Skelbimas

Collapse
No announcement yet.

Mobilios technologijos

Collapse
X
 
  • Filtrai
  • Laikas
  • Show
Clear All
new posts

    Parašė John Rodyti pranešimą
    Jūs (turiu omeny a_p ir Edd) pavarot. Kiek laiko vidutiniškai per dieną praleidžiate tarpusavyje besiaiškindami tabletų pranašumus ir trūkumus?
    Specialiai dėl a_p, asmeniškai planuoju įsigyti Asus Transformer Prime tabletą, kad galėčiau ištyrinėti jo stabilumo gulint ant kelių su dock'u problematiką bei šiaip iš jo kiaurą dieną atsakinėsiu į a_p komentarus.
    O šiaip, gali prisijungti. Kadangi mes su a_p visada turim priešingas nuomones, tai būtų įdomiau, kad tu turėtum dar kitą, nesutampančią nei su mano, nei su a_p.

    Comment


      Parašė Edd Rodyti pranešimą
      Nežinau ką tu supratai iš mano komentaro, bet aš niekur nerašiau, kad manau jog suspenduos visas, įskaitant ir senas aplikacijas. Aš puikiai suprantu, kad jei jie norės pilnai palaikyti senas aplikacijas nieko padaryti su jom negali, bet kalbant apie naujai kuriamas aplikacijas, kurios naudos tam skirtus API ir pan. - jokių problemų. Taip pat Windows RT daug kur vadina viena iš Windows 8 versijų, todėl ir rašau bendrai Windows 8 ir dar skliausteliuose paminėjau, kad galbūt tik Windows RT. Panašu, kad kažką netaip supratai ar bandai man primesti kažką ko nenorėjau pasakyti.
      Na, kadangi labai svaigai apie "pilnaverčius" windowsus (nuo to ir išsirutuliojo visa ta diskusija) tai neliko nieko kito galvot.

      WinRT realiai yra ne kas kitka kaip WP7 ant steroidų ir šiuo požiūriu iš esmės nelabai skiriasi nuo iOS ar Androido. T.y. nieko naujo ar įdomaus.

      Apie tavo išvardintus dalykus nerašo konkretaus modelio apžvalgose nes čia jau tokie tavo išvardintų technologijų standartiniai bruožai. Gi nerašys visų įrenginių su amoled ekranais apžvalgose apie pačiuožusias spalvas, nes daugumai tai jau ir taip aišku. Pentile, amoled, problemos saulės šviesoje ir t.t.t. - standartiniai, besikartojantys dalykai ant daugelio telefonų.
      N1 buvo galima sakyt pirmas telefonas su tokiu displėjumi, ankstesni samsungai amoledai buvo iš esmės kitokie.

      Visi tik krykštavo kaip gražu ir gerai, priekabės prasidėjo tik gerokai vėliau kai zumzungas išleido pirma amoledą be pentile. Tada visi staiga 'praregėjo'.

      Tuo tarpu dauguma laptopų/netbukų/ultrabukų... yra stabilūs ir jei asus transformer prime čia turi kažkokių didelių problemų, manau kaip ir turėtų užsiminti. Nors šia tema toliau nesiginčysiu, reikės kitą kartą kai bus proga pačiupinėti atkreipti į tai dėmėsį.
      Tada taip pat ir nėra ko rašyt apie transformerio stabilumą, bo juk įrenginių svoriai parašyti charakteristikose ir "visiems ir taip aišku".

      Comment


        Parašė a_p Rodyti pranešimą
        Bet su visu tuo gėriu tavo tabletas bus maždaug du kartus storesnis už "normalų" tabletą. Ir vistiek vargu ar bus pigesnis nei kokie 1000lt. Tai gal geriau tiesiog nusipirkt kokį ipad2 ar nepatį brangiausią androidini tabletą ir nesukt sau galvos?
        Šis hibridas įkainuojamas net 2550 lt (čia gryna jo kaina). O dar nereikia pamiršti apie atvežimą į Lietuvą, pardavėjų kainos didinimo... Tai gal net kainuos apie 2800...
        Kas dėl Ipad2 - dar reikia palaukti, nes buvo kalbos, kad Apple gamins Ipad mini, tai įdomu pasižiūrėti į jį bus.

        Comment


          WoA tablet PCs struggling to hit price targets

          Na ką, jau prasideda dejonės bei verksmai.

          Jei ten tikrai tokia savikaina ir bus, tai W8 ARM tabletai mirs dar negimę. x86 tuo labiau, nes prie minėtos kainos prisideda dar ir Intelio apetitai (ARM prosas kainuoja ~20$, intelis už tokį kaip pas MacBook Air nori apie 200$, už Atomą kažkiek mažiau).

          Comment


            Na prie ko w8 mirtis??? Juk W8 dirbs tiek ant ARM tiek ant intelinio analogo, nenoresi brangiai moketi nepirksi intelio o imsi ARM ir W8. O del programines irangos nepergyvenk, ja ne apzvalgininkai kuria kurie dazniausiai is dangaus zinias ima.

            Comment


              Kalbant apie ARM gal tai ir problema, nes čia konkurencija didžiulė, "nemokamas" MS Office gal ir gerai, bet gali jo ir neužtekti. Tuo tarpu dėl x86 nieko nuostabaus, sakyčiau naivoki tie kas tikėjosi kad kainuos tiek pat kiek ir ARM.

              Comment


                Parašė NIR_Rimc Rodyti pranešimą
                Na prie ko w8 mirtis??? Juk W8 dirbs tiek ant ARM tiek ant intelinio analogo, nenoresi brangiai moketi nepirksi intelio o imsi ARM ir W8. O del programines irangos nepergyvenk, ja ne apzvalgininkai kuria kurie dazniausiai is dangaus zinias ima.
                digitimes šeip jau nepagarsėjęs kaip debesų pūtėjai, tai gana gerai informuotas Taiwano elektronikos industrijos laikraštis.

                Tame būtent ir problema, kad W8 ARM variantas kainuos gerokai brangiau nei toks pat androidinis tabletas ar net ipad. O funkcionalumas tai maždaug tas pats.

                Dėl intelio apskritai didelis klaustikas, nežinia kiek pirkėjų norės mokėt gero laptopo kainą už netbuko lygio daiktą su liečiamu ekranu ir be klaviatūros.

                Kiniečių noras maždaug aiškus, jie turbūt siekia, kad microsoftas persigalvotų ir sumažintų licenzijos kainą. Microsofto pozicija irgi aiški, galų gale niekas nenori mažint savo pelno. Tai va ir tampo paklodę.

                Comment


                  Parašė a_p Rodyti pranešimą
                  Dėl intelio apskritai didelis klaustikas, nežinia kiek pirkėjų norės mokėt gero laptopo kainą už netbuko lygio daiktą su liečiamu ekranu ir be klaviatūros.
                  Labai abstraktu, gal konkrečiau, kokia ta "gero laptopo" kaina?

                  Comment


                    Parašė Edd Rodyti pranešimą
                    Labai abstraktu, gal konkrečiau, kokia ta "gero laptopo" kaina?
                    Taigi nesunku apytiksliai primest, kad jei W8 ARM variantas mažmenoje trauks link kokių 600-700$ (turint omeny ten minimą 300-350$ BOM), tai už intelinį teks atsegt mažiausiai kokius 800$, nes Intelis savo ULP Atomų ar i3-5 už 20$ nedalins.

                    Dar pridėkim tai, kad 1GB RAM Metro appsams pilnai pakaks, o vat normaliem W32/64 windows appsams šiais laikais jau "mažoka". Kas dar padidins savikainą, nes šalia papildomo nepigaus LPDDR2 RAM reikės ir storesnių akumuliatorių (RAM suvalgo ganėtinai nemažai net ir ramybės būsenoje).

                    O už minėtus 800$ jau išeina neblogas pilnavertis notebukas.

                    Comment


                      Bus visai į temą, telefonas > tabletas > netbukas :

                      Comment


                        Microsoft Is Doing Its Own Tablet. How Do You Like Them Apples?

                        Jei tai tikrai tiesa, tai bijau kad liūdnai baigsis, Microsoftas galutinai susipyks su visais aziatais ir likusiais dell'ais.

                        Comment


                          Microsoft CEO Steve Ballmer on Where Microsoft’s New Surface Tablet Fits in PC Ecosystem

                          Na ką, žinia kiniečiams irgi likusiems dellams yra labai aiški: F U.
                          Microsoft matomai specialiai palaukė kol pasibaigs Computex, nes kitaip ten niekas tų būsimų W8 tebletų nebūtų demonstravęs.

                          Vienaip ar kitaip aziatams nieko kito nelieka kaip likti prie androido. O tai reiškia, kad patampa priklausomi nuo google malonės kas vėlgi labai rizikinga.

                          Matant kitajozų produkciją ir mentalitetą Microsoft žingsnis žinoma irgi suprantamas. Kadangi konkuruot reikia su apple, tai belieka "jei nori padaryt gerai teks daryt pačiam". Nes kitaip vėl gausis koks nors pigus plastiko gabalas už ipad kainą, panašiai kaip kad dabar vyksta su android tabletais.

                          Comment


                            Vargu ar kiti gamintojai nustos gaminti Windows 8 tabletus, gal gamins nebe tiek kiek būtų gaminę, bet gamins. Beje, sklinda kalbos, kad netrukus ir google pristatys savo tabletą, kur tada bėgs tavo minimi aziatai? Niekur nebėgs. Nebent su google bus kiek kitaip, pvz., kažkas panašaus kaip su telefonų "nexus" serija.
                            Kas dėl tabletų, gal ir įdomūs, įdomu kiek laikys intelinio varianto baterija.

                            Comment


                              Mane tai maloniai nustebino MS, tikėjausi, kad bus eilinis androidinio lygio kažkas, o dabar sakyčiau visai solidžiai, tikrai pranoko lūkesčius. Bus įdomu kaip seksis, nusiteikę panašu, kad rimtai.

                              Comment


                                Parašė Edd Rodyti pranešimą
                                Vargu ar kiti gamintojai nustos gaminti Windows 8 tabletus, gal gamins nebe tiek kiek būtų gaminę, bet gamins.
                                Taip, gamins "dėl kvapo", panašiai entuziastingai kaip kad dabar gamina WP7 telefonus. Arba tiek kiek juos tai daryt privers Microsoft (iš serijos "nedarysit tabletų negausit gerų kainų PC windowsu licenzijoms").

                                Vienaip ar kitaip niekas neturi iliuzijų, kad šioje erdvėje galės konkuruot su pačiu Microsoft. Tai beje matyt ir iš paties Ballmerio atsakymų, jis leido aiškiai suprast, kad aniems palieka jų PC, o tabletkės bus paties Microsoft reikalas.

                                Beje, sklinda kalbos, kad netrukus ir google pristatys savo tabletą, kur tada bėgs tavo minimi aziatai? Niekur nebėgs. Nebent su google bus kiek kitaip, pvz., kažkas panašaus kaip su telefonų "nexus" serija.
                                Taip, šnekama, kad tas google tabletas bus išleistas tokiu pat stiliumi kaip ir Nexus telefonai. Plius tai bus įtin biudžetinis produktas amazono kindle fire stiliumi kur kitajozai iki šiol buvo nelabai susidomėję.
                                Jų svajonė kaip žinia buvo pagaliau išsikrapštyt iš tos įtin žemo pelno PC rinkos ir apple stiliumi pardavinėt brangius gadgetus.

                                Tik vat atėjo apple ir užbraukė maksimalų brūkšnį, ipad kaina yra stebėtinai maža. Todėl su brangiais plastikiniais androidais nieko gero nesigavo.

                                Tada sekanti viltis buvo, kad va ateis Microsoft ir bus galima stumdyti brangius tabletus su W8. Nes atseit verslas masiškai mirksta microsoft ekosistemoje (serveriai, offisas etc) todėl visi staiga puls pirkt windowsinius tabletus.

                                Vakar atėjo microsoft ir pasakė, kad prabangius W8 tabletus pardavinės jie patys (pažadėjo "konkurencingą" kainą). Kas automatiškai reiškia, kad kainuos panašiai kaip ipad.
                                Kitajozams vėl nebelieka kur slėptis, nes sudėjus visas licenzijas (W8 RT licenzija anot gandų kainuoja apie $80) jų W8 tabletai būtų brangesni nei ipad.

                                Anyway, vienaip ar kitaip, jiems nusimato liūdesys. Nes pasakius A teks sakyt ir B, t.y. ilgainiui be tabletų pamatysim ir microsoft notebukus. Juk trūksta tiek nedaug, pakanka pridėt tikrą klaviatūrą ir voilà.

                                Kas dėl tabletų, gal ir įdomūs, įdomu kiek laikys intelinio varianto baterija.
                                Pažiūrėk į svorį, susirask panašiai sveriantį laptopą ir bus maždaug aišku. Juk tai nieko kitko kaip laptopas su touchscreenu ir be klaviatūros. Panašiai ir kainuos.

                                Comment


                                  Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                                  Mane tai maloniai nustebino MS, tikėjausi, kad bus eilinis androidinio lygio kažkas, o dabar sakyčiau visai solidžiai, tikrai pranoko lūkesčius. Bus įdomu kaip seksis, nusiteikę panašu, kad rimtai.
                                  O tai kuom tai skiriasi nuo androidinio lygio "kažko"? Tie smartcoveriai gana įdomūs (nors nieko naujo, guminės plonos klaviatūros jau senai išrastos), visa kita tiesiog eilinis tabletas ir tiek.

                                  Comment


                                    Tiesiog yra visuma, kuri atrodo solidžiai. Tokio tipo klavietūra gal ir nėra kažkas neregėto, bet idėja panaudoti ją dangtelyje yra šauni, akcentas, kuris daugeliui manau labai patiks. Kojelė gale, plius klavietūra dangtelyje su touchpadu, savo OS - tiesiog rimtas, solidus produktas.

                                    Android savo ruožtu visada jaučiasi kaip pigesnis, neišbaigtas produktas. Pradedant tuo kaip jie atrodo, kaip jaučiasi rankose ir baigiant programine įranga, palaikymo trūkumu ir pan. minusais.

                                    Dėl antros dalies, čia žinoma neaišku kaip seksis MS, bet linkiu sėkmės.

                                    Comment


                                      Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                                      Tiesiog yra visuma, kuri atrodo solidžiai. Tokio tipo klavietūra gal ir nėra kažkas neregėto, bet idėja panaudoti ją dangtelyje yra šauni, akcentas, kuris daugeliui manau labai patiks. Kojelė gale, plius klavietūra dangtelyje su touchpadu, savo OS - tiesiog rimtas, solidus produktas.

                                      Android savo ruožtu visada jaučiasi kaip pigesnis, neišbaigtas produktas. Pradedant tuo kaip jie atrodo, kaip jaučiasi rankose ir baigiant programine įranga, palaikymo trūkumu ir pan. minusais.

                                      Dėl antros dalies, čia žinoma neaišku kaip seksis MS, bet linkiu sėkmės.
                                      Na, o tarkim imam Asus Transformer. Negi tikrai tas windowsinis reikalas atrodo "išbaigtesnis" ar "solidesnis"?

                                      Comment


                                        Parašė a_p Rodyti pranešimą
                                        Na, o tarkim imam Asus Transformer. Negi tikrai tas windowsinis reikalas atrodo "išbaigtesnis" ar "solidesnis"?
                                        Aš tą Asus transformerį čiupinėjau kai tik jis pasirodė. Na nežinau, taip ir nesupratau kam jis yra skirtas. Matyt taip ir nesuprasiu.

                                        Tu anksčiau pats esi rašęs apie tableto su tokiu docku beprasmiškumą ir aš šiuo atžvilgiu visiškai su tavim sutinku. Laginanti vartotojo sąsaja, didelis svoris, net be docko jis man sunkus laikyti atrodė, jokio teigiamo įspūdžio taip pat nepaliko. Nors ir stengiausi būti labai draugiškas, t.y. ieškojau ne prie ko prikibti, o jo privalumų, bet kažkaip niekas manęs jame taip ir nesužavėjo.

                                        Jis man yra tiesiog netbook'as su Androidu, t.y. nei šis nei tas. Kai tuo tarpu MS variantas yra tikras tabletas, kuris gali pabūti ir netbooku ir tam nereikia su savimi visada turėti antrą pusę kompo, jau nebekalbant apie programinę įrangą, šiuo atžvilgiu intelinio varianto .

                                        Tiesiog matydamas tą daiktą aš matau ir įsivaizduoju kaip jį galima būtų panaudoti. Padarytas gražiai, kokybiškai. Jei bus softo, dozė į būtent šį gaminį nukreipto marketingo, manau kad tikrai sėkmingas MS statymas čia gali būti.

                                        Comment


                                          Parašė pauliaK Rodyti pranešimą
                                          Aš tą Asus transformerį čiupinėjau kai tik jis pasirodė. Na nežinau, taip ir nesupratau kam jis yra skirtas. Matyt taip ir nesuprasiu.

                                          Tu anksčiau pats esi rašęs apie tableto su tokiu docku beprasmiškumą ir aš šiuo atžvilgiu visiškai su tavim sutinku. Laginanti vartotojo sąsaja, didelis svoris, net be docko jis man sunkus laikyti atrodė, jokio teigiamo įspūdžio taip pat nepaliko. Nors ir stengiausi būti labai draugiškas, t.y. ieškojau ne prie ko prikibti, o jo privalumų, bet kažkaip niekas manęs jame taip ir nesužavėjo.

                                          Jis man yra tiesiog netbook'as su Androidu, t.y. nei šis nei tas. Kai tuo tarpu MS variantas yra tikras tabletas, kuris gali pabūti ir netbooku ir tam nereikia su savimi visada turėti antrą pusę kompo, jau nebekalbant apie programinę įrangą, šiuo atžvilgiu intelinio varianto .

                                          Tiesiog matydamas tą daiktą aš matau ir įsivaizduoju kaip jį galima būtų panaudoti. Padarytas gražiai, kokybiškai. Jei bus softo, dozė į būtent šį gaminį nukreipto marketingo, manau kad tikrai sėkmingas MS statymas čia gali būti.
                                          T.y. jei teisingai supratau, tai tas "solidumas" ir "išbaigtumas" susiveda į tai, kad Microsoft pasiūlė tą guminę klaviatūrą? Na.... tebūnie, kaip kas supranta.

                                          Kas dėl x86 softo, tai vargu ar norėsi pirkt tą tabletą su nepatogia gumine klaviatūra už padoraus analogiško ultrabuko kainą. Apskritai, tai turėdamas patirties su tokio tipo devaisais (x86 W7 ant tabletų) galiu pasakyt tik tiek, kad tai labiau gimmick'as iš serijos "noriu pabandyt bet bijau skirtis su mėgiamais appsais". Pabandysi tuos mėgiamus appsus ir atšalsi ir pereisi prie natyvinių metro. Nes baksnot pirštu tuos mažulyčius UI elementus ilgainiui užknisa.
                                          O jei jau taip, tai galima iškart imt ką nors su iOS ar Android. Nereikės laukt kol išgimdys dar ir Metro versijas.

                                          Comment

                                          Working...
                                          X