Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Investicijos į pramonės bei paslaugų plėtrą Lietuvoje

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Išmaniųjų skaitiklių gamykla Kauno LEZ: 200 darbo vietų, 1,3 mln. prietaisų per metus https://www.vz.lt/pramone/2018/09/12...aisu-per-metus
    „Luminor“ bankas suteikė 8,2 mln. Eur finansavimą bendrovei „Axioma Metering“, kuri stato ultragarsinių vandens ir šilumos apskaitos prietaisų gamyklą. Kauno LEZ įsikursianti gamykla, investicijos į kurią sieks 11 mln. Eur, kitąmet pradeda masinę išmaniųjų vandens ir šilumos apskaitos prietaisų gamybą, čia dirbs 200 darbuotojų.
    Masinė skaitiklių gamyba prasidės 2019 m. Per metus planuojama pagaminti apie 1,3 mln. apskaitos prietaisų, tarp jų ir šiuo metu kuriamų naujos kartos išmaniųjų vandens skaitiklių.
    UAB „Axioma Metering“ kuria ir gamina ultragarsinius šilumos, vandens apskaitos ir duomenų valdymo prietaisus. Apskaitos prietaisų eksportas sudaro apie 70 % apyvartos. Pagrindinės eksporto šalys yra Vokietija, Italija, Didžioji Britanija, Latvija, Ukraina, Baltarusija. Naujuoju išmaniuoju ultragarsiniu vandens skaitikliu jau domisi Prancūzijos, Beniliukso šalių, JAV, Australijos vandens tiekimo įmonės. Rugpjūtį pranešta, kad „Axioma Metering“ pradeda masinę naujos kartos ultragarsinio šiluminės energijos skaitiklio gamybą. Skaitiklis bus naudojamas šildymui ar vėsinimui suvartojamos energijos apskaitai individualiuose namuose ir daugiabučiuose, įmonėse ir organizacijose.
    „Axioma Metering“ priklauso „Axioma“ įmonių grupei, kuri susiformavo iš „Axis Industries“ įmonių grupės.
    p.s. džiugu, kad ir gamykla, ir transporto bendrovės plečiasi dėka Lietuvos žmonių pastangų. Kažkaip nutilo tie, kurie aiškino, kad Lietuva nesugeba pati net duonos išsikepti, parsiduoda užsieniečiams.
    Paskutinis taisė Arunasx; 2018.09.12, 19:48.
    Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
    Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
    [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

    Comment


      Vienu skandinavišku banku ar daugiau, ar mažiau, reikalo esmė nuo to nesikeičia, bet:
      „Blackstone“ gali tapti ne tik prekės ženklu, nuo kurio prasidės Lietuvos ir kitų Baltijos šalių valdžios institucijų atstovų prezentacijos potencialiems užsienio investuotojams, bet ir savotišku saugumo garantu, geopolitine žinute, kad čia yra teritorija, kurioje milijardus investuoja žinomos JAV korporacijos – atlikusios kruopščią rinkos ir regiono perspektyvų analizę, tikinčios Baltijos šalių ekonomikos augimo istorija ir investuotojų teisių apsauga regione.
      Puse lūpų kalbama, kad po Rusijos Ukrainoje įvykdytos Krymo aneksijos ne vienas Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse besižvalgęs žinomas investuotojas nusprendė pasukti kita kryptimi. Ne dėl to, kad netikėtų penktuoju NATO straipsniu ar netiktų kitos sąlygos, bet dėl to, kad suveikė psichologinis veiksnys. Neapibrėžtumo baimė.
      Iš vidaus vietinės problemos gali pasirodyti tirštesnės, nei yra iš tiesų, tačiau Europoje Baltijos šalys yra savotiška saugumo oazė. Čia negirdėti tokio stipraus kaip Vengrijoje, Lenkijoje ar Čekijoje politinio populizmo, ekonomikos demonstruoja spartų augimą, kyla atlyginimai, o vyriausybės, ypač palyginti su pietine Europos dalimi, nėra stipriai įsiskolinusios.
      Strateginės ir didelės tarptautinių korporacijų investicijos nėra vien verslas.
      VŽ kalbinami politologai pripažįsta, kad šaliai sulaukus didelės vertės investicijos, kapitalo kilmės šalis gali daugiau rūpintis tos šalies saugumu.
      Žinoma, „Blackstone“ iš Baltijos šalių gali pasitraukti taip pat greitai, kiek su esamais akcininkais veikė „Luminor“ bankas. Tai būtų normalu – privataus kapitalo fondai siekia maksimalios grąžos per kuo trumpesnį laiką, tačiau net greitas pasitraukimas, tikėtina, nepaneigtų sėkmės istorijos. O sėkmės istorijų ir visame pasaulyje žinomų vardų, norint privilioti užsienio investuotojų, Lietuvai ir kitoms Baltijos šalims reikia kuo daugiau.
      https://www.vz.lt/rinkos/2018/09/14/...ardavimo-zinia
      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

      Comment


        Tuo Blackstone bankininkai džiūgauja kad ateina investicijos, tuo tarpu analitikai jame mato rusų oligarchų akcininkus.

        Comment


          Parašė J.U. Rodyti pranešimą
          Tuo Blackstone bankininkai džiūgauja kad ateina investicijos, tuo tarpu analitikai jame mato rusų oligarchų akcininkus.
          O po J.U lova nesislepia rusai? Patikrinkite karts nuo karto, jei vakar nebuvo tai nereiškia kad šiandien nepalindę. Blackstone Group biržoje kotiruojama bendrovė kuri turi tūkstančius akcininkų, tarp kurių didžiausias kitas bankas Morgan Stanley. Prašau stambiausių akcininkų sarašas https://finance.yahoo.com/quote/bx/holders?p=bx

          Comment


            J. U. mąsto paprastai. Blackstone įkūrėjas Schwarzmanas yra Trumpo draugas. Na o Trumpas tai praktiškai yra rusų oligarchas .

            Comment


              Parašė senasnamas Rodyti pranešimą
              J. U. mąsto paprastai. Blackstone įkūrėjas Schwarzmanas yra Trumpo draugas. Na o Trumpas tai praktiškai yra rusų oligarchas .
              Klausimas, ar reikia mums labai džiaugtis dėl to, jog vienos pagrindinių šalies finansinių įstaigų, kur pinigus laiko ne tik privatūs asmenys ar įmonės, bet ir valstybinės įstaigos, kontrolę perima Trumpo draugas, kuris seniau dirbo Lehman Brothers, investavo Rusijoje ir pinigus laiko ofšoruose? Investicijos iš JAV aišku gerai, bet man būtų ramiau, jei bankas būtų likęs skandinavų rankose.
              Flickr

              Comment


                Nematau skirtumo, ar amerikiečių, ar skandinavų investicijos. Pvz., Danske bank buvo gerbiamas skandinavų bankas, o po to įsivėlė į pinigų plovimo skandalą ir tapo mažiau gerbiamas . Eilinis vartotojas nepajus jokio skirtumo (nebent pradės per jėgą brukti paskolas ir pūsti burbulą ), kad kažkiek Luminor akcijų nupirko kažkas kitas. Tai svarbu tik pačiam Luminor, kuris turbūt ir buvo sukurtas tam, kad parsiduotų. Aišku, Blackstone rimtas žaidėjas ir jo dėmesys galbūt rodo kažką daugiau.

                Comment


                  Šiek tiek konteksto:
                  a) Blackstone yra pasitraukę iš Rusijos;
                  b) pastaruoju metu vykdė apsipirkimo vajų Europoje, įskaitant tą pačią Skandinaviją;
                  c) JAV institucijos nesėdi rankas sudėję, kai yra plaunami pinigai;

                  (be abejo, tai tik fragmentas)

                  Blackstone to pull out of Russia
                  2014.09.21
                  https://www.ft.com/content/77e200ca-...2-00144feabdc0

                  American Blackstone Group has bought Nordic real estate portfolios valued at about € 2.4 billion (MNOK 22 billion) in the region’s largest property deal since 2008.
                  2015.08.14
                  https://nordicpropertynews.com/artic...eal-since-2008

                  Blackstone buys portfolio of 25 Danish properties
                  2017.04.03

                  https://finanswatch.dk/asset_managem...cle9478757.ece

                  How Americans Took Down a Latvian Laundromat
                  2018.03.07
                  https://en.rebaltica.lv/2018/03/how-...an-laundromat/

                  Comment


                    Indijos optikos sprendimų kūrėja „Tonbo Imaging“ kuriasi Kaune
                    Pažangias vaizdo apdorojimo sistemas gynybos, savavaldžių automobilių bei kitai pramonei kurianti Indijos „Tonbo Imaging“ steigia padalinį Lietuvoje, kur ketina investuoti 10 mln. eurų.

                    Užsienio investicijas skatinanti agentūra „Investuok Lietuvoje“ pranešė, kad bendrovė Kaune įkurs tyrimų ir plėtros centrą, kuriame dirbs per 50 specialistų.

                    „Tonbo Imaging“ generalinis direktorius ir įkūrėjas Arvindas Lakshmikumaras (Lakšmikumaras) sako, jog Lietuva pasirinkta kaip rinka, geriausiai tinkanti technologijoms vystyti ir produktams platinti.

                    „Lietuva buvo akivaizdus pasirinkimas, turint omeny šalies, kaip optikos tyrimų ir technologijų centro, reputaciją, gabius vietos specialistus ir dinamiškai besivystančią ekonomiką“, – pranešime spaudai teigė jis.

                    Comment


                      Į Vilnių atvyksta aviacijos industrijos gigantai https://www.madeinvilnius.lt/pramogo...ijos-gigantai/
                      Rugsėjo 26-27 dienomis į Vilnių atvyksta aviacijos industrijos gigantai. Boeing, Airbus, American Airlines, Etihad Airways ir šimtų kitų bendrovių atstovai rinksis į tarptautinę konferenciją „AIR Convention“. Prognozuojama, kad Lietuviškos įmonės AviationCV.com organizuojamas renginys pritrauks apie 1000 aviacijos įmonių atstovų, jo metu srities naujoves ir ateities prognozes aptars 65 pranešėjai, beveik 40 įmonių savo paslaugas pristatys parodos stenduose.
                      Čia, greta Samsung Electronics, Wizzair ir Turkish Airlines kompanijų, bus galima išvysti ir Lietuvos įmonių, tokių kaip FL Technics, BAA Training ir kitų, stendus. Konferencijos tikslas pristatyti mūsų šalį kaip potencialią verslo partnerę. „Tokių įmonių kaip Etihad, Lufthansa, Delta pritraukimas į konferenciją Vilniuje rodo, kad jos mato verslo Lietuvoje potencialą. Tad mums belieka pasekti Islandijos pavyzdžiu ir pasinaudoti šia galimybe“, − dalinasi Skaistė Knyzaitė, AviationCV.com generalinė direktorė ir „AIR Convention“ organizatorė.
                      „Turint omenyje, kad visų didžiausių aviacijos organizacijų įžvalgos pranašauja milžinišką industrijos augimą per ateinančius du dešimtmečius, dabar yra pats metas tarptautinei rinkai parodyti Lietuvos potencialą. Puiku, kad Lietuva šiuo metu yra IT paslaugų kalvė, tačiau nereikia pamiršti ir kitų pelningų sričių. Aviacijos industrija sukuria vienas geriausiai apmokamų darbo vietų pasaulyje. Pilotai, mechanikai, inžinieriai ir kiti aviacijos specialistai šiuo metu išgyvena aukso amžių“, – priduria S. Knyzaitė.
                      S. Knyzaitei pritaria ir konferencijos pagrindinio rėmėjo, orlaivių remonto ir priežiūros bendrovės „FL Technics“ generalinis direktorius Žilvinas Lapinskas. Jis teigia, kad „AIR Convention“ yra proga atskleisti Lietuvos darbo jėgos ir aviacijos paslaugų rinkos potencialą. „Lietuviai dirba efektyviai ir atsakingai, todėl nenuostabu, kad 3-4 val. skrydžio atstumu esančių oro bendrovių, tokių kaip Luxair, Lufthansa group, Wizzair akys krypsta į mūsų angarus Vilniuje ir Kaune“, – sako Ž. Lapinskas.
                      Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                      Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                      [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                      Comment


                        Šalia Kauno „Hegelmann“ atidarė logistikos sandėlį – plotas prilygsta 7 krepšinio aikštelėms https://www.15min.lt/verslas/naujien...ms-663-1035018
                        Antradienį Kauno rajone, šalia automagistralės Kaunas–Klaipėda, su išskirtine kultūrine programa – keltuvų baletu, atidarytas pirmasis įmonės „Hegelmann Transporte“ logistikos sandėlis Lietuvoje. Jis sudaro tik šeštadalį viso logistikos komplekso, kurio bendras plotas ateityje sieks 38 tūkst. kv. m. Į pirmąjį etapą investuoti beveik 3 mln. eurų.
                        „Džiaugiuosi dar vienos vokiško kapitalo įmonės plėtra mūsų krašte. Sukurta 1 300 darbo vietų, investicijos sieks 31 mln. eurų. Žinau, kad „Hegelmann“ automobilių parke – 2 500 vilkikų. 90 proc. jų – „Mercedes-Benz“ markės.
                        UAB „Hegelmann Transporte“ apyvarta 2017 m. siekė 150 mln. eurų, 2018 m. ji turėtų pasiekti 200 mln. eurų. „Hegelmann Group“, veikiančioje 11-koje šalių, apyvarta 2017 m. siekė 300 mln. eurų. Tikimasi, jog šiais metais ji išaugs 100 mln. eurų.
                        Nepirk iš Decathlon, Philips, Nestle, KraftHeinz, Viada, Vičiūnų, Volfas Eng, Procter & Gamble / Gillette
                        Toblerone, Milka, Dirol, Halls (Mondelez International), Hellmann's, Heineken, Mars, PepsiCo
                        [url]https://youtu.be/9u_6BFmkOuQ?t=3868[/url]

                        Comment


                          Lietuva padaro pusę visos grupės apyvartos.

                          Comment


                            Indijos bendrovės Rokiškyje žada tikrą perversmą – daugiau kaip pusantro tūkstančio darbo vietų

                            Dvi Indijos bendrovės į skardinių ir tekstilės gamyklas Rokiškyje numato investuoti beveik 200 mln. eurų ir sukurti daugiau kaip pusantro tūkstančio darbo vietų.
                            Gerai, kad ne Kinijos, nes tai būtų grynas Lietuvos užvaldymas (anot Dalai Lamos gerbėjų).

                            Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/verslas....d?id=79164507
                            Paskutinis taisė senasnamas; 2018.09.26, 17:31.

                            Comment


                              Labai nustebino tokios numatomos investicijos. Kad tik nebūtų nusivylimo burbulas.

                              Ypač tekstilės gamykla. Tekstilės gamyba kadaise kaip tik iš ES iškeliavo į tuos kraštus.
                              Paskutinis taisė Sula; 2018.09.26, 17:49.

                              Comment


                                Parašė Sula Rodyti pranešimą
                                Labai nustebino tokios numatomos investicijos. Kad tik nebūtų nusivylimo burbulas.

                                Ypač tekstilės gamykla. Tekstilės gamyba kadaise kaip tik iš ES iškeliavo į tuos kraštus.
                                Tokiose žiniose, kiek neramina du dalykai: Indija ir Rokiškis su 1,5 k darbo vietų.

                                Comment


                                  Parašė Galys Rodyti pranešimą

                                  Tokiose žiniose, kiek neramina du dalykai: Indija ir Rokiškis su 1,5 k darbo vietų.
                                  Daugpilis netoli. Jei darbas nekvalifikuotas ir reikia tik prie stakliu stoveti ar prekes pakuoti - tai koks skirtumas ar Lietuvis ar Latvis. Galetu net autobusu atsivezti darbuotojus.

                                  Comment


                                    Parašė jpou Rodyti pranešimą

                                    Daugpilis netoli. Jei darbas nekvalifikuotas ir reikia tik prie stakliu stoveti ar prekes pakuoti - tai koks skirtumas ar Lietuvis ar Latvis. Galetu net autobusu atsivezti darbuotojus.
                                    „Jie (investuotojai – BNS) mano, kad 50 kilometrų spinduliu darbuotojų galėtų atsivežti patys. Protokole taip pat yra parašyta, kad mes rastume žemės plotų statyti daugiabučius namus. Jie norėtų, kad gamykloje dirbantys žmonės gyventų šalia. Jei nerastų visos reikalingos darbo jėgos pas mus, manau, ji būtų atsivežama iš Indijos“, – svarstė Rokiškio meras.

                                    Skaitykite daugiau: https://www.delfi.lt/verslas/verslas....d?id=79164507
                                    Realesnis paryškintas variantas.
                                    Neisterikuosiu dėl imigrantų, nes tokiam užkampiui(atsiprašau jei ką įžeidžiau) kaip Rokiškis reikia griebtis bet kokio šiaudo.

                                    Comment


                                      Na vien todėl, kad investuotojai iš Indijos, jiems skirtingi imigracijos įstatymai negalios. Ta prasme ir dabar daug kas norėtų tokių prisivežti, bet nesimato tokių masinių dalykų.
                                      Lengviau Ukrainiečius bus įdarbinti, kam tie indai? Apart to, kad subjektyviai patsy vadovai gal labiau mėgtų saviškius.

                                      O darbo vietų tai 1000 per pirmus tris metus, per tiek laiko manau bus galima surinkti, jei atlyginimai konkurencingesni nei vidutiniai regione.

                                      Comment


                                        Dėl investicijų į Lietuvą aš visada džiaugiuos, bet kai investicijos yra ne į aukštas technologijas, o į pigią darbo jėgą, t.y. siuvėjus - tai man kyla visokių minčių. Aišku jeigu jiems pavyks - tai sveikinsiu, nes Lietuva dėl didelių investicijų niekaip nenukentės, bet kartu pasilieku nemažą dalį skepticizmo, kad tai yra tvarus verslo planas, kuris gali būti realizuotas.

                                        Comment


                                          Dėl investicijų į Lietuvą aš visada džiaugiuos, bet kai investicijos yra ne į aukštas technologijas
                                          Taip, provincijoje tiršta programuotojų, inžinierių ir biochemikų, laukiančių investicijų į aukštąsias technologijas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X