2011/11/16/s_p_...etinius_bankus
                                Tai tikriausiai tik patvirtina, kad agentūros a le S&P yra ne kas kita kaip šūdmaliai, kuriose raportus ir ataskaitas rašo visokie turtingų šeimynėlių sūneliai, kurie turi "degree from a top-10 university" ir yra "absolutely confident" viskuo, ką jie rašo, nors visas jų "ryserčas" apsiriboja keliais skaičiukais iš statistikos puslapio ar kokio FT straipsnio. Kitaip tariant, šūdmalių kompanijos, kurių egzistavimas yra sunkiai suvokiamas reiškinys. Panašiai, kaip ir Airija turėjo AAA reitingą, nekalbant apie sub-prime paskolas, kurios buvo akivaizdžiai netikusios. Bet gi svarbiausia, kad reitingų agentūros buvo viskuo "absolutely confident".

                                Comment


                                  #17
                                  Parašė D.P Rodyti pranešimą
                                  Iki šiandien, Snoras gana gerai buvo vertinamas LB, priežiūros institucijos jokių nusiskundimų neturėjo, tad jo ilga veikla Lietuvoje pernelyg daug klausimų ar abejonių nekėlė.



                                  http://vz.lt/article/2011/11/16/snor...gos_priemonės
                                  Oficialiai gal ir nekėlė. Bet gi ir aklam buvo aišku, kad ten vaikščiojo neaiškus su Rusija susijęs kapitalas t.y. tikriausiai kažkokio pobūdžio pinigų plovimas. Tiesiog nenorėjo klibinti ir kelti bangų, tai ir "nekėlė įtarimų". Dabar tikriausiai nsuprendė, kad užtenka arba Snoras ėmė sukti dar ką nors blogesnio.

                                  Comment


                                    #18
                                    John, faktus ant stalo! Tiek A1l, tiek kitų reikalauji faktų, kas įrodytų vieną ar kitą tezę, o pats tų faktų ir nepateiki..
                                    Kas be ko, man Snoras buvo pats geriausias bankas, bent jau aptarnavimo prasme tai tikrai.

                                    Comment


                                      #19
                                      Kaip suprantu, jei tai teisybė, tai esmė yra čia. Tą patvirtina ir tai, kad Baranauskas kažkur prapuolė iš Lietuvos...

                                      „Kalba eitų apie dalies turto nebuvimą banke tai atitinkamai su tuo galimai būtų susiję atsakingi banko asmenys. Inspektavimo metu mes pastebėjome, kad trūksta nemenkos vertės vertybinių popierių, kurie banko nurodomi užsienio jurisdikcijose ir būtent dėl jų buvo kreiptasi į užsienio valstybes, jos atsakė, kad tų vertybinių popierių nėra, todėl atitinkamai banko turto vertė reikšmingai yra sumažėjusi“, - į klausimą, kokia nusikalstama veika pastebėta, sakė V. Vasiliauskas.
                                      Post in English - fight censorship!

                                      Comment


                                        #20
                                        "aha, kaip tik tam rusai 20 metų puoselėjo savo čiuptuvėlį, kad lemtingu Lietuvos investicijoms momentu imtų Lietuvai gerinti įvaizdį? Ne tam jis buvo sukurtas "

                                        Butent del to ir lenda Rusijos kapitalas i Baltijos salis, kad sunkiu momentu galetu pribaigti nepaklusnius CCCR ardytojus

                                        Comment

                                        Working...
                                        X