Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
    Kokia toliasaude turi omenyj? Ruskiu baze nuo fronto yra 30km, joks al qaeda barzdotas pukuotukas nemoketu valdyt jokio m109 ar dar kazko sustresnio Geriausiu atveju barzdylos tesugeba gvosdikom arba gradais apsaudyti didelius gyvenamuosius rajonus Latakijoj, Kobane ar Burj al Sultan

    Prieslektuvine ginkluote tai gali suteikt, bet yra labai tiketina, kad viena kita ju siunta gali perimt kurdai, o tada jau sultonuo padai sviltu - todel vargu ar rizikuotu. Tuo labiau, musu partneriai neleis sultonui daugiau tiesiogiai veltis i konflikta, nei kad epizodiska kurdu bombordavima ir zodziu kara pries daesh
    Betkokia kuri tinka tokiam apibūdinimui. Išmokyti ne problema.
    GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

    Comment


      Toje pačioje kryptyje (Alepas Šiaurė) pasisekė suaktyvi kurdų>!<nusros kovas. Putleris geresnės nuotaikos eis miegoti.
      Paskutinis taisė kesylis; 2015.11.26, 21:34.

      Comment


        valio, Kurdai kerta Bab al Salame pasienio punkta + kovos ties Azaz miestu salia jo. Jei pavyks al qaeda nustumt velniop nuo pasienio ir ji uzdaryt - pavyks isvaduos ir Alepa Alepe kurdu kvartalas isplestas i siaure iki vyriausybes pajegu ir uzdaryti pukuotukai alepe (Sheikh al Meqsud)

        Ruskiu s400 atgabenimas:



        Taiklesnes akys pastebi, kad atgabenti s400 yra nestandartiniai:
        Standartinis:

        Atgabentas:


        T90 su shtora sistema (pades isvengt TOW). Perduoti SAA vakaru Aleppo




        SDF (Syrian Democratic Forces) stumimasis Hasakah. Melynos - isvaduotos teritorijos nuo daesh:


        Isvaduoto piloto, kuris labai slepe veida Juodi - Sirijos spec pajegos, kurios ir istrauke tiek pilota, tiek uzspaustus ruskiu turistus


        Naujieji metai al Ghab lygumoj, ruskiai lygina pukuotukams barzas ir supazindina juos su 72 nekaltom mergelem. O jei dar praskristu F22 su napalmu - svajone Tiesiog nuostabus vaizdas, o dar tas pukuotuku istisinis alahu akbar bliovimas - muzika ausims


        Siandiena Ahrar al Sham pukuotukai bande apsaudyt ruskiu baze su M46 130mm, pranesimu apie pasiekusius sviedinius nera, o taip pat nera aisku, kaip jiem si avantiura pasibaige.




        Sviezus ruskiu smugiai pries daesh naftos perdirbimo ir paskirstymo daryklas:




        Nuo siol ruskiai lydi savo atakos lektuvus:
        Paskutinis taisė ViR2; 2015.11.26, 23:57.

        Comment


          Ką rusai planuoja numušinėt su tuo s400?
          Ir už ką mes sergame šituose neramuomuose? Kas turi laimėt, kad Europos "kultūrinį parturtinimą" sulėtint sulėtint?

          Comment


            laimet - diplomatija Jei laimes "demokratiski sukileliai" - pajudes +- 3mln zmoniu, kurie nuo ju saugosi Sirijos teritorijoj (Pakrante + Damaskas), jei laimes Sirija - pajudes ta maza dalis zmoniu (skaiciai nuo 100 000 iki 400 000), kurie yra sunni, indoktrinuoti ir gyvena Idlibo kalifate + Daesh kalifatas. Jei laimes Daesh - begs visi kas gali

            Vienintele ir optimaliausai galimybe - uzdaryt pasieni, uzlauzt Saudus su Kataru, visa normalia FSA opozicija, kurdus ir asada pasodint uz stalo ir priverst kalbetis. Pries tai is "opozicijos" ismest ir ispjaut/pakart/sudegint betkokius al nusra, ahrar al sham, jund al aqsa, liwa al haqq, jaish al sunna, ajnad al sham, imam bukhari brigades (kas sudarytu apie 40 -50k fanatiku).

            Sirijos pietuose, kur nera taip uzbujojus al qaeda ir fanatikai - dialogas vyksta ir gan konstruktyviai, taciau siaurej, kur pukuotukus 95% sudaro sunni radikalai save priskiriantys ar siejantys su al quaeda - visiskai kita kalba.

            O rusam s400 tai putkino ... ilgiui pademonstruot Kaip bebutu, mes S400/300 matom ir matysim tik pakrantes regione ir GAL aplink Damaska (bet labai labai didelis gal). Kitur ju nestatys vien tam, kad jei pukuotukai uzimtu - putkinui butu didesnis smugis nei viso lektuvu eskadrono numusimas Taip pat, vieninteles "saugotinos" vietos nuo uzsienio lektuvu yra siaure, kur anksciau reguliariai Turkai skraidydavo is numusinedavo Siru lektuvus siru teritorijoj (aplink Aleppo ir pakrantej) + Izraelis gan daznai aplink Libana ir rytine Libano/vakarine Sirijos siena paskraido. Tiketina, kad putleris nori situos reikalus kontroliuot ir valdyt, taip pat toks dalykas jam suteikia dideli derybini sverta derantis del Sirijos ateities

            Comment


              o, jei reiktu rinktis, kuriuos isileisti, ar tuos 3 mln zmoniu ar tuos 100-400 k sunni?

              Comment


                Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                O ką Turkija gali padaryti? Užpuls Rusijos karines bazes Sirijoje ar uždarys Antalijos viešbučius kapitaliniam remontui? O gal prisidės prie ES ir kitų pasaulio šalių sankcijų Rusijai? Manau Turkija nelabai tikėjosi, kad Rusija imsis tokių tiesioginių karinių veiksmų Sirijoje, o dabar numušus lėktuvą gali net visi naftos verslai su IS nutrūkti ir bus dar sunkiau remti "sukilėlius". Gali būti, kad Rusija specialiai išprovokavo numušti lėktuvą, kad gautų palaiminimą dar agresyvesniems veiksmams.
                Šiaip čia ėjo kalba apie RF Migracijos tarnybos reidą prieš kažkokius ten Turkijos verslininkus. Tai vat jeigu Erdoganui tai pasirodys rimta, tai Stambule per vieną dieną ras keliasdešimt rusų su kokiais nors pažeidimais. Jau buvo atvejis, kai Lukašenka liepė muitinei nuodugniai tikrinti rusiškas fūras, tai labai nustebo rusai, sakė, o už ką mus?

                Comment


                  Calais Emigrant vs. Drivers & EUROPA

                  Eurotunelis...
                  Paskutinis taisė Edvard; 2015.11.27, 08:42.
                  "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                  Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                  Adam Mickiewicz

                  Comment


                    Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                    laimet - diplomatija Jei laimes "demokratiski sukileliai" - pajudes +- 3mln zmoniu, kurie nuo ju saugosi Sirijos teritorijoj (Pakrante + Damaskas), jei laimes Sirija - pajudes ta maza dalis zmoniu (skaiciai nuo 100 000 iki 400 000), kurie yra sunni, indoktrinuoti ir gyvena Idlibo kalifate + Daesh kalifatas. Jei laimes Daesh - begs visi kas gali
                    Mano supratimu Assadas turės trauktis ir kito kelio nėra. Yra pamirštamas vienas svarbus faktas - Assadas yra kaltas dėl ketvirčio milijono žmonių pražudimo. Vakarai niekada nesutiks jo paremti, nes tai prieštarauja svarbiausioms vakarų vertybėms. Ir tai yra labai svarbu.
                    Manau daug kas matė filmą Hotel Rwanda, jei nematėt, tai pažiūrėkit, tame filme atpasakojami įvykiai, vykę per Rwandos genocidą, per kurį taip pat buvo pražudyta šimtai tūkstančių žmonių. Tiek Rwandos, tiek Sirijos įvykiai įsirašys į istoriją. Daug kas yra paveikti visokių konspiracinių teorijų, kad JAV bando užkariauti pasaulį ir pan. Tačiau yra visai priešingai - JAV kiek tik galima bando nesikišti. O jeigu įsikiša, tai jie turi stoti į teisingą pusę, nes tokie įvykiai įeina į istoriją, įsirašo į istorinius vadovėlius, apie juos vėliau rašomos knygos ir kuriami filmai. JAV nesvarbi nei ta Sirijos nafta, nei kas ten su kuo mušas, tačiau jiems labai svarbu kokiu vaidmeniu jie įeis į istoriją. Dėl to jie niekada neparems Assado, atsakingo už ketvirčio milijonų žmonių žūtį.

                    Tačiau pagrindinė bėda čia yra ta, kad JAV bando nesikišti ir palikti įvykius rutliotis sava vaga. Jeigu JAV būtų įsikišusi po to, kai Assadas panaudojo cheminį ginklą (ką ir turėjo padaryti), tai jau seniai jokių didesnių problemų Sirijoje nebebūtų buvę, jokių pabėgėlių krizių Europoje, jokių Putino primestų žaidimo taisyklių. Tačiau JAV neįsikišo, nes kažkodėl pabijojo Putino ir sutiko su jo planu. Matom iki ko tai privedė. Dabar Sirija yra plėšoma į gabalus vien dėl to, kad susikerta daugybė interesų. Putino interesai yra priversti vakarus nusileisti dėl Ukrainos. Turkijos interesai yra jų tautinė mažuma. Irano/Irako interesai yra jų draugelis diktatorius. Daesh interesai yra islamo valstybės įkūrimas ir t.t. ir pan. Tie interesai nėra suderinami, dėl ko JAV, kaip stipriausia jėga, kartu su visu vakarų pasauliu, turėjo trenkti kumščiu per stalą ir Assadą pašalinti dar pačioje pradžioje, nes tiek JAV, tiek vakarų šalys turi didžiausią jėga, o jų interesai yra švariausi, lyginant su kitais, kurie savo interesus stato ant religijos, naftos kainų, tautinių motyvų, geopolitinės įtakos, karinių bazių ir t.t. ir pan.

                    Deje, dabar jau mėšlo privirta tiek, kad bus labai sunku išsrėbti, bet aš tikiuosi, kad tai bus vakarams pamoka, kad jeigu jie to mėšlo neišsrėbia pačioje pradžioje, tai vėliau jis tampa sunkiai suvaldomu.

                    O kalbant apie opozicijos ar pukuotukų nusikaltimus, tai suprantama, kad kai vyksta karas, jie gi nekariaus su pliušiniais meškiukais, jie kariaus su tikrais ginklais ir žudys tikrus žmones. Tačiau tai karas, o vakarams nėra jokio skirtumo, nes tenais nėra tokio žmogaus, kaip Assadas, kuris vienas būtų atsakingas už daugumą bėdų. Jeigu Assadas pasitrauktų, vakarams kuo puikiausiai tiktų ir kita pusė.

                    čia biškelį istorijos tiems, kas nelabi seka įvykis ir gaudos kas ir kaip ten daros.

                    Comment


                      Vakarai niekada nesutiks jo paremti, nes tai prieštarauja svarbiausioms vakarų vertybėms.
                      Kam ta demagogija. Vakarų vertybės yra plėsti savo įtaką ir ginti interesus. Tai ir viskas, ką reikėtų žinoti.
                      Daug kas yra paveikti visokių konspiracinių teorijų, kad JAV bando užkariauti pasaulį ir pan. Tačiau yra visai priešingai - JAV kiek tik galima bando nesikišti.
                      Kur čia yra konspiracija? Kelių Artimųjų Rytų šalių valdžia jau yra nuversta? Reikia žiūrėti į faktus, o ne kas kokią propagandą skleidžia. Pavargus nuo kritikos dėl "boots on the ground" dabar reikalai tvarkomi per tarpininkus.
                      Dėl to jie niekada neparems Assado, atsakingo už ketvirčio milijonų žmonių žūtį.
                      Reikėtų vieną kartą atskirti, kas puola, o kas ginasi.
                      Paskutinis taisė senasnamas; 2015.11.27, 09:50.

                      Comment


                        Panašu, kad po pasimojavimo kumščias patyliukais susitariama: turkai nutraukia skrydžius virš Sirijos, rusai nebeskraidys Turkijos pasienyje:

                        Sources, speaking on condition of anonymity, stressed that the suspension of the Turkish jetfighters’ participation in the U.S.-led military operations against ISIL was in fact a mutual decision taken with Russia, which also halted its aerial campaigns near the Turkish border. Both parties will continue to be as careful as possible in a bid to avoid a repetition of such incidents until they re-establish dialogue channels to reduce the tension.

                        http://www.hurriyetdailynews.com/tur...&NewsCatID=352

                        Comment


                          O ko jie ten prišokinėja prie kiekvienos fūros? Ieško ką pagrobti?

                          Comment


                            Ieško, kaip prapjauti tentą ir įlįsti.

                            Comment


                              Įvertinus visus nutraukiamus projektus, tai brangiai Turkijai kainavo ta sienos gynyba.
                              Krymas grasina stabdantis 30 Turkijos investicinių projektų
                              Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=69681950

                              Turkija greičiausiai nebestatys atominės pagal Rusijos projektą
                              Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/energeti....d?id=69684540

                              Comment


                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Reikėtų vieną kartą atskirti, kas puola, o kas ginasi.
                                Sirijoje, kaip ir kituose arabų šalyje, buvo kilęs arabų pavasaris. Galvoti, kad visos revoliucijos yra amerikiečių darbas yra visiška kospiracija. Revoliucijos vyksta visame pasaulyje, tame tarpe ir toje pačioje JAV jos savo laiku vyko. Sirijoje, kaip ir daugelyje kitų arabų kraštų, vyko revoliucija. Assadas pradėjo žudyti žmones ir tik po kelių mėnesių tie žmonės paėmė ginklus į rankas ir prasidėjo pilietinis karas. Dėl Assado kaltės buvo pražudyta ketvirtis milijono žmonių. Tai ar vakarai turi paploti ir paremti Assadą? To niekada nebus, nes į istorijos knygas tai įsirašytų taip pat, kaip kad koks nors Hitlerio ar Stalino parėmimas. Vakarų pagrindinis interesas yra išlikti pasaulio galybe, tačiau to jie niekada nepasiektų, jeigu pradėtų vadovautis siaurais principais, tokiais kaip kad 'nesvarbu kiek žmonių yra žudoma, svarbu, kad mes ten galėtumėm turėti karinę bazę'. Tokių interesų vedami vakarai iškart susikompromituotų ir jie tai puikiai supranta. Dėl to yra priversti vadovautis žmogiškomis vertybėmis, tokiomis kaip kad genocido pasmerkimas ir masinio žmonių žudymo užkardymas, nes tai jiems yra kur kas naudingesnis kelias igalaike prasme. Tačiau netgi kai vakarai įsikiša į konfliktą ir sutvarko reikalus, jie po to kenčia panašiai kaip po kokio Irako ar Afganistano. Tai Obama suprasdamas nusprendė pasirinkti kitą kelią - nesikišti, arba tiksliau kištis visiškai minimaliai. Na ir turim pasekmes - Sirija drąskoma gabalais įvairiausių įtakingų grupių, šalių ar religinių fanatikų, Europa kenčia nuo pabėgelių krizės, netgi kalba apie Šentgeno ar pačios ES pabaigą. Konfliktas eskalavosi, nes jam nebuvo užkirstas kelias, o tam užkirsti kelią galėjo tik vakarai su JAV priešaky.

                                Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                Įvertinus visus nutraukiamus projektus, tai brangiai Turkijai kainavo ta sienos gynyba.
                                Krymas grasina stabdantis 30 Turkijos investicinių projektų
                                Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=69681950
                                paprastai, kai nutraukiamos investicijos, tai daugiausiai praranda ta šalis, į kurią yra investuojama. Na, bet kam tos investicijos Kryme, kai ir taip visi eilėje stovi ten investuoti, o ekonomika tiesiog klęsti...
                                Paskutinis taisė Eidvis; 2015.11.27, 11:59.

                                Comment


                                  Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
                                  Vakarų pagrindinis interesas yra išlikti pasaulio galybe, tačiau to jie niekada nepasiektų, jeigu pradėtų vadovautis siaurais principais, tokiais kaip kad 'nesvarbu kiek žmonių yra žudoma, svarbu, kad mes ten galėtumėm turėti karinę bazę'. Tokių interesų vedami vakarai iškart susikompromituotų ir jie tai puikiai supranta. Dėl to yra priversti vadovautis žmogiškomis vertybėmis, tokiomis kaip kad genocido pasmerkimas ir masinio žmonių žudymo užkardymas, nes tai jiems yra kur kas naudingesnis kelias igalaike prasme.
                                  Jūs ponas esate idealistas ir/ar naivuolis.

                                  Comment


                                    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
                                    Įvertinus visus nutraukiamus projektus, tai brangiai Turkijai kainavo ta sienos gynyba.
                                    Krymas grasina stabdantis 30 Turkijos investicinių projektų
                                    Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/verslas/....d?id=69681950

                                    Turkija greičiausiai nebestatys atominės pagal Rusijos projektą
                                    Skaitykite daugiau: http://www.delfi.lt/verslas/energeti....d?id=69684540
                                    Abiejuose aukščiau pateiktuose pavyzdžiuose pinigus mokėti turėjo Turkija, o juos gauti - Rusija. Tai kam čia brangiai kainavo?

                                    Comment


                                      Parašė balietis Rodyti pranešimą
                                      Abiejuose aukščiau pateiktuose pavyzdžiuose pinigus mokėti turėjo Turkija, o juos gauti - Rusija. Tai kam čia brangiai kainavo?
                                      Praranda abi pusės, rusai pinigus iš gaunamų investicijų, o turkai pajamas iš investicijų ir elektros gamybos. Jau įsivaizduoju kaip rusiška žiniasklaida rėks apie tai, kaip amerikiečiai visus skaldo ir žlugdo...
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Galis Rodyti pranešimą
                                        o, jei reiktu rinktis, kuriuos isileisti, ar tuos 3 mln zmoniu ar tuos 100-400 k sunni?
                                        Po valstybes sparnu glaudzias daugiausiai visi, kas ne sunni + sunni, kuriu smegenys dar neisbegusios pro ausi. Jei tektu rinktis, ka isileist - tai tik tuos, kas dabar gyvena valstybes kontroliuojamoj teritorijoj, bet ne vieno ar kito kalifato

                                        Del Assado - taip, reikes, kad ir kaip pasibaigtu - svarbaus popieriaus lapo. Bet tai turetu buti kiek imanoma demokratiskesnis procesas islaikant valstybines institucijas ir pacia valstybe, o ne Syrian Arab Republic pakeiciant Caliphate of Levant ar Islamic Republic of Syria

                                        Comment


                                          Parašė Dadis Rodyti pranešimą
                                          Jūs ponas esate idealistas ir/ar naivuolis.
                                          Bandau būti realistas ir apskaičiuoti kas kam yra naudinga Tačiau esu pasirengęs pakeisti nuomonę, jeigu kas pateiktų rimtų argumentų apie Amerikos užslėptus tikslus ir kėslus. Suprantu, kad ten visokių tikslų yra, tačiau taip pat suprantu, kad norint vykdyti ne vienądienę, o ilgalaikę politiką, tie tikslai turi būti išskaidrinti. Esu 100% tikras, kad JAV negalėtų vykdti jokios genocido politikos, negalėtų žudyti žmonių be reikalo, negalėtų užvaldyti kitos šalies valdžios taip, kaip koks Putinas, kuris prie valdžios vairo pastato nepakeičiamąjį Kadyrovą. JAV gali pastumėti valdžios pokyčius į vieną ar kitą pusę, tačiau tie pokyčiai bus į demokratijos pusę ir su lyg kiekvienais rinkimais JAV įtaką tai valdžiai vis menktų (Irako valdžia berods jau tą patį Assadą remia). Aš matau, ką iš šalies padaro kokia JAV (Pietų Korėją) ir ką padaro Rusija (Šiarės Korėja). Žinoma, kad JAV plečia savo įtaką, tą bando daryti kiekviena šalis, netgi Lietuva, tačiau esmė kaip tai yra daroma ir koks to yra tikslas. Jeigu kas įrodys, kad JAV tikslai yra kažkokie tais pikti - tikrai pakeisiu nuomonę.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X