Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Prie Sovietų buvo... (1961-1990)

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė music Rodyti pranešimą
    Tai juk Europoje esame. Ar labai įsivaizduoji, kad, tarkim, kuri nors JAV valstija, tarkim Juta, taip imtų ir taptų socialine ir ekonomine prasme Bangladešu, nors aplinkui Amerika? Nelogiška
    Tai kas, kad Europa? Pasižiūrėk kas Baltarusijoje dedasi.

    Comment


      Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
      Tai kas, kad Europa? Pasižiūrėk kas Baltarusijoje dedasi.
      Baltarusija tik geografiškai Europoje, o realiai jos vado šviesulio seniai integruota kažkur tarp Kirgizijos ir Gaugaūzų krašto.
      http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

      Comment


        Parašė music Rodyti pranešimą
        Baltarusija tik geografiškai Europoje, o realiai jos vado šviesulio seniai integruota kažkur tarp Kirgizijos ir Gaugaūzų krašto.
        Tai va, gal ir Lietuva būtų šalia integravusis.

        Comment


          Parašė le bronius Rodyti pranešimą
          . . . kodėl tuomet taip įvyko. t.y. kodėl lietuviai pasidavė be ginklo. Ogi todėl, kad ir Smetonos laikais buvo nelengva gyvent. Ir tuomet buvo ekonominė krizė. Buvo jauna kapitalistinė valstybė, buvo daug nelygybės ir todėl lietuviai taip bendradarbiavo su KGB trėmimuose. Nes tvyravo neapykanta. . . . .Jauna valstybė susidūrusi su ekonominėmis problemomis išsivažinėja.
          Daugelis čia mėgina lyginti suomišką gerovę su lietuviška vargove. Tai ir palyginkim.

          Suomija ir Lietuva savo nepriklausomybėmis, išsivaduodamos iš Rusijos imperijos globos, startavo veik ne vienu metu (pasinaudodamos 1–ojo pasaulinio karo ir revoliucijos privalumais, kai abi tuose įvykiuose dalyvavusios imperijos nusilpo ir nebepajėgė išlaikyti „nešakninių“ pakraščių). Tai kodėl suomiai galvą guldė už savo Tėvynę, o lietuviai be šūvio pasidavė riboto TSRS karinio kontingento įvedimui į Lietuvą, mielai dalyvavo dalies lietuvių iškeldinime į Sibirą ir santvarkos keitime? Tai čia – tada. Dabar. Kodėl Suomija neuždarė anei vieno savo branduolinio reaktoriaus tipo, kuris yra Ignalinos AE, ir niekas net nedrįsta jiems tokio „biznio plano“ pasiūlyti, o lietuviai, suskiai paskutiniai, kai pupsikai ant galinių kojyčių tupi prieš ES pagal komandą „tarnauk“?

          Kadangi atsakymo pats nerasi, tai tau pasakysiu: todėl, kad Lietuva ir tada, ir dabar, yra susiskaldžiusi į dvi dalis. Pirmoji ta – kuri nori pajungti tarnauti sau visus kitus likusius žmones ir jų dėka turėti sau patogų gyvenimą. Pasauliui pakankamai sukairėjus (nes kapitalistai, rodo istorija, iš istorijos mokintis nemoka ir vėl mina tais pačiais laiptais) ir susiklosčius revoliucinei situacijai, o jų pasaulyje vis daugėja, mielai pleškinsim viens į kitą kulkosvaidžiais pagal sistemą „mirk, išpera kapitalistine“. Valdžia, kad ir kokie tie demokratiniai rinkimai būtų (mana kapitalistams, nes žmonės Lietuvoje rinktis nemoka), tarnauja pirmajai kategorijai.

          Lietuva su visais jos lietuviais – išskirtiniai mulkiai ES kontekste patriotizmo Lietuvai, o gal ir aplamai, aspektu. Ir jokios landsberginės giesmės, apsisiautus Lietuvos vėliava, tam patriotizmui augti nepadės.

          Kodėl Lietuvoje taip yra (vienas nori prasigyventi kito sąskaita)? Todėl, kad Lietuvoje niekada kitaip nebuvo ir dėl to nereikia kaltinti nei Rusijos, nei TSRS. Greičiau rusai turėtų Lietuvą kaltinti dėl dabartinės situacijos Rusijoje, nes lietuvių mentalitetas darė įtaką rusiško formavimui dar Vytauto laikais: Rusijos valdovai atiduodavo savo kunigaikštytes „barškinti“ lietuviams (vedybos su kitu Lietuvos kunigaikščiu), bi tik lietuvių ir lenkų jungtinės pajėgos nepadarytų to ruso kunigaikštystę dar viena lietuviška.

          Taigi, už savo mentalitetą esame atsakingi mes patys ir nereikia čia „masturbuotis“: „. . .va jei ne rusai ar komunistai, tada mes. . .“.

          Parašė John Rodyti pranešimą
          Iš dalies reikia sutikti. Tik "per visą savo istoriją" pakeisčiau "iki ~2000-2004 metų", nes po to sekė gana negrįžtami procesai, kurie Lietuvą ėmė konvertuoti į normalią šalį.
          Nieko sau normali! Turbūt taip atrodo žiūrint iš labai toli, labai atitrūkus nuo Lietuvos?

          Parašė John Rodyti pranešimą
          . . .Ačių dievui, yra su kuo lyginti - Suomija. Š.Korėjos atveju taup pat: P.Korėja. Na o jei to neužtenka, yra šioks toks alternatyvus būdas: Lietuvis ir Rusijos palyginimas po 1990. Kadangi SSRS viską dirigavo Kremlius ir panašūs kadrai, kaip ir šių dienų Rusijoje, turime gerą pagrindą manyti, kad post-1990 Rusijos valdymas iš esmės atspindi SSRS valdymo kokybę iki 1990. Akivaizdu, kad po 1990 Lietuva gyvena pastebimai geriau už Rusiją nepaisant fakto, kad Rusija yra viena turtingiausių (galbūt turtingiausia) šalių pasaulyje pagal gamtos išteklius (nafta, dujos, brangieji metalai, ir beveik visa kita, ką gero turi žemė).
          Žodžiu, išvada tokia, kad net ir pačiu pačiu blogiausiu atveju Lietuva be SSRS būtų gyvenusi geriau.
          Kodėl Lietuvą lyginti su Suomija negalima, žr. atsakymą aukščiau. Blogiausiu atveju Lietuva būtų gyvenusi ne kaip TSRS, o kaip Albanija.

          Tąsa „TSRS > Rusija“, tame tarpe ir kažkokios loginės išvados, yra visiškai nevykusi. Pati Rusija, būdama federacine respublika TSRS sudėtyje, žiauriai nukentėjo nuo gruzino (Josifas Džiugašvilis), ir gerokai reikia pakrapštyti pakaušį, stengiantis prisiminti, kuris rusas, pagal savo tautybę, buvo TSKP generalinis sekretorius (ir jo nuopelnus) per visą TSRS gyvavimo istoriją.

          Parašė John Rodyti pranešimą
          Dėl ko teiginiai apie tai, kad SSRS mums kažką "davė" yra nekorektiški ir nesąžiningi. Tai įdomu nebent šiaip iš pažintinės-akademinės pusės, kad pamatytume, kaip vystėsi to meto Lietuvos visuomenė. Bet naudoti tai kaip argumentą, kad Lietuva SSRS dėka gyveno gerai yra absurdas.
          Bet kad tikrai gyveno! Žr., ir dabar, bei paskutiniuosius 2 dešimtmečius, Lietuva karts nuo karto „pagyvena“ išparduodama buvusį liaudies sukurtą (kapitalistinės klasės tada nebuvo) turtą. Ar įvardinti jį? Tik nereikia sakyti, kad buvo perimtas „nugyventas ir nuvalkiotas turtas“. Kapitalistai į tokį net nežiūri.

          Parašė le bronius Rodyti pranešimą
          O ko buvo galima tikėtis, kai visi buvo auklėjami pagal SSRS vertybes ir mokymo programas? Net ir su geromis intencijomis neįmanoma visko gerai sutvarkyti, jei nėra žinių, išsilavinimo ir praktikos. Va čia tai tikrai reiktų padėkoti SSRS, kad išmokome vogti, sukčiauti ir negerbti vieni kitų.
          Gali pamanyti, kad UK tai – svetima. Jau vien apie moralę: ne per seniausiais laikais iš nepritekliuje gyvenančių savo žmonių atimdavo jų atžalas ir išsiųsdavo į Kanadą, N.Zelandiją, Australiją, kur jie būdavo netgi seksualiai išnaudojami. Pažiūrėk vien į dabartinį „eks“ TVF vadovo skandaląl O N.Sarkozy inicijuotas karas Libijai, kurios metu tarptautinė teisė buvo sutrinta įmiltus? Supuvusi ta moralė ir vertybių sistema yra toje ES! Tik jie tai daro gražiau, rafinuočiau, labiau į „kapitalistinius miltus“
          įpakuotai.

          Ant buvusio išsilavinimo TSRS taip pat nereikia važiuoti. Ta sistema buvo viena geriausių pasaulyje. Jei apie aukštąjį, tai jis, nors ir buvo nemokamas, bet avinams – nepasiekiamas. Jis buvo prieinamas tik gabiausiems nepaisant kilmės luomo. Dabar daugelis vietoj magistranto mantijos galėtų asilo ausis užsidėti.

          Parašė le bronius Rodyti pranešimą
          Bet akivaizdu, kad SSRS buvo visiškas pravalas pagal praktiškai visus kriterijus, dėl ko traktuoti tai kaip kažkokį "gerą" periodą mūsų tautos vystymesi yra absurdiška. Ir ne dėl to, kad tai buvo "tautų kalėjimas" ar kad mes buvome "pavergti". Visų pirma dėl nevykusios ekonomikos ir nevykusio visos SSRS valdymo. Panašiai šiandien yra Š.Korėjoje.
          Ekonomika buvo vykusi. Dėl valdymo galima diskutuoti. Bet pati santvarka, bet kokiu atveju, buvo humaniškiausia iš visu buvusių ir esamų dabar paprastam žmogui. Verta vien įstoriją prisiminti, kaip nupjautas per šienapjūtę Raselei kojytes prisiuvo Maskvoje. Tam, asmeninių pažinčių dėka, buvo suorganizuotas keleivinis laineris TU–154 (klase prilygstantis Boeing „su kupra“), kuris tuščias iš Rygos atskrido į Šiaulius, o iš ten nelaimėlę išgabeno į Maskvą. Ar įsivaizduoji tokią situaciją šiandien, kapitalistiniame „rojuje“?

          Primygtinai siūlau: parsipumpuok ir pažiūrėk „Inside job“.
          Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

          Comment


            Na matai, net mikrochirurgija ir perskraidinimas malūnsparniu prie ruso tik pa blatu, tai ką ir bekalbėti????
            O jei to blato nebūtų buvę??? O jei aš neturiu pažįstamų Sklifosovskio klinikose???

            Į kitus tingiu atsakinėti, nesąmonė kažkokia. Lietuviai kalti dėl Rusijos padėties
            http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

            Comment


              Parašė Combat Rodyti pranešimą
              Daugelis čia mėgina lyginti suomišką gerovę su lietuviška vargove. Tai ir palyginkim.

              Suomija ir Lietuva savo nepriklausomybėmis, išsivaduodamos iš Rusijos imperijos globos, startavo veik ne vienu metu (pasinaudodamos 1–ojo pasaulinio karo ir revoliucijos privalumais, kai abi tuose įvykiuose dalyvavusios imperijos nusilpo ir nebepajėgė išlaikyti „nešakninių“ pakraščių). Tai kodėl suomiai galvą guldė už savo Tėvynę, o lietuviai be šūvio pasidavė riboto TSRS karinio kontingento įvedimui į Lietuvą, mielai dalyvavo dalies lietuvių iškeldinime į Sibirą ir santvarkos keitime?
              Labai lengva viską suversti mentalitetui. Suomija turėjo buvusio hegemono (Švedijos) užnugarį. Įsivaizduok dabar kad tarpukario Lenkija draugiška Lietuvai, o Pilsudskis vadovauja Lietuvos gynybai ( vokiečių kilmės švedas Manerheimas netgi sunkokai kalbėjo suomiškai). O Lietuva buvo suspausta tarp trigubų geopolitinių replių. Geriau papasakok kodėl Estija nesigynė ir pavedė suomius?

              http://en.wikipedia.org/wiki/Finnish...ce_cooperation

              O dar dėl tų suomių tautos neišdavikų. Taigi Manerheimas šaudė smarkiai raudonuosius kaip ir Plechavičius Lietuvoj. Taip, kad nereikia. Būtų atsiradę ir ten kolaborantų sėkmingos TSRS invazijos atveju.


              Parašė music Rodyti pranešimą
              Į kitus tingiu atsakinėti, nesąmonė kažkokia. Lietuviai kalti dėl Rusijos padėties
              Kodėl nesąmonė? O tu G. Beresnevičių skaitęs? Tai paskaityk, nepakenks.
              Paskutinis taisė Eikantas X; 2011.07.05, 12:23.

              Comment


                pasiskaityk, Combat, apie elementarų istorijos tarpsnį. Tai gal nereiks pudrint smegenų, kokie suomiai buvo vieningi ir kokie lietuviai savęs išdavikai.

                http://en.wikipedia.org/wiki/Finnish_Civil_War

                The civil war remains the most traumatic, controversial and emotionally charged event in the history of modern Finland, and there have even been disputes about how to designate it.[12] Most of the victims of the war died off the battlefields. Three-quarters of the dead were Red combatants and sympathizers. Most of the deaths were caused by political terror campaigns and high prison camp mortality rates. The turmoil caused a severe food shortage, destroyed the Finnish economy, demolished the political apparatus and divided the Finnish nation for many years. Finland was slowly reunited through the policy of compromises led by moderate political groups. The shift to the peaceful development of the Finnish society was facilitated by the outcome of World War I and by the pre-1918 cultural and national unity of the majority of the nation
                Paskutinis taisė Eikantas X; 2011.07.05, 12:48.

                Comment


                  Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
                  Kodėl nesąmonė? O tu G. Beresnevičių skaitęs? Tai paskaityk, nepakenks.
                  Ką man dar skaityti, parekomenduok. Gedgaudą, Statkutę Rosales, V. Suvorovą, Urantijos knygą?
                  http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                  Comment


                    Parašė Combat Rodyti pranešimą
                    Bet kad tikrai gyveno! Žr., ir dabar, bei paskutiniuosius 2 dešimtmečius, Lietuva karts nuo karto „pagyvena“ išparduodama buvusį liaudies sukurtą (kapitalistinės klasės tada nebuvo) turtą. Ar įvardinti jį? Tik nereikia sakyti, kad buvo perimtas „nugyventas ir nuvalkiotas turtas“. Kapitalistai į tokį net nežiūri.
                    Vertė kaip žemės ir pastatų, o dauguma įrengimų kaip metalo laužas. Pastatus teko atnaujinti ir nupirkti naujus įrengimus. Ar Rusija neišpardavusi savo turto geriau gyvena? Net ir turėdama įpūdingus kiekius naudingų iškasenų, gyvena ir gyvens skurde. Žinoma, grobstymo niekas nepateisintų, bet tik norėjau pabrėžti, kad tas sukurtas LTSR turtas buvo trumpalaikis bei menkos vertės.
                    Paskutinis taisė andyour; 2011.07.05, 12:49.

                    Comment


                      Parašė Combat Rodyti pranešimą
                      Verta vien įstoriją prisiminti, kaip nupjautas per šienapjūtę Raselei kojytes prisiuvo Maskvoje..
                      Prisiminti galima ir daugiau:

                      J.Brėdikiui priklauso prioritetas naudojant šširdies elektrinį stimuliavimą Lietuvoje ir Sovietų Sąjungoje. Jis 1960 m. pritaikė iššorinį šširdies stimuliavimą. 1964 m. J.Brėdikis įsodino pirmąjį tarybinį miniatiūrinį stimuliatorių
                      EKS-2“. (verta paminėti, kad stimuliatorius buvo savadarbis)

                      1987-ųjų rugsėjo 2 dieną Lietuvoje buvo pirmąkart persodinta širdis. Tik keliais mėnesiais anksčiau- TSRS.

                      2009-02-18 Pirmoji širdies transplantacija Baltarusijoje, šiemet birželį Santariškių klinikų širdies chirurgai atliko jubiliejinę - 50-ąją - transplantaciją.

                      Š.M iš birželio 23-iosios į 24-ąją Kauno klinikose atlikta pakartotinė širdies persodinimo operacija. Tokia operacija yra pirmoji Lietuvoje ir Baltijos šalyse.

                      Tai tik kardiochirurgija.

                      Apie tarybmečio medicinos lygį reikėtų apskritai patylėti- trūko visko, gydytojai, kuriuos išleisdavo į konferencijas už geležinės uždangos, grįždavo į kišenes prisidėję "išmaldos": siūlų, drenų...

                      Taip kad Combat toliau sėkmingai pučia marazmą.
                      Skrydis- lyg amžinybės blyksnis

                      Comment


                        Parašė Eikantas X Rodyti pranešimą
                        pasiskaityk, Combat, apie elementarų istorijos tarpsnį. Tai gal nereiks pudrint smegenų, kokie suomiai buvo vieningi ir kokie lietuviai savęs išdavikai.

                        http://en.wikipedia.org/wiki/Finnish_Civil_War
                        Kažkaip į dirvas nori nuvest. Aš kalbu apie tokį pat startinį laikotarpį Suomijos ir Lietuvos 1918 – 1940 metais, o pats diskusįją stumi į būklę iki 1918 metų. Jei Suomijos valstybingumas būtų rėmesiesi tik režimu, tai Suomija būtų žlugusi po pirmojo TSRS dalino pajudėjimo jos kryptimi, kaip kad buvo Lietuvoje.
                        Kapitalizmas – sistema atgyvenusi, vedanti į niekur.

                        Comment


                          Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
                          Nu bet kas per įprotis lyginti save su Suomija. Pirmiausia, Suomijos geografinė padėtis leido apsiginti nuo SSRS, Lietuva - tarp rytų ir vakarų, gintis laaaabai sunku.
                          Lygink su Danija, jei tau patogiau. Mes kaip buvom nykštukai taip ir likom, užtat rusus visada lenkiam visa galvos. Ką ruskiai moka, tai tik kitas valstybes apiplėšinėt.

                          Antra, skiriasi suomių ir lietuvių mentalitetas, todėl vienodo lygio nebūsim.
                          Priimu tai kaip įžeidimą visiems lietuviams.

                          "jeigu ne sovietai, būtumėm kaip Suomija ar Danija" reikėtų atsargiau, nes niekas nežino, kaip būtų, jei būtų.
                          - pasakė ponas prognozavęs lietuviams prūsų dalią.

                          Comment


                            Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
                            Tai va, gal ir Lietuva būtų šalia integravusis.
                            Baltarusija ten tik vieno komunisto, kolūkio pirmininko "dėka". Ta šalis visada buvo Europoje ir gyveno gana neblogai, bet XIX a. ją galutinai nuvarė ir nustekeno, ką sėkmingai tęsia dabartinis vadukas. Toje šalyje ir toliau statomi paminklai Dzeržinskiui, o Leninai stovi kur ir stovėję.
                            Bresto senamiestis buvo ne ką mažesnis nei Vilniaus, bet dabar ten nė ženklo nelikę. Iš keliolikos bažnyčių ir vienuolynų liko plikas laukas prie sovietinio Tėvynės (??) karo memorialo.
                            Tik patvaldystė ir raudonieji ją atplėšė nuo civilizuotos Europos, o dabartinis kolūkio pirmininkas neleidžia šaliai grįžti kur geopolitiškai ji šimtus metų, beveik tūkstantmetį, buvo. Gi Lietuva po 1918 iš karto grįžo į Europos tautų šeimą, o ne su azerais, nencais ir turkmėnais integravosi, ir tik po 1945 m. dirbtinai buvo pakreipta nenatūralia vaga, kur prievarta laikyta iki pat 1990, o Baltarusija laikoma iki šiol.
                            O kokiu pagrindu, teigi, jog Lietuva eitų ta nenatūralia jai kryptimi be sovietų intervencijos? Visas tarpukario elitas buvo provakarietiškas, Kaunas- mažasis Paryžius, kultūra, mados- viskas vakarietiška... Nepagavau logikos
                            http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                            Comment


                              Parašė Combat Rodyti pranešimą
                              Kažkaip į dirvas nori nuvest. Aš kalbu apie tokį pat startinį laikotarpį Suomijos ir Lietuvos 1918 – 1940 metais, o pats diskusįją stumi į būklę iki 1918 metų. Jei Suomijos valstybingumas būtų rėmesiesi tik režimu, tai Suomija būtų žlugusi po pirmojo TSRS dalino pajudėjimo jos kryptimi, kaip kad buvo Lietuvoje.
                              Kaip galima statyti į vienodą padėtį, jei Suomija turėjo plačią autonomiją Imperijos sudėtyje? Tuo tarpu Lietuva praradusi visus valstybingumo požymius, nukraujavusi po 1831, 1863 m. sukilimų, ekonomiškai nusileidusi net aplinkinėm gubernijom, išskyrus baltarusių (betgi tie irgi - Lietuva), kuriems net beveik išmušta tautinė savimonė.

                              Comment


                                Parašė Čikupakas Rodyti pranešimą
                                Priimu tai kaip įžeidimą visiems lietuviams.
                                Jeigu to nesupranti, tuomet tave ir morkos lapas ant galvos uždėtas ižeistų, tuo tarpu visi lietuviai supranta vien tik iš anekdotų ir kitų dalykų, kad suomiai ir lietuviai skiriasi. Iliuzijų pasaulyje gyveni, jeigu suomis = lietuvis.

                                Parašė music
                                O kokiu pagrindu, teigi, jog Lietuva eitų ta nenatūralia jai kryptimi be sovietų intervencijos?
                                Aš niekada neteigiau, kad sovietai pakreipė viską teigiama linkme, tiesiog taip sakau todėl, kad niekas nežino kaip ten būtų buvę. Palyginkim kaip dar prieš 20 metų visi gyveno Sąjūdžiu ir norėjo dar kartą sukurt tobulą valstybę, o gavos viens didelis rudas stebuklas.

                                Comment


                                  Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                  Kaip galima statyti į vienodą padėtį, jei Suomija turėjo plačią autonomiją Imperijos sudėtyje? Tuo tarpu Lietuva praradusi visus valstybingumo požymius, nukraujavusi po 1831, 1863 m. sukilimų, ekonomiškai nusileidusi net aplinkinėm gubernijom, išskyrus baltarusių (betgi tie irgi - Lietuva), kuriems net beveik išmušta tautinė savimonė.
                                  Nusileido ir baltarusiams. Vitebske XX a. pačioje pradžioje buvo 9000 pramonės darbininkų, visoje Lietuvoje- ~14 000 (tiek pat, kiek tik vienoje Rygos "Provodnik" gamykloje). Vitebske taip pat važinėjo elektrinis tramvajus ir t.t. Lietuva buvo skurdžiausias šio regiono kraštas, ekonomiškai silpnesnis tiek už Baltarusiją, tiek už Lenkiją, su latviais ar estais ar suomiais nėra nė ką lyginti...
                                  Tarpukariu tik ėmė klestėti ir vėl buvo parblokšta pusei amžiaus degradavimui...
                                  http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                  Comment


                                    Parašė music Rodyti pranešimą
                                    Tarpukariu tik ėmė klestėti ir vėl buvo parblokšta pusei amžiaus degradavimui...
                                    1795 m. Vilnius buvo trečias pagal gyventojų skaičių Imperijos miestas, keista, be Rusijos Imperijos tiesioginės pagalbos.
                                    IR tai nepaisant ilgalaikės suirutės, ne be "draugų" iš Rytų bei, teisybės dėlei - iš Vakrų, pagalbos.
                                    Paskutinis taisė Sula; 2011.07.05, 17:18.

                                    Comment


                                      Parašė Egiuxz Rodyti pranešimą
                                      Jeigu to nesupranti, tuomet tave ir morkos lapas ant galvos uždėtas ižeistų, tuo tarpu visi lietuviai supranta vien tik iš anekdotų ir kitų dalykų, kad suomiai ir lietuviai skiriasi. Iliuzijų pasaulyje gyveni, jeigu suomis = lietuvis.



                                      Aš niekada neteigiau, kad sovietai pakreipė viską teigiama linkme, tiesiog taip sakau todėl, kad niekas nežino kaip ten būtų buvę. Palyginkim kaip dar prieš 20 metų visi gyveno Sąjūdžiu ir norėjo dar kartą sukurt tobulą valstybę, o gavos viens didelis rudas stebuklas.
                                      Genetiškai suomiai yra artimiausi lietuviams
                                      Charakteris taip pat labai panašus, istorija- atitinkamai.

                                      Kai kuriem žmonėm rodyti Lietuvos 20 metų pasiekimus- tas pats kas aklam dovanoti akinius nuo saulės ar spalvinimo knygelę.
                                      Juk pasiekimai akivaizdūs, tik ne visi nori juos matyti...
                                      Užtenka pasivaikščioti sutvarkyta Krašuonos pakrante, pažvelgti į Masčio ežerą nuo blizgančio Telšių Senamiesčio, grožėtis atkurtomis freskomis ant sutvarkytų Vilniaus Senamiesčio namų (1990 ten buvo tik griuvėsiai), nueiti į Cido areną stebėti krepšinio varžybų (per 50 sovietinių metų tesugebėjo pastatyti vienintelius 6000 vietų Vilniaus sporto rūmus, o Kaune žaidė dar Tarpukario Halėje) ar tiesiog perskristi trijų aukštų estakadą ir gurkštelėti alaus ant dangoraižio stogo Klaipėdoje su vaizdu į marias, neriją ir jūrą. Atsibuskit pagaliau!
                                      http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                      Comment


                                        Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                        1795 m. Vilnius buvo trečias pagal gyventojų skaičių Imperijos miestas, keista, be Rusijos Imperijos tiesioginės pagalbos.
                                        IR tai nepaisant ilgalaikės suirutės, ne be "draugų" iš Rytų bei, teisybės dėlei - iš Vakrų, pagalbos.
                                        Buvo, buvo, bet nuo XIX a. jau nebe
                                        Įdomu kodėl
                                        http://m.lrytas.lt/-1308629241130735...ms-belieka.htm

                                        Comment


                                          Parašė music Rodyti pranešimą
                                          Kai kuriem žmonėm rodyti Lietuvos 20 metų pasiekimus- tas pats kas aklam dovanoti akinius nuo saulės ar spalvinimo knygelę.
                                          Juk pasiekimai akivaizdūs, tik ne visi nori juos matyti...
                                          Užtenka pasivaikščioti sutvarkyta Krašuonos pakrante, pažvelgti į Masčio ežerą nuo blizgančio Telšių Senamiesčio, grožėtis atkurtomis freskomis ant sutvarkytų Vilniaus Senamiesčio namų (1990 ten buvo tik griuvėsiai), nueiti į Cido areną stebėti krepšinio varžybų (per 50 sovietinių metų tesugebėjo pastatyti vienintelius 6000 vietų Vilniaus sporto rūmus, o Kaune žaidė dar Tarpukario Halėje) ar tiesiog perskristi trijų aukštų estakadą ir gurkštelėti alaus ant dangoraižio stogo Klaipėdoje su vaizdu į marias, neriją ir jūrą. Atsibuskit pagaliau!

                                          Comment

                                          Working...
                                          X