Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prie Sovietų buvo... (1961-1990)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė kzinas Rodyti pranešimą
    Kad jūs kažkaip tą Suomiją isikandę. 1939 - Suomija atsiliakė, dėka to, kad Stalinas "išvalė" kariuomenę nuo normalių karininkų, ty rusų buvo didėlė kariuomenė, pusėtinai ginkluota ypač vs suomių kurie faktiškai tokios kaip ir neturėjo. Bet problema buvo, kad tiek aukščiausiuose, tiek žemesniuose vadovaujančiuose postuose buvo likę patikimi režimui, bet negabūs, be patirties ir šiais visokie pristaikėliai. Visus likusius nuo caro laikų karininkūs ir šiap gabesnius profilaktiškai sušaudė arba išvežė "pailsėti" į Sibirą. 1939 vienintėliai, gerai paruošti, TSRS kariuomenės daliniai buvo Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, kur tvarkėsi su japonų kariuomene, Mandžiūrijoje.
    man užteko pamatyti nuotraukas su kilometrinėmis sudegusios rusų technikos vilkstinėmis. Nepravažiuojama teritorija, o kelių labai mažai, kurie buvo galutinai užkišti rusų sudegusia technika, kurios jau fiziškai nebepatrauksi. Suomių snaiperiai su slidėmis rengdavo netikėtas atakas su greitais pabėgimais.

    Comment


      Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
      Dabar yra žmonių pasipiktinimas ir daug kalbama per žiniasklaidą, todėl korupcijos mąstai neišvengiamai mažės.
      Daug lojantis šuo niekada nekanda.

      Comment


        Parašė Combat Rodyti pranešimą
        Tai tipo, čia galioja ir tam, kad Suomijoje nebuvo pajudintas nei vienas AE reaktorius tokio pat tipo, koks yra Ignalinos AE?
        Todėl, kad Suomijoj tokio nei vieno niekada nebuvo. Nustok meluot, vergo dūšia.
        Got sun in my face, sleeping rough on the road

        Comment


          . Šiandieninė Rusija nebeturi nei technologinės, nei ideologinės anuometinės TSRS galybės, ir santvarka tokia pat korupcinė – oligarchinė, kai Lietuvoje. Imponuoja tik Putino pastangos išvesti savo valstybę iš tos klampynės. Todėl Rusijos ir TSRS kokios tai analogijos ir sąsajos yra praktiškai negalimos, o esamos manipuliacijos – nesąžiningos.

          TSRS yra Rusijos imperija įvyniota į kitą apvalkalą.
          Batka Stalinas, tesė faktiškai carinės Rusijos geopolitinės startegijas susiformavusiais per šimtmečius, dėka geografijos bei dėka mongolų.
          Faktiškai tą patį daro ir tovariščius Putinas. Bet visi daro(-ė) pagal esamas galimybes. Draugas Vasarionovičius dėka sėkmingų urbanizacijos-idustrializacijos procesų sugebėjo padaryti vieną galingiausių pasaulio valstybių. Tai kad tų procesų eigoje užsilankstė dešimtys milijonų žmonių, tai pasak usuotojo "Mišką kerta, skiedros lekia". Kinijoje dabar vyksta tie patys procesai, tik pagreitinti. Ir kad, jei ne bolšvikai būtų paėme valdžia 1917 metais, gal būtų Rusija turtingesnė, turinti daugiau gyventojų ir laimingesnių gyventojų.
          Jie padarė labai daug klaidų, da ir valdžios išlaikymo metodai, buvo kaštuojantys tiek ekonominiu tiek demografiniu tiek socialiniu požiūriu. Bet sunku spresti kas būtų jeigu būtų.
          Rusija visada siekė suformuoti buferines zonas aplink save. Kaip ir kitos didesnės, stiprenės valtybės, tik Rusijai tai aktualiau, nes ji nelabai turi naturalių apsauginių barjerų (kalnų, jūrų, vandenynų). Istorija rusams skaužiai primina apie tuos barjėrus, pradedant mongolais, LDK bei kryžiuočiais, baigiant Napleonu bei Hitleriu. Nelaimiai Lietuva kaip tik yra toje RU buferinėje zonoje, kurią kai silpna RU apleižia, kai stipri kontroliuoja. Tai kad TSRS sutapo su RU, ir jos periferijos, idustrializacija - urbanizacija (1900 ~ 1970 (nu gal ir 80) LT - 1945 - 1980), ir tai lėmė RU galios išaugimą, nereikia šių nuopelnų pripaišyti komunistams. Ir be jų, ko gero, net geriau būtų susitvarkę. Ir tikėtina irgi būtų okupavę Baltijos šalis, labai jau jos po ranka.
          Tai kad TSRS egzistavo "tautų draugystė", leido rodyti nacionalines šaknis ...tai čia imperijos prisitaikymas prie esamų realijų, naudingiausio spredimo ieškojimas, ty taip patogiau: okupuotioms tautoms atrodo kad jos labiau "laisvos", mažiau potencialo opoziciniams judėjimam.
          Paskutinis taisė kzinas; 2011.07.06, 14:06.

          Comment


            Man jau senai knieti įkurti atskirą temą skirtą Europos tautų kovos su bolševizmu istorijai (kuri parodė, kad tik kilpa ar kulka kakton gali atvesti bolševiką į protą), ypač matant GRU rezidentų - agitatorių siautėjimą šitame forume.
            It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

            Comment


              Parašė andyour Rodyti pranešimą
              man užteko pamatyti nuotraukas su kilometrinėmis sudegusios rusų technikos vilkstinėmis. Nepravažiuojama teritorija, o kelių labai mažai, kurie buvo galutinai užkišti rusų sudegusia technika, kurios jau fiziškai nebepatrauksi. Suomių snaiperiai su slidėmis rengdavo netikėtas atakas su greitais pabėgimais.
              Taip gamta padėjo suomiam, bet jėgos labai jau nelygios, kaip ir kariuomenė. Ru turėjo vėliau ar anksčiau sutraiškyti suomius.

              Comment


                Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
                Daug lojantis šuo niekada nekanda.
                Nee.. tai penktoji kolona loja, o normalūs žmonės kalba.

                Comment


                  Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                  Nee.. tai penktoji kolona loja, o normalūs žmonės kalba.
                  Metaforos nėra priimamos tiesiogiai

                  Comment


                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Iš dalies reikia sutikti. Tik "per visą savo istoriją" pakeisčiau "iki ~2000-2004 metų", nes po to sekė gana negrįžtami procesai, kurie Lietuvą ėmė konvertuoti į normalią šalį.
                    Lietuva ėmė degraduoti, o ne konvertuotis į normalią šalį. Socialinė atskirtis tik auga, tai rodo statistika, apie tą pripažįsta ir politikai iį visų partijų... Tačiau niekas nenori prisiimti atsakomybės...
                    Lietuviai emigruoja ir genofondui padaryti daug didesni nuostoliai nei karo ar tarybinės okupacijos pradžioje tremiant ir represuojat gyventojus. Taip kad nereikia čia pasakų apie normalų gyvenimą...

                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Aš neneigčiau, kad tai buvo svarbus dalykas. Daugelis idėjų (pvz., didelių miestų urbanizacijos programos) man visai patiko. Bet įgyvendinimas daugeliu atveju buvo nevykęs, skubotas ir neefektyvus t.y. darbo našumas ir resursų skirstymas kaip buvo apgailėtinas, taip ir liko. Viskas tarytum "užstrigo" pusiaukelėje be jokių šansų važiuoti toliau. Tas faktas, kad lietuviai iš visiškų ubagų tapo proletarais-ubagais, nelabai guodžia.
                    O dabar europinių pinigų įsisavinimas vykęs? AE uždarė, o pinigus iš ES uždarymui išvaistė... Pramonę ir ŽŪ sugriovė, o dabar bando iš naujo vos ne nulio tą pačią gamybą atkurti... Resursų skirstymas ir dabar apgailėtinas - svarbiau asfaltas nei išsilavinimas ar sveikatos apsauga, o energetiniai resursai ir toliau švaistomi pagalviui automobilizuojantis ir niekaip neįstengiant apšiltinti namų... Ir t.t. ir pan.

                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Na o jei to neužtenka, yra šioks toks alternatyvus būdas: Lietuvis ir Rusijos palyginimas po 1990. Kadangi SSRS viską dirigavo Kremlius ir panašūs kadrai, kaip ir šių dienų Rusijoje, turime gerą pagrindą manyti, kad post-1990 Rusijos valdymas iš esmės atspindi SSRS valdymo kokybę iki 1990. Akivaizdu, kad po 1990 Lietuva gyvena pastebimai geriau už Rusiją nepaisant fakto, kad Rusija yra viena turtingiausių (galbūt turtingiausia) šalių pasaulyje pagal gamtos išteklius (nafta, dujos, brangieji metalai, ir beveik visa kita, ką gero turi žemė).
                    Lyginimas nekorektiškas, nes dabar Rusiją valdo oligarchai, kurie rūpinasi tik savo interesais. Tarybų valdžia ne tik deklaravo, kad daro liaudžiai, bet ir darė. Kaip jau išėjo, bet darė. O dabar nieko nedaro ir nelabai ką deklaruoja...

                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    Žodžiu, išvada tokia, kad net ir pačiu pačiu blogiausiu atveju Lietuva be SSRS būtų gyvenusi geriau. Dėl ko teiginiai apie tai, kad SSRS mums kažką "davė" yra nekorektiški ir nesąžiningi. Tai įdomu nebent šiaip iš pažintinės-akademinės pusės, kad pamatytume, kaip vystėsi to meto Lietuvos visuomenė. Bet naudoti tai kaip argumentą, kad Lietuva SSRS dėka gyveno gerai yra absurdas.
                    Lietuva TSRS laikais gyveno geriau nei dabar. T.y. ididesnė dalis visuonenės gyveno geriau, o dabar gerai ir labai gerai gyvena tik keli procentai. Tik nereikia pradėti nesąmonių kad tuomet niekas nedirbo... Kažin kas visas materialinės vertybės ir ne tik materialines sukurė? Gal uzbekai ir tadžikai?

                    Parašė John Rodyti pranešimą
                    ...John yra vienas tų forumiečių, kurių tikrai nepkaltinsi neapykanta Socializmui. Bet akivaizdu, kad SSRS buvo visiškas pravalas pagal praktiškai visus kriterijus, dėl ko traktuoti tai kaip kažkokį "gerą" periodą mūsų tautos vystymesi yra absurdiška. Ir ne dėl to, kad tai buvo "tautų kalėjimas" ar kad mes buvome "pavergti". Visų pirma dėl nevykusios ekonomikos ir nevykusio visos SSRS valdymo. Panašiai šiandien yra Š.Korėjoje.
                    Neapykanta - ne, bet neobjektyvumu - taip.


                    Parašė Eimantas Rodyti pranešimą
                    O vokiečiai kokį pagrindą turėjo kai tuo metu Lietuva buvo okupuota rusų, kurie buvo atsilikę nuo Vakarų, ir kai prasiaubė Pirmasis pasaulinis karas su tų pačių vokiečių okupacija. Be to ir taip negausi pramonė buvo dalinai evakuota į Rytus, ir iš tos peklos negrįžo (revoliucija, pilietinis karas ir t.t.) Tai žiūrėk kokį palkimą ar pagrindą turėjo tarpukario Lietuva, nuo nulio praktiškai viską reikėjo daryti.

                    Dėl kelių ir lėktuvų. Keliai buvo tiesiami ir jie buvo, skirtingai nuo Rusijos. Lėktuvai buvo gaminami, ir jų nebeliko dėl okupacijos (o Gustaitis ir galą Maskvos kalėjime gavo).
                    Vokiečiai turėjo pagrindą dar nuo tų laikų, kai ėjo krikštyti Lietuvos... Taip kad Lietuvos atsilikimas ne Rusijos kaltė, Lietuva visada buvo atsilikusi lyginant su Vakarais. Tačiau tai nereiškia, kad reikia pulti į Vakarus visa galva, nes ten daug kas šūdu dvokia, nors blizga...

                    Parašė Sula Rodyti pranešimą
                    Objektyvumo dėlei, Lietuvoje net blogiausiais laikais bado nebuvo, gi "rojuje" mirė milijonai. Badas sovietų Ukrainoje, iki tol garsėjusioje savo gėrybėmis, iš viso arti nonsenso.
                    Dėl antro punkto - kai kurie laaabai gerai žinomi veikėjai bendradarbiavo sėkmingai ir su naciais, ir su bolševikais, ir su nepriklausioma Lietuva.
                    Tai kokias gi gaires mums numatytųmėte, be atsikirtinėjimų?
                    Geriau pasidomėk, kokios tautybės raudoni komisarai vykdė golodomorą.

                    Comment


                      Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                      Jeigu ne sovietai dabar būtume tokio lygio valstybė kaip Suomija.
                      Parašė nepolitikas Rodyti pranešimą
                      arba danija
                      Parašė Sula Rodyti pranešimą
                      Gal net pranašesnė, jeigu būtume įtraukti į III Reicho sudėtį

                      Bet kokiu atveju, "kas būtų, jeigu būtų" yra protu neaprėpiama tema.

                      Kaip ir dabartinės Lietuvos lyginimas su 60-ųjų LTSR. Tai tas pats, kas lyginti antį su begemotu
                      Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                      Arba Vokietija
                      Tai reikėjo po 90-ųjų parsiduoti vieniems iš jų...

                      Parašė music Rodyti pranešimą
                      Nesąmonė. Estai "labiau pažengę" tik tuo, kad nuo Talino Helsinkis už 80 km t.y. arčiau nei nuo Vilniaus Kaunas, ir estas gali ryte išplaukt į darbą, o vakare grįžt. Na ar po savaitės- ne tame esmė, tiesiog už suomišką algą gyventi Estijoje. Tai jiem reikia emigruoti? Ne. O be to ir kiek pagalbos gauna iš tų pačių suomių, investicijų, suomiai architektai stato kvartalus, gamyklas steigia ir t.t.
                      Atsargiau ar neatsargiau, bet faktas tas, kad būtų daug geriau nei dabar. Gal būtume graikai ar dar kas. Na ir kas? Graikijos BVP bene dvigubai didesnis nei Lietuvos ir sukurta infrastruktūra nepalyginama.
                      Ir Graikijai dabar gresia krachas bei suverenumo apribojimas, apie ką jau triedžia Junkeras. O tai ne okupacija? Okupante grasinasi būti visa ES. O dėl Estijos - mažiau burbulais tikėkite apie Estiją. Nieko iš esmės geresnio ten nėra.

                      Parašė music Rodyti pranešimą
                      Nes Vilniaus Senamiestis buvo vienas labiausiai apleistų Europoje. Štai jums ir gerieji sovietai. Dabar juk Centrinė miesto dalis blizga kaip auksas, o Senamiestis- tikras deimantas.

                      Apgailėtina, kad per 45 metus po karo daugiau kaip pusė Senamiesčio buvo griuvėsiai, o tokie rajonai kaip Užupis buvo ištisas išbombintas karo laukas, į kurį iki pat kokių 95-96 tiesiog būdavo baisu įžengti.
                      Apskritai jie iki pat 8 dešimtmečio griaudavo istorinius šimtamečius pastatus. Tikri barbarai, o iki šiol 45 proc. Senamiesčio teritorijos- dykros, atsiradusios po sovietų griovimų.
                      Kuris akiplėša tai paneigtų?
                      Aš tas akiplėša. Nes per 20 nepriklausomybės metų nieko iš esmės gero padaryta nebuvo, autentiškumas ir toliau buvo nakiniamas ir vis tebenakinamas. Nes atsirado daug ponų savininkų - mano, ką noriu tą darau. O blizgesys butaforinis ir daug kur kičinis. Griautų ir dabar viską, tik tiek gerai, kad neleidžia... Nors kartais pamatęs pagalvoji, kad geriau jau tegul būtų nugriovė, nei subjauroję...

                      Comment


                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                        Tai reikėjo po 90-ųjų parsiduoti vieniems iš jų...



                        Ir Graikijai dabar gresia krachas bei suverenumo apribojimas, apie ką jau triedžia Junkeras. O tai ne okupacija? Okupante grasinasi būti visa ES. O dėl Estijos - mažiau burbulais tikėkite apie Estiją. Nieko iš esmės geresnio ten nėra.



                        Aš tas akiplėša. Nes per 20 nepriklausomybės metų nieko iš esmės gero padaryta nebuvo, autentiškumas ir toliau buvo nakiniamas ir vis tebenakinamas. Nes atsirado daug ponų savininkų - mano, ką noriu tą darau. O blizgesys butaforinis ir daug kur kičinis. Griautų ir dabar viską, tik tiek gerai, kad neleidžia... Nors kartais pamatęs pagalvoji, kad geriau jau tegul būtų nugriovė, nei subjauroję...
                        Bet aš vistiek nesuptantu vieno. Ką jūs visi šio forumo komunistukai norite pasakyti? Ką jūsų nuomone reikėjo daryti po 90-ųjų. Neišstoti iš šlovingosios sąjungos? likti toje ši*noje? Kas galėjo būti kitaip? Ką jūs padarėte kad būtų kitaip?

                        Dėl Graikijos tai tu nusišneki. Jei norės graikai, tai paims ir išstos iš tos sąjungos. Niekas ten prievarta nelaiko. Tik daugiau gaus 0 subsidijų ir turės išsivynioti patys.
                        Paskutinis taisė le bronius; 2011.07.06, 21:40.
                        Aš tikrai myliu Lietuvą!

                        Comment


                          Parašė andyour Rodyti pranešimą
                          Vertė kaip žemės ir pastatų, o dauguma įrengimų kaip metalo laužas. Pastatus teko atnaujinti ir nupirkti naujus įrengimus. Ar Rusija neišpardavusi savo turto geriau gyvena? Net ir turėdama įpūdingus kiekius naudingų iškasenų, gyvena ir gyvens skurde. Žinoma, grobstymo niekas nepateisintų, bet tik norėjau pabrėžti, kad tas sukurtas LTSR turtas buvo trumpalaikis bei menkos vertės.
                          Negi tau sunku suvokti, kad mes vakarams buvome konkurentai ir jie visomis įšgalėmis stengėsi mus sužlugdyti ir sužlugdė. O dabar mums parina tokias nesąmones, kas viskas buvo atsilikę ir nekonkurencinga. Dauguma, tame tarpe ir tu, tiki. Patikėk, vakarai stirpūs ir labiau išsivykstę ir dėl to, kad naikina konkurentus. Taip, esi stiprus tol, kol gaidini silpnesnius ir neleidi jiems sustiprėti. Taip visada buvo, taip visada ir bus. Konkurencijos niekas nenori.


                          Parašė dr. Rodyti pranešimą
                          Prisiminti galima ir daugiau:

                          J.Brėdikiui priklauso prioritetas naudojant šširdies elektrinį stimuliavimą Lietuvoje ir Sovietų Sąjungoje. Jis 1960 m. pritaikė iššorinį šširdies stimuliavimą. 1964 m. J.Brėdikis įsodino pirmąjį tarybinį miniatiūrinį stimuliatorių
                          EKS-2“. (verta paminėti, kad stimuliatorius buvo savadarbis)

                          1987-ųjų rugsėjo 2 dieną Lietuvoje buvo pirmąkart persodinta širdis. Tik keliais mėnesiais anksčiau- TSRS.

                          2009-02-18 Pirmoji širdies transplantacija Baltarusijoje, šiemet birželį Santariškių klinikų širdies chirurgai atliko jubiliejinę - 50-ąją - transplantaciją.

                          Š.M iš birželio 23-iosios į 24-ąją Kauno klinikose atlikta pakartotinė širdies persodinimo operacija. Tokia operacija yra pirmoji Lietuvoje ir Baltijos šalyse.

                          Tai tik kardiochirurgija.

                          Apie tarybmečio medicinos lygį reikėtų apskritai patylėti- trūko visko, gydytojai, kuriuos išleisdavo į konferencijas už geležinės uždangos, grįždavo į kišenes prisidėję "išmaldos": siūlų, drenų...

                          Taip kad Combat toliau sėkmingai pučia marazmą.
                          Na ir ką? O pažiūrėkime į mirtingumo ir sveikatos statistiką... Nepaisant "atsilikusios" medicinos sovietmečiu, dabartinių laikų skaičiai bado akis...

                          Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                          Lygink su Danija, jei tau patogiau. Mes kaip buvom nykštukai taip ir likom, užtat rusus visada lenkiam visa galvos. Ką ruskiai moka, tai tik kitas valstybes apiplėšinėt.
                          JAV nemoka? O ir mes prisidedame prie plėšikavimo, ir vis tiek drįstame vaizduotis okupacijos žėrtvomis... Kai patys esame okupantais Afganistane, Irake, žiūrėk, greiti ir Libijoje... Tik nereikia apie demokratiją... Kaip sako žydai, nusipirk silkę ir dulkink jai smegenis...

                          Parašė music Rodyti pranešimą
                          Bresto senamiestis buvo ne ką mažesnis nei Vilniaus, bet dabar ten nė ženklo nelikę. Iš keliolikos bažnyčių ir vienuolynų liko plikas laukas prie sovietinio Tėvynės (??) karo memorialo.
                          Brestas buvo sugriautas karo pradžioje.

                          Parašė Sula Rodyti pranešimą
                          Kaip galima statyti į vienodą padėtį, jei Suomija turėjo plačią autonomiją Imperijos sudėtyje? Tuo tarpu Lietuva praradusi visus valstybingumo požymius, nukraujavusi po 1831, 1863 m. sukilimų, ekonomiškai nusileidusi net aplinkinėm gubernijom, išskyrus baltarusių (betgi tie irgi - Lietuva), kuriems net beveik išmušta tautinė savimonė.
                          Tai vat būtent. O kai kurie čia vis kaišioja Suomiją kaip pavyzdį...

                          Parašė music Rodyti pranešimą
                          Nusileido ir baltarusiams. Vitebske XX a. pačioje pradžioje buvo 9000 pramonės darbininkų, visoje Lietuvoje- ~14 000 (tiek pat, kiek tik vienoje Rygos "Provodnik" gamykloje). Vitebske taip pat važinėjo elektrinis tramvajus ir t.t. Lietuva buvo skurdžiausias šio regiono kraštas, ekonomiškai silpnesnis tiek už Baltarusiją, tiek už Lenkiją, su latviais ar estais ar suomiais nėra nė ką lyginti...
                          Tarpukariu tik ėmė klestėti ir vėl buvo parblokšta pusei amžiaus degradavimui...
                          Pažanga tarpukaryje buvo, bet klestėjimo - ne. Gal ne todėl su gėlėmis buvo sutikti sovietai?..

                          Parašė music Rodyti pranešimą
                          Kai kuriem žmonėm rodyti Lietuvos 20 metų pasiekimus- tas pats kas aklam dovanoti akinius nuo saulės ar spalvinimo knygelę.
                          Juk pasiekimai akivaizdūs, tik ne visi nori juos matyti...
                          Užtenka pasivaikščioti sutvarkyta Krašuonos pakrante, pažvelgti į Masčio ežerą nuo blizgančio Telšių Senamiesčio, grožėtis atkurtomis freskomis ant sutvarkytų Vilniaus Senamiesčio namų (1990 ten buvo tik griuvėsiai), nueiti į Cido areną stebėti krepšinio varžybų (per 50 sovietinių metų tesugebėjo pastatyti vienintelius 6000 vietų Vilniaus sporto rūmus, o Kaune žaidė dar Tarpukario Halėje) ar tiesiog perskristi trijų aukštų estakadą ir gurkštelėti alaus ant dangoraižio stogo Klaipėdoje su vaizdu į marias, neriją ir jūrą. Atsibuskit pagaliau!
                          Atsibusk tu. Visos tos investicijos buvo padarytis ne už savo, o ES pinigus... Taigi, už tai, kas neuždirbta... Matome, prie ko priėjo Graikija, kai pagyveno ne pagal galimybes... Lietuvai gresia tas pats.

                          Comment


                            Parašė le bronius Rodyti pranešimą
                            Bet aš vistiek nesuptantu vieno. Ką jūs visi šio forumo komunistukai norite pasakyti? Ką jūsų nuomone reikėjo daryti po 90-ųjų. Neišstoti iš šlovingosios sąjungos? likti toje ši*noje? Kas galėjo būti kitaip? Ką jūs padarėte kad būtų kitaip?

                            Dėl Graikijos tai tu nusišneki. Jei norės graikai, tai paims ir išstos iš tos sąjungos. Niekas ten prievarta nelaiko. Tik daugiau gaus 0 subsidijų ir turės išsivynioti patys.
                            Kaip jūs, buržujai, nesuprantate, kad niekas čia neprisimintų tarybinių laikų, jei Lietuva būtų per tuos 20 metų pasiekusi bent pusės Vakarų Europos lygį... Dabar gi esame atsilikę 5-10 kartų. Atmink, kad niekas čia nekelia klausimo apie tai, kad reikėjo ar nereikėjo Lietuvai likti TSRS sudėtyje. Faktas vienas - Lietuva nepasinaudojo istoriniu šansu 1990 m. sukurti klestinčią valstybę. Graikai niekur neišstos. Nemanyk, kad su tiek skolų kas juos paleis. O ir išstojimo mechanizmas nėra numatytas. Ir aplamai net pats išsstojimo faktas niekur nėra minimas, priešingai nei TSRS konstitucijoje.Taip kad ES niekur nieko nepaleis kaip ir TSRS... Dar blogiau, kad iš TSRS visi pabėgo neprsiimdami jokių įsipareigojimų, kai iš ES niekas nepaleis, jei neatsiskaitysi už viską...

                            Comment


                              Parašė le bronius Rodyti pranešimą
                              Ką jūs padarėte kad būtų kitaip?
                              Nieko nedarė ir nieko nedarys, nes yra eiliniai tinginiai ir netikėliai, kokių pilna Lietuvoje. O kam ką nors daryti, kam kažką keisti - iš Lietuvos gaunama bedarbio pašalpa + nuolatinės skatinamosios premijos, nusėdančios iš garsiosios Latvių gatvės = kiauros dienos praleistos miestai.net forume (kuris iš esmės yra apie miestus, urbanistiką ir architektūrą), neparašant nė vieno posto architektūros tema, teršiant kiekvieną temą šovinistinėmis TSRS nesąmonėmis, ir bandant desperatiškai kitiems įpiršti savo nuomonę, kuri beje kertasi ne tik su sveiku protu ir logika, bet ir su moralinėmis bei humanistinėmis normomis.

                              Comment


                                Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                Kaip jūs, buržujai, nesuprantate, kad niekas čia neprisimintų tarybinių laikų, jei Lietuva būtų per tuos 20 metų pasiekusi bent pusės Vakarų Europos lygį... Dabar gi esame atsilikę 5-10 kartų. Atmink, kad niekas čia nekelia klausimo apie tai, kad reikėjo ar nereikėjo Lietuvai likti TSRS sudėtyje. Faktas vienas - Lietuva nepasinaudojo istoriniu šansu 1990 m. sukurti klestinčią valstybę. Graikai niekur neišstos. Nemanyk, kad su tiek skolų kas juos paleis. O ir išstojimo mechanizmas nėra numatytas. Ir aplamai net pats išsstojimo faktas niekur nėra minimas, priešingai nei TSRS konstitucijoje.Taip kad ES niekur nieko nepaleis kaip ir TSRS... Dar blogiau, kad iš TSRS visi pabėgo neprsiimdami jokių įsipareigojimų, kai iš ES niekas nepaleis, jei neatsiskaitysi už viską...
                                Įdomu, ar įmanoma per 50 metų tiek atsilikus, per 20 metų pasivyti vakarų lygį?
                                Lietuva labai puikiai stojosi ant kojų. Vienu momentu buvo net vadinama Baltijos tigru. Apie 2007 metus iš viso buvome pasiekę puikų lygį. Aišku, viską griauna šita nelemtoji krizė. Tačiau negalima dėl jos sakyti, kad Lietuva tik degradavo. Krizėęsukėlė tikrai ne Lietuva. Nukentėjo ji bene daugiausiai Europos sąjungoje, o tai lėmė netikęs socdemų valdymas. Nesusikūrėme jokio buferio prieš krizę.
                                O dėl išstojimo iš TSRS pagal konstituciją tai nuoširdžiai sujuokinai
                                O graikai pasidarys referendumą ir išstos iš ES. Nematau, kaip ES galėtų jiems tą sutrukdyti. Aišku, gal tada izoliuotų juos panašiai kaip baltarusius, bet patys kalti.
                                Aš tikrai myliu Lietuvą!

                                Comment


                                  Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                  Nemokė, bet ir nebuvo jokio susirūpinimo iš valdžios dėl šitų dalykų. Jeigu vyras kažką pavogė iš kolūkio ar fabriko savo šeimai, tai toks vyras buvo visų gerbiamas.

                                  Kai taip tai "sovietų valdžia kišosi į visas sferas,
                                  viskuo pasirūpindavo"... Kaip matai ne viskuo... O vogti tikrai niekas nei šeimoje, nei oficialiai nemokė. Kas dėl vogimo iš kolūkių - nieko čia naujo. Iš pono baudžiauninkai irgi vogė. Tik nereikia iškinti, kad baudžiavą Lietuvoje įvedė rusai. Priminsiu, kad ją įvedė vietiniai ponai dar LDK laikais...

                                  Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                  Dabar yra žmonių pasipiktinimas ir daug kalbama per žiniasklaidą, todėl korupcijos mąstai neišvengiamai mažės.
                                  Tarybiniais laikais korupcija buvo mažesnė.

                                  Parašė kzinas Rodyti pranešimą
                                  Kad jūs kažkaip tą Suomiją isikandę. 1939 - Suomija atsiliakė, dėka to, kad Stalinas "išvalė" kariuomenę nuo normalių karininkų, ty rusų buvo didėlė kariuomenė, pusėtinai ginkluota ypač vs suomių kurie faktiškai tokios kaip ir neturėjo. Bet problema buvo, kad tiek aukščiausiuose, tiek žemesniuose vadovaujančiuose postuose buvo likę patikimi režimui, bet negabūs, be patirties ir šiais visokie pristaikėliai. Visus likusius nuo caro laikų karininkūs ir šiap gabesnius profilaktiškai sušaudė arba išvežė "pailsėti" į Sibirą. 1939 vienintėliai, gerai paruošti, TSRS kariuomenės daliniai buvo Rusijos Tolimuosiuose Rytuose, kur tvarkėsi su japonų kariuomene, Mandžiūrijoje.
                                  Stalinas išvalė kariuomenę nuo tų degeneratų, kurie skerdė liaudį po revoliucijos. Taip kad jis gerai padarė - sistema turi apsivalyti.

                                  Comment


                                    Parašė Justin Rodyti pranešimą
                                    Nieko nedarė ir nieko nedarys, nes yra eiliniai tinginiai ir netikėliai, kokių pilna Lietuvoje. O kam ką nors daryti, kam kažką keisti - iš Lietuvos gaunama bedarbio pašalpa + nuolatinės skatinamosios premijos, nusėdančios iš garsiosios Latvių gatvės = kiauros dienos praleistos miestai.net forume (kuris iš esmės yra apie miestus, urbanistiką ir architektūrą), neparašant nė vieno posto architektūros tema, teršiant kiekvieną temą šovinistinėmis TSRS nesąmonėmis, ir bandant desperatiškai kitiems įpiršti savo nuomonę, kuri beje kertasi ne tik su sveiku protu ir logika, bet ir su moralinėmis bei humanistinėmis normomis.
                                    Tai čia dar klausimas kas iš ko gauna pinigus? O netinginiai ir tikėliai tai tie, kurie sėdi ministerijose, kurie nusiklastamumu būdu suka versliuką, išdūrinėja valstybę, verslo partnerius ir darbuotojus? Pardavinėja valstybę, skleidžia tolerastiją, atidirbinėja ES pinigus ar juos įsisavina?
                                    Su kokiomis moralinėmis ir humanistinėmis normomis nesikerta demokratijos ekspoto ginklu palaikymas, kuriame dalyvauja ir Lietuva? Su kokiomis moralės ir humanistinėmis normomis nesikerta tolerastijos sklaida?.........


                                    Parašė le bronius Rodyti pranešimą
                                    Įdomu, ar įmanoma per 50 metų tiek atsilikus, per 20 metų pasivyti vakarų lygį?
                                    Lietuva labai puikiai stojosi ant kojų. Vienu momentu buvo net vadinama Baltijos tigru. Apie 2007 metus iš viso buvome pasiekę puikų lygį. Aišku, viską griauna šita nelemtoji krizė. Tačiau negalima dėl jos sakyti, kad Lietuva tik degradavo. Krizėęsukėlė tikrai ne Lietuva. Nukentėjo ji bene daugiausiai Europos sąjungoje, o tai lėmė netikęs socdemų valdymas. Nesusikūrėme jokio buferio prieš krizę.
                                    O dėl išstojimo iš TSRS pagal konstituciją tai nuoširdžiai sujuokinai
                                    O graikai pasidarys referendumą ir išstos iš ES. Nematau, kaip ES galėtų jiems tą sutrukdyti. Aišku, gal tada izoliuotų juos panašiai kaip baltarusius, bet patys kalti.
                                    Juokis, juokis. Štai tokia ir diskusija apie tarybinius laikus, kurie apie juos žino tik iš landsberginės propagandos. Dar kartą aiškinu: visos TSRS konstitucijos numatė išstojimo galimybę.
                                    Šūdas, o ne augimas buvo. Neuždirbtais pinigais paremtas augimas, kuris, normaliai mąstantiems ir nors kiek ekonomikoje besigaudantiems, neišvengiamai turėjo baigtis griūtimi... Tik piarščikai viską užglaistė. Ir socdemai ne dėl visko kalti. Konservai ne mažiau patys prisidėjo prie krizės pagilinimo savo isteriškais veiksmais ir įvarė šalį į skolų liūną.
                                    Kaip ES graikams sutrukdys? Dar ir kaip sutrukdys. Referendumo gali nepripažinti... Juk "demokratai" tai moka... Arba papirkti valdžią, kad tik nebūtų referendumo... Galiausia ekonomiškai ir politiškai izoliuos. Ir tokie kaip tu dar aiškini, kad tik TSRS monstrai, kurie spaudė kitus, taikė ekonominį šantažą ir blokadą...

                                    Comment


                                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                      Negi tau sunku suvokti, kad mes vakarams buvome konkurentai ir jie visomis įšgalėmis stengėsi mus sužlugdyti ir sužlugdė. O dabar mums parina tokias nesąmones, kas viskas buvo atsilikę ir nekonkurencinga. Dauguma, tame tarpe ir tu, tiki. Patikėk, vakarai stirpūs ir labiau išsivykstę ir dėl to, kad naikina konkurentus. Taip, esi stiprus tol, kol gaidini silpnesnius ir neleidi jiems sustiprėti. Taip visada buvo, taip visada ir bus. Konkurencijos niekas nenori.
                                      Čia jau zonos panetkės

                                      Komunistinėje Kinijoje 70% kapitalo priklauso JAV, o kinai sudaro daugumą tarp JAV mokslininkų. Tai čia taip naikinami konkurentai?

                                      Comment


                                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                        Na ir ką? O pažiūrėkime į mirtingumo ir sveikatos statistiką... Nepaisant "atsilikusios" medicinos sovietmečiu, dabartinių laikų skaičiai bado akis...
                                        Mirtingumas avarijose, dėl neatsakingumo, žmogžudysčių ir kt. po Nepriklausomybės ir ypač pastaraisiais metais smarkiai sumažėjo.
                                        Žiauru, kad esant sovietiniam automobilizacijos lygiui avarijose žūdavo 900-1300 žmonių (pernai-300), padaroma 55 000 abortų (pernai ~11 000) 1989 vid. gyvenimo trukmė- 68 metai, šiuo metu- 75 (2010 m. pab.-69,38+80,03 m.), sumažėjo vaikų mirtingumas ir t.t. Tai ką bandote apgauti?

                                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                        Brestas buvo sugriautas karo pradžioje.
                                        Ne, mielasis, Brestas imtas griauti caro laikais, o galutinai pribaigtas sovietų...

                                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                        Pažanga tarpukaryje buvo, bet klestėjimo - ne. Gal ne todėl su gėlėmis buvo sutikti sovietai?..
                                        Rudninkų girioje ir Rudiškių miškuose sovietai su gėlėm buvo sutikti.


                                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                        Atsibusk tu. Visos tos investicijos buvo padarytis ne už savo, o ES pinigus... Taigi, už tai, kas neuždirbta... Matome, prie ko priėjo Graikija, kai pagyveno ne pagal galimybes... Lietuvai gresia tas pats.
                                        Prasiblaivyk. Visas sovietinis gėris, jų iš dangaus duotas vergams, tebuvo šuniui kaulas, ašaka, numesta atėmus iš jo mėsos filė gabalą ir prilupus diržu ir pagaliu.
                                        http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                        Comment


                                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                          Kaip jūs, buržujai, nesuprantate, kad niekas čia neprisimintų tarybinių laikų, jei Lietuva būtų per tuos 20 metų pasiekusi bent pusės Vakarų Europos lygį... Dabar gi esame atsilikę 5-10 kartų. Atmink, kad niekas čia nekelia klausimo apie tai, kad reikėjo ar nereikėjo Lietuvai likti TSRS sudėtyje. Faktas vienas - Lietuva nepasinaudojo istoriniu šansu 1990 m. sukurti klestinčią valstybę. Graikai niekur neišstos. Nemanyk, kad su tiek skolų kas juos paleis. O ir išstojimo mechanizmas nėra numatytas. Ir aplamai net pats išsstojimo faktas niekur nėra minimas, priešingai nei TSRS konstitucijoje.Taip kad ES niekur nieko nepaleis kaip ir TSRS... Dar blogiau, kad iš TSRS visi pabėgo neprsiimdami jokių įsipareigojimų, kai iš ES niekas nepaleis, jei neatsiskaitysi už viską...
                                          Lietuva siekia 58 proc. ES vidurkio (2008 buvo net 62 proc.), neatisbodo varyti savo pigios propogandos, kuria niekas vistiek nepatikės?
                                          Sovietmečiu lietuva atsiliko ne trečdaliu, kaip dabar, o milijoną kartų.
                                          http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                          Comment

                                          Working...
                                          X