Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Genetika

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Perfect Rodyti pranešimą
    Svarbiausia, kad buvo priimtas politinis sprendimas ir pats Izraelis juos pripažįsta kaip etninius žydus ir visiems norintiems Etiopijos žydams suteikė Izraelio pilietybę.
    Keista, bet "etniniai" semitai, genetiniai žydų broliai, yra vietiniai Palestinos ar Transjordanijos arabai. O pranašas Mahometas ir jo gentis iki pranašysčių buvo hanifų -artimo judaizmui ir krikščionybei - tikėjimo.

    Comment


      Parašė Romas Rodyti pranešimą

      Geriausias sprendimas būtų šitą temą užrakinti
      Gal tiesiog moderuoti?

      Comment


        Parašė alonso Rodyti pranešimą
        Tokie video turetu apskritai buti uzdrausti kaip kurstantys nesantaika ir iskreipiantys realybe. Rytu Europieciai, nepamate pasaulio (tokie kaip tu) prisiziuri ju ir prasiplauna sau smegenis "kokie imigrantai negeri".
        Apie pirmąjį video pranešiau Youtube administracijai - matysim, gal ir pašalins netrukus. Nes ten akivaizdžiai raginama imtis smurtinių priemonių, o tai jau pažeidžia svetainės "terms of use".

        P.S.: O visgi įdomiausia, kad apie genetiką šioje temoje apskritai niekas nekalba :-) turbūt kokie 99 proc. visų pranešimų - apie kultūrą...

        Comment


          Parašė Sula Rodyti pranešimą
          Keista, bet "etniniai" semitai, genetiniai žydų broliai, yra vietiniai Palestinos ar Transjordanijos arabai. O pranašas Mahometas ir jo gentis iki pranašysčių buvo hanifų -artimo judaizmui ir krikščionybei - tikėjimo.
          Gentinis brolis tai dar nereiškia, kad priklauso tai pačiai tautai. Kultūros gali skirtis tiek, kad bendram identitetui nebus pagrindo. Mums latviai yra labai artimi broliai tiek genetiškai (manau), tiek kultūriškai, bet tai yra atskira tauta. Ir tai yra istorinių ir politinių aplinkybių rezultatas.

          Comment


            John, diskutuojame apie kultūrinę integracija, kas mano manymu ir yra svarbiausia. Nemanau, jog Lietuvoje žymiai pablogėtų žymiai kriminologinė situacija - nesame kokia Švedija, čia ir taip pakankamai budulių. Tiesiog reikia žiūrėti, ką įsileidi. Kinų triadų prisikviesi - irgi narkotikais, prostitutėmis, turto prievartavimu, žmogžudystėmis pakvips. Sutinku, ES verkiant reikia įgalinti BLUE CARD veikimą, kaip analogą amerikiečių GREEN CARD.

            All things aside, kultūriniu aspektu Europai parankiausios etninės grupės (dėl priežasčių išvardintų ankstesniuose pranešimuose) būtų:
            1. Juodieji (Africans/Caribbeans)
            2. Indai
            3. Tolimieji Rytai (Kinai etc.)
            4. Musulmonai


            Latino Amerikiečių nedėjau dėl savaime suprantamų priežasčių.
            Baltieji (dauguma slavai) lyg ir būtų priimtina dėl kultūrinio artumo, tačiau tai keltų milžinišką grėsmę lietuviškumui - vyktų ir taip jau toli pažengęs šalies rusinimas.


            Prie ruso man buvo geriau

            Comment


              Parašė alonso Rodyti pranešimą
              All things aside, kultūriniu aspektu Europai parankiausios etninės grupės (dėl priežasčių išvardintų ankstesniuose pranešimuose) būtų:
              1. Juodieji (Africans/Caribbeans)
              2. Indai
              3. Tolimieji Rytai (Kinai etc.)
              4. Musulmonai
              Šiame sąraše trys genetinės grupės, ir viena visiškai nieko bendro su tuo neturinti.

              Comment


                Parašė c2h5oh Rodyti pranešimą
                Šiame sąraše trys genetinės grupės, ir viena visiškai nieko bendro su tuo neturinti.
                Atleisk už apibendrinimą. Sakydamas "musulmonai", turėjau omeny daugiau mažiau the Middle East atstovus.


                Prie ruso man buvo geriau

                Comment


                  Delfi.lt

                  http://www.delfi.lt/news/daily/crime....d?id=33027381

                  Comment


                    Tai tik dar kartą parodo, kad visokie tipo menininkai yra tiesiog suvedžiotojai, o savo studijas naudoja intymiem santykiam su savo mūzom
                    Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                    Comment


                      O jaunos mergos tiesiog k...

                      Comment


                        Parašė Romas Rodyti pranešimą
                        Rasistiniai pasisakymai, verti ne tik pražangos, bet ir įdėmesnio įstatymų saugotojų žvilgsnio
                        Tai kad žydai iš tiesų rūpinasi savo tautos genetinė sveikata.

                        http://klaipeda.diena.lt/dienrastis/...ingesni-112664


                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        Tai, viso labo, tėra tavo išsigalvojimas. Nei daugiau, nei mažiau.

                        Nors hipotetiniai pasvarstymai galimi. Tik tada jau reiktų žiūrėti ne į Lietuvą, bet į Europietiškąją kultūrą apskritai. Tam kad Lietuvos kultūra ir genai būtų užgožti Azijietiškųjų, tai visų pirma turėtų atsitikti Europos branduoliuose t.y. Vakarų Europoje. Kol kas to nėra, išskyrus problemas su nelegalais ir religiniais fanatikais. O iki Lietuvos viskas ateitų vėliau, nes savo vertybes mes kiek pavėluotai imame būtent iš Vakarų.
                        Tu nenori matyti, to kas akivaizdu.
                        Procesas vyksta. Negi nematai? Tai Lietuvoje jo nematyti, laimei. O V. Europoje, jei nebus imtasi priemonių stabdyti imigracijai ir didinti vietinių baltųjų (o ne spalvotų) gimstamumą, tai neišvengiamai įvyks. Reikia tik laiko. O jis veikia kol kas ne Europos naudai.


                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        Visgi sunku įsivaizduoti situaciją, kur Azijos kultūra ir genai staiga "perimtų" visą Europą. To nebus, kaip nėra ir pačioje Azijoje. Nors didžiųjų kultūrų įtaka ten dielė (Kinijos, Indijos), bet mažesnės šalys (Korėja, Japonija, Tailandas, Malaizija) labai sėkmingai išlaiko savo unikalias kultūras. Taigi, iki Europos tavo prognozuojamas scenarijus tikrai neateis. Greičiau atvirkščiai: Europietiškos kultūros detalės yra labai populiarios Azijos šalyse ir tai matyti keikviename žingsnyje. Kol kas net Azijoje visa kas gera, gražu, modernu ir "cool", yra būtent Europietiška, o ne atvirkščiai. Aišku, vyksta kultūriniai procesai ir progresas (pvz. Kinijoje), ko pasekoje balansas keisis, bet tai nėra kažkas, ko galima išvengti ar netgi bandyti vengti. Kultūra gali užgožti kitą kultūrą tik tuo atveju, jei ji yra akivaizdžiai geresnė ir pažangesnė. Arba jei ji naudoja ypač agresyvias ir žiaurias priemones (t.y. karą, genocidą ir pan.). Antrasis variantas yra neįmanomas.
                        Visiško perimimo nebus, įvyks susimaišymas su stipresnės azijietiškos dominantės iškilimu... Nori nenori, imigrantų kultūra jau plinta tokių minkštakūnių tolerastų europiečių tarpe...

                        Europinė kultūra silpsta, o Azijos kultūros yra pakankamai stiprios. Taip, kol kas azijiečiai mėgaujasi europietiška kultūra ir tai, kas iš Europos. Bet toliau stiprėjant jų ekonomikai ir kultūrai bei silpstant Europos ekonomikai ir kultūrai (dėl demografinių priežasčių), jie suvoks, kad europietiška kultūra jiems nieko ypatingo nebeduoda...

                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        Jei po 100 metų, tarkim, Kinijos kultūra bus kur kas pažangesnė ir geresnė už tradicinę Europietišką, tai nematau nieko blogo, kad ir mes ją priimsime ir gerbsime. Visgi kažkokio kultūrų išnykimo ar sunaikinimo nebus. Nebent kalbėtume apie kokį nors visą pasaulį apimsiantį branduolinį karą

                        Kaip parodė ištisi šimtmečiai ar net tūkstantmečiai Azijos kultūrų gyvenime, ten nieko panašaus neįvyko ir kur kas didesnė, pažangesnė, turtingesnė ir visaip kitaip pranašesnė Kinijos kultūra nesunaikino mažesnių kultūrų, kurios ir šiandien puikiai išsilaikiusios ir puoselėjamos. Aišku, įtakų yra daug, bes esmė išliko.

                        Taigi, galbėti apie kažkokios kitos kultūros "nugalėjimą" Europoje yra tiesiog nesąmonė.
                        Rytietiška ir vakarietiška kultūros yra ant tiek skirtingos ,kad jos gali sugyventi tik kai yra atskirtos ir kiekviena veikia savo geografiniame areale. Kai tik Europoje susikaups kritinė masė žmonių iš rytų, kultūrų konfliktas (greičiau civilizacijų) Europoje taps neišvengiamu, kas pasireikš politiniais neramumais, netgi galimi pilietiniai karai. Azijos šalys nesėdės nuošalyje ir dar pakurstys ugnį, kad silpstanti Europa greičiau "iškeptų"...

                        Apie Azijos kultūras - ir sunaikino, ir suintegravo... Tiesiog mes apie tai mažai ką žinome, o jie (azijiečiai) apie tai mums kažin ar papasakos...


                        Parašė John Rodyti pranešimą
                        Beje, kalbant apie Lietuvos kultūrą, šiuo metu ji yra stipri ir apsaugota kaip niekad anksčiau. O juk buvo laikai, kai lietuviškai kalbėjo tik baudžiauninkai, o lietuviško rašto niekas nesibodėjo sunorminti. Šiandien situacija kitokia: Lietuvių kalba saugi, papročiai prikeliami, aukštuomenėje ir politikoje vėl dominuoja lietuvių kalba ir mentalitetas (kad ir koks jis būtų). Taip atsitiko ir ne be ES pagalbos paskutiniais metais, kuomet kultūriniams reikalams skiriami Europos pinigai.

                        Negana to, net Europoje Lietuva yra gerbiama. Pavyzdžiui, UK daugelyje oficialių įstaigų rasi lankstinukų lietuvių kalba, o Vokietijos turizmo tinklapis turi lietuvišką versiją. Net Kinijos valstybinis radijas užsieniui turi savo lietuvišką puslapį. Lietuviškos kultūros ir valstybės statusas šiandien yra aukštenis, nei bet kada anksčiau šios tautos istorijoje. Tik nelebai informuotas žmogus gali šito nematyti.
                        Lietuvių kultūra nėra stipriai apsaugota, o kalbai iškilo didesnis pavojus nei sovietmečiu. Tik akli to nemato. Užtenka pereikti pagrindinėmis miestų gatvėmis ir įsitikinsi, kad anglų kalba užrašų daugiau nei tarybiniais laikais rusų kalba. Respublikinė įstatymdavystė net ir tarybiniais laikais buvo lietuviška. ES teisės aktai galioja net ir neišversti į lietuvių kalbą...

                        Papročiai nyksta, tradicijos nyksta, yra pakeičiami bukais beveikdžiais importiniais, kad ir Valentino diena, helovynas, apsirijimo šventės...
                        Lietuvių kultūros statusas tikrai buvo aukštesnis tarpukariu.


                        Parašė alonso Rodyti pranešimą
                        Mano nuomone, bet kokiai bendruomenei yra sveika tureti apie 10% mazumu. Lietuviams jau seniai reikia nuleisti krauja. Homogenine visuomene kelia tik ksenofobijas visame kame. Nepasisakyciau nei pries viena "imigracijos modeli", kaip kad "importuojame kinus, bet neleidziame musulmonu". Visko po truputi yra optimaliausias variantas.

                        O jei bendrai, si visa diskusija yra visiskai bereiksme. Vykstanciu procesu keisti beveik neimanoma. Viskas vyksta/vyks savaime. Tiesiog kvieciu islaikyti atviras paziuras ir zvelgti pozityviau nusiteikus.

                        Lietuvoje ir taip 16 proc. nelietuvių. Homogeninėje visuomenėje yra mažiau problemų, priešingai, nei heterogeninėje. Ir tau bei panašiems į tave, pasisakančiam už imigracijos skatinimą bei kitataučių skaičiaus didinimą Lietuvoje reikia "nuleisti" kraują. Jūs esate valstybės išdavikai, jus bausti reikia.

                        Vukstančius procesus keisti galima tik reikia šalin atmesti visokias "laisves ir teises", o į pirmą vietą iškelti pareigas. Pareigas kiekvienai šeimai piliečių susilaukti po 2-3 vaikus. Žinoma, su atitinkama valstybės parama.


                        Parašė Perfect Rodyti pranešimą
                        Svarbiausia, kad buvo priimtas politinis sprendimas ir pats Izraelis juos pripažįsta kaip etninius žydus ir visiems norintiems Etiopijos žydams suteikė Izraelio pilietybę.

                        O tauta kaip žinia yra politinės veiklos rezultatas, o ne "gamtos išdaiga"
                        Tauta nebūtinai yra politinės veiklos rezultatas, gali būti ir gamtos išdaiga.


                        Parašė praetor Rodyti pranešimą
                        Gal šitą pasiūlymą Lietuvos lenkams ir rusams galima būtų pritaikyt? Kaip manai, ar būtume apšaukti šovinistinėm kiaulėm iš visų galų? Sunku net įsivaizduot būtų, žinok.

                        Ar sulauksiu atsakymo į šį kartų klausimą?
                        Kodėl rusams ir lenkams tokios privilegijos? Daugelis jaunų tėvų, pavyzdžiui, Vilniuje negali leisti vaiko (-ų) į vaikų darželį, nes trūksta vietų. Reikia užsirašyti į eilę prieš kelis metus...
                        Paskutinis taisė Al1; 2010.06.01, 18:10.

                        Comment


                          Parašė Al1 Rodyti pranešimą

                          Kodėl rusams ir lenkams tokios privilegijos? Daugelis jaunų tėvų, pavyzdžiui, Vilniuje negali leisti vaiko (-ų) į vaikų darželį, nes trūksta vietų. Reikia užsirašyti į eilę prieš kelis metus...
                          Šitai aš suprantu tikrai.
                          O klausiau kolegos, kaip savo skanų pasiūlymą hipotetiškai pritaikytų Lietuvai atsižvelgiant į susiklosčiusias tautinių mažumų ir jų palaikytojų tėvyninėse valstybėse nuolatines reakcijas.
                          Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                          Comment


                            Parašė praetor Rodyti pranešimą
                            Šitai aš suprantu tikrai.
                            O klausiau kolegos, kaip savo skanų pasiūlymą hipotetiškai pritaikytų Lietuvai atsižvelgiant į susiklosčiusias tautinių mažumų ir jų palaikytojų tėvyninėse valstybėse nuolatines reakcijas.
                            Matai, Lietuvoje yra lietuviški, lenkiški ir rusiški darželiai. Tuomet reikėtų juos padaryti visus lietuviškus, o po to ir rusiškas bei lenkiškas mokyklas paversti tik lietuviškomis.

                            Comment


                              praetor> Tą patį galiu pasakyti ir apie dėstytojus
                              Ne vieną tokį pažystu.

                              Comment


                                Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                Matai, Lietuvoje yra lietuviški, lenkiški ir rusiški darželiai. Tuomet reikėtų juos padaryti visus lietuviškus, o po to ir rusiškas bei lenkiškas mokyklas paversti tik lietuviškomis.
                                Man tai atrodo visai gera mintis. Bet tada būtų ajajai Nei fūros pravažiuotų, svastikos visur kabotų, Sikorskis į ligoninę dėl spaudimo atsigultų.

                                Canada 90: vadinas, geras darbo profilis
                                Tik nepakantumas teisės pažeidimams ir optimizmo skleidimas atves mūsų valstybę į tiesos kelią :)

                                Comment


                                  Cia pagal kai kuriuos iseina taip, kad jeigu as su lietuvaite iskeliauciau i Japonija ir ten susilauksciau vaiku tai mano vaikai butu japonai Nu nenusiriskime iki tokio "tolerastijos" lygio, gerbiamieji

                                  Comment


                                    [QUOTE=Al1;440569]Tai kad žydai iš tiesų rūpinasi savo tautos genetinė sveikata.

                                    http://klaipeda.diena.lt/dienrastis/...ingesni-112664

                                    Aš tau tikrai pritariu.Reikia būti aklam,kad nematyti,kad baltaodžių populiacija mažėja ir pagal prognozes po 20metų baltaodžiai, bus visiška mažuma apie 5%.Baltoadžių laukia liūdna ateitis tik tiesiog dauguma,tai ignoruoja.Neveltui Olandijoje susikūrė paritija su Geert Wilders "Freedom of Speech" ,nes dabar europietis gyvendamas savoje šalį neturi jokios teisės pasakyti nieko blogo apie emigrantus,bet ant europiečių galima sakyti ką nori.O,emigrantai turi Europoje didesnes teises negu vietiniai.O,tik pasakyk ką nors blogo apie emigrantus,tai būsi išvadintas rasistu.

                                    Comment


                                      Parašė Al1 Rodyti pranešimą
                                      Tauta nebūtinai yra politinės veiklos rezultatas, gali būti ir gamtos išdaiga.
                                      Tai kad ne. Nežinau kokiu tautos sąvokos apibrėžimu tu vadovaujiesi, bet wikipedia pateikia tokį apibrėžimą - "A nation is a grouping of people who share common history, culture, language and ethnic origin, often possessing or seeking its own government" (liet. Tauta yra grupė žmonių, kurie turi bendrą istoriją, kultūrą, kalbą ir etninę prigimtį, dažnai turinčių ar siekiančių savivaldos).

                                      Taigi, tauta yra apibrėžiama 5 kategorijomis, kurios, praktikoje, ne visada visos taikytinos vienu atveju.

                                      Bendra kilmė - pacituosiu vikipediją
                                      The shared ancestry is more of a national myth in some cases than a genetic reality—but still sufficient for a national identity nevertheless. This national myth concept becomes even more complicated for nations whose populations are largely relatively recent immigrants and their descendants.
                                      http://en.wikipedia.org/wiki/Nation - pilnas straipsnis

                                      Bendra kalba - esminis kriterijus, apibrėžiantis tautą, kuris sąlygoja bendrą kultūrą ir istoriją.

                                      Bendra kultūra - net pas mus yra keturi etnografiniai regionai.

                                      Bendra religija - Lietuvoje yra ir protestantų, ir katalikų, ir netikinčių.

                                      Bendra istorija - Vokietija atsirado nesant bendros istorijos.

                                      Vienintelis kriterijus, kuris turi ką nors bendro su genetika yra bendra kilmė. Deja, praktikoje, šis kriterijus yra pats problematiškiausias ir dažniausiai neturintis jokio mokslinio pagrindo.

                                      Comment


                                        Parašė Gator Rodyti pranešimą
                                        Cia pagal kai kuriuos iseina taip, kad jeigu as su lietuvaite iskeliauciau i Japonija ir ten susilauksciau vaiku tai mano vaikai butu japonai Nu nenusiriskime iki tokio "tolerastijos" lygio, gerbiamieji
                                        Trukt už vadžių ir vėl nuo pradžių. Apsišvietimui paskaityk @index pranešimą /\

                                        Ar Lewis Hamilton, Stephen Fry ar George Michael ne britai?




                                        P.S.Nei vienas nėra grynakraujis britas. Priedo, du iš jų gėjai. Vai vai vai, močiutės jūsų karste vartytųsi.



                                        >>>>Canada90 ir kt:

                                        Ir kas čia baisaus, jog baltųjų nebeliks? Nustok skirstyti į "mes - baltieji" ir "jie - spalvotieji". Tu man nesi artimesnis už mano draugus kinų kilmės, juodukus ar maišytus. Daugiau iš Lietuvos į Vakarus pakeliauk ir suprask, jog "MES - tai visa žmonija".

                                        Kaltinti tokius idiotizmu nesmagu.. Kadangi aišku, kad ne iš piktos valios, bet dėl švietimo stokos tokie kvaili pasisakymai kyla.


                                        Prie ruso man buvo geriau

                                        Comment


                                          Parašė Perfect Rodyti pranešimą
                                          Tai kad ne. Nežinau kokiu tautos sąvokos apibrėžimu tu vadovaujiesi, bet wikipedia pateikia tokį apibrėžimą - "A nation is a grouping of people who share common history, culture, language and ethnic origin, often possessing or seeking its own government" (liet. Tauta yra grupė žmonių, kurie turi bendrą istoriją, kultūrą, kalbą ir etninę prigimtį, dažnai turinčių ar siekiančių savivaldos).

                                          Taigi, tauta yra apibrėžiama 5 kategorijomis, kurios, praktikoje, ne visada visos taikytinos vienu atveju.

                                          Bendra kilmė - pacituosiu vikipediją http://en.wikipedia.org/wiki/Nation - pilnas straipsnis

                                          Bendra kalba - esminis kriterijus, apibrėžiantis tautą, kuris sąlygoja bendrą kultūrą ir istoriją.

                                          Bendra kultūra - net pas mus yra keturi etnografiniai regionai.

                                          Bendra religija - Lietuvoje yra ir protestantų, ir katalikų, ir netikinčių.

                                          Bendra istorija - Vokietija atsirado nesant bendros istorijos.

                                          Vienintelis kriterijus, kuris turi ką nors bendro su genetika yra bendra kilmė. Deja, praktikoje, šis kriterijus yra pats problematiškiausias ir dažniausiai neturintis jokio mokslinio pagrindo.
                                          Neturintis jokio mokslino pagrindo? Gal lyginant lietuvius su latviais ir neturi, bet argi neturi lyginant lietuvius su kiniečiais? Kokia bendra kilmė tarp leituvių ir kiniečių?

                                          Parašė andyour
                                          absoliuti zmoniu dauguma daznai vadovaujasi jausmais. o siaip rasizmas nera kartais uzkoduotas zmoniu genuose?
                                          Rasiniai požymiai (odos spalva, plaukų spalva ir forma, akių forma, ir kt. ir kt.) tai tikrai yra užkoduota genuose...

                                          Comment

                                          Working...
                                          X