Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    #81
    Parašė Big Cat Rodyti pranešimą
    Pala, pala, kažką praleidau. O kada mes pritraukėme Microsoft investicijas? Bet šiaip smagus straipsniukas
    Ir aš negirdėjau nieko apie tai, bet gal jie kažkiek padidiono darbuotojų skaičių ir kažkiek investavo garsiai apie tai neskelbdami?

    Comment


      #82
      2010-09-22, 10:00
      "Akmenės cementas" atgaivins 330 mln. litų vertės investicijų projektą
      http://klaipeda.diena.lt/naujienos/e...rojekta-300520
      GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

      Comment


        #83
        „Sicor Biotech“ / TEVA į gamyklos plėtrą investuoja 23 mln. litų

        Lietuvos biofarmacijos lyderė „Sicor Biotech“ / TEVA ima plėsti gamyklą. Sumontuotas naujas gamyklos modulis, kurį užbaigus bendrovė planuoja dvigubai išplėsti vaistų gamybos apimtis. Šis plėtros projektas, pritraukęs Lietuvai 23 mln. Lt užsienio investicijų, leis padidinti šaliai aukštųjų technologijų eksportą.

        Comment


          #84
          Lietuvoje kuriasi JAV sparčiojo interneto milžinas
          28-iose šalyse veikianti JAV interneto paslaugų bendrovė "Cogent" įsteigė antrinę įmonę Lietuvoje.

          Registrų centro duomenimis, „Cogent Lithuania“ antradienį užregistruota Vilniuje, jai vadovauja Davidas Schafferis, „Cogent“ kompanijos įkūrėjas.

          Naujosios įmonės Lietuvoje įstatinis kapitalas 5 kartus viršija nustatytą minimalų ir siekia 50.000 Lt.

          „Cogent“ savo tinklapyje skelbia klientus Šiaurės ir Baltijos šalyse iki šiol aptarnavusi iš Švedijos. Iš Rytų Europos šalių „Cogent“ įmonę iki šiol turėjo tik Vengrijoje.

          1999 m. įsteigta „Cogent“ skelbiasi esanti viena iš 5-ių didžiausių sparčiojo interneto tiekėjų pasaulyje ir valdo 40 duomenų centrų. Jos akcijos kotiruojamos „Nasdaq“ biržoje Niujorke.

          Bendrovės pajamos pernai siekė 235,8 mln. USD (palyginimui, 2008 m. – 215,5 mln. USD). Tačiau praėję metai įmonei buvo nuostolingi – patirta 17,2 mln. USD nuostolių.

          Comment


            #85
            Estija mokosi iš Lietuvos, kaip pritraukti užsienio investuotojus
            http://www.delfi.lt/news/economy/bus....d?id=36800311

            Geriausia citata:
            „Lietuva moka reklamuoti savo investavimo klimatą, todėl ir sulaukia didelio tarptautinių kompanijų dėmesio. Manau, kad mums visiems ne pro šalį būtų to pasimokyti.“
            Jei jau estai kalba, kad jiems reiktų kažko mokytis iš Lietuvos investicijų pritraukimo srityje, tai, ko gero, reiškia, kad Kubas ir Kreivas kažką daro [laaaaaabai] gerai.

            Ir kodėl Lietuva negalėjo turėti tokios vyriausybės nuo pat 1991? Gal šiandien "lenktyniautume" ne su Latvija ar Estija, bet bent jau su Slovėnija?

            Comment


              #86

              Amerikiečiai į Lietuvos sparčiojo interneto rinką sprausis kitąmet
              JAV sparčiojo interneto bendrovė „Cogent“, užregistravusi įmonę Lietuvoje, savo paslaugas mūsų šalyje planuoja pasiūlyti jau kitąmet. Be to, rengiamasi ir paslaugų teikimui Latvijoje.

              Comment


                #87
                Šita bendrovė yra žinoma dėl nesutarimų su kitais interneto tiekėjais, tarp jų ir TeliaSonera, kuri valdo Teo LT.

                http://gigaom.com/2008/03/14/the-tel...-web-for-many/

                Nelabai jie man patiktimi atrodo, o ir dirbo nuostolingai praeitais metais, na bet investicijos Lietuvoje bet kokiu atveju yra geras dalykas.

                Comment


                  #88
                  Parašė Gytaz Rodyti pranešimą
                  Šita bendrovė yra žinoma dėl nesutarimų su kitais interneto tiekėjais, tarp jų ir TeliaSonera, kuri valdo Teo LT.

                  Nelabai jie man patiktimi atrodo, o ir dirbo nuostolingai praeitais metais, na bet investicijos Lietuvoje bet kokiu atveju yra geras dalykas.
                  Tai labai gerai, kad nesutaria su TEO. Reikia šiam monopolistui sudaryti konkurenciją. O dėl nuostolingumo pernai, tai kuri gi įmonė pernai dirbo pelningai? Dauguma krito...
                  Aš tikrai myliu Lietuvą!

                  Comment


                    #89
                    Parašė le bronius Rodyti pranešimą
                    Tai labai gerai, kad nesutaria su TEO. Reikia šiam monopolistui sudaryti konkurenciją. O dėl nuostolingumo pernai, tai kuri gi įmonė pernai dirbo pelningai? Dauguma krito...
                    Tos pačios TeliaSonera ir Teo LT dirbo pelningai. Ir Teo nėra monopolistas šioje srityje.

                    Bet kuo daugiau konkurencijos, tuo geriau!

                    Comment


                      #90
                      Parašė Gytaz Rodyti pranešimą
                      Ir Teo nėra monopolistas šioje srityje.
                      Jei kalbam apie Vilnių, tai taip. Čia Teo ne monopolistas. Bet dėl likusios Lietuvos, tai alternatyvos jiems nėra. Tie patys vietiniai provincijos interneto tiekėjai interneto ryšį tiesiog perparduoda imdami jį iš Teo. Kol kas čia Teo išlieka monopolistu, kol tokios paslaugos kaip Mezon, ar mobiliojo interneto tiekėjų paslaugos taps labiau prieinamesnėmis ir patrauklesnėmis.
                      Aš tikrai myliu Lietuvą!

                      Comment


                        #91
                        Atvėrę Vakarus investuoja į vartų gamyklą
                        UAB „Ryterna“, gaminanti garažų vartus, planuoja apie 10 mln. Lt investuoti į naujos gamyklos statybą, nes auga pardavimai Vakarų rinkose.

                        „Gamyba Lietuvos rinkai šiuo metu nėra pelninga, tačiau ir toliau didėja pardavimai Vakaruose, todėl matome, kad greitai mūsų turimų pajėgumų neužteks“, – kodėl nusprendė plėstis, pasakoja Vytautas Rinkevičius, „Ryternos“ generalinis direktorius, jis neslepia, kad jų sėkmės paslaptis ta, jog nekonkuravo su didžiausiais vartų gamintojais, bet rado nišų, kurios šiems neįdomios.

                        Comment


                          #92
                          Ispanai "Sopena Group" Alytų iškeitė į Ventspilį
                          Lietuvą, triukšmingai skelbusią apie Ispanijos bendrovės „Sopena Group“ būsimas beveik 36 mln. Lt investicijas į aliuminio gaminių fabriką Alytaus pramonės parke, nukonkuravo kaimynė Latvija – net nepradėjusi projekto bendrovė traukiasi iš Dzūkijos, ir, tikėtina, imsis projekto Ventspilyje.

                          Ispanijos kompanijos sprendimą nebestatyti gamyklos Alytuje VZ.LT patvirtino tiek pačios bendrovės atstovas Lietuvoje, tiek VšĮ „Investuok Lietuvoje“ vadovas, tuo tarpu Alytaus savivaldybės Investicijų skyrius aiškina, jog tokios žinios jų dar nepasiekė.

                          Arūnas Čiulada, UAB ,,Sopena Group (Baltic)", per kurią Ispanijos bendrovė tvarkė reikalus Lietuvoje, vadovas ir akcininkas, patvirtino, kad įmonė persigalvojo ir gamyklą statys Latvijoje.

                          Comment


                            #93
                            Kubilius investuotojų ieškos Danijoje

                            Premjero Andriaus Kubiliaus vadovaujama delegacija rugsėjo 28-30 dienomis vyksta Daniją, kurioje bus tęsiamos investuotojų paieškos.

                            Per darbo vizitą numatyti susitikimai su "Danske bank", Skandinavijos oro linijų, "Nordic Postal Services", "Dong Energy" ir kitų įmonių vadovais. Taip pat premjeras susitiks su Danijos lietuvių bendruomene ir garbės konsulais, dalyvaus oficialioje vakarienėje, kurią rengia Suomijos generalinis konsulas Fritzas Schuras.

                            Lietuvos Vyriausybės vadovą priims Danijos premjeras Larsas Loekke Rasmussenas. Premjeras, ūkio ministras Dainius Kreivys, kiti delegacijos nariai dalyvaus Kopenhagoje vyksiančiame Baltijos plėtros forume, tarptautinėje konferencijoje „Pasaulio klimato sprendimai2010/Žaliosios ekonomikos augimas: geriausi pavyzdžiai“.

                            "Tęsiame pasitvirtinusią ir konkrečių rezultatų atnešusią aktyvią investicijų medžioklę. Šįkart, be politinių, dvišalių tarpusavio santykių aptarimo, pristatysime Lietuvą bei jos investicinę aplinką Danijoje. Ši šalis yra labai svarbi visam Šiaurės–Baltijos regionui, kurio aukštųjų technologijų paslaugų centru siekia tapti Lietuva", – vizito išvakarėse sakė premjeras p. Kubilius.

                            Jis ir delegacijos nariai į Vilnių grįš ketvirtadienio popietę. Vizito metu premjerą pavaduos energetikos ministras Arvydas Sekmokas.

                            Nuo praėjusių metų pabaigos Lietuva be JAV technologijų bendrovės IBM viliojo dar 5 kitas tarptautinės bendrovės, skaičiuoja Bloomberg. Koją čia jau įkėlė trečias pagal dydį Jungtinės Karalystės bankas “Barclays”, norima prisikviesti ir didžiausią pasaulyje programinės įrangos kūrėją “Microsoft”. Gegužės pabaigoje apie Vilniuje steigiamą aptarnavimo centrą paskelbė grynųjų pinigų perlaidų bendrovė "Western Union".

                            Comment


                              #94
                              Britanijos mėsos prekybos milžinas įsigijo Panevėžio bendrovę

                              Jungtinėje Karalystėje įsikūręs mėsos prekybos milžinas „Vestey Foods Group Ltd" įsigijo Panevėžyje dirbančią UAB „Baltic Foods Company" ir su šia įmone planuoja plėsti veiklą tiek Lietuvoje, tiek visose Baltijos valstybėse, rašo „Verslo žinios”.

                              2008 m. įkurta UAB „Baltic Foods Company" jau pervadinta į UAB "Vestey Foods Baltics" (VFB).

                              „Mūsų įmonė sėkmingai dirba. Tiesiog pasikeitė savininkai - anglai įsigijo kontrolinį akcijų paketą ir dėl to galime greičiau plėstis, nei būtume galėję vien tik savo jėgomis", - pasakoja Virginijus Šlakaitis, VFB valdybos narys ir vienas iš bendrovės savininkų.

                              Už kiek buvo parduotos akcijos, V. Šlakaitis neatskleidžia.

                              Pagrindinė įmonės veiklos sritis – žaliavinės mėsos ir mažmeninei prekybai skirtų produktų prekyba.

                              Kiaulių augintojai, šiandien didžiausius pelnus gaunantys Rusijos rinkose, kol kas į Didžiosios Britanijos įmonės atėjimą žiūri gan abejingai.
                              DELFI http://www.delfi.lt/news/economy/bus....d?id=36976091

                              Comment


                                #95
                                „Euronics“ atidarė parduotuvę Šiauliuose
                                http://www.delfi.lt/news/economy/bus....d?id=36999825

                                Šiauliuose prekybos centre „Saulės miestas” atidarytas elektronikos ir buities prekių tinklo „Euronics“ parduotuvė. „Euronics“ parduotuvių tinklas veikia Panevėžyje, Kaune, o dabar ir Šiauliuose. Nuo spalio 1 dienos „Euronics“ duris atvers Vilniuje.

                                Pasak, „Euronisc“ prekybos tinklo vadovo Petro Čepkausko, vieno didžiausių Europos prekybos tinklų atėjimas į Šiaulių rinką dar labiau priartins šiauliečius prie technologinių naujienų ir skatins jų domėjimąsi buities modernizavimu.

                                „Euronics“ užima 731 kv.m. plotą ir yra trečia pagal dydį centro parduotuvė.

                                „Euronics“ Lietuvoje veikia franšizės pagrindu bendradarbiaudama su „Topo centru”.

                                „Euronics“ 29 Europos šalyse jungia daugiau nei 11000 parduotuvių tinklą. Metinė prekybos tinklo apyvarta siekia 48, 4 mlrd. litų (14,4 mlrd. eurų).

                                Comment


                                  #96
                                  Ir kas is tokios "investicijos" ? Lietuviu pinigai isleisti technikai nuses ne Lietuvos, o uzsienio verslininku kisenese ir tiek.

                                  Comment


                                    #97
                                    Stringa dar viena užsienio investicija:

                                    Italų investicija Kauno LEZ kol kas įstrigo



                                    Italų planai Kauno laisvojoje ekonominėje zonoje dar šiemet pradėti rinkti dvimotorius penkiaviečius lėktuvus stringa. Pagrindiniu barjeru įvardijama negauta parama iš Italijos vyriausybės. Derybas dėl investicijų viliamasi atnaujinti gruodį.

                                    Kauno oro uosto pašonėje norinti įsikurti bendrovė „Oma Sud“, žadanti 2-4 mln. Lt investicijas bei pasitelkti vietos darbo jėgą, Kauno laisvosios ekonominės zonos valdytoją informavo, kad be Italijos žadėtos paramos – lėktuvų surinkimo teks palaukti.

                                    "Oma Sud" dar kartą patikino, kad projektas Kaune bus, tačiau Italijos valdžia dar neskyrė pinigų, kuriuos buvo numačiusi“, - VZ.LT pasakojo Vytautas Petružis, UAB "Kauno LEZ valdymas" direktorius.

                                    Anot jo, lėktuvų detalių gamintoja buvo gavusi savo šalies vyriausybės pažadą prisidėti plėtojant projektą, tačiau ekonominis sunkmetis sujaukė įmonės planus.

                                    Ponas Petružis sako negalįs įvardinti, iš kokių fondų tikėtina Kauno LEZ partnerė siekia lėšų. Anot pašnekovo, "Oma Sud" apie tolesnę derybų eigą, arba nutraukimą turėtų pranešti gruodį.

                                    Anksčiau skelbta, kad italai gamykloje įdarbins 10 žmonių, o per porą metų, tikimasi, personalo skaičius išaugs iki maždaug 20. Per mėnesį planuojama surinkti 2 tokio tipo lėktuvus. Anot p. Petružio, "Skycar" lėktuvus Lietuvoje rinks vietos mechanikai. Italai už Kauno LEZ įkurtą lėktuvų rinkimo angarą mainais nori prieigos prie Kauno oro uosto.

                                    "Jie mus pažadėjo informuoti iki Naujųjų apie padėtį", - sako "Kauno LEZ valdymo" direktorius, pažymintis, kad ryšys su potencialiais investuotojais palaikomas nuolat.

                                    Kauno LEZ šiuo metu yra įsikūrusios aštuonios įmonės. Rugsėjį paskelbta apie devintąją - kooperatyvas "Pienas LT" pasirašė 95 metų trukmės nuomos sutartį su laisvąja ekonomine zona, kurioje ketina statyti kooperatinę pieno perdirbimo įmonę.

                                    Comment


                                      #98
                                      Anhidrito Lietuvoje kasėjai kasmet sumokėtų 150-170 mln. litų mokesčių
                                      Kantrybė turi būti tvirta kaip anhidritas, jei nori Lietuvoje investuoti 200 mln. litų, penktadienį tvirtina dienraštis "Verslo žinios".

                                      Šį mineralą šalia Kauno planuojantys kasti verslininkai beveik pusantrų metų narplioja biurokratų suregztas pinkles - leidimo pradėti verslą dar negavo, nors poveikio aplinkai vertinimo ataskaita palaiminta dar vasarį.

                                      Aplinkos ministerija kėlė vis naujus reikalavimus remdamasi Kauno Pagirių bendruomenės pretenzijomis. Ši bendruomenė susikūrė kaip tik tada, kai "Margasmiltė" prabilo apie naudingų iškasenų išgavimą. Jai atstovauja trys Tautos prisikėlimo partijos nariai - ši partija yra delegavusi į aplinkos ministrus Gediminą Kazlauską.

                                      Galiausiai bendruomenė pareikalavo įmonės akcijų.

                                      Nusprendusi įgyvendinti projektą bendrovė "Margasmiltė" deklaruoja, kad statant šachtą būtų įdarbinta 200 žmonių, vėliau, pradėjus eksploatuoti kasyklą, dirbtų 700 žmonių.

                                      Vien šachtos infrastruktūrai sukurti numatyta 40 mln. litų, o visas projektas kainuos 160-200 mln. litų. Pradėjus telkinį eksploatuoti, į valstybės biudžetą anhidrito kasėjai kasmet sumokėtų 150-170 mln. litų mokesčių.

                                      "Tai gėdingas verslo aplinkos elementas ir ne vienintelis pavyzdys, atmušantis norą investuoti ir kurti darbo vietas", - sako Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Gediminas Rainys.

                                      Anhidritas yra mineralas, plačiai naudojamas statybų ir chemijos pramonėje. Žaliava itin paklausi pasaulinėje rinkoje, o Lietuva turi vieną didžiausių pasaulyje anhidrito telkinių. Be to, lietuviškas anhidritas unikalus dėl savo švarumo.

                                      Lietuvos geologai ne vieną dešimtmetį entuziastingai kalbėjo apie šio vertingo mineralo kasybos naudą šaliai.

                                      Comment


                                        #99
                                        Ambasadoriams nurodyta belstis į nusižiūrėtų investuotojų duris
                                        Lietuvos ambasadoriai vienuolikoje užsienio šalių per 12 artimiausių mėnesių turi aplankyti daugiau kaip pusšimtį bendrovių, kurias Lietuva norėtų matyti tarp savo investuotojų. Lietuvos diplomatinių atstovybių užsienyje vadovams nurodyta aplankyti bendroves, dirbančias biotechnologijų, inžinerijos ir sveikatos apsaugos srityse, rašo žurnalas "Versus".

                                        Comment


                                          Prieš kurį laiką jau norėjau klausti dėl šių šachtų. Kažko panašaus buvo galima tikėtis
                                          GE. Tbilisis / თბილისი | GE. Batumis / ბათუმი | GE. Aukštutinė Svanetija / ზემო სვანეთი

                                          Comment

                                          Working...
                                          X