Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Wycka Rodyti pranešimą
    Ir ačiū Bažnyčiai, kuri sugalvojo, kad sekmadienis — šventa nedarbo diena! Ko dar reikėjo to meto darbininkui, o kai kuriose vietose ir baudžiauninkui?
    Tikra tiesa, o dabar laukinio kapitalizmo sistemoje daugelis varome ir sekmadieniais
    (kas kaip - parduotuvės, daržai, grybai, autoremontai... nemažai ir tikrame darbe triūsia)

    Comment


      Parašė Sula Rodyti pranešimą
      Aš irgi nesuvokiu to kolegos Combat dualizmo: kaip viskas buvo nuostabu Tarybų Lietuvoje, ir kiek daug vagių, prisitaikėlių ir tiesiog negailestingų eksploatatorių pagimdė būtent ta sistema.
      Lyginant situaciją šiandien dienos su paskutiniaisiais Tarybų Lietuvos gyvavimo metais, socialinio saugumo aspektu tikrai buvo geriau, nei yra dabar. Bet aš nei viename savo pasisakyme nesakiau, ir nerasite, kad viskas TSRS buvo nuostabu. Dabar tai visai košmaras. Tada tiesiog ženkliai daugiau atiteko liaudies naudai, nei privatiems interesams tenkinti naudojantis nomenklatūrine padėtimi. Dabar nomenklatūrščikai iš baimės pančių išsilaisvino ir pinigai jų naudai liejasi laisvai (ar ne dėl to ekonominės byloms nėra nustatyti tyrimo terminai, jos numetamos į stalčius, kol sueina senatis joms?; beje, ir pati Grybauskaitė gina tokią sistemą).

      Viena pagrindinių lietuvių problema, pastebėjau, yra ta, kad reikalaujama kategoriškumo: „taip“ arba „ne“. Neapsisprendusių būti negali – arba tu komunizmo šalininkas (pagal tai, kad „Sula“ įmetė Komuinistų partijos manifesto išrauką, kur teigiama apie privatinės nuosavybės panaikinimą, aišku, kad tai yra superutopija vien dėl žmogaus prigimtinių instinktų), kurios ideologijai yra virš 100 metų, ir kai niekas taip ir nesukūrė tikro, laisvai veikiančio neįtakojamo komunizmo, arba tu demoktaras arba socialistas, arba dar kažkas toks.

      Pasaulyje iki post tarybinių šalių pasinaikinimo, dar nebuvo analogų, kai iš labiau pažangios santvarkos buvo žengtas rimtas žingsnis atgal, todėl ir visame pasaulyje nėra tinkamų politinių nuostatų, tinkamų tokiam jovalui, kuris yra Lietuvoje šiandien. Bet „Sula“ vis bando man pritaikyti kažkokias klišes, kurios yra netinkamos man, todėl, kad netinkamos ir Lietuvai. Tai, kad aš šiame forume pasisakiau kai kurių žmonių naudai dėl jų, mano supratimu, nėjimo į didelius kompromisus vardan patekimo į nomeklatūrščikų kastą, nereiškia, kad aš esu tos politinės ideologijos šalininkas. Taip pat nesu ir aršus kritikas.

      Taigi, politiniai modeliai: „kairieji“ ir „dešinieji“, išbandyti, jie nedavė laukiamų rezultatų, taip pat ir ES trypčioja vietoje, į svarbiausią vietą viso labo iškeldami pederastų teises. Lietuvos žmonės nusivylę, formuojasi dvi naujos klasės – „bedarbiai“ ir „išmesti iš darbo biržos“. Todėl vakumą užpildo tiek daug dėmesio sulaukusi „Prunskienės“ Lietuvos liaudies partija, demonstruojanti prorusišką politiką (tik aklas gali nematyti, kad Rusija iriasi pirmyn). Jei ne Prunskienės asmenybė, ir aš, kai kurių forumiečių juodo pykčio labui čia, būčiau susidomėjęs ta partija. Dabar žinau, kad jei Prunskienė pasieks kokias politines pergales, tai vėl viskas pasibaigs nomenklatūriniais susitarimais, Lietuvos liaudžiai taip ir nedavusiais jokios naudos.
      Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

      Comment


        Parašė Combat Rodyti pranešimą
        Lyginant situaciją šiandien dienos su paskutiniaisiais Tarybų Lietuvos gyvavimo metais, socialinio saugumo aspektu tikrai buvo geriau, nei yra dabar. Bet aš nei viename savo pasisakyme nesakiau, ir nerasite, kad viskas TSRS buvo nuostabu. Dabar tai visai košmaras....
        Primeni uzstrigusia plokstele...
        Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

        Comment


          Parašė Combat Rodyti pranešimą
          Lyginant situaciją šiandien dienos su paskutiniaisiais Tarybų Lietuvos gyvavimo metais, socialinio saugumo aspektu tikrai buvo geriau, nei yra dabar.
          Na, prisiminus, tai nelabai kas geriau. Vienintintėlį dabar prisimenu pranašumą - mažus komunalinius mokesčius. Bet alga 120 rub. inžinieriui su palyginti neblogu išsilavinimu po 5 metų instituto buvo tikras pasityčiojimas. Ir jokios pasirinkimo laisvės - algos visur beveik vienodos, plius paskyrimas.

          Bet aš nei viename savo pasisakyme nesakiau, ir nerasite, kad viskas TSRS buvo nuostabu. Dabar tai visai košmaras. Tada tiesiog ženkliai daugiau atiteko liaudies naudai, nei privatiems interesams tenkinti naudojantis nomenklatūrine padėtimi.
          Tariami privalumai buvo eliminuojami didžiuliu neūkiškumu, pripaišymais ir neefektyvumu.

          Dabar nomenklatūrščikai iš baimės pančių išsilaisvino ir pinigai jų naudai liejasi laisvai (ar ne dėl to ekonominės byloms nėra nustatyti tyrimo terminai, jos numetamos į stalčius, kol sueina senatis joms?; beje, ir pati Grybauskaitė gina tokią sistemą).
          Palaukit, tai sistema ir yra kita - kapitalizmas!


          Viena pagrindinių lietuvių problema, pastebėjau, yra ta, kad reikalaujama kategoriškumo: „taip“ arba „ne“.
          Būtent: "aš nei baltasis, nei raudonasis - o kaip jums patogiau?"

          Socialdemokratų ir Darbo partijos ginančios stambaus kapitalo interesus yra kažkas įdomaus. Ar Tvarkos ir Teisingumo, dengianti mafijozus ir "sudegusių" valdininkų sluoksnį.
          Gerai kad nors konservatoriai (nors tokie nėra) paskutiniu laiku prisilaiko šiokių tokių savo vertybių. Už tai vertinu, nors nesu jų šalininkas.

          Bet „Sula“ vis bando man pritaikyti kažkokias klišes, kurios yra netinkamos man, todėl, kad netinkamos ir Lietuvai. Tai, kad aš šiame forume pasisakiau kai kurių žmonių naudai dėl jų, mano supratimu, nėjimo į didelius kompromisus vardan patekimo į nomeklatūrščikų kastą, nereiškia, kad aš esu tos politinės ideologijos šalininkas. Taip pat nesu ir aršus kritikas.
          Man tai yra tas pats, tiesiog norėtume išdiskuotuoti kas, kaip ir už ką

          į svarbiausią vietą viso labo iškeldami pederastų teises
          Turbūt norėjot pasakyti - homoseksualų?

          Todėl vakumą užpildo tiek daug dėmesio sulaukusi „Prunskienės“ Lietuvos liaudies partija, demonstruojanti prorusišką politiką (tik aklas gali nematyti, kad Rusija iriasi pirmyn).
          Kuo prorusiška politika gali būti gera Lietuvai? Žinant, kad Rusijoje valdžios viršūnėse dabar vyrauja šovinistinės revanšistinės nuotaikos, neigiančios "limitrofų", kaip jie mus vadina, valstybingumą.
          Paskutinis taisė Sula; 2010.09.21, 14:03.

          Comment


            Parašė Combat Rodyti pranešimą
            Todėl vakumą užpildo tiek daug dėmesio sulaukusi „Prunskienės“ Lietuvos liaudies partija, demonstruojanti prorusišką politiką (tik aklas gali nematyti, kad Rusija iriasi pirmyn).
            Prašom skaičių, nes kitaip viską laikysiu pigia demagogija.
            Post in English - fight censorship!

            Comment


              Parašė EUcitizenLT
              20 metų Lietuvoje yra krizė. Todėl kaltinti vien sistemą yra kvailoka.
              Nu va, pagaliau pats pripažinai, kad visus 20 metų Lietuvoje yra krizė.

              Ačiū I.Šimonytei ir A.Kubiliui, užsiėmusiems tikruoju lietuvių auklėjimu pilietiškumo per per pinigų išmušinėjimą iš žmonių, kurie neturi jų iš kur paimti; nors gimdyk. Kai išsukinės jiems rankas ir kojas, tai gal galų gale gal jie suvoks, kad vardan patogaus gyvenimo reikia šiek tiek pasiaukoti ir paaukoti, nelaukiant, kol kiti už juos tai padarys tikintis vėliau naudotis tų žmonių veiklos rezultatais. Stebina ir tų žmonių kantrumas: jie inkščia, zyzia, bet nesikooperuoja, nesiima jokių veiksmų, kad Kubilius krūptelėtų, o Šimonytė ministerijoje ant čemodanų sėdėtų pasirengusi bet kuriuo momentu kudašių išnešti. Aš sutinku, kad lietuviai nusipelno to, kas dabar vyksta Lietuvoje, nes jie yra masė,
              kuri nieko negali keisti ir tik laukia, kol iš dangaus nukris kažkas
              Beje, kaltų visada reikia ieškoti. Jei pribręs laikas statyti „New Magadaną“, nebus iš kur darbo jėgos paimti tučtuojau.
              Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

              Comment


                Parašė Recoiler Rodyti pranešimą
                Primeni uzstrigusia plokstele...
                Bet vis vien skaitai. Tai neskaityk.
                Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                Comment


                  Parašė Combat Rodyti pranešimą
                  Lyginant situaciją šiandien dienos su paskutiniaisiais Tarybų Lietuvos gyvavimo metais, socialinio saugumo aspektu tikrai buvo geriau, nei yra dabar. Bet aš nei viename savo pasisakyme nesakiau, ir nerasite, kad viskas TSRS buvo nuostabu. Dabar tai visai košmaras.
                  Jau pykina nuo tokių tavo pareiškimų. Su tokiais piliečiais kaip tamsta, mes nieko geriau ir negalime norėti. Tu tiesiog Lietuvos veidrodis. Tikras destruktorius. Noriu paklausti, ko tu nori po 20 nepriklausomybės metų? Juk kol neišmirs tie patys nomenklatūrščikai, užauginti tavo garbinamosios TSRS niekas ir nepasikeis. Kaip K.Butrimienė-Brazauskienė pasakė "Jūsų blauzdos per skystos". Mūsų valstybės bėda, ne kapitalizmas, bet Lietuvos dydis. Čia gi visi visus pažįsta, visi vieni su kitais susiję. Bet manau kad tai ilgai netruks. Žmonėms galų gale nusibos. Jie pradės keistis ir keisti vieni kitus. Čia ir yra pereinamasis laikotarpis, kuris, kad ir kaip būtų skaudu - teko mums.
                  Ir manau, kad apsivalymas jau vyksta. Manau esminis lūžis prasidėjo po Brazausko mirties. Juk užjudinti tie patys valstybininkai. Jų greitai nuimti neįmanoma. Tik kantriai ir palengva ardydami tą bjaurų voratinklį, galima jį sunaikinti. Mums tik reikia džiaugtis, kad pas mus egzistuoja laisva spauda, kuri ir šiuo metu inicijuoja persilaužimą. Gyvename labai įdomiais laikais, o tu sugebi tik inkšti.

                  Parašė Combat Rodyti pranešimą
                  taip pat ir ES trypčioja vietoje
                  Niekur ji netrypčioja. Tokia sąjunga sudaryta iš tiek skirtingų narių, kitaip veikti ir negali. Toks eksperimentinis projektas dėl skubotų sprendimų labai greitai žlugtų. Bet be šios sąjungos Europa būtų ekonomiškai daug silpnesnė, o galbūt kai kurie jos nariai netgi kariautų tarpusavyje. Lietuva tuo tarpu nebūtų gavusi ~50mlrd. Lt per visus tuos metus.
                  O taippat ES, po kelių dešimčių metų padės mums pasiekti tavo išsvajotą, TSRS paskutiniųjų gyvavimo metų lygio gerovę.

                  Parašė Combat Rodyti pranešimą
                  ...(tik aklas gali nematyti, kad Rusija iriasi pirmyn)....
                  geras bajeris... tu irgi įtikėjai tuo ar ne?
                  lrytas: XXI a. Potiomkino kaimas – visa Rusija: V.Putino režimas įtikėjo savo paties skleidžiamu melu
                  Paskutinis taisė le bronius; 2010.09.22, 09:12. Priežastis: ū-ų
                  Aš tikrai myliu Lietuvą!

                  Comment


                    Parašė Combat Rodyti pranešimą
                    Bet vis vien skaitai. Tai neskaityk.
                    As ir neskaiciau, man pirmu eiluciu pakako
                    Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                    Comment


                      Cia Combatui, kad nekiltu klausimu kaip irodymas, yra nufilmuotas visas putino konvojus http://www.youtube.com/watch?v=siQm8csAavA
                      Vidinei laimei nesušvitus, išorinė laimė - tik kančių šaltinis. - Milarepa

                      Comment


                        Parašė Combat
                        Lyginant situaciją šiandien dienos su paskutiniaisiais Tarybų Lietuvos gyvavimo metais, socialinio saugumo aspektu tikrai buvo geriau, nei yra dabar. Bet aš nei viename savo pasisakyme nesakiau, ir nerasite, kad viskas TSRS buvo nuostabu. Dabar tai visai košmaras.
                        Pastebėkite. Kiek anksčiau šitas veikėjas teigė, kad komunizmas - gera idėja, tik SSRS realybėje komunizmo nebuvo. Dabar jau jis varo atvirkščiai - komunizmas yra bloga idėja, o vat SSRS realybe buvo gera.

                        Bandymai tokiam žmogui kažką įrodyti argumentais yra beprasmiai.

                        Comment


                          Bet „Sula“ vis bando man pritaikyti kažkokias klišes, kurios yra netinkamos man, todėl, kad netinkamos ir Lietuvai.
                          Combat yra laisvas žmogus ir gali rašyti ką nori. Kitas dalykas, kad gal nelabai tiksliai išeina išdėstyti mintis. Iš dalies sutikčiau su:

                          žmonės suvoks, kad kai kas gero ir tinkamo buvo tarybinėje sistemoje, kai kas gero yra Švedijoje ir Norvegijoje (kažkodėl atkakliai brukama, kad ten nežiūrėtume), o tai, kas vyksta Lietuvoje šiandien – mums yra visiškai netinkama, neperspektyvu, vedančia į niekur. O taip vadinamos „laisvos iniciatyvos“ galimybės – viso labo makaronų kabinimas ant ausų žmonėms, kad pastarieji savo mąstymu įstrigtų dar 10metų, kol suvoks, kad vien to nepakanka.

                          Comment


                            Parašė John Rodyti pranešimą
                            Ir kodėl Lietuva negalėjo turėti tokios vyriausybės nuo pat 1991? Gal šiandien "lenktyniautume" ne su Latvija ar Estija, bet bent jau su Slovėnija?
                            Nepaisant kelių lazdos perlenkimų, šita vyriausybė yra teisingame kelyje, tik kad ilgainiui nieko iš to labai neišeis, nes per sekančius rinkimus sugrįž socdemai, paksistai, na gal dar kokia nauja populistinė partija 'Drąsiaus keliu' su kirpėja Skučiene ar teisėja Venskiene priešakyje ir vėl viskas bus po senovei... Tas svyravimas ir nuoseklumo nebuvimas yra didžiausia Lietuvos tragedija, 4 metai yra per trumpas laikas, kad įvyktų kažkokie reikšmingi ekonominiai pokyčiai, o ilgiau lietuviškas runkelis laukti nelinkęs. Neįmanoma sparčiai eiti į priekį kai kas keli metai keičiasi politikos kryptis, plius dar durnesniems žmonėms drumsčiamas protas populistinėmis idėjomis ir visokiomis '111 dienų' programomis.

                            Comment


                              Kad visą keturių metų kadenciją ištemptų, būtų dar labai gerai

                              Comment


                                Bet va matot, daugelis mūsų šiame forume supranta, kad šita valdžia visai neblogai dirba. Kas čia žino, gal, jei ekonomika ir toliau sėkmingai atsigavinės, tai suprantančių bus vis daugiau. Aš dar nebūčiau 100% tikras, kad po kitų rinkimų valdžioj bus LSDP, TT ir DP. Nemažai laiko liko, daug kas gali pasikeisti, naujai atsiradusios (atsirasiančios) partijos gali pakeisti pusiausvyrą. Bet čia jau ne į temą...

                                Comment


                                  Parašė Gytaz Rodyti pranešimą
                                  Bet va matot, daugelis mūsų šiame forume supranta, kad šita valdžia visai neblogai dirba. Kas čia žino, gal, jei ekonomika ir toliau sėkmingai atsigavinės, tai suprantančių bus vis daugiau. Aš dar nebūčiau 100% tikras, kad po kitų rinkimų valdžioj bus LSDP, TT ir DP. Nemažai laiko liko, daug kas gali pasikeisti, naujai atsiradusios (atsirasiančios) partijos gali pakeisti pusiausvyrą. Bet čia jau ne į temą...
                                  Beabejo, juk ir per 2008 metų rinkimus TT su DP gavo labai mažai balsų palyginus, kodėl turėtų kas nors pasikeisti per kitus rinkimus?
                                  Flickr

                                  Comment


                                    Pirmi bus LSDP, antri - Darbo Partija, treti - TT. Realiai TS-LKD po šitos kadencijos neturėtų pirmauti, nebent dabar tikrai padarys tai, ką žadėjo, ir prieš rinkimus labai pasikels savo reputaciją...Kas abejotina, todėl klausimas, ką savo ruožtu darys LSDP...

                                    Comment


                                      Parašė Gytaz Rodyti pranešimą
                                      Bet va matot, daugelis mūsų šiame forume supranta, kad šita valdžia visai neblogai dirba....
                                      Džiugu, kad bent čia atsiranda mąstančių žmonių, atskiriančių baltą ir juodą. Bet paskaičius komentarus kitur internete, tai plaukai šiaušiasi. Nejaugi lietuviai tikrai tokie runkeliai...?
                                      Aš tikrai myliu Lietuvą!

                                      Comment


                                        Parašė le bronius Rodyti pranešimą
                                        Džiugu, kad bent čia atsiranda mąstančių žmonių, atskiriančių baltą ir juodą. Bet paskaičius komentarus kitur internete, tai plaukai šiaušiasi. Nejaugi lietuviai tikrai tokie runkeliai...?
                                        Jeigu kalbant apie delfi komentarus, tai man jau kuris laikas kyla įtarimas, jog ten darbuojas tam tikrų partijų užsakyti veikėjai.

                                        Comment


                                          Parašė le bronius Rodyti pranešimą
                                          Džiugu, kad bent čia atsiranda mąstančių žmonių, atskiriančių baltą ir juodą. Bet paskaičius komentarus kitur internete, tai plaukai šiaušiasi. Nejaugi lietuviai tikrai tokie runkeliai...?
                                          Neabejoju, kad Delfi darbuojasi ne vienas (gal ir ne viena dešimtis "etatinių" komentarų rašytojų. O ką, juk apsimoka: tai didžiausias Interneto puslapis Lietuvoje, komentarai anoniminiai, nereikalinga registracija ir šiaip praktiškai jokios kontrolės. Be to, komentarų įverčių sistema ydinga: tereikia išvalyti "cookies", padaryti Ctrl-F5 ir vėl gali skirti įvertį, kuo akivaizdžiai piktnaudžiauja tokie etatiniai rašytojai, ko pasekoje komentarai už visokius a le Paksus ar už Kremlių dažnai būna įvertinti keliais šimtai "už" ir vos keliais "prieš"

                                          Nors runkelių Lietuvoje tikrai yra labai daug. Ir ne tik kaimuose, bet ir tame pačiame Vilniuje. Nenoriu pasirodyti, kaip "emigrantas" mokantis ir aiškinantis, kas ir kaip turi būti, "nes užsienyje yra taip", bet gyvenant ir keliaujant po Vakarų Europą ir po to atvažiavus į Lietuvą, pirmas įspūdis po nutriušusių gatvių ir nemandagių vairuotojų yra stulbinantis žmonių provincialumas ir "runkeliškumas". Aišku, jauniems (iki 25-30 metų) tai kur kas mažiau galioja, bet apskritai reiks dar nemažai padirbėti, kol "išnaikinsime" tą runkelių fenomeną ir neberėkausime ant visokių gėjų, kai tie norės surengti eiseną, neberinksime į Seimą Darbo Partijų, Paksininkų, Socdemų (ne tikrų Socdemų, o tų ex-LDDP prisiplakėlių, kurie su socialdemokratija nieko bendro neturi), už vairo nebesielgsime kaip visiški bepročiai ir nebegalvosime, kad geriausias ir greičiausias būdas ką nors sutvarkyti - duoti kyšį. Runkelizmas, provincialumas, korupcija, nepagarba aplinkiniams ir nesąžiningumas visame buvusiame "ex-USSR" bloke yra labai susiję reiškiniai. O Lietuvai tiesiog nesveikai pasisekė, kad krizės metu turėjo (ir dabar tebeturi) Kubiliaus vyriausybę, kuri jau dabar Lietuvai tikriausiai padarė daugiau gero, nei visos iki tol buvusios vyriausybės kartu sudėjus.

                                          Belieka viltis, kad bus prastumtas reikalas dėl valstybės turto efektyvaus panaudojimo. O visa kita ir taip eis tolyn sava eiga, nepriklausomai nuo to, kas ateis į valdžią. Nemanau, kad IMB, Barclays ar Western Union pabėgtų vien dėl to, kad valdžion ateitų kokie nors pašlemėkai. Svarbu, kad imtų kurtis solidūs verslo ir technologijų branduoliai, kurie po to ir patys pritrauks protų iš užsienio ir šiaip kels valstybės įvaizdį. O daugiau lyg ir nieko baisaus nauja valdžia nepadarytų. Nebent vėl į minusą su valstybės išlaidomis sėstų? Bet tai irgi nėra pasaulio pabaiga, o ir visuomenė, manau, jau šiek tiek geriau supranta, kas tai yra ir kodėl reikia, kad to nebūtų.
                                          Paskutinis taisė John; 2010.09.23, 23:42.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X