Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Diskusijos apie lytines orientacijas

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė oranger Rodyti pranešimą
    Oficialiai kaip ir nedraudė, bet darbą prarasti ar šiaip užtarnauti partijos nemalonę buvo didelė rizika. Krikštyti vaikus ir priimti pirmąją komuniją žmonės važiuodavo dažniausiai į didmiesčius ar kitus miestelius, kur juos niekas nepažįsta ir neseka.
    Tai čia Lietuvoje. Kur buvo dar pakankamai "liberalu".
    O Ukrainoje, pavyzdžiui, per religines šventes prie cerkvių ir bažnyčių budėdavo mokytojai ir surašinėjo tuos, kuriuos pažįsta. Tie skundai buvo pateikiami į mokyklas ir darbovietes. Mano chemijos mokytojas, aršus komuniaga, prisimenu prieš Velykas sakydavo klasėje - "ką pamatysiu prie bažnyčios - užmušiu"
    Tas pats buvo ir Lietuvoje, ypač miestuose. Dabar gi stukačiai stundžia už neįtinkančius komentarus... Kas pasikeitė?

    Comment


      Parašė index Rodyti pranešimą
      Šiaip jau, taip. Apie viską iš tikro galima kalbėti ką nori, ir dėl to niekas neturi būti persekiojimas. Bet čia esmė buvo ne tame.

      Jei nueitum pas verslo partnerius žydus nacionalistus su arafatke ir prieš viską pakalbėtum apie tai, kad jie ten neteisėtai gyvena, kad turi mažiausiai atiduoti Jeruzalę palestiniečiais ir šiaip "Laisvę Palestinai!", tikriausiai nesitikėtum kad viskas ir toliau bus ok. Būtent taip, deja, nutiko Adomaičiui...
      Del to ir nesiginciju, pats durnas, kad nezino zaidimo taisykliu. Bet smerkt uz nuomones turejima tai amoralu, kuomet dar nesenai visi klyke Je suis charlie habdo, o dabar tie patys ji smukdo ir mala su purvais uz nekenksminga nuomones paviesinima. Jo tas pranesimas isvis nekaltas gan, nei susidorot skatina, nei ragina nekest nei dar kazka stiriai negatyvaus pateikia

      Nepatinka man tokios nesamones, kai vakaruose pradejom selektyviai taikyti zodzio laisves samprata, atrasi lygesniu uz lygius ir panasiai. Tai kam isvis tada apie zodzio laisve kalbet?

      Comment


        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
        Tas pats buvo ir Lietuvoje, ypač miestuose. Dabar gi stukačiai stundžia už neįtinkančius komentarus... Kas pasikeitė?
        "prometejams" visais laikais sunku, susitaikyk

        Comment


          Parašė ViR2 Rodyti pranešimą

          Nepatinka man tokios nesamones, kai vakaruose pradejom selektyviai taikyti zodzio laisves samprata, atrasi lygesniu uz lygius ir panasiai. Tai kam isvis tada apie zodzio laisve kalbet?
          Prie ko čia žodžio laisvė? Niekas juk jo nebaudžia. Tiesiog daugumai dabar "zapadlo" su juo turėti reikalus ir tiek.

          Bet kas turi teisę pasakyti, pvz., kad labai mėgsta valgyti savo šūdą pusryčiams, arba kad geria senų močiučių myžalus. Tai ar daug po to atsiras norinčiu su juo leisti laisvalaikį?

          Comment


            Idomu, temoj vien hetero reiskiasi ir diskutuoja, ir visas sis sarsalas kad kazkas I anglu Kalba paverte ir paplatino I atitinkamas agenturas.
            "I just want you to know that, when we talk about war, we're really talking about peace." —Washington, D.C. June 18, 2002


            - George W. Bush President of the USA

            Comment


              Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
              Taip jau yra, kai uz zodzio laisve ir savo nuomones isreiskima esi smerkiamas ir teisiamas Ar pagal tamsta yra normalu, kuomet visuomenej yra lygesni uz lygius ir apie juos galima sneket tik gerai, o betkokia neigiama nuomone yra smerkiama ir apsaukiama viskuo, kuo tik imanoma?
              Tamstai matau sunku su žodžio laisvės apibrėžimu. Joks teismas jo už žodžius neteisia, o visuomenė teisdama ar smerkdama lygiai taip pat naudojasi žodžio laisve, kurią turi ir naudoja ir jis pats. Kurioj vietoj tamstai trumpina?

              Kuo skiriasi laisvo zodzio naudojimas saipantis is religijos ir geju prilyginimas kito pasaulio veikejams? As asmeniskai nematau jokio skirtumo, tik ta, kad vieni yra priimami, kaip nesuprantantys juoku ir netoleruojantys zodzio laisves, o kiti lygesni uz lygius apie kuriuos isvis nuomones negalima skelbt
              Niekuo nesiskiria. Šaipykis tu kiek nori iš ko nori. Tik poto nesistebėk, jei kai apšauksi visus katalikus pedofilais, tavęs nebekvies į Velykų koncertą šalia Katedros.

              Come on, tai kur freedom of speach? As irgi nebegaliu reikst nuomones apie gejus, juodaodzius ir zydus?
              Reišk, kas draudžia? Kas draudžia ir Basanovui toliau savo FB rašinėt apie gėjus ir ką tik nori?

              Pff, nelaikau geju fiziologine ar psichologine norma, nors man giliai dzin ant ju pasirinkimo, ka jie daro uz uzdaru duru ir kol tai manes neliecia, nelaikau juodaodziu atitikimu baltiesiems in general, taciau turiu juodaodziu draugu ir dalis ju yra tikrai faini, protingi ir geri, bet bendroji mase ne, nelaikau Izraelio normalia ar bent padoria valstybe, neturiu didelio pasitikejimo zydais, del praeities nudegimu, bet kazkokio isskirtinio ju nemegimo neturiu, o ir seimoj turiu zydisko kraujo laaaaabai senais laikais. So what? Gal ir as homofobas, juodafobas (ar isvis yra toks terminas) ir zydofobas?
              Visa tolerancijos esmė yra ta, kad priimti žmogų žmogumi, jo nediskriminuoti ir nekviesti susidoroti, nepaisant jo lytinės rasinės ar religinės priklausomybės. Jei pas tave ateina darbintis juodaodis ir tu vos pamatęs jo odos spalvą jį išvarai - taip, tu rasistas. Jei visgi stengies vertinti jo kvalifikaciją ir jo odos spalva tau neturi reikšmės, vadinas viskas ok.

              [quote]Hell no, tai yra mano zodzio laisve, kuria as turiu visas galimybes naudotis, dergis is visu ir atvirai sakyti savo nuomone apie viska, tol, kol tai nepereina i smurto skatinima, diskriminavima ar nepazeidzia kitu zmoniu laisviu [quote]

              Taip, pilnai sutinku.

              O TW neragino susidorot, neskatino kitu teisiu suvarzymo, net niekaip neizeide nieko tiesiogiai.
              Galima įžvelgti skatinimą susidorot, bet tarkim neskatino. Anyway, joks teismas jo neteisia, kaip jau rašiau, o visuomenės reakcija yra tokia, kokia yra, nes jai nepatinka tokie įžeidinėjimai. Žiū, aš esu įžymus UK muzikontas, atvažiuoju koncertuot į Lietuvą, ir prieš koncertą pareiškiu, kad visi lietuviai yra antrarūšiai žmonės, ir kad menu, kaip prieš 30 metų lietuvius imigrantus UK su savo kiemo kebra daužydavom. Manai mano koncertas lietuvių organizatorių nebus atšauktas? Manai lietuviai ir toliau turėtų į jį pirkti bilietus ir eiti manęs klausyti, nes muzika juk yra muzika, o ką aš pats kalbu, tai tik mano laisva nuomonė, kurios niekas neturi teisės varžyt?

              O ar gejai yra lygus pedofilams? Why not? Vieniem patinka 9metes (ahem, Mohamedai, kur tu?), kitiem patinka vyrai, dar kazkam patinka sunys, arkliai ir pan. Gamtos norma visame kame, yra patino ir pateles santykiai del reprodukcijos, visa kita yra nukrypimas nuo normos. Ar del to reiketu kazka smerkt? Ne, nereiketu, kol tai nera nusikalstama (pvz pedofilija nusikalstama, o homoseksualizmas ne).
              Na skirtumas tas, kad tai, ką daro du suaugę žmonės nepažeidžia niekeno seksualinio apsisprendimo teisės. Kitais tavo paminėtais atvejais ta teisė pažeidžiama. Jei išties įdomu gilesnė diskusija, kas yra iškrypimai, kas yra fetišai, kas yra seksualinės orientacijos, ir skaitai angliškai, šiek tiek paieškojęs surasčiau temą prieš kelis mėnesius skaitytą, su daug mokslinių šaltinių ir pan. Bet įtariu, kad nei tau įdomu tai, nei norėtum gaišti laiką tokiems skaitalams. Dar gal net kaip užsakytą propagandą įvardintum.

              Tai kokios problemos? Vel kazkokia homofobija galit izvelgt? Pff, jei mes, gyvendami vakaruose toleruojam free speech ir tai laikom siekiamybe, tai toleruokim ir kitu nuomones reiskima, kol nei neperzengia free speech ribu
              Pasikartosiu n-tąjį kartą, niekas nei jam nei tau savo nuomonės reikšti nedraudžia, bet lygiai taip pat prašom nenurodinėti į kieno koncertus kam eiti, ir kam su kuo bendradarbiauti muzikos versle.

              Comment


                Parašė DeSadas Rodyti pranešimą
                Idomu, temoj vien hetero reiskiasi ir diskutuoja, ir visas sis sarsalas kad kazkas I anglu Kalba paverte ir paplatino I atitinkamas agenturas.
                Na jos ekselencija D.G. taip ir sakė, kad yra ir teigiama pusėj šioje istorijoje

                Comment


                  Jūs čia galite postringauti apie žodžio laisvę, bet jos jūsų taip šlovinamuose Vakaruose nėra. Pavadinęs ryžą ryžu, gali būti nuteistas, pavadinęs negrą negru irgi, o storulį storuliu - irgi. Už "įžeidimą".

                  Comment


                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                    Jūs čia galite postringauti apie žodžio laisvę, bet jos jūsų taip šlovinamuose Vakaruose nėra. Pavadinęs ryžą ryžu, gali būti nuteistas, pavadinęs negrą negru irgi, o storulį storuliu - irgi. Už "įžeidimą".
                    Eilinis melas.

                    Comment


                      "Asmens ir garbes orumo izeidimas" yra gan populiarus musu teismuose hehe, as tikiu, kad manes velykavot mazai kas kviestu ir del kitu priezasciu, bet kodel toks sarsalas del nereiksmingo veptelejimo? Bandot teist TW, taciau asmeniskai teisiu drama queen ir labai dideli heterofoba, kuris isverte, o poto dar lojo per visus Delfi ir tv kanalus

                      Comment


                        Ten Walls Facebook sienoje perskaičiau komentarą, kad jis buvo pakviestas į Christopher Street Day renginį, čia turbūt Vokietijoje. Įdomu, ar vis dar dalyvaus...

                        Comment


                          Parašė nesekasi Rodyti pranešimą
                          Eilinis melas.
                          Šįkart iš tavęs. Apie Hate speech'ą girdėjai? Negras, ryžas ir pan. yra tie žodžiai, kurie tariamai "įžeidžia" ar neva tai kursto rasinę ir kitokią asmenų grupės (pagal plaukų spalvą) diskriminaciją, už ką ir gali bausti. Absurdas, bet deja... Skaityk, ponuli, ne tik delfį ir lietrytį, bet ir Vakarų spaudą.
                          Paskutinis taisė Al1; 2015.06.10, 19:50.

                          Comment


                            Parašė nesekasi Rodyti pranešimą
                            Na jos ekselencija D.G. taip ir sakė, kad yra ir teigiama pusėj šioje istorijoje
                            O Grybauskaitė kaip pilypas iš kanapių. Tik neseniai Latvijos žurnalistui sakė, kad tokios temos Lietuvoje neaktualios. Valio! Po Ten Walls skandalo Grybauskaitė nusprendė, kad jau verta PRADĖTI diskusijas šiuo klausimu.

                            Comment


                              Parašė ViR2 Rodyti pranešimą
                              "Asmens ir garbes orumo izeidimas" yra gan populiarus musu teismuose hehe, as tikiu, kad manes velykavot mazai kas kviestu ir del kitu priezasciu, bet kodel toks sarsalas del nereiksmingo veptelejimo? Bandot teist TW, taciau asmeniskai teisiu drama queen ir labai dideli heterofoba, kuris isverte, o poto dar lojo per visus Delfi ir tv kanalus
                              Nereikšmingo mūsuose deja. Nes įžeidinėjimai gėjų atžvilgiu yra tapę visuomenės norma.

                              To socialistinio davatkėlio aš ir nemėgstu, bet būčiau taip pat pasielgęs, jei būčiau galėjęs. Aišku būtų gražu pirma suteikti progą jam pačiam pasitaisyt, atsiprašyt prieš tai, kol tai tapo skandalu tarpautinėj erdvėj, bet spėju bevaisės tokios pastangos būtų buvusios. Ir vėlgi pasikartosiu - jei jis iš tikro taip masto, tai už ką jam atsiprašinėti, ir kodėl jis turėtų tos savo nuomonės išsižadėti? Jei gėjai jam "kitokios veislės", ir jis tas mintis leidžia į viešumą, tai gal kaip tik jam tai paslauga, kad štai, tokios genialios mintys bus kuo platesnei auditorijai paskleistos. Don't shoot the messenger.

                              Comment


                                Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                Šįkart iš tavęs. Apie Hate speech'ą girdėjai? Negras, ryžas ir pan. yra tie žodžiai, kurie tariamai "įžeidžia" ar neva tai kursto rasinę ir kitokią asmenų grupės (pagal plaukų spalvą) diskriminaciją, už ką ir gali bausti. Absurdas, bet deja... Skaityk, ponuli, ne tik delfį ir lietrytį, bet ir Vakarų spaudą.
                                Čia kokie žodžiai? Negro? Ginger? Pacituok prašau man tą vakarų spaudą, kur rašytų, kaip kažkas buvo nuteistas už žodžio ryžas panaudojimą. Gal va, apšviesi mano naivią galvą.

                                Comment


                                  Kokias diskusijas? Nebus jokių diskusijų. Paverks kai kurie veikėjai, kokia Lietuva baisi šalis, kokia tamsi, atsilikusi, kokia netolerantiška... Niekas priešingai pusei neduos galimybių išsakyti savo nuomonės, jei duos, tai iškraipys, iškarpys, ištrauks ir konteksto žodžius, juos dergs visa sisteminė žiniasklaida ir kalbančios galvos. Juk ES pasakė - šventa. Vargšes mažumams skriaudžia.
                                  O juk tas Adomaitis tiesą pasakė.

                                  Parašė nesekasi Rodyti pranešimą
                                  Čia kokie žodžiai? Negro? Ginger? Pacituok prašau man tą vakarų spaudą, kur rašytų, kaip kažkas buvo nuteistas už žodžio ryžas panaudojimą. Gal va, apšviesi mano naivią galvą.
                                  Aš tau aiškiai sakau, kad sukurta tokia teisinė bazė, kad galima nuteisti. Tu paskaityk ką aš parašiau.

                                  Comment


                                    Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                    Aš tau aiškiai sakau, kad sukurta tokia teisinė bazė, kad galima nuteisti. Tu paskaityk ką aš parašiau.
                                    Tai niekas kolkas nėra nuteistas už ryžo pavadinimą ryžo ir storulio storuliu? Keista. Tai gal gali pacituot tada Vakarų spaudą, kur rašo, kad taip gali būti?

                                    Comment


                                      Aš tau dar kartą kartoju, kad yra sukurta teisinė bazė, pagal kurią praktiškai už bet kokį žodį galima nuteisti, pritempiant jį prie hate speech'o kai kuriose šalyse, konkrečiai anglosaksiškose, nes ten precedento teisė. O tai, kad nuteistų greitai atsiras, rodo tai, jog, pavyzdžiui, žodis "ryžas" jau laikomas įžeidžiančiu, raginama jį keisti raudonplaukiu ar kažkaip kitaip. Lygiai tas pats buvo ir su negru, afroamerikietis vėliau irgi tapo tokiu ir kt. Galiausiai visa tai rasizmas, o tai nusikaltimas ir kalėjimas ar bauda.
                                      Paskutinis taisė Al1; 2015.06.10, 20:10.

                                      Comment


                                        Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                        Aš tau dar kartą kartoju, kad yra sukurta teisinė bazė, pagal kurią praktiškai už bet kokį žodį galima nuteisti, pritempiant jį prie hate speech'o kai kuriose šalyse, konkrečiai anglosaksiškose, nes ten precedento teisė.
                                        Tai kad pradžioj spaudą siūlėt vartyt. Ar čia gal rusų kalba reiktų?

                                        Comment


                                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                          Aš tau dar kartą kartoju, kad yra sukurta teisinė bazė, pagal kurią praktiškai už bet kokį žodį galima nuteisti, pritempiant jį prie hate speech'o kai kuriose šalyse, konkrečiai anglosaksiškose, nes ten precedento teisė.
                                          Tai tu kartok ką nori, bet ar gali kuo nors pasiremti? Sakei Vakarų žiniasklaidą skaityt, o ne tik delfį ir lrytą. Tai gal gali linką numesti kokį ta tema, kur rašo apie tai, kaip storulį pavadinus storuliu galima nuteisti?

                                          Comment

                                          Working...
                                          X