Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

2011.07.22. Sprogimai ir šaudymas Norvegijoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    2011.07.22. Sprogimai ir šaudymas Norvegijoje

    2011 m. liepos 22 dieną Norvegijos sostinėje, Osle, nugriaudėjo stiprus sprogimas prie Vyriausybės pastato. Nuniokotos kelios pagrindinės miesto gatvės, pirminiais duomenimis, žuvo 7 žmonės.
    Neužilgo pranešta apie 30 policininku persirengusio nusikaltėlio nušautų asmenų jaunimo darbo partijos susitikimo metu Utöy saloje.

    Norvegijos vyriausybės rūmus nusiaubė galingas sprogimas, žuvo žmonių

    Norvegijos sostinėje Osle, prie pastato, kuriame įsikūrusi vyriausybė ir kai kurios ministerijos, nugriaudėjo sprogimas. Kaip praneša televizija CNN, per sprogimą nukentėjo žmonės. Nepatvirtintais duomenimis, septyni asmenys žuvo.
    www.15min.lt

    Košmaras Norvegijoje: sprogimas su aukomis Osle, nušauti žmonės jaunimo stovykloje saloje


    Norvegijai nespėjus atsigauti po sprogimo Osle, Vyriausybės pastatų kvartale, sukelto šoko, prasidėjo antra košmaro serija - vienoje saloje esančioje jaunimo ir vaikų stovykloje policininku persirengęs asmuo šaudo. Norvegijos televizija praneša, kad yra nušautų žmonių. Per sprogimus Osle žuvo bent 7. Šie du išpuoliai gali būti susiję, nes Norvegijos premjeras turėjo dalyvauti Norvegijos Darbo partijos jaunimo renginyje.
    www.delfi.lt
    Paskutinis taisė Silber418; 2011.07.22, 22:30.

    #2
    Kelios nuotraukos:











    Šaltinis: http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=106 (DĖMESIO: ŠOKIRUOJANTI MEDŽIAGA!)
    Paskutinis taisė Silber418; 2011.07.23, 01:05.

    Comment


      #3

      Comment


        #4
        Šokas...

        Comment


          #5
          Pasirodė kariuomenė, neleidžia palikti namų

          Liudininkai praneša ir nuotraukos byloja, kad išbyrėjo daug aplinkinių pastatų langų, gatvėse sklaidosi dūmai.
          Pranešama, kad sprogimas buvo galingas, girdimas kone visame mieste.
          DELFI skaitytojas Ronaldas atsiuntė nuotraukų (teksto apačioje, prieš video) ir pranešė: "Langai dužo 1 km spinduliu. Buvau darbe už kokių 5 km nuo tos vietos. Sprogimas buvo nerealus net žemė suvibravo."
          "Tuo metu buvau namuose, maždaug kilometras nuo sprogimo vietos. Išgirdau sprogimo garsą, trinktelėjo langai. Mano bičiulis tuo metu vaikščiojo miesto centre. Gatvėje dužo ir pažiro stiklai. Daug žmonių buvo sužeista, kilo panika", - DELFI pasakojo Osle gyvenantis norvegas Erlendas.
          Jis netrukus po sprogimo nuvyko pas arčiau nelaimės vietos gyvenantį bičiulį ir kuriam laikui tapo įkalintas: "Esame bute maždaug pusė kilometro nuo sprogimo vietos. Esame įkalinti namuose, dėl saugumo reikalavimų negalime palikti buto ir išeiti į gatvę. Dabar Oslas atrodo kaip vaiduoklių miestas: sudužę langai, dūmai. Gatvėse daug policijos ir kariuomenės."
          Po kurio laiko Erlendas nebebuvo pasiekiamas internetu. Galbūt jam teko visgi palikti Oslo centrą, nes BBC pranešė, kad žmonės raginami išvykti iš miesto centro.
          Gatvės centre yra uždarytos, gausu policijos, pasirodė ir kariuomenė. Pastatai aptveriami STOP juostomis, nes pažeistos konstrukcijos, krintantys stiklai ir kitos atplaišos kelia pavojų.
          Visuomeninio transliuotojo žurnalistas iš įvykio vietos pranešė: "Matau, kad VG pastato ir Vyriausybės rūmų kai kurie langai išdaužti. Gatvėje guli sužeisti žmonės."
          “Sprogo – tikriausiai bomba. Žmonės, apimti panikos, puolė bėgti. Aš suskaičiavau mažiausiai 10 sužeistų žmonių”, - sakė praeivis Kjersti Vedunas, einantis iš sprogimo rajono.
          “Reuters” reporteris iš įvykio vietos pranešė, jog gatvėje pilna nuolaužų, po sprogimo, kuris sukrėtė visą miestą apie 15 val. 30 min. (16 val. 30 min. Lietuvos laiku). Jis sakė matęs aštuonis sužeistus žmones, vienas uždengtas drobule – matyt, negyvas.
          Klinikų atstovas Ericas Carlsonas 20.40 val. (Lietuvos laiku) BBC nurodė, jog į Oslo universitetinę ligoninę atvežta 11 sunkiai sužeistų.

          Policija: per ankstyvi spėjimai apie terorizmą - spekuliacijos

          "Greičiausiai tai teroristinis aktas, - DELFI spėjo Erlendas, o kai pasigirdo žinios apie šaudymą saloje, jaunas vaikinas pridūrė: Tai tiesiog siurealu. Mes, norvegai, niekada neįsivaizdavome, kad kažkas tokio gali nutikti pas mus."
          Tačiau policija kol kas nekomentuoja, ar sprogimas - teroristų ataka. BBC transliuotojui atsakingi policijos pareigūnai teigė, kad tokie teiginiai kol kas būtų tik spekuliacijos. Visos versijos yra tiriamos.
          Tačiau policija patvirtino, kad sprogo bomba. Jau anksčiau ekspertai žiniasklaidai teigė, kad tai nepanašu į nelaimingą atsitikimą, labiau primena tyčinius veiksmus. Kalbama, kad galėjo būti susprogdintas automobilis. Sulamdytų automobilių liekanos ir apgadinti pastatai liudija, kad bomba buvo palikta viename iš automobilių.
          Pavojaus vertinimo specialistas Johnas Drake’as iš Londono konsultacinės firmos AKE sakė, kad dabartinis sprogimas nelabai tesiskiria nuo teroro išpuolio Stokholme gruodį, kai buvo susprogdintas automobilinė bomba ir dar vienas po to sekęs sprogimas miesto centre.
          “Tada išpuolio rengėjai pareiškė, jog taip atkeršyta už Švedijos dalyvavimą Afganistano reikaluose.
          "Reuters" korespondentas pranešė, kad penktadienio popietę, vidurvasaryje Oslo gatvėse nepaprastai tylu, nes daugelis sostinės gyventojų išvažiavę atostogų ar palikę miestą savaitgaliui.

          Premjeras po sprogimo davė interviu

          Norvegijos ministras pirmininkas Jensas Stoltenbergas telefonu penktadienį davė interviu, kad parodytų, jog jis nenukentėjo per sprogimą prie vyriausybės kanceliarijos ir kad šis išpuolis esąs "rimta situacija".
          "Net jeigu esi pasirengęs, visada sukrečia, kai kažkas panašaus ištinka", - sakė jis interviu Norvegijos televizijai.
          "Tai labai rimta", - kalbėjo premjeras J.Stoltenbergas televizijai TV2 telefonu. Jis pridūrė, kad dar per anksti kalbėti, ar tai buvo teroro išpuolis. Premjeras dar sakė, kad policija jam patarusi nesakyti, iš kurios vietovės jis kalbąs telefonu.

          Norvegija sulaukė grasinimų

          NATO narė Norvegija praeityje buvo sulaukusi "al Qaeda" lyderių grasinimų už dalyvavimą Afganistano kare. Tačiau politinis smurtas faktiškai nežinomas šalyje, kuri skiria Nobelio taikos premiją ir tarpininkauja sprendžiant tarptautinius konfliktus, įskaitant Artimuosiuose Rytuose ir Šri Lankoje.
          Norvegija taip pat dalyvavo NATO operacijose Libijoje, Muamaras Gaddafi pagrasino duoti atkirtį Europai.
          Vakarų Europos analitikas Davidas Lea iš Rizikų kontrolės centro sakė: "Akivaizdu, kad Norvegijoje nėra vietinių teroristinių grupuočių, nors praeityje buvo suimti keli su "al Qaeda" susiję asmenys. Jie veikia Afganistane ir yra įsitraukę į konfliktą Libijoje, tačiau per anksti daryti kokias nors išvadas".
          www.delfi.lt
          Paskutinis taisė Silber418; 2011.07.22, 22:56.

          Comment


            #6
            Manau temos pavadinime užtektų "Sprogimai ir šaudymas Osle".
            „O kūjis su pjautuvu - juk tai paprastos liaudies, darbininkų ir valstiečių simboliai. Dabar ženkliukus, pirktus Pilies gatvėje, ir kuriuos visą laiką iki uždraudimo nešiodavausi prisisegęs prie kuprinės, turėjau pasidėti į stalčių.“ - Tomizmas

            Comment


              #7
              Galinga jėga buvo, kad viska taip apgriovė...
              Tauro apygarda (Stirnos rinktinė)| 立陶宛

              Comment


                #8
                Parašė rat
                Labai žiaurus vaizdas. O bandiūga ne joks ne babajus, o berods ryžikas (kiek skaičiau, pagautas, bet policija neatskleidžia tapatybės).

                Vaizdas tikrai pipiec

                http://www.militaryphotos.net/forums...9&d=1311365972
                Tai šaudęs jaunimą saloje asmuo. Tačiau neaišku, kaip ir kokiu tikslu buvo sprogdinamas miesto centras.
                Beje, viename forume diskutuojama, jog šią diversiją galėjo surengti norvegai, nusiteikę prieš valdžios nežabojamą imigraciją į šalį.

                Comment


                  #9
                  Oficialiai patvirtinta, jog jaunuolius Utøya saloje nušovė norvegas. Įtariama, kad tas pats asmuo surengė teroro aktą mieste.
                  Paskutinis taisė Silber418; 2011.07.22, 23:55.

                  Comment


                    #10
                    Žiauru, Skandinavija tampa jau (nebe) saugia vieta pasulio žemėlapyje...

                    Kur dabar besaugu?
                    ______________
                    The Division Bell

                    Comment


                      #11
                      Parašė enigma Rodyti pranešimą
                      Žiauru, Skandinavija tampa jau (nebe) saugia vieta pasulio žemėlapyje...

                      Kur dabar besaugu?
                      Na, kiek man žinoma - pasaulis apskritai nėra saugi vieta... Nesvarbu, ar tai būtų gamtos stichijos, ar žmogaus darbas.

                      Comment


                        #12
                        Parašė enigma Rodyti pranešimą
                        Žiauru, Skandinavija tampa jau (nebe) saugia vieta pasulio žemėlapyje...

                        Kur dabar besaugu?
                        Enigma, negalime teigti, kad saugia buvusi valstybė tapo nesaugia dėl šio įvykio. Tiesiog įsitikinome, jog nuo tokių išpuolių neapsaugota jokia visuomenė.

                        Comment


                          #13
                          Taip, tu teisus.
                          ______________
                          The Division Bell

                          Comment


                            #14
                            Parašė enigma Rodyti pranešimą
                            Taip, tu teisus.
                            Be to, nepamirškime skandinavų pasitikėjimo vieni kitais. Net sunku įsivaizduoti, kaip norvegai susitaikys su mintimi, jog tai įvykdė jų tautos atstovas.

                            Comment


                              #15
                              Teks, deja, susitaikyti....
                              ______________
                              The Division Bell

                              Comment


                                #16
                                Parašė Silber418 Rodyti pranešimą
                                Be to, nepamirškime skandinavų pasitikėjimo vieni kitais. Net sunku įsivaizduoti, kaip norvegai susitaikys su mintimi, jog tai įvykdė jų tautos atstovas.
                                Parašė Tomizmas
                                Žiauru ir nesuvokiama. Kas galėjo būti tuo suinteresuoti, kokie motyvai? Sprogdinimus būtų galima vertinti kaip musulmoniškų grupių kerštą už NATO lindimą į jų šalis ir tokių pačių civilių žūtis, bet tas norvego šaudymas viską keičia. Tikėkimės, kad su laiku viskas paaiškės, nes klaustukų čia labai daug.
                                Spėju, jog už šį sprogimą yra atsakingas kažkas, susijęs su Al-Quaeda. Galbūt tai yra kerštas už Osamos Bin Ladeno nužudymą.

                                Žinoma, nebūtinai Al-Quaeda tai padarė. Bet kuriuo atveju, baisu
                                Marsrutai.lt -viešojo transporto tvarkaraščiai
                                Marsrutai.lt tinklaraštis!
                                SVARBU! Pokyčiai Vilniaus viešajame transporte nuo liepos 1 dienos!

                                Comment


                                  #17
                                  Parašė Tomizmas
                                  Bet čia irgi neįtikinamas variantas. Jeigu kovotų prieš imigraciją, iš serijos "Norvegija norvegams", tai ir sprogdintų kur nors imigrantų rajone ar jų kokioje nors susirinkimo vietoje, o čia - miesto centre, prie vyriausybės, kur labiausiai tikėtina, kad aukomis bus vietiniai norvegai. Saloje jaunimas panašu kad šaudytas nesirenkant, dauguma žuvusių ko gero taip pat bus norvegai. Žudyti savo tautiečius, kovojant prieš imigraciją? Nėra logikos.
                                  Viskas čia kaip tik logiška. Kovojama ne su pasekme, o su priežastimi - buvo taikomasi į tą socialistinę imigraciją skatinančia ir imigrantams padlaižiaujančią partiją. Partijos jaunimo sparnas augina būsimus lyderius, internacionalistinių pažiūrų šalies išdavikus. Įtartina tik, kad šitas Breivikas yra masonas.

                                  Comment


                                    #18
                                    manau deretu reiksti kazkiek daugiau pagarbos mirusiems partijos nariams, kad ir kokia butu ju politine angazuote.
                                    "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


                                    - George W. Bush President of the USA

                                    Comment


                                      #19
                                      Vaizdai kaip po karo

                                      Comment


                                        #20
                                        Tai ne psicho darbas. Viskas atlikta profesionaliai ir tikrai ne vienas asmuo tokią "akciją" surengė. Vien iš sprogimo masto matyti, kad naudotas didelis kiekis ir ne savadarbių sprogmenų. Kerštas už Bin Ladeną? Nesąmonė.
                                        Paskutinis taisė Al1; 2011.07.23, 08:54.

                                        Comment

                                        Working...
                                        X