Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mobilios technologijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė Edd Rodyti pranešimą
    Graužia nagus dėl Silverlight? Labas rytas, o kas tavo manymu yra XAML + C#?
    Ir kas gi?

    Be palaikančių freimworkų (Sivlerlight vienas iš jų) tai viso labo bevertis bitukų kratinys.

    Čia panašu kad nusimato dar vienas IE6 scenarijus, kada visi patikėjo Microsoft technologijų tęstinumo pažadais, prikepė krūvą intranetinių aplikacijų ir dabar visaip verčiasi per galvą kaip palaikyt to IE6 gyvybę, nes su naujesniu IE niekas nebeveikia. Tokių dar labai nemažai.
    Kadangi naujų Silverlight versijų nebebus, tai visi jo appsam išleisti pinigai skaityk išmesti į balą. Ir visi be galo laimingi ir dėkingi.

    Iš tiesų iš visų tavo kalbų, per visą šią temą panašu kad su MS toolsais tarsi užstrigęs laike, vis kalbi apie tokius dalykus, kurių kažkada gal ir nebuvo arba buvo bet ultimate ar pan. VS versijose, profailinimas, threadai o dar WinMob?
    Na bet juk tokie nuostabūs programavimo tūlzai, juk patys geriausi. Tai jei visokie ten "blogi" Xcode tai turėjo jau nuo pirmųjų versijų palaikančių iOS (o tai buvo ~2008 metai), tai geresni Microsofto tūlzai tai turėjo daryt žymiai geriau? Juk jie buvo "geri" ir tada. Ar tas "gerumas" pasižymi kuom nors kitu?

    Dar išvis yra programuojančių WinMob?
    Visi enterpraizo appsų programuotojai kurie dar nepabėgo pas apple ar google. Nes WP7.5 kaip žinia tam visiškai netinkamas, Microsoft nenumatė jokio migracijos kelio, todėl nori ar nenori developeriams ir jų klientams tenka gyvent su WinMob.

    Man ir pačiam vis dar tenka reguliariai tuom užsiimt, nors WinMob nieko naujo nebedarom ir baigiam pabėgt pas iOS ir Androidą.

    Dešimtmečiais prirašyto kodo? Akivaizdu kad nekalbi apie .NET. Nėra jokios prasmės visą ofisą iš naujo perrašyti ant .NET, tuo labiau, kad ofisas yra gan stambus softas, o native nors ir nėra toks modernus ir patogus programavimas, bet visada turės privalumą vykdymo greičio, resursų ir pan. prasme.
    Tai vat kad. Ir tokios prasmės nėra ne tik Microsoft bet ir kitiems.

    Kalbėjau aplamai apie MS programavimą, o ne konkrečiai WP8, o čia matysim, bet faktas tas, kad be native yra ir HTML5/XAML + C#, ko nieko atitinkamo lygio nėra Android, iOS (java - nekas palyginus su XAML + c#,
    Mano nuomone - atvirkščiai. xaml+c# yra nekas palyginus su Androido aplinka.

    HTML5 - galima naudoti phonegap, bet vėlgi nėra tokių patogių toolsų pvz., UI kūrimui). Dėl hemarojaus ir puslapių sunarplioto kodo, šiaip jau gaunasi viskas atvirkščiai c# + XAML užtenka kelių eilučių kodo kad pasiektum tą patį rezultatą kam reikia puslapių sunarplioto kodo su kažkokiu išsigimimu vadinamu "objective-c" ar java parašyti kokiam iOS ar Androidui.
    Toks vaizdas, kad androido ar ios programavimo nesi matęs nė iš tolo.
    Apskritai, tai objective-c nėra mano mėgiama kalba ir iOS UI dizainas totaliai nelankstus (todėl iphone iki šiol turi vis tą patį 3.5" ekraną), bet kad su jais negalima (netgi visai prabangiai) gyvent tai nesuktikčiau.
    Kas dėl objective-C, tai prie jos trenktumo priprantama lygiai taip pat kaip ir prie c#. Nemažai kas netgi pagauna kablį ir junta malonumą krėsdami visokias specifines obj-c "kiaulystes".

    Koks drąsus ir greitas rašyti tą ko iš tiesų nežinai: "Techninių problemų nėra".
    Užmušantis argumentas Gerai, kadangi žinai daugiau, tai įdėmiai klausom, kokios gi ten tos techninės problemos išskyrus tai, kad tektų portuot draiverius

    Kur tikrai nebuvo "techninių problemų", tai Siri veikimo ant iPhone 4, o čia viskas žymiai sudėtingiau nei atrodo. Dar klausimas kaip veiktų WP8 ant MSM8x55. Be to, developeriai žinos, kad visi jų wp8 appsai veiks kaip turi veikti ir bent kolkas nebus tokių problemų kaip Android.
    Iš kur jie žinos ir ką? Ir kame tos Androido problemos? WP8 jei ką su savim atsineš N skirtingų skiriamųjų gebų ir N skirtingų čipsetų. T.y. bus visos tos pačios "problemos" kaip ir Androido pasaulyje.
    Microsoft jei nori išgyvent tai tiesiog privalo palaikyt tiek masinę pigienų rinką tiek elitinį high endą. Ir tuo pačiu turės visas tas pačias problemas kaip ir Android.

    Apple beje irgi pamažėle turi visas tas pačias problemas. Nes yra iphone3/iphone4/ipad2/ipad3 su jų skirtingais ekranais ir procesoriais beigi ateina iphone5 su panašu kad skirtingu ekrano formatu kam skirtingai nuo kokio androido nepritaikyta nei viena iphone aplikacija. Jie ten vis švaistosi konkrečiom koordinatėm kas pakeitus formatą nebeveikia.

    Dėl JIT ar native įtakos striginėjimui - dėl akivaizdžių dalykų nematau prasmės ginčytis. Pats google buvo kažkur įdėjęs reklaminį filmuką kaip stabdo ant ankstesnės nei 2.2 versijos ir kaip gražiai veikia ant 2.2. Beabejo, jei tu užkimši (nes OS tau leis) atmintį/procesoriaus resursus paleidęs n appsų, tai nepadės nei native, nei JIT, nei dar kažkas, bet jei tokiom pačiom sąlygom vykdysim tą patį appsą ant Android 2.2. ir ankstesnio, rezultatas manau bus aiškus.
    O 2.3 dar mažiau trūkčioja. Ir 4.0 dar mažiau. Nors JIT jau buvo ir niekas radikaliai nepasikeitė.

    Androido tame ir problema, kad vis dar pasitaiko, kad foniniai procesai (kurių visada sukasi dešimtys) kišasi tuo metu kai rodomos animacijos. Kai visokie iOS ar WP7 juos be gailesčio smaugia. Pvz jei iOS esi užsisakai background keep alive servisą (prieinamas tik keliems privilegijuotiems), tai ne dažniau nei kas 10 minučių gausi maksimum 10 sekundžių. Ir tik tada kai OS neveikia kąžko kito. Jei per tą laiką nesusitvarkysi, būsi be ceremonijų nukillintas. Kai androide kokios nors ekrano animacijos metu kažkas laisvai gali susigalvot patikrint paštą ar šeip pasiknist po failinę sistemą ar dar ką. Ir tada bus trūkt. Ne todėl, kad dalvikas lėtas, o todėl, kad už animaciją atsakingo threado eilė "pavairuot" CPU ateis 10 milisekundžių vėliau nei jo reikia.

    4.1 "project butter" atrodo pagaliau animacijų glotnumo ėmėsi rimtai ir padarė tai, ką apple ir microsoft turi jau senai. Pažiūrėsim kiek sėkmingai.

    Įvardink ko tau reikėtų ir ko jam trūks? Palyginus su Android, beabejo bus ribotas. Aišku dar daug detalių neatskleidė, pvz., įdomu būtų sužinoti detaliau apie multitaskingą ar SD kortelių palaikymą (iki šiol su visokiais isolated storage buvo perlenkta lazda dar baisiau nei iOS, "didelis saugumas" manęs nedomina, čia gal taikėsi į bukus vartotojus (kaip iOS)).
    Tai kad jie nieko neatskleidė. Iš ko žinant Microsoft įpročius darau išvadą, kad nieko "tooookio" ir nebus, nes slėpti tokius dalykus nėra jokios prasmės. Atvirkščiai - reiktų plačiai skleist, kad developeriai jau imtųsi projektuot savo būsimas aplikacijas. Juk konkurentai nieko to nevogs, kam jiems tie vidiniai WPx pasaulio reikalai?

    Beje, WP fanatai linksminasi

    Comment


      gal kas žinote kokias pigias UK sim free mobilių telefonų parduotuves? atėjo laikas pirkti mobilų, nes mano senukas ericsonas vos pulsuoja ir ką patartumėte rinktis tarp GalaxyS2, Sensation XE ar iphone4 ir kodėl? daug nuomuonių esu girdėjęs, dauguma už iphone dėl kainos palaikymo ilgą laiką, mat kiti atpigs labai greitai bei tai, kad valdymas jo pats patogiausias.

      Comment


        Parašė Tomkis Rodyti pranešimą
        gal kas žinote kokias pigias UK sim free mobilių telefonų parduotuves? atėjo laikas pirkti mobilų, nes mano senukas ericsonas vos pulsuoja ir ką patartumėte rinktis tarp GalaxyS2, Sensation XE ar iphone4 ir kodėl? daug nuomuonių esu girdėjęs, dauguma už iphone dėl kainos palaikymo ilgą laiką, mat kiti atpigs labai greitai bei tai, kad valdymas jo pats patogiausias.
        Tai kad visiškai nieko neparašei kam tau tas telefonas, ir ką nori su juom veikt. Ir jei jau daug nuomonių esi girdėjęs, tai kam tau dar daugiau?

        Comment


          Parašė a_p
          Parašė Edd
          Kokia dalis Android telefonų negauna išvis jokių atnaujinimų arba gauna tik vieną? Didelė.
          Kaip antai?
          Be to, visada turi pasirinkimą telefoną pirkt iš normalaus gamintojo kuris rūpinasi savo produktais.
          Na o ten kur google turi įtakos (taip kaip Microsoft), telefonai atnaujinami labai ilgai. Pvz Nexus S geležis yra jau 2 metų senumo, pagal galingumą tokia pati kaip ir WP7 aparatai, išleista su 2.3, gavo major atnaujinimą į 4.0, o dabar gaus major atnaujinimą į 4.1.
          Taip tikrai puiki situacija su Android atnaujinimais. "Normalaus gamintojo" O baigiant pasakas ir pažiūrėjus į statistiką, pvz. ji tokia: 60% US Android telefonų negauna atnaujinimų praėjus mažiau nei metams nuo jų išleidimo:



          Parašė a_p
          Parašė Edd
          Vėlgi Androide yra daug appsų, kurie veikia tik tam tikruose telefonuose (nuo hardwaro apribojimų iki OS versijos).
          Pas WP irgi net iki WP8 išėjimo. Visos tos biudžetinės Lumijos irgi daug ko nepaveža. Kas dėl Androido, tai jei nenukrypt į visokius 3d žaidimus ir porą specialių atvejų, tai didžioji dauguma telefonų paveža visas aplikacijas, t.y. tikrai nėra ko verkti.
          Jei prakalbom apie biudžetines lumijas, ant Android yra nemažai tavo įvardintų "specialių atvejų", turėtum kokį wildfire ar pan. tuo greitai įsitikintum ir kalba eina toli gražu ne apie 3d žaidimus.

          Parašė a_p
          Parašė Edd
          Taip kad lyginant su Android ne Nexus serijos telefonais nėra ko verkti. Verkti gali tik Nokia, nes nedaug laiko likus iki WP8, jų WP7.5 telefonai tampa nebepatraukliais.
          Tai jei dabartiniams WP7.5 telefonų savininkams nėra ko dejuot, tai kodėl staiga nebepatrauklūs? Koks skirtumas ar pirkai prieš 3 mėnesius ar dabar?
          Dėl savininkų dejavimo, tai turėjau omeny situaciją palyginus su kai kuriais Android telefonais. Skirtumas dėl pardavimų tas, kad dabar jau tiksliai žinai jog negausi WP8.

          Parašė a_p
          Parašė Edd
          Graužia nagus dėl Silverlight? Labas rytas, o kas tavo manymu yra XAML + C#?
          Ir kas gi?

          Be palaikančių freimworkų (Sivlerlight vienas iš jų) tai viso labo bevertis bitukų kratinys.
          Čia panašu kad nusimato dar vienas IE6 scenarijus, kada visi patikėjo Microsoft technologijų tęstinumo pažadais, prikepė krūvą intranetinių aplikacijų ir dabar visaip verčiasi per galvą kaip palaikyt to IE6 gyvybę, nes su naujesniu IE niekas nebeveikia. Tokių dar labai nemažai.
          Kadangi naujų Silverlight versijų nebebus, tai visi jo appsam išleisti pinigai skaityk išmesti į balą. Ir visi be galo laimingi ir dėkingi.
          O tas gi, kad jei programavai Silverlight, Windows Phone, WPF, galėsi sėkmingai toliau savo žinias perkelti ir programuoti XAML + C#. Tuo tarpu jei kalbam apie Silverlight pluginą naršyklėms, jis niekur nedingo, savo senus appsus galėsi vykdyti ant Windows 8 IE10 su Silverlight pluginu. Tiesiog MS greičiausiai nebeleis naujų Silverlight versijų.

          Parašė a_p
          Parašė Edd
          Iš tiesų iš visų tavo kalbų, per visą šią temą panašu kad su MS toolsais tarsi užstrigęs laike, vis kalbi apie tokius dalykus, kurių kažkada gal ir nebuvo arba buvo bet ultimate ar pan. VS versijose, profailinimas, threadai o dar WinMob?
          Na bet juk tokie nuostabūs programavimo tūlzai, juk patys geriausi. Tai jei visokie ten "blogi" Xcode tai turėjo jau nuo pirmųjų versijų palaikančių iOS (o tai buvo ~2008 metai), tai geresni Microsofto tūlzai tai turėjo daryt žymiai geriau? Juk jie buvo "geri" ir tada. Ar tas "gerumas" pasižymi kuom nors kitu?

          Parašė Edd
          Dar išvis yra programuojančių WinMob?
          Visi enterpraizo appsų programuotojai kurie dar nepabėgo pas apple ar google. Nes WP7.5 kaip žinia tam visiškai netinkamas, Microsoft nenumatė jokio migracijos kelio, todėl nori ar nenori developeriams ir jų klientams tenka gyvent su WinMob.
          Man ir pačiam vis dar tenka reguliariai tuom užsiimt, nors WinMob nieko naujo nebedarom ir baigiam pabėgt pas iOS ir Androidą.

          Parašė Edd
          Dešimtmečiais prirašyto kodo? Akivaizdu kad nekalbi apie .NET. Nėra jokios prasmės visą ofisą iš naujo perrašyti ant .NET, tuo labiau, kad ofisas yra gan stambus softas, o native nors ir nėra toks modernus ir patogus programavimas, bet visada turės privalumą vykdymo greičio, resursų ir pan. prasme.
          Tai vat kad. Ir tokios prasmės nėra ne tik Microsoft bet ir kitiems.

          Parašė Edd
          Kalbėjau aplamai apie MS programavimą, o ne konkrečiai WP8, o čia matysim, bet faktas tas, kad be native yra ir HTML5/XAML + C#, ko nieko atitinkamo lygio nėra Android, iOS (java - nekas palyginus su XAML + c#,
          Mano nuomone - atvirkščiai. xaml+c# yra nekas palyginus su Androido aplinka.

          Parašė Edd
          HTML5 - galima naudoti phonegap, bet vėlgi nėra tokių patogių toolsų pvz., UI kūrimui). Dėl hemarojaus ir puslapių sunarplioto kodo, šiaip jau gaunasi viskas atvirkščiai c# + XAML užtenka kelių eilučių kodo kad pasiektum tą patį rezultatą kam reikia puslapių sunarplioto kodo su kažkokiu išsigimimu vadinamu "objective-c" ar java parašyti kokiam iOS ar Androidui.
          Toks vaizdas, kad androido ar ios programavimo nesi matęs nė iš tolo.
          Apskritai, tai objective-c nėra mano mėgiama kalba ir iOS UI dizainas totaliai nelankstus (todėl iphone iki šiol turi vis tą patį 3.5" ekraną), bet kad su jais negalima (netgi visai prabangiai) gyvent tai nesuktikčiau. Kas dėl objective-C, tai prie jos trenktumo priprantama lygiai taip pat kaip ir prie c#. Nemažai kas netgi pagauna kablį ir junta malonumą krėsdami visokias specifines obj-c "kiaulystes".
          Jei labai domina mano patirtis - asmeniškai esu sukūręs appsų Windows Phone 7 (Silverlight) ir taip pat esu kūręs primityvių appsų Android (su Java ir phonegap) ir galiu pasakyti, kad nesulyginamai paprasčiau ir greičiau buvo kurti Windows Phone 7. Šiaip aš dar šioje temoje kažkur buvau pateikęs vieno žmogaus slaidus, kur buvo kuriamos vienodos aplikacijos ant Android, iOS ir WP7, bei išvados buvo tokios pačios. Apie Java vs C# - taip pat jau rašiau. Jei pačiam teko naudoti tik geriausiu atveju niekur nebenaudojamą compact framework ar c++ ant kokio seno Visual Studio, tai pasieškok google, daug tokių palyginimų. Beje tas pats intellisense veikia žymiai geriau .NET aplikacijų kūrime. Gal aš nežinau, gal tu man papasakosi kokia yra Microsoft Expression Blend alternatyva kūrimui ant Android? Su juo aš galiu neparašęs nei vienos eilutės kodo susilipdyti bet kokį interfeisą su bet kokios formos kontrolsais, animacijom ar išvis objektams priskirti tam tikrus "behaviours". Visa tai man sugeneruos švarų XML ir galėsiu rašyti kodą neplakdamas jo su kažkokiais UI aprašymais. Gal kažkiek panašus būtų Qt framework (labai nesigilinau), bet ten irgi toolsai palyginti nevykę.

          Parašė a_p
          Parašė Edd
          Koks drąsus ir greitas rašyti tą ko iš tiesų nežinai: "Techninių problemų nėra".
          Užmušantis argumentas Gerai, kadangi žinai daugiau, tai įdėmiai klausom, kokios gi ten tos techninės problemos išskyrus tai, kad tektų portuot draiverius
          Esmė tame, kad nei tu, nei aš to iš tiesų nežinom. Skirtumas tik tas, kad aš neskubu kažko kategoriškai teigti - gal užtektų tik draiverių, o gal ir ne.

          Parašė a_p
          Parašė Edd
          Kur tikrai nebuvo "techninių problemų", tai Siri veikimo ant iPhone 4, o čia viskas žymiai sudėtingiau nei atrodo. Dar klausimas kaip veiktų WP8 ant MSM8x55. Be to, developeriai žinos, kad visi jų wp8 appsai veiks kaip turi veikti ir bent kolkas nebus tokių problemų kaip Android.
          Iš kur jie žinos ir ką? Ir kame tos Androido problemos? WP8 jei ką su savim atsineš N skirtingų skiriamųjų gebų ir N skirtingų čipsetų. T.y. bus visos tos pačios "problemos" kaip ir Androido pasaulyje.
          Microsoft jei nori išgyvent tai tiesiog privalo palaikyt tiek masinę pigienų rinką tiek elitinį high endą. Ir tuo pačiu turės visas tas pačias problemas kaip ir Android.
          WP8 bus 3 rezoliucijos, Android yra n+k rezoliucijos ir yra appsai, kurie gali veikti, o gali ir neveikti ant tam tikrų rezoliucijų. Bent jau šiuo metu visi iki šiol sukurti WP appsai veiks ant visų rezoliucijų. Ateity taip, šia prasme WP "vysis" Android.

          Parašė a_p
          Parašė Edd
          Įvardink ko tau reikėtų ir ko jam trūks? Palyginus su Android, beabejo bus ribotas. Aišku dar daug detalių neatskleidė, pvz., įdomu būtų sužinoti detaliau apie multitaskingą ar SD kortelių palaikymą (iki šiol su visokiais isolated storage buvo perlenkta lazda dar baisiau nei iOS, "didelis saugumas" manęs nedomina, čia gal taikėsi į bukus vartotojus (kaip iOS)).
          Tai kad jie nieko neatskleidė. Iš ko žinant Microsoft įpročius darau išvadą, kad nieko "tooookio" ir nebus, nes slėpti tokius dalykus nėra jokios prasmės. Atvirkščiai - reiktų plačiai skleist, kad developeriai jau imtųsi projektuot savo būsimas aplikacijas. Juk konkurentai nieko to nevogs, kam jiems tie vidiniai WPx pasaulio reikalai?
          Šiaip atskleidė pakankamai daug. Tarkim įvardink ko tau reikėtų ir ko jam trūks pagal tai ką iki šiol atskleidė.

          Comment


            telefonas visų pirma reikalingas skambinimui, prireikia GPS, taip pat tenka atsakinėti el. paštus, kėlionėse nuobodulį malšinti žaidimais, muzika. Tai yra pagrindiniai mano prioritetai. Todėl norisi visų pirma, kad tel nelūžinėtų, būtų greitas ir patikimas bei aktualu kieno akumuliatorius patikimiausias. Kiek žinau iphone turi ryšio problemų, labiausiai traukia HTC sensation XE, nes ir ram'ų daugiausiai ir vilioja 1.5 Ghz procesiorius, bet niekada neteko naudotis šiuo modeliu, todėl ir klausiu jūsų nuomuonių. O nuomounių visada per mažai nebūna, o šitame forume esu perskaitęs daug gerų patarimų

            Comment


              Parašė Edd Rodyti pranešimą
              Taip tikrai puiki situacija su Android atnaujinimais. "Normalaus gamintojo" O baigiant pasakas ir pažiūrėjus į statistiką, pvz. ji tokia: 60% US Android telefonų negauna atnaujinimų praėjus mažiau nei metams nuo jų išleidimo:
              Jo, būtent US rinka yra pats tas rodiklis

              Ne todėl, kad būtų maža ir nereikšminga. O todėl, kad ten atnaujinimų klausimus sprendžia ne Google ar gamintojai, bet tenykštės bites ir omniteliai. Nes būtent jie realiai moka už telefonus, ir jie sprendžia kada ir kuris bus atnaujintas.
              Vienintelė firma pakankamai stipri tam pasipriešinti yra apple. Jie net gali sau leist gamint telefoną be operatoriaus logo ir programinių šiukšlių. Kiti, tame tarpe ir Microsoft deja nieko nesprendžia. Yra ir WP7 telefonų kurie iki šiol negavę atnaujinimų, nes taip nusprendė AT&T. Mors Microsoftas iškilmingai žadėjo kad to nebus.

              Apkskritai, tai jei jau lyginam, tai lyginkim obuolius su obuoliais. T.y. iphone analogas yra google nexus pirkti iš google. Visa kita fiziškai ne jų galioje, nes nei jie tuos telefonus gamina nei pardavinėja.

              Jei prakalbom apie biudžetines lumijas, ant Android yra nemažai tavo įvardintų "specialių atvejų", turėtum kokį wildfire ar pan. tuo greitai įsitikintum ir kalba eina toli gražu ne apie 3d žaidimus.
              Tik vat Microsoftas rodėsi pirštais ir iškilmingai žadėjo kad to nebus. Skirtingai nuo kokio Google, kuris nuo pat pradžių visiškai atvirai sakė kad bus daug skirtingų telefonų su skirtingom konfigūracijom.

              Dėl savininkų dejavimo, tai turėjau omeny situaciją palyginus su kai kuriais Android telefonais. Skirtumas dėl pardavimų tas, kad dabar jau tiksliai žinai jog negausi WP8.
              Tik kad nuo to ne lengviau, nes pirkimo metu tai nebuvo žinoma.

              O tas gi, kad jei programavai Silverlight, Windows Phone, WPF, galėsi sėkmingai toliau savo žinias perkelti ir programuoti XAML + C#. Tuo tarpu jei kalbam apie Silverlight pluginą naršyklėms, jis niekur nedingo, savo senus appsus galėsi vykdyti ant Windows 8 IE10 su Silverlight pluginu. Tiesiog MS greičiausiai nebeleis naujų Silverlight versijų.
              Ką tai reiškia visi puikiai žinoma - po poros IE atnaujinimų pluginas ims pūliuot ir ilgainiui visai nebeveiks. Ir visiems vėl teks išmest pinigus produktų perrašymui.

              Jei labai domina mano patirtis - asmeniškai esu sukūręs appsų Windows Phone 7 (Silverlight) ir taip pat esu kūręs primityvių appsų Android (su Java ir phonegap) ir galiu pasakyti, kad nesulyginamai paprasčiau ir greičiau buvo kurti Windows Phone 7.
              Jo, čia pigūs cirkai iš serijos "smoked by windows phone", kada specialiai atrenkami "naudingi" scenarijai. Prie ko čia phone gap apskritai nelabai suprantu.

              Pasakysiu tik tiek, kad perėjus žaislų etapą "paprastumas" ima stipriai keistis. Čia kaip ir su visais tais grafiniais dialogų dizainieriais: pažaidimui - ql, rimtam darbui - dėkui. Tada pasirodo, kad WP7 kūrimas nei greitesnis nei patogesnis.

              Šiaip aš dar šioje temoje kažkur buvau pateikęs vieno žmogaus slaidus, kur buvo kuriamos vienodos aplikacijos ant Android, iOS ir WP7, bei išvados buvo tokios pačios. Apie Java vs C# - taip pat jau rašiau. Jei pačiam teko naudoti tik geriausiu atveju niekur nebenaudojamą compact framework ar c++ ant kokio seno Visual Studio, tai pasieškok google, daug tokių palyginimų.
              Aš esu priverstas turėt visus VisualStudio, nuo v6 iki 2012 betos. Pastarajį tiem atvejam kada VS2010 užverčia kojytes, laimei moka dirbt su VS2010 projektais jų neišgadindamas. Čia didelis progresas. Dėl slaidų tai dėkui, aš galiu ir pats gyvai atsidaryt pasižiūret. Slaidus tegul skaitinėja fanbojai, jiems jie ir kuriami. Nesvarbu ar iš entuziazmo ar už microsoft astroturfingo biudžetą.

              Beje tas pats intellisense veikia žymiai geriau .NET aplikacijų kūrime.
              Kas man iš to .NET gerumo jei applikacija parašyta C++? Taigi pati geriausia developmento aplinka turi palaikyt ir C++, ne? Ar ji ten geriausia, bet tik kartais ir kai kur?

              Gal aš nežinau, gal tu man papasakosi kokia yra Microsoft Expression Blend alternatyva kūrimui ant Android? Su juo aš galiu neparašęs nei vienos eilutės kodo susilipdyti bet kokį interfeisą su bet kokios formos kontrolsais, animacijom ar išvis objektams priskirti tam tikrus "behaviours". Visa tai man sugeneruos švarų XML ir galėsiu rašyti kodą neplakdamas jo su kažkokiais UI aprašymais. Gal kažkiek panašus būtų Qt framework (labai nesigilinau), bet ten irgi toolsai palyginti nevykę.
              Man visam šitam pakanka eclipse su androido pluginu.

              Kas dėl tų visų generatorių, tai jie įdomūs tik pačioje pradžioje. Vėliau pasirodo, kad ne viskas patogiai susiklikina ir bent kiek netrivialaus appso atveju vistiek pereinama prie tų layouto XML'ų rašymo rankomis. Nes taip greičiau ir patogiau.
              Dar neteko matyt tokio GUI editoriaus kuris sudėtingėjant projektui ilgainiui nepradėtų trukdyt. Minėtas expression blend tame tarpe. Kažką greit suklikint - prašom, ql. Kažką netrivialaus padaryt kokybiškai - atleiskit.

              Esmė tame, kad nei tu, nei aš to iš tiesų nežinom. Skirtumas tik tas, kad aš neskubu kažko kategoriškai teigti - gal užtektų tik draiverių, o gal ir ne.
              Nereikia daryti mistikos ten kur jos nėra, viską mes puikiai žinom. Tame W8 nėra nieko tokio kas iš principo nedirbtų ant dabartinių WP7 telefonų. Sprendimas grynai buhalterinis, o ne techninis.

              WP8 bus 3 rezoliucijos, Android yra n+k rezoliucijos ir yra appsai, kurie gali veikti, o gali ir neveikti ant tam tikrų rezoliucijų. Bent jau šiuo metu visi iki šiol sukurti WP appsai veiks ant visų rezoliucijų. Ateity taip, šia prasme WP "vysis" Android.
              Kiek tų N+K rezoliucijų? Androido UI apskritai nepriklausomas nuo konkrečios rezoliucijos. Developeriai turi visus įrankius tam, kad jų layoutai be vargo automatiškai prisitaikytų prie konkretaus ekrano. Ir tai puikiai veikia.
              Netgi pernelyg puikiai. Pvz dauguma telefonams rašytų appsų be problemų išsitempia net ir ant kelis kartus didesnių tabletų. Tiek, kad developeriai tingi daryt specialias versijas tabletams. Mano maždaug taip: "o kam, juk nedega, gi ir taip veikia. Negražu ir daug neišnaudoto ploto? Turim rimtesnių problemų. Bus laiko padarysim...". Apple žingsnis šia prasme atveju buvo brutualesnis. Todėl visi puolė daryt specialias versijas ipadams, nes telefoninis appsas atrodė tiesiog idiotiškai.

              Tie androido appsai kurie neveikia yra tiesiog kreivarankių darbeliai neverti instaliavimo. WP8 beje laukia tas pats likimas, nes ten kreivarankių mokančių kažką suklikinti wizardo pagalba irgi netrūksta.

              Šiaip atskleidė pakankamai daug. Tarkim įvardink ko tau reikėtų ir ko jam trūks pagal tai ką iki šiol atskleidė.
              Man reiktų SDK. Bent jau betos ar preview. Kitaip iš viso to nulis naudos, nes nieko konkretaus man kaip developeriui nepasakė. T.y. aš negaliu sėst ir planuot naujų appsų ar naujų esamų appsų funkcijų.

              Pvz sakei, kad bus įdomu kaip ten su tom SD kortelėm. Ką Microsoft apie tai pasakė? Ogi nieko. Ir akivaizdžiai ne be reikalo, dabar juk visi viliasi kad "pagaliau laisvė", normali failinė sistema etc.
              Nors realiai už kulisų pasakė, kad jokia laisvė nenumatoma. Kalbama, kad appsams tiesioginio priėjimo prie kortelių nebus, keli privilegijuoti appsai galės skaityt muziką, nuotraukas ir video. Ir galėsi instaliuot appsus, bet tik tuos kur su microsoft parašu, t.y. tik parsiųstus iš marketo. Žodžiu tik tai kas buvo parodyta prezentacijos skaidrėje. Vis dar įdomu? Man tai nelabai.

              Arba pvz tas pažadėtas "multitaskingas". Aišku viena: Apple maniera bus leista ne kiekvienam mirtingąjam. Ir ne taip kaip užsimanei, o tik tam tikrais atvejais labai siauruose rėmuose. Ką tai konkrečiai reiškia? Nežinia.

              Comment


                Parašė Tomkis Rodyti pranešimą
                telefonas visų pirma reikalingas skambinimui, prireikia GPS, taip pat tenka atsakinėti el. paštus, kėlionėse nuobodulį malšinti žaidimais, muzika. Tai yra pagrindiniai mano prioritetai. Todėl norisi visų pirma, kad tel nelūžinėtų, būtų greitas ir patikimas bei aktualu kieno akumuliatorius patikimiausias. Kiek žinau iphone turi ryšio problemų, labiausiai traukia HTC sensation XE, nes ir ram'ų daugiausiai ir vilioja 1.5 Ghz procesiorius, bet niekada neteko naudotis šiuo modeliu, todėl ir klausiu jūsų nuomuonių. O nuomounių visada per mažai nebūna, o šitame forume esu perskaitęs daug gerų patarimų
                Sakyčiau, kad imk tą kuris labiau patinka, jie pernelyg skirtingi kad pasiūlyt "geresnį". Visų pirma todėl, kad HTC mauna savo Sense, o samsungas TouchWiz. Abu didelės lopetos. Samsungas bus gerai žaist žaidimus ir žiūrėt filmus (dėl Amoled), HTC geriau naršyt. Ir šeip man rodos šviesesnis ekranas jei naudotis lauke. RAM'o daugiau Samsunge (1GB vs 768mb).

                Aš apskritai neimčiau nei vieno iš šitų, o imčiau Galaxy Nexus (i9250). Tai kiek patobulintas S2 variantas be Samsungo nesamonių ir su "grynu" Androidu.

                Del iphone šiuo metu sunku ką pasakyt. Jei svarbu stabili kaina, tai dabar blogas laikas pirkt, nes rudenį išeis stipriai atnaujintas iphone5 ir abu iphone4 staiga pasidarys senienom (4->4S dėl identiškos išvaizdos taip nepaseno).

                Ryšys jo normalus. Nėra stebuklingas, bet toli gražu ne toks tragiškas kaip galima pamanyt iš "skandalų". Bet ganėtinai "nekokybiškas" balso kodavimas, sunku nupasakot. Paprašyk kad tau kas nors paskambintų iš iphono ir iš kokios "tikros" nokios (pvz E52 ar pan), suprasi ką noriu pasakyt.

                Vienaip ar kitaip, normaliai naudojantus nesitikėk kad bet kuris iš jų "laikys" ilgiau nei nuo ryto iki vakaro. Iphone dėl mažo ekrano ir funkcionalumo apribojimų kiek "ištvermingesnis" bet irgi ne stebukai. Vistiek krausi kas 2-3 dienas.

                Comment


                  Parašė a_p
                  Parašė Edd Rodyti pranešimą
                  Taip tikrai puiki situacija su Android atnaujinimais. "Normalaus gamintojo" O baigiant pasakas ir pažiūrėjus į statistiką, pvz. ji tokia: 60% US Android telefonų negauna atnaujinimų praėjus mažiau nei metams nuo jų išleidimo:
                  Jo, būtent US rinka yra pats tas rodiklis
                  Ne todėl, kad būtų maža ir nereikšminga. O todėl, kad ten atnaujinimų klausimus sprendžia ne Google ar gamintojai, bet tenykštės bites ir omniteliai. Nes būtent jie realiai moka už telefonus, ir jie sprendžia kada ir kuris bus atnaujintas.
                  Vienintelė firma pakankamai stipri tam pasipriešinti yra apple. Jie net gali sau leist gamint telefoną be operatoriaus logo ir programinių šiukšlių. Kiti, tame tarpe ir Microsoft deja nieko nesprendžia. Yra ir WP7 telefonų kurie iki šiol negavę atnaujinimų, nes taip nusprendė AT&T. Mors Microsoftas iškilmingai žadėjo kad to nebus.
                  Kažkodėl Windows Phone visus atnaujinimus gauna ir pas US operatorius, iš tiesų pirmą kartą girdžiu, kad kažkuris WP telefonas negavo atnaujinimo, jei toks buvo, jį įvardink bus įdomu paskaityti.
                  Parašė a_p
                  Apkskritai, tai jei jau lyginam, tai lyginkim obuolius su obuoliais. T.y. iphone analogas yra google nexus pirkti iš google. Visa kita fiziškai ne jų galioje, nes nei jie tuos telefonus gamina nei pardavinėja.
                  Kalbėjom apie Android atnaujinimus aplamai, Google aš niekur nekaltinau, nors jie ir galėtų įvesti daugiau tvarkos lygiai taip pat kaip MS, bet būtų ir daugiau apribojimų gamintojams kas irgi turi savo minusų.

                  Parašė a_p
                  O tas gi, kad jei programavai Silverlight, Windows Phone, WPF, galėsi sėkmingai toliau savo žinias perkelti ir programuoti XAML + C#. Tuo tarpu jei kalbam apie Silverlight pluginą naršyklėms, jis niekur nedingo, savo senus appsus galėsi vykdyti ant Windows 8 IE10 su Silverlight pluginu. Tiesiog MS greičiausiai nebeleis naujų Silverlight versijų.
                  Ką tai reiškia visi puikiai žinoma - po poros IE atnaujinimų pluginas ims pūliuot ir ilgainiui visai nebeveiks. Ir visiems vėl teks išmest pinigus produktų perrašymui.
                  Beabejo amžinai nebus palaikoma, o tu to išvis tikiesi? Praktiškai nėra tokio produkto kuris būtų palaikomas amžinai, o tuo labiau naršyklės pluginas, kurį iš dalies išstumia kitos plačiau naudojamos technologijos. Tam pačiam žymiai daugiau naudojamam Flash jau irgi ateina galas.
                  Parašė a_p
                  Jei labai domina mano patirtis - asmeniškai esu sukūręs appsų Windows Phone 7 (Silverlight) ir taip pat esu kūręs primityvių appsų Android (su Java ir phonegap) ir galiu pasakyti, kad nesulyginamai paprasčiau ir greičiau buvo kurti Windows Phone 7.
                  Jo, čia pigūs cirkai iš serijos "smoked by windows phone", kada specialiai atrenkami "naudingi" scenarijai. Prie ko čia phone gap apskritai nelabai suprantu.
                  Pasakysiu tik tiek, kad perėjus žaislų etapą "paprastumas" ima stipriai keistis. Čia kaip ir su visais tais grafiniais dialogų dizainieriais: pažaidimui - ql, rimtam darbui - dėkui. Tada pasirodo, kad WP7 kūrimas nei greitesnis nei patogesnis.[]

                  Šiaip aš dar šioje temoje kažkur buvau pateikęs vieno žmogaus slaidus, kur buvo kuriamos vienodos aplikacijos ant Android, iOS ir WP7, bei išvados buvo tokios pačios. Apie Java vs C# - taip pat jau rašiau. Jei pačiam teko naudoti tik geriausiu atveju niekur nebenaudojamą compact framework ar c++ ant kokio seno Visual Studio, tai pasieškok google, daug tokių palyginimų.
                  Aš esu priverstas turėt visus VisualStudio, nuo v6 iki 2012 betos. Pastarajį tiem atvejam kada VS2010 užverčia kojytes, laimei moka dirbt su VS2010 projektais jų neišgadindamas. Čia didelis progresas. Dėl slaidų tai dėkui, aš galiu ir pats gyvai atsidaryt pasižiūret. Slaidus tegul skaitinėja fanbojai, jiems jie ir kuriami. Nesvarbu ar iš entuziazmo ar už microsoft astroturfingo biudžetą.

                  Beje tas pats intellisense veikia žymiai geriau .NET aplikacijų kūrime.
                  Kas man iš to .NET gerumo jei applikacija parašyta C++? Taigi pati geriausia developmento aplinka turi palaikyt ir C++, ne? Ar ji ten geriausia, bet tik kartais ir kai kur?

                  Gal aš nežinau, gal tu man papasakosi kokia yra Microsoft Expression Blend alternatyva kūrimui ant Android? Su juo aš galiu neparašęs nei vienos eilutės kodo susilipdyti bet kokį interfeisą su bet kokios formos kontrolsais, animacijom ar išvis objektams priskirti tam tikrus "behaviours". Visa tai man sugeneruos švarų XML ir galėsiu rašyti kodą neplakdamas jo su kažkokiais UI aprašymais. Gal kažkiek panašus būtų Qt framework (labai nesigilinau), bet ten irgi toolsai palyginti nevykę.
                  Man visam šitam pakanka eclipse su androido pluginu.

                  Kas dėl tų visų generatorių, tai jie įdomūs tik pačioje pradžioje. Vėliau pasirodo, kad ne viskas patogiai susiklikina ir bent kiek netrivialaus appso atveju vistiek pereinama prie tų layouto XML'ų rašymo rankomis. Nes taip greičiau ir patogiau.
                  Dar neteko matyt tokio GUI editoriaus kuris sudėtingėjant projektui ilgainiui nepradėtų trukdyt. Minėtas expression blend tame tarpe. Kažką greit suklikint - prašom, ql. Kažką netrivialaus padaryt kokybiškai - atleiskit.
                  "Suklikint", sugeneruoti su Blendu galima ir sudėtingų aplikacijų UI, o jei reikia ar yra noras, prašom galima dirbti ir rankutėmis ar hibridiniu režimu, ar išvis viską sugeneruoti iš C# kodo. Tavo parašyto rankutėmis kodo generuoklis neišdarkys kaip galbūt būdavo su kai kuriais įrankiais senais laikais. Iš tiesų tingiu tęsti diskusiją apie visus toolsus, programavimą, nes ji panašu gali būti begalinė (kaip ir aplamai visa mūsų diskusija ) ir vargu ar pasikeis tavo ar mano nuomonė.
                  Parašė a_p
                  WP8 bus 3 rezoliucijos, Android yra n+k rezoliucijos ir yra appsai, kurie gali veikti, o gali ir neveikti ant tam tikrų rezoliucijų. Bent jau šiuo metu visi iki šiol sukurti WP appsai veiks ant visų rezoliucijų. Ateity taip, šia prasme WP "vysis" Android.
                  Kiek tų N+K rezoliucijų? Androido UI apskritai nepriklausomas nuo konkrečios rezoliucijos. Developeriai turi visus įrankius tam, kad jų layoutai be vargo automatiškai prisitaikytų prie konkretaus ekrano. Ir tai puikiai veikia.
                  Netgi pernelyg puikiai. Pvz dauguma telefonams rašytų appsų be problemų išsitempia net ir ant kelis kartus didesnių tabletų. Tiek, kad developeriai tingi daryt specialias versijas tabletams. Mano maždaug taip: "o kam, juk nedega, gi ir taip veikia. Negražu ir daug neišnaudoto ploto? Turim rimtesnių problemų. Bus laiko padarysim...". Apple žingsnis šia prasme atveju buvo brutualesnis. Todėl visi puolė daryt specialias versijas ipadams, nes telefoninis appsas atrodė tiesiog idiotiškai.
                  Lygiai taip pat kaip Android nepriklausomas nuo rezoliucijų ir WP UI, nes tam yra visi toolsai layoutams su floatinimais, tik tiek kad mažos rezoliucijos telefonų UI nematysim ištemptų ant didelių tabletų kaip Android atveju, nebent kažkas sugalvos perkelti be didelių pakeitimų WP aplikaciją ant Windows 8. Kiek Android rezoliucijų? Daug, nuo 240×320 iki 1920 × 1080, o ekrano dydis siekia iki 21,5 colių, jei ne daugiau.

                  Parašė a_p
                  Šiaip atskleidė pakankamai daug. Tarkim įvardink ko tau reikėtų ir ko jam trūks pagal tai ką iki šiol atskleidė.
                  Man reiktų SDK. Bent jau betos ar preview. Kitaip iš viso to nulis naudos, nes nieko konkretaus man kaip developeriui nepasakė. T.y. aš negaliu sėst ir planuot naujų appsų ar naujų esamų appsų funkcijų.

                  Pvz sakei, kad bus įdomu kaip ten su tom SD kortelėm. Ką Microsoft apie tai pasakė? Ogi nieko. Ir akivaizdžiai ne be reikalo, dabar juk visi viliasi kad "pagaliau laisvė", normali failinė sistema etc.
                  Nors realiai už kulisų pasakė, kad jokia laisvė nenumatoma. Kalbama, kad appsams tiesioginio priėjimo prie kortelių nebus, keli privilegijuoti appsai galės skaityt muziką, nuotraukas ir video. Ir galėsi instaliuot appsus, bet tik tuos kur su microsoft parašu, t.y. tik parsiųstus iš marketo. Žodžiu tik tai kas buvo parodyta prezentacijos skaidrėje. Vis dar įdomu? Man tai nelabai.

                  Arba pvz tas pažadėtas "multitaskingas". Aišku viena: Apple maniera bus leista ne kiekvienam mirtingąjam. Ir ne taip kaip užsimanei, o tik tam tikrais atvejais labai siauruose rėmuose. Ką tai konkrečiai reiškia? Nežinia.
                  Iš tiesų klausimas buvo labiau iš vartotojo pusės, o ne developerio, nes čia dar yra daug klaustukų. Beje, SDK jau nuleakintas. "Normalios" failinės sistemos gal ir nebus, bet tai 100% nereiškia, kad nebus galima pasiekti turinio iš SD kortelių trečių šalių aplikacijom. Dėl apsų, pažiūrėk pristatymą iš naujo, nereiks jokio MS marketo appsai galės būti instaliuojami ir iš trečių šalių serverių, pvz., įmonės viduje. Dėl multitaskingo visiškai laisvo kaip Android aišku kad nebus. WP8 bus kažkas tarp iOS ir Android, t.y. ne toks suvaržytas kaip iOS, bet ne toks "laisvas" kaip Android. Beje, įdomu stebėti kaip pasikeitė tavo tonas, kažkada ginčijaisi, kad iOS yra viskas puiku nes tie suvaržymai turi prasmę (saugumas, greitis, stabilumas, ilgiau laiko baterija ir t.t.t.), o dabar kiek suprantu WP8 nori kad būtų vos ne Android.

                  Comment


                    Laukiam ką Samsungas pristatys, nors man Galaxy Note atrodo per didelis, bet kartu ir traukia jo didelio ekrano suteikti privalumai, ilgai laikanti baterija ir gal šiek tiek wacom digitaizeris.
                    Samsung confirms Galaxy Note successor for August 29th unveiling
                    http://www.theverge.com/2012/8/2/321...ouncement-date

                    Comment


                      Parašė Edd Rodyti pranešimą
                      Kažkodėl Windows Phone visus atnaujinimus gauna ir pas US operatorius, iš tiesų pirmą kartą girdžiu, kad kažkuris WP telefonas negavo atnaujinimo, jei toks buvo, jį įvardink bus įdomu paskaityti.
                      Pvz kad ir samsung focus parduotas per att (savo metu buvo vienas iš populiariausių modelių), gali pasiskaityt savininkų ašarojimų. Dėl visų kitų irgi kiekvieną kartą loterija ar updeitas ateis ar ne, o jei ateis tai kada.

                      Apskritai tai visiškai nestebina, štai paaiškinimai kodėl:
                      http://blog.vodafone.co.uk/2012/07/17/firmware-testing/
                      http://www.motorola.com/blog/2011/12...ream-sandwich/

                      Tas pats galioja bet kuriai kitai OS ir gamintojui.

                      Parašė a_p
                      Apkskritai, tai jei jau lyginam, tai lyginkim obuolius su obuoliais. T.y. iphone analogas yra google nexus pirkti iš google. Visa kita fiziškai ne jų galioje, nes nei jie tuos telefonus gamina nei pardavinėja.
                      Kalbėjom apie Android atnaujinimus aplamai, Google aš niekur nekaltinau, nors jie ir galėtų įvesti daugiau tvarkos lygiai taip pat kaip MS, bet būtų ir daugiau apribojimų gamintojams kas irgi turi savo minusų.
                      Tokis "Android aplamai" neegzistuoja, nebent juom pavadintume minėtą Nexus seriją. Kuri beje jei parduodama ne per operatorius updeitinama ilgai ir operatyviai. Pvz NexusS (2010-ų vidurio geležis) jau gavo 4.1.1. Taip pat kaip ir tiesiai iš Google pirkti Xoom, kurie apskritai buvo pirmi tabletai su androidu.

                      Tvarkos įvedinėjimo galimybės pasirinktam verslo modelyje deja labai ribotos. Gali būti tikras, kad tiek kiek fiziškai galėjo jie jau įvedė, versijų zooparkas jiem kainuoja konkrečius pinigus.

                      Kas dėl "taip pat kaip MS" tai ir parduotų tiek pat kiek MS, netgi dar gerokai mažiau. Kas akivaizdu kad vargu ar gali būti norimas tikslas.

                      Ką tai reiškia visi puikiai žinoma - po poros IE atnaujinimų pluginas ims pūliuot ir ilgainiui visai nebeveiks. Ir visiems vėl teks išmest pinigus produktų perrašymui.
                      Beabejo amžinai nebus palaikoma, o tu to išvis tikiesi? Praktiškai nėra tokio produkto kuris būtų palaikomas amžinai, o tuo labiau naršyklės pluginas, kurį iš dalies išstumia kitos plačiau naudojamos technologijos. Tam pačiam žymiai daugiau naudojamam Flash jau irgi ateina galas.
                      Taip, iš rimtų platformų aš tikiuosi, kad palaikys adekvačiai ilgą laiko tarpą. Ir vėliau pasiūlys prasmingą migracijos kelią. Nes į jas yra investuojamos lėšos. Juk Silverlight buvo pozicionuojamas enterpraizui, kaip "rimta" flasho alternatyva.

                      Flash/AIR kaip platforma beje irgi šlamštas, todėl be vienadienio enternteinmento daugiau niekur taip ir nepaplito, nors Adobas ir stengėsi.

                      Lygiai taip pat kaip Android nepriklausomas nuo rezoliucijų ir WP UI, nes tam yra visi toolsai layoutams su floatinimais, tik tiek kad mažos rezoliucijos telefonų UI nematysim ištemptų ant didelių tabletų kaip Android atveju, nebent kažkas sugalvos perkelti be didelių pakeitimų WP aplikaciją ant Windows 8. Kiek Android rezoliucijų? Daug, nuo 240×320 iki 1920 × 1080, o ekrano dydis siekia iki 21,5 colių, jei ne daugiau.
                      O realiai tai netiek jau ir daug, nes tavo paminėti egzotai nepardavinėjami bent kiek reikšmingais kiekiais ir developeriams visiškai neįdomūs.

                      O tai kas svarbu yra ne tiek jau ir daug, developeriams egzistuoja tik 4 pagrindiniai dydžiai. Jei nori gali dar papildomai padaryt gražesnių ikonų skirtingo dpi ekranams, bet niekas neverčia. Iš developerio pusės nematau nei bėdos nei problemos.

                      Tas ekranų fragmentacijos "dramblys" beje greit galutinai pavirs į musę, nes iphone ekranas tuoj pailgės kokiu centimetru ir visiems teks palaikyt senus 3GS, 4 retina, naująjį 5 beigi seną ipad ir ipad3 su retina. Dar pridėkim ir 7-8" ipad nano/mini/whatever.
                      Todėl jau ima rastis straipsneliai, kad tai "developeriai tame nemato nieko blogo". Nors žinant iOS developmento virtuvę šito zooparko palaikymas realiai reiškia "hemarojų".

                      Iš tiesų klausimas buvo labiau iš vartotojo pusės, o ne developerio, nes čia dar yra daug klaustukų. Beje, SDK jau nuleakintas. "Normalios" failinės sistemos gal ir nebus, bet tai 100% nereiškia, kad nebus galima pasiekti turinio iš SD kortelių trečių šalių aplikacijom.
                      Microsoft aiškiai pasakė: filmai, muzika nuotraukos. Man tai 100% reiškia, kad appsai failnę sistemą ir turinį matys kaip savo ausis, nes kitaip gali rašyt/skaityt ką tik panorėjęs. T.y. Microsoft galėjo apskritai nesivargint vardindamas atskirus failų tipus.

                      Dėl apsų, pažiūrėk pristatymą iš naujo, nereiks jokio MS marketo appsai galės būti instaliuojami ir iš trečių šalių serverių, pvz., įmonės viduje.
                      Bet MS tuo pačiu pridėjo, kad jie vistiek turės būti sertifikuoti. T.y. realiai sutaupai tik download'ą, o visa kita nesikeičia.

                      Dėl multitaskingo visiškai laisvo kaip Android aišku kad nebus. WP8 bus kažkas tarp iOS ir Android, t.y. ne toks suvaržytas kaip iOS, bet ne toks "laisvas" kaip Android.
                      Bent jau iš to kas žinoma iki šiol suvaržymai bus didesni nei iOS.

                      Beje, įdomu stebėti kaip pasikeitė tavo tonas, kažkada ginčijaisi, kad iOS yra viskas puiku nes tie suvaržymai turi prasmę (saugumas, greitis, stabilumas, ilgiau laiko baterija ir t.t.t.), o dabar kiek suprantu WP8 nori kad būtų vos ne Android.
                      Turbūt su kažkuo painioji, nes mano tonas šiuo atžvilgiu nei kiek nesikeičia. Bet kadangi viskas priklauso nuo adresuojamos vartotojų kategorijos tai tam teiginiui netgi neprieštaraučiau.
                      Pvz jei esi iš tų kurie kates džiovina mikrobangėje (o tokių yra didžioji dauguma), tai iš jų varpinės iOS ir WP yra tiesiog ideali platforma. Esi totaliai apsaugotas nuo savo paties idiotiškumo. O kad daug funkcionalumo neįmanoma iš principo, tai tavęs nedomina, nes vistiek nesinaudosi. Kažkokie ten globalūs totalaus monopolio keliami pavojai tavęs irgi nedomina.

                      Likusiems varotojams (ypač profesionaliems (enterprise)) tiek viena tiek kita yra rakštis subinėje. WP7 enterprise netiko absoliučiai, WP8 galbūt bus kažkiek labiau tinkama, bet tai dar kol kas toli gražu neaišku. Plius prisideda Microsoft nestabilumas.

                      Jei esi developeris, tada viskas atrodo dar kitaip, tiek WP tiek iOS yra gyvenimas "crystal prison" kuris dar priedo stovi ant ugnikalnio. Daug kas nepadaroma iš principo, daug ką reikia daryt "per užpakalį" na ir vieną dieną gali tiesiog išskrist iš marketo ir niekam nepasiskusi. Va pvz:
                      https://toshl.com/blog/why-publishin...-broken-glass/

                      Comment


                        Kadangi galutinai pribaigiau savo HTC Desire HD ekraną (ne toks jau ir stiprus tas Gorilla), renkuosi naują žaisliuką. Klausimas - gal kas iš forumiečių turite Motorola RAZR Maxx, jei taip, kaip visgi ta daug apšnekėta baterija laiko?

                        Comment


                          Parašė Dzipas Rodyti pranešimą
                          Kadangi galutinai pribaigiau savo HTC Desire HD ekraną (ne toks jau ir stiprus tas Gorilla), renkuosi naują žaisliuką. Klausimas - gal kas iš forumiečių turite Motorola RAZR Maxx, jei taip, kaip visgi ta daug apšnekėta baterija laiko?
                          Nelabai suprantu ką nori sužinot. Baterija yra 3300mAh, tai lygiai tiek ir laiko, nei daugiau nei mažiau. T.y. maždaug du kartus ilgiau nei "įprastas" tokio lygio telefonas, kurių baterijos tradiciškai tabaluojasi tarp 1600 ir 1800mAh.

                          Comment


                            Parašė a_p Rodyti pranešimą
                            Nelabai suprantu ką nori sužinot. Baterija yra 3300mAh, tai lygiai tiek ir laiko, nei daugiau nei mažiau. T.y. maždaug du kartus ilgiau nei "įprastas" tokio lygio telefonas, kurių baterijos tradiciškai tabaluojasi tarp 1600 ir 1800mAh.
                            Telefonas (išskyrus iFauną ir gal kai kuriuos kitus atvejus) turi tokią bateriją, kokią nusiperki ir įsikiši, o ne kuri tabaluojasi ties "1600-1800 mAh". eBay galima rasti gerų variantų už juokingai mažas kainas. Mano HTC jau veik metus gyvena su tokia 3rd party 2450mAh baterija ir, netgi mano paties nemažam nustebimui, ji iš tikrųjų tiek ir laiko (t.y. ne feikas su melagingu mAh skaičiumi, kuris išsikrautų dar greičiau už originalią 1600inę).

                            Comment


                              Matyt nepataikiau ant tokios baterijos. Pirkau savo HTC talpesnę e-bay'jui, bet išsikraudavo stulbinamai greitai. John gal yra pavadinimas ant taviškės? Sekantį kartą bent žinočiau kurią pirkt.

                              Comment


                                Parašė John Rodyti pranešimą
                                Telefonas (išskyrus iFauną ir gal kai kuriuos kitus atvejus) turi tokią bateriją, kokią nusiperki ir įsikiši, o ne kuri tabaluojasi ties "1600-1800 mAh". eBay galima rasti gerų variantų už juokingai mažas kainas. Mano HTC jau veik metus gyvena su tokia 3rd party 2450mAh baterija ir, netgi mano paties nemažam nustebimui, ji iš tikrųjų tiek ir laiko (t.y. ne feikas su melagingu mAh skaičiumi, kuris išsikrautų dar greičiau už originalią 1600inę).
                                Gal turi pardavėją ar pavadinimą? Visai norėčiau savo Galaxy Nexus turėti tokią.

                                Comment


                                  Parašė Smauglys Rodyti pranešimą
                                  Gal turi pardavėją ar pavadinimą? Visai norėčiau savo Galaxy Nexus turėti tokią.
                                  Pirkau iš čia: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...ht_1949wt_1163

                                  Comment


                                    Gerbiemieji (Edd? ), kaip dėl MS Surface? Jau kaip ir greit išeina paprasta (ne pro) versija. Ar verta jamti tokį devaisą? Šiaip kažkokį tabletą jamti reiks, tik neįsivaizduoju, ar Surface turi esminių privalumų prieš kitus? Ar geriau pasieškoti ko nors kito?

                                    Comment


                                      Parašė John Rodyti pranešimą
                                      Gerbiemieji (Edd? ), kaip dėl MS Surface? Jau kaip ir greit išeina paprasta (ne pro) versija. Ar verta jamti tokį devaisą? Šiaip kažkokį tabletą jamti reiks, tik neįsivaizduoju, ar Surface turi esminių privalumų prieš kitus? Ar geriau pasieškoti ko nors kito?
                                      Jei tinka ir patinka tai jamk. Jei ne tai ne.

                                      Surface pats savaime kol kas yra paslaptis, niekas nežino nei kiek kainuos nei ką realiai turės. Bet beveik galiu lažintis kad bus toks pat kaip ir kiti tabletai, tik gal kiek geresniu korpusu.

                                      Bet stebuklų nebūna, W8-RT tabletkių geležis nelabai skiriasi nuo tokių pačių androidinių. Todėl bus kokiais 300Lt brangesni už analogiškus androidinius, tiek maždaug jų kainą pakels W8 licenzija.

                                      Asus ir Samsung IFA neoficialiai kalba apie 600-800eur už 32Gb versiją.

                                      Dar žinoma galimas variantas, kad Microsoft sumanys surface pardavinėt į minusą. Bet tada rimtai susipyks su visais lenovo, hp, dellais ir samsungais.

                                      Ai, beje, jei pirksi dėl Office tai nepamiršk, kad RT variante jis kastruotas.

                                      "Laisvės" atžvilgiu nelabai skiriasi nuo ipad, viskas tik iš microsoft appstore, bendras failų storage irgi nepanašu kad būtų.

                                      Comment


                                        Parašė a_p Rodyti pranešimą
                                        Jei tinka ir patinka tai jamk. Jei ne tai ne.

                                        Surface pats savaime kol kas yra paslaptis, niekas nežino nei kiek kainuos nei ką realiai turės. Bet beveik galiu lažintis kad bus toks pat kaip ir kiti tabletai, tik gal kiek geresniu korpusu.

                                        Bet stebuklų nebūna, W8-RT tabletkių geležis nelabai skiriasi nuo tokių pačių androidinių. Todėl bus kokiais 300Lt brangesni už analogiškus androidinius, tiek maždaug jų kainą pakels W8 licenzija.

                                        Asus ir Samsung IFA neoficialiai kalba apie 600-800eur už 32Gb versiją.

                                        Dar žinoma galimas variantas, kad Microsoft sumanys surface pardavinėt į minusą. Bet tada rimtai susipyks su visais lenovo, hp, dellais ir samsungais.

                                        Ai, beje, jei pirksi dėl Office tai nepamiršk, kad RT variante jis kastruotas.

                                        "Laisvės" atžvilgiu nelabai skiriasi nuo ipad, viskas tik iš microsoft appstore, bendras failų storage irgi nepanašu kad būtų.
                                        Office kaip ir nesvarbu. Svarbu, kad nebūtų visokių dalbajobizmų, kaip muzikos syncinimas tik per iTunes ar negalimybė komunikuoti per bluetooth su kitokio tipo devaisais. T.y. maždaug tai, ką mėgsta daryti Applas su savo gadgetais.

                                        Kaip suprantu, ten bus ir normalus USB portas, kas man būtų esminis privalumas. O gal normalus USB būna ir kituose tabletuose (kad ir Androidiniuose)?

                                        Comment


                                          Dėl Surface kolkas yra tik gandai. Pavyzdžiui tokie, kad Surface RT Microsft bandys stumti už mažą kainą, konkrečiau visur buvo minimi 199$. Asmeniškai man tai atrodo nelabai realu, bet jei rimtai tiek kainuos, paimsiu vieną ir aš. Šiaip, pagrindinis klausimas turbūt yra toks: kam tu jį naudotum ir kokių appsų reikia. Kolkas Windows RT neturės labai didelio appsų pasirinkimo palyginus su Android ar Ipad.

                                          Parašė a_p
                                          "Laisvės" atžvilgiu nelabai skiriasi nuo ipad, viskas tik iš microsoft appstore, bendras failų storage irgi nepanašu kad būtų.
                                          Su failais yra taip:
                                          Aplikacijos manifeste nurodoma ką appsas naudos, o gali naudoti bendrus dokumentų, video, paveikslėlių, muzikos, etc. katalogus arba išorines laikmenas (USB išoriniai diskai ir pan.), taip pat kiekvienas appsas dar turi savo katalogus ir be šių išvardintų vietų appsas tyliai nieko daugiau pasiekti negali. Ai tiesa, dar gali rašyti į downloads katalogą. Viską kitką gali pasiekti per File Picker kontrolsą, kitaip tariant kai vartotojas pats pasirenka norimą failą iš bet kurios vietos.

                                          Beje, įtariu, kad su Windows Phone 8 bus kažkas panašaus, ne veltui atsiranda ir microSD palaikymas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X