Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Neramumai islamo pasaulyje (AF, SY, IQ, EG, LY, TN, DZ, MA, YE, BH, ...)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Reikia nujimti Assad'o režimą. Cheminį ginklą per vargus ir kančias, panašu, kad šiaip netaip pavyko "prastumti". Bent jau mainstreaminėje žiniasklaidoje. J.Kerry jau 100%, neginčytinai ir be jokių abejonių tiksliai žino, kas už viską atsakingas ir ką tiksliai reikia dėl to daryti.

    Syria chemical attack undeniable, says John Kerry
    http://www.bbc.co.uk/news/world-us-canada-23844643
    Taip išeina, Assadas panaudojo cheminį ginklą ir po to įsileido JT ekspertus, kad tą patvirtintų? Kažkaip nelabai logiška, juolab tos pačios JT sakė, jog cheminį ginklą naudojo sukilėliai, tad kaip dabar tiksliai tokioje sumaištyje nustatė, kieno tas cheminis ginklas ir kas apšaudo tuos JT ekspertus? Gal tai tų pačių sukilėlių darbas. Žodžiu visai niekas nebeaišku čia.

    http://www.bbc.co.uk/news/world-middle-east-22424188
    Flickr

    Comment


      Kaip ten bebūtų, Sirija greitu laiku rizikuoja susilaukti "laisvės ir demokratijos" .

      Comment


        O rusofilai dabar visi bus labai pikti ir įniršę
        You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

        Comment


          Kas bus rusofilams, turbūt rūpi tik patiems rusofilams.

          Šiaip, vadovaujantis sveika nuovoka, yra smalsu, kad JAV desperatiškai nori pašalinti nuosaikių pažiūrų Alavitų religinės pakraipos (de facto sekuliaristą) šalies vadovą ir beveik garantuotai nustumti šalį į chaosą ir pileitinį karą, kur pirmu smuiku diriguos Al Qaedai prijaučiančios, ar kitos radikalių pažiūrų Islamofašistų "sukilėlių" grupuotės. Visai netyčia taip nutiko Egipte, kur tokie psichopatai "laisvų ir demokratinių rinkimų" būdu netgi buvo patekę į valdžią, iki kol faktinė šalies valdžia - armija - nenusprendė jų išspirti velniop ir sukišti į kaliūzes, kur jiems ir vieta. Ir tai neaišku, kuo ten viskas baigsis.

          Kadangi iš vertybinės perspektyvos tai yra visiškas absurdas, tiesiog įdomu, kokie realūs tokio Vakarų elgesio motyvai?
          Paskutinis taisė John; 2013.08.27, 01:16.

          Comment


            Nelabai tikisi, kad sukilėliai patys sugebėtų pasigaminti cheminį ginklą. Tikriausiai tas ginklas pagamintas Sirijos vyriausybės ar nelegaliai Putino atsiųstas iš Rusijos. Nes Rusija pati sakė, kad buvo panaudotas cheminis ginklas, kurį gali būti, kad padovanojo iš Sovietinio arsenalo.

            Comment


              Parašė John Rodyti pranešimą
              Kaip ten bebūtų, Sirija greitu laiku rizikuoja susilaukti "laisvės ir demokratijos" .
              Gaila, kad Osama bin Ladenas negyvas, galėtų "liaudis" jį skirti naujuoju Sirijos prezidentu.

              Parašė luknas Rodyti pranešimą
              Nelabai tikisi, kad sukilėliai patys sugebėtų pasigaminti cheminį ginklą. Tikriausiai tas ginklas pagamintas Sirijos vyriausybės ar nelegaliai Putino atsiųstas iš Rusijos. Nes Rusija pati sakė, kad buvo panaudotas cheminis ginklas, kurį gali būti, kad padovanojo iš Sovietinio arsenalo.
              Sirijos kariuomenės cheminio ginklo arsenalas vienas didžiausių pasaulyje. Geras gabalas kariuomenės bazių yra sukilėlių rankose.
              Paskutinis taisė Sula; 2013.08.27, 07:36.

              Comment


                Asadas nuobodžiauja, vis svajoja išplėsti frontą, tik vis niekaip nesugalvodavo, kaip prisišaukti JAV kariuomenę. Staiga sugalvojo gudrų planą ir, panašu, jis vyksta kaip iš pypkės. Paleidžia dujas, po to įsileidžia inspektorius ir juos dar net apšaudo. Tiesiog genialu.
                Tokio lygio scenarijais ir pasakomis Vakarų šalys metai iš metų remia "demokratijos" žygį į Rytus. Kam išvis tie inspektoriai? Juk Obama iš anksto žino, kad cheminį ginklą galėjo naudoti tik Asadas.

                Jungtinių Valstijų vyriausybė gali svarstyti karinius veiksmus, kad atsakytų į cheminio ginklo atakas netoli Damasko. Tačiau prieš kelis dešimtmečius Amerikos kariuomenė ir žvalgyba žinojo bei nesiėmė jokių priemonių, kad sustabdytų virtinę nervus paralyžiuojančių dujų atakų, kurios buvo kur kas pražūtingesnės už tai, kas vyksta Sirijoje, rašo „Foreign Policy“.
                http://www.delfi.lt/news/daily/world....d?id=62161445
                Paskutinis taisė senasnamas; 2013.08.27, 08:52.

                Comment


                  Va kokia puiki žinutė prieš 3 savaites buvo Energetikos forume:
                  Parašė suoliuojantis Rodyti pranešimą
                  O kažkur toli prie Persijos įlankos ir Maskvoje vyksta įvykiai, kurie gali turėti nemenkos įtakos ir Lietuvos energetikai: prieš kelias dienas Maskvoje susitiko Putinas ir Saudo Arabijos princas. Kalbėjosi apie Siriją, saudai rusams siūlo:

                  Syrian opposition sources close to Saudi Arabia said Prince Bandar offered to buy up to $15 billion of Russian weapons as well as ensuring that Gulf gas would not threaten Russia's position as a main gas supplier to Europe.
                  In return, Saudi Arabia wanted Moscow to ease its strong support of Assad and agree not to block any future Security Council Resolution on Syria, they said.
                  ...
                  One Lebanese politician close to Saudi Arabia said the meeting between Bandar and Putin lasted four hours. "The Saudis were elated about the outcome of the meeting," said the source, without elaborating.


                  Visas tekstas: http://www.reuters.com/article/2013/...9760OQ20130807
                  Jeigu trumpai, tai Putinas pardavė Assadą mainais už dominavimo Europos dujų rinkoje pratęsimą dar kuriam laikui beigi 15 milijardų dolerių vertės ginkluotės pirkimo kontraktą. Maniau, tas princas Bandaras truputį pasigyrė, bet panašu, kad ne.

                  Comment


                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Kadangi iš vertybinės perspektyvos tai yra visiškas absurdas, tiesiog įdomu, kokie realūs tokio Vakarų elgesio motyvai?
                    Gal tiesiog įformina Šaltojo karo rezultatus? Kažkaip paskutinius keletą metų ištikimiems TSRS draugams tame regione pradėjo smarkiai nesisekti.

                    Comment


                      Parašė balietis Rodyti pranešimą
                      Gal tiesiog įformina Šaltojo karo rezultatus? Kažkaip paskutinius keletą metų ištikimiems TSRS draugams tame regione pradėjo smarkiai nesisekti.
                      Nieko panašaus, tiesiog nuo kažkurio laiko islamistai yra laikomi Vakarų draugais, kažkokiais bealternatyvinės Vidurio Rytų "demokratijos" atstovais, dabar pergalingai trypiančiais silpnas regiono valstybes.
                      Tuo tarpu TSRS su ta šutve reikalų nenorėjo turėti dėl ideologinių ir strateginių motyvų.

                      Comment


                        Logiška, kad skirtingos kultūros turi skirtingą suvokimą, tradicijas ir niekas negali pasakyti, kuris jų teisingas (priešingai nei ekonomika ar technologijos, kultūra - subjektyvi). Demokratija - tai kiekvienos teritorijos gyventojų teisė pasirinkti savo kelią. Arogantiška galvoti, kad kiekvienos tautos vertybės turėtų artėti prie Vakarų politinio elito vertybių (kurios galų gale ir pačios nuolat kinta).

                        Islamizmo baubas perdedamas - didelė dalis (aišku, ne visi) pastarųjų dešimtmečių islamistiniais užsienio spaudos vadintų režimų buvo/yra demokratiški ir kartu didžioji dalis Artimųjų Rytų "sekuliarių vakarietiškų vertybių" režimų masiškai žudė/žudo bei kitaip represuoja/represavo savo piliečius.

                        Pilnai savo nuomonę apie pastarųjų savaičių įvykius Egipte (bet panaši situacija yra ir kai kuriose kitose regiono šalyse) pateikiu čia: http://augustinas.net/egiptas-islami...diktatura-1012
                        Paskutinis taisė Eskarpas; 2013.08.27, 10:40.
                        Mano kelionių aprašymai/vadovai:
                        Armėnija | Australija | Gambija | Gruzija | Iranas | JAE | JAV | Kosovas | Kinija | Kipras | Kuba | Kroatija | Makedonija | Malta | Marokas | Namibija | Omanas |
                        Padniestrė | Pietų Korėja | Slovėnija | Svalbardas | Ukraina

                        Comment


                          Trumpas gidas, kas su kuo ir prieš ką:
                          https://lh4.googleusercontent.com/-_...56173659_n.jpg

                          Comment


                            Parašė oivej
                            jau pasimiršo socialistinės arabų respublikos, Nasserai, pietų Jemenas ir tt., eilė diktatorių atėjusių į valdžią po Baath (Darbo) partijos vėliava, jokių reikalų su TSRS neturėdami ėmė ir sufašistėjo.
                            Niekas nesako, kad režimai yra kažkoks gėris.

                            Paimkime tokią hipotetinę situaciją. Mūsų kaimyną diktatorių sumąsto nuversti Vakarų ir net Rusijos remiama "pravoslavų brolija", išžudo ir sukiša į kalėjimus kelioliką šimtų "blogiukų". Nevaldomoje šalyje dešimtmečiui įsivyrauja politinis chaosas ir ekonominis nuopolis, masinė emigracija. Regione įsivyrauja grėsmės ir nestabilumo židinys, o liaudyje - atsidavimo "kultūriškai" artimai Rusijai nuotaikos.

                            Užtat - sava kultūrinė "demokratija".
                            Paskutinis taisė Sula; 2013.08.27, 11:54.

                            Comment


                              Parašė oivej
                              hipotetinė situacija ir liks hipotetinė, o didysis kvotojas prieš sionizmą Assadas kišo 'blogiukus' į kalėjimus ir be 'hipotetinio' perversmo grėsmės, nors ką gali žinoti kaip jis ten didybės manijos apsėstas haliucinuoja, iš tėvelio (kuris pats valdžion pučo būdu atėjo, ir Hamos miestą su žeme sulygino kai MB sukilo) pasimokęs, visus savo švogerius ir brolius į valstybinius postus sukišęs, sunku dabar reformuoti savo paveldimąją soc-fašistinę fantaziją.

                              O jeigu tas Saudi princo/Putino pokalbis iš tiesų vyko taip kaip pranešta, tai princo užuomina apie saugumą Sočio olimpiados metu turėjo Vovai priminti kad kai skerdė čečėnus vardan 'stabilumo' (kurio iki šiol ten nėra), jam jokios JT procedūros nerūpėjo, bet va 'atsidavimas' Kadyrovui dabar liaudyje 110%-inis vis šiokia tokia paguoda, kaip ir begalinis rusų liaudies atsidavimas Vovai.

                              -----

                              o štai draugiška Šiaurės Korėja bandė nusiųsti Sirijai dujokaukių. ko tik nepadarysi vardan draugystės.
                              Kai teroristai vadžią paims, tai ne tik blogiukai bus į kalėjimą sodinami. Reiks kaip Egipte, grįžti nuo demokratijos prie diktatūros, tik tuomet Assado "rėžimas" atrodys kaip rojus.
                              Flickr

                              Comment


                                John, JAV ataka bus greiciausiai tik is oro. Prognozuojama, kad panaudos raketas, daugiu daugiausiai droninius lektuvus. Niekas ten 'demokratijos nenes' kaip Irake. Patiems JAV to karo nereikia. Ten didziule kose. Aisku, JAV gal ir noretu matyti ju dabartini rezima nuversta, bet viska komplikuoja tai, kad rezima remia Irano Hezbolah, o sukilelius Al Qaedos grupuotes finansuojamos is Saudo Arabijos ir Yemeno. Todel, kad ir kieno valdzia ateis po to JAV nelabai gales palaikyti vienos ar kitos puses - karas jiem nenaudingas.
                                Taciau, JAV patiria tarptautini spaudima is viso pasaulio, kaip 'watchdog'as' ir negali likti nuosaly, nieko nedarant. Ar buvo panaudotas cheminis ginklas ar ne cia jau detales. Skandalas kilo ir nieko nedarymas labai prastai atsilieps tarptautiniam ivaizdziui (jei dar labiau ji galima pablogint ypac tai aktualu turint omeny kitus JAV praeities fail'us reaguojant i ziaurumus (ne naftos gviesimasi, o tikrus ziaurumus pries beginklius zmones) - bosniu/serbu konflikta, ruandos genocida.
                                Our deepest fear is not that we are inadequate. It is that we are powerful beyond measure. Who are we to be brilliant, gorgeous, talented ? Actually, who are you not to be? As we let our own light shine, we unconsciously give other people permission to do the same.

                                Comment


                                  Parašė oivej
                                  hipotetinė situacija ir liks hipotetinė, o didysis kvotojas prieš sionizmą Assadas kišo 'blogiukus' į kalėjimus ir be 'hipotetinio' perversmo grėsmės,
                                  Tai keli šimtai blogiukų prieš dešimtis tūkstančių niekuo dėtų civilių. Tokia demokratijos kaina?

                                  Comment


                                    Parašė oivej
                                    hipotetinė situacija ir liks hipotetinė, o didysis kvotojas prieš sionizmą Assadas kišo 'blogiukus' į kalėjimus ir be 'hipotetinio' perversmo grėsmės, nors ką gali žinoti kaip jis ten didybės manijos apsėstas haliucinuoja, iš tėvelio (kuris pats valdžion pučo būdu atėjo, ir Hamos miestą su žeme sulygino kai MB sukilo) pasimokęs, visus savo švogerius ir brolius į valstybinius postus sukišęs, sunku dabar reformuoti savo paveldimąją soc-fašistinę fantaziją.
                                    Švogeriai postuose ir politiniai oponentai kalėjimuose/emigracijoje yra visose artimųjų rytų šalyse, todėl nieko ypatingo tame nėra.
                                    Paskutinis taisė Aleksio; 2013.08.27, 13:12.

                                    Comment


                                      Parašė oivej
                                      ?

                                      nieks civilių neklausė ar jie nori blogiukų, ar diktatoriaus, ir civiliai prieš abu bejėgiai, civiliai patys pradėjo taikias demonstracijas, už ką juos demokratijos sergėtojas pradėjo galabyt, o kai civiliai pradėjo organizuotis savigyną, diktatoriui tik patogiau galabyt patapo, nes gali ir civilius ir blogiukus galabyt. visokios alkaedos frančizės ten civilių tiek pat mėgiamos kiek ir diktatūra.
                                      Bahreine irgi civiliai taikias demonstracijas rengė, bet buvo į vietą pastatyti, ir dar JAE kariuomenė padėjo Bahreinui tvarką padaryti.
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė oivej
                                        tai tegul taip ir lieka?
                                        Ne, geriau tegul į valdžią ateina Al Qaeda remiami kovotojai, tada tikrai šalis bus "demokratiška ir laisva", panašiai kaip Egiptas dabar demokratiškai išsirinkęs musulmonų broliją.
                                        Flickr

                                        Comment


                                          Parašė rat
                                          http://www.youtube.com/watch?v=hNIvmL-AgnU
                                          http://www.youtube.com/watch?v=6wioqhabnpo
                                          http://www.liveleak.com/view?i=e5f_1377061190

                                          Taikūs protestuotojai. Kas tas taikus, su AK47 dar taikus iki kol cheminio ginklo neturi?
                                          Keli atskiri vaizdai nieko neįrodo apie šimtus ar tūkstančius per vieną dieną staiga nužudytų žmonių.

                                          Niekada neneigiau, kad islamiškas terorizmas tikrai egzistuoja - kiekviena ideologija turi savų radikalų. Bet tik menka mažuma musulmonų ar "Musulmonų brolijos" rėmėjų teroristai. Daug kartų daugiau žmonių per pastaruosius mėnesius nužudė dabartinė valdžia ir jos rėmėjai teroristai, karts nuo karto vis imantys šaudyti į oponentų minią, o ne islamistai teroristai.

                                          Be to, kažin ar buvo pasaulyje nors vienas konfliktas, kur viena pusė išžudytų tūkstančius, o kita nenužudytų nė vieno - čia jau įsijungia ir savigyna, kerštas, esamos situacijos užbaigimo siekis, kiti motyvai, o ne vien politinis radikalizmas.

                                          Beje, istorijoje beveik kiekvienas žudynes ar genocidą jų vykdytojai "pateisina" panašiai: ištraukdami iš bendro puolamos grupės konteksto kelis radikalus ir siųsdami jokiais argumentais nepagrįstą žinutę "visi jie tokie". Taip 1% ar 3% elgesys primetamas tūkstančiams ar milijonams taip nesielgusių, skatinama neapykanta visų jų atžvilgiu.

                                          Parašė Sula
                                          Paimkime tokią hipotetinę situaciją. Mūsų kaimyną diktatorių sumąsto nuversti Vakarų ir net Rusijos remiama "pravoslavų brolija", išžudo ir sukiša į kalėjimus kelioliką šimtų "blogiukų". Nevaldomoje šalyje dešimtmečiui įsivyrauja politinis chaosas ir ekonominis nuopolis, masinė emigracija. Regione įsivyrauja grėsmės ir nestabilumo židinys?
                                          Iš esmės tai, ką čia įvardijai, daro dabartinė Egipto valdžia (tik dar skirtumas tas, kad ji nuvertė ne vietinį Lukašenkos atitikmenį, o demokratiškai išrinktą valdžią, ne kiša į kalėjimus, o žudo, ir ne šimtus, o tūkstančius).
                                          Paskutinis taisė Eskarpas; 2013.08.27, 13:36.
                                          Mano kelionių aprašymai/vadovai:
                                          Armėnija | Australija | Gambija | Gruzija | Iranas | JAE | JAV | Kosovas | Kinija | Kipras | Kuba | Kroatija | Makedonija | Malta | Marokas | Namibija | Omanas |
                                          Padniestrė | Pietų Korėja | Slovėnija | Svalbardas | Ukraina

                                          Comment

                                          Working...
                                          X