Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Forumo_Dalyvis Rodyti pranešimą
    O Turkija turi teisę uždaryti sąsiaurius? Kiek žinau, egzistuoja tarptautinė konvencija, pagal kurią Juodosios jūros šalims praplaukimas sąsiauriais yra neribojamas.
    jie uždarys remontui.arba pablogėjus sanitarinėms higieninėms normoms. ///// Jei rimtai -gali uždaryti, kaip tamsta savo WC duris, savo bute.

    Comment


      Turi. Bačiulio FB:
      Erdoganas didina statymus ir spaudžia Rusiją pradėti atvirai grasinti Turkijai karine jėga, kad turėtų pagrindą pasiremti Montreaux Konvencijos 21 straipsniu ir uždaryti Rusijos karo laivams Bosforo ir Dardanelų sąsiaurius. Be tiekimo per Turkų sąsiaurius visa Rusijos grupuotė Sirijoje liks ant plyno smėlio, nes lėktuvais per Kaspiją ir Iraną daug kuro, sviedinių ir maisto neprivežiosi.

      Erdoganas turi svarų galios pagrindą dėti skersą ant visų Putino grasinimų, nes Turkija gali be didelio vargo nušluoti visą Rusijos grupuotę Sirijoje: Rusija nepajėgi tam sutrukdyti, nes sienos su Turkija neturi, o jūra nepriplauks, nes vien turkų Šiaurinė eskadra už visą rusų Juodosios jūros laivyną galingesnė kelis kartus.

      P.S. Labiausiai dabar į kelnes deda visokie JAV ir Europos minkštakiaušiai politikai (tipo buvusio Obamos ambasadoriaus Maskvoje McFaulo ar Sarkozy Vyriausybės užsienio reikalų ministro Bernardo Kouchnerio) kurie ketvirtį amžiaus įtikinėjo save ir kitus, kad su Rusija negalima griežtai, nes ji didelė, baisi, galinga ir gali duoti į nosį arba piktai atkeršyti.

      O Erdoganas pylė Putinui į tarpuragį ir nieko baisaus neatsitiko - nes jo žodžiai paremti puse milijono karių antroje pagal dydį NATO Turkijos kariuomenėje. Kurių generalitetą, prieš trejus metus masiškai susodintą į kalėjimą, Erdoganas su dideliais viešais atsiprašymais išleido ir švariai išteisino iš karto po to, kai Rusija užgrobė Krymą.

      Comment


        Manau, kad to Turkija sąsiaurio neuždarys, o tiesiog panaudos tą galią kaip svertą. Berods, jau ir susitarė su Rusija, kad prie Turkijos pasieno karinių veiksmų Rusija nebevykdys.
        O kad Obama yra "neveiklus", tai tiesiog atspindi dabartinę JAV politika. Karas labai brangus net ir JAV, o dar po Irako yra gana stirpiai pasaulio akivaizdoje susikompromitavę. Buvo čia forume įkelta laida su aukštu JAV pareigūnu, vadovavusiu karams vidurio rytuose. Užsiminė, kad be ekonominės ir socialinės strategijos vien kariniais veiksmais nieko nepasieksi. O tų strategijų nėra ir greičiausiai nebus.

        Comment


          Bačiulo rašliavas, šiaip, visada reiktų vertinti with a pinch of salt. Jis mėgsta pafantazuoti.

          Comment


            Nesvarbu, klausimas buvo ar turi teisę, atsakymas - pagal Montreaux Konvencijos 21 straipsnį gali uždaryti kariaujančiai (užpuolusiai Turkiją) šaliai.

            Comment


              Parašė Lettered Rodyti pranešimą
              Pro kur visi šitie laivai plauks, jei uždarys?
              https://www.google.lt/maps/@47.18042...!3m1!1e3?hl=en

              Čia būtų smūgis žemiau juostos ir gerokai didesni nuostoliai nei numuštas SU-24 už 25 mln. USD.
              Kalba apie karinius laivus.
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

              Comment


                Dar šiek tiek "Allahu Akbar" (Hama). Čia, kaip suprantu, tas pats, kur anksčiau ViR2 postino?



                Paskutinis taisė John; 2015.11.28, 03:46.

                Comment


                  Čia yra tokių dalyvių, kurie kiekviena proga, kai tik Putinui naudinga, prisimena tarptautines konvencijas. Bet visai apie tokias pamiršta, kai okupuojamas Krymas pažeidžiant tarptautines konvencijas.

                  Comment


                    John, cia al Ghab lygumos

                    Kas del rusu dalyvavimo, tai daroma kiek klaidinga prielaida apie sausumos pajegas:



                    Sios nuotraukos yra su iranga suteikta Sirams is rusu, bet ne rusu kariu. Rusai dalyvauja zaidimuose su termobarine ginkluote (virs posto esantys video), MRLS ir dabar jau eina gandai - Sirijos-Turkijos pasienio apsauga. Koviniuose veiksmuose paciam fronte -nedalyvauja



                    Naujas vakaru bandymas ieskoti moderates, kolkas labai labai labai sekmingas. Hassakah SDF stumiasi gan sekmingai, o Aleppo siaurej labai sekmingai dauzo al nusra, ahrar al sham ir su al quaeda susijusius fsa likucius, naujausias zemelapis:


                    Uzdarius teroristu kontroliuojama ploteli tarp kurdu/sdf ir daesh - pukuotuku kalifatas nebegales aprupinti Aleppo ir Sirija gales ji atsiimti Fronto sujungimas taip pat igalins stumti Daesh toliau link Rakos. Sirijos pajegos jau dabar yra labai labai arti Deir Hafir, kuris yra Daesh butelio kakliukas aprupinant Aleppo fronta, tad pradejus spaust is siaures ir uzdarius Deir Hafir koridoriu - koalicijos ir ruskiu aviacija gales islygint dideles Daesh koncentracijas be dideliu nuostoliu

                    Comment


                      nežinau kodėl, bet man tikrai negadina nuotaikos tokios nuotraukos,

                      manau greit sulauksime ir pravoslaviškų. Mano nuotaika bus gera. Juk nesu Shabiha simpatikas, ir kaip lietuviui tai yra normalu?

                      Comment


                        labai gaila kurdų. Jie eilinį kartą valgo supūvusius obuolius. Putinas buratinams pažadėjo stebuklines teritorijas. Tereikia etniškai išsivalyti "a la miloshevich" tvarka... Gaila. 20+ residents of Tanab village found dead after #YPG & allies retreated http://wikimapia.org/#lang=de&lat=36...01266&z=15&m=b
                        Paskutinis taisė kesylis; 2015.11.28, 11:36.

                        Comment


                          o tuo tarpu ISIS, kadangi neturi lėktuvų kaip Putleris, visai veiksmingai su savo išradimu SVBIED atakuoja opozicijos pozicijas. (taikinys 13 divizionas) Putler and Bashar like this nhttps://youtu.be/RpydiStWd04
                          Paskutinis taisė kesylis; 2015.11.28, 11:44.

                          Comment


                            Nenoriu taves nuliudint, bet tu zinai bent kas yra shabiha? Ar tau visi, kurie ne salafi/wahabi yra kufarai ir visu kufaru pjovimas yra halal?

                            Taip pat, SDF yra antras JAV projektas, arba, kad tau suprantamiau butu - FSA v.2 Nusprende, kad FSA atskirt nuo pukuotuku yra neimanoma, o tolimesnis remimas mistiniu "ne al qaeda valdomu" grupuociu remimas Sirijos siaurej yra neimanomas - mete visa FSA projekta siaurej ir padare SDF. SDF nera isskirtinai kurdai, nors 90% kotoju ir sudaro, o koordinavimo tarp SDF ir putlerio - nera, tam JAV neleistu

                            As trumpai supazindinsiu, kas yra SDF, kurie kovoja pries tavo al qaeda pukuotukus is nusros ir ahrar, kad maziau nuodu galetum paskleist:

                            Jaish al-Thuwwar
                            The Revolutionary Army (Jaysh al-Thuwar) is a Free Syrian Army (FSA) rebel coalition established on 3 May 2015. It includes seven major FSA groups.[2] Many of its members belonged to the now defunct Hazzm Movement and the northern branch of the Syria Revolutionaries Front, which were defeated by al-Nusra and allied forces in Idlib and Aleppo.
                            Skaiciuojamas pajegumas 2 000 zmoniu. Priesininkai: assadas, al qaeda ir daesh. Pagrindiniai priesininkai al qaeda ir daesh, su Sirija kolkas konfliktu nefiksuota

                            NSF/NSA
                            The New Syrian Forces are Syrian paramilitary groups trained and equipped by a United States-led coalition and active in the Syrian Civil War. Most of the members were drawn from Division 30 of the Free Syrian Army. After training, the fighters return to Syrian rebel groups and are not under international coalition command and control.
                            Skaiciuojamas pajegumas 1 200 zmoniu. Priesininkai: assadas, al qaeda ir daesh. Pagrindiniai priesininkai al qaeda ir daesh, su Sirija kolkas konfliktu nefiksuota

                            Syrian Democratic Forces
                            Pilna sudetis:
                            People's Protection Units (YPG)
                            Women's Protection Units (YPJ)
                            Al-Sanadid Forces
                            Syriac Military Council (MFS)
                            Euphrates Volcano
                            Liwa Thuwwar al-Raqqa
                            Northern Sun Battalion
                            Seljuk Brigade
                            Brigade Groups of Al-Jazira
                            Jabhat al-Akrad
                            Jaysh al-Thuwar
                            Jabhat al-Akrad
                            99th Brigade
                            Special Operations Center 455
                            Ahrar Al-Zawiya
                            Yavuz Sultan Selim Brigade
                            Liwa Shuhada al-Atarib
                            Al-Tahrir Brigade
                            Lîwai 99 Muşat
                            The Syrian Democratic Forces (Arabic: قوات سوريا الديمقراطية‎, Kurdish: Hêzên Sûriya Demokratîk‎) or SDF, are an alliance of Kurdish, Arab, Assyrians and Armenian militias established during the Syrian Civil War. Founded in October 2015, they seek to expel the Islamic State of Iraq and the Levant from the Ar-Raqqah Governorate and other areas in Syria. The SDF consider themselves a "unified national military force to all Syrians consisting of Kurds, Arabs, Assyrians and all others living in the geographical locations of Syria." Furthermore, they are aiming to build a self-governing, inclusive and democratic Syria.

                            The alliance builds upon the successful Euphrates Volcano joint operations of the Syrian Kurdish YPG and certain factions of the Free Syrian Army, who helped defend the Kurdish town of Kobanê. Euphrates Volcano was later joined by Liwa Thuwwar al-Raqqa, who participated in the capture of Tell Abyad from the Islamic State. The larger Syrian Democratic Forces alliance now also includes forces from self-administered Jazira Canton as the Christian Syriac Military Council and the largely pro-government Al-Sanadid Forces, who helped the YPG in purging the IS from Al-Hasakah.

                            With a strength of around 4,000 fighters, the Arab groups within the alliance will operate under the joint name Syrian Arab Coalition and will be committed to push down towards ISIS de facto capital Ar-Raqqah, while staying east of the Euphrates river.[3] Some of the remaining U.S.-Pentagon-trained rebels will also be part of the new forces, tasked with "calling in airstrikes against ISIS and recruiting moderate rebels".
                            Priesininkai: Jabhat al Nusra, Ahrar al Sham, Daesh. Su Sirija santykiai normalus ir geri

                            Taip, kad gali pilt pamazgas kiek nori, bet tavo ahrar/nusros dienos yra suskaiciuotos, su Turku pagalba ar be jos, o po al Qaedos ateis eile ir Daesh Bet dar gali suspet padet broliams jihadistams ir vykt kautis i Raqqa uz tikrasias zmogiskasias vertybes, jiems nauji rekruitai dabar aukso vertes, gautum pavairuot koki spindinti BMP su VBED ir gautum savo 72 mergeles

                            Comment


                              Yra čia keletas forumo "ekspertų", kurie labai panašūs į aprašytus straipsnyje:
                              Наемники времени
                              http://www.novayagazeta.ru/politics/70929.html
                              Сегодня задача общественно-политических ток-шоу направлена на нейтрализацию здравомыслящих людей. Это выражается в том, что большинство времени говорят эксперты, которые следуют линии партии и правительства. Остальным выделяют менее 20% времени. Я сам лично секундомер использовал. Их резко перебивает ведущий, задает провокационные вопросы и старается уводить мысль выступающего куда-то в сторону.
                              Kalba visokiomis absurdiškomis frazėmis apie JAV, masonų ar dar kieno nors sąmokslus be jokio konkretaus pagrindimo, panašiai kaip:
                              «США и ИГИЛ — это одно и то же, потому что они уничтожают цивилизацию».
                              kas nesupranta: JAV ir ISIS yra tas pats, nes naikina civilizaciją.
                              Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                              Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo

                              Comment


                                JAV ragina, kad Turkija uždarytų sieną su Sirija
                                U.S. Urges Turkey to Seal Border
                                http://www.wsj.com/articles/u-s-urge...der-1448674401
                                U.S. officials have warned Ankara that it could face “significant blowback” from European powers if Turkey fails to close the border and if foreign fighters succeed again in slipping out of Syria and conducting terrorist attacks in Europe.
                                O Turkija muistosi
                                “Just closing down the border would not be enough to solve our problems and would not address Turkey’s demands,” a Turkish official said.
                                Turkish officials pointed to Washington’s inability to seal off the U.S.-Mexico border as an example of how difficult such operations can be. U.S. officials chafe at the comparison. “If we were at war with Mexico, we’d close that border,” a senior administration official said of Washington’s response.
                                Paskutinis taisė senasnamas; 2015.11.28, 14:12.

                                Comment


                                  JAV yra tas pats, kad Daesh, lygiai taip, pat, kaip Assdas yra tas pats, kas Daesh JAV Irake pagimde Daesh (visa Daesh grietinele kalejo tam paciam kalejime, kuri uzdare JAV isejus ir visi radikalizavesi isejo laimes ieskot), o Obamos neigalumas ir tampymasis vietoj prisipaisus raudonu liniju, leido subujot tiek Daesh, tiek al Nusra, tiek Ahrar ir galiausiai sunaikino ir radikalizavo FSA likucius.

                                  Assado brutalus atsakas i pirmasias zutis protestuose pagimde ir leido radikalams isimaisyt i FSA ir protestuotoju gretas, o uzsiteses konfliktas - radikalizavo tuos, kurie buvo kitoj barikadu pusej, nes vakarams visa laika buvo dzin, o vienintelis "protestavimo" budas buvo isiliet i stipriu (al qaeda arba daesh) jihadistu gretas, kurie realiai gali kazka musyje lemt, ar bent suteikt sansa atkersyt "Assadui"

                                  Sakyt, kad JAV nei biskio nekalti del to, ka jie pridirbo artimuosiuose rytuose, tai tas pats, kad sakyt, jog Libijos "demokratija" su dviem vyriausybem, daesh ir al qaeda jos teritorijoj -success story

                                  Uz Turku pasienio kontroles ir uzdaryto pasienio - tas konfliktas tesis ir tesis

                                  Comment


                                    Erdoganas jau gailisi . Ėmė skaičiuoti nuostolius?
                                    Turkijos prezidentas pripažino – jis gailisi dėl numušto Rusijos bombonešio
                                    http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...esio-57-548121
                                    „Mes liūdime dėl šio incidento. Norėtume, kad jis nebūtų įvykęs, bet, deja, tai nutiko. Tikiuosi, kad tai nepasikartos“, – sakė R.T.Erdoganas.

                                    Comment


                                      blogas vertimas Nei jis gailisi, nei ka, Tekirdag virs 100 tanku atgabenta siom dienom. Jei nesiruosia pradet pasienio kontroles, tuomet kyla klausimas kam dar apart pasimatuot tam tikro organo ilgi, jie reikalingi

                                      Pries konflikta ir su Assadu Erdoganas buvo draugeliai, kartu atostogaudavo, vienas kitam ordinus dovanodavo ir t.t. Bet kai Assadas uzmyne ant Erdogano ego ir nepakviete jo tarpininkaus pokalbiuose tarp opozicijos ir jo - tapo priesais Tas pats ir cia bus, Turkai buvo jau labai susibiciuliave su putkinu, bet dabar turetu grizt i realybe. Dar butu gerai, kad ties Graikija paskraidytu koks rimtesnis lektuvelis ir "netycia" iskirstu i Graiku oro erdve, o jie "netycia ir apgailestaudami" ji nupiltu

                                      Erdogano tipazas yra lygiai toks pats, kaip putkino, net pradejo nuo pamazgu duobes, lygiai, kaip ir slovingasis putkinas Ar kada teko isgirst putkino atsiprasyma? Ne? Tai ir Erdogano nesitikek. Cia viso NATO palaida patranka ir visi tai zino, bet bent kolkas yra daug geriau, kol ta palaida patranka ant musu denio o ne putkino/kinu/irano bloko

                                      Comment


                                        Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                        Erdoganas jau gailisi
                                        labai nori, kad jis gailėtusi, sėkmės toliau analizuojant tokius resursus, kaip 15min

                                        Comment


                                          Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                          Erdoganas jau gailisi . Ėmė skaičiuoti nuostolius?
                                          Turkijos prezidentas pripažino – jis gailisi dėl numušto Rusijos bombonešio
                                          http://www.15min.lt/naujiena/aktualu...esio-57-548121
                                          Cia toks pat gailestis, kaip ES ir JAV pareikstas susirupinimas Ukrainos atzvilgiu.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X