Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

A†A Algirdas Brazauskas. 1932-2010

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81
    Parašė mag Rodyti pranešimą
    Na dar prieš kokius 20 metų tai mirusius nešdavo į bažnyčias per jų mišias, po to buvo atsisakyta šito. Beja ar sausio 13 žuvusiųjų karstai nebuvo į katedrą nešami?
    Buvo.


    Parašė praeivis Rodyti pranešimą
    Butu buvusi geresne.
    O gal ir blogesnė.


    Parašė Tiesiog_as Rodyti pranešimą
    http://www.delfi.lt/news/daily/braza...hp?id=33927061

    Politikuojanti bažnyčia ? oponentų( nevyniojant žodžių į vatą - konservų) žaidimai ? mieste nešarvojami asmenys bažnyčioje ? kitos priežastys ? kaip manot ?
    Manau, kad Bažnyčia keršyja. Įdomu, turbūt ir mišias aukos ne kardinolas ir vyskupai...

    Comment


      #82
      Vai vai vai.
      Tarpukariu Nepriklausomybės aktas irgi buvo publikuojamas retušuotas.
      Ir dabar retušuota versija yra publikuojama.

      Comment


        #83
        Parašė praeivis Rodyti pranešimą
        Tai ne visiskai tiesa. Sunku dabar staigiai surasti saltinius,bet zinau,kad brazauskas nepasirasinejo nepriklausomybes akto. Jo parasas atsirado tik po visko ir buvo jau paciame gale. Tada po kiek laiko vel buvo perdaromas tas aktas ir parlamentarai pasirasinejo is naujo,kad brazausko parasas butu pirmoje vietoje. Taip,kad tas senas komunistas is visu jegu priesinosi nepriklausomybei. Reikes paieskoti saltinio kur buvo visa tai detaliai aprasyta.
        Gal turi nuotraukų ar fotokopijų?

        Comment


          #84
          Tai ir neturėjo Brazausko parašas būti pirmoje vietoje. Landsbergis gi buvo AT pirmininku. Jo parašas primas.

          Štai 1990 m. kovo 17 d. "Literatūros ir meno" pirmasis puslapis su Nepriklausomybės aktu. Brazausko parašas viršuje. Kada įvyko tariamas perrašymas? Landsbergis sako, kad kai Brazauskas vadovavo? Kada? Kai prezidentavo? Kai premjeru buvo?

          http://vubiblioteka.files.wordpress....0-03-17-p1.jpg
          Paskutinis taisė Romas; 2010.06.29, 20:49. Priežastis: Sujungti 2 pranešimai iš eilės

          Comment


            #85
            Parašė Al1
            Štai 1990 m. kovo 17 d. "Literatūros ir meno" pirmasis puslapis su Nepriklausomybės aktu. Brazausko parašas viršuje. Kada įvyko tariamas perrašymas? Landsbergis sako, kad kai Brazauskas vadovavo? Kada? Kai prezidentavo? Kai premjeru buvo?

            http://vubiblioteka.files.wordpress....0-03-17-p1.jpg
            greiciausiai niekada

            Comment


              #86
              Parašė Al1 Rodyti pranešimą
              Manau, kad Bažnyčia keršyja. Įdomu, turbūt ir mišias aukos ne kardinolas ir vyskupai...
              Jau tik nereikia vaizduoti Bažnyčios kaip kokios prostitutės, kuri turi vykdyti visų pačius slapčiausius norus. Manau jie turi savo tvarką ir nuomonę šiuo klausimu.

              Comment


                #87
                Parašė praeivis
                Is esmes ten viskas buvo panasiai taip: prabalsavo uz nepriklausomybes akta,o paskui ji reikejo visiems pasirasyti. Brazauskas ji ten nedrasiai pasirase kazkur kamputyje pats paskutinis,nes visa laika ziurejo is kur vejas papus ,gal dar reikes vel glaustis prie maskvos komunistu. Jis buvo toks 'slidus' zmogelis. Dalis deputatu is vis pabego,kai reikejo pasirasineti. Ir tik po to ,kai paaiskejo ,kad nieko baisaus neivyko,kad neuzgriuvo rusu desantininkai ir ju nearestavo,nesukiso i kalejimus,tada apsiziurejo,kad nelabai solidu,kai brazauskas tai niekingai ir bailiai pasirases kazkur pasaleje. Tada perdare ta akta ir vel visi is naujo pasirasinejo,o brazauskas tada jau uzdejo savo riebu parasa apacioje,tarsi viska uztvirtindamas. Ir tai jau gavosi toks kaip ir suvenyrinis variantas. O tikrasis aktas yra su bailiai brazausko pasirasytu parasu kazkur kamputyje.
                Tai išpradžių sakei, kad Brazauskas nepriklausomybės akto nepasirašė. Po to jau pasirašė, bet netinka- mat kažkur kampe. Gal dar netiks, nes raštas negražus buvo ar kad nesmarkiai tušinuka spaudė? Koks skirtumas kuriam kampe pasirašė- svarbu, kad pasirašė. Kodėl taip norisi apšmeižti žmogų, išknisti kokį nors kompromatą, o jeigu nepavyksta išknisti- tai sugalvoti pačiam. To pykčio neišeina suvaldyti net per jo laidotuves. Tu man geriau parodyk kurį Lietuvos politiką lietuviai labai jau mylėtų (dirbųsį seime ar vyriausybej, nes prezidentai pas mus paprastai gerbiami, koks ir Brazauskas buvo iki pradedant vadovauti vyriausybei.) Nėra nei vieno politiko, kurį lietuviai mylėtų, nors visi iki vieno pačių lietuvių ir buvo išrinkti. O jeigu kuris ir patinka plačiai liaudžiai, tai tas patikimas labai jau laikinas būna. Kokia ta valdžia bebūtų, kokią patys beišrinktumėm, bet visi jie vagys, visi jie kiaulės ir visų jų reikia nemėgti, kaip ir boso darbe. Atsikratyti reikėtų to nepilnavertiškumo komplekso.

                Comment


                  #88
                  Parašė EUcitizenLT
                  Man dar kas įdomu, kad tie fanatikai, kurie palaiko Brazauską labai sunkiai sugeba argumentuoti, ką ir kodėl jis padarė gero Lietuvai. Lietuvoje statoma pramonė buvo reikalinga nutautinti Lietuvą. Industrializacijos tikslas buvo vienas - lietuvių sovietinimas. Kuo daugiau gamyklų, tuo daugiau rusakalbių ir kitų kolonistų iš Sovietų Sąjungos, tuo mažiau lietuvių Lietuvoje. Logiška - dideli miestai, gamyklos, nebėra ryšio su žeme, kosmopolitiški miestai, tik skirtingai nuo Vakarų, čia būtų kalbama rusiškai, kaip Maskvoje ar Rygoje.
                  Offtopic, nors Brazausko nemėgau kaip politiko, bet jo nemažai nuopelno tame yra, kad Lietuvoje, skirtingai nei pvz. Latvijoje tų kolonistų yra playginus labai mažai. O apskritai tai jūs patys su praeiviu esat didžiausi fanatikai rašantys delfio lygio komentarus visuose temose kas ant liežuvio galo, nesiremdami jokiais argumentais. Patys didžiausi runkeliai šio forumo, kuriuos taip minit kiekviename pranešime.
                  Paskutinis taisė Lettered; 2010.06.29, 00:26.
                  Flickr

                  Comment


                    #89
                    Parašė EUcitizenLT
                    praeivis - pagarba žmogui. Nebijančiam sakyti, kaip yra. Žinok, kad Lietuvoje, kur dviveidžiai sovietiniai runkeliai ir religiniai fanatikai, tai netgi pavojinga gali būti. Principingų žmonių runkelistane ne visad sutiksi, ir ne visad jie bus populiarūs ir gerbiami. Čia reik į užpakalį lysti, pameluoti, gražiai pakalbėti, makaronus pakabint ant ausų.

                    Kai buvau mažas, tada Brazauską gerbiau, atrodė, kad čia kaip Lietuva be jo bus. Reik gi Brazausko. Bet tada buvo protas vaikiškas. Bėgo metai ir proto daugėjo (pas kitus jis ir liko vaikiškas - sovietinės sistemos pasekmė - nemąstyti savarankiškai).
                    Va į tiek simbolių būtų tilpęs tavo visas atsakymas, jeigu būtum normaliai rašęs, tada daugiau kas būtų skaitęs, nes dabar, kai tiek vietos skiri vien tik daugumą žmonių iškolioti, tai protingas žmogelis supras, kad ir toliau didžioji dalis teksto bus skirta drabstymuisi purvais.


                    Man jie [Brazauskui prijaučiantys] primena fanatikus. Kaip ir religiniai fanatikai, jiems reikia vado, kažkokio idealo, nes būdami primityvi pilka masė jie negali patys kažko pasiekti gyvenime, aukštumų politikoje ar kur kitur, nes yra menki individai, ne europietiški, sovietiniai, runkeliški ir pan.
                    Tavo žiniai, tai visiems žmonėms, kaip ir tau, reikia vado. Na, nebent tu pats vadas esi, bet jeigu esi vadas, tai visų pirma turi turėti kam vadovauti. Kodėl visiems reikia vado? Nes kai 10 šūkauja- šnipštas gaunasi. Dėl to visur, ar tai būtų Europa, ar Afrika, ar mokykla, ar bažnyčia, ar šalis, ar įmonė- visur visur yra vadai, netgi pas gyvūnus, kurie gyvena bendruomenėse, yra vadai. Vadai reikalingi tvarkai palaikyti, hierarchijai įvesti, nes kitu atveju gaunasi chaosas, o tai vadinasi nieko nesigauna. Ir vakaruose yra tas pats, nesuprantu prie ko tu čia sakai, kad vakarų žmonėms nereikia vado.


                    Man dar kas įdomu, kad tie fanatikai, kurie palaiko Brazauską labai sunkiai sugeba argumentuoti, ką ir kodėl jis padarė gero Lietuvai.
                    Jo vadovavimo laikotarpiu Lietuvos ekonomika kilo vidutiniškai po 7 proc. Žinoma, ne dėl jo vieno ta ekonomika kilo, tačiau vyriausybės vadovas prie šito kilimo prisideda daugiausiai. O ką gi jis blogo padarė?


                    Pats faktas, kad tie fanatikai, kurie palaiko Brazauską tiesiog nepajėgūs būti kritiški.
                    Iš kur tu tokius faktus trauki?


                    Galima prisiminti partizanus, laisvės kovotojus, visus, kurie nukentėjo nuo okupanto ir juos gerbti. Tačiau gerbti žmones, kurie buvo komunistų partijoje, KGB ar netgi užėmė aukščiausius postus - man būtų per didelė prabanga
                    Lietuva SSRS sudėtyje buvo bene pati turtingiausia tauta, Lietuvoje žmonės gyveno geriau, nei pačioje Maskvoje. Kaip tai gali būti, kad okupuotoje šalyje žmonės gyventų geriau, negu pačioje okupantėje žmonės gyvena? O taip buvo dėl to, kad žmonės prisitaikė prie rusų- visi netruko išmokti rusų kalbą, perprasti komunizmo tvarką, dauguma adaptavosi prie situacijos. Lietuviai pradėjo užimti aukštas pareigas, jie įsimaišė į rusus. Pagal tave, tai yra tėvynės išdavystė, tačiau pagal mane, tai yra labai gudrus poelgis. Priešą, kad jį įveiktum, visų pirma reikia išanalizuoti ir perprasti. Lietuva niekad nebūtų gerai gyvenųsį ir turbūt niekada nebūtų iškovojusi nepriklausomybės, jeigu lietuviai nebūtų buvę tokie apsukrūs ir nebūtų pradėję žaisti pagal rusų taisykles. Jeigu visuose aukščiausiuose Lietuvos postuose ir toliau būtų buvę rusai, tai mes ir dabar gyventumėm Rusijos sudėty, nes žmonių noras iškovoti nepriklausomybę dar nieko nereiškia, reikia pirmiausiai turėti priemones ir galimybes. Jeigu lietuviai nebūtų užėmę svarbių pareigų- mes kovoje su sovietais nebūtumėm turėję nieko- nei televizijos, nei radijo, nei spaudos, nei transporto, tik šakes, su kuriomis tik miškuose slėptis ir tegalėtumėm, tačiau mes kovojome galvomis ir Brazauskas buvo vienas iš tų kovotojų, kurie sugebėjo užimtį labai aukštas pareigas, kurios buvo labai svarbios atgaunant lietuvos nepriklausomybę, nes jeigu lietuvos komunistų partijos skyrius nebūtų atsiskyręs- tai būtų buvęs labai didelis pralaimėjimas.

                    Sorry, tačiau toliau neskaičiau Laiko tik tiek užteko.
                    Paskutinis taisė Eidvis; 2010.06.29, 00:51.

                    Comment


                      #90
                      Ech, kaip taikliai...

                      E.Lucasas: didžiausias A.Brazausko privalumas buvo jo politinis apsukrumas
                      http://www.delfi.lt/news/daily/braza....d?id=33925877

                      Velionio Algirdo Mykolo Brazausko didžiausias privalumas buvo jo politinis apsukrumas, dažniausiai gerai paslėptas geraširdiško būdo, teigia "The Economist" apžvalgininkas Edwardas Lucasas. Įtakingo britų savaitraščio interneto svetainėje paskelbtame komentare apžvalgininkas rašo, kad A.M.Brazausko dėka Lietuvos komunistinė vadovybė tapo stipria jėga, silpninant ryšius, saisčiusius Lietuvą su Sovietų Sąjunga.

                      Originalus straipsnis, kuris turėtų pasirodyti The Economist print edition savaitės pabaigoje...





                      Obituaruy: Big man passing



                      LITHUANIA'S experience of Soviet rule was a bit different to that of its Baltic neighbours. A big reason for that was the country's distinctive communist leadership, first under Antanas Snieckus, and then under Algirdas Brazauskas, who died on June 26th. Under Snieckus, the authorities fought a ruthless battle against the "forest brothers" (anti-communist partisans). In return for total loyalty to the Kremlin on that, the leadership in Vilnius had more freedom for manoeuvre on other domestic issues, including preserving the language and culture, and preventing the russification experienced in Estonia and Latvia.

                      Under Algirdas Brazauskas, the Lithuanian communist leadership became a potent force in the other direction: loosening the ties that bound Lithuania to the Soviet Union and preparing it for a triumphant return to the world map. Yet when Mr Brazauskas became secretary of the central committee of Lithuania's communist party in 1977, the cold war was still icy. In the Helsinki agreements, the West had just accepted the post-war frontiers in Europe, which seemed to doom the Baltic states stay inside the Soviet Union forever. The idea that just 10 years later Mr Brazauskas would be piloting his country to a break with Moscow would have seemed inconceivable. That he would as prime minister pilot it into NATO, in 2004, would have seemed like the ravings of a madman.

                      Mr Brazauskas's biggest moment came in the months before Lithuania's dramatic and unilateral declaration of restored independence in March 1990. He masterminded the split in the Lithuania communist party in December 1989 between a hardline pro-Kremlin rump, and a majority faction that worked with the pro-independence Sąjūdis movement. That was later to evolve into the country's main centre-left party and put Mr Brazauskas back in power first as president (from 1993-98), then as prime minister (from 2001-2006).

                      His career showed extraordinary longevity. Whereas his Soviet-era counterparts in Estonia and Latvia disappeared amid obloquy into obscurity, Mr Brazauskas was a serene survivor: the first Soviet leader he dealt with was Brezhnev. After that came Andropov, Chernenko, Gorbachev and Yeltsin. By the end he was dealing with Vladimir Putin.

                      Mr Brazauskas's greatest asset was political cunning, usually well-disguised by his naturally genial manner. Unlike most other politicians, he did not seem obsessed by the details of politics: he usually gave the impression he would much rather be tucking into a decent meal with plenty to drink and some pretty women for company (his first wife complained about his "fooling around" in a newspaper interview: few Lithuanians seemed to mind).

                      But he was no buffoon. For a communist born and bred, to break publicly and acrimoniously with Moscow required real steel. In retrospect, the independence of the Baltic states seems all but fore-ordained. At the time, it was was a colossal risk. Had either of two attempted hardline coups in 1991 (one in Lithuania in January, one in Moscow in August) succeeded, Mr Brazauskas and his comrades would have been on trial as traitors.

                      As leader of independent Lithuania Mr Brazauskas proved no slouch in world politics. He visited Israel and made a well-received speech in the Knesset, apologising for Lithuanian murders of Jews before and during the Nazi occupation of 1941-44. He learned a creditable amount of English for someone in late middle age: he was particularly proud that he delivered a speech in English in the European Parliament.

                      His big weaknesses were in domestic politics, in particular failing to stem corruption and to trim bureaucracy. While Estonia was introducing flat taxes, e-government and a liberal economic model, Lithuania tarried. Mr Brazauskas's instincts were of benevolent interference, rather than laissez-faire or radical reform.

                      Those who wanted a radical break with the communist past found Mr Brazauskas frustrating. The feeling was mutual. He saw his job as uniting the country: showing all but the most hardline nationalist that ex-communists could be patriots, and showing his party colleagues that they could find a place in a different system. That approach, like its protagonist, was imperfect. But it could have been a lot worse.
                      Šaltinis: http://www.economist.com/blogs/easte...=hptextfeature

                      Kartais ima atrodyti, kad E.Lucas'as geriau supranta, kas vyko ir vyksta Lietuvoje, nei mūsiškiai politologai ir angažuoti politikai. Kas mane visgi stebina, tai kito žymaus tų laikų politiko - Landsbergio - elgesys ir manieros. Nejau pavydas taip užgraužė žmogų, kad net nebeišeina bent iš mandagumo pasakyti pozityvų žodį? Suprntu, kai taip elgiasi praščiokai, bet šviesus "inteligentijos" atstovas ir intelektualas... man tai tiesiog nesuprantama. Juo labiau, kad ir pačiam, ko gero, ne šimtas metų liko, o ir paties politika tikrai ne visada buvo iš pieno plaukusi.
                      Paskutinis taisė John; 2010.06.29, 03:28.

                      Comment


                        #91
                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        Ech, kaip taikliai...

                        E.Lucasas: didžiausias A.Brazausko privalumas buvo jo politinis apsukrumas
                        http://www.delfi.lt/news/daily/braza....d?id=33925877


                        Kartais ima atrodyti, kad E.Lucas'as geriau supranta, kas vyko ir vyksta Lietuvoje, nei mūsiškiai politologai ir angažuoti politikai. Kas mane visgi stebina, tai kito žymaus tų laikų politiko - Landsbergio - elgesys ir manieros. Nejau pavydas taip užgraužė žmogų, kad net nebeišeina bent iš mandagumo pasakyti pozityvų žodį? Suprntu, kai taip elgiasi praščiokai, bet šviesus "inteligentijos" atstovas ir intelektualas... man tai tiesiog nesuprantama. Juo labiau, kad ir pačiam, ko gero, ne šimtas metų liko, o ir paties politika tikrai ne visada buvo iš pieno plaukusi.
                        Ir tik dabar supratai ?

                        Apie Landsbergi ir konservatorius pats Brazauskaus yra pasakes idomiu sakiniu per interviu, kuri rode per LTV IN MEMORIAM ta pacia diena kai mire.

                        Comment


                          #92
                          Parašė e2ards Rodyti pranešimą
                          Ir tik dabar supratai ?

                          Apie Landsbergi ir konservatorius pats Brazauskaus yra pasakes idomiu sakiniu per interviu, kuri rode per LTV IN MEMORIAM ta pacia diena kai mire.
                          Kokie tie sakiniai?

                          Comment


                            #93
                            Per LTV kažką sakė - 1998 m. jis kaip prezidentas po konservatorių laimėtų rinkimų buvo nuo visko atribotas.
                            Išvertus į teisinę kalbą - Lietuva yra parlamentinė respublika, čia viskam vadovauja premjeras, o ne prezidentas.

                            Dar viena citata.
                            Lrytas 2010.06.28. A. Brazausko interviu
                            Tokių chamų kaip jie nesu sutikęs. O juk visi iš inteligentiškų šeimų, tėvai profesoriai. O chamų chamai
                            Paskutinis taisė Romas; 2010.06.29, 07:28.

                            Comment


                              #94
                              Parašė John Rodyti pranešimą
                              Kas mane visgi stebina, tai kito žymaus tų laikų politiko - Landsbergio - elgesys ir manieros. Nejau pavydas taip užgraužė žmogų, kad net nebeišeina bent iš mandagumo pasakyti pozityvų žodį?
                              V.Landsbergis: A.Brazausko mirtis paliečia mus visus

                              V.Landsbergis. Atsisveikinimo mintys

                              Comment


                                #95
                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                Kokie tie sakiniai?
                                tiksliai nepasakysiu, bet esme tokia: kai Brazauskas buvo Prezidentu ir Seime laimejus koncervatoriams, buvo visaip bandoma izoliuoti prezidentura, neprileidziama prie slaptu dokumentu, Prezidentas praktiskai nedalyvavo valstybes valdyme. Ir tai buvo pats pagrindinis argumentas, del ko Brazauskas nekandidavo antra karta i prezidentus, nes nenorejo buti marionete.

                                Ir tai paaiskina del ko kilo ir Pakso skandalas.

                                Comment


                                  #96
                                  Landsbergis labai greit apsižiūrėjo, kad jis daugiau taškų surinks ne save vadindamas "pirmuoju faktiniu Lietuvos vadovu" (taip ir buvo, bet tas įvardinimas erzina labai daugelį), o prisimindamas, kaip jis puikiai sutarė su Brazausku. Labai teisingas PiaRinis žingsnis.
                                  Ir kuo daugiau tokių pasisakymų, tuo geriau.

                                  O kad du kartus žlugęs G.Vagnorius vakar pasirodė LTV laidoje apie Brazauską, tai buvo nedidelis siurprizas. Juk būtent Vagnoriui premjeraujant Brazausko prezidentūra buvo pastatyta "į vietą".

                                  Comment


                                    #97
                                    Konservatoriai dabar valdžioje ir po laidotuvių gali didžiai purvais drabstytis pradėti...
                                    Kai žuvo Lenkijos prezidentas, tai jau po kelių dienų, dar net neįvykus laidotuvėms, Vilniaus gatvei sumąstė suteikti L. Kačinskio pavadinimą. Kol kas negirdėti, ar A. Brazausko gatvė atsiras Vilniuje.

                                    Comment


                                      #98
                                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                      Konservatoriai dabar valdžioje ir po laidotuvių gali didžiai purvais drabstytis pradėti...
                                      Kai žuvo Lenkijos prezidentas, tai jau po kelių dienų, dar net neįvykus laidotuvėms, Vilniaus gatvei sumąstė suteikti L. Kačinskio pavadinimą. Kol kas negirdėti, ar A. Brazausko gatvė atsiras Vilniuje.
                                      Veiksmas lygus atoveiksmiui, bet ar Kompozitorius zino si Niutono desni ?

                                      Jei prasides purvai apie Brazauska, tai mirus Landsbergiui manot neprasides ?
                                      Ir dar klausimas, pas kuri tie purvai didesni ?

                                      Comment


                                        #99
                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą
                                        Offtopic, nors Brazausko nemėgau kaip politiko, bet jo nemažai nuopelno tame yra, kad Lietuvoje, skirtingai nei pvz. Latvijoje tų kolonistų yra playginus labai mažai.

                                        Ir ka gi konkreciai jis dare,kad tu kolonistu butu mazai? Man arodo,kad absoliuciai nieko ,nes niekas nuo jo nepriklause. Visa tai vyko daug anksciau,ne tada kai brazauskas jau turejo realia itaka.

                                        Comment


                                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                          Konservatoriai dabar valdžioje ir po laidotuvių gali didžiai purvais drabstytis pradėti...
                                          Kai žuvo Lenkijos prezidentas, tai jau po kelių dienų, dar net neįvykus laidotuvėms, Vilniaus gatvei sumąstė suteikti L. Kačinskio pavadinimą. Kol kas negirdėti, ar A. Brazausko gatvė atsiras Vilniuje.
                                          Vilniuje gali atsirasti A.Brazausko vardo gatvė, aikštė ar parkas

                                          Comment

                                          Working...
                                          X