Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
    Darbo sąlygos turbūt tokios, kad net ukrainiečiai jau nesutinka dirbti.
    Siuvyklose niekada nebus labai geros sąlygos ir geri atlyginimai, tai čia reikia rinktis arba turėti fabriką su vietnamičiais arba iš vis nieko, nes lietuviai dirbti už 400 eur nebenori.
    Flickr

    Comment


      Kruizinių lainerių milžinė investuoja į dar vieną gamyklą Lietuvoje


      Skaidiškėse veikianti kajučių ruošinių gamintoja „MS Maritime“ pernai 2,5 karto padidino pajamas, iki 15,6 mln. Eur, ir uždirbusi 1,14 mln. Eur pelno, su kaupu padengė pirmųjų dvejų veiklos metų nuostolius.

      2016 m. liepą „Meyer Werft“ ir „Stengel GmbH“ įsteigta bendrovė Skaidiškėse gamina sienas ir lubas kruizinių laivų kajutėms. Čia pagamintos detalės tiekiamos Vokietijos ir Suomijos surinkimo įmonėms, o iš ten kajutės tiesiai keliamos į laivus.


      Kad galėtų įvykdyti stambius užsakymus, pernai bendrovė išsinuomojo dukart daugiau gamybinio ploto, negu naudojo, ir šiuo metu užima 10.710 kv. m. Be to, pernai gamybininkė pradėjo eksploatuoti naujas stakles ir kolektyvą papildė 40 naujų darbuotojų – dabar „MS Maritime“ dirba 105 žmonės.

      Anksčiau „Verslo žinios“ rašė, kad, pačiu kukliausiu vertinimu, įmonėje dirbs mažiausiai 250 žmonių.

      Plėtra vyksta 6 ha sklype priešais „Stengel LT“ gamyklą – sklypas šiai bendrovei priklauso nuosavybės teise. Per tris plėtros etapus gamyklos plotas pasieks 35.000 kv. m.


      Plačiau: https://www.vz.lt/pramone/2019/06/17...#ixzz5r70AJCpA

      Comment


        Vokietijos logistikos milžinę VTG į Klaipėdą atvedė jungtis tarp ES ir NVS https://www.vz.lt/transportas-logistika/2019/06/21/vokietijos-logistikos-milzine-vtg-i-klaipeda-atvede-jungtis-tarp-es-ir-nvs
        Galimybė gabenti krovinius tarp Europos Sąjungos ir NVS šalių bei vadinamasis Naujasis šilko kelias, kuriuo kroviniai keliaus tarp Skandinavijos, Baltijos, Indijos, Kinijos, Afrikos šalių. Šios dvi pagrindinės priežastys Vokietijos geležinkelių logistikos milžinę VTG paskatino investuoti Klaipėdoje. Didžiausią vagonų skaičių tarp privačių kompanijų Europoje valdanti Vokietijos VTG įmonę „VTG Project Logistics Baltics“ Lietuvos uostamiestyje įsteigė gegužę.
        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

        Comment


          Pramonė Lietuvoje šiemet augo 5,6%, iki 9,6 mlrd. Eur
          Pramonės produkcijos gamyba ir pardavimai Lietuvoje per sausį-gegužę šiemet, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, palyginamosiomis kainomis padidėjo 5,6% iki 9,6 mlrd. Eur.

          Nepašalinus darbo dienų skaičiaus įtakos, metinis pramonės augimas buvo 5,8%, pranešė Statistikos departamentas...
          Plačiau: https://www.vz.lt/pramone/2019/06/21...#ixzz5rVhGNQAa
          Svarbiausia reikia suprasti, kad nieko nesupranti...

          Comment


            Akmenėje įrengiama viena pajėgiausių Europos medienos drožlių plokščių gamyklų https://www.15min.lt/verslas/naujiena/bendroves/akmeneje-irengiama-viena-pajegiausiu-europos-medienos-drozliu-plokstes-gamyklu-663-1171600
            Planuojama, kad 140 mln. Eur kainuosianti VMG grupės gamykla pradės veikti jau kitų metų pradžioje. Po kurio laiko šalia jos iškils ir korpusinių baldų gamykla, į kurią grupė ketina investuoti dar 60 mln. Eur. „Jau gretai Akmenė taps svarbiu tašku Europos medienos pramonės žemėlapyje, tačiau svarbiausia, kad čia atsiras iki 1 tūkst. naujų darbo vietų bei naujos galimybės šį centrą aptarnaujantiems verslams.
            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
            [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

            Comment


              Medienos apdirbimas – didelę pridėtinę vertę kurianti pramonė, tad kuo daugiau medienos bus ne išvežama į kitas šalis, o apdirbama Lietuvoje, tuo didesnė nauda šaliai“, – sako VMG generalinis direktorius Egidijus Mockus.

              Didelė pridėtinė vertė gaminant drožlių plokštes? Dar suprasčiau jei baldus. Bet plokštės?
              Bet kaip Akmenei tai labai gerai

              Comment


                Taip, plokštes irgi (beje straipsnyje parašyta ir apie plokštes, ir apie baldus):
                Auga ne tik medienos vertė, bet ir su jos apdirbimu kuriamos darbo vietos. Štai 30 mln. Eur vertės medienos žaliavos, kai iš jos pagaminama medienos drožlių plokštė, vertė pakyla iki 120 mln. Eur, be to, taip tiesiogiai sukuriama 140 darbo vietų. Kai iš šios plokštės pagaminamas baldas, galutinė produkto vertė pakyla daugiau nei 300 mln. Eur, be to, papildomai sukuriama virš tūkstančio darbo vietų.

                Comment


                  Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                  Medienos apdirbimas – didelę pridėtinę vertę kurianti pramonė, tad kuo daugiau medienos bus ne išvežama į kitas šalis, o apdirbama Lietuvoje, tuo didesnė nauda šaliai“, – sako VMG generalinis direktorius Egidijus Mockus.

                  Didelė pridėtinė vertė gaminant drožlių plokštes? Dar suprasčiau jei baldus. Bet plokštės?
                  Bet kaip Akmenei tai labai gerai
                  Galėtų gaminti medinius lazerius.
                  It's just a circle of people talking to themselves who have no f—ing idea what's going on

                  Comment


                    Parašė Tomas Rodyti pranešimą

                    Galėtų gaminti medinius lazerius.
                    Arba pasitelkus lietuviškas moderniasias biotechnologijas gaminti medinius kojų ir rankų protezus. Ir medinius dantų protezus.
                    If a lion could speak, we could not understand him.

                    Comment


                      Parašė sankauskas Rodyti pranešimą

                      Arba pasitelkus lietuviškas moderniasias biotechnologijas gaminti medinius kojų ir rankų protezus. Ir medinius dantų protezus.
                      Medžio drožlių dantų protezus

                      Comment


                        Kaip kazkada Uzkalnis sake, jei ne IKEA INDUSTRY LIETUVA, tai Kazlu Rudos jau nebeturetumem. Baldu pramone + IKEA sukuria neitiketinai didele dali pridetines vertes, manau siai dienai daugiau nei visas zemes ukis. Gamybos procesai atkalti tiek, kad inzinieriai nuvaziave ir kokia nors FREDA ar ROL Lithuania (gamina metalines kojas ikea stalams) sulaukia klausimo, kaip galime is 5 sekundziu proceso padaryt 4? Procesas persikelia i kita imone kaip pvz KITRON ir taip toliau. Galima ilgai plestis sia tema, taciau jos vertes LT ukiui nesuprast gali tik visiskas kvailys Vien IIL, ROL, KITRON ir Freda atsitiktinai paminetos imones tai 3000-3500 darbo vietu. Nasiu, automatizuotu darbo vietu, be kuriu baldu sektoriuje prazusi.

                        Is ankstesnio vz premium:

                        Trečiasis Vakarų medienos grupės (VMG) fabrikas Akmenės LEZ užsiims naujos statybinės medžiagos – CLT plokščių – gamyba. Tokios plokštės Lietuvoje negaminamos, o iš įvežtinių kol kas yra pastatyti tik keli gyvenamieji namai. Planuojama, kad gamykla bus pastatyta 2022 m.

                        Sausos lentos CLT plokščių gamybai bus atgabenamos iš VMG įmonės „Swoods Export“, kuri yra viena didžiausių lentpjūvių Baltarusijoje. Pagaminta produkcija eksportuojama į Skandinavijos šalis.

                        „CLT, arba „Cross laminated timber“, technologija sukurta Šveicarijoje ir populiariausios šios plokštės yra Šveicarijoje, Austrijoje, Vokietijoje, kur iš jų statomi tiek gyvenamieji, tiek visuomeniniai pastatai ar daugiaaukščiai“, – aiškina Sigitas Paulauskas, „VMG Holdings“ stebėtojų tarybos pirmininkas.

                        Latvijoje CLT plokščių gamyba užsiima dvi nedidelės įmonės, Lietuvoje šios statybinės medžiagos gamintojų nėra.

                        Pasak p. Paulausko, CLT plokštes galima prilyginti gelžbetoninėms – jos gali būti naudojamos tiek pertvaroms, tiek perdangoms, tiek stogams. Jų montavimas – paprastas ir spartus.

                        „Tai nereiškia mūsų posūkio į statybos pramonę. Pirmiausia mes – inžinerinė kompanija, gaminanti produkciją namų ūkiams, ar tai būtų baldai, ar CLT. Ir mūsų medžio drožlių plokštės, kurias gaminsime jau statomame Akmenės LEZ fabrike, bus labai įvairios – plonos, storos, tankios, atsparios drėgmei, tinkamos baldams ir statyboms“, – atkreipia dėmesį verslininkas.
                        Plačiau: https://www.vz.lt/pramone/2019/02/04...#ixzz5tIjQKt42
                        Paskutinis taisė Milwaukee; 2019.07.10, 21:35.

                        Comment


                          Parašė Stratum papillare
                          Gal kas forume žinot kokie yra didžiausi Lietuvos baldų gamintojai?
                          Įskaitant žaliavas, detales, surinkimą, medžiagų paruošimą ir t.t.

                          Flagmanai tai VMG, SBA ir FREDA. Ir aisku ju kruva dukteriniu imoniu. Bet yra ir visokiu Narbutu, Vilniaus baldu, Kazlu Rudos IKEA ir panasiai. Vaziuojant pro Guopstu kaima ir matant ka stato Vilniaus Baldai pirma mintis... Akropolis?
                          http://www.bns.lt/topic/1912/news/54937291/

                          Comment


                            Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                            Kaip kazkada Uzkalnis sake, jei ne IKEA INDUSTRY LIETUVA, tai Kazlu Rudos jau nebeturetumem. Baldu pramone + IKEA sukuria neitiketinai didele dali pridetines vertes, manau siai dienai daugiau nei visas zemes ukis. Gamybos procesai atkalti tiek, kad inzinieriai nuvaziave ir kokia nors FREDA ar ROL Lithuania (gamina metalines kojas ikea stalams) sulaukia klausimo, kaip galime is 5 sekundziu proceso padaryt 4? Procesas persikelia i kita imone kaip pvz KITRON ir taip toliau. Galima ilgai plestis sia tema, taciau jos vertes LT ukiui nesuprast gali tik visiskas kvailys Vien IIL, ROL, KITRON ir Freda atsitiktinai paminetos imones tai 3000-3500 darbo vietu. Nasiu, automatizuotu darbo vietu, be kuriu baldu sektoriuje prazusi.
                            Tai vadinama outsourcing. Outsourcingo pirkėjas valdo vertės grandinę ir didžiausia vertė visada atitenka jam. Šiuo atveju IKEA-jai. Ir viskas su tuo gerai, tiekėjui nauda, nes jis gauna garantuotus stabilius užsakymus. Regionui - darbo vietos, mokesčiai.
                            Bet kalbėti, kad tai, ką gamina lietuviai yra aukštą pridėtinę vertę kurianti pramonė, reiškia nesuprasti, kas yra vertės grandinė ir kaip veikia global companies
                            Paskutinis taisė digital; 2019.07.11, 09:56.

                            Comment


                              Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                              Tai vadinama outsourcing. Outsourcingo pirkėjas valdo vertės grandinę ir didžiausia vertė visada atitenka jam. Šiuo atveju IKEA-jai. Ir viskas su tuo gerai, tiekėjui nauda, nes jis gauna garantuotus stabilius užsakymus. Regionui - darbo vietos, mokesčiai.
                              Bet kalbėti, kad tai, ką gamina lietuviai yra aukštą pridėtinę vertę kurianti pramonė, reiškia nesuprasti, kas yra vertės grandinė ir kaip veikia global companies
                              Rimtai? Tai ir SBA yra uzsakovas, kuris kuria gamina ir tiekia savo baldus i kitas salis ir ne tik IKEA. O VMG ruosiasi statyt galinga celiuliozes fabrika su savom know-how technologijom, kurios ruosiasi pakeist visokias plastikines sakutes ir panasiai, kas siai dienai yra ypatingai aktualu. Beje tiek VMG tiek SBA turi ir savo gamyklas Baltarusijoj, kurios svelniai tariant yra tikrai nemazos. Ir dar yra ne tik produkcijos pridetines vertes kelimas, o ir darbuotojo kvalifikacijos kelimas, geriau apmokamu darbo vietu kurimas kuomet automatizuojamos darbo vietos, mazinant fizini juoda darba ir ji pakeiciant i aukstesnes kategorijos, tokiu kaip stakliu ar konvejeriu operatoriai ir panasiai. Pasidomek placiau, nes zinios labai pavirsutiniskos. Bet tikriausiai del vieno mes abu sutinkam, kad nupjautas ir isveztas rastas i Lenkija ir didziausas blogis, kalbant apie pridetine verte, o siai dienai isvezama vis dar labai nemazai, taciau viliuos iki 2023m uzbaigus vis banginiu projektus sitas procentas zenkliai sumazes.

                              O kai viskas pradeda pustis tai pereina ir i dar aukstesni lygmeni, kaip sis:
                              SBA žengia į robotų diegimo rinką – įsigijo bendrovę „Robotex“

                              Plačiau: https://www.vz.lt/pramone/2019/06/17...#ixzz5tLJYVAqn
                              Paskutinis taisė digital; 2019.07.11, 09:56.

                              Comment


                                Aišku, kad paviršutiniškos. Jei nori gylio, skaityk Academy of Management Review arba Journal of International Business

                                Comment


                                  Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                                  Aišku, kad paviršutiniškos. Jei nori gylio, skaityk Academy of Management Review arba Journal of International Business
                                  Vos neatsijungiau Na gerai. Itikinai

                                  Comment


                                    Parašė Obi-Wan Kenobi Rodyti pranešimą
                                    Aišku, kad paviršutiniškos. Jei nori gylio, skaityk Academy of Management Review arba Journal of International Business
                                    Wow, such Academy, much Journal.

                                    Biški per daug fancy words mums, mažiems žmogeliams.
                                    If a lion could speak, we could not understand him.

                                    Comment


                                      Tai buvo ironija, jei ką

                                      Comment


                                        Suomijos pramonės mašinų lyderė „Metso“ steigia paslaugų centrą Vilniuje https://www.vz.lt/pramone/2019/07/24...entra-vilniuje
                                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                        Comment


                                          „Alibaba“ įkūrėjas lankėsi Vilniuje https://www.vz.lt/verslo-aplinka/201...nkesi-vilniuje
                                          Ekonomikos ir inovacijų ministro patarėjas Egidijus Jurgelionis teatsakė: „Nuo komentarų susilaikome“. Jis leido suprasti, kad platesnė informacija galima ateityje.
                                          „Verslios Lietuvos“ direktorė Daina Kleponė teigė neturinti informacijos, kokiu tikslu „Alibaba“ įkūrėjas lankosi Vilniuje, tačiau patvirtino, kad jis į Lietuvą buvo kviestas. „Kiek mes žinome, kad tai yra visiškai privatus vizitas, ir nieko aiškaus nėra.
                                          https://www.15min.lt/verslas/naujien...ma-662-1178774
                                          Paskutinis taisė Arunasx; 2019.07.24, 15:40.
                                          Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                                          Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                                          [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                                          Comment

                                          Working...
                                          X