Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė kaunaz Rodyti pranešimą
    Nesimato man jokio purvo pilimo. Kad ir apie tas riauses, tai ziniasklaida labiausiai isterikuot pradejo. Paziurek kiek visokiu "intelingentu" straipsniu pridejo kurie baisiausiai smerkia tas riausias kaip kazkoki neeilini ivyki, nors realiai nieko ypatingo ir neivyko.
    Cia jau priklauso nuo kiekvieno supratimo. As pvz pritariu tiems inteligentams, tai kas ivyko yra geda tautai.

    Comment


      Parašė Kema Rodyti pranešimą
      Pritariu, kad reikia dirbti tave delegavusiems taip, kad jie neitų prieš tave. Bet čia nereikia išradinėti dviračio, viskas parašyta: „Valstybė reguliuoja ūkinę veiklą taip, kad ji tarnautų bendrai tautos gerovei”. (Konstitucija, 46 str.)
      O tai ką išdarinėja valdantieji su savo koalicijos draugeliais, gali vykti tik šalyje, apimtos totalaus teisinio nihilizmo ir absoliutaus cinizmo; plius arogancijos.
      Ironija tame, kad tai ka siuo metu isdarineja valdantieji kaip tik yra mineto 46 straipsnio vardan.

      Skolintu pinigu lietus baigesi, laikas vel pradeti gyventi pagal galimybes. Sekantis zingsnis ka "valdzia" tures daryti yra biurokratijos mazinimas, bet tai uztruks minimum kokius metus ir kainuos labai daug jegu. Visiskai nepaprasta vadovaut organizacijai kurios visi darbuotojai yra tavo priesai, nes bijo, kad tu juos ismesi is darbo. Jau nekalbant apie nuline motyvacija is serijos "kam as cia uz tuos centus plesysiuos, jei rytoj vistiek ismes".
      Todel nenuostabu, kad valdzia neskuba isstoti pries televizija ir pasakyt, kad panaikins X valdisku tarnybu ir atleis 30000 tarnautoju. Ipac kai konkreciu planu dar garantuotai nera, tam paprasciausiai pernelyg mazai laiko.

      Beje, gali nusiteikti, kad dabartiniu taupymo planu ir mokesciu pakelimu neuzteks. Ir teks arba dar daugiau taupyt arba dar labiau kelti mokescius. Ir tai visiskai nepriklausomai nuo to kas konkreciai bus valdzioje, dabartine koalicija, ar kokia nors kita.

      Comment


        Atleisk - „Valstybė reguliuoja ūkinę veiklą taip, kad ji tarnautų bendrai tautos gerovei” - valstybę valdantys žmonės netarnauja bendrai tautos gerovei. Pasižiūrėk ką sako aplinkos ministras - neteisėtus statinius reikia įteisinti. Tai čia tarnavimas gerovei? Mokesčių kėlimas jau buvo Vagnoriaus laikais - to pačio konservatoriaus. Rezultatas - išaugusi juodoji ekonomika ir mokesčių nesurinkimas. Rezultatas - kryžiaus žygis prieš verslininkus. Tai ką, vėl to laukti? beje, Vagnoriaus laikais irgi buvo žadama mažinti biurokratus, bet kažkaip jų nesumažėjo. Aš nesuprantu - negi taip sunku mokytis iš savo senų klaidų? O gal ne kurie žmonės akli ir žino tik vienus argumentus?

        Ir dar - nei jie stos prieš televiziją nei ką. Esantys valdžioje to nemoka daryti.

        Comment


          Įdėsiu gerą komentarą iš Delfio, nes vėliau jo publikavimas gali neturėti prasmės, o priminimas - labai didelę (čia apie biurokratijos mažinimą):

          Tiksliau būtų galima įvardinti kaip biurokratinio aparato mažinimą.Ir tai labai sveikintina.Bet va šioj vietoj ir sustokim,nes nėra konkrečiai įvardijama kada ir kokias įstaigas mažins.O kol atsirinks,pagal giminystės, partiškumo, mokslo draugų įstaigas, tai praeis nemažai laiko.Ir gali būti naikinamos ne pagal svarbą,o pagal partinę liniją ar giminystės ryšį.Va čia gana opus klausimas.
          Na ir nepaliks juk giminaičio ar partiečio ant ledo. Reiškia dar prieš naikinant reikia numatyti ir jiems darbo vietas.Tada gali būti praplėstas kitos įstaigos biurokratinis aparatas ir gausis lyg ir atliekamas geras darbas / naikinant biurokrat.aparatą/,bet kartu ir ir išpučiamas kitoj vietoj.Taip gali būti.Nesakau kad taip bus,bet.....mes gyvenam švogerių šaly.
          gera gyventi gerai

          Comment


            Parašė udrius Rodyti pranešimą
            Atleisk - „Valstybė reguliuoja ūkinę veiklą taip, kad ji tarnautų bendrai tautos gerovei” - valstybę valdantys žmonės netarnauja bendrai tautos gerovei. Pasižiūrėk ką sako aplinkos ministras - neteisėtus statinius reikia įteisinti. Tai čia tarnavimas gerovei?
            Tu skiri tik 2 atspalvius: juoda ir balta. Pasaulis nera toks primityvus.

            Minetas ministro pareiskimas nera darbas lietuvos labui. Bet tai visiskai nereiskia, kad ir mano paminetos priemones nera darbas tautos labui.

            Mokesčių kėlimas jau buvo Vagnoriaus laikais - to pačio konservatoriaus. Rezultatas - išaugusi juodoji ekonomika ir mokesčių nesurinkimas. Rezultatas - kryžiaus žygis prieš verslininkus. Tai ką, vėl to laukti?
            Jei verslininkai ims pazeidinet istatymus, tai kas gi belieka? O sitie grasinimai tai nieko naujo, verslininkai visada galvoja kaip jiem sumoket maziau mokesciu. Nesvarbu ar 20% ar 3%. Ir pakelus nuo tarkim juokingu 3 iki vis dar juokingu 4 procentu visi klyktu kad valdzia "net trecdaliu pakele mokescius" ir dabar visi bankrutuos Visi nori uzdirbt sau ir niekas nenori skirti pinigu visuotiniam gerbuviui. Net jei valdzioje butu ne vagys o sventieji, verslininkai vistiek nenoretu moket mokesciu.

            beje, Vagnoriaus laikais irgi buvo žadama mažinti biurokratus, bet kažkaip jų nesumažėjo. Aš nesuprantu - negi taip sunku mokytis iš savo senų klaidų? O gal ne kurie žmonės akli ir žino tik vienus argumentus?
            Tai gerai, ka siulai, kaip tuos biurokratus mazinti? Kas tave itikintu?

            Ir dar - nei jie stos prieš televiziją nei ką. Esantys valdžioje to nemoka daryti.
            Valinskas sakai nemoka?

            Comment


              Vasario 3 d.

              Na panašu, kad laukiamas cunamis

              Vilniuje rengiamas dar didesnis mitingas

              Kaip DELFI pirmadienį teigė asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė, mitingas turėtų būti dar didesnis, nei įvyko penktadienį, jame planuoja dalyvauti mažiausiai 20 tūkst. žmonių.
              Delfyje jau galima balsuoti dėl riaušių

              http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=20169140
              gera gyventi gerai

              Comment


                20k tai jau daug, matysim, ar pririnks tiek, o ir nuostoliai tada bus gerokai didesni

                Comment


                  Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                  20k tai jau daug, matysim, ar pririnks tiek, o ir nuostoliai tada bus gerokai didesni
                  Aš tai galvoju, kad nereikia skubėti su langų keitimais, fasado valymais, remontu. Galima tas kelias savaites ir celofanu langus prisidengus pabūti, juolab, kad žadėjo šiltesnius orus. Ką ten žinai kas bus? Gal taip sutaupytume lėšas, remontuodami vieną kartą?
                  gera gyventi gerai

                  Comment


                    /\ juokas juokais, bet taip ir reikėtų daryti (žinoma, seimas susidės kuo skubiau, kad vėl galėtų pinigų praplaut)

                    Comment


                      Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacija turėtų prisiimti visą moralinę atsakomybę už šio mitingo padarinius, kadangi, turint bent kiek sąmoningumo, tokiu metu nuo to būtų susilaikyta. Taip pat norėčiau sužinoti, kokių, be profsąjungų jau pateiktų, pageidavimų turi ši asociacija. Nematau prasmės jiems pasikartoti, bet, nepaisant to ar norima pasakyti kažką naujo, būtų galima tiesiog diplomatiškai pasikalbėti. Ar tai buvo daryta? Mitingus reikėtų organizuoti tada, jei kreipiantis su konkrečiais pasiūlymais jie nėra priimami arba jie nėra vykdomi nors tam prieštarauja visuomenės interesas ir netrukdo valstybės galimybės.

                      Aišku, moralinė atsakomybė - tai tas pats, kas vanduo nuo žąsies.

                      Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                      <...> (žinoma, seimas susidės kuo skubiau, kad vėl galėtų pinigų praplaut) <...>
                      Kartais man sunku jumis atsistebėti.
                      Įžvalgos.lt - FB - G+

                      Comment


                        /\ kuo stebiesi? kad pridarė 2mln nuostolio? netikiu aš šituo skaičiumi

                        Comment


                          http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=20171018 Tai jau pranešė, kad apsiskaičiavo "čiut čiut"
                          Jūsų,
                          Analitikas PlėtRa™

                          Komentaro autorius neatsako už nieką išskyrus save - galvokit savo galva, jis nėra Jūsų dvasinis gyvenimo vadovas.

                          Comment


                            Parašė daktaras Rodyti pranešimą
                            /\ kuo stebiesi?
                            Stebiuosi tais 45% Lietuvos:


                            Stebiuosi, kad nesuvokiama, jog kovojama prieš tuos, kurie realiai dirba (pastebėsiu, kad čia minimos rekomendacijos buvo duotos jau pakankamai seniai):
                            J. Almunia teigia, kad tos priemonės, kurios buvo rekomenduotos europiniu lygiu ir kurias naujoji Lietuvos Vyriausybė įgyvendina, duos naudos ir nuosmukio laikotarpis bus kaip įmanoma trumpesnis.
                            Šaltinis.

                            Stebiuosi tuo, jog labai norima skubėti kritikuoti, reikalaujama reformuoti valstybės biurokratinį aparatą per tris mėnesius, nesugebama palaukti, kol bus priimtas KT sprendimas dėl Seimo narių atlyginimų mažinimo, nesugebama palaukti, kol bus nustatyta reali, o ne preliminari, riaušių nuostolių suma ir puolama spekuliuoti korupcijos kaltinimais ir t.t.

                            Stebiuosi, kad tokio tipo mąstysena Lietuvoje tokia populiari.
                            Įžvalgos.lt - FB - G+

                            Comment


                              Parašė Rodyti pranešimą
                              Stebiuosi tais 45% Lietuvos:
                              Atvaizdas
                              Arba tiesiog nevienodas balsuojanciu aktyvumas ir apklausa is esmes niekine

                              Stebiuosi, kad nesuvokiama, jog kovojama prieš tuos, kurie realiai dirba (pastebėsiu, kad čia minimos rekomendacijos buvo duotos jau pakankamai seniai):
                              Šaltinis.

                              Stebiuosi tuo, jog labai norima skubėti kritikuoti, reikalaujama reformuoti valstybės biurokratinį aparatą per tris mėnesius, nesugebama palaukti, kol bus priimtas KT sprendimas dėl Seimo narių atlyginimų mažinimo, nesugebama palaukti, kol bus nustatyta reali, o ne preliminari, riaušių nuostolių suma ir puolama spekuliuoti korupcijos kaltinimais ir t.t.

                              Stebiuosi, kad tokio tipo mąstysena Lietuvoje tokia populiari.
                              Kai tingisi galvot ir zut but reikalingas koks nors atpirkimo ozys, tai gilintis i detales visiskai nenaudinga

                              Comment


                                Parašė a_p Rodyti pranešimą
                                Arba tiesiog nevienodas balsuojanciu aktyvumas ir apklausa is esmes niekine
                                Sakykim taip, man pakanka to fakto, kad Lietuvoje yra bent 2538 ir devynios dešimtosios (matyt, be galvos) žmonių, kuriems necivilizuotas elgesys (ką netgi nurodo klausimas) yra priimtina saviraiškos forma.
                                Įžvalgos.lt - FB - G+

                                Comment


                                  Parašė Kema Rodyti pranešimą
                                  Įdėsiu gerą komentarą iš Delfio, nes vėliau jo publikavimas gali neturėti prasmės, o priminimas - labai didelę (čia apie biurokratijos mažinimą):

                                  Tiksliau būtų galima įvardinti kaip biurokratinio aparato mažinimą.Ir tai labai sveikintina.Bet va šioj vietoj ir sustokim,nes nėra konkrečiai įvardijama kada ir kokias įstaigas mažins.O kol atsirinks,pagal giminystės, partiškumo, mokslo draugų įstaigas, tai praeis nemažai laiko.Ir gali būti naikinamos ne pagal svarbą,o pagal partinę liniją ar giminystės ryšį.Va čia gana opus klausimas.
                                  Na ir nepaliks juk giminaičio ar partiečio ant ledo. Reiškia dar prieš naikinant reikia numatyti ir jiems darbo vietas.Tada gali būti praplėstas kitos įstaigos biurokratinis aparatas ir gausis lyg ir atliekamas geras darbas / naikinant biurokrat.aparatą/,bet kartu ir ir išpučiamas kitoj vietoj.Taip gali būti.Nesakau kad taip bus,bet.....mes gyvenam švogerių šaly.
                                  Jo, lietuviskos nuostatos man patinka

                                  Dar nepradedi nieko mazinti o jau avansu buni kaltas. Nemazini - blogai, mazini - irgi blogai O jei dar kur nors visiskai atsitiktinai dirba koks tolimas giminaitis, tai norint isvengt kaltinimu sita istaiga apskritai privalu sumalt su zemem, nesvarbu ka ji bedarytu.

                                  Cia beje nereikia suprasti kaip dabartines koalicijos gynima, lygiai tokia pat problematika galioja bet kuriai partijai uzsibrezusiai pamazint biurokratija ar ka nors reformuot.

                                  Comment


                                    Is lietuviskos interneto portalu parinkau pora politikos analitiku nuomones apie siuo metu vykdoma Vyriausybes politika

                                    R.Valatka:
                                    A.Kubiliaus pasipūtimas papjovė valdžią
                                    http://www.lrytas.lt/-12322938021231...%BEi%C4%85.htm
                                    Juo ilgiau išsilaikys A.Kubiliaus Vyriausybė, juo daugiau nuožmių priešų reikės įvardyti. Galiausiai priešais taps visa Lietuva, išskyrus vieną kitą tūkstantį Tėvynės sąjungos fanatikų. Tada ateis krachas.
                                    Tragedija įvyko greičiau, nei buvo galima numanyti. Praėjus vos kelioms savaitėms po to, kai Seime įvykdytas naktinis mokesčių perversmas, naktinis Seimas pavirto belangiu Seimu. Lūzeriškas A.Kubiliaus pasipūtimas papjovė valdžios „četviorką“.

                                    E.Lucasas: į Rusiją atlaidžiai žiūrintiems Vakarams dabar prasčiau nei Lietuvai
                                    http://www.delfi.lt/news/daily/lithu...hp?id=20159498

                                    – Pažįstu Andrių Kubilių beveik 20 metų, taigi džiaugiuosi, kad jis atsidūrė valdžioje. Situacija parlamente yra pakankamai stabili. Suprantu, kodėl žmonėms kilo klausimų dėl kandidatų į aplinkos ir kultūros ministrus (Tautos prisikėlimo partijos siūlytų Arūno Burkšo, Gedimino Kazlausko ir Remigijaus Vilkaičio – DELFI), bet nebūna tobulų vyriausybių.
                                    Manau, kad Vyriausybės parengtas antkrizinis planas yra labai griežtas. Bet svarbu kalbėti apie sprendimus, ne tik juos priimti. Politikams nuolat sakau – jūs vadovaujate ne verslui, negalite tiesiog pareikšti: „Aš – vadovas, aš priimu sprendimus“. Reikia paaiškinti savo veiksmus, pokyčius žmonėms ir keliauti į priekį kartu su jais.
                                    Liūdna tiesa yra ta, kad dabar nėra lengvų atsakymų. Tai yra prastų, „tingių“ sprendimų, kuriuos metų metus priiminėjo Lietuvos ir kitų šalių politikai, rezultatas. Dabar mums reikia už juos sumokėti.
                                    ]– Jei Lietuva būtų 20 ar 50 kartų didesnė, galėtumėte leisti sau imtis kitokios politikos. Ekonomikos vadovėliai nurodo, kad tokios krizės akivaizdoje reikia „atpalaiduoti“ fiskalinę politiką. Kitas žingsnis būtų devalvuoti nacionalinę valiutą. Tačiau Lietuva yra per maža šalis turėti nepriklausomą monetarinę politiką. Manau, labai svarbu išlaikyti litą pririštą prie euro ir siekti įsivesti eurą, nes tai sumažintų devalvacijos riziką.
                                    Jei Lietuva pastaraisiais metais būtų sukaupusi papildomą pinigų likutį, dabar būtumėte geresnėje situacijoje ir galėtumėte vykdyti laisvesnę fiskalinę politiką. Deja, pinigų perteklius nebuvo kaupiamas, todėl negalite taip elgtis. Tai buvo ankstesnių vyriausybių klaida. Estija šiek tiek pinigų sutaupė – dabartinėje situacijoje tai yra jos privalumas.
                                    Manau, dabar esminis dalykas yra neišklysti iš ilgalaikių reformų kelio – švietimo, viešojo administravimo srityje, kurti e-vyriausybę, tobulinti insfrastruktūrą. Kai prasidės pakilimas – o jis anksčiau ar vėliau ateis, – jums teks konkuruoti dėl užsienio investicijų. Dalis šalių po krizės galės atsitiesti lengviau, nes bus „geros formos“, „nublizgintos“. Tuomet jos galės sušukti: „Ei, investuotojai, mes esame čia, atėikite pas mus!“ O kitos šalys džiaugsis tik tuo, kad šiaip ne taip išgyveno. Investuotojams nebus sunku pasirinkti, kurlink pasukti. Pasinaudokite galimybe įgyti pranašumų prieš kitas šalis, kurioms bus sunkiau tvarkytis su krize. Latvija, spėju, bus tokios šalies pavyzdys.

                                    Dabar pagalvokit, kuri is siu nuomoniu atrodo rimta, pagrista ir argumentuota, o kuri kaip savimi perdem pasitikincio nevykelio keverzone?
                                    Paskutinis taisė John; 2009.01.20, 01:38.

                                    Comment


                                      Valatka tai rašytojas, o ne analitikas. Depresiją kelia jo bandymas būt antruoju gyvuoju klasiku.
                                      Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                                      Comment


                                        Valatka rašo kaip koks Nostradamusas, tik truputį daugiau dramos ir mažiau sąlyčio su realybe.
                                        You have your way. I have my way. As for the right way, the correct way, and the only way, it does not exist.

                                        Comment


                                          Valatkos dainele kaip ir aiski: nekelkit bangu, nelieskit oligarchijos, nedarykit reformu ("perversmu"). Kitaip neisgyvensit ir bus jum krachas, suvalgysim.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X