Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Politika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Mirė Borisas Jelcinas

    www.DELFI.lt
    2007 balandžio mėn. 23 d.



    Pirmadienį, staiga sustojus širdžiai, mirė pirmasis Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas, praneša "Ria Novosti".
    Parašas :)

    Comment


      Gan idomus Lietuvos politiku ir apzvalgininku komentarai apie tai, koki vaidmeni atliko Jelcinas Lietuvos nepriklausomybes atkurime ir stiprinime. Kaip bebutu, tai buvo draugiaskiausias Lietuvai ir Vakarams Rusijos vadovas.

      Mirė pirmasis Rusijos prezidentas B.Jelcinas (nuotraukų albumas/ politikų komentarai)
      http://www.delfi.lt/news/daily/world...?id=12966507#1

      Atrodo, kad tiek Landsbergis, tiek Brazauskas aiskiai duoda suprasti, kad butent del sio zmogaus poziurio ir politikos Rusijos kariuomene is Lietuvos buvo isvesta taip sklandziai ir greitai.

      Comment


        Tas tai tiesa, jei ne B.Jelcinas, gal ir mes būtume vargę su rusų kariuomene kaip austrai po II karo...
        Parašas :)

        Comment


          Numušus sraigtasparnį Čečėnijoje žuvo 17 žmonių
          Parašas :)

          Comment


            Geras Lauciaus komentaras

            "Kaip Rusijos sulaikymo priemonė visuotinai renkamo prezidento modelio panaikinimas neįtikina; šiuo atžvilgiu galima sutikti su kritikais. Paprastai tariant, dabar rusams tenka „pirkti“ dvejus rinkimus – prezidento ir Seimo. Renkant prezidentą Seime užtektų vienos investicijos."

            http://www.alfa.lt/straipsnis/136994

            Comment


              Dienos komentaras

              Visa valdžia - konservatoriams

              Vigantas Danilavičius

              Tėvynė pavojuje - rinkime prezidentą Seime. Paskui išsirinkę Seime prezidentą, išgirsime, kad tauta nemoka ir parlamento rinkti. Juk 2004-aisiais suvarė į Seimą Viktorą Uspaskichą ir 40 plėšikų.

              Tuomet nuspręs, kad Seimą turi paskirti parlamento išrinktas prezidentas. Ir bus teisinga valdžia Lietuvoje, Tėvynėje mūsų, per amžius amen.

              Konservatoriai nusprendė, kad jie Lietuvoje patys gražiausi ir protingiausi, todėl net merų tautai neleido rinkti tiesiogiai. Be jų balsų neįmanoma buvo pakeisti Konstitucijos.

              Tėvynės sąjungos žaidimai su parlamentiniu prezidentu - lengvai suvokiami. Mat kitąmet jų eilė laimėti Seimo rinkimus. Juk negali taip būti, kad Tėvynės sąjunga trečią kadenciją iš eilės sėdės ant baudų suolelio.

              Šansų, kad 2009-aisiais tiesioginiuose rinkimuose pavyks prastumti dešinįjį prezidentą - nulis sveikų.

              Valdas Adamkus - jau per senas, kad ištrauktų dar vieną kadenciją, nors ir duok, Dieve, jam sveikatos sulaukti viso šimto metų.

              Kito ryškaus dešiniojo lyderio, kuriuo pasitikėtų dauguma rinkėjų, kol kas nėra ir nenumatoma turėti.

              Reitingų septintuke po Valdo Adamkaus rikiuojasi penki socdemai ir Rolandas Paksas.

              Net po triuškinančios pergalės Seimo rinkimuose 2006-aisiais konservatoriai per prezidento rinkimus liko tik trečioje vietoje.

              Šis pralaimėjimas buvo toks šaltas dušas, kad dar į dvejus prezidento rinkimus konservatoriai nekišo nosies. Jie rėmė Valdą Adamkų ir nežinia kodėl Petrą Auštrevičių.

              Gal skaldė dešiniųjų balsus, kad Valdas Adamkus iškart pralaimėtų Kazimirai Prunskienei?

              Tokios istorinės pamokos verčia konservatorius griebtis parlamentinio prezidento, kuris vėliau ir Seimą paskirs.

              Ir būsime saugūs iki pasaulio pabaigos nuo Vladimiro Putino tankų, kavalerijų bei „katiušų“

              Tačiau tokia Lietuva 1940-aisiais kažkodėl dėjo į krūmus. Niekas nedrįso pakelti ginklo prieš apiplyšusią, alkaną okupantų armiją, kuri 1939-aisiais buvo gavusi nuo suomių į kaulus taip, kad net Stalino pypkė užgeso.

              www.klaipeda.daily.lt
              GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

              Comment



                Europos Parlamento narys prof. V. Landsbergis, DELFI.lt
                2007 gegužės mėn. 22 d.

                Visi žinome, kas bandė įvesti į politinę apyvartą terminą „artimasis užsienis“. Tai turėjo reikšti ne vien geografinę, bet ir interesų, siekiamos prioritetinės įtakos, tariamų „teisių“ ir užvaldymo bei įsigalėjimo zoną valstybės kaimynystėje. Kaimynai verčiami satelitais arba dominijomis. „Zona“ savo ruožtu turi reikšmių ratą nuo GULAGų iki Molotovo-Ribbentropo pakto.
                Šiame II-jo pasaulinio karo projekte numatytos okupuoti zonos buvo vadinamos įtakų sferomis.
                Taigi dabar – artimasis užsienis.
                Ekspansionistinis, ypač neokolonialistinis tokių išradimų turinys buvo gerai matomas, ir Europos Taryba, 1996 m. sausį priimdama Rusiją visateise nare, uždraudė jai naudoti „artimojo užsienio“ sąvoką. Taip buvo pasipriešinta Rusijos diplomatinėms pastangoms rūšiuoti Europos šalis. Vėliau tos pastangos „skaldyk ir valdyk“ pasireiškė įvairiais kitais pavidalais („Ukraina – nesikiškit – mūsų vidaus reikalas!“), kol neseniai vėl gavo atkirtį Samaroje.

                Tačiau ir tiesioginė „artimojo užsienio“ koncepcija kartkartėmis atgimdavo konkuruodama su europietiška „naujos“ arba „geros kaimynystės“ samprata. Tai nelengva, ypač, jeigu europiečiai apkaltinti konkurencija ima ir išsigąsta. O reali Rusijos politika remiasi tokia geopolitika, kuri mato visą Europą kaip „artimąjį užsienį“. Ateityje – tiesiog kaip Rusijos energetinio politinio „heartlando“ priedą.
                Galų gale ateina susivokimas, kad kaimyninio užsienio arba užsienio kaimynų sąvoka yra abipusė. Ne vien mes – kažkieno artimi kaimynai, bet ir tas „kažkas“, net labai didelis, yra mums kaimynas. Normalus, t.y. naudingas, arba prastas, žalingas, nelygu elgesys.
                Estija štai turėjo progą suvokti, kad Rusija yra jos tikras artimasis užsienis. Artimas geografiškai ir be galo tolimas politinės kultūros prasme….
                Parašas :)

                Comment


                  Kremliaus fasistai, o tokiu Rusijoje dabar prigaminta turbut kokia 80 proc. kaifuoja skaitydami tokias blevyzgas apie baltu isnaikinima:

                  "Mokslininkai ir analitikai sako, kad Rusijos naftos atsargų esą dar dvidešimčiai metų. Tokį laikotarpį sau numato, per kurį reikia spėti užvaldyti Europą, ir geopolitiniai Kremliaus strategai. Dėmesio verta jų naujausia futurologinė knyga „Trečioji imperija“, neva romanas, bet ir rusų politinio elito „Mein Kampf“. Eina didžiuliais tiražais, patinka ir svaigina. Ten Europos užvaldymui ir Amerikos parklupdymui skiriama dar perpus mažiau laiko. Ligi 2015 m. Baltijos šalių jau apskritai nelikę, jas išžudys Rusijos kariuomenė.

                  Lietuviai, latviai ir estai būsią fiziškai išnaikinti kaip išdavikai. „Tai baisus Rusijos protų būklės simptomas“, sako rusų politologas Andriejus Piontkovskis. Knygą parašė buvęs Dūmos vicepirmininkas, o su entuziazmu reklamuoja V.Putino mėgiami autoriai M.Leontjevas, A.Duginas. Tai už tokią kraugerišką Rusiją, džiaugiasi A. Duginas, „norisi ir gyventi, ir mirti“. Trečiasis Reichas – visai atvirai, o vargšė kaimynė ES, lyg apsvaigus nuo smauglio žvilgsnio, vis dar lemena apie „bendrą laisvės ir teisingumo erdvę“. Su kuo? Juk Rusijai nereikia nei laisvės, nei teisingumo, tik palengvinto vizų režimo palengvintai ekspansijai. O toks vienašališkumas kompromituoja, kenkia ir mūsų artimiausių Rytų kaimynų baltarusių vizoms."

                  http://www.delfi.lt/news/ringas/poli...hp?id=13276080

                  Comment


                    O kas ji labiausiai drabsto?
                    Ta pati Kremliaus propoganda. Jis Rusijos fasistams kaip istriges kaulas gerkleje.

                    Comment


                      EP rezoliucijoje Rusija raginama keistis

                      Linas Balsys, www.lrt.lt
                      2007 gegužės mėn. 24 d.



                      „Atvirai priešiški Estijai Rusijos valdžios atstovų pasisakymai visiškai neatitinka tarptautinių elgesio normų ir daro didelę žalą ES ir Rusijos santykiams.“

                      Taip teigiama rezoliucijoje, kurią didele balsų dauguma ketvirtadienį priėmė Europos Parlamentas (EP).

                      Rezoliuciją inicijavo įvairių EP politinių grupių atstovai, reaguodami į įvykius, susijusius su sovietinio kario paminklo bei karių palaikų perkėlimu Taline balandį.

                      Balandžio pabaigoje Taline rusakalbių sukeltos riaušės, taip pat Estijos ambasados Maskvoje apgultis, Kremliaus nereagavimas į tai, pažeidžiant Vienos konvenciją dėl diplomatų apsaugos, ekonominės sankcijos prieš Estiją ir net pasikėsinimas sutrikdyti Estijos valstybės institucijų darbą surengus kibernetinę ataką, atviri raginimai atsistatydinti Estijos vyriausybei – tai tik dalis faktų, kurie kelia EP nerimą ir pasipiktinimą.

                      Europarlamentarai konstatuoja, jog Rusija, būdama Sovietų Sąjungos teisių perėmėja, yra vienintelė šalis vis dar neigianti Baltijos šalių okupaciją ir pabrėžia, jog Estija yra savarankiška valstybė, ES ir NATO narė.

                      Rezoliucija ragina Rusiją nedelsiant nustoti ekonomines priemones naudoti kaip užsienio politikos įrankį, atkurti normalius prekybos santykius su Estija.

                      Rusija taip pat kviečiama atvirai ir nešališkai su Rytų bei Vidurio Europos šalimis aptarti tragišką XX amžiaus istoriją, įvertinant ir tuos nusikaltimus žmogiškumui, kuriuos vykdė totalitarinis Sovietų Sąjungos komunistinis režimas.
                      Parašas :)

                      Comment


                        "Nusižudė į skandalą įsivėlęs Japonijos ministras"
                        Ligoninėje mirė Japonijos žemės ūkio ministras Toshikatsu Matsuoka, kuris, kaip spėjama, pakėlė prieš save ranką, praneša BBC. 62 m. ministro mirtis siejama su vis labiau įsisiūbuojančiu politinio finansavimo skandalu.

                        Pranešama, kad T. Matsuoka buvo rastas pasikoręs pastate netoli Japonijos parlamento. Jis buvo skubiai greitosios pagalbos automobiliu nugabentas į ligoninę, tačiau čia netrukus konstatuota jo mirtis.

                        T. Matsuoka buvo įsipainiojęs į skandalą dėl nemokamai išnuomoto biuro. Ministras atsisakė paaiškinti situaciją parlamento komitetui, tačiau premjeras Shinzo Abe užstojo jį sakydamas, kad T. Matsuoka atliko savo teisėtus įsipareigojimus.

                        Naujausias tyrimas rodo, kad Japonijos vyriausybės palaikymas yra pats žemiausias nuo to laiko, kai pernai Sh. Abe perėmė premjero pareigas.
                        http://www.delfi.lt

                        Ką norėjau tuo pasakyt, Lietuvos politikams reikėtų pasimokyti. Atsakomybės jausmo, ne žudymosi.
                        Įžvalgos.lt - FB - G+

                        Comment


                          "Pernai Lietuvoje įsipliekusio VSD skandalo, iš esmės paralyžiavusio šios žinybos veiklą, „autorystę“ NATO analitikai yra priskyrę Rusijos slaptosioms tarnyboms."

                          http://www.balsas.lt/naujienos/pasau...raipsnis114063

                          Comment


                            Parašė antitotalitarizmus Rodyti pranešimą
                            "Pernai Lietuvoje įsipliekusio VSD skandalo, iš esmės paralyžiavusio šios žinybos veiklą, „autorystę“ NATO analitikai yra priskyrę Rusijos slaptosioms tarnyboms."

                            http://www.balsas.lt/naujienos/pasau...raipsnis114063
                            Kas šiuo atveju būtų slaptųjų tarnybų rankos? Tie, kas puolė Pocių? Tie, kas gynė Pocių? Adamkus, kuris paskyrė KGB rezervistą (taigi visuomet pažeidžiamą) asmenį VSD vadovu?

                            Comment


                              Manau, viskas daug paprasciau. Rusu spec tarnybos zinodamos apie nesutarimus viduje uzverte Pociuna, tada pasipyle ivairus kaltiinimai, skandalai spaudoje, o kad spauda belekam parsiduoda cia net nekyla abejoniu. Todel spec tarnyboms net per daug stengtis nereik uzsako pora straipsniu spaudoje , pakirsina per savo agentus ir toliau jau vyksta viskas savo eiga.
                              Atsiminkim, kad visas sis VSD skandalas ir prasidejo po Pociuno nuzudymo.

                              Comment


                                Konservatoriai ištaikė palankų momentą ir sugalvojo pretekstą išmesti Pocių. Kaip matome pavyko. Konservai savam stiliuj varo, įstatymus prakišinėja pritaikytus vienam asmeniui ir t.t. Praeities nuodėmes dangsto.

                                Comment


                                  "Dvigubos buhalterijos vedimu įtariamos Darbo partijos bylą narstantis prokuroras Saulius Verseckas, pakvietęs liudyti „Respublikos“ darbuotojus, laikraštyje buvo sumaišytas su žemėmis."

                                  Kad Respublika parsidavus Darbo partijai buvo galima matyti jau is antrasciu pirmuose puslapyje, vien liaupsinimas ir ne vieno kritisko zodzio.


                                  http://www.lrt.lt/news.php?strid=3628346&id=3803940

                                  Comment


                                    Lietuva prie Šengeno prisijungs 2008 m.

                                    http://www.lrt.lt/news.php?strid=5082&id=3808834
                                    W. Churchill: "Niekada, niekada, niekada nepasiduokit".
                                    Burlenčių ir jėgos aitvarų maratonas, Šventoji 2007
                                    Buvęs "Elnio" odų ir avalynės fabrikas, Sinagoga ir Ch. Frenkelio vila Šiauliuose

                                    Comment


                                      Latvijoje pradedami rinkti parašai referendumui dėl visuotinių prezidento rinkimų

                                      ELTA
                                      2007 birželio mėn. 13 d.




                                      Latvijos socialdemokratų darbininkų partiją trečiadienį pradėjo rinkti parašus, kad būtų surengtas referendumas dėl visuotinių Latvijos prezidento rinkimų. Šiuo metu valstybės vadovą renka parlamentas
                                      Parašas :)

                                      Comment


                                        "Daugiau nei 5 mln. žmonių. Tiek šiandien Lietuvoje gyventų lietuvių. Jei ne okupacijos, jei ne 1941 m. birželio 14 d. prasidėję trėmimai, jei ne prieš mūsų žmones vykdytas genocidas, jei ne pusės milijono gyventojų pasitraukimas į Vakarus.
                                        Mane šie skaičiai sukrėtė. Tokių padarinių net parvežusieji Stalino saulę tikriausiai nenumatė. Jei ne Josifas Stalinas su pakalikais, jei ne Antanas Sniečkus su sėbrais, Lietuva šiandien tiek gyventojų skaičiumi, tiek išsivystymo lygiu būtų panaši į Daniją ar bent jau į Suomiją. Taigi vos keletas maniakų nulėmė nepavydėtiną mūsų tautos istorijos posūkį."

                                        http://www.veidas.lt/lt/leidinys.ful...642afe8f0ec58f

                                        Comment


                                          ... o jeigu ne vokiečiai kryžiuočiai, mūsų būtų mažiausiai 10 milijonų. O jeigu ne hunai, gotai ir visi kiti Rytų Europos klajūnai, įskaitant, be abejo, ir slavus, mūsų būtų bent 15 milijonų. O jeigu kada būtume sukūrę savitą, unikalią kultūrą, savo teologiją, savo raštiją, savo monumentaliąją architektūrą, "lietuvius" tektų jau ir daugeliu dešimčių milijonų skaičiuoti... ir mes viešpatautume Baltijos jūros pakrantėse, ir mūsų parlamentas (žinoma, vadinamas ne lenkiškai, kaip kad dabar) posėdžiautų kur nors Karaliaučiuje, stambiausiame Baltijos jūros regiono finansų centre, o gal ir Kijeve, kad iš ten būtų patogiau valdyti visas neaprėpiamas Rytų Europos lygumas. Ir mes visi paslapčia kentėtume, niekaip negalėdami išsižadėti savo imperinės praeities ir nejaukiai jausdamiesi greta mūsų didybės nustelbtų, daugybę kartų skriaustų ir per prievartą "lietuvintų" kaimyninių tautų...

                                          Žodžiu, kas būtų, jeigu būtų... Skaudžios istorinės tragedijos, kurių pamiršti tikrai nevalia, bet dar gerokai didesnis ateityje mūsų visų laukiantis kelias

                                          Comment

                                          Working...
                                          X