Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė oranger Rodyti pranešimą
    Tai tikrai ne rusiški šou. Viskas irgi paimta iš Vakarų TV, kaip ir dauguma mūsų TV šou.
    Tavo bėda ta, kad tu rusiškas laidas priimi kaip pirminį informacijos šaltinį, kaip ir daugybė Rusijos gūdumoje gyvenantys žmogėnai...
    Sutinku, aš ir pats žinau. Bet lietuviai buvo po rusu.
    Paskutinis taisė Edvard; 2010.11.17, 17:08.
    "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
    Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

    Adam Mickiewicz

    Comment


      Parašė Edvard Rodyti pranešimą
      Sutinku, aš ir pats žinau. Bet lietuviai buvo po rusu.
      Kas po rusų, o kas ir prieš rusus, kaip pvz. "Robinzonai" arba šokių šou per LTV.
      Nereikia turėti kažkokių kompleksų ir amžinai čia šlovinti Rusiją ir lygynti viską vien su ja!
      Jei jau kalbėti apie mūsų šou, tai tokio šou kaip lietuviška "Triumfo arka" rusai iš viso neturi ir niekada neturės, nes jiems tai per aukštas lygis.

      Comment


        Parašė oranger Rodyti pranešimą
        Kas po rusų, o kas ir prieš rusus, kaip pvz. "Robinzonai" arba šokių šou per LTV.
        Nereikia turėti kažkokių kompleksų ir amžinai čia šlovinti Rusiją ir lygynti viską vien su ja!
        Jei jau kalbėti apie mūsų šou, tai tokio šou kaip lietuviška "Triumfo arka" rusai iš viso neturi ir niekada neturės, nes jiems tai per aukštas lygis.
        "Минута славы" idėja nupirkta iš amerikiečiu, o "Dvi minutes šloves" ("Talentu ringas") nežinau iš kur, gal iš tu pačiu amerikiečiu.

        Dėl "Triumfo arkos" sutinku, neko panašaus nemačiau.
        "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
        Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

        Adam Mickiewicz

        Comment


          A.Kubilius: valstybės tarnyboje priedai yra atlyginimo dalis

          Premjeras Andrius Kubilius nenori sutikti, kad iš biudžeto gyvenančios įstaigos išlaidauja savo darbuotojams mokėdamos priedus ir tvirtina, kad dabar valstybės tarnyboje įvairūs priedai yra dalis atlyginimo. Jo teigimu, Vyriausybė siūlo reformuoti valstybės tarnybą, tačiau nesulaukia palaikymo Seime.
          "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
          Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

          Adam Mickiewicz

          Comment


            Parašė Combat Rodyti pranešimą
            Miniai problemų įvardijimo mažai ir tereikia. Kai pradedi kalbėti apie tai pernelyg ilgai ir sausai, žmonės susipainioja ir žiovauti pradeda. Bet kai, pvz., žiebi – „meras – melagis“, mesteli porą pavyzdžių, kaip jis apgavo rinkėjus, visokeriopai delikačiai iškolioji valdžią, „pervažiuoji“ per konservatorių ir LSDP politiką, žmonės ploja, nes jiems tai patinka. Mitinge žmonėms turi duoti tai, ko jie nori (aišku, adekvačiai mitingo temai). Mitingas dažniausiai yra tam, kad duot valdžiai „į sprandą“ – kad su tavim valdžia kalbėtų, kad su tavim skaitytusi, kad tave gerbtų, nes tu sugebi žmones nepatenkintus sutelkti. Mitingai – tai priemonė, spausti valdžią. Kitas svarbus elementas – tinkamai suorganizuoti viešuosius ryšius (antru atveju mitingas bus nepilnavertis).
            Dėstai man manipuliavimo meną?
            Runkelių miniai pakanka tik duonos ir žaidimų, todėl ir reikalauja pigaus maisto, pigios degtinėds, pigių cigarečių ir pramogų, tokių kaip mitingai. Rimti ir veikla užsivertę žmonės neturi kada ten apsilankyti, jau verčiau perka bilietus į rimtesnius renginius. O kai pinigų nėra — lieka tik mitingai ir bažnyčia
            Valdžią kolioti visi sugebama, o štai pasiūlyti racionalių sprendimų dažnokai intelekto nebepakanka. Pvz kaip pats pritrauktum tiesioginių užsienio ir vietinių investicijų, išspręstum biudžeto deficito klausimą? Tik visa tai įvykdyti reikia nieko nenužudant ir neperpildant kalėjimų. Beje, tuo pačiu reikia mažinti ir ekonominę emigraciją.
            Būkime atviri — nu nebijo ta valdžia tokių mitingų. Net ir streikų nelabai, nebent jie užsitęsia iki savaitės. Taigi tokiais mitingais valdžios nepaspausi. Ir kuo mažiau žmonės balsuos, tuo mažiau valdžia bijos mitingų/demonstracijų/piketų. O štai pabandyk su tuo pačiu Tamstos nekenčiamais Kubiliumi, Šimonyte ar Kreiviu sudalyvauti tiesioginėje TV laidoje, bet 'vienas prieš vieną'. Nebijai 'gauti į kaulus' iki cypimo?

            Parašė Combat Rodyti pranešimą
            Kuriems velniams juos dirbti, kai protestuoti reikia?! Kokia tokia jau reikšminga dalis bus prarasta, jei pvz, mitingai vyks sykį per pusmetį po porą valandų? Jei vyksta mitingas aktualia tema dėl teisingo reikalo, darbdaviai patys turėtų pavaldinius į mitingą išvaryti, jei patys pavaldiniai nesusipranta į jį savanoriškai nuvykti. Jei valdžia nejaus nuolatinio spaudimo, ji užmigs ant laurų, o tada jau visus likusius žmones prispaus susitarę su suinteresuotom grupuotėm. Žr., kaip visoj Senojoj Europoj žmonės nepasiduoda.
            Tai kuriems galams apskritai dirbti, jeigu galima 365 dienas per metus protestuoti? Juk labai norint, gali prie bet ko dėl bet ko prisikabinti. Pvz galima surinkti 'megztų berečių' minią ir protestuoti už tai, kad saulė šviestų amžinai
            O kas tas yra teisingas reikalas? Ir kas pasakys, kur yra tiesa, ir kur melas? Kas tie apšviestieji ir pašauktieji?
            Senojoje Europoje profsąjungos nors ir daug skaitlingesnės ir aktyvesnės, tačiau irgi ne visagalės. Pagaliau jų paskirtis ne tokia, kokios tikimasi Lietuvoje. Jos ne tiek darbdavius spaudžia (darbuotojų teisių gynyba dar nėra spaudimas), kiek užsiima lobistine veikla Vyriausybėje bei informuoja darbininkus, derasi su darbdaviu darbuotojų vardu, pasirašo kolektyvines sutartis. Žr. Prancūzijos profsąjungų kovą dėl pensijinio amžiaus pratęsimo iki 62 metų.

            Parašė Combat Rodyti pranešimą
            Jei tie žmonės tokie lopai būtų, tai nei mitingą suorganizuoti, nei žmonių į jį sukviesti nesugebėtų.
            2 piarščikai sukviečia 200 lopų į mitingą. Ar esmė nuo to keičiasi?

            Parašė Combat Rodyti pranešimą
            Kokybiško švietimo be kokybiškų pedagogų nebus, jei kalbama apie bendrąjį lavinimą. Mano akimis žiūrint – kone visose miestų ir miestelių mokyklose sąlygos mokinti vaikus yra pakankamai geros. Kitas reikalas, kad mokinių mokymas yra politizuotas, arba tai įvyksta dėl pedagogų tūpumo. Rašo rašinėlį tema „Kas labiausiai garsina miestą“. Mokytoja sufleruoja: „rašykit – „meras“, kai tikrovėje meras yra melagis, korumpuotas ir vagis. Arba, pvz., paisto apie tai, kad politinę valdžią gali pasiekti tik turtingi žmonės, kad karjerą ir ateitį gali turėti tik lojalūs valdžiai žmonės, ir pan., t.y. vyksta vaikų smegenų plovimas ir nuteikinėjimas augti nemaištingomis, valdantiesiems palankiomis ypatomis. Jei nėra tėvų, galinčių pataisyti vaikų pilietinio ugdymo mokykloje tokią madą, užaugę jie bus tipiški lietuviški iš valdžios nieko nereikalaujantys runkeliai.
            Keliais sakiniais sąlygų mokyti vaikus nepakomentuosiu. Sakyčiau, sąlygos normalios, bet dar ne geros. Beje, daug vilčių dedama į Steponavičių, bet vos tapęs ministru ir priėmęs keletą teisingų/naudingų sprendimų, pastaruoju metu ministras kažkaip pasitraukė į šešėlį. Gal trumpam, tik tyla prieš audrą?
            Ne visi parlamentarai šventi, ne visi policininkai kyšių neima, ne visi medikai sąžiningai ligonius gydo, ne visi mokytojai dirba tik dėl pašaukimo. Bet dėl kelių broko nereikėtų teisti visos profesinės grupės. Beje, Tamstos pavyzdžiu meras nėra nei melagis, nei korumpuotas, nei vagis kol teismas to neįrodė. O gal p. Combat yra teisininkas ir dirba teisėju?
            Kas dėl pilietiškumo, kasmet yra vykdomos net nacionaliniu mastu pilietiškumo ugdymo programos (pvz mokiniai lankosi Seime), tam dėstomi istorijos, politologijos, teisės pagrindų, etikos/tikybos ir kiti dalykai. Vyksta klasės valandėlės. Pagaliau ties kiekviena mokykla plevėsuoja Lietuvos trispalvė, dažnam kabinete kabo Lietuvos herbas ir prezidento/-ės nuotrauka.
            Ar manai, kad kariūnai ir kareiviai yra nepilietiški? Juk jie kaip tik muštruojami paklusnumo vadovybei dvasia, tačiau ant peties nešioja trispalvę.
            I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
            Parama Siaurojo geležinkelio klubui

            Comment


              Parašė Wycka Rodyti pranešimą
              Rimti ir veikla užsivertę žmonės neturi kada ten apsilankyti.....
              Tai jų bėda, bet nepasiteisinimas.

              Pvz kaip pats pritrauktum tiesioginių užsienio ir vietinių investicijų, išspręstum biudžeto deficito klausimą?
              Pinigų emisija tikslinėms dotacijoms, Ignalinos AE darbo atnaujinimas, kai kurių komercinių objektų nacionalizavimas, valstybinių objektų privatizavimo stabdymas, perėjimas prie atsinaujinančių energijos šaltinių, prokuratūros, kaip neginančios viešųjų interesų, reorganizavimas. O jei visai riesta būtų – keisti Konstituciją ir leisti naudotis užsienio karinėms bazėms buvusia tarybine karine infrastruktūra. Tai, mano supratimu, būtų geriau, nei radioaktyvių atliekų kapinynas ir pabėgėlių centrų plėtra.

              Kažkur visa jau buvau tai išsakęs.

              Būkime atviri — nu nebijo ta valdžia tokių mitingų.
              Kol susirenka po 200 žmonių net Vilniuje, nebijo. Pradės bijoti, kai kai visuomenės sąmonėje įvyks lūžis.

              O štai pabandyk su tuo pačiu Tamstos nekenčiamais Kubiliumi, Šimonyte ar Kreiviu sudalyvauti tiesioginėje TV laidoje, bet 'vienas prieš vieną'. Nebijai 'gauti į kaulus' iki cypimo?
              Bijočiau, nes nesu pratęs kalbėti į kameras, todėl negalėčiau susikoncentruoti.

              Tai kuriems galams apskritai dirbti, jeigu galima 365 dienas per metus protestuoti?
              Nereikia kraštutinumų.

              2 piarščikai sukviečia 200 lopų į mitingą. Ar esmė nuo to keičiasi?
              Taip. Gi ne veltui paminėjau mitingą Visagine. Tik ten susirinko virš 3000.

              Beje, Tamstos pavyzdžiu meras nėra nei melagis, nei korumpuotas, nei vagis kol teismas to neįrodė.
              Melagis. Vienai institucijai rašo raštą, kad nežino tokios žmonių grupės, o tai žmonių grupei ankstesne data adresuoja raštą pačio pasirašytą. Kad vagis – žmonės susibūrimuose atvirai kalba, ir tai – akivaizdu. Teismo sprendimas čia nebūtinas. Ar matei kur nors atvejį, kad valdžia ir prokuratūra eitų prieš valdžiai palankų merą?

              ....dėstomi istorijos, politologijos, teisės pagrindų, etikos/tikybos ir kiti dalykai
              Jei dėstytų save gerbiančios asmenybės, tapusios pedagogais pagal pašaukimą, o ne per atsitiktinumą, jei jos turėtų savo tvirtą požiūrį į pilietinės ir socialinės raidos procesus Lietuvoje ir teisingą supratimą apie tai, būčiau ramus. Deja, daugeliu atvejų stebiu menkystų pijarą, kurias net septintokai pajėgūs suvartyti. Štai vienos etikos pliuškės šou: „Nesvarbu, koks bebūtų tavo išsilavinimas, bet jei tu nebūsi iš turtingos šeimos, tu niekada negausi gero darbo...“, „Penktoj klasė jau turite žinoti, kokią profesiją pasirinksit. . .“, etc. Ir tai vyksta ne kokioje nors kaimo mokyklėlėje.

              Vyksta klasės valandėlės. Pagaliau ties kiekviena mokykla plevėsuoja Lietuvos trispalvė, dažnam kabinete kabo Lietuvos herbas ir prezidento/-ės nuotrauka.
              Ar manai, kad kariūnai ir kareiviai yra nepilietiški? Juk jie kaip tik muštruojami paklusnumo vadovybei dvasia, tačiau ant peties nešioja trispalvę.
              Tai – viso labo tik pagalbinė priemonė patriotizmui ugdyti, kuris mokyklos suoluose tuoj pat užgožiamas visokiausiomis „tolerancijos“ akcijomis. Ar buvo tokia šventė pas jus mokykloje nesenomis dienomis?
              Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

              Comment


                Parašė Combat Rodyti pranešimą
                Pinigų emisija tikslinėms dotacijoms, Ignalinos AE darbo atnaujinimas, kai kurių komercinių objektų nacionalizavimas, valstybinių objektų privatizavimo stabdymas, perėjimas prie atsinaujinančių energijos šaltinių, prokuratūros, kaip neginančios viešųjų interesų, reorganizavimas. O jei visai riesta būtų – keisti Konstituciją ir leisti naudotis užsienio karinėms bazėms buvusia tarybine karine infrastruktūra. Tai, mano supratimu, būtų geriau, nei radioaktyvių atliekų kapinynas ir pabėgėlių centrų plėtra.
                Pinigų emisija rizikuotum iššaukti hiperinfliaciją. Dėl šios priežasties turėjo pasitraukti G. Vagnorius 1992m. liepą. IAE darbą atnaujinti ne taip paprasta. Viskas jau išjungta ir ataušę, spėju ir branduolinio kuro nebėra. Apie pusė, gal net daugiau žmonių jau atleista, jie gavo išeitines kompensacijas, taigi tikėtina, kad jie arba jau turi padorų darbą, arba išvažiavo dirbti į kitus miestus, gal net į užsienį. Sustabdęs valstybinių objekto privatizaciją nieko praktiškai nelaimėsi — praktiškai viskas, kas domino privatųjį sektorių, jau privatizuota, o kitos įmonės arba dėl prigimties nuostolingos, arba neprivatizuotinos (pvz. IAE), arba strateginės (pvz. LG). Dar kai kuriuos objektus draudžia privatizuoti LR Konstitucija (pvz. 50 metrų pajūrio ruožas). Paleidęs litų emisiją, ne tik 'prašiksi' eurą, bet ir susilauksi ES sankcijų, garantuotai sumažės ar net nutrūks ES fondų parama. O be jų perėjimas prie atsinaujinančių šaltinių užsitęs visą XXI amžių.... O prokuratūra ir iki šiol ne kartą buvo reorganizuota, keitėsi generaliniai prokurorai. Kiek pamenu, dar nė vienas prokuratūros vadovas neišbuvo visos kadencijos. Taigi tai yra puikus taikiklis populistams, deja, tiesiog vienos problemos pakeičiamos kitomis problemomis, o bendras rezultatas beveik nesikeičia. Na nebent pats Combat būtų paskirtas generaliniu prokuroru, bet be teisinio išsilavinimo tai tik utopija... Konstituciją keisti galima tik dviem būdais: a) nacionaliniu referendumu (po 1992m. spalio 25d. Konstitucijos patvirtinimo referendumo daugiau dėl to visos tautos niekas neklausė), b) balsuojant Seime du kartus. Tarp šių balsavimų turi būti daroma ne mažesnė kaip trijų mėnesių pertrauka. Įstatymo projektas dėl Konstitucijos keitimo laikomas Seimo priimtu, jeigu kiekvieno balsavimo metu už tai balsavo ne mažiau kaip 2/3 visų Seimo narių.
                Nepriimta Konstitucijos pataisa Seimui iš naujo svarstyti gali būti teikiama ne anksčiau kaip po metų.
                O karinėmis exsovietų bazėmis jau ir taip naudojasi Lietuvos kariuomenė ir NATO naikintuvai Zokniuose. Vėlgi nieko naujo.

                Parašė Combat Rodyti pranešimą
                Melagis. Vienai institucijai rašo raštą, kad nežino tokios žmonių grupės, o tai žmonių grupei ankstesne data adresuoja raštą pačio pasirašytą. Kad vagis – žmonės susibūrimuose atvirai kalba, ir tai – akivaizdu. Teismo sprendimas čia nebūtinas.
                Ir tai sakai viešuose mitinguose į mikrofoną? Argumentas — žmonės kalba? Gal dar teisėjas nepasakė, kokio dydžio bauda už šmeižtą? O gal teisinsies, kad čia tebuvo tik viešai išsakyta nuomonė? Remiantis tokia logika, ir Tamstą galima uždaryti už grotų kokiam pusmečiui (už šmeižtą), ir teismo sprendimas čia nebūtinas.

                Parašė Combat Rodyti pranešimą
                Jei dėstytų save gerbiančios asmenybės, tapusios pedagogais pagal pašaukimą, o ne per atsitiktinumą, jei jos turėtų savo tvirtą požiūrį į pilietinės ir socialinės raidos procesus Lietuvoje ir teisingą supratimą apie tai, būčiau ramus. Deja, daugeliu atvejų stebiu menkystų pijarą, kurias net septintokai pajėgūs suvartyti. Štai vienos etikos pliuškės šou: „Nesvarbu, koks bebūtų tavo išsilavinimas, bet jei tu nebūsi iš turtingos šeimos, tu niekada negausi gero darbo...“, „Penktoj klasė jau turite žinoti, kokią profesiją pasirinksit. . .“, etc. Ir tai vyksta ne kokioje nors kaimo mokyklėlėje.
                Pirma citata yra aiškiai debiliška, ir net sunku patikėti, kad ji išties buvo pamokoje ištarta. Antroji — viskas normaliai, tik žodį „turite“ pakeisčiau į „turėtumėte“, arba „būtų naudinga jums patiems jau žinoti“. Logiška, kad kiekvienas žmogus turėtų turėti gyvenimo tikslą ir jo siekti leistinomis priemonėmis. Kaip sakė Konfucijus, jeigu kapitonas nežino, į kurį uostą plaukti, jam joks vėjas nebus palankus.

                Parašė Combat Rodyti pranešimą
                Tai – viso labo tik pagalbinė priemonė patriotizmui ugdyti, kuris mokyklos suoluose tuoj pat užgožiamas visokiausiomis „tolerancijos“ akcijomis. Ar buvo tokia šventė pas jus mokykloje nesenomis dienomis?
                Ne, tokios šventės nepamenu. Bet nenustebčiau, jeigu kai kuriose mokyklose ji vyko. Čia panašiai kaip ir su Valentino diena — viena 'rimtai' švenčia, kiti tik šiaip pamini/prisimena, kiti ignoruoja. ŠMM čia praktiškai ne prie ko.
                I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                Comment


                  Parašė Combat Rodyti pranešimą
                  Tai jų bėda, bet nepasiteisinimas.


                  Pinigų emisija tikslinėms dotacijoms, Ignalinos AE darbo atnaujinimas, kai kurių komercinių objektų nacionalizavimas, valstybinių objektų privatizavimo stabdymas, perėjimas prie atsinaujinančių energijos šaltinių, prokuratūros, kaip neginančios viešųjų interesų, reorganizavimas. O jei visai riesta būtų – keisti Konstituciją ir leisti naudotis užsienio karinėms bazėms buvusia tarybine karine infrastruktūra. Tai, mano supratimu, būtų geriau, nei radioaktyvių atliekų kapinynas ir pabėgėlių centrų plėtra.

                  Kažkur visa jau buvau tai išsakęs.


                  Kol susirenka po 200 žmonių net Vilniuje, nebijo. Pradės bijoti, kai kai visuomenės sąmonėje įvyks lūžis.


                  Bijočiau, nes nesu pratęs kalbėti į kameras, todėl negalėčiau susikoncentruoti.


                  Nereikia kraštutinumų.


                  Taip. Gi ne veltui paminėjau mitingą Visagine. Tik ten susirinko virš 3000.


                  Melagis. Vienai institucijai rašo raštą, kad nežino tokios žmonių grupės, o tai žmonių grupei ankstesne data adresuoja raštą pačio pasirašytą. Kad vagis – žmonės susibūrimuose atvirai kalba, ir tai – akivaizdu. Teismo sprendimas čia nebūtinas. Ar matei kur nors atvejį, kad valdžia ir prokuratūra eitų prieš valdžiai palankų merą?


                  Jei dėstytų save gerbiančios asmenybės, tapusios pedagogais pagal pašaukimą, o ne per atsitiktinumą, jei jos turėtų savo tvirtą požiūrį į pilietinės ir socialinės raidos procesus Lietuvoje ir teisingą supratimą apie tai, būčiau ramus. Deja, daugeliu atvejų stebiu menkystų pijarą, kurias net septintokai pajėgūs suvartyti. Štai vienos etikos pliuškės šou: „Nesvarbu, koks bebūtų tavo išsilavinimas, bet jei tu nebūsi iš turtingos šeimos, tu niekada negausi gero darbo...“, „Penktoj klasė jau turite žinoti, kokią profesiją pasirinksit. . .“, etc. Ir tai vyksta ne kokioje nors kaimo mokyklėlėje.


                  Tai – viso labo tik pagalbinė priemonė patriotizmui ugdyti, kuris mokyklos suoluose tuoj pat užgožiamas visokiausiomis „tolerancijos“ akcijomis. Ar buvo tokia šventė pas jus mokykloje nesenomis dienomis?
                  Su "pinigų emisija" sukeltum neregėti mąsto ekonominę krizę su didžiule infliacija ir devalvacija. Apie užsienio šalių investuotojus tada būtų galima nebent pasvajoti.

                  "kai kuriuo nacionalizuojamu komerciniu objektu" gali būti ir tavo būstas, turtas, šeima. Tas buvo madinga prieš 70 metų.

                  "keisti Konstituciją ir leisti naudotis užsienio karinėms bazėms buvusia tarybine karine infrastruktūra" Grįžk į komunizmas.org, ten tokių kaip tu vieta.

                  "Ignalinos AE darbo atnaujinimas... perėjimas prie atsinaujinančių energijos šaltinių" Čia jau komentarų ninado

                  Prieš kameras bijai kalbėti, nes nepratęs, bet apie "menkystų pjarą" rėki net išsižiojęs...

                  Kartais kai paskaitai panašių minčiu nejučia imi sutikti su paties drg. teiginiu: "daugeliu atvejų stebiu menkystų pijarą"
                  Skrydis- lyg amžinybės blyksnis

                  Comment


                    Kaip visada puikus Laurinkaus komentaras Lietuvos ryte:

                    "Jeigu į kitą Seimą pateks penkios šešios partijos, o arenoje sėkmingai pasirodys dar vienas naujas atsitiktinis darinys, politinis chaosas tęsis."

                    Nuoroda: http://www.lrytas.lt/-12902361871289...4%AFmanoma.htm
                    Skrydis- lyg amžinybės blyksnis

                    Comment


                      Mitinge prieš šilumos kainas – „Gazprom“ vėliavos

                      Šeštadienį sostinėje prie Vyriausybės rūmų surengtame mitinge prieš aukštas šilumos kainas ir tiekimo monopolį neapsieita be susistumdymų – į mitingą atėjo keli jaunuoliai su Rusijos dujų milžino „Gazprom“ vėliavomis taip sukeldami mitinguotojų pasipiktinimą. Nekviesti svečiai iš renginio išstumti renginio dalyvių ir policijos rankomis.
                      "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                      Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                      Adam Mickiewicz

                      Comment


                        Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                        Ne, tokios šventės nepamenu. Bet nenustebčiau, jeigu kai kuriose mokyklose ji vyko. Čia panašiai kaip ir su Valentino diena — viena 'rimtai' švenčia, kiti tik šiaip pamini/prisimena, kiti ignoruoja. ŠMM čia praktiškai ne prie ko.
                        Dabar jau tu mane nustebinai. Viename Lietuvos gale vaikai trainiojosi prie visokių Maximų ir raišiojo žmonėms juosteles sveikindami su tolerancijos diena, o kitame Lietuvos gale pedagogai apie tai nieko nežino. Tai reiškia tik viena: Švietimo ir mokslo ministerija nėra reglamentavusi tvarką, kada ir kaip galima vaikus pajungti visokioms akcijoms, išeinančioms už mokyklos teritorijos ribų (šiukšlių rinkimui iš viešų vietų, „tolerancijos“ juostelių raišiojimui ir etc). Esama betvarkė, panaudojant pedagogus, leidžia visokiausiems liberastams plauti vaikų smegenis praktiškai mokyklų suole.

                        Pinigų emisija rizikuotum iššaukti hiperinfliaciją.
                        Nemanau, kad t i k s l i n ė emisija t i k s l i n ė s dotacijos tikslais iššauktų infliaciją. Tikslines dotacijas įsivaizduoju sektoriams, kuriems nereikalinga užsienio valiuta, arba minimaliai (tokią dalį, kiek ji nereikalinga, ir dotuojame). Pvz., stogų dangos gamybai iš vietinių žaliavų tikslu pakeisti asbestcementinį šiferį į besabestinį. O dabar gaunasi taip: reikia imti veik ne paskolą USD valiuta iš TVF, kad iš vietinių žaliavų galėtume pasigaminti šiferį, kurį vietoje ir panaudotume.
                        Aišku, tam reikalinga būtų pigi elektros energija. Todėl paleidžiam dirbti Ignalinos AE, taip pat ir ekportuojame el. energiją. Jei ES nepatiktų Ignalinos AE atnaujinimas, ji turi mums greitai pastatyti tokių pačių galingumų AE už savus pinigus (be jokių paskolų ir „investitorių“) ir perduoti ją valstybės žinion, o iki AE darbo pradžios dotuoti (ne paskolomis!) Lietuvos ūkį, kad žmonės turėtų gan neprastą gyvenimo kokybę.
                        Objektus, kurie bandytų spekuliuoti pasinaudodami esama situacija, be gailesčio nacionalizuoti, kad, pvz., ir visą VP Market tinklą arba pieno produktų gamybos įmones (kaip Venesueloj). Turint bent po vieną įvairios ūkio šakos valstybinį objektą, galima būtų reguliuoti ištisų privačių veiklą. Pvz., rajone pakaktų turėti vieną valstybinę degalinę, kad palaikyti panašaus lygio degalų kainas visame rajone (na, nedidina valstybinė degalų kainos, ir tiek), arba vieną prekybos centrą, kuris prilaikytų kainas ir likusiose privačiuose.

                        Sustabdęs valstybinių objekto privatizaciją nieko praktiškai nelaimėsi — praktiškai viskas, kas domino privatųjį sektorių, jau privatizuota,
                        Ne visur ir ne viskas. Yra likę šilumos tinklai, vandentiekio įmonės, medicinos paslaugos (turiu uomenyje ligonines), komunaliniai ūkiai, ir pan. Tai čia mes ant to ir laimime – kol visa tai nėra dar privatu, žmonėms, nors ir sunku, bet „neišbuožinti“ galutinai.

                        Na nebent pats Combat būtų paskirtas generaliniu prokuroru, bet be teisinio išsilavinimo tai tik utopija...
                        Aš pamąstau apie tai, kad gen. prokuroras turėtų būti žmonių renkamas, net jei jis ir neturėtų teisinio išsilavinimo. Gen. prokuroras – vadybininkas, kuris turi reikalauti rezultato iš pavaldinių, o jei pastarieji jo neduoda, šutinti lauk iš sistemos juos be gailesčio. O dabar visi jie užsiangažavę, kad ir kiek tu juos bekeistum; jie puikiai supranta, kad baigus kadenciją, teks grįžti dirbti į tą patį kolegų ratą, bet jei būsi buvęs „kietas“, tai ilgai tu ten ir neišdirbsi. Todėl, egzistuojant dabartinei sistemai, gali tuos gen. prokurorus mainyti kiek tik nori, bet vargu kas keisis.

                        O karinėmis exsovietų bazėmis jau ir taip naudojasi Lietuvos kariuomenė ir NATO naikintuvai Zokniuose. Vėlgi nieko naujo.
                        Pradžiai pakaktų kad ir nekontroliuojamo karinio tranzito tarp Rusijos ir Kaliningrado srities. Jei MN (mažeikių nafta) būtų valstybinė, gal jie ir kranelį atsidėkodami atsuktų.
                        Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                        Comment


                          Prezidentė: NATO bendradarbiavimas su Rusija bus naudingas ir Lietuvai

                          Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė, apibendrindama lapkričio 19-20 dienomis Lisabonoje vykusį NATO viršūnių susitikimą teigė, jog atsižvelgta į visus Lietuvos keltus reikalavimus ir dėl ateities saugumo garantijų Baltijos šalims, ir dėl tolimesnių aljanso santykių su Rusija, praneša Prezidentūros spaudos centras.
                          "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                          Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                          Adam Mickiewicz

                          Comment


                            Parašė Combat
                            Pradžiai pakaktu kad ir nekontroliuojamo karinio tranzito tarp Rusijos ir Kaliningrado srities. Jei MN (mažeikių nafta) būtų valstybinė, gal jie ir kranelį atsidėkodami atsuktų.
                            rusai "atsidekodami" gali tik "prispjauti i tavo lekste" ir nieko daugiau.

                            Comment


                              Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                              rusai "atsidekodami" gali tik "prispjauti i tavo lekste" ir nieko daugiau.
                              Turi pavyzdžių iš savo praktikos?
                              "Jeśli kto władzę cierpi, nie mów, że jej słucha;
                              Bóg czasem daje władzę w ręce złego ducha."

                              Adam Mickiewicz

                              Comment


                                Parašė praeivis Rodyti pranešimą
                                rusai "atsidekodami" gali tik "prispjauti i tavo lekste" ir nieko daugiau.
                                Stengiuosi, bet niekaip negaliu prisiminti nei vieno pavyzdžio, kad rusai„spjaudytų lietuviams į lėkštę“. Stebiu tik atvirkštinius variantus.

                                Kiek pamenu, TSRS išvaduotus Vilniaus ir Klaipėdos kraštus atidavė Lietuvai, o B.Jelcinas Lietuvą stipriai parėmė pučo metu.

                                Gal tuo „prispjaudymu“ reikėtų vadinti lietuvių tremtį į Sibirą? Bet tą politiką lėmė ne rusiška asmenybė, o Josifas Džiugašvilis (Stalinas), gruzinas pagal tautybę. Nuo jo nukentėjo milijonai žmonių visoje busvusioje TSRS teritorijoje.

                                Aišku, kai lietuviai taip stipriai loja ant Rusijos, o kai atsiranda proga, bando ir pasikandžioti, „atsiloja“ ir iš ten – Ragozino, Žirinovskio pasisakymai.
                                Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                                Comment


                                  Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                  Stengiuosi, bet niekaip negaliu prisiminti nei vieno pavyzdžio, kad rusai„spjaudytų lietuviams į lėkštę“. Stebiu tik atvirkštinius variantus...

                                  Gal tuo „prispjaudymu“ reikėtų vadinti lietuvių tremtį į Sibirą? Bet tą politiką lėmė ne rusiška asmenybė, o Josifas Džiugašvilis (Stalinas), gruzinas pagal tautybę. Nuo jo nukentėjo milijonai žmonių visoje busvusioje TSRS teritorijoje.

                                  Aišku, kai lietuviai taip stipriai loja ant Rusijos, o kai atsiranda proga, bando ir pasikandžioti, „atsiloja“ ir iš ten – Ragozino, Žirinovskio pasisakymai.
                                  Gal nereikia čia demagogijos, juk aišku kad praeivis šneka ne apie tautas, o apie valstybinę politiką. O jūsų pranešimas kvepia tautinės nesantaikos kurstymu...

                                  Comment


                                    Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                    Stengiuosi, bet niekaip negaliu prisiminti nei vieno pavyzdžio, kad rusai„spjaudytų lietuviams į lėkštę“. Stebiu tik atvirkštinius variantus.

                                    Kiek pamenu, TSRS išvaduotus Vilniaus ir Klaipėdos kraštus atidavė Lietuvai, o B.Jelcinas Lietuvą stipriai parėmė pučo metu.

                                    Gal tuo „prispjaudymu“ reikėtų vadinti lietuvių tremtį į Sibirą? Bet tą politiką lėmė ne rusiška asmenybė, o Josifas Džiugašvilis (Stalinas), gruzinas pagal tautybę. Nuo jo nukentėjo milijonai žmonių visoje busvusioje TSRS teritorijoje.

                                    Aišku, kai lietuviai taip stipriai loja ant Rusijos, o kai atsiranda proga, bando ir pasikandžioti, „atsiloja“ ir iš ten – Ragozino, Žirinovskio pasisakymai.
                                    1. Klaipėdos kraštą patys lietuviai atsikovojo dar tarpukariu.
                                    2. Vilniaus kraštą sovietai atžagaria ranka atidavė Lietuvai, nes norėjo prisigretinti mums ir galiausiai vistiek žinojo, kad viskas atiteks jiems, tai buvo tik naudos siekimas sau, nes galiausiai Lenkija ir kitos vidurio Europos šalys tapo tik Varšuvos pakto narėmis, o Vilniaus kraštas bei kitos žemės atgnybtos is Lenkijos su visa Lietuva atiteko Sovietų Rusijai.
                                    3. Hitleris buvo austras.
                                    4. Faktas, kad rusai patys išsiskerdė daugybę žmonių, mūsų patirtų kančių nesumažina nei per nago juodymą. Tokie "pasiaiškinimai" skamba begalo ciniškai.
                                    www.lt-lv-forum.org/

                                    Comment


                                      Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                      Viename Lietuvos gale vaikai trainiojosi prie visokių Maximų ir raišiojo žmonėms juosteles sveikindami su tolerancijos diena, o kitame Lietuvos gale pedagogai apie tai nieko nežino. Tai reiškia tik viena: Švietimo ir mokslo ministerija nėra reglamentavusi tvarką, kada ir kaip galima vaikus pajungti visokioms akcijoms, išeinančioms už mokyklos teritorijos ribų (šiukšlių rinkimui iš viešų vietų, „tolerancijos“ juostelių raišiojimui ir etc). Esama betvarkė, panaudojant pedagogus, leidžia...
                                      Pala pala, pagal tai išeitų, kad švietime reikalinga diktatūra? ŠMM privalėtų visur ir visada nurodinėti? Veikla už mokyklos ribų yra papildomas ugdymas, ir jokia mokykla neprivalo ja užsiimti. Kaip atrodytų, jeigu pvz Kultūros ministerija lieptų dailininkui nupiešti x skaičių paveikslų, arba muzikantui sukurti y skaičių simfonijų? Tai nebebūtų menas. O pats dar įrodinėji, kad švietime trūksta kritinio mąstymo.

                                      Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                      Nemanau, kad t i k s l i n ė emisija t i k s l i n ė s dotacijos tikslais iššauktų infliaciją. Tikslines dotacijas įsivaizduoju sektoriams, kuriems nereikalinga užsienio valiuta, arba minimaliai (tokią dalį, kiek ji nereikalinga, ir dotuojame). Pvz., stogų dangos gamybai iš vietinių žaliavų tikslu pakeisti asbestcementinį šiferį į besabestinį. O dabar gaunasi taip: reikia imti veik ne paskolą USD valiuta iš TVF, kad iš vietinių žaliavų galėtume pasigaminti šiferį, kurį vietoje ir panaudotume.
                                      Aišku, tam reikalinga būtų pigi elektros energija. Todėl paleidžiam dirbti Ignalinos AE, taip pat ir ekportuojame el. energiją. Jei ES nepatiktų Ignalinos AE atnaujinimas, ji turi mums greitai pastatyti tokių pačių galingumų AE už savus pinigus (be jokių paskolų ir „investitorių“) ir perduoti ją valstybės žinion, o iki AE darbo pradžios dotuoti (ne paskolomis!) Lietuvos ūkį, kad žmonės turėtų gan neprastą gyvenimo kokybę.
                                      Objektus, kurie bandytų spekuliuoti pasinaudodami esama situacija, be gailesčio nacionalizuoti, kad, pvz., ir visą VP Market tinklą arba pieno produktų gamybos įmones (kaip Venesueloj). Turint bent po vieną įvairios ūkio šakos valstybinį objektą, galima būtų reguliuoti ištisų privačių veiklą. Pvz., rajone pakaktų turėti vieną valstybinę degalinę, kad palaikyti panašaus lygio degalų kainas visame rajone (na, nedidina valstybinė degalų kainos, ir tiek), arba vieną prekybos centrą, kuris prilaikytų kainas ir likusiose privačiuose.
                                      Ir kada parašysi kažką naujo??? Tai, ką čia išdėstei, žino net vidurinės mokyklos dvyliktokai (taip, jiems dėstomas ekonomikos kursas). Infliaciją iššauktų net kalbos apie pinigų emisiją, nepriklausomai kokia tikslinė ji būtų. Pamiršai, kas nutiko Lietuvoje prieš kelis Glaveckui net nekaltai garsiai pasvarsčius apie lito-euro kurso pokyčius? Šiaip tavo mintys yra techninės, o ne politinės.

                                      Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                      Ne visur ir ne viskas. Yra likę šilumos tinklai, vandentiekio įmonės, medicinos paslaugos (turiu uomenyje ligonines), komunaliniai ūkiai, ir pan. Tai čia mes ant to ir laimime – kol visa tai nėra dar privatu, žmonėms, nors ir sunku, bet „neišbuožinti“ galutinai.
                                      Šilumos tinklai yra ne privatizuojami, o išnuomoji ribotam laikui, ir tai yra ne privatizacija, o koncesija. Vandentiekis neliečiamas. Medicinos paslaugos anksčiau ar vėliau bus privatizuotos (tai jau vyksta pirminiu/šeimos daktarų) lygmeniu, vėliau eis aukščiau. Valstybė tik pirks paslaugas. Ir tai yra daug geriau, nei iki šiol buvęs pusiau sovietinis modelis, kai per kyšius medicina tapo de facto mokama, ir mokama du kartus — per mokesčius, ir per vokelius. Taigi geriau sumokėti 1,2 karto brangiau ir vieną kartą, negu kaskart susirgus mokėti 2 kartus.

                                      Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                      Aš pamąstau apie tai, kad gen. prokuroras turėtų būti žmonių renkamas, net jei jis ir neturėtų teisinio išsilavinimo. Gen. prokuroras – vadybininkas, kuris turi reikalauti rezultato iš pavaldinių, o jei pastarieji jo neduoda, šutinti lauk iš sistemos juos be gailesčio. O dabar visi jie užsiangažavę, kad ir kiek tu juos bekeistum; jie puikiai supranta, kad baigus kadenciją, teks grįžti dirbti į tą patį kolegų ratą, bet jei būsi buvęs „kietas“, tai ilgai tu ten ir neišdirbsi. Todėl, egzistuojant dabartinei sistemai, gali tuos gen. prokurorus mainyti kiek tik nori, bet vargu kas keisis.
                                      Mano supratimu gen. prokuroras yra ne politikas, o techninės darbo dalies vyriausiasis vadovas. Politinius sprendimus priima ne jis, o Teisingumo ministras. Gen. prokuroras tik prižiūri, kad būtų tinkamai atliekamos darbo procedūros. Antraip jis taptų Prokuratūros ministerijos ministru.
                                      I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                      Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                      Comment


                                        Parašė Combat Rodyti pranešimą
                                        Kiek pamenu, TSRS išvaduotus Vilniaus ir Klaipėdos kraštus atidavė Lietuvai, o B.Jelcinas Lietuvą stipriai parėmė pučo metu.
                                        Jau rašiau, kodėl TSRS buvo labai naudinga tarpukaryje visapusiškai remti Lietuvą. Tačiau pati Lietuva tokios paramos nevisada skubėjo priimti, net vėliavą patvirtino naują — trispalvę, kad kuo daugiau skirtųsi nuo sovietinės raudonosios.
                                        B. Jelcinas 1991m. vasarą Lietuvą rėmė todėl, kad taip norėjo įgelti M. Gorbačiovui, nes tuo pačiu suprato, kad po Islandijos, Danijos ir kitų šalių Baltijos valstybių nepriklausomybės pripažinimo jau nebeliko sąlygų išsaugoti vieningą TSRS. Tai kam dar pyktis dėl to, ko jau vis tiek nebeturi? Naudingiau paremti, taip tikintis įgyti sąjungininkų, gal net draugų. Visgi vėliau tam pačiam B. Jelcinui nesutrukdė (berods 1998m.) paskelbti buvusios TSRS Rusijos interesų zona. Neva Rusija niekada neleis ir visaip trukdys Baltijos šalims įstoti į NATO. Dar prisiminkime, kad gausios Rusijos pajėgos pasiliko ar net sugrįžo būtent Jelcino vadovavimo metu į Padniestrę, Sevastopolį, Abchaziją ir Pietų Osetiją. Jelcinas leido sugriūti TSRS (tiesa, vėliau su Lukašenka mėginta ją vėl klijuoti), tačiau neleido byrėti pačiai Rusijos federacijai, todėl įvestos papildomos pajėgos į Šiaurės Osetiją, Čečėniją, Ingušiją ir Dagestaną. Tik su Tatarstanu rastas taikus sprendimas, bet vėlgi, žinant jo geografinę padėtį, tai neturėjo būti sudėtinga.
                                        I'm worse at what I do best and for this gift I feel blessed...
                                        Parama Siaurojo geležinkelio klubui

                                        Comment


                                          Parašė Wycka Rodyti pranešimą
                                          Mano supratimu gen. prokuroras yra ne politikas, o techninės darbo dalies vyriausiasis vadovas. Politinius sprendimus priima ne jis, o Teisingumo ministras. Gen. prokuroras tik prižiūri, kad būtų tinkamai atliekamos darbo procedūros. Antraip jis taptų Prokuratūros ministerijos ministru.
                                          Teisingumo ministras čia ne prie ko. Prokuratūra yra atskaitinga Seimui, o ne ministerijai.
                                          Got sun in my face, sleeping rough on the road

                                          Comment

                                          Working...
                                          X