Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    mechaniniai darbai bus robotizuoti, o žmonės galės daugiau užsiimti kūryba
    Kas čia per komunistinė utopija . Kūrybingi ir kuria, o ne sėdi kasoje laukdami atleidimo. Šiaip jau robotizacija bendro darbo vietų skaičiaus nemažina. Vienos darbo vietos išnyksta, atsiranda kitos. Juk išsivysčiusiose šalyse, kur tos automatizacijos daugiausia, žmonių užimtumas taip pat didžiausias. Aišku, norint dirbti reikia didesnių gebėjimų. Tos prognozės, kaip iki 2030 m. išnyks trečdalis darbo vietų panašios į tas, kuriose sakoma, kad iki tų ir tų metų baigsis nafta. Tik ta data vis nukeliama ir nukeliama. Seniau dauguma žmonių dirbdavo žemės ūkyje. Daugėjant technikos, darbo jėgos poreikis vis mažėjo, bet tai nereiškia, kad augo nedarbas. Žmonės perėjo į kitus sektorius. Nors niekas netrukdo ir dabar turint kažkiek žemės auginti ekologiškus produktus bei pardavinėti juos pasiturintiems miestiečiams.
    Paskutinis taisė senasnamas; 2018.09.28, 21:42.

    Comment


      Premium „Arginta Engineering“ perka įmones Lietuvoje ir Suomijoje, gamyklą Panevėžyje išsinuomojo

      Pirmasis žingsnis žengtas Panevėžyje – penkeriems metams išsinuomota gamykla, ieškoma darbuotojų. Sandorius dėl gamyklų Lietuvoje ir Suomijoje įsigijimo tikimasi pasirašyti šių metų pabaigoje arba kitų metų pradžioje. Kol susitarimai nepasirašyti įmonių pavadinimai neatskleidžiami.

      Investicijos sieks maždaug 10 mln. Eur.

      „Projektų valdymas ir vadovavimas lieka Vilniuje, technologiniai sprendimai, kokybės užtikrinimas, pirkimas ir pardavimas irgi lieka Vilniuje – padaliniuose bus tik gamybos pajėgumai“, – aiškina „Arginta Engineering“ vadovas.

      Kai bus sujungti visų gamyklų pajėgumai, „Arginta Engineering“ apyvarta pasieks 50–60 mln. Eur. Tai 4–4,5 karto daugiau už 2017-ųjų įmonės apyvartą, kuri sudarė 12,5 mln. Eur. Skaičiuojama, kad įmonė turės 500–600 žmonių. Šiuo metu jų yra 191.


      Plačiau: https://www.vz.lt/pramone/2018/10/01...#ixzz5SfpmYIFz

      Comment


        Neseniai čia buvo aktyviai diskutuota apie milžiniškas investicijas į Rokiškio rajoną ir tūkstantinės darbo vietas, kas man atrodė kaip nelabai realu. Atrodo, kad pradeda aiškėti, jog jokių investicijų nebus:

        Indų planai investuoti Rokiškyje sukėlė abejonių: nėra net dujų, o meras dairėsi slaptos kameros

        Comment


          Parašė Eidvis Rodyti pranešimą
          Neseniai čia buvo aktyviai diskutuota apie milžiniškas investicijas į Rokiškio rajoną ir tūkstantinės darbo vietas, kas man atrodė kaip nelabai realu. Atrodo, kad pradeda aiškėti, jog jokių investicijų nebus:

          Indų planai investuoti Rokiškyje sukėlė abejonių: nėra net dujų, o meras dairėsi slaptos kameros
          Ištyrė rinką ir suprato, kad 1500 darbuotojų sunkiai išeis rasti, ypač mažame miestelyje. Plius dar investicijos į žemos vertės produktų gamybą, tai ir pati darbo jėga tokioms investicijos jau per brangoka.
          Flickr

          Comment


            Jeigu investuotojas skelbia sprendimą apie investicijas net neištyręs sąlygų - tai iškart aišku, kad tai ne investuotojas ir jam nieko net nereikia tirti.

            Comment


              Rokiškis viena atkampiausių vietovių nuo visų svarbesnių administracinių/logistinių centrų Lietuvoje. Nebent pradėtų vystytis/išsivystytų kokia nors Panevėžio-Daugpilio ašis, bet atstumai nemaži ir atkampumą keičia dar didesnis atkampumas

              Comment


                „Railsbank“ atidarė padalinį Vilniuje https://vilnius.lt/lt/2018/11/08/rai...lini-vilniuje/
                „Railsbank“, pirmaujanti Jungtinės Karalystės atvirosios bankininkystės ir reguliavimo technologijų (RegTech) platforma, atidarė padalinį Vilniuje. Naujuoju biuru įmonė didina savo programuotojų komandą. Vilniuje „Railsbank“ jau priėmė septynis programuotojus, ir planuoja ženkliai plėsti padalinį per artėjančius kelis metus.
                Nigelas Verdonas, generalinis įmonės „Railsbank“ direktorius ir vienas jos įkūrėjų, teigia: „Jau daugybę metų dirbame su Lietuvos programuotojais ir vertiname jų įgūdžius ir patirtį. Naujasis padalinys – tai natūralus „Railsbank“ augimo strategijos, kuria siekiame nuolat tobulėti ir savo klientams pasiūlyti vis kokybiškesnes paslaugas, žingsnis. Atveriame padalinį Lietuvoje prieš žengiant į Azijos ir JAV rinkas.“
                Naująjį padalinį padėjo įkurti „Railsbank“ produkto vadovas, lietuvis Vaidas Adomauskas. Jis palaiko glaudžius ryšius su Lietuvos finansinių technologijų (FinTech) kūrėjais. Veiklą jis koordinuos iš Lietuvos ir „Railsbank“ būstinės Londone.Prieš prisijungdamas prie „Railsbank“, V. Adomauskas su kolega įkūrė finansinių technologijų startuolį „WoraPay“.
                V.Adomauskas teigia: „Džiaugiamės atidarę savo padalinį Vilniuje, kadangi jis prisidės prie paslaugų tobulinimo. Galime dirbti su geriausiais šio sektoriaus programuotojais ir pritraukti naujų talentų. Taip pat turime galimybę ir toliau glaudžiai bendradarbiauti su Lietuvos banku ir Bendros mokėjimų eurais erdvės įmonėmis.“
                „Kai kalbama apie tiesioginių užsienio investicijų pritraukimą „Brexit“ kontekste, dėlionėje dažnai pamirštama svarbi dedamoji – pažangiausiose Jungtinės Karalystės bendrovėse dirbantys lietuviai, kurių iniciatyva dažnai tampa svaria priežastimi bendrovėms įsikurti Lietuvoje. Taigi nuoseklus darbus su užsienio lietuviais yra svarbi investicijų pritraukimo strategijos dalis ir jau ne pirma šiemet sėkmės istorija rodo, kad pastangos ją stiprinti duoda rezultatą“, – teigia ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.
                „Praėjusiais metais finansinių technologijų įmonių skaičius Lietuvoje išaugo daugiau nei 40 procentų. Tokioms inovatyvioms bendrovėms kaip „Railsbank“ renkantis mūsų šalį, įmonių skaičius ir toliau augs“, – tvirtina „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Katinas.
                Paskutinis taisė Arunasx; 2018.11.10, 08:05.
                Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                Comment


                  Izraelio debesų kompiuterijos veteranai „TeraSky“ kuriasi Vilniuje https://www.vz.lt/technologijos-moks...riasi-vilniuje
                  Izraelio pažangiųjų debesų kompiuterijos paslaugų bendrovė „TeraSky“ Vilniuje atidaro savo Europos filialą. Bendrovė, kurios pagrindiniai klientai yra aukštųjų technologijų, finansų, gynybos, kibernetikos, telekomunikacijų ir kitų sričių pasaulinės įmonės, planuoja samdyti kelias dešimtis vietos specialistų.
                  Biuras Vilniuje bus atsakingas už programinės įrangos kūrimą, profesionalias paslaugas ir regioninę paramą.
                  „TeraSky“ komanda gali pasigirti daugiau nei 30 metų patirtimi IT srityje, o bendrovės istorija siekia 1985 m., kai buvo įkurtas bendrovės pirmtakas MBI – vienas pagrindinių Izraelio duomenų saugojimo ir valdymo bei atsarginių duomenų kopijų sprendimų kūrėjų.
                  „TeraSky“ pasirinko Lietuvą kaip centrą kurti papildomiems profesionaliems ištekliams regione. Mes turime užtikrinti sudėtingų IT projektų Vidurio Europoje kūrimo, diegimo ir palaikymo kokybę. Lietuvą pasirinkome dėl savaime suprantamų priežasčių – pagal „TeraSky“ valdymo strategiją atsižvelgta į gerai žinomą kokybišką Lietuvos švietimo sistemą ir geografinę šalies vietą. Esame įsitikinę, kad jauni ir talentingi Lietuvos IT specialistai puikiai prisitaikys prie „TeraSky“ kultūros ir užtikrins profesionalių paslaugų kokybę“, – sako Michaelis Bursteinas, pagrindinis „TeraSky“ steigėjas ir prezidentas.
                  Pradiniu savo veiklos etapu bendrovė siekia suburti komandą, kurią sudarytų duomenų mokslininkai, programinės įrangos ir IT sprendimų architektai. Dauguma naujų darbuotojų bus vietos specialistai, kuriems padės „TeraSky“ ekspertai iš Izraelio.
                  Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                  Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                  [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                  Comment


                    Sudie „Barclays“ – dalį specialistų perkels į Indijos kompaniją, dalį atleis
                    https://www.15min.lt/naujiena/aktual...kai-56-1068118

                    „Barclays“ operacijų centras traukiasi iš Lietuvos. Pranešama apie veiklos pertvarkymą ir dalies darbuotojų perdavimą Indijos IT kompanijai „HCL Technologies“, dalis darbuotojų bus atleisti.
                    Dalis darbuotojų pereis į Indijos kapitalo bendrovę „HCL Technologies“, (HCL) kuri šiuo metu Lietuvoje turi 150 darbuotojų. Remdamasis šio susitarimo dalimi, „Barclays“ operacijų centras Lietuvoje (BGOL) stabdo veiklą ir ketina perkelti apie 460 darbo vietų į HCL, kuri žada pradėti naują technologijų centrų erą Lietuvoje. Likusios darbo vietos bus naikinamos, pasiūlant išeitines kompensacijas.
                    Panašiai kaip Storebrand, kai pardavė savo IT dalį indų Congnizant'ui.

                    Comment


                      Parašė dr-rox Rodyti pranešimą
                      Sudie „Barclays“ – dalį specialistų perkels į Indijos kompaniją, dalį atleis
                      https://www.15min.lt/naujiena/aktual...kai-56-1068118



                      Panašiai kaip Storebrand, kai pardavė savo IT dalį indų Congnizant'ui.
                      tik tuo atveju jie pradejo plestis, o ne trauktis.

                      is esmes - atleist nori apie 340 zmoniu, tai kaip ir ana karta. Suvalge rinka pries tai, suvalgys ir dabar. Gal net i gera, o tai geru darbuotoju jau tikrai sunku rast.

                      Comment


                        Parašė mr_miegas Rodyti pranešimą

                        tik tuo atveju jie pradejo plestis, o ne trauktis.

                        is esmes - atleist nori apie 340 zmoniu, tai kaip ir ana karta. Suvalge rinka pries tai, suvalgys ir dabar. Gal net i gera, o tai geru darbuotoju jau tikrai sunku rast.
                        Įdomu, jog dabar rodo 800 darbuotojus, o dar nesenai buvo apie 1200, pradėjo jau seniau kažkokias pertvarkas?
                        460 perkels į naują technologojų centrą, t.y. aukščiausios kategorijos specialistus, tai rinkai nelabai ir palengvės, dabar labiausiai trūksta patyrusių programuotojų, o atleisti bus pagrinde skambučio centro darbuotojai, kurių nėra tokio didelio trūkumo.
                        Flickr

                        Comment


                          taigi buvo pranese balandi, kad 350 atleis ir atleido (Technopoly nebera Barclays). Jau outplacement'as padarytas, didzioji dauguma jau senokai dirba kitose imonese.
                          del to ka perkels i HLC ir ko ne - mes negalim sakyt, nes nezinom. Is pazistamu (programeriu) jau kuris laikas girdejau, kad jie bus atleisti (kelis atleido jau pavasari). Darbus susiranda nuo paskutinis darbo dienos Barclays - taip gauna iseitine ir iskart varo i nauja darba.
                          kitas dalykas - junior zmoniu truksta rinkai labai, tai call centre darbuotojai irgi reikalingi.

                          cia aisku dabra prades trizniuot visi labai, bet honestly - nieko labai netiketo ir baisaus nenutiko. Greiciausiai daliai ju teks eit dirbti uz mazesnes algas (ypac senior zmonem).

                          Comment


                            call center žmonės irgi reikalingi. pvz.: Booking.com
                            Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                            Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                            [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                            Comment


                              Žmonės sako čia naujas kad Barclays Lithuania oficialus himnas


                              https://youtu.be/DJztXj2GPfk
                              If a lion could speak, we could not understand him.

                              Comment


                                „Visi praleidžia vieną detalę. Į Lietuvą didelę investiciją atlieka HCL, – atkreipia dėmesį p. Katinas. – Vyksta iš esmės ne tik „Barclays“ pokytis, bet ir įsigijimo ir susijungimo sandoris. HCL dirba su tokiais pasaulinio garso vardais kaip „Deutsche Bank“, Švedijoje – su „Volvo“. Jei HCL pamatys, kad Lietuva tinka, gali sėkmingai verslą plėsti ir grįžti prie tų tūkstantinių skaičių, kurie kadaise puikavosi „Barclays“ rekvizitų puslapyje.“

                                Plačiau: https://www.vz.lt/rinkos/isigijimai-...#ixzz5YiVLFh1b

                                Comment


                                  Tarptautinė kapitalo rinkų bendrovė „Moody's Corporation“, teikianti kredito reitingų, rinkos tyrimų ir kitas paslaugas, planuoja atidaryti padalinį Vilniuje. Tai BNS patvirtino keli nesusiję šaltiniai. Anot jų, „Moody's“ padalinys orientuosis į analitikos paslaugas.

                                  Šaltinių teigimu, oficialiai apie „Moody's“ planus Lietuvoje turėtų būti pranešta kitą savaitę. BNS kol kas nepavyko gauti „Moody's“ komentaro.

                                  Pasak BNS šaltinių, „Moody's“ atstovai jau lankėsi Vilniuje ir domėjosi plėtros galimybėmis, tačiau dar nepradėjo ieškoti patalpų. Teigiama, kad bendrovė dirba su agentūra „Investuok Lietuvoje“.

                                  https://www.vz.lt/finansai-apskaita/...alini-vilniuje
                                  Aviate, navigate, communicate

                                  Comment


                                    FB Virginijus Sinkevicius

                                    Šiandien Ūkio ministerijos vardu pasirašiau bendradarbiavimo sutartį su Visorių informacinių technologijų parku, į kurį planuojama pritraukti 32 mln. eurų investicijų ir 700 aukštą pridėtinę vertę kuriančių darbo vietų.

                                    Pirmasis investuotojas jau yra! Sukūrusi sėkmės istoriją Pabradėje ir pasiruošusi dar vienai tokiai pat Visagine, Jungtinės Karalystės bendrovė „Intersurgical“ Visoriuose statys tyrimų ir produktų vystymo centrą, į kurį investuos 12 mln. eurų ir įdarbins 100 aukščiausios kompetencijos specialistų. Įgyvendinusi projektą bendrovė visą gamybos ciklą – nuo idėjos iki galutinio produkto – turės Lietuvoje.

                                    Lietuvai neduota kasti naftos, anglies ar aukso. Mums dovanotas kitas resursas, ir kur kas vertingesnis – žmonės, kuriantys ir stebinantys pasaulį savo kūriniais. Žmonės, kurių Visoriuose kuriami sprendimai ateityje pavers naftą ir anglis istorija, ateities kartoms pažįstamą tik iš vadovėlių.

                                    Komentuodami „Barclays“ istoriją su investuotojais nė karto nesusitikę ekspertai pasakoja, kad pasauliui mes buvom reikalingi iki tol, kol buvome pigūs. Ačiū už nuomonę, bet savo Valstybe ir jos žmonėmis aš tikiu. O su potencialiais investuotojais susitikdamas po 2-3 kartus kas savaitę matau, kiek jų sprendimus lemia mūsų protai, ir kiek pinigai.

                                    Atsisveikinkite su savo „mes pigūs“. Mes ne pigūs, mes sprendžiame problemas. Ir tik todėl mus renkasi!

                                    Comment


                                      Parašė Milwaukee Rodyti pranešimą
                                      Atsisveikinkite su savo „mes pigūs“. Mes ne pigūs, mes sprendžiame problemas. Ir tik todėl mus renkasi!
                                      Ar tikrai sukūrė sėkmės istoriją ir žmonės nėra pigūs? Intersurgical atlyginimų mediana 677 Eur prieš mokesčius.

                                      https://rekvizitai.vz.lt/imone/inter...l/atlyginimas/
                                      Flickr

                                      Comment


                                        Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                        Ar tikrai sukūrė sėkmės istoriją ir žmonės nėra pigūs? Intersurgical atlyginimų mediana 677 Eur prieš mokesčius.

                                        https://rekvizitai.vz.lt/imone/inter...l/atlyginimas/
                                        Gamykla Pabradėje ir tyrimų ir produktų vyatymo centras Vilniuje yra du skirtingi dalykai. Ir taip, gamyklos ateitis turbūt labiausiai priklauso nuo atlyginimų (nors yra ir kitos dedamosios - kaip buvimas EU, teisinė ir politinė aplinka, etc). Dabar gamyklų ateitis priklausys ir nuo Vilniaus
                                        protų darbo rezultatų - jeigu bus sinergija tarp tyrimų, vystymo ir arti esančios gamybos net išaugę darbo jėgos kaštai nebus taip svarbu

                                        Comment


                                          Parašė Lettered Rodyti pranešimą

                                          Ar tikrai sukūrė sėkmės istoriją ir žmonės nėra pigūs? Intersurgical atlyginimų mediana 677 Eur prieš mokesčius.

                                          https://rekvizitai.vz.lt/imone/inter...l/atlyginimas/
                                          Bet nepamirskim koks tai miestas. Jiems net transporto nereikia savo turet - autubusai vezioja. Namus turi be paskolu. Alga be velavimu. Nesudurtu galo su galu, sedetu kur anglej ar airej. Nesedi dirba - reiskias not so bad enough.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X